Dodaj do ulubionych

NA WINOBRANIE DO FRANCJI

IP: 62.39.206.* 20.08.03, 01:37
Z powodu upalow i suszy, w tym roku winobranie juz sie zaczyna w niektorych
regionach Francji, a w pozostalych rowniez sie przyspieszy.
Brakuje rak do pracy i z tego powodu bedzie aplikowana "tolerancja" w
stosunku do cudzoziemcow spoza Unii, ktorzy zechca pracowac.
Wskazane jest poinformowanie sie w Ambasadzie, lub Konsulatach (uwaga
na "organizatorow" wyjazdow, ktorzy co roku oszukuja sporo rodakow).

Informacja z dziennikow telewizyjnych i gazet fr.

.
Obserwuj wątek
    • gabrielacasey Masz racje, Krysiu, ale to inne forum. I z bardzo 20.08.03, 02:12
      dzis tragiczna tematyka. Jasne, zycie toczy sie dalej, ale twoj post zabrzmial
      w tym kontekscie ciut niezrecznie. Poza tym ostroznie z jazda przez Paryz:
      spodziewany jest (znany instutut brutyjski) zamach w paryskim metro.

NB. polecam rejony mego wujka, tj. CARCASSONNE

www.francemonthly.com/n/0401/index.php
      • Gość: Krystyna Re: Masz racje, Krysiu, ale to inne forum. I z ba IP: 62.39.206.* 20.08.03, 02:43
        gabrielacasey napisała:

> dzis tragiczna tematyka. Jasne, zycie toczy sie dalej, ale twoj post
        zabrzmial
        > w tym kontekscie ciut niezrecznie. Poza tym ostroznie z jazda przez Paryz:
        > spodziewany jest (znany instutut brutyjski) zamach w paryskim metro.
        >
        > NB. polecam rejony mego wujka, tj. CARCASSONNE
        >
        > www.francemonthly.com/n/0401/index.php
        • Gość: Krystyna Re: Masz racje, Krysiu, ale to inne forum. I z ba IP: 62.39.206.* 20.08.03, 02:52
          Gość portalu: Krystyna napisał(a):

> gabrielacasey napisała:
          >
          > > dzis tragiczna tematyka. Jasne, zycie toczy sie dalej, ale twoj post
          > zabrzmial
          > > w tym kontekscie ciut niezrecznie. Poza tym ostroznie z jazda przez Paryz:
          >
          > > spodziewany jest (znany instutut brutyjski) zamach w paryskim metro.
          > >
          > > NB. polecam rejony mego wujka, tj. CARCASSONNE
          > >
          > > www.francemonthly.com/n/0401/index.php

** ...moze "niezrecznie", a moze reakcja na niektore wulgarne posty
          z "kontekstu".
          Pozdrowienia dla wujka z Carcassonne - Krysia z Prowansji.
          • gabrielacasey Nawzajem, Krysiu! I udanych zbiorow. I zabawy po 20.08.03, 03:11
            tych zbiorach. I zabojczego mlodego wina... Nb. nie wiesz, ktore wina z tego
            rocznika moga byc dobre? Kiepska jestem w laczeniu rodzaju pogody z gatunkiem
            winorosli...
            • Gość: Krystyna Re: Nawzajem, Krysiu! I udanych zbiorow. I zabawy IP: 62.39.206.* 20.08.03, 03:47
              gabrielacasey napisała:

> tych zbiorach. I zabojczego mlodego wina... Nb. nie wiesz, ktore wina z tego
              > rocznika moga byc dobre? Kiepska jestem w laczeniu rodzaju pogody z
              gatunkiem
              > winorosli...

** Niestety, winnic nie posiadam...za to mam niezla "piwnice" i kilka dobrych
              butelek z 1976, roku upalnego i wielkiej suszy, wiec wino z tego roku powinno
              byc wysmienite.
              P.S. mlodego wina nie pijam, ale polecam niektorym zacieklym protagonistom
              z "tematu dnia", ktorzy daleko od niego odbiegaja (zamach na ONZ w Iraku),
              moze zlagodzi potok wypluwanych , jadowitych i NIE NA TEMAT, wypowiedzi.
              Zycze dobrej nocy...
            • nierzyd Re: Nawzajem, Krysiu! I udanych zbiorow. I zabawy 20.08.03, 12:40
              gabrielacasey napisała:

> tych zbiorach. I zabojczego mlodego wina... Nb. nie wiesz, ktore wina z tego
              > rocznika moga byc dobre? Kiepska jestem w laczeniu rodzaju pogody z gatunkiem
              > winorosli...

Glupia cioto i wielka milosniczko rodzimego jabola. Golnij sobie "perszinga" z
              poprzedniego rocznika, ktory masz pod tapczanem i przestan pierdolic komunaly
              od ktorych mozna dostac tylko kaca. Kiepska jestes nie tylko "w laczeniu pogody
              z gatunkiem winorosli" ale nawet w zgrywaniu sie na wielka dame, ktora
              jest "kiepska".

Laczenie "rodzaju pogody" i "gatunku winorosli" glupia wiejska cipo, to twoj
              kolejny rekord sianologii stosowanej.
              • gabrielacasey Istnieje zwiazek. I kazdy herbowy o tym wie, ale 21.08.03, 00:58
                NIE TY, CHAMIE!!!
                • nierzyd Co wiesz? Duzo jablek, duzo "jabola"? 21.08.03, 09:42
                  Taki "herbowy" jak ty chamko? Co wiesz? "W laczeniu pogody
                  z gatunkiem winorosli" jestes "kiepska". Coz zatem mozesz wiesdziec?
                  Duzo jablek, duzo "jabola"? Tyle powinnas juz wiedziec.
      • nierzyd Re: Masz racje, Krysiu, ale to inne forum. I z ba 20.08.03, 12:24
        gabrielacasey napisała:

> Poza tym ostroznie z jazda przez Paryz:

"Znany instytut brutyjski" spodziewa sie zamachu oczywiscie islamistow.

wujek juz szarpie winogrona od tygodnia.

• gabrielacasey Wujek jest inzynierem. I bylym oficerem z Algierii 21.08.03, 01:00
          Gdzie paru tweoich arabskich kochankow, nierzydzie, utlukl! I Legie za ro od De
          Gaulle'a dostal. Ale, powtarzam, SKAD TAKI CHAM JAK TY MOZE o Legii Honorowej
          wiedziec?
          • nierzyd kapral to nie "oficer" nalana Gabrycho 21.08.03, 09:43
      • schlagbaum Re: Masz racje, Krysiu, ale to inne forum. I z ba 20.08.03, 13:01
        gabrielacasey napisała:

zabrzmial
        >
        >
        > www.francemonthly.com/n/0401/index.php

Brytyjczycy znani sa juz w swiecie z solidnych i sprawdzonych informacji.
        Trzeba miec talent wyjatkowy, zeby do kazdego dowolnie wybranego tematu
        wpieprzyc zawsze swoje trzy grosze i to zawsze te same.
        Glupi palant jestej gabrielu i to bardzo.
        • gabrielacasey A TOBIE zal, ze nie jestes w stanie wypowiedziec 21.08.03, 01:03
          sie na zadny temat? Nawet urodzju winogron we Francji? I ze jedyny temat, jaki
          cie fascynuje, to obrabianie tylka blizniemu swemu. Polska HOLOTA. I GLUPOTA...
          • schlagbaum Re: A TOBIE zal, ze nie jestes w stanie wypowiedz 21.08.03, 01:24
            gabrielacasey napisała:

> sie na zadny temat? Nawet urodzju winogron we Francji? I ze jedyny temat,
            jaki
            > cie fascynuje, to obrabianie tylka blizniemu swemu. Polska HOLOTA. I
            GLUPOTA...

Ty nadety, ograniczony klownie, ktory wszystko wie lepiej (ciekawe dlaczego
            kryjesz sie za damskim nikiem )
            Trzeba chyba wiedziec przynajmniej tyle co brudu za paznokciem jak chce sie
            podejmowac temat alo dziub w kubel.
            Zapytaj wujka to ci opowie, ze w jego rejonie jest dobry czas dla Grenche i
            Cinsaut niezly na Mourverdre i Roussanne i slaby dla Viognier.

Jak znajdziesz troche czasu to daj znac bo mam do wyniesieni troche butelek po
            Cortez-Hermitage Clos des Grives i Gigondas ( Du terme )
            Moze sie chociaz do tego nadajesz.
            Tylko uwazaj bo w winnicach roi sie od terrorystow.
            • gabrielacasey Bo jestem kobieta. I to nie nick: publikowalam pod 21.08.03, 01:37
              tym imieniem i nazwiskiem w Polsce, w tym i w znanym tygodniku. I publikuje w
              UK. A wiem duzo, duzo wiecej od takich durni, jak ty.
              • gabrielacasey PS: 12 godzin te odpowiedz szykowales? I dobrze. 21.08.03, 01:39
                Nauka i chamstwu nie szkodzi.
              • schlagbaum Re: Bo jestem kobieta. I to nie nick: publikowala 21.08.03, 01:40
                gabrielacasey napisała:

> tym imieniem i nazwiskiem w Polsce, w tym i w znanym tygodniku. I publikuje w
                > UK. A wiem duzo, duzo wiecej od takich durni, jak ty.

To juz sie przestaje dziwic, ze ilosc pederastow stale rosnie.

Spij zlotko dobrze
                • gabrielacasey Sa znajomi z tego forum, ktorzy juz mnie widzieli. 21.08.03, 01:54
                  OSMIESZAJ SIE GLUPCZE, DALEJ!!!
                  • nierzyd Ale my mam nadzieje nie musimy? 21.08.03, 09:53
      • ping-pong Winogrona w metrze ? 21.08.03, 04:38
        gabrielacasey napisała:

zabrzmial

O ile mi wiadomo winogrona nie rosna w metrze.
        • gabrielacasey Jasne, ale do stacji busow trzeba jakos dojechac, 21.08.03, 04:42
          by dotrzec tam, gdzie te winogrona rosna...
    • Gość: ASIA Re: do Gabrieli Casey IP: 194.51.100.* 20.08.03, 12:00
      Gabrielo,

Czy moglabys napisac cos wiecej na temat przewidywanym zamachu w paryskim
      metrze ?
      Mieszkam w Paryzu i jestem przerazona twoja informacja.
      • nierzyd Re: do Gabrieli Casey 20.08.03, 12:25
        Gość portalu: ASIA napisał(a):

> Gabrielo,
        >
        > Czy moglabys napisac cos wiecej na temat przewidywanym zamachu w paryskim
        > metrze ?
        > Mieszkam w Paryzu i jestem przerazona twoja informacja.

I dobrze ci tak! "Znany instytut brutyjski" pisze ze bedzie zamach to bedzie.
      • gabrielacasey Bylo pare dni temu w GW on-line, tj.o krajach 21.08.03, 01:09
        najbardziej narazonych na zamachy terrorystow arabskich. W UK to Londyn i
        okolice Westminsteru; u was Paryz i metro. Byc moze dlatego, ze kilka miesiecy
        temu francuskie fliki zlapaly tam Algierczykow ze skradziona w Wlk.
        Brytanii "rycyna" ( to nie ta na zoladek, jakas silna trucizna czy cos rownie
        paskudnego; nb. tez znaleziono ja w metrze). Raport przygotowala angielska
        WYWIADOWNIA GOSDPODARCZA, nie zas MI5 czy MI6 i sami Brytyjczycy zarty sobie z
        tego robia i Westminsteru nikt lukiem nie omija. Inna sprawa, ze Bryty sa
        przyzwyczajone do bomb...IRA. Niemniej nie szkodzi uwazac na podejrzanych ludzi
        i podejrzane pakunki, pozostawione na stacji czy w wagonie.
        • nierzyd Bylo pare dni temu 21.08.03, 09:44
          gabrielacasey napisała:

> WYWIADOWNIA GOSDPODARCZA,

ue he he he he.... hu hu hu hu hu.....
    • nierzyd Do Krystyny 20.08.03, 12:50
      Wiem Krystyna, ze twoja opinia na temat tej wsiowej, ograniczonej kretynki,
      ktora mysli, ze jakosc wina zalezy tylko od "rodzaju pogody" i "gatunku
      winorosli" pokrywa sie stuprocetowo z moja.

Jestes jednak zbyt delikatna i kulturalna osoba, zeby tej glupiej cipie,
      zgrywajacej sie na co najmniej zone soltysa powiedziec to wprost w jej nalana
      gebe.

Niniejszym uczynilem to za ciebie. Nie musisz dziekowac.
      • Gość: Krystyna Re: Do Krystyny IP: 62.39.208.* 21.08.03, 00:38
        nierzyd napisał:

> Wiem Krystyna, ze twoja opinia na temat tej wsiowej, ograniczonej kretynki,
        > ktora mysli, ze jakosc wina zalezy tylko od "rodzaju pogody" i "gatunku
        > winorosli" pokrywa sie stuprocetowo z moja.
        >
        > Jestes jednak zbyt delikatna i kulturalna osoba, zeby tej glupiej cipie,
        > zgrywajacej sie na co najmniej zone soltysa powiedziec to wprost w jej
        nalana
        > gebe.
        >
        > Niniejszym uczynilem to za ciebie. Nie musisz dziekowac.

** niemniej dziekuje....arogancja i samozadowolenie to nie moja "a cup of tea".
        • Gość: Krystyna Od Krystyny IP: 62.39.208.* 21.08.03, 00:51
          ...przyznaje jednak, ze moj temat, w obliczu dramatycznych faktow dnia, mogl
          byc odebrany jako "nie na miejscu"...mea culpa! (wczesniej czytalam na tym
          forum o pracy w Niemczech, wiec dodalam swoje dwa grosze, myslac, ze moze
          komus sie przyda)...
          • gabrielacasey Ale spowodowalas wsciekle ujadanie ANTYSEMITY 21.08.03, 01:12
            Nie przejmuj sie: nasz antysemita ujada na kazdy temat. Nawet winobrania we
            Francji. Jak kazdy prymitywny cham i chory czlowiek: ostatnio widzial Zyda we
            wlasnej lodowce na miejscu wczorajszego schabowego!
            • nierzyd Re: Ale spowodowalas wsciekle ujadanie ANTYSEMIT 21.08.03, 09:17
              gabrielacasey napisała:

> Nie przejmuj sie: nasz antysemita ujada na kazdy temat.

I co ja na to poradze, ze akurat jestes zydowka ty "kazdy", chamski,
              wsiowy "temacie"?

> Nawet winobrania we Francji.

Nie winobrania orzeszku, tylko takie puste, chamskie glaby kapusciane jak ty,
              ktore ciagle usiluja sie dowartosciowywac pierdolac trzy po trzy o "polskim
              chamstwie" i zgrywajac sie na "eksperta" win, co ma polegac na tym, ze
              jest "kiepska" "w laczeniu rodzaju pogody z gatunkiem winorosli..."
              huhuhuhuhu
          • nierzyd Do Krystyny 21.08.03, 09:37

Nie przejmuj sie Krystyna. Temat byl jak najbardziej na miejscu. Ludzie gina
            codziennie, nie tylko w Izraelu. To forum to nie tylko forum zalobne po Zydach
            wysadzonych w powietrze, tylko forum "Swiat".

Nalana Gabrycha i tak nie miala nic sensownego do powiedzenia poza przyznaniem,
            ze jest "kiepska".
            Jej kwiki sluza temu co zwykle, czyli graniu "herbowej" soltysiny, ktora
            bezgranicznie pogardza "polskim chamstwem" i jest "kiepska" " w laczeniu
            rodzaju pogody z gatunkiem winorosli" he he he he he hu hu hu hu hu

• Gość: Wuj Ingmar Pić mogę, zbierać mi się nie chce IP: *.client.attbi.com 21.08.03, 06:46
      Poczekam, aż zabutelkujecie i wtedy kupię. :)
      • Gość: fox @wuj Ingmar IP: *.w81-51.abo.wanadoo.fr 21.08.03, 09:33
        Gość portalu: Wuj Ingmar napisał(a):

> Poczekam, aż zabutelkujecie i wtedy kupię. :)

no to w takim razie trzeba bedzie poczekac na "beaujolais"
        a wypic go bedzie mozna 21 listopada o polnocy :)
        • Gość: Krystyna Re: @wuj Ingmar IP: 62.39.209.* 27.08.03, 01:06
          Gość portalu: fox napisał(a):

> Gość portalu: Wuj Ingmar napisał(a):
          >
          > > Poczekam, aż zabutelkujecie i wtedy kupię. :)
          >
          > no to w takim razie trzeba bedzie poczekac na "beaujolais"
          > a wypic go bedzie mozna 21 listopada o polnocy :)

** "Beaujolais......nouveau, bien sûr! ...osobiscie, nie przepadam...ale dla
          fety mozna sie "poswiecic"....pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka