Gość: Ichwan as-Safa Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 22:21 Przeklęci wszedzie was pełno. Szatan nie jedno ma imię. Życie materialne jest dziełem Lucyfera,rospusta,materializm itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doko Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: 195.205.66.* 08.08.03, 22:43 Ja znam to srodowisko i są w nim różni ludzie tacy jak KSIĄDZ TISZNER I tacy jak rydzyk nie (ma mniejszych liter) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hawk Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.vc.shawcable.net 08.08.03, 22:41 Nie moglem sie doszukac autora tekstu. Kosciol Katolicki jest wielka koscia, w gardle niektorych sil, stad dazenie do jego rozwalenia! A zaczyna sie to do wywlekania na swiatlo dzienne rzeczy ciemnych, zeby poderwac jego autorytet, pozniej to juz bedzie latwiej z nim walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doko Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: 195.205.66.* 08.08.03, 22:54 Ale skoro te ciemne strony są to co należy je przemilczeć? Udawać, że ich nie ma. Nie interesuje mnie homoseksualizm, bo mnie w ogóle nie interesuje co dorosły facet robi z innym dorosłym facetem, ale pedofilia też zdaża się wśród kleru. Nie wspmnę już o spalonych na stosach za mądrość G.Bruno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.bc.hsia.telus.net 08.08.03, 22:56 Gość portalu: hawk napisał(a): > Nie moglem sie doszukac autora tekstu. Kosciol Katolicki jest wielka koscia, w > gardle niektorych sil, stad dazenie do jego rozwalenia! A zaczyna sie to do > wywlekania na swiatlo dzienne rzeczy ciemnych, zeby poderwac jego autorytet, > pozniej to juz bedzie latwiej z nim walczyc. Na pewno te "niektore" sily to ani chybi Zydzi! Uwazaj, niedlugo bedziesz twierdzil ,ze sledza cie w kiblu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: 80.51.243.* 08.08.03, 22:42 Jasne że każdy człowiek, a ksiądz także ma prawo do seksu. Ale nie zboczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrelacasey ADMIN!!! PROKURATURA!!! Wy swinie smierdzace IP: *.gen.twtelecom.net 08.08.03, 22:45 Dlaczego nikt nie reaguje kiedy tu sie pode mnie podszywaja wszawi azbesciarze i nielegalni solidarnosciowcy do kupy z polskim gnojem! Zawiadomie Home Office i mojego meza pilota on wam wszystkim pedofilom ukrainsko germansko zydowskim zrobi z duy jesien sredniowiecza! Milczec! Nic nie rozumiecie! Sluchac mnie cesarzowej forum grbrhrprwsklpmnulktrwags!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albigenes Re: ADMIN!!! PROKURATURA!!! Wy swinie smierdzace IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 22:57 Zwariowała BABA. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey To nie baba. To kakaowiec, yaakov i ANTYSEMITA 08.08.03, 23:12 Przecztaj sobie, heretyku, to: www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1613637.html?v=3&a=7366354#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooo!!!! Re: ADMIN!!! PROKURATURA!!! Wy swinie smierdzace IP: *.dialup.mindspring.com 08.08.03, 23:12 Gość portalu: Albigenes napisał(a): > Zwariowała BABA. >>>Ktos sie podszywa pod gabryske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu!!! Re: ADMIN!!! PROKURATURA!!! Wy swinie smierdzace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 23:15 Niemożliwe? Która to już osoba w tym tygodniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jak na razie dopiero DRUGA. Zaden problem z 08.08.03, 23:21 identyfikacja. Kiki bedzie mial klopoty, bo naprawde nie nazywa sie Gabriela Casey, ktorej nazwiskiem sie posluzyl na forum publicznym. A kakaowiec ...ze wzgledu na wylapanie jego IP przez moje i ficina firewalls, podejrzenie wlamania na e-konta. I nie wiem, co mu Zydzi zrobia, bo ich takze namawiam do sadzenia IP kakaowca - a gdzie szansa na szmal, to Zydzi napewno cos zrobia. Madra nacja. Wiecej: www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1613637.html?v=3&a=7366354#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuuu!!!! TAK DRUGA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 23:28 Ciekawe jeszcze jak wskażesz osobę która pisała na forum,z komputera z którego korzysta np.50 osób... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: TAK DRUGA... IP: *.ny5030.east.verizon.net 10.08.03, 10:29 Gość portalu: uuuu!!!! napisał(a): > Ciekawe jeszcze jak wskażesz osobę która pisała na forum,z > komputera z którego korzysta np.50 osób... mam nadzieje ze nie bedzie korzystal z tego forum regularnie...kiedys przyjdzie do kawiarenki internetowej czy tez szkolnej sali a tu boom...maja goscia....50 osob to nie jest wcale tak duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Jak na razie dopiero DRUGA. Zaden problem z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 09:23 gabrielacasey napisała: > identyfikacja. Kiki bedzie mial klopoty, bo naprawde nie nazywa > sie Gabriela Casey, ktorej nazwiskiem sie posluzyl na forum > publicznym. A kakaowiec ...ze wzgledu na wylapanie jego IP przez > moje i ficina firewalls, podejrzenie wlamania na e-konta. I nie > wiem, co mu Zydzi zrobia, bo ich takze namawiam do sadzenia IP > kakaowca - a gdzie szansa na szmal, to Zydzi napewno cos zrobia. > Madra nacja. Wiecej: > www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1613637.html?v=3&a=7366354#opinie =================== Gabrycha, ja i moi znajomi Starozakonni mamy wystarczajaca duzo pieniedzy aby nie bawic sie w sciganie jakiegos szczeniaka za podszywanie sie (zreszta nieszkodliwe) pod czyjes nazwisko/nick. Szkoda ze nie jestes tak zasadnicza, gdy rzecz dotyczy rzeczy znacznie powazniejszej: publicznego pochwalania Holocaustu i nawolywania do jego kontynuacji (m.in.przypadek czlowieczka o nicku "nierzyd", ktorego sprawa jest juz w warszawskiej prokuraturze). No, ale blizsza koszula cialu. Nie dziwie sie wiec, nie potepiam, jestem w stanie zrozumiec. Nadal za Toba nie przepadam.Ot zycie! Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Jestes starym starozakonnym durniem, Ojejku. 09.08.03, 13:15 Wejdz na forum swiat, to zobaczysz, KOGO z gojow zaprzeczanie holocaustu i antysemityzm jeszcze tu obchodzi. Odszczekaj, Zydzie-przechero!!! ZARAZ. A do Adasia mam niewatpliwe anse, ale za Magdalenke i aktualny caloksztalt, a nie za zydostwo. Nb. za te "nieszkodliwe" zaprzeczanie holocaustu w internecie pewien durny, choc znany Niemiec (jeden z wypedzonych) ma wlasnie proces przed jednym z sadow Reichu. To JEST przestepstwo (podobnie jak kradziez tozsamosci - powtarzam: nie posluguje sie nickiem i w tym dla podrob caly problem prawny). I obojetnie, czy podpisze sie pod takim tekstem Herr X, czy sokol, maniek vel AD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Jestes starym starozakonnym durniem, Ojejku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 17:07 gabrielacasey napisała: > Wejdz na forum swiat, to zobaczysz, KOGO z gojow zaprzeczanie holocaustu i > antysemityzm jeszcze tu obchodzi. Odszczekaj, Zydzie-przechero!!! ZARAZ. > A do Adasia mam niewatpliwe anse, ale za Magdalenke i aktualny caloksztalt, a > nie za zydostwo. > > Nb. za te "nieszkodliwe" zaprzeczanie holocaustu w internecie pewien durny, > choc znany Niemiec (jeden z wypedzonych) ma wlasnie proces przed jednym z sadow > > Reichu. To JEST przestepstwo (podobnie jak kradziez tozsamosci - powtarzam: nie > > posluguje sie nickiem i w tym dla podrob caly problem prawny). I obojetnie, czy > > podpisze sie pod takim tekstem Herr X, czy sokol, maniek vel AD. ================ Moja ty slodka Gabrycho! Jakze milo z ust Twych slyszec po raz kolejny blablanie. Nie wiem jednak czemu je zawdzieczac - brakowi spostrzegawczosci, czy tez, niewatpliwie przydatnej, selektywnosci Twej pamieci. Raczej temu drugiemu. Nie zauwazamy tego czego nie chcemy zauwazac, bo to o bliznich w wierze niezbyt dobre swiadectwo daje. Nie odszczekuje zatem Gabrycho mila tego co napisalem lecz podtrzymuje. I juz na marginesie: co do tego wszystkiego ma Adas, Magdalenka, caloksztalt? Pozdrawiam, choc nadal za Toba nie przepadam.Ot zycie! Moze kiedys sie to zmieni!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez NICK A TOŻSAMOŚĆ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 17:58 Czyjeś nazwisko dla innej osoby może być zwykłym nickiem.Mało to razy w roli nicków wystepowały nazwiska osób publicznych,do jakich ty gabrycho z pewnością nie należysz...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: did Widze, ze robisz porzadki na forum. IP: *.dialup.mindspring.com 10.08.03, 03:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: did Co ma piernik do wiatraka, czyli pieniadze do podszywa IP: *.dialup.mindspring.com 10.08.03, 00:59 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > gabrielacasey napisała: > > > identyfikacja. Kiki bedzie mial klopoty, bo naprawde nie nazywa > > sie Gabriela Casey, ktorej nazwiskiem sie posluzyl na forum > > publicznym. A kakaowiec ...ze wzgledu na wylapanie jego IP przez > > moje i ficina firewalls, podejrzenie wlamania na e-konta. I nie > > wiem, co mu Zydzi zrobia, bo ich takze namawiam do sadzenia IP > > kakaowca - a gdzie szansa na szmal, to Zydzi napewno cos zrobia. > > Madra nacja. Wiecej: > > www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1613637.html?v=3&a=7366354#opinie > =================== > Gabrycha, ja i moi znajomi Starozakonni mamy wystarczajaca duzo pieniedzy aby > nie bawic sie w sciganie jakiegos szczeniaka za podszywanie sie (zreszta > nieszkodliwe) pod czyjes nazwisko/nick. Szkoda ze nie jestes tak zasadnicza, > gdy rzecz dotyczy rzeczy znacznie powazniejszej: publicznego pochwalania > Holocaustu i nawolywania do jego kontynuacji (m.in.przypadek czlowieczka o > nicku "nierzyd", ktorego sprawa jest juz w warszawskiej prokuraturze). No, ale > blizsza koszula cialu. Nie dziwie sie wiec, nie potepiam, jestem w stanie > zrozumiec. > Nadal za Toba nie przepadam.Ot zycie }}}}}}}czyli pieniadze do podszywania sie?Nie lubie podszywaczy taksamo jak nie lubie zlodziei. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey W poniedzialek, to juz i NAZWISKO kakaowca bedzie 08.08.03, 23:17 powszechnie znane... Przeczytaj to: www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1613637.html?v=3&a=7366354#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Przecvzytaj, kakaowcu, to: 08.08.03, 23:10 www1.gazeta.pl/wyborcza/1093892,34513,1613637.html?v=3&a=7366354#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albigenes Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 22:51 Religia KATARÓW. "Mojzesz był Czarrnoksięznikiem, a Wszechmocny BóG ani do niego nie przemówił,ani nie dał mu Prawa".Skazujemy na potępienie Patriarchów,Proroków, i wszystkich tych,którzy umarli przed Męka Pańską,twierdząc,ze czerpią to ze słów PANA-"Wszyscy,którzy przyszli przede mna, są złodziejami i rozbójnikami/J 10.8/ co oznacza ,że Jezus Chrystus nie wydobył ich z otchłani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.bc.hsia.telus.net 08.08.03, 22:59 Gość portalu: Albigenes napisał(a): > Religia KATARÓW. > "Mojzesz był Czarrnoksięznikiem, a Wszechmocny BóG ani do niego > nie przemówił,ani nie dał mu Prawa".Skazujemy na potępienie > Patriarchów,Proroków, i wszystkich tych,którzy umarli przed Męka > Pańską,twierdząc,ze czerpią to ze słów PANA-"Wszyscy,którzy > przyszli przede mna, są złodziejami i rozbójnikami/J 10.8/ co > oznacza ,że Jezus Chrystus nie wydobył ich z otchłani. Religia kataro? Znowu jakas religia? Macie naprawde porabane w glowie.Skazujecie prorokow,patriarchow ? HE,he,he,ciekawe jak wy to robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albigenes Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 23:05 Katarowie byli gnostykami krwawo stłumionymi przez inkwizycję w XIIIw. we Francji.Można ich porównać do żydowskich kabalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: UKRYWANIE MICHNIKA W KOSCIELE... IP: *.proxy.aol.com 08.08.03, 23:07 ...studia w celi...i brat w szwecji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ma-ryja Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.pppool.de 08.08.03, 23:08 Gość portalu: . napisał(a): > 400 ksiezy ?! Co trzeci klecha to zboczeniec ! Jak sie z urzedu zakaze czegos tak elementarnego w zyciu czlowieka jak seksu to takie sa tego wyniki. Przeciez sobie nie zawiaza na wezelek ani nie wysublimuja... Dlatego celibat jest czyms nienaturalnym. Obojetne czy jest to zwiazek homo czy hetero, ale musi byc, aby ksieza mogli naprawde z zycia opowiadac, w ktorym biora czynny udzial, a nie o tym, co sie zrodzilo w ich chorej i plugawej fantazji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głópi internałta Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.03, 23:16 Gość portalu: Ma-ryja napisał(a): > Dlatego celibat jest czyms nienaturalnym. Obojetne czy jest to > zwiazek homo czy hetero, ale musi byc, aby ksieza mogli naprawde > z zycia opowiadac, w ktorym biora czynny udzial, a nie o tym, co > sie zrodzilo w ich chorej i plugawej fantazji... To ja juz nic nie rozumiem; jak duchowny nie uprawia seksu (celibat) to zle, a jak uprawia (rozpusta) to dobrze? Czy odwrotnie? Czy jak czlowiek nie morduje to zle (bo jest zaklamany), a jak morduje to dobrze (bo jest szczery)? Czy odwrotnie? Zdecydujcie sie wreszcie! Chcecie duchownych uprawiajacych seks czy nie? TAK ALBO NIE! Poza tym nie zagladac innym do lozka bo NIE WYPADA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.sympatico.ca 09.08.03, 22:05 Gość portalu: głópi internałta napisał(a): > > To ja juz nic nie rozumiem; > jak duchowny nie uprawia seksu (celibat) to zle, > a jak uprawia (rozpusta) to dobrze? Czy odwrotnie? > >Chodzi o to ze jakby celibatu nie bylo toby o takich przypadkach jak molestowania seksualne, wykorzystywanie dzieci czy zwykle stosunki seksualne ( nie wnikam czy hetero czy homo)nie byloby az tak glosno.NIe bulwersowaloby to az tak.A tak wiadomo - ksiadz takze czlowiek i ma potrzeby, rowniez i seksualne.Niestety nie zmieni tego nic.Celibat powinien byc zniesiony a wszystko jakos by znormalnialo.Takie jest moje zdanie.Ale coz ja szary czlowiek moge, nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koolo Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: 195.205.66.* 08.08.03, 23:22 Chyba nie chodzi w tej dyskusji o to, żeby ustalić, czy wśród księży sa odmieńcy seksualni, bo w każdej grupie są, ale o to, że to jedyna grupa zawodowa, w której admnistracyjnie zakazano o tym mowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ichwan as-Safa Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 23:23 Atak na Kościół nie jest przypadkowy.Rozwój cywilizacji,a zwłaszcza ostatnie badania naukowców na temat rozszerzania sie świata dają Antychrystom nowa pożywkę.Wszechświat się rozszerza,istnieje ciemna materia,Jasność w odwrocie,Czeka nas nicość i tak dalej i tak dalej.To są atrybuty Antychrystów. Wystarczy jednak błyskawica na niebie i ich dogmaty pryskają jak bańka mydlana.Bo cóż może rozjaśnić Ciemność jak nie jasność. Po upale przychodzi zbawienny deszcz i chmury,po deszczu zbawienne słońce. Ciemność wszechświata rozjaśnia SUPERNOWA,a jej straszliwą jasność zbawienny chłód.Czyż nie jest to dzieło Boskie?. My ludzie stworzeni jesteśmy na podobieństwo i nasz bój podobny jest do tego w niebiosach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regalica Re: Kościoły to sekty ludzi kochających inaczej IP: *.comnet.krakow.pl 08.08.03, 23:25 Ciągle opisuje się zachowania duchownych za granicą. Dlaczego ukrywa się prawdę o kościołach , zakonach w Polsce. Moje dzieci muszą uczęszczać na religię, boję się aby jakiś zboczul ich nie molestował.Żądam publicznej wypowiedzi Prymasa co do ich bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albigenes Re: Kościoły to sekty ludzi kochających inaczej IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.03, 23:31 Pieprzysz głupoty. Mam syna, ma teraz 17-lat.A Salezjanie dali mu szansę edukacji,nie miał by jej w panstwowej szkole . Jest dyslektykiem i dysortografem. Teraz chodzi do 8 w rankingu L.O w Polsce w Toruniu.I niezle sobie radzi.IVLO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulu Re: Kościoły to sekty ludzi kochających inaczej IP: 195.205.66.* 08.08.03, 23:44 W każdej normalnej szkole Twój syn osiągnąłby to samo, więc nie wiem w czym rzecz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ichwan as-Safa Re: Kościoły to sekty ludzi kochających inaczej IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 00:26 Wąatpię czy miałby szansę.Pochodzę ze starej arystokracji, nie tej XIX w.,ale nie w tym rzecz. W szkole segregacja zaczyna sie już I Klasie.Ocena postkomunistycznych nauczycieli jest prosta, ten idiota , a ta bo ładnie maluje jest zdolna i tak to się toczy do dorosłego ż życia,które zaczyna się w przedszkolu. Więc chwała Salezjanom,koniec kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Kościoły to sekty ludzi kochających inaczej IP: *.sympatico.ca 09.08.03, 22:10 Gość portalu: Albigenes napisał(a): > Pieprzysz głupoty. > Mam syna, ma teraz 17-lat.A Salezjanie dali mu szansę > edukacji,nie miał by jej w panstwowej szkole . Jest dyslektykiem > i dysortografem. Teraz chodzi do 8 w rankingu L.O w Polsce w > Toruniu.I niezle sobie radzi.IVLO. I tu jest wlasnie blad wielu z nas.Jakis ksiezulo zrobi kuku dzieciom i zaraz rozciagane jest to na wszystkich ksiezy. Miales szczescie a raczej Twoj syn ze trafil do tej szkoly.NIe wykluczone tez ze jakby w panstwowej szkole trafil na nauczyciele przez duze N tez nie zmarnowalby sie.Ale ... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koolo Re: Kościoły to sekty ludzi kochających inaczej IP: 195.205.66.* 08.08.03, 23:35 W Polsce nie ma księży zboczeńców wszyscy wyjechali do Ameryki. U nas są tylko ci właściwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McKuron Re: Kościoły to sekty ludzi kochających inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 01:02 Gość portalu: regalica napisał(a): > Ciągle opisuje się zachowania duchownych za granicą. > Dlaczego ukrywa się prawdę o kościołach , zakonach w Polsce. > Moje dzieci muszą uczęszczać na religię, boję się aby jakiś > zboczul ich nie molestował.Żądam publicznej wypowiedzi Prymasa > co do ich bezpieczeństwa. Dobrze, dobrze, zabko - tylko zeby bylo bardziej uroczyście zaprosimy cadyka Pierdziszmula z Będzina. On wprawdzie jest nekrofilem - ale ty jeszcze sie ruszasz? Dobrze, to on cie nie ruszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontiki Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 23:37 i mleko sie wylalo, najwyzszy czas zeby pogonic zbokow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez nazwiska Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.netikka.fi 08.08.03, 23:49 oraz imienia. Nikt z Was nie osmiela sie przedstawic. Nie dziwie sie, co pozostawie bez komentarza. Szkoda jednak ze niewielu z Was zdaje sobie sprawe z tego, ze czasem Wasza tworczosc czytaja nie tylko mieszkancy Warszawki, Koziodupczyna i domow dla intelektualnie zawsze wierzacych w siebie. W stylu i tresci waszych wyznan dostrzegam megalomanie komentopisarzy z Polityki i Wprost. A nawet, to juz sobie tylko wyobrazam Goscia Niedzielnego? Na temat tak goraco przez Was dyskutowany; Jestem katolikiem jak prawdopodobnie wielu z Was, jak wielu z Was nie podoba mi sie pozycja Kosciola w polityce jak i uzurpacja posiadania prawa wypowiadania sie jako jedyne zrodlo racji etycznej. Pozycja ekonomiczna Kosciola? O tym wszyscy wiemy. Pedofilia, produkja broni, oszustwa bankowe, malwersacje, przekupstwa, nielegalna ingerencja w prawo miedzynarodowe i wewnatrz panstwowe, szpiegowstwo.O tym takze wszyscy wiemy. Nie zdajemy sobie jednak zazwyczaj sprawy z pozycji i dzialan Kosciola w przeszlosci. Rzadne przestepstwa ani grzechy nie zostaly w tej instytucji kiedys nie niepopelnione. Czas jednak, reformacja, XIX i XX wiek zmienily oblicze Katolicyzmu. Dlaczego jednak nie zmienily cech kleru i koscielnych namiestnikow? Dlaczego JPII bez ktorego nadal chodzilibysmy do wyborow, wybierac jedna sluszna partie i w jednej parze butow przez rok i dluzej, nie potrafi zmusic swoich Ksiazat do porzucenia wiary w swa wyjatkowosc? Jako katolikowi jest mi wstyd, jako wierny nadal chodze do kosciola, nie dla ksiezy ale dla siebie. Czytanie jednak jak czesc z Was obrzuca sie wyzwiskami nie sprawia jednak, ze temat pedofilii w Kosciele wydaje sie szczegolnie dla Was wazny lub moze zajmujacy. Trudno sie dziwic ze, niewielu bierze Wasze pisanie powaznie. Niektorzy tez najwyrazniej zapominaja ze ktos poza nimi czytal "Swieta krew, swiety gral" i wiedza na temat sekt religijnych Sredniowiecza i Katarow nie ogranicza sie do tej tylko lektury. Sa tez i tacy ktorych opinie nie wykroczyly jeszcze poza Katechizm i przypadkowe czytanie Pisma Swietego. Ja jednak mam pewnosc ze prawie wszyscy z Was zdaja sobie przynajmniej ze cos jest nie tak i chcieliby wiedziec co? Lukasz Styrylski lukaszsp@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.dyn.optonline.net 09.08.03, 00:10 Gość portalu: bez nazwiska napisał(a): > oraz imienia. Nikt z Was nie osmiela sie przedstawic. Nie dziwie sie, co > pozostawie bez komentarza. Szkoda jednak ze niewielu z Was zdaje sobie sprawe > z tego, ze czasem Wasza tworczosc czytaja nie tylko mieszkancy Warszawki, > Koziodupczyna i domow dla intelektualnie zawsze wierzacych w siebie. W stylu > i tresci waszych wyznan dostrzegam megalomanie komentopisarzy z Polityki > i Wprost. A nawet, to juz sobie tylko wyobrazam Goscia Niedzielnego? > Na temat tak goraco przez Was dyskutowany; Jestem katolikiem jak prawdopodobnie > > wielu z Was, jak wielu z Was nie podoba mi sie pozycja Kosciola w polityce jak > i uzurpacja posiadania prawa wypowiadania sie jako jedyne zrodlo racji > etycznej. Pozycja ekonomiczna Kosciola? O tym wszyscy wiemy. > Pedofilia, produkja broni, oszustwa bankowe, malwersacje, przekupstwa, > nielegalna ingerencja w prawo miedzynarodowe i wewnatrz panstwowe, > szpiegowstwo.O tym takze wszyscy wiemy. > Nie zdajemy sobie jednak zazwyczaj sprawy z pozycji i dzialan Kosciola > w przeszlosci. Rzadne przestepstwa ani grzechy nie zostaly w tej instytucji > kiedys nie niepopelnione. Czas jednak, reformacja, XIX i XX wiek zmienily > oblicze Katolicyzmu. Dlaczego jednak nie zmienily cech kleru i koscielnych > namiestnikow? Dlaczego JPII bez ktorego nadal chodzilibysmy do wyborow, > wybierac jedna sluszna partie i w jednej parze butow przez rok i dluzej, nie > potrafi zmusic swoich Ksiazat do porzucenia wiary w swa wyjatkowosc? > Jako katolikowi jest mi wstyd, jako wierny nadal chodze do kosciola, nie dla > ksiezy ale dla siebie. > Czytanie jednak jak czesc z Was obrzuca sie wyzwiskami nie sprawia jednak, ze > temat pedofilii w Kosciele wydaje sie szczegolnie dla Was wazny lub moze > zajmujacy. Trudno sie dziwic ze, niewielu bierze Wasze pisanie powaznie. > Niektorzy tez najwyrazniej zapominaja ze ktos poza nimi czytal "Swieta krew, > swiety gral" i wiedza na temat sekt religijnych Sredniowiecza i Katarow nie > ogranicza sie do tej tylko lektury. Sa tez i tacy ktorych opinie nie wykroczyly > > jeszcze poza Katechizm i przypadkowe czytanie Pisma Swietego. > Ja jednak mam pewnosc ze prawie wszyscy z Was zdaja sobie przynajmniej ze cos > jest nie tak i chcieliby wiedziec co? > Lukasz Styrylski lukaszsp@yahoo.com > > Wszystko ladnie i piknie Panie Styrylski. Tylko czy moze mi Pan laskawie powiedziec,dlaczego tylko KK ma takie problemy,a inne koscioly chescijanskie nie? z powazaniem, Jan Wisniewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alibaba Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 00:36 Może kościół nie nadąża za nowinkami tego doczesnego Świata.Ale to w tym problem.Chyba nie nie. Sąa pewne dogmaty,które nie ulegają zmianie,nawet u KATARÓW. Czy Mężzczyzna może pieprzyć się z Mężczyzną.I t6u jest sedno sprawy,nawet tej samczej /zwierzęcej/????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLERANCYJNY JEST ALTERNATYWA DLA T.ZW. NAUK KOSCIOLA IP: 160.133.221.* 09.08.03, 01:11 Rozumiem, ze mozna rozne rzeczy lubic, ale po co zmuszac te dzieci, na sile?? To juz nie mozna im cukierkow kupic? Tak jak kobiecie futro czy pierscinek? To juz sie nie da dobrowolnie? Moze te klechy zebow nie myja? Nic nie rozumiem, moze mnie ktos oswieci? A swoja droga to w Ameryce chodzi o forse, ci co dobrowolnie chcieli, chca teraz sie latwo zalapac na odszkodowania, bo jest okazja. Jakos nie ma takich skandali w krajach srodziemnomorskich , ani w Amer. Lacinskiej. Fakty na pewno byly te same, bo jak ksiezom zenic sie nie wolno, to wiadomo, kto tam idzie, ale inna kultura, inne sady i dlatego inne podejscie. Jakby w Polsce Kosciol byl slabszy i musial placic, to tez by duzo osob sie zglosilo. Sam pamietam, jak na religii ksiadz co niektorych obmacywal, ale wtedy tylko wszyscy sie smiali. Co potem robili nikt nie mowil, ale zartow bylo duzo. I bez forsy z odszkodowan tak to sie przez stulecia konczylo: smiechem, bo w koncu nic wielkiego sie nie stalo (Chyba, tak sobie mysle, osobiscie nie wiem, chyba nie bylem zbyt ladny).Chyba, ze cos tam ksiezulo chlopcu rozerwal czy co innego uszkodzil. Ot tak sobie teoretyzuje. Jakos swietego oburzenia w sibie wykrzesac nie moge, chodz od matury do kosciola nie chodze, ale to z innych przyczyn. Kosciol po prostu nie ma zadnej prawdziwej informacji o tamtym swiecie. Tak sobie po prostu belkocze. Poczytajcie przypowiesci (3 rozne tytuly: OPOWIESCI DERWISZOW, ZACZAROWANA SWIATYNIA i MADROSC GLUPCOW) niedawno przetlumaczone z angielskiego. Autor: IDRIES SHAH, filozof, wynalazca, podroznik. Wnuk nababa/maharadzy, syn dyplomaty i pisarza, potomek perskich szachow i Mahometa, pol Afganczyk pol Szkot. Fascynujacy autor. Odechciewa sie glupich, histerycznych emocji NA DOWOLNY TEMAT i czlowiek zaczyna MYSLEC. Milej lektury. Naprawde mozna zajac sie czyms ciekawszym, przyjemniejszym i pozyteczniejszym. Szczegolnie polecam tym, co w tzw. nauki kosciola nie wierza i chca jakiejs rozsadnej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez nazwiska. Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.netikka.fi 09.08.03, 12:16 Ladnie i pieknie? Inne koscioly nie maja problemow? A nie maja? Kosciol Anglikanski az trzeszczy w posadach.Inne wyznania? Luteranie w Dani i Szwecji mieliby nie jedno do powiedzenia na temat molestowania dzici. Nawet Buddysci nie sa az tak do konca zreinkarnowani. Swiat sie zmienia i nie mozna juz ukrywac przestepstw tylko dlatego, ze to mozna prawem boskim albo rzadzcych. A ze dostrzega sie tylko wlasne podworko? Z dachu dalej widac! I to nie tylko Zydow! Tutaj chyba bardziej chodzi o dzieci a nie kto i z jakiej instytujci pochodzacy dopuscil sie przestepstwa. Ksiadz nie ksiadz, kazdego dotyczy prawo i to karne tez. O czym z przyjemnoscia przypominam. Styrylski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dezerter Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.rasserver.net 09.08.03, 00:50 Religia.....to najwieksze oszustwo w dziejach ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytak Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.gen.twtelecom.net 09.08.03, 00:57 A KK to najlepiej zorganizowana mafia religijnych oszustow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DA SILVA DYMANIE DZIECI W MAJESTACIE PRAWA IP: *.chello.pl 09.08.03, 00:57 WITAM!!! HMMM... NIE WIEM CO POWIEDZIEC! PISZE OD JAKIEGOS CZASU O KOSCIELE I JEGO ZBRODNIACH ALE ZA KAZDYM RAZEM JESTEM KRYTYKOWANY ! MOZE TEN ARTYKUŁ OTWORZY OCZY NIE KTORYM Z WAS NA TO CO SIE DZIEJE W KOSCIELE I NA JAKICH FUNDAMENTACH JEST ON ZBUDOWANY! (KŁAMSTWO , STRACH ITP ITD) KOSCIOŁ JEST ZŁY!!! KOSCIOŁ JEST ZACHŁANNY!! KOSCIOŁ KŁAMIE!! KOSCIOŁ KRADNIE!! KOSCIÓŁ MORDUJE!! KOSCIÓŁ JEZDZI NAJEBANY SAMOCHODEM!! KOSCIÓŁ DYMA DZIECI!! KOSCIÓŁ DYMA INNYCH MEZCZYZN!! KOSCIÓŁ MIESZA SIE DO POLITYKI!! KOSCIÓŁ MA UDZIAŁY W FIRMACH ZBROJENIOWYCH!!!!! KOSCIÓŁ MYSLI ZE MA PATENT NA PRAWDE I ZYCIE!! KOSCIÓŁ JEST DO DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Re: DYMANIE DZIECI W MAJESTACIE PRAWA IP: *.netcontrol.pl / 192.168.0.* 09.08.03, 01:05 Widzę, że ułożyłeś (-aś) litanię. Dowodzi to tezy, głoszonej przez niektórych psychologów, że każdy musi miec swoją religię i na miejsce tradycyjnych wierzeń zawsze sobie coś znajdzie. Ty wprowadzasz już własną liturgię. Brawo. Gość portalu: DA SILVA napisał(a): > WITAM!!! > HMMM... NIE WIEM CO POWIEDZIEC! > PISZE OD JAKIEGOS CZASU O KOSCIELE I JEGO ZBRODNIACH ALE ZA > KAZDYM RAZEM JESTEM KRYTYKOWANY ! > MOZE TEN ARTYKUŁ OTWORZY OCZY NIE KTORYM Z WAS NA TO CO SIE > DZIEJE W KOSCIELE I NA JAKICH FUNDAMENTACH JEST ON ZBUDOWANY! > (KŁAMSTWO , STRACH ITP ITD) > KOSCIOŁ JEST ZŁY!!! > KOSCIOŁ JEST ZACHŁANNY!! > KOSCIOŁ KŁAMIE!! > KOSCIOŁ KRADNIE!! > KOSCIÓŁ MORDUJE!! > KOSCIÓŁ JEZDZI NAJEBANY SAMOCHODEM!! > KOSCIÓŁ DYMA DZIECI!! > KOSCIÓŁ DYMA INNYCH MEZCZYZN!! > KOSCIÓŁ MIESZA SIE DO POLITYKI!! > KOSCIÓŁ MA UDZIAŁY W FIRMACH ZBROJENIOWYCH!!!!! > KOSCIÓŁ MYSLI ZE MA PATENT NA PRAWDE I ZYCIE!! > KOSCIÓŁ JEST DO DUPY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Kaznowski Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.acn.waw.pl 09.08.03, 01:04 Tp przerażające, jeśli rzeczywiście, ofiara pod groźbą ekskomuniki miała milczeć, to ja się wypisuję z takiego kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLERANCYJNY LUDZIE. PRZESTANCIE,JEST ALTERNATYWA IP: 160.133.221.* 09.08.03, 01:14 Rozumiem, ze mozna rozne rzeczy lubic, ale po co zmuszac te dzieci, na sile?? To juz nie mozna im cukierkow kupic? Tak jak kobiecie futro czy pierscinek? To juz sie nie da dobrowolnie? Moze te klechy zebow nie myja? Nic nie rozumiem, moze mnie ktos oswieci? A swoja droga to w Ameryce chodzi o forse, ci co dobrowolnie chcieli, chca teraz sie latwo zalapac na odszkodowania, bo jest okazja. Jakos nie ma takich skandali w krajach srodziemnomorskich , ani w Amer. Lacinskiej. Fakty na pewno byly te same, bo jak ksiezom zenic sie nie wolno, to wiadomo, kto tam idzie, ale inna kultura, inne sady i dlatego inne podejscie. Jakby w Polsce Kosciol byl slabszy i musial placic, to tez by duzo osob sie zglosilo. Sam pamietam, jak na religii ksiadz co niektorych obmacywal, ale wtedy tylko wszyscy sie smiali. Co potem robili nikt nie mowil, ale zartow bylo duzo. I bez forsy z odszkodowan tak to sie przez stulecia konczylo: smiechem, bo w koncu nic wielkiego sie nie stalo (Chyba, tak sobie mysle, osobiscie nie wiem, chyba nie bylem zbyt ladny).Chyba, ze cos tam ksiezulo chlopcu rozerwal czy co innego uszkodzil. Ot tak sobie teoretyzuje. Jakos swietego oburzenia w sibie wykrzesac nie moge, chodz od matury do kosciola nie chodze, ale to z innych przyczyn. Kosciol po prostu nie ma zadnej prawdziwej informacji o tamtym swiecie. Tak sobie po prostu belkocze. Poczytajcie przypowiesci (3 rozne tytuly: OPOWIESCI DERWISZOW, ZACZAROWANA SWIATYNIA i MADROSC GLUPCOW) niedawno przetlumaczone z angielskiego. Autor: IDRIES SHAH, filozof, wynalazca, podroznik. Wnuk nababa/maharadzy, syn dyplomaty i pisarza, potomek perskich szachow i Mahometa, pol Afganczyk pol Szkot. Fascynujacy autor. Odechciewa sie glupich, histerycznych emocji NA DOWOLNY TEMAT i czlowiek zaczyna MYSLEC. Milej lektury. Naprawde mozna zajac sie czyms ciekawszym, przyjemniejszym i pozyteczniejszym. Szczegolnie polecam tym, co w tzw. nauki kosciola nie wierza i chca jakiejs rozsadnej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartgoly Re: LUDZIE. PRZESTANCIE,JEST ALTERNATYWA IP: 68.196.224.* 09.08.03, 02:00 zrozumialbym alternatywe w postaci powaznej mysli transcendentnej, a nie mialkiego substytutu. sorry ale to nie byl najlepszy pomysl, zdrzemnij sie moze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filozof Re: LUDZIE. PRZESTANCIE,JEST ALTERNATYWA IP: *.ras.nps.navy.mil 09.08.03, 08:56 A jaka to jest niemialka? I skad wiesz, ze Shah jest mialki? Czytales? Czy moze tak na oko ci sie nazwisko nie podoba? A moze tytuly brzydkie? A co ty po swojej drzemce konkretnie zalecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakadu Agora alfonsem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 01:12 We wczorajszej Wyborczej byla przewrotna wiadomosc o tym jak to zyski Agory zwiekszyly sie zmniejszajac o polowe w stosunku do ubieglego roku. No i coz Judenrat wymyslil by zwiekszyc zyski w stylu urbanowym. Najlepiej zwieksza sie naklad na tematach o d... Wyborcza niczym rasowy alfons wziela sie wiec za pedofili z Hamerykanskiego KK. No. a moze niejaki Szechter zainteresuje sie bandyta, swoim braciszkiem Stefanem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOLERANCYJNY ZROBCIE COS SENSOWNEGO IP: 160.133.221.* 09.08.03, 01:16 Rozumiem, ze mozna rozne rzeczy lubic, ale po co zmuszac te dzieci, na sile?? To juz nie mozna im cukierkow kupic? Tak jak kobiecie futro czy pierscinek? To juz sie nie da dobrowolnie? Moze te klechy zebow nie myja? Nic nie rozumiem, moze mnie ktos oswieci? A swoja droga to w Ameryce chodzi o forse, ci co dobrowolnie chcieli, chca teraz sie latwo zalapac na odszkodowania, bo jest okazja. Jakos nie ma takich skandali w krajach srodziemnomorskich , ani w Amer. Lacinskiej. Fakty na pewno byly te same, bo jak ksiezom zenic sie nie wolno, to wiadomo, kto tam idzie, ale inna kultura, inne sady i dlatego inne podejscie. Jakby w Polsce Kosciol byl slabszy i musial placic, to tez by duzo osob sie zglosilo. Sam pamietam, jak na religii ksiadz co niektorych obmacywal, ale wtedy tylko wszyscy sie smiali. Co potem robili nikt nie mowil, ale zartow bylo duzo. I bez forsy z odszkodowan tak to sie przez stulecia konczylo: smiechem, bo w koncu nic wielkiego sie nie stalo (Chyba, tak sobie mysle, osobiscie nie wiem, chyba nie bylem zbyt ladny).Chyba, ze cos tam ksiezulo chlopcu rozerwal czy co innego uszkodzil. Ot tak sobie teoretyzuje. Jakos swietego oburzenia w sibie wykrzesac nie moge, chodz od matury do kosciola nie chodze, ale to z innych przyczyn. Kosciol po prostu nie ma zadnej prawdziwej informacji o tamtym swiecie. Tak sobie po prostu belkocze. Poczytajcie przypowiesci (3 rozne tytuly: OPOWIESCI DERWISZOW, ZACZAROWANA SWIATYNIA i MADROSC GLUPCOW) niedawno przetlumaczone z angielskiego. Autor: IDRIES SHAH, filozof, wynalazca, podroznik. Wnuk nababa/maharadzy, syn dyplomaty i pisarza, potomek perskich szachow i Mahometa, pol Afganczyk pol Szkot. Fascynujacy autor. Odechciewa sie glupich, histerycznych emocji NA DOWOLNY TEMAT i czlowiek zaczyna MYSLEC. Milej lektury. Naprawde mozna zajac sie czyms ciekawszym, przyjemniejszym i pozyteczniejszym. Szczegolnie polecam tym, co w tzw. nauki kosciola nie wierza i chca jakiejs rozsadnej alternatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Kościół katolicki USA wzór czy nauka? IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 01:19 To kolejny logiczny i prawy artykuł o bezbożnośi księży. Ale w USA. Tam jest już system prawny izolujący tych okrutników. A u nas 20 miesięcy dla pedofila bieżącego i z dowodami rzeczowymi plus naoczny świadek - matka, która nie usiłowała nawet obronić własnego dziecka, tylko milczała za drobną połatą biskupa. Biskup kłamał na co są publiczne dowody. Ale najważniejsze dla kleru, że to go nic nie kosztowało. Pójście teraz do spowiedzi to odwaga czy kretynizm? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzacy Gdzie jest problem? IP: *.gen.twtelecom.net 09.08.03, 01:37 Otoz,jako katolik jestem wielce zasmucony tym co sie juz od jakigos czasu dzieje w KK,a jak wyglada dzialo sie juz od dosyc dawna.Nie sadze, aby tego typu przypadki byly tylko w USA,ale sa one tu wyjawiane dlatego,ze KK nie ma tutaj takiej wladzy jak np. w Polsce.Wydaje mi sie to dosc oczywiste biorac pod uwage zwykla statystyke. Nurtuje mnie jednak taki problem,dlaczego to dzieje sie akurat w KK? A wiec wymyslilem,ze tak jest,poniewaz KK jest jedynym prawdziwym Kosciolem z wiara w prawdziwego Boga,a zatem jest on punktem najwiekszego ataku Szatana. Dlatego wydaje mi sie,ze przebrnie on (KK) poprzez te trudnosci dzieki pomocy Bozej i wskutek tego jeszcze bardziej sie umocni,tym razem na cale nastepne stulecia. Tak mu dopomoz Boze Ojcze Wszechmogacy i Wszyscy Swieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Gdzie jest problem? IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 03:33 Czegoś chyba nie rozumiesz. Chodzi o to że księża w Polsce w większości są niewierzący . Pełna micha i duże pieniądze to ich zainteresowania. Prawo nasze i zwierzchnicy kościelni tolerują ten proceder. To nie nic wspólnego z wiarą ani nauką chrystusa. Nietolerancja jaką przejawiasz jest naganna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzacy Re: Gdzie jest problem? IP: *.gen.twtelecom.net 09.08.03, 03:52 Gość portalu: alicja napisał(a): > Czegoś chyba nie rozumiesz. Chodzi o to że księża w Polsce w większości są > niewierzący . Pełna micha i duże pieniądze to ich zainteresowania. Prawo nasze > i zwierzchnicy kościelni tolerują ten proceder. To nie nic wspólnego z wiarą > ani nauką chrystusa. Nietolerancja jaką przejawiasz jest naganna. Alez oczywiscie,ze zle mnie zrozumialas. Chodzilo mi o to,ze w Polsce Kosciol jest na tyle silnie zwiazany z wladza,ze nie podzwoli sobie na tego typu dochodzenia,jakie maja miejsce w USA. pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geronimo Re: Gdzie jest problem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 07:56 Gość portalu: alicja napisał(a): > Czegoś chyba nie rozumiesz. Chodzi o to że księża w Polsce w większości są > niewierzący . Pełna micha i duże pieniądze to ich zainteresowania. Prawo nasze > i zwierzchnicy kościelni tolerują ten proceder. To nie nic wspólnego z wiarą > ani nauką chrystusa. Nietolerancja jaką przejawiasz jest naganna. BINGO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ouimet Re: Kościół katolicki USA wzór czy nauka? IP: *.sympatico.ca 09.08.03, 01:46 Alicja-sama musisz zdecydowac,jezeli pytanie postawilas na powaznie Tolerancyjny-/duzo belkotu/Plucie..."Ot,tak sobie teoretycznie"Proponuje skok do lozka i raczki na koldrze,abys znowu nie mial takich bzdurnych nocnych zwidow,ktore wydaja ci sie rzeczywistoscia. POKORNIE CZEKAM NA POCZATEK DYSKUSJII.Poprzednie -to w wiekszosci -bluzganie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Kościół katolicki USA wzór czy nauka? IP: *.sympatico.ca 09.08.03, 22:22 to co to k...a za matka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podroznik A mnie rabin chciał zgwałcić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 01:40 Tak jak w temacie. Szłem se w Jerusrlem, i wszedłem na taki ichniejszy plac ryku, czy placzu, cuś tak one to nazywali. No to jak mowie szłem sobie obok takiego z długimi świdrami od głowy - pajsy, czy cuś. No to ten czarny w chałacie, ze świdrami, to chyba był szpiegiem, bo miał kartkie, ktora ukratkiem wcisnął w szczelinke w murze. I tera to on zaczał tak jakby mnie chciał zgwałcic w przod i w tył. Wzrok to ja mam jeszcze dobry, baby nijakiej nie było, a ten kopuluje wozduch i idzie do mnie. No tom mu dał w ryj i tyle. ten we wrzask, jak to une. pełno sie takich innych parchow nazlatywało, żem musiał uciekać. To one som jeszcze gorsze od tego co wy piszeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: A mnie rabin chcia? zgwa?cic´ IP: *.chello.pl 09.08.03, 02:08 Wracam do tematu: prawnicy to najgorsze scierwo jakie moze byc. Za kase wybronia nawet morderce i uzasadniaja to racja swego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik samosądy IP: *.ght.iadfw.net 09.08.03, 03:30 jak podejrzany o przestepstwo to ukamieniowac dziada ! a jak sie okaze ze to pomylka to ukamieniowac tego co ukamieniowal tamtego ! ps. niech wszyscy prawnicy pracujo za darmo, no jakby charytatywnie a jak im sie nie podoba to won ! obejdzie sie i bez nich powola sie komitety obywatelskie na wzor Iranu Gość portalu: andy napisał(a): > Wracam do tematu: > prawnicy to najgorsze scierwo jakie moze byc. Za kase wybronia nawet > morderce i uzasadniaja to racja swego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik === DASZ NA TACE PEDALOWI ? ++++++++++++++++++++++ IP: *.ght.iadfw.net 09.08.03, 03:32 no dasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FILOZOF Re: === DASZ NA TACE PEDALOWI ? +++++++++++++++++ IP: *.ras.nps.navy.mil 09.08.03, 09:26 Sensownie ironizujesz i wysmiewasz uprzedzenia przeciw prawnikom. Jak widac jednak, natura nie znosi prozni i musisz zaraz je zastapic uprzedzeniami przeciw pedalom. A jak np. ktos urodzil sie rudy, to co? Tez go zabic? Albo przefarbowac? A na tace nie dam zadnemu,bo w takie miejsca nie chodze, strata czasu i poziom myslenia wieki do tylu. Podoba mi sie tekst Tolerancyjnego pod koniec drugiej setki. Sam Shaha czytalem, jeszcze przed tlumaczeniem na polski. Zobacz, poczytaj. Sa sensowniejsze rzeczy na swiecie niz mechaniczne uprzedzenia wynikle z indoktrynacji. Jakbys zyl w Atenach, mialbys odwrotne poglady. Moze warto miec poglady swoje wlasne, niezalezne od miejsca i czasu? O tym pisze Shah. Mozna nauczyc sie byc rozsadnym we wszystkim, a nie tylko w jednym ( w twoim przypadku w sensownej obronie prawnikow). Sam kiedys splodzilem 2 prawno- miedzynarodowe artykuly, ale to byl margines moich zainteresowan. Wiec jestesmy prawie kolegami. Ale nie ulegaj emocjom. I to w zadna strone. Badz obiektywny. Poczytaj te teaching stories. Ostatnio nawet w podreczniku psychologii ze Stanfordu te przypowiesci nazwano duzym i niedocenionym osiagnieciem psychologii. Byl wyklad profesora Stanfordu w Library of Congress. Wygladasz na zdolnego, inaczej by mi sie nie chcialo tyle pisac. Tu w Kalifornii jest juz po polnocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KGN Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.its.unimelb.edu.au 09.08.03, 03:27 No coz, ponad 90% ksizezy katolickich to przeciez zboczency sexualni, glownie homosexualisci i pedofile, ale zdarzaja sie tez np. nekrofile (pogrzeby!)... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kościół katolicki świadomie ukrywał przypadki IP: *.gen.twtelecom.net 09.08.03, 11:56 Gość portalu: KGN napisał(a): > No coz, ponad 90% ksizezy katolickich to przeciez zboczency > sexualni, glownie homosexualisci i pedofile, ale zdarzaja sie > tez np. nekrofile (pogrzeby!)... :( No i chuj ci w dupe parchu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: SZCZERBACI I SWIEZY BOCZEK... IP: *.proxy.aol.com 09.08.03, 04:42 ... i tu zachodzi pytanie...mianowicie...co ukrywa sam naczelny...,ze tak maci ,ze tak powiem....codzienie ...od rana do wieczora...ten sam temat... Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Mee...A mnie sie wydaje...Tak z historii...Ze Adas 09.08.03, 13:23 ma przejscia... Z dziecinstwa... I ze go niejaki gen.Walter po pijaku wowczas zgwalcil... A potem jeszcze malutka Basie Torunczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re:Amerykański i polski wstyd. IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 15:12 Gość portalu: mee napisał(a): > ... i tu zachodzi pytanie...mianowicie...co ukrywa sam > naczelny...,ze tak maci ,ze tak powiem....codzienie ...od rana > do wieczora...ten sam temat... Dziwię się również dlaczego tak wielka ilość internautów zabrała głos na temat amerykańki przecież. Sensacja to czy okazja do potępienia naszych kościelnych. GW dobrze zna choroby społeczeństwa polskiego. Może pomoże nam załatwić problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pier giorgio frassati Deus Decit IP: 81.* / 192.168.0.* 09.08.03, 05:31 Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1563 Fryderyk Nietzsche Deus decit Zob. biogr. "Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest dostatecznie trujący, podstępny, mały - nazywam je jedną, nie dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: Deus Decit...memento mori... IP: *.proxy.aol.com 09.08.03, 05:39 Gość portalu: pier giorgio frassati napisał(a): > Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1563 > Fryderyk Nietzsche > Deus decit > > Zob. biogr. > > "Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi > chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie > kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym > stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej > przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości > nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim > przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym > wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest > dostatecznie trujący, podstępny, mały - nazywam je jedną, nie > dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..." - jeden wielki belkot nienawisci...do wlasnej reki...a co dopiero prawic o glowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzacy Re: Deus Decit...memento mori... IP: *.dyn.optonline.net 09.08.03, 06:02 Gość portalu: mee napisał(a): > Gość portalu: pier giorgio frassati napisał(a): > > > Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1563 > > Fryderyk Nietzsche > > Deus decit > > > > Zob. biogr. > > > > "Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi > > chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie > > kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym > > stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej > > przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości > > nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim > > przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym > > wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest > > dostatecznie trujący, podstępny, mały - nazywam je jedną, nie > > dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..." > > - jeden wielki belkot nienawisci...do wlasnej reki...a co dopiero prawic o > glowie.... Nieprawda,to co pisze Nietzsche jest bolesna prawda o calym chrzescijanstwie,i ja jako chrzescijanin musze cierpiec z tego powodu, bo nie zostala w nim odostepniona prawda Boga,ale zostala ona klamliwie zakamuflowana;dlatego tez Bog odwrocil sie od nas i nikt nie wie czy jeszcze kiedys do nas powroci? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: PALNT...I WIELKIE SLOWO... IP: *.proxy.aol.com 09.08.03, 06:57 Gość portalu: wierzacy napisał(a): > Gość portalu: mee napisał(a): > > > Gość portalu: pier giorgio frassati napisał(a): > > > > > Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1563 > > > Fryderyk Nietzsche > > > Deus decit > > > > > > Zob. biogr. > > > > > > "Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi > > > chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie > > > kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym > > > stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej > > > przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości > > > nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim > > > przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym > > > wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest > > > dostatecznie trujący, podstępny, mały - nazywam je jedną, nie > > > dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..." > > > > - jeden wielki belkot nienawisci...do wlasnej reki...a co dopiero prawic o > > > glowie.... > > Nieprawda,to co pisze Nietzsche jest bolesna prawda o calym > chrzescijanstwie,i ja jako chrzescijanin musze cierpiec z tego powodu, > bo nie zostala w nim odostepniona prawda Boga,ale zostala ona klamliwie > zakamuflowana;dlatego tez Bog odwrocil sie od nas i nikt nie wie czy jeszcze > kiedys do nas powroci? > > :( > > - jednym slowem ...polecam ci drzewo...czy drzewo...odwrocilo sie ...jak..kolwiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzacy Re: PALNT...I WIELKIE SLOWO... IP: *.dyn.optonline.net 09.08.03, 07:29 Gość portalu: mee napisał(a): > Gość portalu: wierzacy napisał(a): > > > Gość portalu: mee napisał(a): > > > > > Gość portalu: pier giorgio frassati napisał(a): > > > > > > > Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1563 > > > > Fryderyk Nietzsche > > > > Deus decit > > > > > > > > Zob. biogr. > > > > > > > > "Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi > > > > chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie > > > > > kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym > > > > stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej > > > > przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości > > > > nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim > > > > przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym > > > > wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest > > > > dostatecznie trujący, podstępny, mały - nazywam je jedną, nie > > > > dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..." > > > > > > - jeden wielki belkot nienawisci...do wlasnej reki...a co dopiero pra > wic o > > > > > glowie.... > > > > Nieprawda,to co pisze Nietzsche jest bolesna prawda o calym > > chrzescijanstwie,i ja jako chrzescijanin musze cierpiec z tego powodu, > > bo nie zostala w nim odostepniona prawda Boga,ale zostala ona klamliwie > > zakamuflowana;dlatego tez Bog odwrocil sie od nas i nikt nie wie czy jes > zcze > > kiedys do nas powroci? > > > > :( > > > > > - jednym slowem ...polecam ci drzewo...czy drzewo...odwrocilo > sie ...jak..kolwiek... Jakie "drzewo" masz na mysli? Bo np. Szatan na drzewie zwyciezyl (waz) i rowniez na drzewie zostal pokonany (Krzyz).Jezeli to drzewo masz na mysli,to tak, odwrocilo sie! Wlasnie o tym mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: PALNT...I WIELKIE SLOWO... IP: *.proxy.aol.com 09.08.03, 07:38 Gość portalu: wierzacy napisał(a): > Gość portalu: mee napisał(a): > > > Gość portalu: wierzacy napisał(a): > > > > > Gość portalu: mee napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: pier giorgio frassati napisał(a): > > > > > > > > > Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1563 > > > > > Fryderyk Nietzsche > > > > > Deus decit > > > > > > > > > > Zob. biogr. > > > > > > > > > > "Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi > > > > > chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, > jakie > > > > > > > kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższy > m > > > > > stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej > > > > > przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości > > > > > > nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim > > > > > > przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym > > > > > > wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jes > t > > > > > dostatecznie trujący, podstępny, mały - nazywam je jedną, n > ie > > > > > dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..." > > > > > > > > - jeden wielki belkot nienawisci...do wlasnej reki...a co dopier > o pra > > wic o > > > > > > > glowie.... > > > > > > Nieprawda,to co pisze Nietzsche jest bolesna prawda o calym > > > chrzescijanstwie,i ja jako chrzescijanin musze cierpiec z tego powo > du, > > > bo nie zostala w nim odostepniona prawda Boga,ale zostala ona klaml > iwie > > > zakamuflowana;dlatego tez Bog odwrocil sie od nas i nikt nie wie cz > y jes > > zcze > > > kiedys do nas powroci? > > > > > > :( > > > > > > > > - jednym slowem ...polecam ci drzewo...czy drzewo...odwrocilo > > sie ...jak..kolwiek... > > Jakie "drzewo" masz na mysli? > Bo np. Szatan na drzewie zwyciezyl (waz) i rowniez na drzewie > zostal pokonany (Krzyz).Jezeli to drzewo masz na mysli,to tak, odwrocilo sie! > Wlasnie o tym mowie. > > -no, niezle...ale tu byla mowa o drzewie...,o drzewie, ktorego nic nie rusza...ok.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Deus Decit...memento mori... IP: *.net.autocom.pl 09.08.03, 15:20 Jakże chciałabym, żeby to był bełkot nienawiści. Jak to możliwe, że my dorosłe, wykształcone społeczeństwa pozwalamy im brnąć dalej w te okrucieństwa. Byle wiejskiemu sutannowemu bijemy pokłony nie rządając od niego większej pokory niż nasza. Czy zapewniona z założenia pełna micha ma nad nami aż taką przewagę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robin Re: Deus Decit...memento mori... IP: *.embc.org.uk / 10.16.52.* 10.08.03, 13:46 Gość portalu: alicja napisał(a): > Jakże chciałabym, żeby to był bełkot nienawiści. Jak to możliwe, że my dorosłe, > > wykształcone społeczeństwa pozwalamy im brnąć dalej w te okrucieństwa. Byle > wiejskiemu sutannowemu bijemy pokłony nie rządając od niego większej pokory niż > > nasza. Czy zapewniona z założenia pełna micha ma nad nami aż taką przewagę? wyksztalcone spoleczenstwo nie RZADA pokory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: did deus deus kosmateus i morele baks IP: *.dialup.mindspring.com 10.08.03, 02:27 Gość portalu: pier giorgio frassati napisał(a): > Oryginał: www.racjonalista.pl/kk.php/s,1563 > Fryderyk Nietzsche > Deus decit > > Zob. biogr. > > "Potępiam chrześcijaństwo, podnoszę przeciw Kościołowi > chrześcijańskiemu najstraszniejsze ze wszystkich oskarżeń, jakie > kiedykolwiek wyszły z ust oskarżyciela. Jest on w najwyższym > stopniu skorumpowany... z każdej wartości uczynił jej > przeciwieństwo, z każdej prawdy kłamstwo, z każdej prawości > nikczemność duszy... Nazywam chrześcijaństwo jednym wielkim > przekleństwem, jednym wielkim wewnętrznym zepsuciem, jednym > wielkim instynktem zemsty, dla którego żaden środek nie jest > dostatecznie trujący, podstępny, mały - nazywam je jedną, nie > dającą się zmyć plamą na honorze ludzkości..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antysemita Zydowscy prawnicy IP: *.149.220.203.acc01-poun-gra.comindico.com.au 09.08.03, 06:43 Walka o dusze trwa. Dwoch na trzech tropiacych... prawnikow to Zydzi. Reszte sobie mozna dopowiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: ACH...CI...FRANCUZI... IP: *.proxy.aol.com 09.08.03, 07:07 ...oni zawsze maja swe racje....wraz ..z niemcami...i te polskie obozy smierci....co te zabo-dojcze ...forsuja....w swiecie...a michnik ...klaszcze...u ..u urbana woda sie leje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: ACH...CI...FRANCUZI... IP: 80.50.28.* 09.08.03, 10:44 Gość portalu: mee napisał(a): > ...oni zawsze maja swe racje....wraz ..z niemcami...i te polskie > obozy smierci....co te zabo-dojcze ...forsuja....w swiecie...a > michnik ...klaszcze...u ..u urbana woda sie leje... Czegóż.. ty palancie ... tak...mee-czysz. Ty owieczko...boża...To ma...być oznaka....inte-ligencji...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Zeby problem byl ograniczony do pedofilli , byloby IP: *.carolina.rr.com 09.08.03, 08:37 dobrze. Ja jeste wierzacy ale ten kosciul jest tak zepsuty ze strach. Jak chrzcilem corke w kosciele w Siemianowicach to przy okazji ksiadz tak nachalnie i bezobcesowo do zony dopierniczal. ze do dzisiaj mi sie chce wymiotowac jak to sobie przypomne. Z niczym sie nie kryl. Przeciez ta historia z pedofilami to dopiero powierzchnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee Re: CHLOPIE... IP: *.proxy.aol.com 09.08.03, 08:44 ...i co ty na to..jechowe chodza w kolo...,bo zydem nie zostaniesz... Odpowiedz Link Zgłoś