tomek404 08.06.08, 17:45 Za kim kibicujecie:))) Pytanie bez podtekstow. Powazne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Re: Polscy Niemcy, macie dzisiaj dylemat? 08.06.08, 18:58 A ty? PF Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Polscy Niemcy, macie dzisiaj dylemat? 08.06.08, 19:07 Szczerze? To bardzo dziwne uczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Polscy Niemcy, macie dzisiaj dylemat? 08.06.08, 19:10 Szczerze. Sport to emocje, inaczej nie mozna... PF Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_rusek Re: Polscy Niemcy, macie dzisiaj dylemat? 08.06.08, 19:08 Ty Zyd czy co, ze pytaniem na pytanie? Ja za Polska! PL-3 : DE-1 Ale wystarczy 1:0 Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 19:20 Pytam poważnie? Na Śląsku są ludzie którzy mają w sobie krew niemiecka lub rodziny z Niemiec (np. żonę) i nie uważają się za Niemców (są Polakami i za takich się uważają) i są też takie osobniki które nic nie mają wspólnego z Niemcami, nagle odkrywają w sobie niemieckość i uznają się za Niemców - o takich Klosech i Podolskich Niemcy mówią: "wodni Niemcy", to nawet nie są Volksdeutsche - pożyteczni po to by cos zrobić dla Niemiec lub w imieniu Niemiec ale jednocześnie pogardzani i nie uznawani za Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_rusek Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 19:38 Jak moze byc polski Francuz, to dlaczego nie moze byc polski Niemiec? Przynajmniej p_f za takiegi sie podaje:) Taki nie to nie tamto.) "wodni Niemcy", to nawet nie są > Volksdeutsche - pożyteczni po to by cos zrobić dla Niemiec lub w > imieniu Niemiec ale jednocześnie pogardzani i nie uznawani za > Niemców. Goldbum do takich nalezy, bo ciagle mu sie hitlerek sni, ale juz nic poza tym dla Niemiec nie moze sierota zrobic, wiec pogardzaja nim tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jedna odpowiedz 08.06.08, 19:48 i od razu dla dwoch forumowiczow obrazliwa. Nick jest obrazliwy dla Rosjan. Lubisz prowokowac Goebbelsiu, he? PF Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_rusek Re: Jedna odpowiedz 09.06.08, 13:41 Na glowe upadles, czy co? Czym to ja Cie obrazilem peefie? Przeciez podpisujesz sie jako "polski_francuz", wiec w czym rzecz? Chcesz byc polskim Francuzem i tychze Francuzow opieprzasz?:) Wiec co Cie tak oburza? Moze zmien nik na bardziej jednoznaczny.) A goldbuma bede przesladowal gdzie tylko bede mogl. To prawdziwy esesman. O czym by sie nie pisalo na forum u niego zawsze pojawia sie jego ulubieniec hitlerek. Zyc bez niego nie moze! Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: Jedna odpowiedz 10.06.08, 12:57 polski_francuz napisał: > Nick jest obrazliwy dla Rosjan. nick jest obrazliwy dla polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 19:47 Izrael jest krajem emigrantow. Stajesz sie patriota po pierwszym zetknieciu z jezykiem, ludzmi, atmosfera (nie do uwierzenia, ale to prawda), pozostaje jednak sentyment do kraju z ktorego pochodzisz. Przeciez nie mozna zmienic podniebienie i kubki smakowe na inne, zlikwidowac wspomnienia, pozostawionych przyjaciol, pierwsza milosc, kulture i etc. To powoduje, ze kiedy przychodzi dzien kibicowania, jest to dzien sprawdzianu. Sprawdzianu, co jest w tobie silniejsze. Czasami to jest jak kiwajaca sie waga z odwaznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sprawdzian 08.06.08, 19:54 za mlodych czasow zdarzylo ci sie pewnie trochze wypic. I po alkoholu prawdziwe emocje wychodza. Przypadek Zydow jest odrebny bo zachowali przez tysiaclecia swoja indywidualnosc. Ludy o korzeniach europejskich integruja jako tako sie w pare pokolen. Chociaz, jak pokazal przyklad V kolumny, mozna poruszyc strune narodowa nawet po kilku pokoleniach. Ale nie tysiaclecia. Nikt tu az tak daleko nie siega. Kilkaset lat temu wiekdzosc Niemcow i Polakow pracowali na roli i roli narodu nierozumieli (przypomnij sobie Kordiana i Chama). PF Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Sprawdzian 08.06.08, 20:02 :)))aby zrozumiec co napisales, musialam sie niezle skoncentrowac na tekscie. Nie wiem czy dobrze zrozumialam co autor mial na mysli. Otoz Zydzi zawsze byli zwiazani z krajem w ktorym zyli, bedac rownoczesnie zwiazani z tradycja i religia zydowska. Jedno nie wyklucza drugiego. Masz przyklad Druzow. Sa zawsze silnie zwiazani z krajem w ktorym mieszkaja, co nie przeszkadza im utrzymac wlasna odrebnosc kulturowa, tradycje, religie. Sa dobrymi zolnierzami i patriotami. Pisanie o V kolumnie bylo mniemam prowokacyjne, wiec nie podejme tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Sprawdzian 08.06.08, 21:10 "Sa zawsze silnie zwiazani z krajem w ktorym mieszkaja, co nie przeszkadza im utrzymac wlasna odrebnosc kulturowa, tradycje, religie" Mozna to tez pewnie odniesc do Zydow, na ile (a dosc malo) wiem. "Pisanie o V kolumnie bylo mniemam prowokacyjne, wiec nie podejme tematu" Nie bylo. Sadzic bylo mozna, ze Niemcy sie w Polsce dobrze integruje ale Hitlerowi sie jakos udalo ich na Polakow napuscic. Moze panstwowosc polska byla jeszcze w 1929 troche zbyt krotka. PF Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Sprawdzian 08.06.08, 21:36 Mysle, ze Zydow odroznia od innych narodow to, ze sa przywiazani do swojej najstarszej na swiecie spisanej historii, oraz to, ze nawet kiedy juz sie odrywaja od tradycji i sa calkowicie zasymilowani, cos sie wydarza, ze wracaja do korzeni. Przyklad IIWS, oraz Marzec 1968 rok. Wtedy, to Zydzi zasymilowani, ktorych dzieci juz nie mialy pojecia o zydostwie, czesto nawet wiedzy o swoim pochodzeniu, w brutalny sposob ta wiedze otrzymaly, jakby Bog czuwal, zeby Zyd zostal Zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Sprawdzian 08.06.08, 21:45 "Mysle, ze Zydow odroznia od innych narodow to, ze sa przywiazani do swojej najstarszej na swiecie spisanej historii" Mysle, ze jest cos o wiele silniejszego. Egipcjanie tez maja piekna i starsza historie a jakos tak swoich nie popieraja. Sadze, ze cementem wiazacym Zydow jest wiara w to, ze sa narodem wybranym i (w domysle) lepszym niz inne. "Przyklad IIWS, oraz Marzec 1968 rok." Mysle, ze porownanie masowego mordu na Zydach przez Niemcow podczas IIWS i walki politycznej z udzialem frakcji zydowskiej w partii komunistyccznej z 1968 jest obrazliwa (i bezczelna) dla Polakow prowokacja i zakoncze na tym dalsza dyskusje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Sprawdzian 08.06.08, 22:33 Jakiej frakcji zydowskiej? W tym momencie udowodniles, ze wszelka dyskusja z toba, jest poprostu niemozliwa. Roznica miedzy nami jest taka, ze ja prowadze dyskusje w sposob kulturalny i nienapastliwy, a ty starasz sie pokazac to, czego pokazywac nie musisz, bo i tak jest widoczne. Widac pojecie kultury jest u nas inne, wiec pozostanmy w swoich kregach. Swiata nie naprawisz ani ty, ani ja,a zamiast mielic wode, wole wrocic do moich ulubionych ksiazek i zajec. Zostawiam cie wiec z twoimi obsesjami. Zal mi ciebie i dlatego pomimo wszystko zycze ci spokojnych snow o swiecie, Hurysek. Już widział dziesięć przynajmniéj Andromed Do skał przykutych srogimi żelazy, Z warkoczem, który wisi jak u komet – Miłe nadzwyczaj w młodości obrazy! Młodość albowiem świeża – jak Mahomet Panteistyczną jest i wszystkie głazy Zmienia w kobiety, w ogień topi kruszce, Huryski widzi zamiast ziarnek w gruszce. Slowacki ( ponoc tez Zyd:))) Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Sprawdzian 09.06.08, 07:12 Przeczytalem dwa razy twoj post by zrozumiec jego sens, ale nie wiem czy mi sie to udalo. Czynilem aluzje do frakcji PZPR natolinczykow i pulawian, ktore walczyly o wladze w partii pod koniec lat 60. Walka tych frakcji jest uwazana za jedna z waznych przyczyn wypadkow marcowych. "Roznica miedzy nami jest taka, ze ja prowadze dyskusje w sposob kulturalny i nienapastliwy" Jesli roznica, to pewnie chcesz powiedziec, ze ja nie prowadze dyskusji w sposob kulturalny i nienapastliwy? Sadze, ze piszac te slowe stajesz sie niekulturalny (a) i napastliwy (a),bo niezbyt wiem czys kobieta czys mezczyzna. Sadze, ze twoje porownanie (z poprzedniego postu) bylo obrazliwe, co ci juz poprzednio napisalem. I twoja odpowiedz tej obrazy nie zmywa ale raczej stara sie odwrocic kota ogonem poprzez jakies zarzuty nie z tej ziemi.Ten sposob dyskusji nazywa sie sofistyka i rzeczywiscie spraw do przodu nie posuwa. W koncu, Slowacki tworzyl po polsku i byl wielkim polskim poeta. Czemu wiec prowokujesz uzywajac jego imienia? Bez prowokacji nie potrafisz? Proponuje, raz jeszcze, na tym dyskusje zakonczyc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Sprawdzian 09.06.08, 18:42 francuzik..... ty prowokujesz bez przerwy.... i nie odwracaj kota ogonem, bos napisal wyraznie: "udzialem frakcji zydowskiej w partii komunistyccznej", a zaczales prowokowac w momencie, jak na pytanie tomkowej w pierwszym poscie, zamiast odpowiedziec, zapytales sie jej prowokacyjnie.... facio, kto to jestes, to cale forum zna od dawna... prowokator, zadufany w sobie niesamowicie, pouczajacy wszystkich naokolo, i do tego wszystkiego nudnik i manipulator, ktory strasznie zabiega o popularnosc, ale nikak mu to nie wychodzi... jednym slowem, nieciekawe indywiduum.... Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Sprawdzian 09.06.08, 15:37 Bullshit !!! Przed wojna prawie 80 $ polskich Zydow ledwo dukalo po polsku albo wcale a niecale 10 % znalo jezyk w mowie i pismie , ci gremialnie z nielicznymi wyjatkami dali dupy okupantowi ze wschodu i nowemu porzadkowi po wojnie ,... Porownywanie II-giej wojny gdzie zginelo kilkadziesiat milionow ludzi , mordowano za przynaleznosc narodowa lub status spoleczny z rezultatem przegranej przepychanki o wladze w komunistycznej Polsce Zydow z Chamami po ktorej Zydowska elita zwiazana z aparatem komunistycznego rezimu dala noge na zachod obawiajac sie rozliczenia , a reszta skorzystala z okazji otwartych drzwi na zachod , mogla sie narodzic tylko w chorym umysle kogos kto nie pogodzil sie z konsekwencjami przegranej ,... Nikt z was jeszcze nie raczyl odpowiedziec mi na pytanie skad tylu Zydow zwiazanych w ten czy inny sposob z zydokomuna obecnie zajmuje najwyzsze stanowiska w polskim rzadzie czy elicie movers/shakers , skoro "deportowano" was w '68-mym ??? Moze ty sprobujesz ??? ,... ==================================================================== Mysle, ze Zydow odroznia od innych narodow to, ze sa przywiazani do swojej najstarszej na swiecie spisanej historii, oraz to, ze nawet kiedy juz sie odrywaja od tradycji i sa calkowicie zasymilowani, cos sie wydarza, ze wracaja do korzeni. Przyklad IIWS, oraz Marzec 1968 rok. Wtedy, to Zydzi zasymilowani, ktorych dzieci juz nie mialy pojecia o zydostwie, czesto nawet wiedzy o swoim pochodzeniu, w brutalny sposob ta wiedze otrzymaly ,... Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Sprawdzian 09.06.08, 15:55 Generalnie wszedzie , zaczynajac od mniejszosci niemieckiej nad Donem , Parana , po Mississippi - W USA sa najwieksza minority a widzisz i slyszysz ich tylko na October Festivals w przeciwienstwie do nachalnych Zydow ktorzy demonstruja przynaleznosc narodowa przy kazdej okazji i ktorych wszedzie pelno ,... =================================================================== Sadzic bylo mozna, ze Niemcy sie w Polsce dobrze integruje ,... Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: Sprawdzian 09.06.08, 18:32 Ty split i polski francuz jestescie chorzy na nienawisc, to was zreszta laczy i dlatego tak chetnie popijacie winko przywiezione ci przez francuza. Jestescie podobni i dlatego dyskusja z tak chorymi umyslami nie ma sensu. No coz, wy juz jestescie na wylocie z tego swiata, a mlodziez na szczescie mysli inaczej. Wiesz, smieszne jest to, ze dzieci waszego pokolenia sie was wstydza. Mam czeste, a nawet bardzo czeste kontakty z mlodymi ludzmi w Polsce. Wy juz stoicie nad grobem, dlatego mozecie sobie jedynie ponarzekac na los jaki wam zgotowali Zydzi. Pasuje wam ten forumowy wirtualny styl chamstwa,bo to jest wasz styl w zyciu. Sa wykladowcy, ktorzy wstrzykuja jad studentom i sa porzadni i uczciwi. Jestem czestym gosciem w Paryzu i mam liczne kontakty z tamtejszym gronem pedagogicznym na uniwersytecie, ale przyznam, ze jedynie tu na forum czytam tak obrzydliwe teksty i na dodatek klamliwe. To nie moj styl, wiec sobie plujcie do woli w przerwach miedzy kacem. Apropos Kac, to skrot od Kohen Cadyk, wiec nawet po pijanstwie ten wstretny Zyd was przesladuje, a zreszta jeszcze spotkacie go nie jeden raz na swojej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Sprawdzian 09.06.08, 18:40 Chapeau bas:) >Apropos Kac, to skrot od Kohen Cadyk, wiec nawet po pijanstwie ten >wstretny Zyd was przesladuje, a zreszta jeszcze spotkacie go nie >jeden raz na swojej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Sprawdzian 09.06.08, 19:47 jewneric.com/wp-content/uploads/2008/04/photo-14.jpg=================================================================== Chapeau bas:) Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Sprawdzian 09.06.08, 19:49 Poprawka ,... jewneric.com/wp-content/uploads/2008/04/photo-14.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Sprawdzian 09.06.08, 19:25 Hehe , znowu zadyma i odwracanie kota ogonem :))) Dziwic sie pozniej ze ludzie maja po uszy waszego biadolenia o holokauscie skoro widza takie prownania - Sami go dewaluujecie ,... O nasze dzieci sie nie martw , poznaja sie na was predzej czy pozniej just keep it up , zaslepiona sieroto ,... =================================================================== Ty split i polski francuz jestescie chorzy na nienawisc, to was zreszta laczy ,... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Sprawdzian 09.06.08, 20:42 gdzies ty tu zauwazyl biadolenie o holokauscie, splitowski? na glowe juz kompletnie upadles.... piszesz takie bzdury, tak nie pri cziom, ze czlowiek najwyzej moze sie usmiechnac litosciwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz "To nie moj styl" 09.06.08, 21:37 Porownujesz holocaust do marca 68. I na moj zywy protest dowiaduje sie, ze jestem pijakiem, chorym na nienawisc i ze stoje nad grobem:) Chcialem sie wpierw obrazic ale w koncu smiech moze byc chyba jedyna rozsadna reakcja. Porownalas glupio, przepros i zapomnimy o incydencie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: "To nie moj styl" 09.06.08, 21:45 Sam napadles na Tomkowa glupio. Faktem jest, ze podczas II wojny swiatowej, jak i w 1968 roku, wielu Zydow dowiedzialo sie w przykry sposob, ze nie sa tacy sami jak ich "czysci etnicznie" sasiedzi, kiedy sami nie uwazali sie za Zydow. Nad czym tu deliberowac? Przeciez tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: "To nie moj styl" 09.06.08, 21:52 Napadlem bo porownala glupio. Marzec 68 byl zawodowa i emocjonalna tragedia dla wielu Zydow ale nie strata zycia ani ludobojstwem. Nie jest pewnie niemadra kobieta ale sie zagalopowala. I zamiast sie wycofac dalej brnie. I tyle PF Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: "To nie moj styl" 09.06.08, 21:57 A gdzie ty widzisz to porownanie? Nie napisala przeciez, ze komory gazowe to jest prawie to samo co "emigracja gomulkowska". Pisala zupelnie o czyms innym, to zreszta wynika z kontekstu. Widzisz to co chcesz wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: "To nie moj styl" 09.06.08, 22:04 Tu "Przyklad IIWS, oraz Marzec 1968 rok." Poprzez "oraz" postawila na rownej plaszczyznie nieporownywalne tragedie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: "To nie moj styl" 10.06.08, 11:14 Przeczytaj jeszcze raz. Nie pisze tu o Holokauscie, ani o mordach. Pisze tu o asymilacji. "Mysle, ze Zydow odroznia od innych narodow to, ze sa przywiazani do swojej najstarszej na swiecie spisanej historii, oraz to, ze nawet kiedy juz sie odrywaja od tradycji i sa calkowicie zasymilowani, cos sie wydarza, ze wracaja do korzeni. Przyklad IIWS, oraz Marzec 1968 rok. Wtedy, to Zydzi zasymilowani, ktorych dzieci juz nie mialy pojecia o zydostwie, czesto nawet wiedzy o swoim pochodzeniu, w brutalny sposob ta wiedze otrzymaly, jakby Bog czuwal, zeby Zyd zostal Zydem." Wiec raczej to ty przepros. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: "To nie moj styl" 10.06.08, 11:26 "Wiec raczej to ty przepros." A kto mnie o nienawisc, pijanstwo i Bog wie co posadza, he? No kto? Przyklad, ktory wybralas byl zle wybrany. I na to zareagowalem. Cytat z hurysami byl ladny. Niech ten pozytywny aspekt z tej wymiany majli pozostanie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: "To nie moj styl" 10.06.08, 11:34 Ok, nie wiem czy miewasz kaca, ale ze masz w sobie duzo jadu to sam wiesz. Zreszta, pijanstwo nie dyskwalifikuje czlowieka, bo wielu moich idoli pilo i palilo trawki, ale jadu i chamstwa nie cierpie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: "To nie moj styl" 10.06.08, 11:59 "ale ze masz w sobie duzo jadu to sam wiesz." Czyz nie lepiej nie uzywac drazniacych slow jesli nie ma do tego potrzeby? "chamstwa nie cierpie" U innych PF Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: "To nie moj styl" 10.06.08, 15:02 vicky17: "a ja dzisiaj zasuwalam parenascie kilometrow wplaw lodeczka" Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: "To nie moj styl" 09.06.08, 22:33 Moze nad tym ponizej ,... Zacznij od siebie jak ciebie "przegapili" i nie "deportowali" a pozniej mozesz rozwinac temat ,... Nikt z was jeszcze nie raczyl odpowiedziec mi na pytanie skad tylu Zydow zwiazanych w ten czy inny sposob z zydokomuna obecnie zajmuje najwyzsze stanowiska w polskim rzadzie czy elicie movers/shakers , skoro "deportowano" was w '68-mym ??? ,... =================================================================== Faktem jest, ze podczas II wojny swiatowej, jak i w 1968 roku, wielu Zydow dowiedzialo sie w przykry sposob, ze nie sa tacy sam i jak ich "czysci etnicznie" sasiedzi, kiedy sami nie uwazali sie za Zydow. Nad czym tu deliberowac? Przeciez tak bylo ,... Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Sprawdzian 09.06.08, 22:24 To nie jest styl a belkot , nie na temat ,... ==================================================================== To nie moj styl ,... Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: split+ 09.06.08, 22:39 belkoczysz ty! Francusko-polsko-litewski pajac miauczy. Ciekaw jestem meczu Francja-Polska. Juz widze,jak ten ...... oklaskiwac bedzie gre swoich sniado- czarnych ziomkow. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 20:02 W tych sprawach nie ma analogii - bycie Żydem z Polski, Rosji czy Niemiec a dzisiejszym obywatelem Izraela oznacza co innego niż bycie Polakiem z częściowym dziedzictwem niemieckim - po 1945 r. w Polsce zostali w zasadzie ci z Niemców którzy zawsze uważali się (ich rodziny) za Polaków - zrozumieć to można np. patrząc na polski cmentarz pod Monte Cassino gdzie wiele pochowanych polskich żołnierzy (Kresowiaków i Ślązaków) nosiło niemiecko brzmiące nazwiska. I to nie jest „przypadek”. Wyjątki są ale generalnie obecna tzw. mniejszość niemiecka (teraz osłabła odkąd mniej marek od rządu RFN) ma tyle wspólnego z Niemcami co ja np. z Eskimosami - przyjrzyj się np. kim byli rodzice i dziadkowie np. Podolskiego i Klose. Nawet chyba na V kategorię Volkslisty by się nie załapali. Zresztą to nie moje małpy i nie mój cyrk - jestem Polakiem i nie mam dwóch Ojczyzn. I nie mam złudzeń – ciężko będzie MOIM wygrać – niemiecka machina piłkarska jest potwornie skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 20:15 Z Zydami, to zawsze bylo na opak, a co do pewnosci, ze jestes Polakiem, to taka pewna bym nie byla, znajac historie Polski:))) Niedawno pewna antysemicka rodzina, prawdziwi Polacy katolicy, dowiedzieli sie, ze sa Zydami, bo dziadkowie ukrywali, ale przez przypadek znalazla ich rodzina mieszkajaca w Izraelu. Jeszcze sie nie otrzasneli z szoku. Sprawdzali, wierzac, ze to pomylka, ale niestety nie. 100% Zydzi. To sie nazywa miec pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger.pl Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 20:27 hehe:) Mam wrażenie że wspominasz film który swego czasu wdziałem bodajże na HBO, neonazista, tzw. antysemita odkrywa "prawdę" iż jest Żydem.... Może i były czy są takie przypadki ale to strasznie pachnie "filmową fikcją":) Zresztą czy to ma znaczenie skoro wśród nazistów było tyle Żydów (wiedzących dokładnie kim są i sprawiających swoim siostrom i braciom kaźń) o czym szeroko pisała swego czasu Hannah Arendt? Czy to ma znaczenie skoro podczas wojny rodzina czołowego falangisty ukrywała u siebie Żydów (bo nie chcieli Żydów w Polsce ale też nie godzili się aby ich mordowano). Dlatego dobrze jest zawsze mieszkać wśród swoich - na swojej ziemi i wśród swoich ziomków - bez "gości" a zwłaszcza bez milionowych "gości":) Nara Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 20:38 Masz na mysli Cud Purimowy, a ja mam na mysli historie, ktora zdarzyla sie miesiac temu. Taki wlasnie cud purimowy. Wsrod Niemcow, byly przypadki, ze ratowali Zydow, choc w rodzinie mieli wysokich oficerow SS. Nie wszyscy Niemcy byli mordercami. Osobiscie nie znosze uogolniania. Wiem co zaraz przeczytam w nastepnym poscie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 21:22 alez narodowosc to sprawa wyboru. wybor ciagle nie gwarantuje bycia porzadnym czlowiekiem. taki dla przykladu Adolf Hitler austryjacki zyd ( wedlug co niektorych) zostal niemcem z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? 08.06.08, 20:48 ale sie usmialam, tomkowa.... genialne.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: a ty, sie okazuje,ekspertem rasowym jestes+ 08.06.08, 21:57 Szczegolnie szpecem od rasy zydowskiej. A ja myslalem,ze szpecem od spraw rodzinnych panny Julci. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.j-k Dlaczego mialbym miec dylemat? 08.06.08, 21:37 Jesli wygraja Niemcy to jako Niemiec oczywiscie sie ciesze. Jesli jeszcze bramki strzeli Podolski albo Klose to ciesze sie jeszcze bardziej. Tfuj Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k hloopcze, te twoja podrobke wszyscy tu znaja 08.06.08, 22:43 a forumowicze wiedza, ze posiadam polski i TYLKO polski paszport, wiec wnioski nasuwaja sie same. w Niemczech i z niemieckieo to kocham tylko marki niemieckie (a obecnie euro) czego nigdy nie ukrywalem :) to tyle podrobko. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.j-k Pasozyty 08.06.08, 23:27 To chyba najgorszy gatunek czlowieka. Wsrod Polakow podaja sie za Polakow pruzymilajac sie Niemcom zeby wycisnac z nich marki (euro). Ohyda. Tfuj, jak zawsze, Dr. J.K. j-k napisał: > w Niemczech i z niemieckieo to kocham tylko marki niemieckie > (a obecnie euro) czego nigdy nie ukrywalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Pasozyty 09.06.08, 14:54 powiedz to twojej przyjaciolce rochellinie nuworyszkie... a najgorszy gatunek czlowieka to taki jak ty: podrabiajacy sie pod innych, bo sam nie ma odwagi napisac nawet pod nickiem co uwaza... nie mowie juz o tym, ze pod wlasnym imieniem... tchorz parszywy, wot i szto... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 j-k....... 09.06.08, 17:47 na moj zydowski nos, to ta podszywka to twoj i moj ulubieniec... goldbaum de allemagne.... :)))) facio wyprodukowal dokladnie dwa posty..... nu, ale kto to goldbaum, to nie potrzebuje mowic nikomu, a tobie to juz napewno nie... :))) pozdrowka... Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: ?+ 08.06.08, 21:54 Re: A co to znaczy "polski Niemiec"? Są tacy? stranger.pl 08.06.08, <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Jako potomek nieslubny Hazarow powinienes to wiedziec. --------------------------------------------------------------- Zresztą czy to ma znaczenie skoro wśród nazistów było tyle Żydów (wiedzących dokładnie kim są i sprawiających swoim siostrom i braciom kaźń) o czym szeroko pisała swego czasu Hannah Arendt? <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Przeciez dobrze wiesz,ze od Hazarow jestes,ale sie upierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Polak wygral+ 08.06.08, 22:59 I z boiska zszedl w polskiej koszulce. Precz z nacjonalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re: Polscy Niemcy, macie dzisiaj dylemat? 09.06.08, 07:54 no_to15 napisał: > zupelnie jak zydowscy Polacy ktorzy nie wiedza czy sa antysemitami czy semitami <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Nu,a co z polskimi Zydami? Odpowiedz Link Zgłoś
maglara [...] 09.06.08, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:No i co ci to pomaga?+ 09.06.08, 16:26 Re: Polscy Niemcy, macie dzisiaj dylemat? maglara 09.06.08, 13:01 Odpowiedz tomek404 napisała: > Za kim kibicujecie:))) Pytanie bez podtekstow. Powazne. Nie, nie mamy, my nie zydki ze wymieniamy nazwiska, paszporty w innym kraju. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< polaczku,.........,no i co ci,......... jeden,to pomoglo? I tak ci kazali gwiazde zolta przyczepic! Odpowiedz Link Zgłoś
maglara Re:No i co ci to pomaga?+ 09.06.08, 16:30 bywszy1 napisał: > polaczku,.........,no i co ci,......... jeden,to pomoglo? > I tak ci kazali gwiazde zolta przyczepic! A i owszem, kazali przyczepic na bywszy bezjajowego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:No i co ci to pomaga?+ 09.06.08, 17:09 No nie! Inteligencji ci brakuje! Tekstu,wielojajowcu,nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re:Piszcie o Zydach gdzie indziej 09.06.08, 19:10 tu chodzi o pilke nozna , a nie Polske i niemczy i jeszce bardziej o Zydow. Zapomnijmy ze byl to mecz miedzy dwoma panstwami. Pamietajmy ze Lukasz bardzo wzruszajaco zszedl z boiska w Polskiej koszulce. Ma serce w Polsce a nogi w Niemczech! Jestesmy bratnimi narodami i nie jest to pora zeby wzniecac nienawisc. Teraz kolej na kibicow obu narodow zeby sie pokazali w koszulkach drugiej strony. Lukasz dal bardzo piekny przyklad Polaka i Niemca! Na dodatek Lukasza kochaja wszyscy Niemcy , sadze rowniez jego rodacy takze. Pole im Herzen - Deutscher im Fuß ! Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy1 Re:czy ty jako+ 09.06.08, 20:21 naiwniak,musisz ludziom w oczy wcirac? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5293215,Orzechowski__odebrac_obywatelstwo_Podolskiemu.html Odpowiedz Link Zgłoś
aaki absolutnie nie miałem dylematu 09.06.08, 22:40 zamiast ogladac mecz czytałem ksiązkę. mistrzostwa są mi zupełnie obojetne Odpowiedz Link Zgłoś
misterpee Re: pan minister odebral sobie obywatelstwo 09.06.08, 23:28 rozsadnego czlowieka, To ze Lukasz paradowal w Klagenfurcie w Polskiej koszulce jest lepsze dla Polski niz glupi minister. A moze pan mister i sejm odebralby obywatelstwo premierowi ktory w obcym panstwie deklaruje ze interesy tego panstwa sa najwazniejsze dla Polski, ze Polska splaci niewiadomo jakie dlugi i przyznaje sie sie jest wnukiem tego kraiku? Chwala Lukaszowi ! Odpowiedz Link Zgłoś
tomek404 Re: absolutnie nie miałem dylematu 10.06.08, 11:16 A ja jak idiotka klocilam sie na forum zamiast zajac sie lektura:)))) Chyba zwariowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Polscy Niemcy, macie dzisiaj dylemat? 10.06.08, 11:08 Tak samo jak w 1.9.39 potem sluzyli w Auschwitz Majdanek Tereblinak jako wachmani i adzisaj wnoki kopna pilke dla reichu Odpowiedz Link Zgłoś