Dodaj do ulubionych

cos dla purystow jezykowych

01.01.07, 17:11
ktorych tu pelno na forum. oto lista slow i wyrazow wybranych przez
Uniwersytet w Michigan,ktore sa najczesciej naduzywane,zle uzywane lub
generalnie glupie.
moze jakis purysta jezykowy zrobi to samo na naszym forum,tyle,ze lista chyba
bedzie dluuuga:)
www.msnbc.msn.com/id/16421726/
Obserwuj wątek
    • annamarta8 Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:26
      Witaj w Nowym Roku!
      Dobry temat. Zawsze kiedy widze blad gramatyczny, czy ortograficzny w czyims
      poscie (oczywiscie nie mowie o tych, ktorzy w widoczny sposob ledwie mowia po
      polsku) - no wiec, kiedy widze blad zastanawiam sie, czy reagowac i poprawiac.
      Dawniej pewnie bym to zrobila. Dzisiaj nie! Raz, bo ja tez robie bledy. Dwa, bo
      to bardzo arogancko wyglada takie latwe wywyzszanie sie i patronizowanie komus,
      kto moze zbyt szybko pisze i nie zauwaza. Trzy, wazniejsza jest tresc i czyjes
      intencje niz opakowanie. Natomiast jesli ktos zdradza sie z prostactwem w
      sposobie myslenia i w pismie tego kogos unikam za wszalka cene. Chociazby pisal
      poprawnie jak aniol - to mnie brzydzi.
      • absztyfikant Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:33
        Patronizowanie? Nie ma takiego wyrazu. Jest to dosyc nieudolna kalka jezykowa z
        jezyka angielskiego.
      • i-love-2-ski Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:40
        annamarta8 napisała:

> Witaj w Nowym Roku!
        > Dobry temat. Zawsze kiedy widze blad gramatyczny, czy ortograficzny w czyims
        > poscie (oczywiscie nie mowie o tych, ktorzy w widoczny sposob ledwie mowia po
        > polsku) - no wiec, kiedy widze blad zastanawiam sie, czy reagowac i poprawiac.
        > Dawniej pewnie bym to zrobila. Dzisiaj nie! Raz, bo ja tez robie bledy. Dwa, bo
        > to bardzo arogancko wyglada takie latwe wywyzszanie sie i patronizowanie komus,
        > kto moze zbyt szybko pisze i nie zauwaza. Trzy, wazniejsza jest tresc i czyjes
        > intencje niz opakowanie. Natomiast jesli ktos zdradza sie z prostactwem w
        > sposobie myslenia i w pismie tego kogos unikam za wszalka cene. Chociazby pisal
        > poprawnie jak aniol - to mnie brzydzi.

wszystkiego dobrego anomarto. masz racje wiele z nas,ktorzy wyjechali dawno temu
        robi czasem smieszne bledy jezykowe i gramatyczne,ale w koncu nie o to tu
        chodzi. hipokryzja pewnych trolli siega zenitu jesli chodzi o protekcje ich
        grupy,ktora rznie byki nie gorzej od nas:) nikt z nas nie jest swiety,ale nie
        kazdy jest w koncu humanista. co do listy UM zgadzam sie z nia,bo nasz jezyk w
        mass mediach coraz bardziej przypomina belkot z Bronx,niz normalny jezyk do
        jakiego przywyklam za dawnych czasow. malo tego jezyk pisany jezt rownie podly.
        aby przypomniec sobie jak dzrewiej ladnie mowiono trzeba siegnac po stare dziela
        lub ogladnac film z myszka,co czesto robie:)
        ps.mieliscie na ulicach tlumy. serdecznie pozdr
        • absztyfikant Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:43
          "Giving English to an American is like giving sex to a child. He knows it's
          important but he doesn't know what to do with it."
          Adam Cooper (19th century)
        • annamarta8 Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:58
          i-love-2-ski napisała: < malo tego jezyk pisany jezt rownie podly.>

Wlasnie slowo "podly" doskonale obrazuje co mam na mysli, piszac < Chociazby
          > pisal poprawnie jak aniol - to mnie brzydzi.>

Miasto teraz odsypia nocne zabawy. Niestety nasz sasiad, tylko chwilke sie
          przespal i znow "baluje"! Ufffff... Problemem jest, ze nie gustujemy w jego
          ulubionej muzyce, ktora nas tak szczodrze czestuje. Co robicie w takich wypadkach?
          • i-love-2-ski Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 18:13
            annamarta8 napisała:

>
            > Miasto teraz odsypia nocne zabawy. Niestety nasz sasiad, tylko chwilke sie
            > przespal i znow "baluje"! Ufffff... Problemem jest, ze nie gustujemy w jego
            > ulubionej muzyce, ktora nas tak szczodrze czestuje. Co robicie w takich wypadka
            > ch?
            >

to MIASTO nigdy nie spi,a my nie mamy tego problemu bo mieszkamy na paru
            hektarach lasu i jedynie jelenie moga nam przeszkadzac,bo skubane zra moje
            ogrody japonskie:) jak przyejzdzam do warszawy to przez pare dni musze sie
            przyzwyczajac do sasiadow naookolo mnie,ale po jakims czasie to juz sie z nimi
            oswajam,tyle,ze oni raczej sa cisi. masz racje te glosne balunki sa straszne,ale
            za naszych mlodych czasow sami meczylismy innych,wiec teraz musimy i my byc
            wyrozumiali:)
    • z_daleka Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:37
      Ja tam porysta, rowniez jezykowym, nie jestem, ale skoro juz temat rzucono...to
      mam to fajny kawalek:"to dosc ciekawe ale moze AGORA mi odpowie,bo jak widze
      eskalacja
      chamstwa tego zyczliwego innym osobnika troszke juz chyba przekroczyla limity i
      dobrego gustu i netykiety,ktora podobne ma obowiazywac tu kazdego,bez wyjatku
      regionalnego. nie przypominam sobie,abym podpisywala papierek,ze musze byc
      grzeczna dla chamow spod krakowa i ze oni sa wlascicielem mej duszy dlatego tez
      kropko sadze,ze powinnas temu panu chyba przypomniec co nieco,bo albo nie
      doczytal,albo nie zrozumial,co rowniez sie zdarza. od paru miesiecy ten osobnik
      chamsko troluje nie tylko mnie,ale innych lamiac netykiete w kazdym swym wpisie
      i nie sadze,ze powinno to miec miejsce na tym forum,aby chloptas sobie pozwalal
      na fantazje,ktorej pewnie w domu mu zakuzuja praktykowac albo nie jest w stanie
      sobie inaczej ulzyc.

ufffff....
    • i-love-2-ski Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:49
      a ciekawe czy spi.. jest,a moze to nieudaczna kalka podkrakowsko-szczecinskiej
      wiochy?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54521847&a=54526136
      ps.odklej sie od buta bo zacytuje twoje placze do moderacji na temat troli,a
      bedzie sie z czego posmiac na nowy rok:)))
      • grzegorz1948 Re: Rachela 02.01.07, 16:49
        a ciekawe czy spi.. jest,a moze to nieudaczna kalka podkrakowsko-szczecinskiej
        > wiochy?
        Krotkie chwila zastanowienia!Otworzylem link no i olsnienie,okreslenie miejsca
        na mapie Polski klasa.Teraz wiesz dlaczego ma takie kompleksy wiejskie.
    • e-donkey Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 17:58
      Autor: i-love-2-bike
      Data: 26.08.06, 22:10

spie####j onanisto,kup sobie lustro aby sie wyzyc,a nie przylaz na cudze
      watki,bo nikt z toba rozmawiac plugawcze nie bedzie. won
      • z_daleka Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 18:03
        mozna by to nazwac onanizmem jezykowym...
        • annamarta8 Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 18:18
          z_daleka napisał:

> mozna by to nazwac onanizmem jezykowym...

W pewnym okresie na tym Forum wielu ludzi pozwalalo sobie na wielka swobode w
          wyrazaniu swoich frustracji. Wytworzyla sie wtedy bardzo niezdrowa atmosfera,
          ktora miala zly wplyw na niejednego tutaj Forumowicza. Wygladalo to na
          obowiazujacy tutaj standard jezykowy. Wiele razy o tym pisalam. Takze, musze to
          zauwazyc, ze nie byl to dorobek czesci Forumowiczow, z ktora sympatyzuje
          i-love-to ski. Wiec moze, dajcie juz spoczac dawnym urazom i zacznijmy Nowy Rok,
          piszac, ale nie obrazajac jeden drugiego. Nikt tutaj nie jest bez winy.
          • marouder Polecam wyszukiwarke:) 01.01.07, 18:22
            Aby zapoznac sie z dorobkiem tworczym monomaniakalnej hipokrytki i-love-10-tego
            wystarczy skorzystac z wyszukiwarki.
            • i-love-2-ski Re: Polecam wyszukiwarke:) 01.01.07, 18:38
              ja rowniez,z tym,ze co do slownictwo ww osobnika i jego swity slowo
              "onanizowanie sie" akurat jest bardzo adekwatne. co zrobic fakty bija po
              oczach,tyle,ze niektorzy sa slepi na wlasne chamstwo i widza je jedynie u
              drugich. sam fakt ordynarnych wyzwisk jakimi obrzuca mnie ta banda na co dzien
              od lat,swiadczy o ich purytanskich,dobrych sercach i intencjach:)
              ps. nie tylko oczywiscie mnie tu kochaja ale maja i wizje na temat calej mojej
              rodziny,ktora tak samo dobrze znaja jak mnie. buhahaha
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54666966&wv.x=2&a=54692855
              ps.czyli:dajesz dzien w dzien dupy(cytat ze sztambucha czolowej purytanki forum)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54650140&a=54714811
              • marouder Przepraszam, ale Romans Greenpoincki... 01.01.07, 18:41
                ...jest po prostu dosc dobra, krotka satyra na uzurpacje powszechne wsrod
                poprzedniej, amerykanskiej fali emigracyjnej. To wszystko:)
              • dana33 Re: Polecam wyszukiwarke:) 01.01.07, 19:00
                swietnie siebie okreslilas, idiotko wiadomo skad..... kropka w kropke to samo
                mysli o tobie 90% forum:

"fakty bija po oczach,tyle,ze niektorzy sa slepi na wlasne chamstwo i widza je
                jedynie u drugich. "
                • i-love-2-ski Re: Polecam wyszukiwarke:) 01.01.07, 19:16
                  dana33 napisała:

> swietnie siebie okreslilas, idiotko wiadomo skad..... kropka w kropke to samo
                  > mysli o tobie 90% forum:
                  >
                  > "fakty bija po oczach,tyle,ze niektorzy sa slepi na wlasne chamstwo i widza je
                  > jedynie u drugich. "

podaj dokladne liczby tych 90%,bo zawsze bylas slaba z matmy. ile osob z ilu je
                  tworzy inaczej zacytuje ci arapa lub ciebie sama,a to tez 90% twierdzi (moge
                  wkleic link i twoj z od... i cytaty na twoj temat innych)zes ty krolewna sniezka
                  nie jest,bos zbyt ciezka na te role.nu dawaj opetana te liczby,bo cie bede
                  nazywac upasla ruchela jerozolimska koonefo:)))he ,he labedzica sie odezwala.
                  • marouder Zalozcie watek pt: "Kto lubi mnie oraz watek moj.. 01.01.07, 19:27
                    ...niech postawi krzyzyk swoj!" a tym sposobem predko sprawdzicie wlasna
                    pozytywna popularnosc na forum:)
                  • dana33 Re: Polecam wyszukiwarke:) 01.01.07, 20:15
                    nu wlasnie. bylam, jestem i taka juz slaba z matmy umre. moze nie 90%, moze
                    tylko 89%, albo 99%, ale tak na moj wid, to blizej do 100% niz do 50%...
                    a moze ja po prostu sie myle, bo nie wiem dokladnie co to za znaczek %.....
                    • i-love-2-ski Re: Polecam wyszukiwarke:) 01.01.07, 21:24
                      dana33 napisała:

> %.....

antysemickie 1 ze stu.
                  • dana33 Re: Polecam wyszukiwarke:) 01.01.07, 20:22
                    alez idiotko wiadomo skad..... jak ja moge, z moimi prawie 500 kg byc
                    labedzica? ja przeciez tone nawet w morzu solonym, co ty....
                    www.bigbeautifuls.com/images/ballerina.jpg
                • grzegorz1948 Re: Polecam wyszukiwarke:) 02.01.07, 17:02
                  swietnie siebie okreslilas, idiotko wiadomo skad..... kropka w kropke to samo
                  > mysli o tobie 90% forum:
                  >
                  > "fakty bija po oczach,tyle,ze niektorzy sa slepi na wlasne chamstwo i widza
                  je
                  > jedynie u drugich. "
                  Danus racji nie masz tylko 89% nie cierpi Racheli Ale 99,99% ma Danusie 33
                  gdzies tam za stodola na zyrdce.
            • i-love-2-ski i jeszcze jeden purytanin 01.01.07, 18:47
              tyle,ze czytaj tego trzeba wdziac juz maske,czy to w szczecinku,czy wsi
              podkrakowskiej,bo sxurwysyn nog nie myje:)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54592686&a=54592761
              no rzeczywiscie czlek rozszerza swoj leksykon ,ale wzor jak wiadomo idzie zawsze
              z gory,tam najbardziej krysztalowy smrod sie wydziela. oj wyszukiwarka sie
              przydaje,robie sobie kalendarzyk noworoczny ,gdzie ci purytanie i ich wdzieczny
              styl bedzie sobie wisial "ku pamieci",aby czasem przypomniec tym sklerotykom
              wierszokletom,gdziesmy przyklady czerpali,wiadomo ruchelki jerozoliskie sa the best.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54592686&a=54592761
            • w_ojciech Re: Polecam wyszukiwarke:) 02.01.07, 00:08
              marouder napisał:
              > Aby zapoznac sie z dorobkiem .....
              ===============================================
              Marouder
              wiesz zapewne co to są metody frekwencyjne w socjologii i psychologii.
              Weź sobie gamę epitetów którymi obdarowują się obie strony i sprawdź
              statystyki. Wyszukiwarka na to pozwala.

Zatem do dzieła.
              • i-love-2-ski Re: Polecam wyszukiwarke:) 02.01.07, 01:48
                w_ojciech napisał:

>
                > Marouder
                > wiesz zapewne co to są metody frekwencyjne w socjologii i psychologii.
                > Weź sobie gamę epitetów którymi obdarowują się obie strony i sprawdź
                > statystyki. Wyszukiwarka na to pozwala.
                >
                > Zatem do dzieła.

oj tos mu zadal zagwodke,pewnikiem zniknie z forum,skoro nic nie splodzil na
                temat mojej osoby ,ktore to 3 pokolenia internautow moglyby sobie przekazywac w
                3 jezykach:)) ten purysta jezykowy chyba wysiadl,ale co to mozna wydumac w
                podkrakowskiej malej wsi,jak pieniadze na propagande nie pokrywaja kosztow
                utrzymania a pisanie wieszykow o swych seksualnych problemach poprostu nie
                wystarcza na chleb z miodem:)) uwielbiam ten romans 40+ latka z 60+ latka z
                nadwaga,poprostu cudo wlaczajac w to wirtualne picie szampana w Nowy Rok:))
    • i-love-2-ski Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 18:54
      jak widze wierszokleci troszkie dziabnieci bo chociaz stroSyli tu konsekwencjami
      za nieposluszenstwo za odstraszanie wrazliwych forumowiczow (chyba antosia)to
      dalej epistoly na 3 pokolenia w roznych jezykach jak nie bylo tak nie ma. a jak
      to mowia na podkrakowskiej wsi:nie stros nie stros bo sie ze...s,lub lepiej z
      geby cholewy nie robic. co do antosia to rowniez mam mile slowa (purytanskie)
      skatalogowane,ale to dla tych najbardziej odwaznych,chociaz tak milo nam on ci
      tu wrocil pod innym niewinnym nickiem.
      no dobra dzieci dawac mi tu purytanskie epistoly,jak wroce za pare godzin to cos
      chce poczytac do obiadku,bo widze,ze jak co dzien
      straszycie,straszycie,podklejacie sie z tymi smutasami na moj temat i dalej nic
      tylko te sam belkot przepitych mlodych panow,po upojnej nocy z kompem i
      szampanem pitym z dana na sylwestra:)))
      • i-love-2-ski Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 18:59
        oops zapomnialam wkleic te starsne strachy podkrakowskiego mlodego purytana:juz
        on mi pokaze,juz on mi kompa obije,juz on mnie popedzi nad niagare i z
        powrotem(spowrotem jak pisze glowna33),juz on pokaze mnie i mojej rodzinie i 3
        przyszlym pokoleniom forumowiczow w GW ( w roznych jezykach pokaze) co to jest
        zadrzec z marudnym krakowskim podnozkowym. ty,ty brzydka jedna .....juz wiem
        wierszyk uloze...
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54693428&a=54693634
        • marouder Jak chceta gospodyni, to moge zara zaczac pisac:) 01.01.07, 19:04
          Tylko powiedzta, czy naprawde chceta, zeby potem nie bylo, ze tak naprawde, to
          nie chcielista? Wienc?
    • i-love-2-ski ho ho ho spowrotem 01.01.07, 19:05
      i jeszcze jedna mi tu spowrotem pokaze,tak dlugo jak dlugo nie bede grzeczna. nu
      cholera i jak ich tu nie oskarzyc o ekshibicjonizm,nic tylko by pokazywali i
      pokazywali,jakby bylo co.. jak dojdzie do tego ten donkowaty lesio,to nic
      dziwnego,ze czleka zimne poty ze strachu oblewaja przed pokazywaniem.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54693428&a=54715516
      • dana33 Re: ho ho ho spowrotem 01.01.07, 20:13
        idiotko wiadomo skad..... na twoim miejscu, to ja bym zaskarzyla gazete, ze
        cusik niesprawnie dziala... jak napisalas, wygasilas moje imie, a tu cholercia
        nie tylko widzisz moje posty, nie tylko czytasz, ale i jeszcze sejfujesz. jak
        widac, to gazetowe wygaszanie nie dziala prawidlowo. zaskarz i oczywiscie
        zazadaj solonego odszkodowania, tak jak to jest praktykowane w usa. mniej niz
        milion dolarow nie zadaj.
    • i-love-2-ski no wlasnie 01.01.07, 19:33
      mozna sie bylo tego spodziewac,typowe matactwo,ani liczb,ani wierszykow na 3
      pokolenie w 3 jezykach. czyli nudy na pudy i czas sadac bo purytanie i purysci
      sa znowu przyciezkawo tepawi. oprocz paru smutasow -zadnych konkretow. slowem
      pic na wode i 90% mi mowi ,ze czas na relaks w realu. wszystkiego dobrego dla
      mych 10% procent zycze a tej 90% reszcie polecam jak co dzien "kiss my
      ass",tylko prosze to zanotowac,aby mozna bylo dalej cytowac co wpis.so long i do
      nastepnego w 3 jezykach...do zapamietania na 3 nastepne pokolenia...
      • marouder Chcesz wierszyk? 01.01.07, 19:37
        Jestes przekonana, ze mu nie podolam?:))
        Po prostu odpowiedz bez sliskich manipulacyjek typu przedszkolnego:)
        • i-love-2-ski Re: Chcesz wierszyk? 01.01.07, 20:16
          chce epistoly w 3 jezykach rugujacej mnie i 3 przyszle pokolenia z GW:))))))byly
          sobie swinki trzy....tralalalalalala
          • marouder Najpierw przetlumacz cos tu wyskrobala sroko... 01.01.07, 20:22
            ...patentowana, bo to, co nizej pisze nie znaczy nic w zadnym zrozumialym dla
            mnie jezyku.

i-love-2-ski napisała:

> chce epistoly w 3 jezykach rugujacej mnie i 3 przyszle pokolenia z GW:))))))byl
            > y
            > sobie swinki trzy....tralalalalalala
            • i-love-2-ski Re: Najpierw przetlumacz cos tu wyskrobala sroko. 01.01.07, 23:36
              marouder napisał:

> bo to, co nizej pisze nie znaczy nic w zadnym zrozumialym dla
              > mnie jezyku.
              >
              > he,he w jezyku polskim mowimy "jest napisane" purysto jezykowy, "pisze to
              jozio z wojska spod krakowskiej wsi". byly sobie swinki trzy... tralalalalala
    • felusiak1 Lame 01.01.07, 20:03
      Zabawna lista i w dodatku politically correct.

Dziwi mnie, że zabrakło "overstretched troops" który słysze co najmniej 100 razy
      dziennie. Albo "courageous fight with cancer".
      Swego czasu Desmond Tutu określony został mianem African-American z czego
      poteżnie sie uśmiał. Dziewczyna w liceum, biała jak sciana wpisałe w ankiecie,
      że jest Native-American of African_American ancestry. Miała na myśli, że była
      urodzona w USA a jej rodzice pochodzą z Afryki a wyszło, że jest
      Indianką-Murzynką. W tym kontekście "Brangelina" czy "Wacko Jacko" to jedynie
      elementy humorystyczne.
      • i-love-2-ski Re: Lame 01.01.07, 20:21
        he,he polecam jak zwykle tha shizzolator snoopa,ten chociaz ma dobre pomysly na
        tha big baby bush:))
        www.askmen.com/cool_site/2004_feb/feb24.html
        • annamarta8 Re: Lame 01.01.07, 20:44
          i-love-2-ski - wlasnie mnie tknelo i otworzylam "somewhere over the rainbow".
          Rany! - alez to jest piekne zdjecie. Bylam kiedys w okolicach Petrified Forest w
          Arizonie i bardzo Twoje zdjecie przypomina mi tamta okolice. Jednak tak pieknego
          nieba nie bylo wtedy. I love big sky country - ma sie wtedy uczucie, ze nalezy
          sie do wszechswiata. Piekne zdjecie.
          • i-love-2-ski Re: Lame 01.01.07, 21:22
            annamarta8 napisała:

> i-love-2-ski - wlasnie mnie tknelo i otworzylam "somewhere over the rainbow".
            > Rany! - alez to jest piekne zdjecie. Bylam kiedys w okolicach Petrified Forest
            > w
            > Arizonie i bardzo Twoje zdjecie przypomina mi tamta okolice. Jednak tak piekneg
            > o
            > nieba nie bylo wtedy. I love big sky country - ma sie wtedy uczucie, ze nalezy
            > sie do wszechswiata. Piekne zdjecie.

dziekuje,lubuje sie w zdeciach i starych musicalach:))me dziatki uczestniczyly w
            tak wielu a ja musialam "pomagac" szkole szyjac kostiumy,aranzujac
            muzyke,malujac aktorow etc,ale za to poznalam kawalek ich pieknych tradycji
            muzycznych. co do arizony to jej nie znam,ale kiedys mam nadzieje tam
            pojechac,zwlaszcza ,ze moj pierworodny bedzie mieszkal w Californi,a to po
            drodze. USA to piekny krajz obledna przyroda od wschodu do zachodu i od pln do
            poludnia,ale trzeba to zobaczyc aby w to uwierzyc,szczegolnie jak porownujemy ja
            do do starego,zabrudzonego kontynentu:)
          • cepekkolodziej Re: Lame 01.01.07, 21:34
            Zabrałem kiedyś faceta z Montany w Góry Świętokrzyskie. Dla niego to było nic. Klapa. Ale ożywił się w Gdańsku. I kazał sobie zrobić fotkę przy znaku z napisem Hel. A jego żona podejrzała bociany kochające się na gnieździe.

I to było dla nich obojga naprawdę coś. Utracilem z nimi kontakt, więc nie wiem, czy nie zaowocowało.

Wszystkiego, dziewczyny.
            • i-love-2-ski Re: Lame 01.01.07, 21:51
              cepekkolodziej napisał:

> Zabrałem kiedyś faceta z Montany w Góry Świętokrzyskie. Dla niego to było nic.
              > Klapa. Ale ożywił się w Gdańsku. I kazał sobie zrobić fotkę przy znaku z napise
              > m Hel. A jego żona podejrzała bociany kochające się na gnieździe.
              >
              > I to było dla nich obojga naprawdę coś. Utracilem z nimi kontakt, więc nie wiem
              > , czy nie zaowocowało.
              >
              > Wszystkiego, dziewczyny.
              >
              >

hel tez pokazywalam i wieliczke, i krakow, i warszawskie golebie, i slask i
              mazury,ale jak mowie kazdy kraj ma cos specyficznego i niepowtarzalnego. takiej
              przyrody jak w USA,tak zroznicowanej to trudno gdzie indziej znalesc,no moze
              czasem w afryce czy dziewiczej australii:)))
              wszystkiego dobrego antysemito,juz my ci w tym roku dokopiemy za
              rozgaworki,zobaczysz:)) ale najpierw poczekamy na epopee rugujaca mnie z forum,
              w 3 aktach i 3 jezykach na 3 pokolenia. moze swoje limeryki dorzucisz,kiedys
              pisales takie fajne a pozniej przestales nadawac o PIPCE,a skoda:)))
              • dana33 Re: Lame 01.01.07, 22:02
                hihihihi..... cepek nie napisal "he he epopee...... "
                ale dzieki ci, idiotko wiadomo skad..... wzielas ostatecznie cepa pod twoje
                opiekuncze skrzydla i bogu dziecki, bo facio juz byl ganc zagubiony.... sama
                zreszta widzialas, jak szukal gdzie moze sie doczepic i jak ladnie to zrobil,
                wtracajac sie na temat, na ktory normalnie nie napisalby slowa i jeszcze jak
                sie podlizal elegancko: "wszystkiego dziewczyny"...... zasluzyl sobie na gorace
                przyjecie, nie?
                congratulations i tobie i cepowi...... :))))
                • i-love-2-ski Re: Lame 01.01.07, 22:08
                  dana33 napisała:

>: "wszystkiego dziewczyny"...... zasluzyl sobie na gorace
                  >
                  > przyjecie, nie?
                  > congratulations i tobie i cepowi...... :))))

jakie podlizanie,porostu kulturalnie zlozyl zyczenia a nie rzucal "fiutem radka"
                  jak ta daleka banda z 90% znielubienia mego nicku:)))) w koncu laluniu musisz
                  zrozumiec,ze ktos moze i do mnie milo pisac i niekoniecznie musi on miec twoje
                  blogoslawienstwo,aby to robic. idz upiecz sernik i daj nam spokoj,masz swoich
                  podnozkowych to nie zawracaj dupy (twoje slowa) tu na naszych watkach,bo
                  zacytujemy ciebie sama,arapa czy marude "take your pick hon". twoja propaganda
                  na kaca jest zabojcza,albo bedziesz tu milo trajlowac na temat twego
                  starego,dzieci czy nieudanej galarety z ryby,albo wypierniczaj do purytanow
                  gramatycznych ciotka.
                  • i-love-2-ski i jeszcze se sypne lacinom 01.01.07, 22:17
                    to ci danus bole minom,wredna zazdrosnico. tacy jak ty to mnie smiesza,a te
                    doopki co kolo ciebie skacza powinny sobie leb naprawic:) nu buziam cie lacinka

nill illigitimi carborundum

pamietaj o tym,bo to moja dewiza:))))
                    • dana33 Re: i jeszcze se sypne lacinom 01.01.07, 22:23
                      nu, jakbym mogla zapomniec..... jakbym mogla zapomniec wogole jedno jedyne
                      slowo padajace z twych rozanych ustek.... ganc impossible....
                  • dana33 Re: Lame 01.01.07, 22:22
                    cudne, idiotko wiadomo skad..... usmialam sie niezle......
                    ale wiesz..... ja nie grzesze wiedza i umyslem...... mozesz mi wytlumaczyc co
                    to jest "purytan gramatyczny", bo nikak nie rozumiem..... natomiast co do
                    nieudanej galarety, to zrozumialam.... ty farsztejst... ja po prostu kucharka...
                    ale strasznie zadna wiedzy, zrozumienia i poznania, wiec ty mnie wyjasniowuj co
                    to jest ten gramatan purytyczny, czy cos tam moze na odwrot... :))))
                    • i-love-2-ski Re: Lame 01.01.07, 22:43
                      dana33 napisała:

> cudne, idiotko wiadomo skad..... usmialam sie niezle......

nie moge danus,po premii ci sie przejada,ty rechoczaca na wpisy
                      ANTYSEMITOW:))))) czuje,ze musisz sie na reedukacje udac, oj widze mgle. a jesli
                      juz o kuchni mowa to jak mowie rzuc przepisem albo s....j (twoje slowa):))
                      • dana33 Re: Lame 01.01.07, 23:01
                        te, idiotko wiadomo skad...... jak masz ochote porzucac lacina, to rob to w
                        swoim imieniu.... nie dolaczaj w nawiasie "twoje slowa", bo one nie moje, tylko
                        wasze..... ja nauczylam sie je uzywac i zaznaczam za kazdym razem, ze to od was
                        wzielam. moje slowa to blazen, balwan, glupek, idiota, wariat i czasem gnojek.
                        reszta to wasze... :))))
                        • i-love-2-ski Re: Lame 01.01.07, 23:03
                          dana33 napisała:

> te, idiotko wiadomo skad...... jak masz ochote porzucac lacina, to rob to w
                          > swoim imieniu.... nie dolaczaj w nawiasie "twoje slowa", bo one nie moje, tylko
                          >
                          > wasze..... ja nauczylam sie je uzywac i zaznaczam za kazdym razem, ze to od was
                          >
                          > wzielam. moje slowa to blazen, balwan, glupek, idiota, wariat i czasem gnojek.
                          > reszta to wasze... :))))

albo przepisem rzucisz albo czeka cie "fiut radka" w wykonaniu pf,take your pick
                          ciotka. ja nie mam sily na twoje beblanie,ja nie cep a leb mi peka na kacu
                          dzisiaj,a dzieci cwicza na roznych instrumentach jazz i MOZNA OSZALEC:)
                        • cepekkolodziej Re: Lame 01.01.07, 23:05
                          > nauczylam sie je uzywac

Lepiej byłoby: nauczylam sie ich uzywac. Poważnie. Znaj, kotku, dobre serce.
                          • absztyfikant Re: Lame 01.01.07, 23:07
                            www.michaelcaine.org/03CainePosters/1983%20Educating%20Rita/US1sheet.jpg
                            Pustema znalazla w koncu swojego mistrza:))))
                            • cepekkolodziej Re: Lame 01.01.07, 23:11
                              Rita niczego sobie. Ale ten gościu - dlaczego wyglada jak Mojżesz co to właśnie zszedł - no, wiadomo skąd - z tymi swoimi tablicami moralnego Mendelejewa?
                              • i-love-2-ski Re: Lame 01.01.07, 23:15
                                cepekkolodziej napisał:

> Rita niczego sobie. Ale ten gościu - dlaczego wyglada jak Mojżesz co to właśnie
                                > zszedł - no, wiadomo skąd - z tymi swoimi tablicami moralnego Mendelejewa?
                                >

he,he na bilety "My Fair Lady" juz go niestety nie stac,a szkoda bo to zupelnie
                                dobry musical. no i ta aria 'the rain in spain....'. cos mi sie wydaje,ze
                                absztyfowi slon na ucho nastapil, jak sie to u nas mowi 'can't carry a note',ale
                                tupta,tupta za nami. nu cusz i bambosze z youtube musza sie nam pochwalic co
                                czytajom,co umiom i jaka gramatykem znajom.
                        • absztyfikant Re: Lame 01.01.07, 23:05
                          Dana, a znasz to?

www.zyankali.com/_shirts/_seite08/fick-dich-ins-knie.gif
                • cepekkolodziej Re: Lame 01.01.07, 22:59
                  Dziękuję, jestem naprawdę wzruszony.

i1.treknature.com/photos/4957/bociany.jpg
            • annamarta8 Re: Lame 02.01.07, 15:01
              cepekkolodziej napisał: Wszystkiego, dziewczyny.>

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku takze dla Ciebie Cepkukolodzieju.:)

• i-love-2-ski Re: cos dla purystow jezykowych 01.01.07, 22:00
      no to mamy antysemite z ....,no ciezko bedzie teraz zapomniec,oj ciezko:)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54740648&a=54754381
    • w_ojciech Re: cos dla purystow jezykowych 02.01.07, 00:10
      Terminy dotyczą tzw. politycznej poprawności, ale jest jeszcze
      coś.

Wskazówka - Pigmalion.
    • van_grunsven dla purystow jezykowych w PRL, sorry, w IV RP... 02.01.07, 03:33
      misja stabilizacyjna w iraku
      (destabilizacyjna?)

terrorysci ostrzelali polska baze wojskowa w iraku
      (ostrzeliwanie baz okupanta nie jest, z definicji, terroryzmem,
      poza tym jest sankcjonowane przez konwencje miedzynarodowe ktore polska sygnowala)

itd. itp.
      • felusiak1 cienki lód 02.01.07, 05:21
        Prawie miałbys racje, gdyby Irak nie miał wybranego w wolnych wyborach rządu.
        Gdyby wybory nie były sankcjonowane i nadzorowane prze ONZ i wreszcie gdyby
        wszyscy uznali, ze były sfingowane.
        O ile pragnieniem Niemiec okupujących Polske było pozostać w niej jak najdłużej
        albo na zawsze o tyle pragnieniem Polski jest wyjazd do domu.
        Konwencja Genewska wymaga jednak umundurowania, które różni umundurowanych od
        cywilów.
        • van_grunsven Re: cienki lód 02.01.07, 11:44
          a wojska cccp stacjonujace w polsce za prl? okupacyjne, czy moze tylko
          umundorowani turysci? nie slyszalem zeby "wszyscy uznali, ze" wybory w prl "były
          sfingowane", z twojej sofistyki wnosze, ze gdyby sowieci zaczeli mordowac jak
          amerykanie a polacy zaczeli ich wysadzac w powietrze, to mielibysmy do czynienia
          z "terroryzmem"?

• i-love-2-ski Re: cienki lód 02.01.07, 15:24
          felusiak1 napisała:

> Prawie miałbys racje, gdyby Irak nie miał wybranego w wolnych wyborach rządu.
          >

he,he umoczyles d.. (wyrazenie twej idolki) bo nie kto inny tylko ona nazywa
          legalnie wybrany rzad na terytorium palestynskim terrorytami. he,he jednak te
          definicje zaleza od stolka na ktorym gruby tylek siedzi:))
        • w_ojciech Re: cienki lód 02.01.07, 20:21
          Felusiak
          medialnie zostały przegrane wojny w Iraku i Libanie.
          Niestety, ale wyjdzie żeście byli okupantami. Od tego
          nie uciekniesz.

Massmedia w USA są coraz mniej wiarygodne.
    • grzegorz1948 Re: Oj Rachelciu 02.01.07, 16:29
      Co Danusia33 nie wystarczy z poprawna polszczyzna(przy bledach palcowka-lepiej
      jakby ten palec gdzie indziej wsadzila niz na tastature)A moze dochtor Jontek z
      FArszafy ktory na rowno ma wszystkich pod soba?A moze konsultant 1jaja ktory z
      pieknymi w zydowskim stylu wulgarnym jezykiem oczarowuje nas swoim intelektem?
      A najlepiej za zgrywusow jezykowych to wezmiemy Fredzia arap-a1? Ile prowizji
      placisz mi za doradztwo?
    • w_ojciech ku rozwadze Forumowiczów 02.01.07, 20:18
      Na tym forum pisze dużo osób, które czasami przypominają sobie
      język polski. Nie ma więc często sensu zwracać komuś uwagi na
      popełniane błędy językowe. Ale czy nie warto byłoby używać
      małych i wielkich liter?

Poprawiłoby to czytelność postów.
      • i-love-2-ski Re: ku rozwadze Forumowiczów 02.01.07, 21:30
        w_ojciech napisał:

> Na tym forum pisze dużo osób, które czasami przypominają sobie
        > język polski. Nie ma więc często sensu zwracać komuś uwagi na
        > popełniane błędy językowe. Ale czy nie warto byłoby używać
        > małych i wielkich liter?
        >
        > Poprawiłoby to czytelność postów.

he,he a czym zajmowalby sie bambosz z pokrakowska wsia,przeciez nie rozmowa na
        temat,czy poprawianiem wlasnego koszernego stylu. co do duzych liter "mea
        culpa",ale lenistwo zwycieza:))
      • cepekkolodziej Re: ku rozwadze Forumowiczów 02.01.07, 21:42
        Ci, którzy chcą tu pisać, a mają problemy z polszczyzną, niech przynajmniej zastanowią się z parę razy nad własnym tekstem - zanim użyją przycisku "wyślij". Przydałoby się mieć pod ręką choć jakiś mini-słownik. Albo niech się przeniosą na inne fora, gdzie używa się innych, bardziej im znanych języków. Językowe śmieci, które tu spływają, są wprost niewiarygodne.
        • i-love-2-ski Re: ku rozwadze Forumowiczów 02.01.07, 22:02
          musisz mnie glenbiej pooinformowac kogo masz na mysli,bo jeszcze pomysle,ze
          chcesz odstrzelic kogos z grupy bambosza:))))
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=54805300&a=54808732
          • cepekkolodziej Re: ku rozwadze Forumowiczów 02.01.07, 22:09
            Nie wiem nic o grupach, jakichś kukułkach czy Bamboszach. Chyba byłem na wakacjach. Widzę tu paru, którzy taki slowniczek pod ręka powinni mieć.
            • i-love-2-ski Re: ku rozwadze Forumowiczów 02.01.07, 22:27
              cepekkolodziej napisał:

> Nie wiem nic o grupach, jakichś kukułkach czy Bamboszach. Chyba byłem na wakacj
              > ach. Widzę tu paru, którzy taki slowniczek pod ręka powinni mieć.
              >

jedni odpoczywaja a drugim na sluzbie wiatr w d.. wieje podczas obrony rzeczy
              swietej,samo zycie cepku ze slownikiem czy bez.
      • van_grunsven e e cummings zaczal, ja tylko kontynuuje 03.01.07, 02:36
        poza tym: po co tyle duzych liter do malych spraw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka