Dodaj do ulubionych

Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu?

20.04.07, 17:08
znam wielu Polakow ale nigdy nie widzialem tylu antysemitow w jednym miejscu.
moze to wcale nie sa Polacy tylko islamisci?
Obserwuj wątek
    • chaziaj Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antypolonizmu? 20.04.07, 17:10
      • izzy_bee Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antypolonizmu? 20.04.07, 17:11
        gdzie ty tu widzisz antypolonizm?
        99% artykulow dotyczy Zydow i Izraela
        • chaziaj A co chcesz Talmud zacytowac??? 20.04.07, 17:14
          • izzy_bee Bardzo chetnie ale niewiele z tego zrozumiesz 20.04.07, 17:15
            ;-)
    • ossey Re: Co to jest antysemityzm? 20.04.07, 20:05

• genom3 Re: Co to jest antysemityzm? 23.04.07, 22:27
        ossey ty jestes antysemito, to znaczy facetem, ktory lata po zydowskich forach
        i wypisuje rozne bzdury
        z forum swiat cie nie wyrzuco dlatego zakotwiczyles tu na dobre
    • tia666 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 20.04.07, 20:32
      hehe, to nie jest jedyne miejsce, najwiecej jest ich w knesecie, ten caly
      antysemityzm - czyste zloto
    • wuj_ingemar Proste - to reakcja 20.04.07, 21:17
      Są i studiujący/mieszkającyt w Polsce Arabowie, nie mam wątpliwości. Przede
      wszystkim jednak jest reakcja na ekspresję antypolskich nastrojów w mediach
      żydowskich (wliczając również fora internetowe) i na prezentowane przez
      przedstawicieli Żydów (nie obchodzi mnie, czy samozwańczych) zasady etyczne
      (sprowadzające się do moralności Kalego). Antysemityzm indukowany.

Przynajmniej tak jest w moim przypadku: jeśli można mówić o cechach
      charakterystycznych dla zbiorowości, to Żydzi mają poważny problem z
      przystosowaniem się do życia wśród innych. Stąd antysemityzm w każdej
      praktycznie społeczności, któa się z nimi zetknęła. Jest "aj-waj" o
      antysemityzmie ogólnoświatowym? Jest. Przynajmniej na stronach ADL. Dlaczego nie
      ma narzekań na światowy, wszechogarniający antyczechizm, antybiałorusinizm,
      antywhatever? Istnieje tabu zabraniające zadawania takiego pytania, bo odpowiedź
      , nie urągająca elementarnej logice i zdrowemu rozsądkiowi, nie byłaby dla
      "narodu wybranego" miła.

Oczywiście, jest i teoria, że oni ten antysemityzm prowokują/amplifikują
      specjalnie, jako fundament tożsamości narodowej i rationale dla istnienia
      państwa Izrael. Nie mam z tym problemów - chcą, to proszę bardzo. Jako
      tradycjonalista podpisuję się pod antysemicką, ale i PROIZRAELSKĄ (in spe)
      polityką przedwojennych władz Rzeczypospolitej. Antysemicką, bo uznano, że
      współistnienie z milionami nie asymilujących się, reprezentujących afrykańską
      moralność Żydów, nie jest dla Polaków korzystne. Proizraelską, bo sprawę chciano
      rozwiązać honorowo - pomagając syjonistom w założeniu ich własnego państwa w
      Palestynie (vide np. polska pomoc materiałowa i szkoleniowa dla Irgunu przed
      wojną - www.etzel.org.il/english/ac16.htm ).

Ot, ciekawy przypadek: antysemita - sympatyk Izraela. No nie? :)
      • wuj_ingemar Induced Anti-Semitism; Suggested Reading 20.04.07, 22:17
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070413/opinie_a_1.html
        A very characteristic opinion expressed by Professor Moshe Zimermann:

[Journalist] "Czyli takie zachowania mogą wywoływać w Polakach niechęć do Żydów?

[Professor Zimmermann] To bardzo niebezpieczne pytanie. Gdybym odpowiedział
        "tak", uznałbym, że antysemityzm jest wywoływany działaniami Żydów, że jest
        odpowiedzią na ich własne zachowania. Jestem ekspertem od antysemityzmu i wiem,
        że to nie jest prawda. Odpowiem więc tak: takie prowokacje mogą wywołać u
        Polaków rezerwę w stosunku do ich żydowskich gości. "

This shying away from drawing a logical conclusion is a telltale sign of a
        troubled Jewish psyche: on a purely intellectual level Professor is actually
        TEMPTED to draw this logical conclusion, but the set of ideas ("I KNOW this is
        not true") which constitute his national identity, and the pressure of his
        society's ethos PREVENT him from doing this. So he stops half-way.
        Unfortunately, this general lack of realization that particular behaviors induce
        anti-semitic sentiments perpetuates these behaviors. Thus anti-semitic
        sentiments propagate, and it's not other nation's responsibility to stop it.
        It's the Jewish people's responsibility to stop bullying others (while behaving
        like they are the ones bullied, persecuted and victimized), and simply make
        themselves LIKABLE.

I apologize for writing this in English, but I think izzy_bee is not a native
        Polish speaker (however his Polish is very good), so I wanted to make the
        message as clear as possible.
        • blazare1 Re: Induced Anti-Semitism; Suggested Reading 20.04.07, 22:21
          wuj_ingemar napisał:

> TEMPTED to draw this logical conclusion, but the set of ideas ("I KNOW this is
          > not true") which constitute his national identity, and the pressure of his
          > society's ethos PREVENT him from doing this. So he stops half-way.

Nie ma się czemu dziwić. W końcu określił się jako "ekspert w dziedzinie
          antysemityzmu". Gdyby przyznał, że antysemityzm jest reakcją na żydowski
          antyhumanizm, to odebrałby sobie chleb powszedni...
        • tia666 Re: Induced Anti-Semitism; Suggested Reading 20.04.07, 22:29
          " W jednej z relacji młody Izraelczyk napisał, że sam prowokował antysemickie
          zachowania. Poczucie siły w grupie, poczucie tego, że są dumnymi Izraelczykami
          otoczonymi przez wrogów, wywołuje w tych młodych ludziach bojowe nastroje."

hehe , poczucie sily w grupie - to tak samo jak nasze krajowe skiny, powinni
          wymienic sie doswiadczeniami;)
    • cs137 Re: Wujaszku I.: 21.04.07, 01:40
      Jestem pod wrazeniem swietnego wywodu - ale tylko strony jezykowej. Logika
      wywodu zdecydowanie gorsza od jezyka, poniewaz mozna by w wywodzie po prostu
      zamienic miejscami slowa "Polacy" i "Zydzi" i wywod by dzialal dokladnie w
      strone odwrotna.

Wywody trzeba tak konstuowac, by nie daway sie w podobnie latwy sposob odwrocic
      o 180 stopni.

Radze jeszcze wziac korepetycje z wywodologii. Swietnym specjalista tutaj jest
      np. Split (choc moze nie mam racji, moze nie od wywodologii, a od wzwodologii -
      on lubi sie przechwalac swoja jurnoscia).
      • absztyfikant Re: Wujaszku I.: 21.04.07, 01:41
        Zlamas...

> np. Split (choc moze nie mam racji, moze nie od wywodologii, a od wzwodologii -
        > on lubi sie przechwalac swoja jurnoscia).
        • puls.usa absztyf ...kutany 21.04.07, 02:37
          absztyfikant napisał:

> Zlamas...

sam jestes zlamas...kutany
          • absztyfikant Re: absztyf ...kutany 21.04.07, 02:46
            www.ukrmusic.com.ua/fragments/811/fragment03.mp3
      • wuj_ingemar Re: Wujaszku I.: 21.04.07, 03:42
        > Logika
        > wywodu zdecydowanie gorsza od jezyka, poniewaz mozna by w wywodzie po prostu
        > zamienic miejscami slowa "Polacy" i "Zydzi" i wywod by dzialal dokladnie w
        > strone odwrotna.

Wywód poparty jest materiałami źródłowymi, a w nich "Polaków" z "Żydami",
        szanując obiektywną rzeczywistość, zamienić się miejscami nie da.
    • puls.usa Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 21.04.07, 02:34
      dzieki dana33 i judaica company
      ...to oczywiste i powszechnie znane
    • felusiak1 dlatego, że tu na forum jest pewna liczba 21.04.07, 02:47
      mentalnych onanistów, po kalifornijsku określanych jako mental masturbators.
      • felusiak1 Re: dlatego, że tu na forum jest pewna liczba 21.04.07, 02:50
        pomyślałem, ze można równiez spróbować okreslenia mentally masturbated
        albo mentally masturbed.
        • absztyfikant Re: dlatego, że tu na forum jest pewna liczba 21.04.07, 02:52
          jacked off brains:P
          • cs137 Re: Top forum po prostu nalezy omijac z daleka 21.04.07, 03:32
            Podobnie jak czlowiek nalezacy do lepszego towarzystwa omija pewne miejsca. Nie
            chodzi sie do pewnych dzielnic i do pewnych knajp. Te miejsca pozostawia sie
            ich bywalcom, po prostu. A szanujacy sie czlowiek przenosi sie do lepszej
            dzielnicy i obcuje z ludzmi na odpowiednim pozomie. Motloch zas ma w pogardzie.

Felusialk jest usprawiedliwiony, bo on jest badaczem zbiorowych patologii.

Ja przychodze tutaj dwa-trzy razy dziennie, zeby niektorym pokazac: oskarzali
            mnie oni mianowicie o pewnego rodzaju grzech forumowy, ktory ja rzekomo
            popelnialem wchodzac pod innnym nickiem. Za przestepstwo tego rodzaju na Forum
            dostaje sie bana w krotkich abcugach. Faktycznie, ow grzesznik chyba ze trzy
            razy juz dostal bana. A tymczasem mnie nikt nie banuje, jak na zalaczonym
            obrazku widac. Co dzien spokojnie cos pisze na tym forum. Podbnie forumowicz
            Picard. Wiec myslace osoby, jesli jeszcze maja jakies watpliwoasci, to
            zrozumieja. Tlumoki nie, ale pies ich drapal.
            • i-love-2-bike Re: Top forum po prostu nalezy omijac z daleka 21.04.07, 03:38
              cs137 napisał:

> Podobnie jak czlowiek nalezacy do lepszego towarzystwa omija pewne miejsca. Nie
              > chodzi sie do pewnych dzielnic i do pewnych knajp. Wiec myslace osoby, jesli
              jeszcze maja jakies watpliwoasci, to
              > zrozumieja. Tlumoki nie, ale pies ich drapal.

ouch that must have hurt.

One of the worst teachers/professor's I've ever had in my entire life. I learned
              nothing. Absolutely nothing. And i still got an A cause he's such a joke.
            • felusiak1 Ekaskajuuuzmi, to po angielsku 21.04.07, 03:48
              Stanowczo protestuje przeciwko nazywaniu mnie badaczem.
              Nie mam z nimi nic wspólnego. Jestem skromnym drwalem i wolnych chwilach zajmuję
              sie ciesiółką. Niegdyś wyparzałem kiełbasy ale okazało się, że w tej dzielnicy
              sami wegetarianie i miesem rzucają. Ostatno zainteresowało mnie rolnictwa i
              postanowiłem zostac chłopem. Bede zasiewał ziarna zwatpienia, moze te zeżrą.
    • xmirex Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 21.04.07, 07:49
      izzy_bee napisał:

> znam wielu Polakow ale nigdy nie widzialem tylu antysemitow w jednym miejscu.
      > moze to wcale nie sa Polacy tylko islamisci?

Znam wielu Zydow ale zaden z nich nie jest Izraelczykiem, zakochalem sie raz w
      zydowce z chicago, rozlecialo sie...:) poznalem kiedys na pozegnalnym przyjeciu
      malzenstwo izraelskie wracjajace do izraela:) b sympatyczni ludzie gdyby nie ich
      extremalny nacjonalizm dalo by sie ich lubiec:)
      • tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:02
        Lubic, kolego lubic. Nie "lubiEc"...
    • takinie2 to zydzi pisza tu prowokacyjne antysemickie teksty 21.04.07, 12:51
    • ciekawe2 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:04
      No wlasnie, dlaczego? Odwiedzam to forum dopiero od kilku dni i pierwsze co sie
      da zauwazyc to antysemityzm. Czy to cos nowego wsrod Polakow?
      • tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:39
        w ostnim czasie wyglada to na nowa mode...

This new trend is a bit scarry...
    • tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:26
      Wiesz, niestety, ale to forum skupia dwa obozy - islamistow z antysemitami i
      filosemitow. Walka trwa...
      • bam_buko Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 08:50
        tut_ets1 napisała:

> Walka trwa...

jaka walka???...ty walczyc mozesz najwyzej z Tutu...jak dzikus z dzikusem
        • tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:03
          Coz ty walczysz ze swpim nalogiem, ze swoja dupa i jeddziesz na zydow zza
          kazdego rogu...
          • bam_buko Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:25
            tut_ets1 napisała:

> Coz ty walczysz ze swpim nalogiem, ze swoja dupa i jeddziesz na zydow zza
            > kazdego rogu...

walcze...wale go w morde przy kazdej nadarzajacej sie okazji
            czego nie robie przy kazdym spotkaniu z zydem
            czujesz blusa??
            • tut_ets1 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 09:29
              Niestety nie czuje blusa, ale widze slady uderzen...
      • tia666 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 22.04.07, 10:20
        hehe, no tak , wrog musi byc, jak nie stonka to islamisci, tylko kim sa owi
        filosemici?
    • mamzerek Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 05:02
      bo to polskie forum!

Zydy na ksiezyc!
    • maureen2 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 13:49
      bo to starzy prowokatorzy z rodowodem w ub. Pisałem już kiedyś o tym.
    • polani Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 14:04
      PO polacy bez zydow to Nully 00000000000000 !
      Dnerwuja sie ze po 1000 lat mamy ich w nosie
      • chaziaj Dlaczego zydowstwo tak nienawidzi Polski??? 23.04.07, 21:54
        na tym forum.
        Oko za oko, my tez was bedziemy nienawidziec, frajerow
        sobie szukajcie w Arabii albo USA!!!
        • polani Re: Dlaczego zydowstwo tak nienawidzi Polski??? 24.04.07, 14:34
          z takimi kundlami jak ty jak mozna polakow kochac
    • genom3 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 22:19
      izzy_bee napisał:

> znam wielu Polakow ale nigdy nie widzialem tylu antysemitow w jednym miejscu.
      > moze to wcale nie sa Polacy tylko islamisci?

nawroceni na islam i zakochane w "sniadych" to pisujo tu napewno, a reszta to
      polonia, ktora jest jaka jest, wystarczy sobie ich poranne prase wydawano w usa
      szczegolnie poczytac jaka to zgraja antysemitow, jak nie napiszo cos o zydach
      to sie numer nie ukaze
      i odzimi antysemici, potomkowie jedwabnych i innych takich co majo problemy
      natury emocjonalnej
      • genom3 Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 23.04.07, 22:22
        i jeszcze poruszona maglarka tu pisuje
        kobieta o rozdwojonej jazni, ktorej sie tu leczy, im wiecej wystuka wpisow
        antysemickich tym mniej zezre prochow antydepresyjnych
        • maglara Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 24.04.07, 02:46
          rina spadaj na swoje koszerne forum, co cie tu diabli przyniesli ?
          "z gleboko trosko pochylam siem nad tobom" :)))

Ps. ja ja czytam to jakbym Gomulke slyszala, hehe
      • i-love-2-bike Re: Dlaczego na tym forum tak duzo antysemityzmu? 24.04.07, 04:26
        genom3 napisała:

> wystarczy sobie ich poranne prase wydawano w usa
        >
        > szczegolnie poczytac jaka to zgraja antysemitow, jak nie napiszo cos o zydach
        > to sie numer nie ukaze
        > i odzimi antysemici, potomkowie jedwabnych i innych takich co majo problemy
        > natury emocjonalnej

:))) ej kachane chuio,mayo to my momy w sklepie,a jak napiszo,zes glab to i tak
        za mayo powiedziano. gdzie ty chodzilo do szkoly,moze w szczecinie a moze w
        lodzi,a moze ty nie wogole nie chodzilo do szkoly tylko sie kiwalo z madrosci?
    • l.o.r.t.e.a A możesz podać jakiekolwiek konkretne 24.04.07, 03:30
      antysemickie posty?

Jeśli przytoczysz coć jeden, a ci podam 10 przykładów postów dany, vitalii czy
      polaniego, zionących nienawiścią do Arabów, Palestyńczyńczyków lub Polaków w
      stopniu absolutnie nazistowskim.

Forum kiedyś było inne, niestety z winy zaledwie kilkunastu osób, zamianiło się
      w bagno, i nicki piszące z Izraela mają w tym conajmniej 50% udziału, jeśli nie
      więcej.

Większość wątków na tym forum to wklejane bez końca linki antyislamskie i
      antypalestyńskie, a nie linki do wypowiedzi Bubla.

Twój zarzut o antysemityzm jest zatem nieuprawniony i nieudowodniony.
      • polani Re: A możesz podać jakiekolwiek konkretne 24.04.07, 14:36
        Polska leży w Europie ale dalej ciemnota rzadzi na prawym brzegu odry zaczyna
        III Swiat
        • chaziaj Wasz Izreal czyli wrzod na d... ludzkosci. 24.04.07, 15:49
          Pozytek z was zaden, jestescie jedna wielka pralnia
          brudnych pieniedzy, co juz niejednokrotnie stwierdzila unia.
          Wytwarzacie nieustannie stan wojenny na bliskim wschodzie
          i czysty nazizm.
          Nic nie wnosicie pozytecznego dla rozwoju ludzkosci,
          wrecz przeciwnie.
      • vitalia Re: A możesz podać jakiekolwiek konkretne 24.04.07, 15:44
        l.o.r.t.e.a napisał:

> antysemickie posty?
        >
        > Jeśli przytoczysz coć jeden, a ci podam 10 przykładów postów dany, vitalii czy
        > polaniego, zionących nienawiścią do Arabów, Palestyńczyńczyków lub Polaków w
        > stopniu absolutnie nazistowskim.
        >
        To ja poproszę o te 10 przykładów , gdzie zionę nienawiścią do Arabów lub
        Polaków w nazistowskim stylu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

> Forum kiedyś było inne, niestety z winy zaledwie kilkunastu osób, zamianiło się
        >
        > w bagno, i nicki piszące z Izraela mają w tym conajmniej 50% udziału, jeśli nie
        >
        > więcej.
        >
        > Większość wątków na tym forum to wklejane bez końca linki antyislamskie i
        > antypalestyńskie, a nie linki do wypowiedzi Bubla.
        >
        > Twój zarzut o antysemityzm jest zatem nieuprawniony i nieudowodniony.
        • l.o.r.t.e.a Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 15:50
          antysemicki.
          • chaziaj Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 15:53
            Ale wogole nie ma o czym mowic!!!
            Przeciez jak ziona nienawiscia do Polski to trudno
            sie o nich wyrazac i pisac dobrze!!!
            • vitalia Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:16
              chaziaj napisał:

> Ale wogole nie ma o czym mowic!!!
              > Przeciez jak ziona nienawiscia do Polski to trudno
              > sie o nich wyrazac i pisac dobrze!!!

To wszystko co masz do powiedzenia ?? To ja też Co coś powiem , nawet do takiego
              kogoś jak Ty nie zionę nienawiścią ,, żal mi Ciebie , bo całe życie spędzisz na
              udowadnianiu sobie samemu, że jesteś idiotą .
          • vitalia Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:10
            l.o.r.t.e.a napisał:

> antysemicki.
            >
            >Ty wymieniłeś mój nick !!! , więc proszę o te 10 postów
            • l.o.r.t.e.a Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:12
              "Jeśli przytoczysz coć jeden, a ci podam 10 przykładów postów dany, vitalii czy
              polaniego, zionących nienawiścią do Arabów, Palestyńczyńczyków lub Polaków w
              stopniu absolutnie nazistowskim."

Zdanie warunkowe, wiem, polska język trudna, ale proszę przeczytać i zrozumieć.
              • vitalia Re: Hola, hola. Najpierw poproszę o jeden post 24.04.07, 16:20
                Nie wiem komu odpisywałeś, bo nie czytam tego szajsu dokładnie, ale to właśnie
                Ty miałeś ochotę przytoczyć te posty tak , czy nie ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka