Gość: Martin z Freiburga IP: *.home.uni-freiburg.de 09.06.03, 02:24 Dolaczam sie do naszego kanclerza. Gratuluje Polsce i nam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matt Re: Kanclerz Niemiec gratuluje Polsce IP: *.nsw.bigpond.net.au 09.06.03, 04:27 Dolaczam sie z gratulacjami z dalekiej Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryzzli Re: Kanclerz Niemiec gratuluje Polsce IP: *.ny325.east.verizon.net 09.06.03, 04:45 Gość portalu: Matt napisał(a): > Dolaczam sie z gratulacjami z dalekiej Australii. A ja sie dolaczam z Nowego Jorku, choc pewnie zaraz mnie wyzwa na tym forum od Zydow, bo mieszkam w Wielkim Jablku razem z nimi i innymi nacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jartym Re: Kanclerz Niemiec gratuluje Polsce IP: *.sympatico.ca 09.06.03, 05:03 Gratulacje dla wszystkich Polakow.Kanada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ''' Re: Kanclerz Niemiec gratuluje Polsce IP: *.acn.waw.pl 09.06.03, 05:28 Gość portalu: Martin z Freiburga napisał(a): > Dolaczam sie do naszego kanclerza. Gratuluje Polsce i nam! Ja też się dołączam. I przesyłam pozdrowienia z Dworca Zachodniego w W-wie. --------------------------- Dla Herr Kanclerza. Szanowny Herr S., Proszę wziąć pod uwagę, że włączenie Dworca Zach. do UE to akt więcej niż symboliczny. Dworzec Zachodni Was zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Kanclerz Niemiec gratuluje Polsce - raczej Polakom IP: *.sympatico.ca 09.06.03, 05:33 ktorych oszukano. Jak podaje PAP, za przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej było 81,7 proc z 58.8 % glosujacych. Sondaż zrealizowano dla TVP. Według sondażu, najwięcej zwolenników UE jest wśród osób deklarujących poparcie dla Platformy Obywatelskiej. Wśród elektoratu PO, który wziął udział w referendum, 91,7 proc. osób zagłosowało za przystąpieniem Polski do UE. Jest to rowniez doskonaly sprawdzian na to ilu Polakow bylo za wojna w Iraku przeciw ktorej byla Unia Europejska. Moim zdaniem Kwasniewski i Miller powinni ustapic ze swoich stanowisk za polityke, ktora byla wbrew zdecydowanej wiekszosci Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Kalkulacja... IP: *.mco.bellsouth.net 09.06.03, 05:47 Gość portalu: abc napisał(a): > ktorych oszukano. > > Jak podaje PAP, za przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej było 81,7 proc z > 58.8 % glosujacych. Sondaż zrealizowano dla TVP. > > Według sondażu, najwięcej zwolenników UE jest wśród osób deklarujących poparcie > > dla Platformy Obywatelskiej. Wśród elektoratu PO, który wziął udział w > referendum, 91,7 proc. osób zagłosowało za przystąpieniem Polski do UE. > > Jest to rowniez doskonaly sprawdzian na to ilu Polakow bylo za wojna w Iraku > przeciw ktorej byla Unia Europejska. > Moim zdaniem Kwasniewski i Miller powinni ustapic ze swoich stanowisk za > polityke, ktora byla wbrew zdecydowanej wiekszosci Polakow. >>> A ile to jest to : 81.7% z tych 58.8% glosujacych? Ano znakomita wiekszosc...48.04%!!!! Nie ma jak to zyc w ...'demokracji'!!! A moze to kolejna ...dyktatura czegos tam? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Kalkulacja... IP: *.sympatico.ca 09.06.03, 14:57 Gość portalu: A.D. napisał(a): > >>> A ile to jest to : 81.7% z tych 58.8% glosujacych? Ano znakomita > wiekszosc...48.04%!!!! Nie ma jak to zyc w ...'demokracji'!!! A moze to > kolejna ...dyktatura czegos tam? > > Proporcje wsrod tych, co nie brali udzialu w glosowaniu nie wiele beda sie roznily o tych powyzej, co nie znaczy, ze ta grupe nalezy traktowac jako przeciwna Europie i popierajaca Busha. Absencja w wyborach glownie wynika z kompletnego braku zaufania politykom do czego kampania (propaganda) wojny w Iraku Kwasniewskiego rowniez sie przyczynila. To strach przed kompromitacja, ujawnieniem manipulacji i zaleznosci rzadu polskiego od bankow swiatowych zdominowanych prze USA i Rockefella zmusily Busha do wizyty w Polsce - tak to wlasnie przykleil sie Bush do sukcesu tego referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: Kalkulacja... IP: *.mco.bellsouth.net 09.06.03, 15:09 Gość portalu: abc napisał(a): > Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > >>> A ile to jest to : 81.7% z tych 58.8% glosujacych? Ano znako > mita > > wiekszosc...48.04%!!!! Nie ma jak to zyc w ...'demokracji'!!! A moze to > > kolejna ...dyktatura czegos tam? > > > > > Proporcje wsrod tych, co nie brali udzialu w glosowaniu nie wiele beda sie > roznily o tych powyzej, co nie znaczy, ze ta grupe nalezy traktowac jako > przeciwna Europie i popierajaca Busha. > Absencja w wyborach glownie wynika z kompletnego braku zaufania politykom do > czego kampania (propaganda) wojny w Iraku Kwasniewskiego rowniez sie > przyczynila. > To strach przed kompromitacja, ujawnieniem manipulacji i zaleznosci rzadu > polskiego od bankow swiatowych zdominowanych prze USA i Rockefella zmusily > Busha do wizyty w Polsce - tak to wlasnie przykleil sie Bush do sukcesu tego > referendum. >> Przeczytalem w 'Guardianie' przed chwila ze to glosowanie to bylo az ...79% za i tylko 21% przeciwko!!! Mnie nadal wychodzi 48% za, wiec pewnie znowuz Bush i Blair razem to kalkulowali... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus heheheh..masz takie pojecie o Polsce jak 09.06.03, 15:15 wieprz o tym co sie dzieje w domu u gospodarza;)))) bawia mnie takie posty np z sympatico.ca od ludzi ktorzy wyrokuja jeszcze o naszej scenie politycznej... polsuchaj osle- grupa zwolennikow PO byla najbardziej Pro-interwencji w Iraku,bardziej od SLD,nasz rzad byl jak najbardziej za interwencja w Iraku i za sojuszem z USA - tak samo jak inna partia proeuropejska - PiS ******************************************************************************* przeciwnicy sojuszu z USA zas to partie ktore zdecydowanie byly i przeciwko integracji europejskiej - wejdz sobie na byle jaki portal "alternatywny"-byly sondy - przeciwko bylo ok 30-40 % lewakow... a wiec znacznie wiecej niz wsrod standardowej ludnosci-nie mowiac juz o zwolennikach sil ktore powiedzialem... sam jestem zwolennikiem sojuszu z USA i popieram interwencje - a zarowno ja jak i moi znajomi glosowali na TAK,co wiecej - zazwyczaj nie ograniczali sie do samego glosu ale byli jakos zwiazani z aktywnym dzialaniem w tej kwestii... ******************************************************************************* niech do was to dotrze-wlaczamy sie do Unii i dodatkowo przechylamy szale na rzecz frakcji brtytyjskiej:))))))) zrozumiales juz??? brytyjskiej,a niedlugo i niemieckiej:)))) vae victis:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: heheheh..masz takie pojecie o Polsce jak IP: *.sympatico.ca 09.06.03, 15:26 marcus_crassus napisał: > wieprz o tym co sie dzieje w domu u gospodarza;)))) > > bawia mnie takie posty np z sympatico.ca od ludzi ktorzy wyrokuja jeszcze o > naszej scenie politycznej... > > polsuchaj osle- grupa zwolennikow PO byla najbardziej Pro-interwencji w > Iraku,bardziej od SLD,nasz rzad byl jak najbardziej za interwencja w Iraku i > za sojuszem z USA - tak samo jak inna partia proeuropejska - PiS > > ******************************************************************************* > > przeciwnicy sojuszu z USA zas to partie ktore zdecydowanie byly i przeciwko > integracji europejskiej - wejdz sobie na byle jaki portal "alternatywny"-byly > sondy - przeciwko bylo ok 30-40 % lewakow... > > a wiec znacznie wiecej niz wsrod standardowej ludnosci-nie mowiac juz o > zwolennikach sil ktore powiedzialem... > > sam jestem zwolennikiem sojuszu z USA i popieram interwencje - a zarowno ja > jak i moi znajomi glosowali na TAK,co wiecej - zazwyczaj nie ograniczali sie > do samego glosu ale byli jakos zwiazani z aktywnym dzialaniem w tej kwestii... > > ******************************************************************************* > > niech do was to dotrze-wlaczamy sie do Unii i dodatkowo przechylamy szale na > rzecz frakcji brtytyjskiej:))))))) > > zrozumiales juz??? > > brytyjskiej,a niedlugo i niemieckiej:)))) > > vae victis:))) Pokaz mi jedno slowo w moim poscie na temat lewicy ,prawicy i ich stanowiska w kwestii iracjkej czy tego referendum. Czytasz tak jak chcesz to przeczytac, co swiadczy o tym, ze masz klapki na oczach. Moj post odnosi sie do Polakow i politykow ogolnie oraz referendum, ktore ujawnia jakze odmienne stanowisko przecietnego Polaka od skorumpowanych politykow w kraju. Sytuacja jest bardzo podobna do tej w Hiszpanii gdzie mimo ogromnej wiekszosci ludzi sprzeciwiajacej sie wojnie w Iraku, rzad zrobil to co chcial. Z tym, ze tam bylo ich stac na badania statystyczne opini publicznej w Hiszpanii. Nas na to "nie bylo stac" co jeszcze bardziej podkresla to jak bardzo kontrolowana jest opinia publiczna w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: heheheh..masz takie pojecie o Polsce jak IP: *.sympatico.ca 09.06.03, 15:32 co swiadczy o tym, ze Polska jest w dalszym ciagu narodem zniewolonym baranie Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus my sie nie czujemy zniewoleni...i nie 09.06.03, 15:39 mow nam-ludziom z Polski z zagranicy ze jestesmy zniewoleni...potrafimy to sami ocenic:))))) heeh:)) vae victis:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus fakty-troche mowisz nie na temat:)))) 09.06.03, 15:37 "Jest to rowniez doskonaly sprawdzian na to ilu Polakow bylo za wojna w Iraku przeciw ktorej byla Unia Europejska." to zdanie jest zupelnie bzdurne-poparcie dla integracji nijak nie przeklada sie na niechec do wspolpracy z USA lub niepopieranie interwencji w Iraku... doskonalym tego dowodem jest to co ja przytaczam - bo to JA mowie o partiach politycznych i jak to u nas wyglada - poaprcie na rzecz integracji jest najwieksze tam gdzie istnieje poparcie dla sojuszu z USA i interwencji w Iraku... otoz sa to ludzie chcacy aktywnej polityki zagranicznej polski...to tak w skrocie... ******************************************************************************* skad ty bierzesz te glupoty o ludziach popierajacych/niepopierajacych interwencje USA w Polsce??? te liczby???wiesz co - sprzeciw Polakow wobec interwencji w Iraku mozna bylo zobaczyc na manifestacjach lewakow - pojawialo ich sie tam okolo 200 sztuk,raz chyba bylo cos kolo 1000, ehehehehe..ogromne tlumy no nie??? ******************************************************************************* polska opinia publiczna delikatnie mowiac ma w dupie gleboko wojne w Iraku... a kwestie poparcia dla rzadu etc jesli laczysz w ogole z ta kwestia oznaczaja ze nie masz zielonego pojecia jak wyglada sytuacaja w Polsce... owszem-ludzie sa przeciwko rzadowi - ze wzgledu na wewnetrzne afery... jesli o tym mowiles - zgadzam sie w 100% pamietaj jednak poneiwaz poruszyles kwestie Iraku i USA ze wladze moze przejac najwyzej jeszcze bardziej proamerykanskie PO i PiS..:)))to tak mowie Ci z dobrej woli zebys wiedzial jak wyglada sytuacja w kraju w tej kwestii:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: fakty-troche mowisz nie na temat:)))) IP: *.sympatico.ca 09.06.03, 16:27 Twoje podejscie do polityki jest bardzo plytkie. Nie dostrzegasz machanizmow, które kryja się glebiej za postawa tej czy innej partii. Oficjalne stanowisko tej czy innej pratii to jedna kwestia a rzeczywisty kierunek ich dzialania to druga kwestia. Dla przykladu podam ci ostatnie wybory do senatu w USA. Ponieważ w rekach senatu leza decyzje wojen w jakich USA bierze udzial oraz ze względu na to iż do wojny w Iraku musialo dojsc, demoraci przed wyborami do senatu krzyczeli tak, ze ich nikt nie slyszal. Oczywiście byli i tacy senatorzy, którzy powiedzieli to, co „mysla” lecz zrobiono to w taki sposób, ze ich opinie nie spotkaly się reakcja srodkow masowego przekazu w USA. I tak oto demorkacja w USA raz jeszcze mogla zaistniec, zapisac się w karcie historii USA oraz moglismy doswiadczyc zdecydowanego zwyciestwa republikanow w USA, którym dano w ten sposób wolna reke w wojnie z Irakiem. Co do apatii Polakow i ich braku w demonstracjach, wynika ona z wielu przyczyn i moglibysmy mowic na ten temat bardzo dlugo. Nie mniej jednak, jednym z elementow ktorego w kraju nie dostrzegacie jest to iż nowa Polska i Polacy nie potrafia korzystac z pewnych swobod jakie macie. Taki stan rzeczy można również przypisac politykom, ktorzy na zachodzie wykorzystali wojne w Iraku na swoja korzysc – pewnie nie wiesz o czym pisze - nawet bedac zmuszonym do poparcia wojny w Iraku, można było zachecic ludzi do demonstracji, pomoc im w tym. Otoz, tu na polnocy i na zachodzie w sytuacjach konfornacji miedzynarodowych prowokuje się i zacheca ludzi do manifestacji, co ma na celu wyladowanie frustarcji i agresji ludzi. A w przypadku sporow i konfliktow wewnetrznych prowadzi się polityke zupelnie odwrotna, ktorej celem jest stabilizacja polityczna i gospodarcza, która pomaga rozwoju biznesu i kraju. I tak w sytuacji zwiazanej z Irakimem politycy polscy „spali” (ja bym to przypisal ich nadgorliwosci i ich niewolniczemu charakterowi ) po to aby się obudzic za jakis czas i zbierac lomoty od ludzi wscieklych na ich polityke. To sa okazje nie wykorzystane, mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus chyba dlugo Polski nie widziales 09.06.03, 16:37 tutaj nie ma zadnej sprawy w kwestii Iraku - ludzie zainteresowanie polityka zazwyczaj sa "za","szara masa" ma to gleboko w dupie - to co mowi o tej wojnie w sondazach to na zasadzie "wolisz czarne czy zielone"...czyli mowi cokolwiek... a przeciwko sa "alternatywni" - brak jakiegokolwiek znaczenia politycznego... u nas temat ten poruszany jest jako ciekawostka - lub np kwestia dumy ze Polska cos znaczy wreszcie w Europie i na swiecie... reakcje po przylocie Busha byly zdecydowanie pozytywne-na tyle ze krytykowano nawet prezydenta krakowa za jego postawe sprzeciwu wobec Busha- i robili to mieszkancy krakowa... wojna w Iraku zas szczerze mowiac- w ogole nie jest rozpatrywana jako cos zlego-mowimy o niej albo w kwestia sojuszu z USA albo tego co zarobia nasze firmy... wiem bo tu mieszkam nie wiem jak ci to wytlumaczysz,ale nie masz po prostu zielonego pojecia o tym co sie dzieje w kraju... kwestia wojny w Iraku przeklada sie na wybory ludzi w wyborach w stopniu rownym ZERO ******************************************************************************* Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ps-co do polityki zagranicznej 09.06.03, 16:40 kwestie oceny naszej polityki zagranicznej mozna pokazac na przykladzie prezydenta RP-bo on jest organem ktory w zaden sposob nie jest laczony z fatalna sytuacja wewnetrzna i aferami... poparcie wynosi ponad 70 %...(granice 70-75) i tego sie naucz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: chyba dlugo Polski nie widziales IP: *.sympatico.ca 09.06.03, 16:48 marcus_crassus napisał: > tutaj nie ma zadnej sprawy w kwestii Iraku - ludzie zainteresowanie polityka > zazwyczaj sa "za","szara masa" ma to gleboko w dupie - to co mowi o tej wojnie > w sondazach to na zasadzie "wolisz czarne czy zielone"...czyli mowi > cokolwiek... > > a przeciwko sa "alternatywni" - brak jakiegokolwiek znaczenia politycznego... > > u nas temat ten poruszany jest jako ciekawostka - lub np kwestia dumy ze > Polska cos znaczy wreszcie w Europie i na swiecie... > > reakcje po przylocie Busha byly zdecydowanie pozytywne-na tyle ze krytykowano > nawet prezydenta krakowa za jego postawe sprzeciwu wobec Busha- i robili to > mieszkancy krakowa... > > wojna w Iraku zas szczerze mowiac- w ogole nie jest rozpatrywana jako cos > zlego-mowimy o niej albo w kwestia sojuszu z USA albo tego co zarobia nasze > firmy... > > wiem bo tu mieszkam > > nie wiem jak ci to wytlumaczysz,ale nie masz po prostu zielonego pojecia o tym > co sie dzieje w kraju... > > kwestia wojny w Iraku przeklada sie na wybory ludzi w wyborach w stopniu rownym > > ZERO > > ******************************************************************************* juz ci wczesniej pisalem o badaniu opinii publicznej w kraji i Hiszpanii i o narodzie zniewolonym. Widzisz siebie i innych tak jak oni tego chca. Gdybys przeczytal kilka razy badania opinii w tej czy innej kwestii, gdyby bylo referendum na temat przystapienia Polski do wojny z Irakime zaczalbys sie zastanawiac i dyskutowac, a moze i kwestionowac to co inni mowia i mysla... Ty masz nie myslec, tylko wykonywac polecenia. Czy ty wiesz co to jest narod zniewolony? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus czlowieku, ja tu mieszkam, rozmawiam z 09.06.03, 17:05 ludzmi,wiem jak tutaj jest... to co ja pisze to relacja bezposrednia... a ty mi mowisz o analizach, sondazach?? a po co nam bylo referendum??? polskie prawo mowi wyraznie jak sprawa wyglada w tych kwestiach-kto jest zwierzchnikiem sil zbrojnych etc...od tego sa organy panstwowe ****************************************************************************** ty masz swoja wiedze z gazet i z wycinkowych informacji - ja tu jestem... kto ma lepsze rozeznanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Kanclerz Niemiec gratuluje Polsce IP: *.fsmodem.washington.edu 09.06.03, 06:18 Dolaczam gratulacje ze Seattle! Nie moglem glosowaj bo najblizej bylo w San Francisco (700 mil), ale w duchu jestem za intergracja. Gość portalu: Martin z Freiburga napisał(a): > Dolaczam sie do naszego kanclerza. Gratuluje Polsce i nam! Odpowiedz Link Zgłoś
jan_pawel_ll Re: Kanclerz Niemiec gratuluje Polsce 09.06.03, 15:29 Gość portalu: Martin z Freiburga napisał(a): > Dolaczam sie do naszego kanclerza. Gratuluje Polsce i nam! A ja sie dolaczam do ciébie i do twojego kanclerza, ktorego mozesz ode mnie pozdrowic. Rowny gosc z niego. Powinnismy wreszcze jak najpredzej zakopac topor wojenny i podobnie jak Francuzi podac sobie rece. Odpowiedz Link Zgłoś