izzy_bee 20.04.07, 17:08 znam wielu Polakow ale nigdy nie widzialem tylu antysemitow w jednym miejscu. moze to wcale nie sa Polacy tylko islamisci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izzy_bee Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antypolonizmu? 20.04.07, 17:11 gdzie ty tu widzisz antypolonizm? 99% artykulow dotyczy Zydow i Izraela Odpowiedz Link Zgłoś
genom3 Re: Co to jest antysemityzm? 23.04.07, 22:27 ossey ty jestes antysemito, to znaczy facetem, ktory lata po zydowskich forach i wypisuje rozne bzdury z forum swiat cie nie wyrzuco dlatego zakotwiczyles tu na dobre Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 20.04.07, 20:32 hehe, to nie jest jedyne miejsce, najwiecej jest ich w knesecie, ten caly antysemityzm - czyste zloto Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_ingemar Proste - to reakcja 20.04.07, 21:17 Są i studiujący/mieszkającyt w Polsce Arabowie, nie mam wątpliwości. Przede wszystkim jednak jest reakcja na ekspresję antypolskich nastrojów w mediach żydowskich (wliczając również fora internetowe) i na prezentowane przez przedstawicieli Żydów (nie obchodzi mnie, czy samozwańczych) zasady etyczne (sprowadzające się do moralności Kalego). Antysemityzm indukowany. Przynajmniej tak jest w moim przypadku: jeśli można mówić o cechach charakterystycznych dla zbiorowości, to Żydzi mają poważny problem z przystosowaniem się do życia wśród innych. Stąd antysemityzm w każdej praktycznie społeczności, któa się z nimi zetknęła. Jest "aj-waj" o antysemityzmie ogólnoświatowym? Jest. Przynajmniej na stronach ADL. Dlaczego nie ma narzekań na światowy, wszechogarniający antyczechizm, antybiałorusinizm, antywhatever? Istnieje tabu zabraniające zadawania takiego pytania, bo odpowiedź , nie urągająca elementarnej logice i zdrowemu rozsądkiowi, nie byłaby dla "narodu wybranego" miła. Oczywiście, jest i teoria, że oni ten antysemityzm prowokują/amplifikują specjalnie, jako fundament tożsamości narodowej i rationale dla istnienia państwa Izrael. Nie mam z tym problemów - chcą, to proszę bardzo. Jako tradycjonalista podpisuję się pod antysemicką, ale i PROIZRAELSKĄ (in spe) polityką przedwojennych władz Rzeczypospolitej. Antysemicką, bo uznano, że współistnienie z milionami nie asymilujących się, reprezentujących afrykańską moralność Żydów, nie jest dla Polaków korzystne. Proizraelską, bo sprawę chciano rozwiązać honorowo - pomagając syjonistom w założeniu ich własnego państwa w Palestynie (vide np. polska pomoc materiałowa i szkoleniowa dla Irgunu przed wojną - www.etzel.org.il/english/ac16.htm ). Ot, ciekawy przypadek: antysemita - sympatyk Izraela. No nie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_ingemar Induced Anti-Semitism; Suggested Reading 20.04.07, 22:17 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070413/opinie_a_1.html A very characteristic opinion expressed by Professor Moshe Zimermann: [Journalist] "Czyli takie zachowania mogą wywoływać w Polakach niechęć do Żydów? [Professor Zimmermann] To bardzo niebezpieczne pytanie. Gdybym odpowiedział "tak", uznałbym, że antysemityzm jest wywoływany działaniami Żydów, że jest odpowiedzią na ich własne zachowania. Jestem ekspertem od antysemityzmu i wiem, że to nie jest prawda. Odpowiem więc tak: takie prowokacje mogą wywołać u Polaków rezerwę w stosunku do ich żydowskich gości. " This shying away from drawing a logical conclusion is a telltale sign of a troubled Jewish psyche: on a purely intellectual level Professor is actually TEMPTED to draw this logical conclusion, but the set of ideas ("I KNOW this is not true") which constitute his national identity, and the pressure of his society's ethos PREVENT him from doing this. So he stops half-way. Unfortunately, this general lack of realization that particular behaviors induce anti-semitic sentiments perpetuates these behaviors. Thus anti-semitic sentiments propagate, and it's not other nation's responsibility to stop it. It's the Jewish people's responsibility to stop bullying others (while behaving like they are the ones bullied, persecuted and victimized), and simply make themselves LIKABLE. I apologize for writing this in English, but I think izzy_bee is not a native Polish speaker (however his Polish is very good), so I wanted to make the message as clear as possible. Odpowiedz Link Zgłoś
blazare1 Re: Induced Anti-Semitism; Suggested Reading 20.04.07, 22:21 wuj_ingemar napisał: > TEMPTED to draw this logical conclusion, but the set of ideas ("I KNOW this is > not true") which constitute his national identity, and the pressure of his > society's ethos PREVENT him from doing this. So he stops half-way. Nie ma się czemu dziwić. W końcu określił się jako "ekspert w dziedzinie antysemityzmu". Gdyby przyznał, że antysemityzm jest reakcją na żydowski antyhumanizm, to odebrałby sobie chleb powszedni... Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Induced Anti-Semitism; Suggested Reading 20.04.07, 22:29 " W jednej z relacji młody Izraelczyk napisał, że sam prowokował antysemickie zachowania. Poczucie siły w grupie, poczucie tego, że są dumnymi Izraelczykami otoczonymi przez wrogów, wywołuje w tych młodych ludziach bojowe nastroje." hehe , poczucie sily w grupie - to tak samo jak nasze krajowe skiny, powinni wymienic sie doswiadczeniami;) Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Wujaszku I.: 21.04.07, 01:40 Jestem pod wrazeniem swietnego wywodu - ale tylko strony jezykowej. Logika wywodu zdecydowanie gorsza od jezyka, poniewaz mozna by w wywodzie po prostu zamienic miejscami slowa "Polacy" i "Zydzi" i wywod by dzialal dokladnie w strone odwrotna. Wywody trzeba tak konstuowac, by nie daway sie w podobnie latwy sposob odwrocic o 180 stopni. Radze jeszcze wziac korepetycje z wywodologii. Swietnym specjalista tutaj jest np. Split (choc moze nie mam racji, moze nie od wywodologii, a od wzwodologii - on lubi sie przechwalac swoja jurnoscia). Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Wujaszku I.: 21.04.07, 01:41 Zlamas... > np. Split (choc moze nie mam racji, moze nie od wywodologii, a od wzwodologii - > on lubi sie przechwalac swoja jurnoscia). Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa absztyf ...kutany 21.04.07, 02:37 absztyfikant napisał: > Zlamas... sam jestes zlamas...kutany Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: absztyf ...kutany 21.04.07, 02:46 www.ukrmusic.com.ua/fragments/811/fragment03.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_ingemar Re: Wujaszku I.: 21.04.07, 03:42 > Logika > wywodu zdecydowanie gorsza od jezyka, poniewaz mozna by w wywodzie po prostu > zamienic miejscami slowa "Polacy" i "Zydzi" i wywod by dzialal dokladnie w > strone odwrotna. Wywód poparty jest materiałami źródłowymi, a w nich "Polaków" z "Żydami", szanując obiektywną rzeczywistość, zamienić się miejscami nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
puls.usa Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 21.04.07, 02:34 dzieki dana33 i judaica company ...to oczywiste i powszechnie znane Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 dlatego, że tu na forum jest pewna liczba 21.04.07, 02:47 mentalnych onanistów, po kalifornijsku określanych jako mental masturbators. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: dlatego, że tu na forum jest pewna liczba 21.04.07, 02:50 pomyślałem, ze można równiez spróbować okreslenia mentally masturbated albo mentally masturbed. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: dlatego, że tu na forum jest pewna liczba 21.04.07, 02:52 jacked off brains:P Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Top forum po prostu nalezy omijac z daleka 21.04.07, 03:32 Podobnie jak czlowiek nalezacy do lepszego towarzystwa omija pewne miejsca. Nie chodzi sie do pewnych dzielnic i do pewnych knajp. Te miejsca pozostawia sie ich bywalcom, po prostu. A szanujacy sie czlowiek przenosi sie do lepszej dzielnicy i obcuje z ludzmi na odpowiednim pozomie. Motloch zas ma w pogardzie. Felusialk jest usprawiedliwiony, bo on jest badaczem zbiorowych patologii. Ja przychodze tutaj dwa-trzy razy dziennie, zeby niektorym pokazac: oskarzali mnie oni mianowicie o pewnego rodzaju grzech forumowy, ktory ja rzekomo popelnialem wchodzac pod innnym nickiem. Za przestepstwo tego rodzaju na Forum dostaje sie bana w krotkich abcugach. Faktycznie, ow grzesznik chyba ze trzy razy juz dostal bana. A tymczasem mnie nikt nie banuje, jak na zalaczonym obrazku widac. Co dzien spokojnie cos pisze na tym forum. Podbnie forumowicz Picard. Wiec myslace osoby, jesli jeszcze maja jakies watpliwoasci, to zrozumieja. Tlumoki nie, ale pies ich drapal. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Top forum po prostu nalezy omijac z daleka 21.04.07, 03:38 cs137 napisał: > Podobnie jak czlowiek nalezacy do lepszego towarzystwa omija pewne miejsca. Nie > chodzi sie do pewnych dzielnic i do pewnych knajp. Wiec myslace osoby, jesli jeszcze maja jakies watpliwoasci, to > zrozumieja. Tlumoki nie, ale pies ich drapal. ouch that must have hurt. One of the worst teachers/professor's I've ever had in my entire life. I learned nothing. Absolutely nothing. And i still got an A cause he's such a joke. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Ekaskajuuuzmi, to po angielsku 21.04.07, 03:48 Stanowczo protestuje przeciwko nazywaniu mnie badaczem. Nie mam z nimi nic wspólnego. Jestem skromnym drwalem i wolnych chwilach zajmuję sie ciesiółką. Niegdyś wyparzałem kiełbasy ale okazało się, że w tej dzielnicy sami wegetarianie i miesem rzucają. Ostatno zainteresowało mnie rolnictwa i postanowiłem zostac chłopem. Bede zasiewał ziarna zwatpienia, moze te zeżrą. Odpowiedz Link Zgłoś
xmirex Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 21.04.07, 07:49 izzy_bee napisał: > znam wielu Polakow ale nigdy nie widzialem tylu antysemitow w jednym miejscu. > moze to wcale nie sa Polacy tylko islamisci? Znam wielu Zydow ale zaden z nich nie jest Izraelczykiem, zakochalem sie raz w zydowce z chicago, rozlecialo sie...:) poznalem kiedys na pozegnalnym przyjeciu malzenstwo izraelskie wracjajace do izraela:) b sympatyczni ludzie gdyby nie ich extremalny nacjonalizm dalo by sie ich lubiec:) Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:02 Lubic, kolego lubic. Nie "lubiEc"... Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawe2 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:04 No wlasnie, dlaczego? Odwiedzam to forum dopiero od kilku dni i pierwsze co sie da zauwazyc to antysemityzm. Czy to cos nowego wsrod Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:39 w ostnim czasie wyglada to na nowa mode... This new trend is a bit scarry... Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:26 Wiesz, niestety, ale to forum skupia dwa obozy - islamistow z antysemitami i filosemitow. Walka trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:50 tut_ets1 napisała: > Walka trwa... jaka walka???...ty walczyc mozesz najwyzej z Tutu...jak dzikus z dzikusem Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:03 Coz ty walczysz ze swpim nalogiem, ze swoja dupa i jeddziesz na zydow zza kazdego rogu... Odpowiedz Link Zgłoś
bam_buko Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:25 tut_ets1 napisała: > Coz ty walczysz ze swpim nalogiem, ze swoja dupa i jeddziesz na zydow zza > kazdego rogu... walcze...wale go w morde przy kazdej nadarzajacej sie okazji czego nie robie przy kazdym spotkaniu z zydem czujesz blusa?? Odpowiedz Link Zgłoś
tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:29 Niestety nie czuje blusa, ale widze slady uderzen... Odpowiedz Link Zgłoś
tia666 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 10:20 hehe, no tak , wrog musi byc, jak nie stonka to islamisci, tylko kim sa owi filosemici? Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 05:02 bo to polskie forum! Zydy na ksiezyc! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 13:49 bo to starzy prowokatorzy z rodowodem w ub. Pisałem już kiedyś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 14:04 PO polacy bez zydow to Nully 00000000000000 ! Dnerwuja sie ze po 1000 lat mamy ich w nosie Odpowiedz Link Zgłoś
chaziaj Dlaczego zydowstwo tak nienawidzi Polski??? 23.04.07, 21:54 na tym forum. Oko za oko, my tez was bedziemy nienawidziec, frajerow sobie szukajcie w Arabii albo USA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Dlaczego zydowstwo tak nienawidzi Polski??? 24.04.07, 14:34 z takimi kundlami jak ty jak mozna polakow kochac Odpowiedz Link Zgłoś
genom3 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 22:19 izzy_bee napisał: > znam wielu Polakow ale nigdy nie widzialem tylu antysemitow w jednym miejscu. > moze to wcale nie sa Polacy tylko islamisci? nawroceni na islam i zakochane w "sniadych" to pisujo tu napewno, a reszta to polonia, ktora jest jaka jest, wystarczy sobie ich poranne prase wydawano w usa szczegolnie poczytac jaka to zgraja antysemitow, jak nie napiszo cos o zydach to sie numer nie ukaze i odzimi antysemici, potomkowie jedwabnych i innych takich co majo problemy natury emocjonalnej Odpowiedz Link Zgłoś
genom3 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 22:22 i jeszcze poruszona maglarka tu pisuje kobieta o rozdwojonej jazni, ktorej sie tu leczy, im wiecej wystuka wpisow antysemickich tym mniej zezre prochow antydepresyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 24.04.07, 02:46 rina spadaj na swoje koszerne forum, co cie tu diabli przyniesli ? "z gleboko trosko pochylam siem nad tobom" :))) Ps. ja ja czytam to jakbym Gomulke slyszala, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 24.04.07, 04:26 genom3 napisała: > wystarczy sobie ich poranne prase wydawano w usa > > szczegolnie poczytac jaka to zgraja antysemitow, jak nie napiszo cos o zydach > to sie numer nie ukaze > i odzimi antysemici, potomkowie jedwabnych i innych takich co majo problemy > natury emocjonalnej :))) ej kachane chuio,mayo to my momy w sklepie,a jak napiszo,zes glab to i tak za mayo powiedziano. gdzie ty chodzilo do szkoly,moze w szczecinie a moze w lodzi,a moze ty nie wogole nie chodzilo do szkoly tylko sie kiwalo z madrosci? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a A możesz podać jakiekolwiek konkretne 24.04.07, 03:30 antysemickie posty? Jeśli przytoczysz coć jeden, a ci podam 10 przykładów postów dany, vitalii czy polaniego, zionących nienawiścią do Arabów, Palestyńczyńczyków lub Polaków w stopniu absolutnie nazistowskim. Forum kiedyś było inne, niestety z winy zaledwie kilkunastu osób, zamianiło się w bagno, i nicki piszące z Izraela mają w tym conajmniej 50% udziału, jeśli nie więcej. Większość wątków na tym forum to wklejane bez końca linki antyislamskie i antypalestyńskie, a nie linki do wypowiedzi Bubla. Twój zarzut o antysemityzm jest zatem nieuprawniony i nieudowodniony. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: A możesz podać jakiekolwiek konkretne 24.04.07, 14:36 Polska leży w Europie ale dalej ciemnota rzadzi na prawym brzegu odry zaczyna III Swiat Odpowiedz Link Zgłoś
chaziaj Wasz Izreal czyli wrzod na d... ludzkosci. 24.04.07, 15:49 Pozytek z was zaden, jestescie jedna wielka pralnia brudnych pieniedzy, co juz niejednokrotnie stwierdzila unia. Wytwarzacie nieustannie stan wojenny na bliskim wschodzie i czysty nazizm. Nic nie wnosicie pozytecznego dla rozwoju ludzkosci, wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: A możesz podać jakiekolwiek konkretne 24.04.07, 15:44 l.o.r.t.e.a napisał: > antysemickie posty? > > Jeśli przytoczysz coć jeden, a ci podam 10 przykładów postów dany, vitalii czy > polaniego, zionących nienawiścią do Arabów, Palestyńczyńczyków lub Polaków w > stopniu absolutnie nazistowskim. > To ja poproszę o te 10 przykładów , gdzie zionę nienawiścią do Arabów lub Polaków w nazistowskim stylu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > Forum kiedyś było inne, niestety z winy zaledwie kilkunastu osób, zamianiło się > > w bagno, i nicki piszące z Izraela mają w tym conajmniej 50% udziału, jeśli nie > > więcej. > > Większość wątków na tym forum to wklejane bez końca linki antyislamskie i > antypalestyńskie, a nie linki do wypowiedzi Bubla. > > Twój zarzut o antysemityzm jest zatem nieuprawniony i nieudowodniony. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 15:50 antysemicki. Odpowiedz Link Zgłoś
chaziaj Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 15:53 Ale wogole nie ma o czym mowic!!! Przeciez jak ziona nienawiscia do Polski to trudno sie o nich wyrazac i pisac dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:16 chaziaj napisał: > Ale wogole nie ma o czym mowic!!! > Przeciez jak ziona nienawiscia do Polski to trudno > sie o nich wyrazac i pisac dobrze!!! To wszystko co masz do powiedzenia ?? To ja też Co coś powiem , nawet do takiego kogoś jak Ty nie zionę nienawiścią ,, żal mi Ciebie , bo całe życie spędzisz na udowadnianiu sobie samemu, że jesteś idiotą . Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:10 l.o.r.t.e.a napisał: > antysemicki. > >Ty wymieniłeś mój nick !!! , więc proszę o te 10 postów Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:12 "Jeśli przytoczysz coć jeden, a ci podam 10 przykładów postów dany, vitalii czy polaniego, zionących nienawiścią do Arabów, Palestyńczyńczyków lub Polaków w stopniu absolutnie nazistowskim." Zdanie warunkowe, wiem, polska język trudna, ale proszę przeczytać i zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:20 Nie wiem komu odpisywałeś, bo nie czytam tego szajsu dokładnie, ale to właśnie Ty miałeś ochotę przytoczyć te posty tak , czy nie ?? Odpowiedz Link Zgłoś