Dodaj do ulubionych

Prosba o referencje

22.07.07, 08:19
Doktorzy spartolili rutynowa operacje oka mojej przyjaciolki. 09/18/07 to
koncowa data wniesienia pozwu o "medical malpractice" w tym przypadku.
Poszukuje adwokatow, ktorzy zechcieliby zajac sie ta sprawa. Sprawa dotyczy
Sacramento County; California. Jezeli znacie adwokatow, ktorzy mogliby
zainteresowac sie ta sprawa, to dajcie mi znac.

Ps. Nie obchodza mnie Wasze komentarze w tej sprawie. Jak znacie adwokatow to
mi dajcie znac. Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • splitme Re: Prosba o referencje 22.07.07, 16:58
      Wpisz na google "medical malpractice sacramento" i masz ich na peczki - Poradz
      jej to samo i nie baw sie w rekomendacje , jak nie chcesz stracic przyjaciolki.

• felusiak1 Re: Prosba o referencje 22.07.07, 17:17
        Cztery fakultety ma i szuka pomocy u takiego kołka jak ja.
        Trzeba sobie otworzyć tako strone co sie nazywa
        gugel.kom i wpisać to co split podał.
        • ghotir Re: Prosba o referencje - Felusiak 22.07.07, 17:24
          Felusiak,
          Jestes bardzo niemile widziana na moich watkach. Ja sie nie wpierniczam w Twoje
          watki, panienko, i oczekuje wzajemnosci.
        • w_ojciech Re: Prosba o referencje 22.07.07, 17:32
          Nie uważasz, że popełniłeś nietakt?

Pewnych granic się nie przekracza.
          • ghotir Re: Prosba o referencje - W_ojciech 22.07.07, 18:03
            w_ojciech napisał: "Nie uważasz, że popełniłeś nietakt? Pewnych granic się nie
            przekracza."

Owszem, polelnilem "nietakt" wobec chamskiej panieki Felusiak. Zamierzam
            kontynuowac te "nietakty". Gdzie Ty jestes kiedy ta panienka miesza mnie z
            blotem?
            • w_ojciech Re: Prosba o referencje - W_ojciech 22.07.07, 18:25
              ghotir napisał:
              > Gdzie Ty jestes kiedy ta panienka miesza mnie z blotem?
              ==============================================
              Ghotirze
              wielu wątków nie czytam. Jeśli widzę "występy" Felusiaka
              reaguje zawsze jednoznacznie.
              • ghotir Re: Prosba o referencje - W_ojciech 31.07.07, 00:46
                w_ojciech napisał: "Jeśli widzę "występy" Felusiaka reaguje zawsze
                jednoznacznie."

No to zareaguj "jednoznacznie" na ataki panienki Felusiak na moja "integrity".
                A jak Ci sie nie chce tego robic to zamilcz w sprawie moich odpowiedzi na ataki
                panienki Felusiak.
      • ghotir Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 17:22
        Zrobilem to co mi zasugerowales. Znalazlem tam adwokatow, z ktorymi moja
        przyjaciolka skontaktowala sie byla. Ona nie jest idiotka i od dziesieciu
        miesiecy poszukuje adwokata. Nie idzie jej i dlatego zamiescilem ten post.
        • splitme Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 17:39
          Albo "partactwo" nie jest az tak oczywiste i nie gwarantuje wygranej , albo
          wygrana nie jest warta zachodu - Pick one ,...
          ==============================================================================
          Ona nie jest idiotka i od dziesieciu miesiecy poszukuje adwokata. Nie idzie jej
          i dlatego zamiescilem ten post.
          • ghotir Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 18:09
            Moja przyjaciolka kontaktuje sie z adwokatami telefonicznie. Przedwczoraj
            poradzilismy jej aby kontaktowala sie z adwokatami osobiscie. Wtedy partactwo
            bedzie BARDZO "oczywiste".

Powtarzam, nie interesuja mnie Wasze uwagi w sprawie partactwa. Interesuja mnie
            Wasze polecenia adwokatow zajmujacych sie medical malpractice w Sacramento w
            Kaliforni.
            • splitme Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 18:42
              Przyjaciolka rzekomo nie idiotka , a po 10 miesiecy bezowocnych poszukiwan
              musiales jej poradzic zeby kontaktowala sie z adwokatami osobiscie - Wybacz
              mi bro , ale na zbyt bystra nie wyglada ,...

Teraz ja sie wynosze , zanim i mnie sie oberwie :))) ,... Peace !!! ,...
              Moja przyjaciolka kontaktuje sie z adwokatami telefonicznie. Przedwczoraj
              poradzilismy jej aby kontaktowala sie z adwokatami osobiscie.
        • felusiak1 Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 17:49
          To jest publiczne forum i kazdy może sobie pisać co dusza zapragnie aż do
          momentu zdjecia przez "szanowną" cenzurę. Korzystajac zatem z "wolności słowa"
          dałem ci ghotir link do gugla, żabys nie bładził.
          Timeline:
          Czas Pacifis (GMT -8)
          21.07.07, 23:19 - ghotir zamieszcza szczerą prośbe o pomoc
          22.07.07, 07:58 - split przychodzi z pomocą
          22.07.07, 08:22 - ghotir znalazł. podał przyjaciółce a ta juz sie skontaktowała.

Amerykańskie tempo. To czego nie udało sie dokonać w ciągu dziesieciu miesiecy
          zostało oosiagnięte w ciągu 24 minut, w sobote rano, przed dziewiatą.
          Zgadzam sie z wojtkiem, który napisał, cytuję:
          Pewnych granic się nie przekracza
          No i tym akcentem kończę swój udział w tym watku przychylajac sie do postulatu
          ghotira. Jednocześnie rezerwuje sobie prawo powrotu ale jedynie w przypadku
          prowokacji. Do not provoke!
          • splitme Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 17:59
            Wake up man !!! :))) ,...
            w sobote rano, przed dziewiatą.
            • porque Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 18:35
              Pytales tutaj;

www.topix.net/forum/za/johannesburg
              Johannesburg, South Africa Forums - Topix

A moze tam pomoga znalezc ci adwokata,

www.jref.com/forum/archive/index.php/f-129.html
              Personal stories [Archive] - Japan Forum
            • felusiak1 Re: Prosba o referencje - Split 22.07.07, 19:50
              W niedzielę, ale to jeszce gorzej. Prze dziewiata rano w niedziele znaleźć
              adwokata.... Tam maja chyba adwokackie pogotowie ratumkowe. A sąd otwieraja
              dopiero jutro rano.
              • ghotir felusiak1 28.07.07, 16:10
                felusiak1 napisała: W niedzielę, ale to jeszce gorzej. Prze dziewiata rano w
                niedziele znaleźć adwokata.... Tam maja chyba adwokackie pogotowie ratumkowe. A
                sąd otwieraja dopiero jutro rano."

Zdecyduj sie na cos, panienko Felusiak: albo wynosisz sie z tego watku - jak mi
                obiecalas kilka wpisow temu - albo kontynuujesz swoje glupawe przedstawienia.

Ponawiam pytanie: ile Ci placa za dyskredytowanie niewygodnych dla Twoich
                pracodawcow forumowiczow? Jak oglosisz swoje zarobki to Twoj pracodawca moze
                uzyskac dodatkowych wspieraczy. Nie chcesz oglaszac swoich zarobkow? Rozumiem,
                nie lubisz wolnorynkowej konkurencji choc wycierasz se gebe konkurencja
                wolnorynkowa...
                • felusiak1 Re: felusiak1 28.07.07, 16:39
                  Wyniosłem się przed tygodniem i tak powinno było zostać, ale niestety
                  prowokujesz mnie drogi gothirze do ponownego pisania. Dlaczego to robisz?

Moi mocodawcy płacą mi za dyskredytowanie niewygodnych forumowiczów
                  kuponami na papierosy do realizacji w Fort Totten. Za ten wpis otrzymam co
                  najmniej 60 papierosów, a to w detalu 18 amerykańskich dolarów.
                  Napisałem petycję żeby płacili mi w Euro bo tracę ale jeszcze nie otrzymałem
                  odpowiedzi. Postulowałwem 6 euro za 20 papierosów.
                  A tak na marginesie, czy sprawa juz sie odbyła i czy koleżanka wydębiła
                  odszkodowanie, a jesli tak to gdzie zamierza sie osiedlić na emeryturze?
    • aaki dziwna prośba 22.07.07, 18:49
      • bam_buko Re: dziwna prośba 30.07.07, 01:22
        posluchaj splita i nie mecz dalej tego watku
        dziwie sie,ze sam nie wpadles na ten pomysl
        znalezienie kogos z Sacramento z podobnym problemem(na FS) to szukanie igly w
        stogu siana...
        • ghotir Re: dziwna prośba - bam_buko 30.07.07, 15:28
          Sacramento jest miejscem osiedlenia dosc duzej grupy Polakow. Sa tam takze
          Rosjanie. Obie nacje korzystaja z kalifornijskiego systemu opieki zdrowotnej.
          Obie nacje udzielaja sie na tym forum wiec nie jest wielkim skokiem wyobrazenie
          sobie, ze jakis Polak lub Rosjanin udzielajacy sie na tym forum cos wie o
          medical malpractice adwokatach w tym hrabstwie.
          bam_buko, jak nie masz nic do powiedzenia w podniesionej przeze mnie sprawie to
          po prostu nie mow.
    • splitme Re: Prosba o referencje 22.07.07, 20:06
      Jeszcze jedno my friend ,... Nie ma cos takiego jak rutynowa operacja - Kazda
      invasive surgery niesie wiaze sie z ryzykiem a powodow jest zbyt wiele zeby je
      wyliczac ,...
      Doktorzy spartolili rutynowa operacje oka mojej przyjaciolki ,...
    • cyniol Re: Prosba o referencje 28.07.07, 17:00
      Znalezienie uczciwego adwokata graniczy prawie z cudem i nie dziwi mnie, ze
      zwrociles sie z tym na forum, jako dodatkowego zrodla informacji. Rezultaty sam
      widzisz. W spisach, adwokatow spcjalizujacych sie w malpractice jest jak mrowek.
      Moj znajomy zaskarzyl konowala, ktory malo na tamten swiat go nie
      wyprawil.Zmienial adwokatow kilkakrotnie, ale w koncu trafil na porzadnego
      czlowieka i sprawe wygral. Ciagnelo sie to jednak okolo 10 lat.W Kanadzie pozew
      monzna zlozyc tylko w ciagu 2 lat, po tym czasie sprawa jest juz przedawniona.
      Ten uczciwy adwokat zgodzil sie na prowadzenie sprawy za 30% od wygranej sumy.
      Do zakonczenia procesu znajomy nie zaplacil adwokatowi ani centa. Inni za samo
      wejscie do kancelarii kasowali go na 1000 dolarow. Kosztami procesu zostal
      obciazony konowal. Tak ze uwazam, ze referencje sa bardzo wazne. Tylko tyle na
      ten temat moge powiedziec, poniewaz mieszkam w Kanadzie a nie w USA.
      • felusiak1 Re: Prosba o referencje 29.07.07, 17:06
        Uczciwych prawników w sprawach o malpractice nie ma. Wszyscy należą do kategorii
        "ambulance chasers". Są jedynie dobrzy prawnicy i leniwi prawnicy.
        30%-33.3333% to standartowe honorarium w sprawach o odszkodowanie. To sie nazywa
        contingency fee.
        law.freeadvice.com/litigation/litigation/lawyer_contingency_fee.htm
        In North America, contingent fee agreements are legal in the United States and
        some provinces of Canada (Alberta, Ontario and Quebec among others). In other
        Canadian provinces, an attorney may collect a percentage of recovery in case of
        a victory, but must charge an hourly fee otherwise. Many countries prohibit
        contingent fees.
        • ghotir Re: Prosba o referencje - Felusiak 30.07.07, 14:14
          Z gory poprosilem o niekomentowanie malpraktice. Chodzi mi tylko i wylacznie o
          referencje do malpractice adwokatow w Sacramento County. Nie popisuj sie tutaj
          znajomoscia relacji prawnik-klient w Kanadzie. Masz cos do powiedzenia o
          medical malpractice prawnikach w Sacramento County? Jak nie masz to zamilcz.

Daj sobie spokoj, panienko, z odpowiadaniem na moje wszystkie posty. Twoja
          dusza by chciala wiedziec o czym mowie, ale Twoje szare komorki nadaja sie
          glownie do oceniania "pomidorowki". I tak trzymaj. Ode mnie sie odwal.
    • cyniol Re: Prosba o referencje 30.07.07, 00:02
      Mozesz sobie wyobrazic felusiak, ze ta adwokatka byla ponadto dobrym
      czlowiekiem. Czy miesci sie to w twoich kategoriach myslowych? Naprawde
      wspolczula pacjentom poszkodowanym przez lekarzy? Byla rowniez zona lekarza o
      wielkiej slawie i byla pielegniarka. Ciekawa kombinacja jak na adwokata od
      malpractice.
      • felusiak1 Mogę sobie wyobrazić. 30.07.07, 00:30
        Ale czy to nie wyjatki potwierdzaja regułę?
        • cyniol Re: Mogę sobie wyobrazić. 30.07.07, 00:36
          Masz racje, ale skoro zdarzaja sie wyjatki to nie zaszkodzi ich poszukac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka