Dodaj do ulubionych

Yala Balagan !!!!!

21.05.07, 19:11
W Ynetnews o wycieczkach mlodzieży izraelskiej do Polski (w reakcji na artykuł w "Przekroju".

Niebywałe komentarze czytelników; na razie 72 wpisy -
Obserwuj wątek
    • cepekolodziej Re: Yala Balagan !!!!! (link) 21.05.07, 19:18
      A - no tak - zapomniałem o linku do artykułu:

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3402765,00.html

PS. Właśnie się dowiedziałem, że Polakami należy gardzić i ich nienawidzieć, bo zamordowali 1 (słownie: jeden) milion Żydów.
      • i-love-2-bike Re: Yala holota 21.05.07, 21:01
        podobnie jak nasze rasistowskie tuby na forum.co za chamstwo.

Whatever the behavior of these youngsters (I' ve heard about some misconduct),
        the Poles do not need any excuse for saying negative things about us. That was
        never a problem.
        Maybe we should have a hard second look into this "shoah tourism" and find some
        creative new alternatives.
        Surely we do not want those poles to make a living from our painful past whilst
        continuing loathing us.....
        • aaki maybe we should (...) 21.05.07, 21:04
          why not? hehe
    • aaki sęk w tym,że częśc piszących w yedioth 21.05.07, 20:54
      rzeczywiście jest święcie przekonana,ze to polacy zabili milion(a czasem jak piszą millions)żydów i gdyby nie polacy to holocaust nigdy by nie miał miejsca
    • blazar [...] 21.05.07, 21:08
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • marouder Gruba du.pe Pelega niech ewakuuja do Izraela! 21.05.07, 21:13
        Wystarczy, ze przysla kogos kompetentnego na jego miejsce, komu bedzie lezala na
        sercu sprawa poprawy relacji polsko-izraelskich.
        Ten juz sie nie pierwszy raz "wslawia":/
        • goldbaum Re: Gruba du.pe Pelega niech ewakuuja do Izraela! 21.05.07, 21:17
          marouder napisał:

> Wystarczy, ze przysla kogos kompetentnego na jego miejsce, komu bedzie lezala
          > na sercu sprawa poprawy relacji polsko-izraelskich.

A ja mysle, ze dla obu stron byloby duzo lepiej, gdyby przyslali kogos, komu "ta
          sprawa na sercu" wcale nie lezy a juz bynajmniej na sercu.
          Nie mialbym z tym najmniejszych problemow.
          • marouder Nie zgadzam sie. Peleg to kretyn. Bylem na... 21.05.07, 21:25
            ..spotkaniu z nim latem zeszlego roku.
            Danke mogliby przyslac.
            • goldbaum co nieco pamietam 21.05.07, 21:36
              Ale mi nie o to chodzi. Uwazam ze ani jedna ani druga strona nie wynosi NIC
              pozytywnego z tych wizyt (oni traume a my zasrane umywalki i wypalone dywany) i
              jesli ich nie bedzie, to Polska nic na tym nie straci a raczej wiele zyska.

Odczuwasz negatywnie brak wycieczek z Mozambiku?
    • i-love-2-bike Re: Co racja to racja 21.05.07, 21:10
      goldbaum napisał:

>
      >

co chcesz w tropikach jak widac duza kultura sr.....,stad chca nam sie pokazac z
      jak najlepszej strony:)
      jak widac niewiele sie nauczyli przez te tysiaclecia pomimo bycia podobno
      wybranymi zdolnymi. te sama kultura pokazuja nam tu na co dzien,boze chron
      takiego kulturalnego miec kolo siebie.trza by dzieciaki zamykac coby sie nie
      zarazily dobrymi obyczajami od dzikusow.
    • marouder Popieram. Mowic otwarcie.P iSdziactwo, to tez... 21.05.07, 21:14
      ..psychole, jeden w drugiego!
    • i-love-2-bike Re: Teraz to nawet "Przekrój" jest antysemicki 21.05.07, 21:18
      no pewnie zupelnie jak na tym forum ciagle wszystkiemu winni sa Polacy,ktorzy
      opisuja czarno na bialym jak ta holota sie zachowuje w czasie wycieczek majacych
      na celu poznanie swej wlasnej historii. nic dodac nic ujac,ale widac w jakim
      duchu ta mlodziez jest wychowywana i ,ze tego typu dewiacje i abnormoalnosc jest
      jak najbardziej pochwalana w eretzu przez ich rasistowskich rodzicow i innych
      oszolomow,twierdzacych,ze Polacy zamordowali miliony zydow,a tych jest tam na
      peczki. ciekawe kto za tym stoi by tego typu nienawisc rasowa wszczepiac w mlode
      pokolenie i dlaczego.a moze komus innemu sie marzy by wykreowac nowa rasa panow.
    • goldbaum Co ci znow przeszkadzalo kropka? 21.05.07, 22:40
      Co ci przeszkadzalo w cytacie czytelnika z Izraela przytoczonym przez aakiego?
      Co ci przeszkadzalo w moim komentarzu do tego cytatu?

Co sprzecznego z regulaminem bylo w cytowaniu opinii zyda z izraela, ze zydzi
      nie sa juz tacy potulni jak w 1941 roku tylko bardzo waleczni - i co
      nieregulaminowego bylo w moim komentarzu, ze przejawem tej walecznosci maja byc
      zapewne ekstrementy w umywalkach i pobici przez ochraniarzy rencisci przed
      synagogami - jak opisuje to przekroj?

CO?
      • j-k proizraelska orientacja GW, mustafa-goldbaum. 21.05.07, 22:43
        goldbaum napisał: >

CO?

ile trzeba ci tlumaczyc, hloopcze, bys to zrozumial?
        jakies problemy mentalne?
        GW jest prozydoska i proizraelska
        po co sie tu meczysz?
        • mosze_kossakowskij hansi? jasiu? iwona? 24.05.07, 10:02
          Gość portalu: J.K. napisał(a):

> na tej stronie sa podane moje 2 publikacje.
          >
          > 1. Nie zgadzam sie (poza korzystaniem tego linku)
          > na podawanie mojego imienia i nazwiska gdziekolwiek indziej.
          >
          > www.rwth-aachen.de/ac/Ww/koelle/#Publications
          > J.K.

Nie zrozumial Pan, o co prosilem?
          mogl Pan przeczytac ten link , a nie przepisywac z niego danych...
          (zwlaszcza, ze podalem wczesniej tematyke mojej pracy)

Udaje Pan, ze nie zrozumial Pan mojej prosby?

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • aaki no to zacytujmy jeszcze raz 21.05.07, 22:50
        The Polish anti-Semites want the Israelis to behave like
        Jews in Poland used to behave. The Jews in Poland were timid and quite. They obediently marched into the gas chambers. So, they were rounded them up and put them on the trains to death. The Poles must realize that those days are gone. Stop longing for a timid, freightened Jew! This is not 1941. You will never have an upper hand the way your greatgrandparents and grandparents had. The Jews are not afraid any longer!!!
    • marouder Kropko, "odpsnij" sie od watku/nt 21.05.07, 22:48

• i-love-2-bike nawet kropka sie zawstydzila 21.05.07, 22:49
      ze miliony zydow zostaly zamordowane przez Polakow i wyciela madrego mosze z
      toronto. no,no klikanie nieobecnych jak widac dziala. kropeczko tu CYTUJEMY
      oficjalne gazety swiatowe,wiec nie dostawaj amoku tylko podziwiaj kulturem,te
      prastara.

the poles should be kissing their feet when they arrive begging forgiveness.
      paul , toronto (05.21.07)

prawda powinnismy tym robiacym do umywalek dzieciakom i ich opiekunom bijacym
      Polakow calowac stopy,oto pobozne zyczenia naszych straszych braci. coz za
      piekna wizytowka milosci syjonistycznej.
    • zioniec Re: Yala Balagan !!!!! 22.05.07, 01:00
      Nu tak.Polsce nie zalezy na stosunkach z izraelem dobrych bo to takie byly
      dotychczas ponoc bo Polacy zaczynaja ludzi nazywac Zydami i tym Zydom pokazuja
      co naniszczyli w Polsce.Nie mozna ludzie tego robic jak sie chce w zgodzie z
      ludzmi-zwanymi Zydzi zyc.Bo zaznaczam-mozna sobie w ten sposob zycie ob-zydzic a
      na dodatek Zydowi mozna ob-zydzic przyjazd do Polski.
    • cepekkolodziej Na poważnie - pytanie 22.05.07, 15:10
      W "dokumencie założycielskim Izraela jest napisane jak wół, że Izrael jest demokratycznym państwem Żydów -
      • j-k A kogo to w Polsce obchodzi - CEP? 22.05.07, 15:26
        Poza prowincja, vide: mieszkancami Lubaczowa i Lubartowa?

Bo z pewnoscia zadnego normalnego Warszawiaka (do ktorych mam godnosc
        sie zaliczac), ani tez zadnego Poznaniaka, czy Wroclawianina :)))
    • polani Re: Yala Balagan !!!!! 22.05.07, 17:46
      a polska to wielki balagan juz od 1794 rocku
      • j-k za zasluga Niemcow i Ruskich. 22.05.07, 18:16
        polani napisał:
        > a polska to wielki balagan juz od 1794 rocku

za zasluga Niemcow i Ruskich.
        moze to dodasz, co?
      • aaki rocku&rollu 22.05.07, 18:21
    • cepekkolodziej Re: Yala Balagan !!!!! 24.05.07, 06:41
      www.haaretz.com/hasen/spages/862771.html
    • mirmilek A mnie ciekawi to stwierdzenie: 24.05.07, 10:49
      – Jest nam bardzo przykro, gdy słyszymy o takich incydentach – przyznaje
      Sobelman. – Każda z tych spraw jest szczegółowo wyjaśniana. Zrobimy wszystko,
      by do takich sytuacji więcej nie dochodziło. Być może trzeba będzie zmienić
      metody szkolenia naszych ochroniarzy, po to by zrozumieli, że Polska to nie
      Izrael, że skala zagrożeń w Polsce jest znikoma?

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ciekawe, co ci "ochroniarze" wyprawiaja z palestynczykami, kiedy nikt im nie
      patrzy na rece...

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Link do art z przekroju:

marucha.wordpress.com/2007/05/11/to-napisano-w-przekroju-a-nie-w-poradniku-antysemity/
    • cepekkolodziej Re: Yala Balagan !!!!! 26.05.07, 07:10
      Ciekawe. Artykuł nadal wisi.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3402765,00.html

Ale nie można od wczoraj zobaczyć opinii czytelników. Na górze strony pojawiło się coś takiego:

HTTP/1.1 404 Object Not Found Server: Microsoft-IIS/5.0 Date: Sat, 26 May 2007 06:00:06 GMT Content-Type: text/html
      404 Object Not Found
      • cepekkolodziej Re: Yala Balagan !!!!! 26.05.07, 15:27
        Czytelnik Jerusalem Post w reakcji na podobny artykuł:

<<Poland all but invented Jew hatred. No other people showed such blood lust and joy in killing their Jewish neighbors. Every time a disaster falls upon Poland, I privately thank god. No pole ever deserves to be happy.>>

Mocne.

www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1178708676019&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

wpis nr 54
    • cepekolodziej Re: Yala Balagan !!!!! 28.05.07, 09:23
      www.polskieradio.pl/iar/temat.aspx
    • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 12:44

img512.imageshack.us/img512/2866/un2hj0.jpg
      Tylko popatrzcie, a między drzewami zobaczycie słoneczną Gwiazdę Dawida.
      Symboliczne?
      • cepekkolodziej Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 13:03
        Ładne -
        • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 13:24
          A może właśnie Twoje tutaj wpisy to takie "parę minut z Photoshopem"? Nie?
          • cepekkolodziej Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 13:32
            Masz inne wiadomości niż to, co opisane w artykułach?

Przedstaw je tutaj.

Osobiście nie miałem jakichś specjalnych doświadczeń z wycieczkami izraelskiej mlodzieży do Polski. Widziałem tylko dwie grupy. Członkowie jednej ganiali się przed pomnikiem Boh. Getta w Warszawie, kopiąc się przy okazji po tyłkach. Innej -
            • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 13:53
              Owszem, mam takie, ale również i inne. Popytaj się trochę o marcowo-kwietniowe
              wycieczki naszej młodzieży z Rechowot i wspólne spotkania z waszą młodzieżą w
              Katowicach (choćby w jednym z bardziej uważanych liceum tam).
              Choć osobiście jestem za przerwaniem "wycieczek" naszych szkół do Polski, obraz
              jaki Ty malujesz jest zbyt jednokolorowy. No, ale przecież Ty jesteś
              jednokolorowy...
              • cepekkolodziej Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 14:05
                Wtrącalski -

zaznaczyłem, że widziałem TYLKO dwie? Zaznaczyłem. [Widziałem więcej, ale tylko przy autobusie, na miejscu postoju - w pobliżu kościoła św. Anny na Starówce; te dwie, o ktorych wspomniałem, miałem okazję obserwować przez dłuższy czas]

Natomiast nie mam wątpliwości, że artykuły w polskiej prasie są oparte na większej liczbie obserwacji. Zważ, że red. naczelny "Przekroju" jest Żydem, Żydem jest również autor materiału opublikowanego w witrynie Polskiego Radia. To oznacza, że chyba już się przelało. Enough is enough.

Katowic nie znam. A liceów zainteresowanych normalnymi kontaktami z młodzieżą z Izraela jest z pewnością w Polsce więcej.
                • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 14:42
                  Ja w Polsce osobiście widziałem kilku pijaków tarzających się w rynsztokach.
                  No i co?

Spotkałem też kilku antysemitów. Nawet Polacy pisali o polskim antysemityźmie w
                  gazetach.
                  No i co?????????

Nasza młodzież zachowuje się zwykle bardzo swobodnie. Wszędzie - zupełnie nie
                  ma znaczenia czy w domu czy na ulicy ,u siebie czy w gościach.
                  A swoboda, jak to swoboda, nie zna u młodzieży granic i czasem przechodzi w
                  zwykłe rozwydrzenie.
                  Mogę Cię pocieszyć – rozwydrzona młodzież rozpoczyna pogrom już na telawiwskim
                  lotnisku a mimo to, stan telawiwskiego lotniska jest raczej doskonały. Chyba
                  jest nadzieja, że i Polska przetrzyma nawałnicę izraelskich wycieczek w dobrej
                  formie, aż wreszcie te wycieczki zostaną przerwane.
                  • arafacinski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 14:46
                    Naczelny Przekroju nie jest Zydem.
                    • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 15:05
                      Nie daj Bóg!
                      • cepekkolodziej Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 15:25
                        Sorry, myslałem, że Najsztub jest nadal naczelnym "Przekroju".

Do całkiem niedawna był.

Zresztą -
                        • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 15:48
                          cepekkolodziej napisał:

> Zresztą -
                  • i_love_2_bike Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 15:44
                    wtracalski napisał:

>
                    >
                    > Nasza młodzież zachowuje się zwykle bardzo swobodnie. Wszędzie - zupełnie nie
                    > ma znaczenia czy w domu czy na ulicy ,u siebie czy w gościach.
                    > A swoboda, jak to swoboda, nie zna u młodzieży granic i czasem przechodzi w
                    > zwykłe rozwydrzenie.
                    > Mogę Cię pocieszyć – rozwydrzona młodzież rozpoczyna pogrom już na telaw
                    > iwskim
                    > lotnisku a mimo to, stan telawiwskiego lotniska jest raczej doskonały. Chyba
                    > jest nadzieja, że i Polska przetrzyma nawałnicę izraelskich wycieczek w dobrej
                    > formie, aż wreszcie te wycieczki zostaną przerwane.

swietny przyklad dales balonie fon,ale po pierwsze wy mozecie po swojej
                    rozwydrzonej sparztac ile wlezie bo zyjecie z kroplowki amerykanskiej,wiec
                    mamona na to ciagle plynie,a po drugie wiadomo,ze wasza wspaniala mlodziez
                    wychowywana jest tak przez waszych rownie wspanialych rodzicow,ktorzy nawet na
                    tym forum dostaja orgazmu na widok zabitego dziecka po drugiej stronie murku.
                    nie oczekuje nic innego od mlodziezy wybranej,byle tylko nie wyjezdzala za murek
                    bo za nim juz nie jest wybrana a wiec i normy zachowania sa inne,o czym zapewnie
                    nie wiesz.
                    • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 15:55
                      i_love_2_bike napisała:

> swietny przyklad dales balonie fon,ale po pierwsze wy mozecie po swojej
                      > rozwydrzonej sparztac ile wlezie bo zyjecie z kroplowki amerykanskiej,wiec
                      > mamona na to ciagle plynie,a po drugie wiadomo,ze wasza wspaniala mlodziez
                      > wychowywana jest tak przez waszych rownie wspanialych rodzicow,ktorzy nawet na
                      > tym forum dostaja orgazmu na widok zabitego dziecka po drugiej stronie murku.
                      > nie oczekuje nic innego od mlodziezy wybranej,byle tylko nie wyjezdzala za
                      mure
                      > k
                      > bo za nim juz nie jest wybrana a wiec i normy zachowania sa inne,o czym
                      zapewni
                      > e
                      > nie wiesz.

Rachelka - na deskach, na kółkach - cóż za intelekt!
                      A buźka jak dziura w worku na śmieci, zawsze z niej jakieś paskudztwo wyleci.
                      • i_love_2_bike Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 16:01
                        wtracalski napisał:

> Rachelka - na deskach, na kółkach - cóż za intelekt!
                        > A buźka jak dziura w worku na śmieci, zawsze z niej jakieś paskudztwo wyleci.

przynajmniej umiem lepiej wychowac swoje potomstwo niz wy,ale jak widac to nie
                        sztuka,bo wy poprzeczke kultury trzymacie bardzo nisko,tuz przy podeszwach butow
                        dlatego lepiej siedzcie za murkiem i kopcie swe wlasne....tylki na swym
                        wspanialym i etnicznie czystym ben gurionie.
                        • wtracalski Re: Yala Balagan ! 28.05.07, 16:11

Rachelka, dwie deski - dwa kółka, czyli w skrócie:
                          \OO/
                          Właśnie mnie stąd przepędziła.
                          Znikam, pa!
                          Wtr.
    • cepekkolodziej Re: Yala Balagan !!!!! cd 01.06.07, 05:17
      Komórki w użyciu w komorze gazowej obozu Auschwitz. Ciekawe -
      • gdotb Re: Yala Balagan !!!!! cd 01.06.07, 08:35
        wpis 45:
        juz oficjalnie widac Polacy sa odpowiedzialni za zabijanie Zydow w Oswiecimiu.
      • gdotb Re: Yala Balagan !!!!! cd 01.06.07, 08:36
        chcialem w ogole puscic wczesniej ten link na nowym watku, ale coz, nie moge
        watkow zakladac :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka