maniekxxx 13.07.03, 01:42 www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/hitler/hitl5.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: |v|rowa Re: kto finnasowal Hitlera? IP: *.tc3.rnktel.net 13.07.03, 03:23 manius, kfiatusku parchaty, a ty co chcial tym wiekopomnym postem doniesc? Ze pecunia non olet? Nie wiem czy sie orientujesz, chlopczyku, ale gdyby Adolfi fajtnal lyche (np. na sysilis, na ktory podobniez cierpial) kolo maja-czerwca 1939, do dzis nie byloby miasta w Reichu bez jego pomnika - gdyz do tego okresu: - wprowadzil on Niemcy w boom gospodardzy, - bez jednego wystrzalu zrobil Anschluss Austrii, - jak wyzej i za zgoda calej Europy przylaczyl Czechy do Niemiec. Znasz wodza niemieckiego, ktory czegos podobnego dokonal? Dopiero pozniej jego psychoza wziela gore nad jego geniuszem politycznym i zdecydowal sie dopieprzyc calemu swiatu (co zreszta obiecywal w "Mein Kampf"). Co wiec dziwnego, ze przedsiebiorcy, miedzy innymi amerykanscy widzieli w Dolfim swietna inwestycje w Srodkowej Europie? A w kogo mieli inwestowac - w polska sanacje lub endecje??? Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: kto finnasowal Hitlera? 13.07.03, 03:47 cicho,cicho profesorze?- chyba niepowiesz ze te firmy ktore finansowaly Adolfa to byli dziadkowi Sadama czy BENKA LADINOWSKIEGO? Rockefeler- to kto jest szef AL-QAIDY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: kto finnasowal Hitlera? IP: *.tc3.rnktel.net 13.07.03, 04:10 maniekxxx napisał: > cicho,cicho profesorze?- chyba niepowiesz ze te firmy ktore > finansowaly Adolfa to byli dziadkowi Sadama czy BENKA > LADINOWSKIEGO? Rockefeler- to kto jest szef AL-QAIDY? manius, ale CO TY CHCESZ PRZEZ TO POWIEDZIEC? Moze wreszcie dotrze do ciebie, ze to co ty tu opowiadasz wymyslili juz starozytni Rzymianie, formulujac to wlasnie w wespazjanskiej sentencji "pecunia non olet", a ze USA nie ma innego boga poza mamona (przejezyczyli sie nieco, bo zamiast "In God we trust" mieli na mysli "The god we trust in"), to dzieki temu byznesmen hamerykanski diablu w dupe za dolarem wejdzie. Czyli to, co ty tu opowiadasz, to jest TRUIZM (prawda oczywista). No wiec powtarzam pytanie: manius, o co ciebie sie rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: kto finnasowal Hitlera? 13.07.03, 04:41 panie profesorku o to ze ci sami biznesmani co wspominaja te teksty przedstawione w owym linku to byli sami zydzi! www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0671760831/ref=pd_sxp_f/103-2151312-9899062? v=glance&s=books www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0671760823/ref=pd_sxp_elt_l1/103-2151312- 9899062 www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0913460257/ref=pd_sxp_elt_l1/103-2151312- 9899062 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzein Re: kto finnasowal Hitlera? IP: *.dsl.sntc01.pacbell.net 13.07.03, 07:10 Maniekxxx , czemu zmuszasz do wysilku profesora vrowe,czy chcesz doprowadzic go do zawalu serca. Oszczedz biedaka, gdyby nie on , nie mialbys z kim prowadzic dyskusji, on sledzi kazdy twoj krok, kazdy twoj ruch jest pod jego kontrola. On wie wszystko najlepiej, z diablem za pan brat, i niepozwoli ci na publikowanie tytulow ksiazek napisanych przez antysemitow. Maniekxxx, czy znasz powiedzenie "na zlodzieju czapka gore", tak tez wlasnie twoj profesor vrowa, dba o interesy tych , ktorych ty nazywasz zydami. maniekxxx napisał: > panie profesorku o to ze ci sami biznesmani co wspominaja te > teksty przedstawione w owym linku to byli sami zydzi! > > www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0671760831/ref=pd_sxp_f/103-2151312-9899062? > v=glance&s=books > www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0671760823/ref=pd_sxp_elt_l1/103-2151312- > 9899062 > www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0913460257/ref=pd_sxp_elt_l1/103-2151312- > 9899062 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Antysemityzm zdaje sie rzeczywsicie zakloca IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.03, 10:00 samodzielne myslenie, co na przykladzie Manka widac doskonale... Mrowa wytlumaczyl wam jasno i wyraznie, jak to w istocie bylo. To, ze Zydzi byli wtedy "przy kasie", oznacza tylko jedno: - ze cos musieli z ta kasa robic... Kazdy inny robilby na ich miejscu to samo... Co chcecie tu wiec udowodnic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: kto finnasowal Hitlera? IP: *.tc3.rnktel.net 13.07.03, 15:01 Gość portalu: dyzein napisał(a): > Maniekxxx , czemu zmuszasz do wysilku profesora vrowe,czy chcesz doprowadzic go > > do zawalu serca. Nie boj sie sloneczko o moje serce, wyciskam na laweczce 85 kg - zaden wielki sukces, ale do zawalu jeszcze mi troche. > Oszczedz biedaka, gdyby nie on , nie mialbys z kim prowadzic dyskusji, on > sledzi kazdy twoj krok, kazdy twoj ruch jest pod jego kontrola. Jaki cel polemiki z kims, z kim sie zgadzam? Wole polemizowac z ludzmi, z ktorymi sie nie zgadzam - co wiec dziwnego w tym, ze komentuje opentancze posty maniusia? > On wie wszystko najlepiej, z diablem za pan brat, i niepozwoli ci na > publikowanie tytulow ksiazek napisanych przez antysemitow. Zgadza sie - antysemityzm jako jedna z form rasizmu jest mi obrzydly. Nie mam za to za wiele przeciw antysyjonizmowi - kazda idea polityczna ma zwolennikow i przeciwnikow - to naturalne i nie ma to nic wspolnego z rasizmem. Posty maniusia sa jednak nie antysyjonistyczne, a po prostu antysemickie, wiec.... > Maniekxxx, czy znasz powiedzenie "na zlodzieju czapka gore", tak tez wlasnie > twoj profesor vrowa, dba o interesy tych , ktorych ty nazywasz zydami. > No patrz, a jak ostatnio sprawdzalem, to oni dbaja tez o moje interesy. No bo jak my smiemy wyciagac OBOPULNE korzysci z naszej wspolpracy, a fe. Przeciez powinienem byc biednym polackiem (nie mylic z Polakiem) czyszczacym Zydom kible i szczacym im do wazonow z kwiatami, nie? Wtedy zyskalbym szacunek i powazanie maniusia. :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pepita Re: kto finnasowal Hitlera? 13.07.03, 10:07 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > manius, kfiatusku parchaty, a ty co chcial tym wiekopomnym postem doniesc? Ze > pecunia non olet? Nie wiem czy sie orientujesz, chlopczyku, ale gdyby Adolfi > fajtnal lyche (np. na sysilis, na ktory podobniez cierpial) kolo maja- czerwca > 1939, do dzis nie byloby miasta w Reichu bez jego pomnika - gdyz do tego okresu > : > - wprowadzil on Niemcy w boom gospodardzy, > - bez jednego wystrzalu zrobil Anschluss Austrii, > - jak wyzej i za zgoda calej Europy przylaczyl Czechy do Niemiec. > > Znasz wodza niemieckiego, ktory czegos podobnego dokonal? > > Dopiero pozniej jego psychoza wziela gore nad jego geniuszem politycznym i > zdecydowal sie dopieprzyc calemu swiatu (co zreszta obiecywal w "Mein Kampf"). Pierwsze wydanie Mein Kampf ukazalo sie bodajze w 1925 r i jeszcze bylo ignorowane ale kiedy Hitler doszedl do wladzy w 1933 stalo sie druga biblia. > Co wiec dziwnego, ze przedsiebiorcy, miedzy innymi amerykanscy widzieli w > Dolfim swietna inwestycje w Srodkowej Europie? A w kogo mieli inwestowac - w > polska sanacje lub endecje??? O ile niektorzy "inwestorzy" w latach 20 ub.stulecia mogli udawac ,ze nic sie nie dzieje to juz na poczatku lat 30tych ich business byl cholernie ryzykowny... tymniemniej w Hitlera inwestowali!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Nawet jak Hitler juz byl u wladzy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.03, 10:16 wiekszosc politykow i intelektualistow nie wierzyla, ze Mein Kampf Hitlera to jego prawdziwy porogram... nadal uwazano, ze to tak poronione dzielo, ze jest tylko czyms w rodzaju "manifestu propagandowego" Przez pierwsze lata wladzy, do roku 1938, Hitler zewnatrzpolitycznie zachowywal sie przebiegle i spokojnie, wiec mu zwyczajnie, jako politykowi, za granica wierzono... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOrl Re: Nawet jak Hitler juz byl u wladzy IP: *.bondi.pl 13.07.03, 10:48 Gość portalu: J.K. napisał(a): > wiekszosc politykow i intelektualistow nie wierzyla, ze Mein Kampf Hitlera > to jego prawdziwy porogram... > nadal uwazano, ze to tak poronione dzielo, ze jest tylko czyms w rodzaju > "manifestu propagandowego" > > Przez pierwsze lata wladzy, do roku 1938, Hitler zewnatrzpolitycznie > zachowywal sie przebiegle i spokojnie, wiec mu zwyczajnie, jako politykowi, > za granica wierzono... Bzdury piszesz, drogi J.K. Niemcy zaraz po objeciu wladzy przez Hitlera, dostaly sie pod nacisk gospodarczy z USA/Angli. Chodzi tu o sprzedaz surowcow. Jak ropa naftowa np. Tylko przez budowy w Niemczech ogromnych fabryk przerobki wegla na benzyne mogli jezdzic samochodami. Albo budowac armie. Tez politycy na Zachodzie tak naprawde wiedzieli, ze Hitler zacznie wojne. Ale sadzili ze skieruje sie na Wschod. Inaczej jak w 1 WS. A smierc Hitlera w 1938 jak by zmienila? Cofneliby Niemcy sie do postanowien z traktatu Wersalskiego? A jak nie to embargo surowcowe? A politykom sie tak po prostu NIE wierzy. Tylko sie ocenia dzialania i mozliwosci do nich. Oczywiscie dla mediow politycy gadaja, ze np. wierzyli i byli oszukani. Ale to tylko dla mediow. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. by the way... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.07.03, 11:01 mam dla Ciebie odpowiedz na inny Twoj post, a propo´s, moejej wiedzy o kapitalizmie, bo moze go przeoczyles... > wprawdzie zawodowo pracuje jako chemik, ale mam rowniez drugi zawod, jestem ekonomista (ekonomika przemyslu na krakowskiej Akademii Ekonomicznej). Prowadzilem samodzielnie proces analizy polskiego rynku w pewnej branzy. Sprawdzilem kondycje ekonomiczna 15-tu polskich zakladow wchodzacych w sklad NFI, , wytypowalem 2 do przejecia na rzecz inwestora zagranicznego (niemieckiego, zreszta). Trwalo to 2 lata... Wystarczy...??? Zapewniam Cie , ze zanim mi powierzyli to zadanie, musialem ich przekonac, ze wiem co to proces prywatyzacji, sprzedazy, co to bilans roczny i rachunek strat i zyskow... Moglem zostac dyrektorem tej sprzedanej firmy... ale nie chcialem... wole pracowac jako chemik... mniej nerwowa praca. < a co do Hitlera.. to dopiero dzisiaj jestesmy tacy madrzy... do roku 1938 Hitelerowi wierzono... inne byly czasy, inna moralnosc. Chamberlain w 1938 byl naprawde przekonany, ze Hitler mowil prawde. ze jak mu sie odda Sudety, to jest to juz wszystko, czego on chce. To ze Hitler cynicznie klamal, politycy zachodni zrozumieli dopiero w marcu 1939, gdy zajal reszte Czech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Tak, tak IP: *.tc3.rnktel.net 13.07.03, 14:15 Gość portalu: J.K. napisał(a): > > a co do Hitlera.. to dopiero dzisiaj jestesmy tacy madrzy... > do roku 1938 Hitelerowi wierzono... inne byly czasy, inna moralnosc. > > Chamberlain w 1938 byl naprawde przekonany, ze Hitler mowil prawde. > ze jak mu sie odda Sudety, to jest to juz wszystko, czego on chce. > To ze Hitler cynicznie klamal, politycy zachodni zrozumieli dopiero w marcu > 1939, gdy zajal reszte Czech. Dokladnie. Ale dla prostych ludzi pokroju maniusia swiat jest czarno-bialy. Nie rozumie, ze nikt z tych, ktorzy go dofinansowywali nie oczekiwal, ze Hitler bedzie mial calkowicie czyste rece. Bardzo niewielu, jesli nie zaden z ludzi u wladzy lub darzacych do wladzy ma naprawde czyste rece. Przyklad: nasz czczony 1szy krol Polski Bolek Chrobry - umocnil swoja wladze... wylupiajac bratu oczy, a wszyscy sie w Polsce ucza o jego wielkosci z podrecznikow. Tak jak stwierdziles - inne czasy inne obyczaje. Nie bylo jeszcze wtedy "poprawnosci politycznej", dyskryminacja, a nawet mordy na mniejszosciach byly w wielu panstwach na porzadku dziennym, wiele panstw prowadzilo brutalna polityke kolonialna. Hitler nawet wraz ze swoim Buchenwaldem (bylem, widzialem), nie wybijal sie az tak zbytnio. A myslano, ze silne Niemcy to dobre pole do inwestycji w oblizu zagrazajacej rewolucji ze wschodu. "Mein Kampf" traktowany byl jako tworczosc literacka, a nie pogram polityczny. Zerknales moze manius, do jakiego roku siegaja te inwestycje w tym twoim linku??? Powiedz mi - co az tak zlego zrobil Adolf do roku 1933??? Ale pociesze cie - AMERYKANSKA firma IBM robila doskonale interesy z Hitlerem o wiele dluzej - juz nawet bo utworzeniu najwiekszych obozow koncentracyjnych w Generalnej Guberni. www.fpp.co.uk/online/01/02/STimes110201.html Jest tylko jeden problem dla ciebie, manius, IBM to NIE byli wtedy Zydzi: "I.B.M.'s founder, Thomas J. Watson, received a medal from Hitler in 1937." isurvived.org/InTheNews/IBM-Holocaust_Gypsies.html a propos: "President Eisenhower declared, "In the passing of Thomas J. Watson, the nation has lost a truly fine American - an industrialist who was first of all a great citizen and a great humanitarian."" www.watson.ibm.com/t_j_watson_history.html:))))) No, ale wierze w ciebie, manius, domyslam sie, ze za chwile udowodnisz mi, ze Watson byl najbardziej koszernym Zydem, tylko sie ukrywal, bo byl ... kryptosyjonista? NIE? To takie proste - wszystko co zle - Zyd, prawda? Ach, jak te klapki na oczach ulatwiaja zycie! Pociesze cie, jednak, maniek - w przeciwienstwie do A.D., nie masz cech choroby - jestes tylko niezbyt rozgarniety i opetany oglupiajaca idea, ktora ci nie pozwala widziec swiata w wiecej niz 2 kontrastujacych odcieniach, a to jeszcze nie choroba. Ale zdrowie to tez nie jest.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Trzeci link - poprawnie IP: *.tc3.rnktel.net 13.07.03, 14:47 www.watson.ibm.com/t_j_watson_history.html sorka Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: kto finnasowal Hitlera? 13.07.03, 20:01 no to poczytajcie troszke tutaj sobie ksiazek: reformed-theology.org/html/books/wall_street/index.html www.bofhlet.net/tasteless/13/indexh.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Maniek, co wnosisz tu nowego...??? IP: 192.120.171.* 13.07.03, 21:16 tymi linkami? czytales moj post z godz. 10.00? Oczywiscie, ze Wall Streat mial powiazanie ekonomiczne z Hitlerem. Do roku 1938 caly zachodni swiat mial Hitlera za powaznego polityka. Nikt nie odbieral jego ksiazki "Mein Kampf" powaznie... To Adolf wykolegowal wszystkich, a nie oni Adolfa... Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? 13.07.03, 21:24 tak czytalem -dobry post ,ale chcialem azeby profesor widzial czarno na bialym ,jak rowniez kibice profesora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? IP: 12.6.221.* 14.07.03, 00:32 Manius, PRZECZYTAJ jeszcze raz (a moze znowu to razem mamy zrobic, bo u ciebie z tym krucho), co jest napisane w tytule tego postu. GDYBYS powiedzial cos czego nie wiem, to moze i bym sie zachwycil. Zerknij na wypowiedzi J.K i moje powyzej - to co napisales TO PRAWDA DAWNO ZNANA i kazdy kto nie byl ostatnie 10 lat w spiaczce (np. baseballowej albo mcdonaldowej) TO JUZ WIE. Czego wiec chcesz dowiesc? Ze to Zydzi finansowali Hitlera? A ja twierdze, ze mial duze fundusze z AMERYKANSKIEJ finansjery, ktorej akurat duza czesc finansjery byla Zydami. Dalem ci jednak tez przyklad jednego z najgoretszych wspolpracownikow Hitlera - ktory byl Amerykaninem, ale nie Zydem. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6944738&a=6947670 Ale to tez juz wszyscy wiedza. No i co manius, CO wnosisz tu nowego?????? Glupio tak proch po raz enty wynajdywac, nie? Manius, zacznij walic posty "niebo jest niebieskie w bezchmurny dzien", ale tyle samo madrosci zamiescisz i sie mniej zazipiesz. PS. maniekxxx napisał: > tak czytalem -dobry post ,ale chcialem azeby profesor widzial > > czarno na bialym ,jak rowniez kibice profesora? A to, ze czarne i biale to JEDYNE widziane przez ciebie kolory, to juz tez stwierdzilem (patrz link powyzej). Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? 14.07.03, 01:01 tak tylko ze podales link w ktorym chciales celowo naprowadzic informacjie ze to jednak amerykanie anie zydzi finnansowali Adolfa.Wiem ze inni ludzie przegladaja posty ale niedyskutuja , i moim zamiarem bylo pokazanie ze to zydzi finnansowali Hitlera ,ten czlowiek podany przez twoj link byl mala figura.Glowne skrzypce to byli zydzi:Warburg,Kuhn,Loeb,Goldman,Sachs! ci najwiecej finnansowali Adolfa Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? 14.07.03, 01:08 www.huc.edu/aja/97-1.htm www.ety.com/berlin/morgthau.htm www.ihr.org/jhr/v15/v15n5p33_Weir.html www.namebase.org/main3/Kuhn-Loeb-Company.html Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? 14.07.03, 01:13 land.netonecom.net/tlp/ref/federal_reserve.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? IP: 12.6.221.* 14.07.03, 01:35 maniekxxx napisał: > tak tylko ze podales link w ktorym chciales celowo > naprowadzic informacjie ze to jednak amerykanie anie zydzi > finnansowali Adolfa.Wiem ze inni ludzie przegladaja posty ale > niedyskutuja , i moim zamiarem bylo pokazanie ze to zydzi > finnansowali Hitlera ,ten czlowiek podany przez twoj link byl > > mala figura.Glowne skrzypce to byli > zydzi:Warburg,Kuhn,Loeb,Goldman,Sachs! ci najwiecej finnansowali Adolf > a Dobrze, to jeszcze udowodnij mi, ze Zydami byli: - Walter Teagle - Charles E. Mitchel - Edsel B. Ford (tak, to syn Henry'ego Forda) - Irenee du Pont - James Mooney - James Forrestal - John Foster Dulles - James Farish - Charles Wilson - Philip Reed - J. Paul Getty - Joseph Kennedy (tak to z TYCH Kennedy'ch) - William Knudsen oraz - Alfred Sloan www.yossman.net/mirrors/kreative.net/understandingNWO/utnwo3b.txt Jak to zrobisz, uwierze, ze to ZYDZI, a nie amerykanska finansjera, ktorej Zydzi byli czescia (wcale nie mala oczywiscie) finansowala Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? 14.07.03, 02:02 owszem byli i inni-ale jest pewne ale szukajac ich nazwisk i w jakiej czesci mieli swoj udzial w finansowaniu 3 rzeszy - wszystkie informacjie wskazuja na to ze wlasnie zydzi ,glownie finansowali Adolfa.Apropos NWO -kiedys podalem linki o NWO to poniektorzy sobie powatpiewali z tych linkow!Niechce mi sie szukac teraz ale podawalem tu na tym forum link o zwiazlosci systemu finansowego na swiecie ,ktory pokazywal jak z cala rozciagloscia mafia zydowska kontroluje system monetarno -finansowy na swiecie.Jezeli uprzesz sie to znajdziesz -jestem tu na tym forum od poczatkow marca-ale na AKTUALNOSCI i tam powinien byc ten link! Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? 14.07.03, 02:06 reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 14.07.03, 16:25 maniekxxx napisał: > reformed-theology.org/html/books/bolshevik_revolution/index.html >>>Caly dowcip polega na tym, zeby nie wspominac ze stara kurwa byla i jest kurwa, bo teraz robi za prawiczke!!! O to zydowm chodzi, o to Mrowa walczy z innymi pizdzielcami rodzaju J.K. Poza tym chodzi o ...rozwadnianie kurestwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: He,he... IP: 12.6.221.* 14.07.03, 17:25 Gość portalu: A.D. napisał(a): > >>>Caly dowcip polega na tym, zeby nie wspominac ze stara kurwa byla i > jest > kurwa, bo teraz robi za prawiczke!!! O to zydowm chodzi, o to Mrowa walczy z > innymi pizdzielcami rodzaju J.K. Poza tym chodzi o ...rozwadnianie kurestwa. Wiem, ze jako czlowiek chory forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6939568&a=6943658 nie jestes w stanie pojac, o co ja "walcze". Dla jednak postronnych czytelnikow - NIE zaprzeczylem maniusiowi, ze wsrod finansujacych dojscie Hitlera byli Zydzi, zaprzeczylem, ze byli to WYLACZNIE Zydzi (cytat z maniusia: "ci sami biznesmani co wspominaja te teksty przedstawione w owym linku to byli sami zydzi!") forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6944738&a=6945169 Moje komnetarze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6944738&a=6947670 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6944738&a=6954991 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6944738&a=6963547 Jakies jeszcze problemy z interpretacja mojego punktu widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
brennton Ahmed, szmato islamska, 14.07.03, 17:31 duzo wziales na dzisiaj pomyj ze soba? do rozlewania na ekranie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem czym się różni wyzywanie od: IP: 62.111.208.* 14.07.03, 18:37 "szmaty islamskiej" od np. "zawszonego żydka" - w obu przypadkach jest to chęć upokorzenia człowieka ze względu na jego narodowość lub wyznawaną religię - jednakowo odrażające. Nie powiem, żebyś tym razem zrobił na mnie pozytywne wrażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: czym się różni wyzywanie od: IP: 12.6.221.* 14.07.03, 18:45 Gość portalu: Bnadem napisał(a): > "szmaty islamskiej" od np. "zawszonego żydka" - w obu przypadkach jest to chęć > upokorzenia człowieka ze względu na jego narodowość lub wyznawaną religię - > jednakowo odrażające. > Nie powiem, żebyś tym razem zrobił na mnie pozytywne wrażenie... Pelna zgoda Bnadem - z kretynami trzeba walczyc po obu stronach barykady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. He,he... IP: *.mco.bellsouth.net 14.07.03, 18:49 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Gość portalu: Bnadem napisał(a): > > > "szmaty islamskiej" od np. "zawszonego żydka" - w obu przypadkach jest to > chęć > > upokorzenia człowieka ze względu na jego narodowość lub wyznawaną religię > - > > jednakowo odrażające. > > Nie powiem, żebyś tym razem zrobił na mnie pozytywne wrażenie... > > Pelna zgoda Bnadem - z kretynami trzeba walczyc po obu stronach barykady. >> No, wiadomo po ktorej stronie smierdzi Mrowa! Jezeli siedzac w g...., czujesz sie na barykadzie, to niech i tak bedzie... >> Jak tam szanowne hemoroidy? Pejsy tez maja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: He,he... IP: 12.6.221.* 14.07.03, 18:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6944738&a=6966533 Odpowiedz Link Zgłoś
brennton Bnadem, sam przyznales. 14.07.03, 20:29 tracisz ostatnio, bez potrzeby, poczucie dystansu i wdajesz sie w pyskowki. - to uwaga na marginesie. Zostaw dyskusje z A.D. mnie. podobnie, jak Mrowa, mam swoja taktyke i strategie. oczywiscie A.D. nie jest "szmata islamska" jak nie jest tez "scierka zydoska". albowiem zarowno o jednym, jak i o drugim, nie ma pojecia. to tak, dwa slowa wyjasnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? IP: 12.6.221.* 14.07.03, 15:51 maniekxxx napisał: > owszem byli i inni-ale jest pewne ale szukajac ich nazwisk i > w jakiej czesci mieli swoj udzial w finansowaniu 3 rzeszy - > wszystkie informacjie wskazuja na to ze wlasnie zydzi ,glownie > finansowali Adolfa. Manius - TY podales 5 (slownie: piec) nazwisk Zydow, JA podalem 15 (slownie: PIETNASCIE) nazwisk jednych z najpotezniejszych ludzi owczesnej amerykanskiej finansjery, ktorzy NIE byli Zydami, a rowniez udowodniono im finansowanie dojscia Hitlera do wladzy. Jakby nie patrzec jest, 15:5 na moja korzysc. Ja wiem, ze ty tego nie rozumiesz. Mam nadzieje, ze inni NIE opetani oglupiajaca idea, rozumieja o co mi chodzi. Ale, zeby sie upewnic, uzyje "przypowiedni" jak to czynil jeden z najlynniejszych ZYDOW na ziemi: "Maniusiowi ukradziono samochod. Sprawce schwytano- manius pedzi swinskim truchtem na posterunek i od progu wykrzykuje pytanie - CZY TO ZYD?!?!?! Policjant, nieco zdziwiony, patrzy w akta sprawcy i mowi - Faktycznie nazwisko, moze to sugerowac. Na to manius triumfalnie na caly posterunek: - Aha, wiec mialem racje, ukradl, BO jest Zydem!!!!!" Nie, manius, ukradl, bo jest ZLODZIEJEM. Dotarlo? Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? 14.07.03, 18:22 sluchaj znowu klamiesz -co ci nazwiska te mowia ze niebyli zydami?-Kwasniewski-toz takie polskie nazwisko! Michnik ,Geremek,Mazowiecki,bracia Kaczynscy to sa wszyscy polacy?.Ostanio czytalem ze klub pilkarski CHELSA LONDON kupil mulimiliarder rosyjski(zydowski) ABRAMOWICZ(ABRAMOWITZ) .Popatrz ilu zydow jest w administracji Busha ze niewspomne o CLINTONIE wszystko z angielskimi nazwiskami? tak ze proporcjia minimum 17 zydow i 3? anglikow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Maniek, co wnosisz tu nowego...??? IP: 12.6.221.* 14.07.03, 18:31 maniekxxx napisał: > sluchaj znowu klamiesz -co ci nazwiska te mowia ze niebyli > zydami?-Kwasniewski-toz takie polskie nazwisko! > Michnik ,Geremek,Mazowiecki,bracia Kaczynscy to sa wszyscy > polacy?.Ostanio czytalem ze klub pilkarski CHELSA LONDON kupil > mulimiliarder rosyjski(zydowski) ABRAMOWICZ(ABRAMOWITZ) .Popatrz ilu > zydow jest w administracji Busha ze niewspomne o CLINTONIE > wszystko z angielskimi nazwiskami? tak ze proporcjia minimum > 17 zydow i 3? anglikow! Manius - dlaczego ty nie czytasz co ja pisze - to ja cie wyzywam: UDOWODNIJ MI, ZE ONI BYLI ZYDAMI. Bo moja wiedza wskazuje, ze przynajmniej zaczna wiekszosc z tych 15 nie byla (nie mowie o nazwiskach tylko o pochodzeniu). Ale moze ty wiesz lepiej. Powiedzialem ci - jak mi udowodnisz, przyznam ci racje. Bez tego - TY PRZYZNAJ MI RACJE, jesli nie potrafisz podac sensownych argumentow. Jak na razie utrzymuje sie wynik: Mrowa 15 : Manius 5 Pozostaje jeszcze otwarta kwestia - kiedy ktos PRZESTAJE byc Zydem, manius? Czy jak znajdziesz w 5-tym pokoleniu wstecz wsrod kogokolwiek z tych ludzi Zyda, to ta osoba jest Zydem czy nie? Nadal mi nie odpowiedziales na TO pytanie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6917015&a=6917183 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Maniek... IP: *.mco.bellsouth.net 14.07.03, 18:41 maniekxxx napisał: > sluchaj znowu klamiesz -co ci nazwiska te mowia ze niebyli > zydami?-Kwasniewski-toz takie polskie nazwisko! > Michnik ,Geremek,Mazowiecki,bracia Kaczynscy to sa wszyscy > polacy?.Ostanio czytalem ze klub pilkarski CHELSA LONDON kupil > mulimiliarder rosyjski(zydowski) ABRAMOWICZ(ABRAMOWITZ) .Popatrz ilu > zydow jest w administracji Busha ze niewspomne o CLINTONIE > wszystko z angielskimi nazwiskami? tak ze proporcjia minimum > 17 zydow i 3? anglikow! >> Dajesz sie wpakowac w defensywe. To stary trick wszelkiego rodzaju demagogow. Finansjera Stanow jest w 100% opanowana przez zydowstwo i czy na froncie jest nazwisko takie, czy zydowskie, to decyzje sa zawsze zydowskie. Na dowod temu pizdzielcowi poslij ten link: >>www.phallic.org/bowldick.jpg >> to jest dowod ze ta reszta tez byla zydami... Mrowe trzeba tylko w g.. wdepnac, bo tym jest permanetnie zachlysniety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Maniek... IP: 12.6.221.* 14.07.03, 18:54 Gość portalu: A.D. napisał(a): > > > >> Dajesz sie wpakowac w defensywe. To stary trick wszelkiego rodzaju > demagogow. Finansjera Stanow jest w 100% opanowana przez zydowstwo i czy na > froncie jest nazwisko takie, czy zydowskie, to decyzje sa zawsze zydowskie. > Na dowod temu pizdzielcowi poslij ten link: > > >>www.phallic.org/bowldick.jpg > >> to jest dowod ze ta reszta tez byla zydami... Mrowe trzeba tylko w g.. > > wdepnac, bo tym jest permanetnie zachlysniety... wiem.onet.pl/wiem/00e259.html "Chory dotknięty manią (...) jest skłonny do dowcipkowania, (...) wszystkie okoliczności interpretuje jako korzystne dla siebie. Występuje również (...) łatwość popadania w konflikty z otoczeniem, poczucie wyższości nad otoczeniem, przesadnie wysoka ocena swojej twórczości i możliwości." Odpowiedz Link Zgłoś
maniekxxx Re: Maniek... 14.07.03, 19:05 tak ja znam te tryki -np: jakis zyd podpadnie z prawem i wiadomo o tym szerszej publicznosci, zydowskie media niewspominaja ze oto ten osobnik jest zydem , uzywa sie tylko ze jest obywatelem danego kraju.Natomiast kiedy sa pozytywne informacjie o zydach pisza zydowskie szmatlawce w nieskonczonosc o jego zydowskim pochodzeniu.Wiem ze rodzina Busha miala swoje interesy z Adolfem.Pozatym wielkosc interesow prowadzonych przez Busha czy innych goys miala minimalna czesc tego co robili tam zydzi.Nawet jakby byl jeden zyd to i tak z jego kapucha wiecej tam robil biznesow jak cala reszta goy.No i starczy jedno nazwisko zyda ktorym udowadnia sie ze jednak zydzi wspierali Hitlera .A dlaczego dzis nikt o tym niemowi-byl holocaust ale sami zydzi dolozyli sie do tego holocaustu!.Ide do pracy -nieuciekam , prace rozpoczynam o 15.30 a koncze o 24.00 tak ze musze zapomniec o komputerze az do soboty- niedzieli a jak wpadne to na pare minut! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Re: Maniek... IP: 12.6.221.* 14.07.03, 20:12 maniekxxx napisał: > Nawet jakby byl > jeden zyd to i tak z jego kapucha wiecej tam robil > biznesow jak cala reszta goy. Manius, naprawde nie widzisz zalosnosci tego argumentu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa Manius, nadal utrzymuje sie stan 15:5 IP: 12.6.221.* 15.07.03, 16:52 Uwazam, ze czas abys uznal sie za pokonanego i przyznal MI racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bnadem Re: Między innymi koncerny amerykańskie: IP: 62.111.208.* 14.07.03, 18:34 Eric Laurent, "La Guerre des Bush. Les secrets inavouables d'un conflit". Polska wersja: "Wojna w Iraku. ukryte motywy konfliktu", Warszawa 2003. O rodzie Bushów też jest tam kilka ciepłych słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOrl J.K. wielki kapitalista IP: *.dip.t-dialin.net 15.07.03, 17:19 Gość portalu: J.K. napisał(a): > mam dla Ciebie odpowiedz na inny Twoj post, a propo´s, moejej wiedzy > o kapitalizmie, bo moze go przeoczyles... > > > wprawdzie zawodowo pracuje jako chemik, ale mam rowniez drugi zawod, jest > em > ekonomista (ekonomika przemyslu na krakowskiej Akademii Ekonomicznej). > > Prowadzilem samodzielnie proces analizy polskiego rynku w pewnej branzy. > Sprawdzilem kondycje ekonomiczna 15-tu polskich zakladow wchodzacych w sklad > NFI, , wytypowalem 2 do przejecia na rzecz inwestora zagranicznego > (niemieckiego, zreszta). Trwalo to 2 lata... > > Wystarczy...??? > > Zapewniam Cie , ze zanim mi powierzyli to zadanie, musialem ich przekonac, > ze wiem co to proces prywatyzacji, sprzedazy, co to bilans roczny i rachunek > strat i zyskow... > Moglem zostac dyrektorem tej sprzedanej firmy... > ale nie chcialem... > wole pracowac jako chemik... > mniej nerwowa praca. Ty mi tu nie wyjezdzaj z jakimis sprzedawaniami polskich firm. Ja mowie o pracy w nowoczesnym zachodnim kapitalizmie. Np. w niemieckim. Na kierowniczym stanowisku. I o tym to Ty NIE masz pojecia. Zreszta ten brak pojecia o nowoczesnym kapitalizmie to jest w Polsce popularny. Wlasnie dlatego tak jest jak jest. Ogromne zadluzenie, prawie zadnego juz przemyslu gdzie sie badania i konstrowanie robi, co jest wznacznikiem 1 Swiata. Sprzedane polskie firmy sa teraz tylko przedluzeniem produkcji jednostek zachodnich. Tak jak w 3 Swiecia. I Ty, jak widze do tego reke przykladales. Ale naturalnie mozna bylo na tym zarobic. Gratuluje. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Jorl, powiedz mi, po kiego grzyba... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.07.03, 22:39 chcesz sie dowartosciowac moim kosztem? Pracuje w LABORATORIUM UCZELNIANYM, ALE KONTAKTY Z PRZEMYSLEM MAM na okraglo. robimy analizy dla przemyslu i w roznych firmach bywam czesto... co najmniej raz w miesiacu... widze , jak one funkcjonuja i wiem... ostatnio bylem np. fabryce (samochodow) Forda w Kolonii... na tasmie produkcyjnej tez bylem. zadna rewelacja... zasadniczo, niczym sie to od obecnych polskich fabryk nie rozni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: kto finnasowal Hitlera? IP: *.mco.bellsouth.net 16.07.03, 05:41 maniekxxx napisał: > <a href="www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/hitler/hitl5.html"target="_blank" >www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/hitler/hitl5.html</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: kto finnasowal Hitlera? IP: *.mco.bellsouth.net 17.07.03, 19:41 maniekxxx napisał: > <a href="www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/hitler/hitl5.html"target="_blank" >www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/hitler/hitl5.html</a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |v|rowa dzieki za spam, wsiarzu malorolny IP: 134.174.196.* 17.07.03, 19:45 Dzieki niemu widac wyraznie, ze manius belkotal jak poparzony oraz, ze utzymuje sie stan: Mrowa 15 : manius 5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Do trupa... IP: *.mco.bellsouth.net 17.07.03, 19:57 Gość portalu: |v|rowa napisał(a): > Dzieki niemu widac wyraznie, ze manius belkotal jak poparzony oraz, ze utzymuje > > sie stan: > > Mrowa 15 : manius 5 >> Siedzisz w cieplej, czekolada wypchanej zydowskiej dupie, pizdzielcze, po lewej stronie i gowno wiesz...Przeczytaj jakies pozycje Mullinsa, to moze cos sie tobie w tym glupim, zawszonym lbie rozjasni i nie bedziesz napastowal na swoim zydowskim, zawszonym zwidzie, grzecznych i kulturalnych ludzi, jakim jest Maniek. >> Pewnie to tez jest twoja niecna sprawka: www.rense.com/general39/arg.htm Odpowiedz Link Zgłoś