Dodaj do ulubionych

Dorosłość a niepodległość

IP: *.ols.vectranet.pl 13.05.03, 22:03

Od początku lat 90-tych jesteśmy niepodlegli.Niepodległość to jak
dorosłość.Dorosłość to uczestniczenie.Niepodległość to jak dorosłość-wybor
jest zawsze.Mozna przejsc tuz przy nieszczęściu i powiedzieć mnie to nie
dotyczy.Mozna się zatrzymać i działać.Mozna nie słyszeć tego co dzieje się za
ściana w mieszkaniu sąsiada.Mozna czekać na innych.mozna,mozna mozna.Tak
zawsze jest wybor.Ja dawno wybrałem a wy

/
Obserwuj wątek
    • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 13.05.03, 22:05
      Irak w polskim wydaniu to dziecinnada. Zreszta ta doroslosc-niepodleglosc tez
      im ciazy,skoro chca ja oddac urzednikom brukselskim.)))))
      • Gość: kec Re: dwa stołki IP: *.ols.vectranet.pl 13.05.03, 22:10
        Gość portalu: skromny napisał(a):

> Irak w polskim wydaniu to dziecinnada. Zreszta ta doroslosc-niepodleglosc tez
        > im ciazy,skoro chca ja oddac urzednikom brukselskim.)))))

kec

z kim się liczysz ? z tym co potulny ?czy z tym co ma zdanie za ktorym stoi
        wielki? W jakiej sytuacji masz więcej niepodległości?

Ja taki jestemprounijny ze az jestem proamerykanski.Marszałek nazwał to
        kiedyś polityką siedzenia na dwóch stołkach?
        • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 13.05.03, 22:13
          Czy inne panstwa NATO-wskie nie popierajace Iraku sa i byly potulne ? Nie.
          Poprostu inteligentne,a Polska glupia i dziecinna.
          A Marszalek jak przygotowal Polske do wojny ? Smiech na sali))))))
          • Gość: kecaw Re: IP: *.ols.vectranet.pl 13.05.03, 22:19

> Czy inne panstwa NATO-wskie nie popierajace Iraku sa i byly potulne ? Nie.
            > Poprostu inteligentne,a Polska glupia i
            dziecinna.
            > A Marszalek jak przygotowal Polske do wojny ? Smiech na sali))))))

Pozyjemy zobaczymy!Proponuję wrocic do tej kwestii za kilka miesięcy.Raz
            jeszcze pomyśl kogo bardziej szanujesz i wysłuchujesz?Potulnego klaskacza czy
            tez tego za kim stoi większy i silniejszy.Kiedy to owe Niemcy czy Francja
            realizowały nasze interesy?

Co do marszałka to jaka była realna alternatywa w 1935 gdy umierał.To tak
            jakbys miał pretensje do Zygmunta Starego o rok 1525.

z wyrazami szacunku proamerykansko nastawiony kecaw(rozumiem twoją
            proniemieckość no i ewentualnie prorosyjskość)
            • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 13.05.03, 22:24
              A ja nie jestem pro-niemiecki i pro-rosyjski. Aczkolwiek Rosjan bardziej
              powazam. A Polska no coz : " Lacina,dziecina i pierzyna "...
              Co do Marszalka,Sanacji to oni ustawili swoj kraj jako przegrany w sojuszach i
              wogole.Ja tam Polakow nie bardzo lubie,bo to prymat hojractwa nad rozumem.
              • Gość: kecaw Re: Marszałek IP: *.ols.vectranet.pl 13.05.03, 22:31

> A ja nie jestem pro-niemiecki i pro-rosyjski. Aczkolwiek Rosjan bardziej
                > powazam. A Polska no coz : " Lacina,dziecina i pierzyna "...
                > Co do Marszalka,Sanacji to oni ustawili swoj kraj jako przegrany w sojuszach
                i

Lacina... to bajka o 1648 roku.Co do Marszałka to ponowiam teze .Czy Zygmunt
                stary odpowiada za rozbiory?Czy Gawriło Princip odpowiada za I woojnę swiatową?
                Marszałek zaproponował Francji wojnę prewencyjną i zmarł.Gdyby zył to kto
                wie..??

z wyrazami szacunku kecaw(pozdrawiam piękne Wilno)
                > wogole.Ja tam Polakow nie bardzo lubie,bo to prymat hojractwa nad rozumem.
                • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 13.05.03, 22:34
                  To chyba etnosu Marszalka powinienes szukac w Wilnie...a nie
                  mojego...)))))
                  Sanacja kontynuowala bzdurna polityke marszalka do konca.
                  Nawet Czesi uwazali Was slusznie za panstwo sezonowe)))
                  • Gość: J.K. Kecaw, 20-to latki w ogole nie rozumieja.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.05.03, 22:48
                    co znaczy slowo niepodleglosc ...
                    dla wielu to sluchanie Niemiec i Francji
                    (bo to rzekomo nasi naturalni sojusznicy...)...
                    - Niepodleglosc, to prawo podejmowania suwerennych decyzji...

Skromny dojrzewa.
                    Moze za piec lat zrozumie, co oznacza to slowo.
                    I to, ze USA nas w 1945 nie zdradzily, bo nam wtedy nic nie obiecywaly.

Koncze. Obowiazki wzywaja.

Pozdraviam.
                    • Gość: kecaw Re: Kecaw, 20-to lat -- a ja robię swoje IP: *.ols.vectranet.pl 14.05.03, 18:47
                      Gość portalu: J.K. napisał(a):

> co znaczy slowo niepodleglosc ...
                      > dla wielu to sluchanie Niemiec i Francji
                      > (bo to rzekomo nasi naturalni sojusznicy...)...
                      > - Niepodleglosc, to prawo podejmowania suwerennych decyzji...
                      >
                      > Skromny dojrzewa.
                      > Moze za piec lat zrozumie, co oznacza to slowo.
                      > I to, ze USA nas w 1945 nie zdradzily, bo nam wtedy nic nie obiecywaly.
                      >
                      > Koncze. Obowiazki wzywaja.
                      >
                      > Pozdraviam.

kec

Jak miło usłyszeć Cię ponownie.Jak zwykle masz rację i dlatego na tym forum
                      powinni troszkę starsi uświadamiać "młodym" jak to nasze pokolenie widzi i czuje

serdecznie pozdrawiam troszkę przemęczony kecaw
                    • Gość: A.D. Ale te dwudziestolatki... IP: *.mco.bellsouth.net 14.05.03, 19:05
                      Gość portalu: J.K. napisał(a):

> co znaczy slowo niepodleglosc ...
                      > dla wielu to sluchanie Niemiec i Francji
                      > (bo to rzekomo nasi naturalni sojusznicy...)...
                      > - Niepodleglosc, to prawo podejmowania suwerennych decyzji...
                      >
                      > Skromny dojrzewa.
                      > Moze za piec lat zrozumie, co oznacza to slowo.
                      > I to, ze USA nas w 1945 nie zdradzily, bo nam wtedy nic nie obiecywaly.
                      >
                      > Koncze. Obowiazki wzywaja.
                      >
                      > Pozdraviam.

>> ...nie maja sklerozy!!! A coz mialo USA obiecywac 'czemus', co podarowalo
                      uncle Joe?

• Gość: kecaw Re: do nauki IP: *.ols.vectranet.pl 14.05.03, 18:53
                    Jak łatwo stawiać tezy jak łatwo krytykować jak trudno być dorosłym i
                    niepodległym samodzielnym odpowiedzialnym dorosłość to nie idylla iepodległość
                    to nie sam sukces ale praca pot i kkrew

kecaw a ja i tak i tak lubię Litwinow
    • Gość: Tomson Re: Dorosłość a niepodległość IP: *.ds.pg.gda.pl 14.05.03, 20:03
      Gość portalu: kecaw napisał(a):

> Od początku lat 90-tych jesteśmy niepodlegli.Niepodległość to jak
      > dorosłość.Dorosłość to uczestniczenie.Niepodległość to jak dorosłość-wybor
      > jest zawsze.Mozna przejsc tuz przy nieszczęściu i powiedzieć mnie to nie
      > dotyczy.Mozna się zatrzymać i działać.Mozna nie słyszeć tego co dzieje się za
      > ściana w mieszkaniu sąsiada.Mozna czekać na innych.mozna,mozna mozna.Tak
      > zawsze jest wybor.Ja dawno wybrałem a wy
      Sprecyzój pojęcie niepodległości. Dziś jesteśmy uzależnieni od międzynarodowej
      gospodarki, co niepozwala nam np. na ochronę naszego rynku i przemysłu bo kraje
      tak chroniące swoją niezależność gospodarczą kończą jak Białoruś, Kuba. Kraj
      który miał coś czego potrzebowali "władcy świata" (Irak ze swoją ropą) zapłacił
      całkowitą utratą niepodległości. Gdybyśmy chronili nasz przemysł przed upadkiem
      jaki nastąpił po 89 roku, to bysmy byli izolowani od świata.
      Nie ma większej różnicy w dawnym uzależnieniu od ZSRR i dzisiejszym od
      międzynarodowych struktór finansowych (czyli minej więcej od USA). Więc należy
      się mocno zastanowić gdy zaczyna się mówić o kwesti naszej niepodległości po 45
      i 89 roku.
      • o.rany Re: Dorosłość a niepodległość 14.05.03, 20:07
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Gość portalu: kecaw napisał(a):
        >
        > > Od początku lat 90-tych jesteśmy niepodlegli.Niepodległość to jak
        > > dorosłość.Dorosłość to uczestniczenie.Niepodległość to jak dorosłość-wybor
        >
        > > jest zawsze.Mozna przejsc tuz przy nieszczęściu i powiedzieć mnie to nie
        > > dotyczy.Mozna się zatrzymać i działać.Mozna nie słyszeć tego co dzieje się
        > za
        > > ściana w mieszkaniu sąsiada.Mozna czekać na innych.mozna,mozna mozna.Tak
        > > zawsze jest wybor.Ja dawno wybrałem a wy
        > Sprecyzój pojęcie niepodległości. Dziś jesteśmy uzależnieni od
        międzynarodowej
        > gospodarki, co niepozwala nam np. na ochronę naszego rynku i przemysłu bo
        kraje
        >
        > tak chroniące swoją niezależność gospodarczą kończą jak Białoruś, Kuba. Kraj
        > który miał coś czego potrzebowali "władcy świata" (Irak ze swoją ropą)
        zapłacił
        >
        > całkowitą utratą niepodległości. Gdybyśmy chronili nasz przemysł przed
        upadkiem
        >
        > jaki nastąpił po 89 roku, to bysmy byli izolowani od świata.
        > Nie ma większej różnicy w dawnym uzależnieniu od ZSRR i dzisiejszym od
        > międzynarodowych struktór finansowych (czyli minej więcej od USA). Więc
        należy
        > się mocno zastanowić gdy zaczyna się mówić o kwesti naszej niepodległości po
        45
        >
        > i 89 roku.

A ty do jakich narkotykow masz dostep. Ja je chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Nie badz egoista i powiedz nam ktore tak wspaniale dzialaja.
        Co za stek nieprzemyslanych bredni:-(
        • Gość: skromny ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl 14.05.03, 20:14
          Jak zwykle wpisy powyzsze nie na temat. Przeciez w tym watku chodzi o to,ze
          Polska nie jest wstanie samodzielnie spelnic okupacji swojej strefy w Iraku.
          I,ze Szyici moga ich atakowac. To sa fakty.
          Tu nie chodzi przeciez czy zle czy dobrze bylo,ze Polska poszla na Irak podczas
          wojny....Czy wy tego nie rozumiecie ?
          • Gość: kecaw Re: ha,ha,ha,ha,ha a ja kocham nasz kraj IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.03, 23:09

> Jak zwykle wpisy powyzsze nie na temat. Przeciez w tym watku chodzi o to,ze
            > Polska nie jest wstanie samodzielnie spelnic okupacji swojej strefy w Iraku.
            > I,ze Szyici moga ich atakowac. To sa
            fakty.
            > Tu nie chodzi przeciez czy zle czy dobrze bylo,ze Polska poszla na Irak
            podczas
            >
            > wojny....Czy wy tego nie rozumiecie ?

kec

ciagle chodzi o to samo tak jak w przypadku wojny byliśmy tylko sojusznikiem
            tak i teraz jesteśmy tez tylko sojusznikiem przy okupacji Iraku,Gdy powiedziało
            się a to nalezy powiedzieć b.W tym sensie nasza niepodległośc to
            odpowiedzialność a odpowiedzialność to dorosłość.Ja zyję w kraju
            odpowiedzialnym i przewidywalnym dla naszego sojusznika.Jestem proamerykanski
            bo jestem propolski

z wyrazami szacunku kecaw
            • Gość: skromny Re: ha,ha,ha,ha,ha IP: *.vline.pl 15.05.03, 23:22
              Ty mylisz glupote polskiej polityki z dorosloscia. A dzieki anglosaskiej
              postawie sojuszniczej solidnie dostaliscie w dupe ostatniej wojny.
              Taki Wasz rozum. Juz niedlugo dzieki Szyitom pewnie w TV zobaczymy polskich
              soldierow w konserwach,blaszankach ))))) No,ale Jankesi za to zarobia na ropie
              i nie straca wlasnych zolnierzy.ha,ha,ha,ha
              • Gość: kecaw Re: ha,ha,ha,ha,ha a karawana idzie dalej IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.03, 23:33

> Ty mylisz glupote polskiej polityki z dorosloscia. A dzieki anglosaskiej
                > postawie sojuszniczej solidnie dostaliscie w dupe ostatniej wojny.
                > Taki Wasz rozum. Juz niedlugo dzieki Szyitom pewnie w TV zobaczymy polskich
                > soldierow w konserwach,blaszankach ))))) No,ale Jankesi za to zarobia na
                ropie
                > i nie straca wlasnych zolnierzy.ha,ha,ha,ha

Kec

widzisz dorosłośc to prawo do podejmowania decyzji i prawo do błędów i
                wyciągania wnioskow.Jeśli nawet się mylimy to są to naszego narodu pomyłki.My
                po prostu mamy prawo do swoich decyzji i do kłopotow z nimi związanych ale tez
                do profitów .Widzisz moj nieznany przyjacielu duze narody są zmuszone grać w I
                lub II lidze .My wybraliśmy grę z samotnym uczestnikem ekstraklasy Ameryką to
                jest nasze prawo.Tak jak prawem psów jest szczekać gdy idzie karawana .My
                ruszyliśmy w drogę razem z Ameryką .Popatrz gdzie doszły demokratyczne kraje co
                związały się z Ameryką .Tak więc prawem psa jest szczekać a prawem karawany
                jest iść .

serdecznie pozdrawiam i o pogodę w pięknym wilnie pytam kecaw
                • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 15.05.03, 23:38
                  Ale Wy popelniacie ciagle te same pomylki...nie uczycie sie na bledach wlasnych
                  jak dorosli ludzie.)))))) Owszem idziecie jak karawana do przodu...Jankes
                  trzyma lejce,a Polak ciagnie... buhahaha
                  I tak Was wydymaja Anglosasi jak zwykle.
                  • Gość: kecaw Re: nas ale nie WAS IP: *.ols.vectranet.pl 16.05.03, 00:01

> Ale Wy popelniacie ciagle te same pomylki...nie uczycie sie na bledach
                    wlasnych
                    >
                    > jak dorosli ludzie.)))))) Owszem idziecie jak karawana do przodu...Jankes
                    > trzyma lejce,a Polak ciagnie...
                    buhahaha
                    > I tak Was wydymaja Anglosasi jak zwykle.

kec

widzisz na tym polega "dorosłość" ze wydmuchają NAS a nie WAS.Reasumując kazdy
                    ma prawo do dorosłośći i MY i WY .Ja szanuję wybor kazdego narodu ale tez
                    oczekuję konsekwentnej postawy przy płaceniu rachunku .Mój naród płacił juz
                    kilkakroć to jest prawo do niepodległośći .Więcej to jest przywilej
                    dorosłośći.My kroczymy w karawanie z Ameryką tak ona trzyma lejce!Ale wożnica
                    jest demokracją ale wożnica ma realną władzę nad światem i ten wożnica jest
                    jedyna alternatywą przed tym co zapowiada nam 11,09.Po tyj dacie świat jest
                    inny.Glogalizacja i Pax Americana to dwa fakty

z wyrazami szcerej sympatii dla mniejszości narodowych i naturalizowanych
                    Polaków kecaw

9jeśli wyczuwasz jakeś złośliwości to przepraszam)
                    • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 16.05.03, 00:03
                      A ja nie szanuje i bede ocenial. Zwlaszcza,ze to prawda co pisze.
                      • Gość: kecaw Re: dorosłość to wolność do oceniania IP: *.ols.vectranet.pl 16.05.03, 00:11

> A ja nie szanuje i bede ocenial. Zwlaszcza,ze to prawda co pisze.

kec

To jest Twoje święte prawo do oceny Polski Ameryki i innych panstw.Za te twoje
                        prawo wolny swiat jest gotow przelać krew .Wolność to dorosłość a dorosłość to
                        odpowiedzialność
                        z wyrazami szczerej sympatii proamerykansko nastawiony kecaw
                        • Gość: skromny Re: IP: *.vline.pl 16.05.03, 00:14
                          A niech Zachod przelewa ta krew.)))))Bo np. za niepodlegla Polske jakos nie
                          chcial przelewac.))))) Na Polske to sie Zachod zawsze odlewal vide historia II
                          WS i pozniej.ha,ha,ha,ha
                          • Gość: kecaw Re: ja nie mam pretensji IP: *.ols.vectranet.pl 16.05.03, 00:25

> A niech Zachod przelewa ta krew.)))))Bo np. za niepodlegla Polske jakos nie
                            > chcial przelewac.))))) Na Polske to sie Zachod zawsze odlewal vide historia
                            II
                            > WS i pozniej.ha,ha,ha,ha

kec

widzisz przelana krew naszych przodkow do czegoś zobowiązuje.Dzisiaj dorosłość
                            nasza jest wzbogacona doświadczeniem .Marszałek głośił prawdę tam gdzie grzmią
                            armaty musi być obecna polska szabla .I jesteśmy obecni.Kto był demokracją i
                            związał się z Ameryką sojuszem noe TRACI takie jest przesłanie ostatnich 200 lat

kecaw
      • Gość: kecaw Re: Dorosłość a niepodległość jedziemy w kolumnie IP: *.ols.vectranet.pl 15.05.03, 23:03
        Gość portalu: Tomson napisał(a):

> Gość portalu: kecaw napisał(a):
        >
        > > Od początku lat 90-tych jesteśmy niepodlegli.Niepodległość to jak
        > > dorosłość.Dorosłość to uczestniczenie.Niepodległość to jak dorosłość-wybor
        >
        > > jest zawsze.Mozna przejsc tuz przy nieszczęściu i powiedzieć mnie to nie
        > > dotyczy.Mozna się zatrzymać i działać.Mozna nie słyszeć tego co dzieje się
        > za
        > > ściana w mieszkaniu sąsiada.Mozna czekać na innych.mozna,mozna mozna.Tak
        > > zawsze jest wybor.Ja dawno wybrałem a wy
        > Sprecyzój pojęcie niepodległości. Dziś jesteśmy uzależnieni od
        międzynarodowej
        > gospodarki, co niepozwala nam np. na ochronę naszego rynku i przemysłu bo
        kraje
        >
        > tak chroniące swoją niezależność gospodarczą kończą jak Białoruś, Kuba. Kraj
        > który miał coś czego potrzebowali "władcy świata" (Irak ze swoją ropą)
        zapłacił
        >
        > całkowitą utratą niepodległości. Gdybyśmy chronili nasz przemysł przed
        upadkiem
        >
        > jaki nastąpił po 89 roku, to bysmy byli izolowani od świata.
        > Nie ma większej różnicy w dawnym uzależnieniu od ZSRR i dzisiejszym od
        > międzynarodowych struktór finansowych (czyli minej więcej od USA). Więc
        należy
        > się mocno zastanowić gdy zaczyna się mówić o kwesti naszej niepodległości po
        45
        >
        > i 89 roku.

kec

Nie wiem jak TY ale ja czuję zdecydowaną róznicę między moją dorosłością przed
        89 a w dniu dzisiejszym.Czy ja jestem szczęśliwy chyba nie czy ja byłem wówczas
        szczęśliwy napewno nie!Więc czy coś się zmieniło?Wszystko teraz jesteśmy
        niepodlegli to znaczy działamy w tym zglobalizowanym świecie.W tym sensie
        jesteśmy niepodlegli i poprzez to odpowiedzialni za siebie.Jadąc szosą swoim
        pasmem zawsze mozesz jechać blizej lub dalej od osi jezdni.W tym sensie dzisiaj
        przejawia się niepodległość.Ja osobiście wraz z wieloma jadę zdecydowanie w
        kolumnie pilotowanej i nadzorowanej przez Amerykę w tym sensie realizuję swoją
        niepodległość.Sądzę iz smotna jazda jest chyba zbyt niebezpieczna

niepodległy i proamerykansko nastawiony kecaw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka