Dodaj do ulubionych

Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowości

12.01.07, 08:44
arabskiej został rządzie swego państwa ministrem nauki, kultury i sportu.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3351362,00.html

Niejaką Dana33, robiącą tu za głos Izraela, zatrzęsło. Ta paniusia uważa, że to okropny błąd, bo pana ministra nie byłoby można dopuszczać do żadnych spraw związanych z bezpieczeństwem państwa.

<<dadza mu uczestniczyc w naradach o bezpieczenstwie kraju????? idiotyzm to nie slowo....>>

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=55373599&a=55376482

Ciekawe, bo w tych uwagach widać raczej niechęć do człowieka Z TAKIM POCHODZENIEM, niż troskę o to, że kandydat ma raczej słabe kwalifikacje.

A ja, niezależnie od politycznych kontekstów i podtekstów tej nominacji, uważam, ze to dobry krok.

Tak 3mać !

A nie to, co niżej:
Obserwuj wątek
    • z_daleka Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 08:54
      Uwazasz cepie, ze to dobry krok...A muglbys uzasadnic ten wybor? Oczywiscie
      merytorycznie nie pochodzeniem..."nieazaleznie od politycznych kontekstów i
      podtekstów tej nominacji"...
      • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:02
        Dobry ze wzgledów taktycznych. Podwójnie. Wewnętrznych i międzynarodowych. Na razie może tylko kawałek gry. Ale może początek normalności.

A jak się Dana33 ten wybór nie podoba, to niech zaproponuje swojemu gierojowi Liebermanowi, żeby zastosował w rządzie getto ławkowe. Łapta się CZYSTO-POCHODZENIOWCE za lagi i żyletki -
        • z_daleka Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:07
          cepekkolodziej napisał:
          "Dobry ze wzgledów taktycznych. Podwójnie. Wewnętrznych i międzynarodowych"...
          -A co z naszym sportem bedzie???
    • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:01
      Sabundi-obywatelka Szwecji zostala ministrem do spraw integracji.
      Towarzysz twoj,Stranger niejaki,wlosy sobie z rozpaczy wyrywal i jeczal z tego
      powodu.
      Zapowiadal,ze to jest koniec Europy.
      Dziewczyna ta jest Murzynka-rodzice z Somalii
      Mozesz podac,ktory z polskich ministrow nie jest katolikiem?
      • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:03
        Dwa zdania.

1. nie mam żadnego towarzysza.
        2. nie gadam z tobą, bo mnie nudzisz.
        • z_daleka Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:08
          ale pytanie, samo w sobie, jest jak najbardziej na miejscu...
          • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:13
            Możliwe, ale ja się o wyznanie ministrów rządu Polski nie pytam. Guzik mnie to obchodzi.

Ale widze, że właśnie w Izraelu to jest en vogue.
            • z_daleka Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:22
              Zdumiewasz mnie kotku. Wyznanie ministrow w rzadzie Polski cie nie interesuje,
              ale w Izraelu wrecz rozpalilo twoja wyobraznie. Zzydziales nam do reszty cepie
              na tym zydowskim forum...
              • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:37
                Wyznanie, piesku?

Rozpaliło?

Mnie zadziwiła reakcja Dana33 -
                • z_daleka Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 09:47
                  Dlaczego na to czekasz, Kotku? Jaki zafajdany interes masz w tym, czy nasz kraj
                  znormalnieje czy tez nie??? Czy nie masz swojego kraju? z jego strukturami
                  politycznymi, gospodarczymi i wojskowymi? Czy nie masz swojego zasmarkanego
                  kulfona, o ktorego trzeba od czasu do czasu zadbac???
                  :-)
                  • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 10:00
                    A dlaczego mam nie czekać?

Piesku?

A tu ci powiem, żebyś wiedział, dlaczego czekam. Żebym nie musiał wreszcie po otwarciu którejkolwiek gazety natrafiać na pierwszej stronie na wiadomości, że Izrael to albo Izrael tamto. I wszystko w kontekście WIELKIEJ WOJNY CYWILIZACJI.

CAŁY ŚWIECIE - NA POMOC IZRAELOWI ! I na Tiegieran!!!!!!!!

A poza tym -
                    • 1ja Re:?+ 12.01.07, 10:06
                      gazety?
                      to ty,owocu mamy wyru..ej przez chochsztaplera zydowskiego,czytac umiesz?
                      A jezeli,to nie mozesz sie przrzucic na swierszczyki.
                      Chociaz nie.Bo tam chochsztaplezy zydowscy krewniaczki twe ru..a.

Да здравствует дружба между народами!
                    • z_daleka Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 11:33
                      wcale sie cepiku nie wkurzylem ":-)" ino martwi mnie ze wsadzasz zasmarkanego
                      kulfona w nie swoj bisnes...i do tego motywujesz to CALYM SWIATEM I WIELKA WOJNA
                      CYWILIZACJI ...
                      • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 14:34
                        ależ pan dzisiaj pierdzielisz, panie z_daleczeńku -
                        • z_daleka Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 15:05
                          cepekkolodziej napisał:
                          ależ pan dzisiaj pierdzielisz, panie z_daleczeńku -
                          • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 15:07
                            To dlatego, że na okralo ---

:)

To jak z tym p. Arabem - zatwierdzony na stanowisku? Czy Lieberman zrobi przedstawienie a la Rejtan?
                          • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 15:35
                            Tu masz, Żołędny, w nagrodę za to, że tak się tu bez sensu udzielasz:

www.pubmedcentral.gov/articlerender.fcgi?artid=1044389

Znaj dobre serce ---

Już nawet nie namawiam, żebyś spojrzał poniżej:
                • dana33 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:09
                  nu i znow brednie cepowskie..... zdziwila go moja reakcja.... nu nu...... a
                  mnie zdziwilo, ze cepa zdziwilo..... przeciez wie dokladnie, na jakiej pozycji
                  stoje..... tak ze cepowaty znow ladnie kreci....
                  • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:11
                    Własnie się dowiedziałem, że stoisz niezłomnie na pozycji wiecznej drużby żydowsko-arabskiej w Izraelu, i dlatego zakupiłaś 2 litry oliwy z oliwek.
                    • dana33 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:45
                      oczywiscie, zawsze stalam. przyjazni arabsko-israelskiej, nie przyjazni
                      terrorystyczno-israelskiej. i tez przyjazni z ograniczeniem do postow
                      ministerialnych. tak dlugo, jak dlugo czlonkowie arabscy knesset popieraja
                      terroryzm, nawoluja do zbrojnej walki przeciwko israelowi, jezdza do arafata i
                      spotykaja sie z hamasem i hizballa, tak dlugo nie ma dla nich miejsca w
                      israelskim rzadzie. wg mnie nie powinni byc wogole w israelskim parlamencie.
                      nawet ci arabowie z innych partii sa dla mnie podejrzani. jak zaprzestana
                      terroru, jak sie od niego odsuna, jak przez jakies 10 lat udowodnia, ze
                      naprawde sa lojalnymi obywatelami israela, wtedy nie bede miala nic przeciwko
                      arabskiemu ministrowi w israelskim rzadzie.
                      doszlo, cepowaty?
                      • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:50
                        Ojej ---
        • dana33 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:10
          jasssssne...... piszac ze cie ktos lub cos nudzi, masz ladne wyjscie z
          problemem odpowiedzi na pytania. zawsze to piszesz wtedy, kiedy nie chcesz
          odpowiedziec. i zawsze nie chcesz odpowiedziec na konkretne pytania....
          znane, znane nam tu wszystkim....
          • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:12
            A na jakie pytania? Bo nie wiem, do czego ten komentarz?

--

Z myśli skrzydlatych izraelskiego bohatyra:
            <Dobre arabczki sa martwe>
            <ja wole z arabami plaska ziemie zrobic>
      • superspec Jest ateista Zbigniew Religa.:) 12.01.07, 10:36
        A ojciec Ludwika Dorna - Henryk Dornbaum - był zegarmistrzem z Mokotowa pochodzenia żydowskiego. Przed wojną członek partii komunistycznej. Po wojnie lektor marksizmu-leninizmu na Politechnice Warszawskiej. Po rezygnacji z etatu optyk w Warszawie.
        Ale wydaje mnie się że obaj są niekompetentni.:) nie wierzę w to że obsadzenie stanowisk nieprzygotowanymi ludźmi w imię poprawności politycznej może coś zmienić. raczej doprowadza do niechęci do danej grupy społecznejanej Oczywiście ta niechęć jest nieobecna w głownym nurcie mediów ale już w prywatnych rozmowach i na takich internetowych forumach znjduje ujście.:)jako ateista wolę już bardziej kompetentną katoliczkę Gilowską od niewierzącego Religi.:)jakiś czas temu byłem z faktu zasiadania pana Zbigniewa zadowolony ale odeszło mnie to po popisach z trującymi lekami.:)
        pl.wikipedia.org/wiki/Ludwik_Dorn
        pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Religa
        pl.wikipedia.org/wiki/Zyta_Gilowska
        • absztyfikant Re: Jest ateista Zbigniew Religa.:) 12.01.07, 11:17
          Religa jest poza tym alkoholikiem... Ale Dorn jest wychrzczony i deklaruje sie
          jako katolik:)
          • absztyfikant Re: Jest ateista Zbigniew Religa.:) 12.01.07, 11:18
            Poza tym Dorn jest parszywa szuja, wiec moze to i dobrze, ze nie przypomina
            ciagle o swoich korzeniach...
      • moxey Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 13.01.07, 06:54
        katolikiem?

che che. a ktorys jest?
    • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc+ 12.01.07, 09:40
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc
      cepekkolodziej 12.01.07, 09:03 + odpowiedz

Dwa zdania.

1. nie mam żadnego towarzysza.
      2. nie gadam z tobą, bo mnie nudzisz.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      0.
      Getto lawkowe wynalazek polski.Wiec w kregach kulturalnych nie jest przyjete
      kradzenie cudzych patentow.
      1.
      Nie masz towarzysza?Ok!to masz kumpana.
      2.
      Jak cie nudze,ciemnoto,to po co odpisujesz.

Polscy ministrowie cie nie obchodza?
      A co cie obchdzi,kretynie?
      • 1ja Re: P.S+ 12.01.07, 09:45
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Autor: cepekkolodziej
        Data: 12.01.07, ---

Zgodnie z zapowiedzią jednego z waszych wczesnych działaczy Izrael już się stał
        normalnym krajem, bo jest już w nim trochę
        zwyczajnych żydowskich kurew i złodziei. Ja czekam, Żołędny, na czas, kiedy
        znormalnieje, bo będzie w jego strukturach
        politycznych, gospodarczych i wojskowych miejsce na współobywateli o
        narodowości NIE-ŻYDOWSKIEJ.
        <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
        Czy mame twa wyruchal jakis zydowski chochsztaler?
        Czego owocem jestes?
        A zona twja jest katolicka ku..?
        A corki-sa kurewki?

• cepekkolodziej Zwracam honor D33 --- tu jest lepsze: 12.01.07, 10:22
      Sprawozdanie z debaty w Knessecie re: nominacja

<<MK Esterina Tartman [...] lambasted the move as "a lethal blow to Zionism."
      She told Israel Radio that Labor MK Raleb Majadele's appointment as minister of science and technology damages "Israel's character as a Jewish state."

"We need to destroy this affliction from within ourselves. God willing, God will come to our help," she said.

Oraz:

"Peretz is making a sacrifice of Zionism," she said. "He has crossed all the red lines. Israel is a Jewish state and should be run according to Jewish principles."

I:

<<Marciano, head of the Labor faction in the Knesset, called on Prime Minister Ehud Olmert to oust Yisrael Beiteinu from the coalition, and for Labor to reconsider whether it can "sit in the government with this racist party."

"These remarks are an insult to the Knesset, to democracy and to the state," MK Nadia Hilo (Labor) said. "If they are acceptable to Yisrael Beiteinu, then it should leave the government. Arab citizens did not receive citizenship through the grace of Yisrael Beiteinu."

Meretz Chairman Yossi Beilin called on Labor to condition its participation in the government on the removal of Yisrael Beiteinu.

He added that the racist remarks that Tartman made, an issue which Yisrael Beiteinu should "confront internally," are extremely serious, and urged Attorney General Menachem Mazuz to check whether there is legal justification for opening a criminal investigation over the remarks.

MK Magali Wahaba (Kadima) said, " I regret that there are still people who instead of speaking of cooperation, continue to speak in a racist tone. Such people must be removed from our midst," he said.>>

Interesująca debata. Pouczająca, czyli educational. Widać, że nie brak w Izraelu ludzi o normalnych poglądach.

Całość pod:

www.haaretz.com/hasen/spages/812447.html
      • 1ja Re: A?+: 12.01.07, 10:30
        Mozesz przytoczyc jakis urywek debaty z Sejmu?
        Moze tam tez sa ludzie o normalnych pogladach?
        • cepekkolodziej Re: A?+: 12.01.07, 10:35
          Raz i na zawsze:

Zapamientaj se -
          • 1ja Re: A?+: 12.01.07, 11:13
            Nie jasne.
            Polska jest dla mnie swiat.

A co tam nizej?
            O pedalach?
            Jestes pedal prawy?Czy aby lewy?
    • absztyfikant CEPusiowi dedykuje:))))) 12.01.07, 11:29
      Cytuje wiersz Tuwima :

"Jakiz to uroczy facet ,
      kulturalny, religijny
      calkowicie apolityczny
      i zupelnie bezpartyjny
      Jakiez wzniosle idealy
      glosi szeptem, na uboczu,
      jakiz czysty, piekny plomien
      bije z tych szlachetnych oczu
      Ma byc pieknie i bez biedy
      gospodarka, wolnosc slowa
      raj dla wszystkich na tej ziemi
      tudziez zgoda narodowa !
      "Mistrzu mowie, bostwo moje
      wszystko pieknie i szlachetnie
      ale jak to wszystko zrobic
      i wprowadzic w czyn konkretnie ? "
      Mistrz zadumal sie gleboko
      kulturalnie, religijnie
      calkowicie apolitycznie
      i zupelnie bezpartyjnie.
      I natychmiast najkonkretniej
      opowiedzial o swym planie
      zaczal od Sanctissimusa
      skonczyl zas na Guderianie.
      Tak wylazla z archaniola
      stara swinia reakcyjna
      calkowicie apolityczna
      i zupelnie bezpartyjna!"

Wzmianka o Guderianie wynika z tego, ze wiersz powstal w latach 30 - tych,
      gdy Tuwim jako zdeklarowany pacyfista polemizowal z teoriami tego generala o
      wojnie blyskawicznej i totalnej. Prosze nie przymierzac tego do dzisiejszych
      czasow...
      • cepekkolodziej Re: CEPusiowi dedykuje:))))) 12.01.07, 12:48
        Fajne.

Zawsze podziwiałem wielkiego Tuwima za "Lokomotywę".

Tylko co on oraz wyznanie posłów polskiego Sejmu ma wspólnego z nominacją Araba na ministra w rządzie Izraela?

Chyba że idzie o zdrowotno-taktyczny skok w bok ---

Szast, prast w prawo, w lewo.
        Skok w bok, krok w tył,
        Aby ząbek zdrowy był.
        Szur, szur z góry na dół,
        Szast, prast w prawo, w lewo.
        Skok w bok, krok w tył,
        Aby ząbek zdrowy był.
    • j-k Prosze o roztrzasanie wewnetrznych spraw Izraela 12.01.07, 15:17
      na forum Judaica.

mamy tu takie.

Forum Swiat, dotyczy problematyki Swiatowej.

Inaczej bede musial cie uznac za kolejnego "motacza" tego forum.
      • cepekkolodziej Re: Prosze o roztrzasanie wewnetrznych spraw Izra 12.01.07, 15:25
        A od kiedy to Izrael nie jest położony z_daleka w Świecie?

A od kiedy to sprawy wewnętrzne kraju z_dalekiego Świata nie mają być poruszane na tym Forum -
        • j-k Od Swietej Nigdy... 12.01.07, 15:44
          mimo mojej calej sympatii dla Iraela, wyganiam z ta sama sila ludzi z Izraela ,
          jak i islamuskow z Palestyny - do pisania na forum Judaica...

Gdyz jedynie problemy Izrael- Iran (np.) sa problematyka Swiatowa.

problemy Izrael-hamas - sa dla Swiata, jako calosci, bez wiekszego znaczenia.
          • puls.usa Re: Od Swietej Nigdy... 12.01.07, 20:27
            j-k napisał:

> mimo mojej calej sympatii dla Iraela, wyganiam z ta sama sila ludzi z
            Izraela ,
            >
            > jak i islamuskow z Palestyny - do pisania na forum Judaica...

jasiu ciebi moze wpuszcza bos koszerny

otoczyli sie murem i kisza sie w sosie
            czulenowym na judaica
            ostatnio widac,ze juz sa dobrze zakiszeni
            gdyz uciekaja azjaty na fs
            pod opieke grubej mame....wsie
    • aaki nó, wg danusi izrael to państwo stworzone 12.01.07, 15:35
      wyłącznie dla żydów a "arabom pozwala sie tam tylko mieszkac".
      wobec powyzszego trudno oczekiwać aby podskakiwała z radości.
      • cepekkolodziej Re: nó, wg danusi izrael to państwo stworzone 12.01.07, 15:46
        Ale Dana33 robi tu za głos Izraela (oops - Israela), to chyba musi się zgadzać z meandrAmi linii politycznej własnego rządu -
        • aaki Re: nó, wg danusi izrael to państwo stworzone 12.01.07, 16:01
          danusia z chęcią zamieni omleta na tego lleberjakośtam
    • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc+ 12.01.07, 16:47
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      nó, wg danusi izrael to państwo stworzone
      aaki 12.01.07,

wyłącznie dla żydów a "arabom pozwala sie tam tylko mieszkac".
      wobec powyzszego trudno oczekiwać aby podskakiwała z radości.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Wg zdarzen historycznych:
      Niemcow wysiedlili
      Ukraincow przesiedlili
      Zydow wyprosili
      Panstwo polskie mialo byc dla Polakow 100%wych etnicznie.
      Ale nie wyszlo,bo sie okazalo.ze nawet papiez Zydem byl.
      Nie mowiac o biskupach.
      A wdodatku,jak sie okazalo donosicielami byli lub pedofilami.
      Niefart wyszedl.
      • aaki Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:03
        w polsce mieszkają i niemcy i ukraincy i litwini i białorusini i żydzi i kilka innych pomniejszych grup narodowosciowych.
        nikt z władz polskich nie twierdzi ze my im tylko tu pozwalamy mieszkać
        • maxe1 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:30
          > w polsce mieszkają i niemcy i ukraincy i litwini i białorusini i żydzi i kilka
          > innych pomniejszych grup narodowosciowych.
          > nikt z władz polskich nie twierdzi ze my im tylko tu pozwalamy mieszkać
          -------------------------------------------------------------------------------

wladze polskie powiedzialy swoje kiedy to byl czas na wysiedlanie,przesiedlanie
          i wypraszanie tych mniejszosci
          • aaki Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:33
            ci co rzadzili lat temu 60 nie byli reprezantami wolnej polski.
            a oprócz tego mówimy nie o przeszłosci tylko o terazniejszości.
            • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:40
              A oprócz tego mowa jest o Izraelu, a nie Polsce.
              • dana33 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:26
                ty, cep, mowisz o israelu, a ja mowie o polsce. wolno mi, nie?
            • maxe1 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:43
              > ci co rzadzili lat temu 60 nie byli reprezantami wolnej polski.
              > a oprócz tego mówimy nie o przeszłosci tylko o terazniejszości.
              -----------------------------------------------------------------
              a 30 lat temu ?
              • aaki Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:51
                czy sadzisz ze wtedy rzadzili ludzie demokratycznie wybrani przez naród polski ?
                • maxe1 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:56
                  aaki napisała:

> czy sadzisz ze wtedy rzadzili ludzie demokratycznie wybrani przez naród polski
                  > ?
                  ----------------------------------------
                  off topics-ale skoro pytasz :tak
                  narod w swej wiekszosci popieral te akcje wydalania
                  • aaki Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:57
                    w gruncie rzeczy to wówczas naród miał gó.. do gadania
        • dana33 Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 22:25
          jassssssssne, byle aki..... w rzadzie polskim, w sejmie, az roi sie od niemcow,
          ukraincow, litwinow, bialorusinow, zydow, tatarow i kaszubow..... polaka tam
          ledwo znalezc mozna....
          • aaki ano jasne 12.01.07, 22:40
            arabowie stanowia znaczny odsetek całej ludnosci izraela.w polsce wszystkie mniejszości razem wzięte to pewnie w sumie góra kilka procent.a ile jest procent arabów w izraelu?
    • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc+ 12.01.07, 17:46
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc
      aaki 12.01.07

ci co rzadzili lat temu 60 nie byli reprezantami wolnej polski.
      a oprócz tego mówimy nie o przeszłosci tylko o terazniejszości.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

To tak jak bys powiedzial:
      Matka polska-Polka.
      Ku.. polska-niePolka.

A dla cepa:
      z watku tego wynika,ze mowimy nie tylko o Izraelu,ale i o Polsce.
      • aaki Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 17:54
        o ile sie nie myle to wątek tytułowy dotyczy ministra araba w rzadzie izraelskim, stosunku do tego wydarzenia obywateli i rządzących w izraelu,a nie powojennych wydarzeń migracyjnych na terenach II rzeczpospolitej i polski ludowej
        • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc+ 12.01.07, 18:42
          Jako czlowiek rozumny,powinienes wiedziec,ze temat podczas dyskusji ulega
          poglebieniu i poszerzeniu.
          Widac to wyraznie na tym forum:
          jak zaczniesz temat o dupie marynie,na Zydzie zawsze sie konczy.

Pozatym jak widac nie da sie kierowac tematrm,to juz nie bedzie dyskusja.
          chyba ,ze stosujesz metody poprzedniego wieku.
          A najlepij stosuj metode ojca i nauczyciela tow .Stalina.ktory zawsze zaczynal
          slowami:2Jak widomo ......"
          I kierunek dyskusji zostawal ustalony.

Pozatym nie moge pozwoli by roznego rodzaju sku..syny Izraelowi i Zydom
          reklame robili.
          Nalezy i Polsce i Polaka udzelic trohze czasu i dac im mozliwosc zajecia
          odpowiedniego poczesnego miejsca w naszym wspanialym swiecie.
          • aaki Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 18:50
            pie..sz.jak zwykle zresztą
            • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc+ 12.01.07, 20:24
              czy nie chcialbys rozwinac swa mysl intelektualna?
              Czy miauczysz-jak zawsze?
              Bez tla i tresci.
              • aaki Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 20:29
                nie zechciałbym.nie mam ochoty z tobą rozmawiac.
                • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc+ 12.01.07, 21:02
                  to idz i zrob komus lewatywe.
                  Jakis pozytek z ciebie musi byc.
      • goldbaum Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 12.01.07, 19:10
        1ja napisał:

> ci co rzadzili lat temu 60 nie byli reprezantami wolnej polski.
        > a oprócz tego mówimy nie o przeszłosci tylko o terazniejszości.
        >
        > To tak jak bys powiedzial:
        > Matka polska-Polka.
        > Ku.. polska-niePolka.

Nie.
        To tak, ze kastrat ciagle nie moze (nie chce?) skapowac, ze narodowi jako
        zbiorowosci mozna zarzucac tylko to, na co mogl miec wplyw.
        Za to, na co ktokowlwiek nie mogl miec wplywu nie mozna posadzac nikogo.

Rzad PRL-u nie byl rzadem wybranym przez narod polski i reprezentujacym jego woli.

Obwinianie go za wypedzenia Niemcow i Ukraincow to taki sam wykastrowany pomysl
        jak obwinianie zydow o holocaust.

Powinienes sie naprawde wstydzic za holocaust!
        • j-k mustafa-goldbaum, biedaku islamski... 12.01.07, 20:20
          mustafa-goldbaum napisał:
          > Obwinianie go za wypedzenia Niemcow i Ukraincow to taki sam wykastrowany
          pomysl jak obwinianie zydow o holocaust.

Obwinianie Polakow za wypedzenie Niemcow z polskich ziem zchodnich w 1945,
          to tai sam idiotyzm, jak obwinianie Zydow za wypedzenie okupantow islamskich
          z Ziemi Swietej...

byli tak nieco dluzej...
          ale tez dostali sluszne, historyczne lanie :)))
          • goldbaum mosiek-jotka broni swoich 13.01.07, 15:48
            ..opluwaczy Polski.
            Gdy mowa o jego koszernych rodakach, konczy sie milosc do Polski.
        • 1ja Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc+ 12.01.07, 20:54
          zeszlismy na inny poziom dyskusji.
          rozumiesz chyba,ze jezeli kastrat jestem,to musisz byc хуем pospolitym.
          • goldbaum Re: Raleb Mejadele, obywatel izraelski narodowośc 13.01.07, 15:50
            1ja napisał:

> rozumiesz chyba,ze jezeli kastrat jestem.

Sam to ciagle przeciez przyznajesz niemoto.
    • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 19:10
      Wiel agencji światowych odnotowało fakt powołania p. Mejadele na stanowisko ministra w rządzie Izraela. Fakt sam z siebie interesujący, a nawet ze wszech miar pozytywny.

Przesłanie informacji o tym fakcie wywołało na tym Forum dziwne (łagodnie rzecz ujmując) reakcje -
      • maxe1 Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 20:10
        > O co chodzi?
        ----------------------------------------------

no wlasnie- o co ci chodzi?
        • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 20:18
          O to, że dzieje się coś niejednoznacznego i zarazem ważnego - wcale nie wykluczone, że pozytywnego. To nie jest jakaś tam tylko nominacja. X za Y. To powołanie - po raz pierwszy w historii Izraela - obywatela narodowości arabskiej na stanowisko ministra.
          • j-k Izrael jest jedyna demokracja na BW. 12.01.07, 20:37
            zdarzenie , ktore opisujesz, jest absolutnie niewazne i spoznione...

Ludnosc arabska stanowi 15 % ludnosci Izraela...
            wybor jednego z Arabow NA MINISTRA W RZADZIE JEST W TAKICH WARUNKACH
            NORMALNOSCIA.

Podziekuj autorom nieszczesnej i poronionej intifady, ze dokonalo sie
            to dopiero teraz, a nie o wiele lat wczesniej.

• dana33 Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 22:31
            hahahahaha...... nu, nie moge...... "wcale nie wykluczone, że pozytywnego. "

jasne, ze nie wykluczone. a jak sie okaze, ze to bylo nie bardzo pozytywne, bo
            facet jednak przekazywal wrogom wiadomosci, jakie uslyszal np siedzac na
            posiedzeniach komisji do spraw bezpieczenstwa kraju, to cepus kochany napisze,
            ze nie straszne, ten akurat nie byl uczciwy, ale inny bedzie... ze trzeb
            ryzykowac w ramach wyciagania reki do pokoju.....
            nu i szuja cepowata..... g go obchodzi, ze moze sie skonczyc zamachem, wybuchem
            wojny, naszymi stratami..... najwazniejsze, zebysmy my wyciagneli reke, my
            zaryzykowali, my pokazali i my sie potem martwili, jak wylezc z jakiejs
            niedobrej sytuacji..... nie ma co....... typowe, ach, jak typowe dla
            cepowatych tego swiata.....
            • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 22:35
              Straszne perspektywy, och jakie okropne.

No koniec świata.
              • dana33 Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 22:54
                widzisz, cepowaty..... jak dlugo to nie twoja d, ktora sie naraza, to ty jestes
                gotowy ryzykowac..... ale to nasza d, a nie twoja, i ja nie jestem gotowa
                ryzykowac, ponial?
                spadowa, idioto....
                • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 22:58
                  Ale czym ty możesz ryzykować? Że Lieberman wypadnie z rządu za rasistowskie wypowiedzi?

A poza tym
                  ja niczym nie ryzykuję
                  ja tylko
                  komentuję

:)
                  • dana33 Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 23:14
                    aaaa, to ty niczym nie ryzykujesz????? to co te twoje ciagle twierdzenia od lat,
                    ze sytuacja na bliskim wschodzie zagraza polsce, tobie i twojej rodzinie? moze
                    sie zdecydujesz, po jakiej linii chcesz tu macic?
                    a jak ty nie wiesz, czym ja ryzykuje, to i dobrze, bo to nie twoj interes tylko
                    moj. i wg tego mojego interesu ja moge miec takie zdanie, jakie mam. i tobie do
                    tego nic. ty sie pointeresuj lepiej tym, co sie dzieje u ciebie w kraju, bo jak
                    czytam w prasie swiatowej, coraz gorzej, coraz mniejsze znaczenie ma twoj kraj,
                    i powoli staje sie posmiewiskiem. lepiej zajmij sie tym.... a moze po prostu
                    nie masz we wlasnym kraju nic do gadania, wstydzisz sie tego, co sie dzieje,
                    zdajesz sobie sprawe, ze i tak nic nie mozesz zmienic i typowo polskim zwyczajem
                    wlazisz w sprawy nie twoje, zeby nie myslec o wlasnych brudach? jesli tak, to
                    zajmij sie nietykalnymi w indiach i ich wejsciem czy tez wyjsciem z takich czy
                    innych swiatyn.
                    • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 13.01.07, 09:40
                      > wlazisz w sprawy nie twoje,zeby nie myslec o wlasnych brudach?

Tylko dlaczego zaraz brudy? Bo jakoś nasuwa się przypuszczenie, że przyrównujesz nominację pana Raleba M. do jakichś swoich brudów?

A to przecież krok bardzo pozytywny, nie takie coś, jak to niżej:

--

Z myśli skrzydlatych izraelskiego bohatyra:
                      <Dobre arabczki sa martwe>
                      <ja wole z arabami plaska ziemie zrobic>
      • cepekkolodziej Re: Raleb Majadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 20:14
        www.guardian.co.uk/israel/Story/0,,1988520,00.html
        www.inform.kz/showarticle.php?lang=eng&id=147693
        www.upi.com/InternationalIntelligence/view.php?StoryID=20070110-040645-9243r

www.google.pl/search?num=100&hl=pl&q=%22Raleb+Majadele%22&btnG=Szukaj&lr=

A więc coś sie dzieje. Ważnego. Ale zero rzeczowych komentarzy.
      • z_daleka Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 20:32
        slusznie cepie,a o co ci wlasciwie biega???
        Wybrano? Wybrano.
        W czym masz problem? Ja rozumiem, ze wolalbys, zeby byly jakies przeboje,
        zadymy, demonstracje protestacyjne, jakies spelone samochody, paru pobitych
        (najlepiej arabow).....
        A tu pryta nic z tego...czy to cie tak irytuje, ze szukasz dziury w calym?
        Ps. Jesli masz zamiar odpowiedziec, to wszystko, tylko nie bla, bla tralala,
        bumbum...
        • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 20:51
          Czlowieku,

padło ci na mózg? Przecież od samego poczatku twierdzę, że to zdarzenie pozytywne, warte odnotowania.

To nie ja ci pisałem, żebyś nie pchał brudnego czy jakoś tak kulfona w nieswoje sprawy.

No - to macie Araba w rządzie. I bardzo dobrze. Jest nadzieja, że to poczatek procesu, na ktorego końcu będzie Irael jako państwo dwu narodów.
          • z_daleka Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 21:02
            ale ja dalej uwazam, ze pchasz tego kulfona w nie swoje sprawy...
            A to dlatego, ze powiedziales iz wyznanie polskich ministrow cie nie obchodzi,
            szwedzkich jeszcze gorzej, a izrelskich jak najbardziej...wiec, nie pchaj
            nochala...
            • cepekkolodziej Re: Raleb Mejadele --- zdumiewające ! 12.01.07, 21:11
              Nadal mnie wyznanie gie obchodzi. Obchodzi mnie przynalezność państwowa - obywatelstwo. Które powinno - zasługującym na to - otworzyć drogę do wszystkich stanowisk w państwie.

Pchasz? A tak, pcham. Ten region świata mnie interesuje. A ty? co tu robisz? Chcesz mieć wyłączność na informacje? Na ich interpretacje?

Jeśli tak, to wyprowadź państwo Izrael w ogóle ze świata. Jakaś czapka niewidka może by to i załatwiła.
              • j-k biedaku islamski, od spraw Izrael-islamuski 12.01.07, 21:18
                jest forum Judaica...

Izrael, razem z islamskimi bandytami z hamasu stanowi ca. 0.1 % ludnosci
                tego Swiata...

wpychajac, nieszczesniku islamski, ten problem ciagle na forum Swiat
                wypada cie uznac za islamskiego prowokatora.

Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K.

PS. nie licz na moja laske.
                • cepekkolodziej Re: biedaku islamski, od spraw Izrael-islamuski 12.01.07, 21:26
                  O tym już przed wojną rozmawiałeś ze starostą.

Tak, tak -
                  • 1ja Re: biedaku islamski, od spraw Izrael-islamuski+ 12.01.07, 21:47
                    cepku.
                    kiedy zdolny Cygan w Polsce ministrem zostanie?
                    Przynajmniej od muzyki ludowej?
                    • cepekkolodziej Re: biedaku islamski, od spraw Izrael-islamuski+ 12.01.07, 21:53
                      Jak będzie działał w jakiejś partii - z pewnością zostanie zauważony. O co chodzi? Mamy działaczy państwowych i politycznych - przedstawicieli wszystkich mniejszości narodowych, które życzą sobie brać udział w sprawach państwa. Na wszystkich poziomach, począwszy od samorządów gminnych.
                  • j-k biedaku islamski, od spraw Izrael-islamuski 12.01.07, 21:58
                    wyciagnij zatem wnioski.
                    wiem, ze na slepote, podobnie jak na gluchote, nie ma rady, ale bede ci
                    zmuszony przypominac, jako pedagog, z NIEZKAZITELNA cierpliwoscia,
                    ze sadzisz na tym forum zwykle durne islamskie glupoty :)))

• cepekkolodziej Re: biedaku islamski, od spraw Izrael-islamuski 12.01.07, 22:10
                      No i wyciągam wnioski.

Z których wynika, że już przed wojną rozmawiałeś o tym ze starostą.

Coś jeszcze?
                      • j-k wrocmy zatem do wykladow: 12.01.07, 22:19
                        - perzypominam : to starosta rozmawial z toba.
                        ale pomylki rzecz ludzka

ale ad rem:
                        przyznasz, ze Ziemia Swieta, to Ziemia Izraela, a Zydzi zyja tam nieprzerwanie
                        3000 lat, nieprawdaz?

• cepekkolodziej Re: wrocmy zatem do wykladow: 12.01.07, 22:33
                          TAk tak.

To też wiesz od starosty, już przed wojną o tym rozmawialiście.
                          • j-k 3000 lat Zydow w Ziémi Swietej... 12.01.07, 22:36
                            - nie to, starosta rozmawial z toba.

sam to mowiles.

any questions more?

• cepekkolodziej Re: 3000 lat Zydow w Ziémi Swietej... 12.01.07, 22:49
                              Ten starosta, z którym prorokowałeś - z ktorego był powiatu?
                              • j-k Re: 3000 lat Zydow w Ziémi Swietej... 12.01.07, 22:55
                                cepekkolodziej napisał:

> Ten starosta, z którym prorokowałeś - z ktorego był powiatu?

No widzisz, jak sie cie do MURU przycisnie, to mozna z toba porozmnawiac.

z judejskiego byl powiatu:
                                pl.wikipedia.org/wiki/Palestyna_%28historyczna%29

• cepekkolodziej Re: 3000 lat Zydow w Ziémi Swietej... 12.01.07, 22:58
                                  To gdzieś na Podlasiu?
                                  • j-k Re: 3000 lat Zydow w Ziémi Swietej... 12.01.07, 23:02
                                    Miejsce durnoty islamskiej jest raczej na Marsie?

co jeden z Carow Rosyjskich - wraz ze zdobyciem Kazania w roku 1505
                                    chyba dostatecznie potwierdzil?
                                    • cepekkolodziej Re: 3000 lat Zydow w Ziémi Swietej... 12.01.07, 23:07

Freak Go-Go - Танцоры-фрики
                                      Freak Performance - Фрик-шоу
                                      Fire Show - Огненные шоу
                                      Travesti Show - Синхробуффонада
                                      • j-k Re: 3000 lat Zydow w Ziémi Swietej... 13.01.07, 06:57
                                        nie zapomnij wziac ze soba zapalek :)
                                        www.adrianer.org/blog/mahomet.jpg
    • tia666 hehe, danka "pies ogrodnika", sama nie dostanie 12.01.07, 20:24
      wiec innym wzbrania, ale coz psy szczekaja a karawana dalej idzie...
      • dana33 jasno i oficjalnie 12.01.07, 22:37
        z deklaracji niepodleglosci israela:

In the year 5657 (1897), at the summons of the spiritual father of the Jewish
        State, Theodore Herzl, the First Zionist Congress convened and proclaimed the
        right of the Jewish people to national rebirth in its own country.

This right was recognized in the Balfour Declaration of the 2nd November, 1917,
        and re-affirmed in the Mandate of the League of Nations which, in particular,
        gave international sanction to the historic connection between the Jewish
        people and Eretz-Israel and to the right of the Jewish people to rebuild its
        National Home.

On the 29th November, 1947, the United Nations General Assembly passed a
        resolution calling for the establishment of a Jewish State in Eretz-Israel; the
        General Assembly required the inhabitants of Eretz-Israel to take such steps as
        were necessary on their part for the implementation of that resolution. This
        recognition by the United Nations of the right of the Jewish people to
        establish their State is irrevocable.

This right is the natural right of the Jewish people to be masters of their own
        fate, like all other nations, in their own sovereign State.

..... hereby declare the establishment of a Jewish state in Eretz-Israel, to be
        known as the State of Israel.
        www.knesset.gov.il/docs/eng/megilat_eng.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka