Dodaj do ulubionych

Logika binarna

05.01.07, 19:27
polega na dzieleniu wszystkie na dwa pola.

Dla informatykow : 0 i 1.

Dla Amerykanow: losers and winners.

Dla Francuzow: Français de suche (et la crème de la nation Ecole
Polytechnique et membre d'Academie de Sciences avec une sécretaire) et les
étrangers.

Dla piszacych na forum Swiat: Izraelczycy i ich banda i Ci Ktorzy ich
Machloje Dobrze Widza i ich banda.

A dla Polakow dzisiejszych? No wlasnie to jest dzisiaj na wokandzie. Bo i oni
tz swiat binarnie widzieli. Komuna byla be a kosciol cacy. A tu plama na
Kosciele. I co zrobimy? No co?

Myslec trzeba do cholery! Myslec a nie upraszczac swiat, ktory jest bardzo
skomplikowany.

PF

Obserwuj wątek
    • polski_francuz Souche 05.01.07, 19:31
      sorry

PF
      • manny_ramirez Re: Souche 05.01.07, 21:18
        binarnie to mysla idioci
        • polski_francuz Re: Souche 05.01.07, 21:23
          Pominawszy forme troche zbyt zwiezla, jestem dosyc zgodny z te opinia.

PF
    • w_ojciech Re: Logika binarna 05.01.07, 23:34
      Trafnie to ująłeś przywołując informatykę. Jedynka (1) to
      sygnał w określonym interwale czasowym, zero (0) zaś
      to brak sygnału w takim samym interwale czasu. Inaczej
      mówiąc dialog "treści" i "braku treści". To co jest treścią zwycięża.

A co tutaj _musi_ zwyciężyć?
      • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:04
        dlaczego w interwale casowym?
        Moze byc w stanie trwalym:
        od zarania i po wsze casy:sprzedawczyki lub szpicle.

A swoja droga ktos wojne partyzancka tematom zydowskim wypowiedzial.
        chcial przeskoczyc na poziom 1.
        Ale to mu sie nie udaje,jako gledziarzowi-trwa dalej na poziomie zerowym.
        • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:16
          Poprosilbym o definicji logiki binarnej.
          Mozna przy tym skorzystac z algebry Boolea:
          www.staff.amu.edu.pl/~mariuszk/techn_informacyjne/w_6/algebra_boola.htm
          jak widac z powyzszego,nawet z z "0" i "1"
          stany wywolac roznorakie mozna.W zwiazku z czym ta logika binarna-z czym sie ja
          je?
          pl.wikipedia.org/wiki/Algebra_Boole'a
          galaxy.uci.agh.edu.pl/~jamro/tul/bool.pdf
          i jako pomoc dla ukladow hydrauliczno-pneumatyczno-elektrycznych:
          www.elektroda.pl/rtvforum/topic408138.html
          • w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:27
            Powiedz mi 1ja dlaczego Wy tacy tępi jesteście. Chcesz mówić
            o algebrze Boole'a ze mną!!!? Ty chcesz Eskimosa uczyć jak
            igloo budować?

Poczytaj złociusieńki moje (wojcd) wpisy w tym wątku:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=19498895&s=0
            • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:32
              Pridurku?
              Gdzie ja powiedzialem,ze z toba chce o czym kolwiek rozmawiac?
              A pozatym juz dawno chrapac powinienes,a tu sie do rozmow ludzi madrych sie
              przylizujesz.
              Siusiu,paciorek,za grzechy swoje sie pomodl i spac!
              Czy tez byles donosicielem?
              • w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:36
                1ja napisał:
                > Gdzie ja powiedzialem,ze z toba chce o czym kolwiek rozmawiac?
                ================================================
                Włąśnie powiedziałeś to swoim postem. Odpowiedając nań.
        • w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:30
          1ja napisał:
          > dlaczego w interwale casowym?
          > Moze byc w stanie trwalym:
          > od zarania i po wsze casy:.....
          =================================================
          Fantazjujez kolego. Złe książki przeczytałeś lub w niewłaściwej
          kolejności.
      • polski_francuz Przyklad 06.01.07, 08:49
        Wezmy zatem jeden przyklad z podanych. Izraelitow mianowicie. Sygnalem jest ich
        chec przekonania nas, ze islam be. Brakiem sygnalu jest zrozumienie tego.

Czy sygnal przewazy? Nie sadze.

PF
        • w_ojciech Re: Przyklad 06.01.07, 12:07
          Ja to widzę tak. Jak siadam do jakiegoś nowego komputera,
          to sprawdzam czy w historii przeglądarki jest adres "gazeta.pl".
          Nie znalazłem ANI jednego takiego komputera. To o czym tutaj
          mówimy jest egzotyką. Równie dobrze można rzucać monetą
          by Twój dylemat rozstrzygnąć.
          • polski_francuz Re: Przyklad 06.01.07, 12:15
            Mysle, ze wiem mniej wiecej do jakich komputerow siadasz. Ja tez moglbym to
            samo powiedziec.

Ale jakos to rzucanie kosci naprowadzilo na to forum i ciebie i mnie.

Co do innych, pewnie kosci byly troche "podrasowane". I rezulataty sa troche
            ponad statystycznie spodziewanymi.

I pewnie tez obydwoje wiemy dlaczego.

I dajemy temu odpor.

Kazdy na swoj sposob:)

PF
            • w_ojciech Re: Przyklad 06.01.07, 12:55
              Nie wydaje mi się by to było zupełnie trafne. Jak się dzieli
              całość np. na dwie cześci, to linia podziału powinna być
              dobrze poprowadzona. Najlepiej w sposób naturalny. Tak
              dzielimy np. ludzi na kobiety i mężczyzn. Tutaj ja widzę
              inną główną linię podziału. Wielu piszących na forum
              to Polacy, którzy wybrali drugą ojczyznę. Tam jest im
              ciężko i tutaj odreagowują ten swój zły wybór.
              • polski_francuz Re: Przyklad 06.01.07, 13:02
                Tez sluszne.

Powiedzmy takim jak szlgie czy ja latwiej. Bo jestesmy w Stanach Zjednoczonych
                Europy.

Polskim_Izraelczykom trudniej po tym wzgledem. I by chcieli bysmy mieli wspolny
                front. Np. przeciwko arabom.

Idziemy zaraz do centre Pompidou, zglosze sie po powrocie.

Aha, i ciekaw jestem twej opinie o glownym temacie ostatnich dnie bedacym tlem
                tego watku. Masz pewnie duzo wiedze i opinie wykuta nie od dzisiaj.

PF
                • polski_francuz Re: Przyklad 06.01.07, 13:04
                  ...slusznie...szlagie...opinii..dni...duza.

Wybacz roztargnienie.

PF
                • w_ojciech Re: Przyklad 06.01.07, 15:05
                  Już pisałem tu w poście niżej. Dwoistość natury (polskiej i innej)
                  może mieć dwojaki charakter - albo walki albo współpracy. Ci
                  drudzy nie mają problemów. Prócz tego dochodzi status emigrantów.
                  Niektórzy musieli zająć pozycje o kilka oczek niżej niż w Polsce.
                  To rodzi dodatkowe frustracje. Kiedyś jak średnia pensja w Polsce
                  była 20$ to można było z tymi frustracjami sobie radzić. Ale dzisiaj
                  jest inaczej.

To skołatane dusze.

Co do drugiej sprawy, to spójrz tutaj:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=54992364&a=55032050
                  • polski_francuz Re: Przyklad 06.01.07, 20:27
                    Teza rekontry byla, ze sie skonczyl okragly stol z ostatnia afera. Ja mysle, ze
                    sie skonczyl z wyborem Kaczorow.

Staralem sie zrozumiec ale duzo rzeczy mi jeszcze umyka. Trzebaby przy wodce
                    siasc i pogwarzyc. Moze dostane Polonium (forsa na podroze) w tym roku to
                    pociagne przyjaciol za jezyk.

PF
                    • gloubiboulgomm 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 20:35
                      • i-love-2-ski Re: 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 20:41
                        e tam za malo sera dzis zjadles goliboli,same skarpety nie wystarcza,to nie to
                        samo:)
                        • ghotir Re: 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 20:48
                          I-love-2-ski,
                          W sprawie sera. Costco ma ciekawy ser rodem z Francji. To srednio przetworzony
                          ser z cienka warstwa truffles w srodku. Ser jest odpowiednio kwasny, ma maslany
                          smak i truffles daja mu charakter. Smacznego.
                          • i-love-2-ski Re: 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 20:50
                            ghotir napisał:

> I-love-2-ski,
                            > W sprawie sera. Costco ma ciekawy ser rodem z Francji. To srednio przetworzony
                            > ser z cienka warstwa truffles w srodku. Ser jest odpowiednio kwasny, ma maslany
                            >
                            > smak i truffles daja mu charakter. Smacznego.

nie lubie trufli. drogie toto i niezbyt smaczne. znam lepsze francuskie przysmaki:)
                            • ghotir Powazna poprawka do I-love-to-bike 06.01.07, 21:48
                              Napisalem: "Mam nadzieje, ze bede musial "walczyc" przeciwko niemu."

"nie" zaginelo. Chcialem napisac ze "Mam nadzieje, ze NIE bede musial 'walczyc'
                              przeciwko niemu."

Domyslam sie, ze to musztarda po obiedzie bo wlasnie zauwazylem post, w ktorym
                              PF nazywa mnie idiota. Szkoda...
                              • polski_francuz Re: Powazna poprawka do I-love-to-bike 06.01.07, 21:55
                                Ghotir, bo strace z toba cierpliwosc...Rachelka bronila mnie przed atakami
                                jednego goscia, ktory zalozyl watek na moj temat. Watek jest na Oslej Lawce
                                obecnie.

Za co jej podziekowalem.

Jestem dzisiaj dosc zmeczony, wiec prosze zejdz ze mnie, bo ja cie wcale ani
                                nie prowokuje ani nie szukam dziury w calym.

OK?

Z gory dziekuje.

PF

• ghotir Re: Powazna poprawka do I-love-to-bike 06.01.07, 22:03
                                  polski_francuz napisał: "Ghotir, bo strace z toba cierpliwosc..."

Potrafie zrozumiec nieporozumienie i zmeczenie.
                                  Jednak nie potrafie usprawiedliwic Twojego tonu wobec mnie.
                                  Proponuje abys sie przespal. Ja jestem cierpliwy; nie bede mial klopotow z
                                  przyjeciem Twoich przeprosin za jakies dwa, trzy tygodnie.
                          • gloubiboulgomm Re: 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 20:54
                            ghotir napisał:

> I-love-2-ski,
                            > W sprawie sera. Costco ma ciekawy ser rodem z Francji. To srednio
                            przetworzony
                            ma maslany
                            >
                            > smak i truffles daja mu charakter. Smacznego.

Ghotir, nie przejmuj sie. Ajloftu nie zawsze wie, co pisze.....Ale zawsze
                            pisze, co wie.....

Co to za ser, ten "twôj" z truflami? nie znam ...czy mozesz napisac skad, albo
                            nazwe regionu..;Dziekuje.
                            • i-love-2-ski Re: 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 20:55
                              gloubiboulgomm napisał:

>
                              >
                              > Ghotir, nie przejmuj sie. Ajloftu nie zawsze wie, co pisze.....Ale zawsze
                              > pisze, co wie.....
                              >
                              > Co to za ser, ten "twôj" z truflami? nie znam ...czy mozesz napisac skad, albo
                              > nazwe regionu..;Dziekuje.

w sprawie trufli wiem co mowie,w sprawie orgazmu wirtualnego tobie pozwalam miec
                              swoje zdanie na ten temat:)
                              • gloubiboulgomm Re: 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 21:26
                                i-love-2-ski napisała:

> gloubiboulgomm napisał:
                                >
                                > >
                                > >
                                > > Ghotir, nie przejmuj sie. Ajloftu nie zawsze wie, co pisze.....Ale zawsze
                                >
                                > > pisze, co wie.....
                                > >
                                > > Co to za ser, ten "twôj" z truflami? nie znam ...czy mozesz napisac skad,
                                > albo
                                > > nazwe regionu..;Dziekuje.
                                >
                                > w sprawie trufli wiem co mowie,w sprawie orgazmu wirtualnego tobie pozwalam
                                mie
                                > c
                                > swoje zdanie na ten temat:)

Jesli znasz "candida albicans" wirtualnych, , to sie i znasz na truflach
                                (prawdopodobnie).
                                • gloubiboulgomm Wszyscy kochamy PF'a. Nie dajmy argumentôw 06.01.07, 21:28
                                  elementom z "mare morte".
                                • ghotir gloubiboulgomm 06.01.07, 21:42
                                  gloubiboulgomm napisal: "sie i znasz na truflach (prawdopodobnie)."

NIe znam sie na truflach, wybacz.
                                  Wspomniany ser bardzo dobrze smakuje. Powiedzialem Wam o nim wszystko co wiem.

• i-love-2-ski Re: 1-a strona ajloftu,2-a PF =orgazm wirtualny.. 06.01.07, 21:54
                                  gloubiboulgomm napisał:

>
                                  >
                                  > Jesli znasz "candida albicans" wirtualnych,NO ,
                                  to sie i znasz na truflach YES,ale ich nie lubie:)
                                  > (prawdopodobnie).
                              • polski_francuz Rachel 06.01.07, 21:29
                                Ladnie, ze mnie bronilas przed tym idiota. Widzialem watek na osle.

Bede z toba grzeczny i cierpliwy. Do nastepnego razu:)

PF
                                • ghotir Re: Rachel 06.01.07, 21:54
                                  polski_francuz napisał: "Ladnie, ze mnie bronilas przed tym idiota."

Idiota to ja. PF zapomnial, ze wtedy kiedy on sobie wygrzewal posadke we
                                  Francji idioci tacy jak ja pracowali w Solidarnosci na to jego "wygrzewanie".
                                  Niektorzy z nas, ja na przyklad, przesiedzieli sie w pierdlach po to aby PF
                                  mogl robic swoja akademicka kariere bez zadnych przerw. Ci z nas, ktorzy mieli
                                  przymusowa przerwe w akademickich karierach spowodowana przez prace dla
                                  Solidarnosci teraz sa nazywani przez PF idiotami.
                                  • i-love-2-ski Re: Rachel 06.01.07, 22:00
                                    ghotir napisał:

> polski_francuz napisał: "Ladnie, ze mnie bronilas przed tym idiota."
                                    >
                                    > Idiota to ja. PF zapomnial, ze wtedy kiedy on sobie wygrzewal posadke we
                                    > Francji idioci tacy jak ja pracowali w Solidarnosci na to jego "wygrzewanie".
                                    > Niektorzy z nas, ja na przyklad, przesiedzieli sie w pierdlach po to aby PF
                                    > mogl robic swoja akademicka kariere bez zadnych przerw. Ci z nas, ktorzy mieli
                                    > przymusowa przerwe w akademickich karierach spowodowana przez prace dla
                                    > Solidarnosci teraz sa nazywani przez PF idiotami.

ghotir jeszcze raz. nie zawsze rozumiesz odpowiedzi pf. nie zrozumiales ich ani
                                    na poprzednim watku,ani na tym. nie ma po co zaczynac wojny. czasem trudno
                                    dobrze zrozumiec rozmowce i tyle. teraz panowie oglaszam rozejm bo nie chce sie
                                    znowu wciskac pomiedzy walczacych na forum. caly czas to robie z moimi trolami i
                                    jak mowie trzeba czasem troche lepiej rozumiec rozmowcow i posegregowac ich na
                                    :tych swoich i tych obcych. pf nie jest twoim wrogiem tylko nie zawsze rozumiesz
                                    jasno jego intencje i slowa:)
                                    • ghotir Re: Rachel 06.01.07, 22:12
                                      Przepraszam za nieporozumienie, Narciarko.
                                      • i-love-2-ski Re: Rachel 06.01.07, 22:27
                                        ghotir napisał:

> Przepraszam za nieporozumienie, Narciarko.

jak mowie,czasem trudno zrozumiec drugiego i tyle. trzymajmy sie razem aby
                                        przeciwstawiac sie tej innej grupie chamow,bo ci to sa NA PRAWDE chamami:)pozdr
                                      • explicit Re: Rachel 06.01.07, 22:37
                                        Powinienes przeprosic francuza , nie rachel - Troche wiary w siebie pal ,...
                                        ==============================================================================
                                        Przepraszam za nieporozumienie, Narciarko.
                                • i-love-2-ski Re: Rachel 06.01.07, 22:02
                                  polski_francuz napisał:

> Ladnie, ze mnie bronilas przed tym idiota. Widzialem watek na osle.
                                  >
                                  > Bede z toba grzeczny i cierpliwy. Do nastepnego razu:)
                                  >
                                  > PF

ja stracilam cierpliwosc,szczegolnie jesli chodzi o forumowe denne chamstwo w
                                  postaci absztyfa,dany & company oraz ich wyslannika trolowatego blazarka. ten
                                  prowok jest zwiazany z ich grupa tylko robi na dwie strony,ale rowniez ci co go
                                  normalnie gonia,jak trzeba to go chwala. to smierdzi i tyle. olac chama tak samo
                                  jak trzeba olewaac caly ten ich cyrk na kolkach.
                            • ghotir Do Narciarki i Gloubiboulgomm 06.01.07, 21:14
                              Region pochodzenia sera zniknal razem z jego opakowaniem; sorry.
                              Ser jest warty pamietania. Costco sprzedaje go w funtowych kawalkach ($25 za
                              funt). Cena jest duzo ponizej przyjemnosci. Bursin, spotykany glownie w Trader
                              Joe's, jest bardzo dalekim kuzynem tego sera. Smacznego.

Narciarko, osobiscie bardzo lubie PF. Mam nadzieje, ze bede musial "walczyc"
                              przeciwko niemu. Twoja ingerencja moze pomoc, dziekuje.
                              • gloubiboulgomm Re: Do Narciarki i Gloubiboulgomm 06.01.07, 21:24
                                ghotir napisał:

> Region pochodzenia sera zniknal razem z jego opakowaniem; sorry.
                                > Ser jest warty pamietania. Costco sprzedaje go w funtowych kawalkach ($25 za
                                > funt). Cena jest duzo ponizej przyjemnosci. Bursin, spotykany glownie w
                                Trader
                                > Joe's, jest bardzo dalekim kuzynem tego sera. Smacznego.

Jakiego koloru, opakowanie? Czy to nie jest "boulette d'Avesnes"? Kwasny w
                                smaku i ostry w zapachu? Ksztalt czerwonego stozka.
                                >
                                > Narciarko, osobiscie bardzo lubie PF. Mam nadzieje, ze bede musial "walczyc"
                                > przeciwko niemu. Twoja ingerencja moze pomoc, dziekuje.
                              • i-love-2-ski Re: Do Narciarki i Gloubiboulgomm 06.01.07, 21:53
                                ghotir napisał:

> Narciarko, osobiscie bardzo lubie PF. Mam nadzieje, ze bede musial "walczyc"
                                > przeciwko niemu. Twoja ingerencja moze pomoc, dziekuje.

lo matko panowie powiem krotko bo mam zadyszke po biegu:sprobujcie siebie
                                zrozumiec i tyle. nie sadze,zebys ghotirku dobrze rozumial intencje pf,on czasem
                                cos zle powie,nie tak jak trzeba i ludzie na niego jada calkiem niepotrzebnie.
                                sadze,ze powinno tu byc mniej panow a wiecej kobiet,ale o nie trudno
                                obecnie,skoro musza sie walic po pyskach z danami i jej trolami. to
                                meczy,wierzcie mi. nie walczcie profesjonalnie na forum to niepotrzebne,jak sam
                                mowisz badzmy tu anonimowi ale musisz zrozumiec,ze kazdemu wolno miec wlasne
                                zdanie,nawet jesli brzmi ono "nieprofesjonalnie" dla ekspertow:)pozdr
              • i-love-2-ski Re: Przyklad 06.01.07, 20:02
                w_ojciech napisał:

>. Wielu piszących na forum
                > to Polacy, którzy wybrali drugą ojczyznę. Tam jest im
                > ciężko i tutaj odreagowują ten swój zły wybór.

no rozszerzylybym to: po pierwsze czesc piszacych jak kiedys mieszkala w polsce
                to byla polakami,bo takimi sie czula,potem jak papala w wielikoj eretz to w
                ciagu dnia zrobila sie nagle zydami,a jesli jutro wyladuja na marsie to w ciagu
                sekundy nagle beda marsjanami. ta czesc,ktora sie nie zalapala na wyjazd to
                wielcy marzyciele i nie bardzo wiedza co lepsze :zyc w polsce udajac zyda,czy
                zyc z zydami i nie moc niczego udawac:)
                • gloubiboulgomm Salut ajloftu.Bonne année, bonne santé! 06.01.07, 20:16
                  i-love-2-ski napisała:

> w_ojciech napisał:
                  >
                  > >. Wielu piszących na forum
                  > > to Polacy, którzy wybrali drugą ojczyznę. Tam jest im
                  > > ciężko i tutaj odreagowują ten swój zły wybór.
                  >
                  > no rozszerzylybym to: po pierwsze czesc piszacych jak kiedys mieszkala w
                  polsce
                  > to byla polakami,bo takimi sie czula,potem jak papala w wielikoj eretz to w
                  > ciagu dnia zrobila sie nagle zydami,a jesli jutro wyladuja na marsie to w
                  ciagu
                  > sekundy nagle beda marsjanami. ta czesc,ktora sie nie zalapala na wyjazd to
                  > wielcy marzyciele i nie bardzo wiedza co lepsze :zyc w polsce udajac zyda,czy
                  > zyc z zydami i nie moc niczego udawac:)
                  • i-love-2-ski Re: Salut ajloftu.Bonne année, bonne santé! 06.01.07, 20:18
                    salut goliboli,co sie tam w tych waszych alpach dzieje,sniegu jak na lekarstwo.
                    stetryczeliscie czy co:)))
    • grzegorz1948 Re: Logika binarna 06.01.07, 00:33
      A dla Polakow dzisiejszych? No wlasnie to jest dzisiaj na wokandzie. Bo i oni
      > tz swiat binarnie widzieli. Komuna byla be a kosciol cacy. A tu plama na
      > Kosciele. I co zrobimy? No co?
      >
      Masz racje w koncu zrozumiales zes sprawe uproscil.No coz zera w matematyce tez
      pominac nie mozna.Tylko widzisz w Religii jest tak ze kazdy bedzie odpowiadal
      za swoje grzechy.Ale chyba jeszcze w boga wierzysz ze posylasz corke do
      komunii?
      • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:35
        tu macie przyklad folksdojcza,ktory trwa w stanie zerowym po wsze czasy.
        • w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:44
          Kiepsko 1ja. Kompletne brak zrozumienia rozmówców i tematu.
          Pamiętaj to “In every generation, there are always a few who understand. Always understand...even if you remain among the few.”

Pod warunkiem, że nie trafisz na Gruzina lub Ormianina.
          • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:48
            Nie truj glupot.
            Kom ihåg,att du är ett jävla dum.
            • w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:49
              Przykro mi to pisać.

Przegrałeś.
              • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:53
                a o co grales?
                • w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 00:55
                  Wiesz co? Nie zabieraj głosu w sprawach o których nie masz
                  pojęcia.

Pamiętaj - trzeba rozumieć.
                  • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 01:11
                    <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    Re: Logika binarna+
                    Autor: w_ojciech
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    pojęcia.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                    Ile razy mam powtarzac,ze z toba dyskusji naukowych nie prowadze.?
                    Jak sie poduczysz,to sie zglos.
                    Zobaczymy.

• w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 01:15
                      1ja napisał:
                      > Ile razy mam powtarzac,ze z toba dyskusji naukowych nie prowadze.?
                      > Jak sie poduczysz,to sie zglos.
                      > Zobaczymy.
                      =========================================
                      Jakbyś przeczytał moje posty w linku, który Ci
                      wskazałem to byś wiedział, że nie muszę tego
                      czytac. Ja to umiem.

Paniał???
              • grzegorz1948 Re: wojtek 06.01.07, 00:54
                Milego wieczoru i "konwersacji" z 1jaja zyczy Grzegorz
                • w_ojciech Re: wojtek 06.01.07, 00:56
                  grzegorz1948 napisał:
                  > Milego wieczoru i "konwersacji" z 1jaja zyczy Grzegorz
                  ================================================
                  Ot taka rozrywka. 1ja chce uczyć kowala jak podkuć konia.
                  • 1ja Re: wojtek+ 06.01.07, 01:08
                    to sie rozrywaj.
                    • w_ojciech Re: wojtek+ 06.01.07, 01:16
                      1ja napisał:
                      > to sie rozrywaj.
        • grzegorz1948 Re: 1jaja-przepraszam ja sie jakam. 06.01.07, 00:53
          tu macie przyklad folksdojcza,ktory trwa w stanie zerowym po wsze czasy.
    • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 01:14
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Autor: w_ojciech
      --------------------------------------------------------------------------------
      pojęcia.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Ile razy mam powtarzac,ze z toba dyskusji naukowych nie prowadze.?
      Jak sie poduczysz,to sie zglos.
      Zobaczymy.
      • w_ojciech Re: Logika binarna+ 06.01.07, 01:19
        1ja napisał:
        > Jak sie poduczysz,to sie zglos.
        > Zobaczymy.
        No więc kochanieńki powiedz mi od kogo
        pochodzi pomysł by w maszynach liczących
        użyć układu dwójkowego.

Mam nadzieję, że nieprędko znajdziesz info
        na ten temat w encyklopediach.
        • w_ojciech zadanie dla 1ja 06.01.07, 01:35
          Przełóż mi na układ dwójkowy i np. siódemkowy liczbę 1 000 000.

Wyjaśnij zasadę przekładu liczb na układ o podstawie n.
          • w_ojciech rozwiązanie 06.01.07, 11:11
            Dzielimy liczbę (np. 1 000 000) przez n, potem
            wynik dzielenia także przez n,.... . Następnie
            spisujemy reszty od końca.
        • w_ojciech idę spać - wskazówka dla 1ja 06.01.07, 02:06
          Zwróć uwagę, że jest mowa o "maszynach liczących" a nie o
          "komputerach". Było to przede XIX wiekiem.

To tyle.
        • polski_francuz Chyba 06.01.07, 09:18
          od von Neumanna? Drugi guess: od Shannona?

PF
          • w_ojciech Re: Chyba 06.01.07, 11:07
            polski_francuz napisał:
            > od von Neumanna? Drugi guess: od Shannona?
            ==========================================
            Od Leibnitza. Podobno był to ostatni człowiek,
            który znał wszystkie dziedziny wiedzy. Teraz
            matematyk jest dyletantem w dziedzinie w której
            pracuje jego kolega.
    • w_ojciech drobna uwaga 06.01.07, 01:50
      Podział binarny jest naturalny w wielu przypadkach.
      Istotą rzeczy jest to czy ten split jest rozumiany dysjunkcyjnie
      czy koniunkcyjnie. Jeśli dysjunkcyjne to dwie strony walczą
      ze sobą, a jeśli koniunkcyjnie to wchodzą w mariaż i powstaje
      nowa jakość.

Tu jest problem.
    • ghotir Re: Logika binarna 06.01.07, 02:10
      polski_francuz napisał: "nie upraszczac swiat, ktory jest bardzo
      skomplikowany"

Moj zawod polega na upraszczaniu swiata: szukam wspolnych mianownikow miedzy
      cywilizacjami Babilonu, Egiptu, Rzymu, Watykanu, Londynu, Warszawy, Moskwy i
      Washington, DC. Upraszczanie to droga do uczenia sie o naszej (homo sapiens)
      naturze.

Dla mnie plamy na honorze Watykanu lub Washington DC - w terminach
      przedstawionych przez Ciebie - maja bardzo niewielkie znaczenie. Zechciej
      wyjasnic o co Ci chodzi

Do czego zmierzasz (ogolna konkluzja)?

Ps, zechcialbys przetlumaczyc na jakis zrozumialy dla mnie jezyk Twoja uwage
      wyrazona w jezyku francuskim?
      • uyu Re: Logika binarna 06.01.07, 02:49
        Français de suche (et la crème de la nation Ecole
        Polytechnique et membre d'Academie de Sciences avec une sécretaire) et les
        étrangers.
        Sluze tlumaczeniem:
        "Français de suche (et la crème de la nation Ecole Polytechnique et membre
        d'Academie de Sciences avec une sécretaire) et les étrangers."
        =
        Francuz z urodzenia (i smietanka narodu Politechnika i czlonek Akademii Nauk z
        sekretarka) i obcokrajowcy.

Po dwudziestukilku latach w kraju Voltaire nigdy nie wpadlabym na wymyslenie
        takiego wlasnie podzialu. Najwidoczniej autor ma lub mial problemy z integracja.
        • ghotir uyu' tlumaczenie 06.01.07, 02:56
          Dziekuje.
        • polski_francuz Tlumaczenia na forumowe 06.01.07, 08:46
          Przytoczony tekst francuski skierowany byl do jednego forumowicza, rodem z
          Francji, ktory nie przestaje sie chwalic tym, ze skonczyl Politechnike, ma
          sekretarke i stal sie czlonkiem Akademii Nauk itp.

Sadzilem, ze zartobliwy ton tego porownania bedzie wystarczyl do przyjecia go
          z "przymruzonym okiem".

Nie liczylem z tepawym brakiem humoru ghotira, polaczone z przemozna , u niego
          checia, dawania lekcji.

Mysle, ze ma on powazne kompleksy.

M.in. kompleks nizszosci wobec inzyniera.

PF
      • polski_francuz Prosto dla "socjologa" 06.01.07, 08:40
        Zmierzam do tego, ze swiatopoglad wspolczesnego Polaka bedzie musial sie
        wzbogacic.

Bedzie musial przyjac, ze bohaterzy PRL, za ktorych byli czesto uwazani ksieza,
        byli jedynie ludzmi. Z ludzkimi wadami, takimi jak np. chec kariery.

Moze do kol naukowych w Stanach jeszcze nie doszlo, ale Polacy szukaja, ze
        wzgledow historycznych, zawsze bohaterow wsrod przeciwnikow rezymu. W obecnej
        Polsce wlasnie: konspiratorow stanu wojennego, ksiezy, itp.

Co wybor bardzo zaweza.

I powoduje, ze najlepsi nie staja sie przywodcami. A powinni.

Zrozumieles? Czy moze sprobowac prosto.

PF
        • ghotir Re: Prosto dla "inzyniera" 06.01.07, 12:22
          polski_francuz napisał: "Zrozumieles? Czy moze sprobowac prosto."

Na razie krecisz. Sprobuj prosto.
          • polski_francuz Re: Prosto dla "inzyniera" 06.01.07, 12:55
            Zawracasz glowe. Czuje jakbym z Mannym rozmawial. Cala para idzie w forme
            (emocje).

PF
            • ghotir Re: Prosto dla "inzyniera" 06.01.07, 19:57
              polski_francuz napisał: "Zawracasz glowe. Czuje jakbym z Mannym rozmawial. Cala
              para idzie w forme (emocje)."

Ach, ach, powinienem czuc sie zgnojonym przez porownanie mnie do Manny.
              Uprzejmie informuje Cie, ze trafiles kula w plot.

Za to nie podoba mi sie Twoje stwierdzenie ze zawracam Ci glowe. Po pierwsze,
              jest to przejaw Twojej manii wielkosci. Zapomnialo Ci sie, ze na tym forum
              wszyscy jestesmy rowni.

Po drugie, gdybys naprawde posiadal jakakolwiek wiedze socjologiczna to
              wiedzialbys, ze Twoj watek zmierza do dialektyki. Zajakujesz sie o niej
              emocjonalnie ale widac, ze Kolakowskiego nie przeczytales.
              • explicit Re: Prosto dla "inzyniera" 06.01.07, 20:13
                Take it easy ghotir , francuz swoj chlop , mania wielkosci nie lezy w jego
                charakterze , zareczam ,... Z ta rownoscia roznie tez bywa , ta w wirtualnym
                swiecie zalezna jest od tego kto mocniejszy w gebie , a nie kto ma racje ,...

Wyluzuj siem ciut ,...
                Za to nie podoba mi sie Twoje stwierdzenie ze zawracam Ci glowe. Po pierwsze,
                jest to przejaw Twojej manii wielkosci. Zapomnialo Ci sie, ze na tym forum
                wszyscy jestesmy rowni.
                • ghotir explicit 06.01.07, 20:36
                  Tez mam nadzieje ze PF dostal szmergla bo mial klop z e-mailem, ale ogolnie on
                  jest OK. Dziekuje Ci, Explicit, za wciecie sie w glupawa klotnie. Wyluzowuje
                  sie, glownie dlatego, ze lubie i Ciebie i PF.
              • polski_francuz Re: Prosto dla "inzyniera" 06.01.07, 20:36
                Kazdy fach ma swoj zargon. Z drugiej strony, jak cos sie dobrze rozumie, mozna
                wytlumaczyc to ignorantom.

Nie znam jezyka socjologii. Ale wiem, ze jestes w stanie rozmawiac
                moim "barbarzynskim" jezykiem na skomplikowane tematy bez straty tresci.

Byk jest prosty i trzyma sie faktow. Kazda wrozka ci to powie.

PF

P.S. Socjologiem juz nie zostane. Nawet w nastepnym zyciu. Moze w poza
                nastepnym.
    • ghotir Kompleksy 06.01.07, 03:01
      Przytoczony przez PF tekst w jezyku francuskim wskazuje ze PF ma kompleksy
      wobec jego francuskich braci.
      • 1ja Re: Kompleksy+ 06.01.07, 07:08
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        w_ojciech
        No więc kochanieńki powiedz mi od kogo
        pochodzi pomysł by w maszynach liczących
        użyć układu dwójkowego.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        ojciec tez ma kompleksy.
        Tylko innego rodzaju.
        • w_ojciech Re: Kompleksy+ 06.01.07, 11:25
          Robaczku
          to Ty wrzuciłeś temat algebr Boole'a. Ja
          nie muszę zaglądać do książek by o tym rozmawiać.

Grasz dalej?
    • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 10:57
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      1.
      Tlumaczenia na forumowe
      polski_francuz

PF

2.
      • Przyklad
      polski_francuz 06.01.07, 08:49 + odpowiedz

PF
    • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 11:01
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      1.
      Tlumaczenia na forumowe
      polski_francuz

PF

2.
      • Przyklad
      polski_francuz 06.01.07, 08:49 + odpowiedz

PF
      • polski_francuz Nie 06.01.07, 11:30
        wysilaj sie 1ja. Nie ciekawym twoich ocen.

Ende

PF
        • 1ja Re: Nie + 06.01.07, 11:41
          Sam innych lubisz oceniac?
          I to w sposob natretny!
      • de_oakville "Z glupota nawet Bogowie ..." 06.01.07, 11:37
        > Myslec trzeba do cholery! Myslec a nie upraszczac swiat, ktory jest bardzo
        > skomplikowany.

To prawda, jednak fanatyzm i glupota, ktore najczesciej ida ze soba w parze,
        lubia wszystko upraszczac i widziec tylko w barwach "zero-jedynkowych" (lub
        "czarno-bialych"). Jak juz ktos krytykuje, to totalnie, do szpiku kosci -
        "brzydki" to na pewno musi byc rowniez "zboczeniec" i chodzic w brudnych butach.
        Jak ktos chwali to juz bez zarzutu, z anielskim uwielbieniem. Dziecinada.

Przyslowie mowi, ze "z glupota nawet Bogowie walcza nadaremnie"
        ("Gegen Dummheit kämpfen sogar die Götter vergebens")
    • 1ja Re: Logika binarna+ 06.01.07, 11:38
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Re: Kompleksy+
      w_ojciech 06.01.07, 11:25 + odpowiedz

Robaczku
      to Ty wrzuciłeś temat algebr Boole'a. Ja
      nie muszę zaglądać do książek by o tym rozmawiać.

Grasz dalej?
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Ropucho.
      Przypuszczam,ze pijesz do mnie.
      Czy my w cos gramy?
      Czy ja z toba o czyms dyskutuje?
      Zwracasz mnie uwage,bym czytal twoje wpisy?
      A po co czytac mam jakies bzdety jakiegos pajaca?
      Mnie wystarczy,ze mnie czytaja.I za to placa.
      A w ogole,to sie .....l.
      Dyskutuj sobie z Grzesiem.
      Zdaje sie,ze obydwoje znajdujecie sie w permanentnym stanie zerowym.
      Tutaj mowa ointerwale czasowym jest bez sensu.
      Jak juz zaznaczylem wasz stan zerowy jest niezmienny po wsze czasy.
      • w_ojciech bez odpowiedzi /bt 06.01.07, 11:54
        • 1ja Re: bez odpowiedzi /bt+ 06.01.07, 15:00
          No,to znaczy,ze sie odp....s?
    • explicit Re: Logika binarna 06.01.07, 18:02
      What goes up must come down , szczegolnie jak sie plynie pod prad srodkiem
      rzeki bez talentu negocjowania spokojnych pools przy brzegach gdzie prad jest
      przeciwny temu na srodku i twoim sprzymierzencem , nie wrogiem - Trzeba tylko
      przekonac tych pierwszych, rzuc okiem na ich gwiazde, wyglada jak wyrocznia,...
      Dla piszacych na forum Swiat: Izraelczycy i ich banda i Ci Ktorzy ich
      Machloje Dobrze Widza i ich banda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka