Gość: levoy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 09:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxl Re: Papież odwołał środową audiencję IP: 156.17.64.* 24.09.03, 09:33 "levatyva", jestes zalosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek DO LEVOY IP: *.lama.net.pl / 192.168.2.* 24.09.03, 09:45 czy ty jesteś normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka wiadomosc zostala usunieta ?!... IP: *.zur3.speed2online.net 25.09.03, 15:00 A co napisal ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryffin Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 lat IP: *.comnet.krakow.pl 24.09.03, 09:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any Re: Papież odwołał środową audiencję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.03, 09:50 A ty masz całkiem po kolei? Może jednak jakaś terapia choć trochę by poprawiła twój stan, burasie! za cienki w uszach jesteś i pewnie jakieś kompleksiki... czyżby interesik się nie spisał? panienki cię nie lubią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekarz [...] IP: 190.1.3.* 24.09.03, 09:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryffin Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 lat IP: *.comnet.krakow.pl 24.09.03, 09:56 w spokoju.Niech Dziwisz odpuści temu biednemu, niepełnosprawnemu fizycznie człowiekowi, i tak nie zostanie papieżem. Katolicy gdzie Wasze miłosierdzie wobec bliżniego swego.Kościół katolicki potrzebuje nowego otwartego na reformy przywódcy. Inaczej podzieli los innych kościołów.W Berlinie już trwa wyprzedaż,a to bardzo blisko do żądnej zachodu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junior Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 lat IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 10:02 Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma Ojciec Święty. A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. Tylko Jezus jest Panem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryffin Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.comnet.krakow.pl 24.09.03, 10:09 nie zapominaj o Bogu, wyznawco czwórcy świętej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saul Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.chello.pl 24.09.03, 10:11 nie zapomniał, ateuszu niedouczony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 20:52 podobno wiekszosc spoleczenstwa potrafi czytac lecz nie rozumie co przeczytalo..takie sa fakty...wtorny analfabetyzm....przyklad powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista ale głupoty wypisujesz IP: *.vogel.pl 24.09.03, 11:43 > Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma > Ojciec Święty. Tak, szczegolnie ze nie dostrzega problemu celibatu, aborcji itp. Molestwanie seksualne w wykonaniu ksieży dopiero teraz zauwazył... kiedy juz dłuzej sie nie dało tego ukrywac, bo swieccy dziennikarze byli tak "niewierni", ze nie bali sie ognia piekielnego i zaczeli o tym pisac i mowic w TV. A sprawa była znana i nawet wyszło rozporządzenie Watykanu, zeby wszelkie takie przypadki tuszowac:-) W czym ta mądrosc zatem? Ze papież potepia wojny? Ja tez.. Ze mowi "kochaj blizniego"? Ja tez...:-) "Nie zyj tylko dla kasy". Zgadzam sie... Ale to wie kazdy w miare rozgarniety czlowiek. > A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. :-) Jak sie nawroce to na wiare w Boga, a nie w najlepiej zorganizowaną mafię swiata, czyli kosciół katolicki. > Tylko Jezus jest Panem! Tak? Kurde... a ja wciaz myslałem, ze to Legia "PANY". Ciekawe, co na to Allah i inni jego koledzy po fachu. :-) Fajnie slepo wierzyc, nie? ateista ps. co napisal "levy", ze go skasowano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 11:51 nie zgadzam sie prawie z niczym co napisales, ale podobnie jak Ty zadalem sobie pytanie co napisal tamten gostek. Zajrzyj do tego, co napisal Lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.vogel.pl 24.09.03, 12:07 to wolny kraj... wlasnie dlatego mozemy sie nie zgadzac ze soba;-). Wazne, by zachowac pewien poziom dyskusji. A "levatywa" popieprzona jest totalnie.. to fakt... Wyglada to na tekst jakiegos totalnego szczeniaka. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 12:21 dlatego rzadko biore udzial w dyskusjach. Cos czlowiek powie i od razu go wyzywaja od idiotow albo palantow, vel sredniowiecznych inkwizytorow. A ja znam 5 jezykow i koncze 2 fakultety i uwazam ze to Bog jest causa prima. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junior Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 12:48 Droki "ateisto"! Zamiast chrzanić i bezproduktywnie bić pianę na forum Gazeta.pl radze, abyś wziął książkę(najlepiej kilka) i poczytał. Może uda Ci się trafić np. na taki zapis: 2030 W Kościele, wspólnocie wszystkich ochrzczonych, chrześcijanin wypełnia swoje powołanie. Od Kościoła przyjmuje słowo Boże, które zawiera pouczenia "Prawa Chrystusowego" (Ga 6, 2). Od Kościoła otrzymuje łaskę sakramentów, która podtrzymuje go "w drodze". Od Kościoła uczy się przykładu świętości; rozpoznaje jej wzór i źródło w Najświętszej Maryi Dziewicy; zauważa ją w autentycznym świadectwie tych, którzy nią żyją; odkrywa ją w duchowej tradycji i długiej historii świętych, którzy nas poprzedzili, a którą liturgia celebruje we wspomnieniach świętych. Problem aborcji, celibatu jest stale poruszay na łamach pism takich jak Fronda, Więzi. Problemem homosksualizmu zajmuje się wiele środowisk - odwedź np. www.odwaga.oaza.org.pl W swojej wypowiedzi nie odkrywasz niczego nowego - polecam tu lekturę dzieła św. Augustyna "O Paśnstwie Bożym" - wiele powinno Ci to wyjaśnić. Posługujesz się terminem "ślepo wierzyć"...przeczytaj: 28 W ciągu historii, aż do naszych czasów, ludzie w rozmaity sposób wyrażali swoje poszukiwanie Boga przez wierzenia i akty religijne (modlitwy, ofiary, kulty, medytacje itd.). Mimo niejednoznaczności, jaką one mogą w sobie zawierać, te formy wyrazu są tak powszechne, że człowiek może być nazwany istotą religijną. Punkty 2030 i 28 pochodzą z Katechizmu Kościoła Katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.vogel.pl 24.09.03, 15:04 > Droki "ateisto"! Nie rozumiem cudzysłowu? Wiesz lepiej ode mnie, czy jestem wierzący? A może nie mam wyboru i musze być wierzący? Tak, jak nie mialem wyboru, gdy mnie chrzczono. > Zamiast chrzanić i bezproduktywnie bić pianę na forum Gazeta.pl radze, abyś > wziął książkę(najlepiej kilka) i poczytał. Cos tam przeczytalem w zyciu.. i wciaz mi sie to zdarza (dasz wiare?). Ale ja przy tym mysle samodzielnie... Może uda Ci się trafić np. na taki > zapis: > 2030 W Kościele, wspólnocie wszystkich ochrzczonych, chrześcijanin wypełnia > swoje powołanie. Jakie powołanie? Człowieku... Wypełnia powolania, jesli w to wierzy. Od Kościoła przyjmuje słowo Boże, które zawiera > pouczenia "Prawa Chrystusowego" (Ga 6, 2). Od Kościoła otrzymuje łaskę > sakramentów, która podtrzymuje go "w drodze". Od Kościoła uczy się przykładu > świętości; rozpoznaje jej wzór i źródło w Najświętszej Maryi Dziewicy; zauważa > ją w autentycznym świadectwie tych, którzy nią żyją; odkrywa ją w duchowej > tradycji i długiej historii świętych, którzy nas poprzedzili, a którą liturgia > celebruje we wspomnieniach świętych. NO i co? Co to ma do rzeczy? Cytat z katechizmu dobrany niemal losowo ma byc argumentem w dyskusji? Rany... Działasz jak swiadkowie Jehowy, ktory rzucają cytatami, nie za bardzo je rozumiejac i zakładając, ze ich rozmówcy są od nich jeszcze głupsi (co zresztą zwykle jest prawdą)...:-) > Problem aborcji, celibatu jest stale poruszay na łamach pism takich jak Fronda, Więzi. Miło:-) Tylko, ze zanim cos sie zmieni trza bedzie poczekac ze 2000 lat:-). Bo tak szybko - mniej wiecej - działa kościół. Zeby przeprosic za inkwizycję potrzebowali ok. 500 lat.. całkiem niezły wynik:-) > Problemem homosksualizmu zajmuje się wiele środowisk - odwedź np. www.odwaga.oaza.org.pl tez pieknie, szkoda tylko, ze proboszcze na wioskach nie chcą homoseksualistów spowiadac czy udzielac komunii.. ciekawe, kogo to "zajmuje"? > W swojej wypowiedzi nie odkrywasz niczego nowego - polecam tu lekturę dzieła św. Augustyna "O Paśnstwie Bożym" - wiele powinno Ci to wyjaśnić. Zrozum.. dla niewierzacego nie ma to wiekszego znaczenia.. Zresztą, ja nie chce rozmawiac o "bogu" czy "Bogu" tylko o kosciele, ktory jest po prostu zatwardziały i tkwi wciaz w mrokach sredniowecza.... > Posługujesz się terminem "ślepo wierzyć"...przeczytaj: > 28 W ciągu historii, aż do naszych czasów, ludzie w rozmaity sposób wyrażali swoje poszukiwanie Boga przez wierzenia i akty religijne (modlitwy, ofiary, kulty, medytacje itd.). Mimo niejednoznaczności, jaką one mogą w sobie > zawierać, te formy wyrazu są tak powszechne, że człowiek może być nazwany > istotą religijną. Ale co to ma do rzeczy? Gosciu!!!! Zastanów sie... Ludzie - szczegolnie starsi i na wioskach - naprawde nie rozumieja w co wierza. Klepią mechanicznie te "zdrowaski", nie rozumiejac wiekszosci zdań. Chrzczą dzieci, bo tak "trzeba"... biorą sluby bo tak trzeba itp, bo inaczej inni "wspaniali" chrzecijanie (ich sasiedzi) wspieranie przez miejscowego pasterza dusz zwyczajnie by ich zaszczuli... Kiedys na pogrzebie (1987 r.) spiewano piesn załobną.. i zamiast Krezus ludziki spiewały "Kryzys". I tak to mniej wiecej wyglada.. A Ty wyskakujesz z jakimis cytatami.. rany Fakt przeczytania nawet 1000 ksiazek na ten temat nie ma zadnego znaczenia, jesli nic nie zrozumiales z nich... A to jak uzywasz cytatów wlasnie wskazuje na marny stopien zrozumienia. Wiara nie zwalnia od myslenia. Przypomina mi to rozmowe z moim wierzacym kolega. Na pytanie dlaczego uwaza, ze bog istanieje powiedzial, bo Biblia tak twierdzi i jego rodzice itp i wielu ludzi tez.. :-) super, prawda? > Punkty 2030 i 28 pochodzą z Katechizmu Kościoła Katolickiego. A moje poglady pochodzą z mojej głowy... i wcale nie uwazam, ze stoje na straconej pozycji:-) pozdrawiam i zycze lepszego dobierania cytatów, gdy bedziesz kogos chcial znów "porazić" swą elokwencją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:20 pewien kapelan w swoich wspomnieniach z czasow wojny zauwazyl, ze czym blizej frontu, tym mniej bylo ateistow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: ale głupoty wypisujesz IP: 205.200.189.* 24.09.03, 16:48 Skoro jestes ateista to moge powiedziec: "Wara chamie od Kosciola!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.09.03, 16:55 Gość portalu: lux napisał(a): > Skoro jestes ateista to moge powiedziec: "Wara chamie od Kosciola!" Dlaczego wydaje ci sie, ze mozesz? Wara chamie DO kosciola, to brzmi lepiej i tobie na pewno mozna to powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TK Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 24.09.03, 16:09 Oj ciesz się, koleś, ciesz, że nie żyjemy w wiekach średnich! Po tym co napisałeś miałbyś za chwilę wizytę przedstawicieli tzw. inkwizycji. A potem jakieś torturki, stosiki... Całe szczęście kościół sobie odpuścił już dawno takie sprawy. Ale gdyby dziś nasz Papież zmienił pogląd nt. przemocy i dał sygnał wiernym by zdeptali niewiernych, gdyby kiwnął palcem... długo byś nie pożył. Nawet nie wiesz ile zawdzięczasz mądrości kościoła! Życie zawdzięczasz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bangBang Re: KK, "torturki" i "stosiki" IP: 129.81.192.* 24.09.03, 16:27 Gość portalu: TK napisał(a): > Oj ciesz się, koleś, ciesz, że nie żyjemy w wiekach średnich! > Po tym co napisałeś miałbyś za chwilę wizytę przedstawicieli > tzw. inkwizycji. A potem jakieś torturki, stosiki... > Całe szczęście kościół sobie odpuścił już dawno takie sprawy. > Ale gdyby dziś nasz Papież zmienił pogląd nt. przemocy i dał > sygnał wiernym by zdeptali niewiernych, gdyby kiwnął palcem... > długo byś nie pożył. Nawet nie wiesz ile zawdzięczasz mądrości > kościoła! Życie zawdzięczasz! =============================================================== Kosciol musial w pewnym momencie zrezygnowac z "torturek" oraz "stosikow", inaczej, po prostu, przestalby istniec... P.S. A kult wielkosci i nieomylnosci (polskiego) papieza w Polsce doszedl doprawdy do monstrualnych rozmiarow! Biedni Wlosi... gdyby musieli stawiac pomniki wszystkim SWOIM papiezom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: KK, IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 19:32 wlasnie :-) zgadzam sie w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baha Re: KK, IP: 65.38.217.* 24.09.03, 20:21 Masz racje z tym kultem. Ale co sie dziwisz, w tym ktaju nie ma czym sie chwalic. Nawet sport nie daje sie wyzyc ludziom. Co bedzie,jak Papierza nie stanie? Wtedy nie bedzie juz zadnego kultu i nadziei. Smutny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 19:31 gowno im zawdzieczam gowno!!! zastanów sie, wierzący w kler głupcze! Twoja siostra 300-400 lat temu moglaby zostac uznana za czarownicę i spalona tylko dlatego, ze nie chcialaby dac tyłka lokalnemu "sludze bozemu". Bylo to glownym powodem znajdowania czarownic... zauwaz, ze ostatnio czarownic jakby mniej... poczytaj nieco o sredniowiecznych procesach inkwizycyjnych :-) ja im nic nie zawdzieczam.. oni zawdzieczaja nam wszystkim wszystko.. takze to, ze w ogole pasozyty jeszcze istnieją pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:04 Jesli chodzi o sredniowiecze to dzieki kosciolowi europejczycy po wiekach rozbicia i zacofania znowu zaczeli byc kreatywni i stali sie realna sila polityczna i militarna w owczesnym swiecie..znowu zaczeli cos znaczyc...to sa fakty. Nie musisz cofac sie do reformacji podczas ktorej zginelo jakies 200-300 osob...cofnij sie do rewolucji francuskiej i bolszewickiej podczas ktorych to oswieceniowych rewolt trup padal w setkach i milionach ofiar...nie wspomne juz o zniewoleniu setek milionow zniewolonych ludzi zyjacych w tych systemach totalitarnych. Wasza ideologia siala spustoszenie i nadal to robi niemalze w kazdym zakatku swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista mam dosc tych bzdur IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 21:39 > Jesli chodzi o sredniowiecze to dzieki kosciolowi europejczycy po wiekach rozbicia i zacofania znowu zaczeli byc kreatywni i stali sie realna sila polityczna i militarna w owczesnym swiecie..znowu zaczeli cos znaczyc...to sa fakty. Co????? Dzieki kosciołowi??? Czlowieku, kosciół powstrzymywał jak tylko mógł wszelki rozwój wiedzy. Im ciemniejsze bydło, tym łatwiej je wyzyskiwac. Fajnie to ujęto w "Imieniu róży". "Zachowywanie wiedzy, a nie jej pogłebianie i rozwijanie, jest naszym zadaniem...". Rozumiesz? Czy mam cos potłumaczyc? > Nie musisz cofac sie do reformacji podczas ktorej zginelo jakies 200-300 osob... Ile? Ile???? Czy Ty aby nie przegapiles paru zer? 30000 to chyba blizej prawdy W samej - podobno ektra tolerancyjnej wowczas - Polsce zgineło wiecej ludzi z rąk "swietego" koscioła niz napisales. Krolowa Bona rozwazała postawienie Kopernika przed trybunalem a'la inkwizycja... Co dopiero w Czechach (Hus itp.) czy na zachodzie (Luteranie, Kalwini). A zakon Temlariuszy? Przeciez został zniszczony (wybity co do nogi, wlacznie z torturami w imie boze - a jakzeby inaczej!) dlatego, ze był bogaty... cofnij sie do rewolucji francuskiej i bolszewickiej podczas ktorych to oswieceniowych rewolt trup padal w setkach i milionach ofiar...nie wspomne juz > o zniewoleniu setek milionow zniewolonych ludzi zyjacych w tych systemach totalitarnych. Prawda. tylko dziwi mnie fakt, ze to potepiaja wszyscy a na zbrodnie koscioła (tak, ZBRODNIE) ludzie patrza jakos inaczej. Czyzby smierc smierci była nierówna? Dramat rodziny zabijanych przez czekistów był wiekszy niz tych, ktorych mordował Torquemada. > Wasza ideologia siala spustoszenie i nadal to robi niemalze w kazdym zakatku swiata. Jaka kurde, nasza? Jaka nasza? Ja nie jestem mordercą, gwałcicielem, przemocą sie brzydze... To, ze ludzie są zli to wiadomo od dawna. Ale Kosciół i jego przedstawiciele od 2000 lat znają slowa Jezusa" miłuj blizniego swego itp. zero przemocy itp. make love not war itp. i co wyprawiali? A czemu wafel papiez podczas wojny nie potepił Hitlera palącego Zydami w piecach? Wiesz? Bo sie matoł bał , ze Hitler wjedzie do Watykanu i sie do skarbca dobierze. A przy tym skarbcu amerykanski fort Knox to dziecinna skarboneczka.... Wszak 2000 lat nasza cywilizacja do tej skarboneczki dokłada:-) oj ludzie, ludzie ile lat jeszc ze trzeba, zebyscie to dostrzegli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Kosciol katolicki=Oswiecenie i postep IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:22 nie bede z toba dyskutowal na tematy historyczne bo nie masz zielonego pojecia o historii...tego was w gminnej podstawowce nie uczyli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Ja też IP: *.itpp.pl 25.09.03, 12:53 > > Jesli chodzi o sredniowiecze to dzieki kosciolowi europejczycy > po wiekach rozbicia i zacofania znowu zaczeli byc kreatywni i > stali sie realna sila polityczna i militarna w owczesnym > swiecie..znowu zaczeli cos znaczyc...to sa fakty. > > Co????? > Dzieki kosciołowi??? > Czlowieku, kosciół powstrzymywał jak tylko mógł wszelki rozwój > wiedzy. Im ciemniejsze bydło, tym łatwiej je wyzyskiwac. Taaakk? To wymień mi pięć dzieł sztuki bądź dziedzictwa kulturowego w okresie: Upadek Rzymu - rok 1500, które nie były związane z religią/kościołem lub nie były sponsorowane przez KK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iki wstretni ateisci IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.03, 11:09 nie musicie wierzyc ale nie piszcie takich obelg dotyczacych Papieza iwiary katolickiej. popieram Ppieza we wszystkim co glosi, sprzemiewierza sie wszelkiemu zlu, i choc jest chory jest silny Chrystusem. nie werzcie ale nie wygadujcie tych bzdur na Jana Pawla, smutne to ze w kraju w ktorym zyl sa tacy jak wy. nie dorastacie mu nawet do piet, jakze jestescie zalosni iglupi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Bądź pokorny Ficino bo JPII cierpi. IP: *.net.autocom.pl 25.09.03, 00:17 Gość portalu: ficino napisał(a): > Wasza ideologia siala spustoszenie i nadal to robi niemalze w kazdym zakatku > swiata. To ideologie konkretnych łotrów siały tortury i śmierć: Hitler, Lenin, Stalin, Ukraincy z UPA. Również palenie czarownic, inkwizycja, krzyżacy. Tylko przypominam Ci bo czytałam juz Twoje wypowiedzi na ten temat. Zejdź na ziemię i życz razem ze mną papieżowi powrotu do zdrowia, a księżom więcej rozsądku w opiece nad papieżem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bądź pokorny Ficino bo JPII cierpi. IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:21 Nie badz sarkastyczna mowiac o rozsadku ksiezy w opiece nad papiezem...chyba ich rola jest zupelnie inna. Ideologia konkretnych lotrow?...problem w tym ze w strukturach wladzy komunistycznej byli sami lotrowie. To nie tylko pojedyncze osoby braly udzial w eksterminacji milionow ludzi. Krasnoludki przeciez roboty za nich nie zrobily....stali za tym ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak ??? IP: *.fe.internet.bosch.de / *.fe.bosch.de 25.09.03, 09:24 Jakiej ty sie "historii" uczyles? I gdzie? Czy twoja ziemia jest dalej plaska a slonce kreci sie wokol niej tak jak chcial kK? Nie wiem gdzie mieszkasz, ale przydaloby sie wystawic glowe spod klosza, pojezdzic po swiecie. Porownaj kraje, w ktorych dominowal protestantyzm z tymi katolickimi. Otworz oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Sam głupoty wypisujesz IP: *.itpp.pl 25.09.03, 12:50 Twoja siostra za czarownicę to mogłaby być uznana, gdyby nie dała tyłka lokalnemu burmistrzowi, baronowi, szeryfowi, bajlifowi... Raczej osobom świeckim. Jak takiś oczytyany w średniowiecznych procesach czarowinc, to wiesz zapewne, że przytłaczająca większość (nie podam w procentach, bo w pracy jestem i książek nie mam pod ręką) procesów o czary była 400 lat temu prowadzona przez ŚWIECKIE organy sprawiedliwości, z oskarżenia prywatnego. To, że chucie były "głównym" powodem znajdowana czarownic, to demagogia i bujdy. Zaprawdę, gwałt jest prostszym rozwiązaniem niż wielotygodniowe procesy, podczas których i tak podupczyć raczej nie można. ONI zawdzięczają nam (jakie głupie przeciwstawienie - oni-nam. jacy oni i jacy my? Jak ktoś jest katolikiem, to jest onym czy naszym?) istnienie tak samo jak: państwa, rządy, nurty filozoficzne... wymieniać można długo. Polskę też poczytujesz za pasożyta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:29 Gość portalu: ateista napisał(a): > > Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma > > Ojciec Święty. > Tak, szczegolnie ze nie dostrzega problemu celibatu, aborcji > itp. Molestwanie seksualne w wykonaniu ksieży dopiero teraz > zauwazył... kiedy juz dłuzej sie nie dało tego ukrywac, bo > swieccy dziennikarze byli tak "niewierni", ze nie bali sie ognia > piekielnego i zaczeli o tym pisac i mowic w TV. A sprawa była > znana i nawet wyszło rozporządzenie Watykanu, zeby wszelkie > takie przypadki tuszowac:-) > > W czym ta mądrosc zatem? Ze papież potepia wojny? Ja tez.. Ze > mowi "kochaj blizniego"? Ja tez...:-) "Nie zyj tylko dla kasy". > Zgadzam sie... Ale to wie kazdy w miare rozgarniety czlowiek. > > > A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. > :-) Jak sie nawroce to na wiare w Boga, a nie w najlepiej > zorganizowaną mafię swiata, czyli kosciół katolicki. > > > Tylko Jezus jest Panem! > > Tak? Kurde... a ja wciaz myslałem, ze to Legia "PANY". > Ciekawe, co na to Allah i inni jego koledzy po fachu. > > :-) > > Fajnie slepo wierzyc, nie? > > ateista > > ps. co napisal "levy", ze go skasowano? > Racje mial Pasteur gdy pisal: "malo wiedzy oddala od Boga, duzo wiedzy zbliza do Niego". Twoje trywializowanie jest tak prymitywne i brutalne, ze nawet nie warto polemizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bangbang Re: ale głupot... IP: 129.81.192.* 24.09.03, 16:38 Gość portalu: lange napisał(a): > Gość portalu: ateista napisał(a): > > > > Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma > > > Ojciec Święty. > > Tak, szczegolnie ze nie dostrzega problemu celibatu, aborcji > > itp. Molestwanie seksualne w wykonaniu ksieży dopiero teraz > > zauwazył... kiedy juz dłuzej sie nie dało tego ukrywac, bo > > swieccy dziennikarze byli tak "niewierni", ze nie bali sie > ognia > > piekielnego i zaczeli o tym pisac i mowic w TV. A sprawa była > > znana i nawet wyszło rozporządzenie Watykanu, zeby wszelkie > > takie przypadki tuszowac:-) > > > > W czym ta mądrosc zatem? Ze papież potepia wojny? Ja tez.. Ze > > mowi "kochaj blizniego"? Ja tez...:-) "Nie zyj tylko dla > kasy". > > Zgadzam sie... Ale to wie kazdy w miare rozgarniety czlowiek. > > > > > A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. > > :-) Jak sie nawroce to na wiare w Boga, a nie w najlepiej > > zorganizowaną mafię swiata, czyli kosciół katolicki. > > > > > Tylko Jezus jest Panem! > > > > Tak? Kurde... a ja wciaz myslałem, ze to Legia "PANY". > > Ciekawe, co na to Allah i inni jego koledzy po fachu. > > > > :-) > > > > Fajnie slepo wierzyc, nie? > > > > ateista > > > > ps. co napisal "levy", ze go skasowano? > > > > Racje mial Pasteur gdy pisal: "malo wiedzy oddala od Boga, duzo > wiedzy zbliza do Niego". Twoje trywializowanie jest tak > prymitywne i brutalne, ze nawet nie warto polemizowac. =============================================================== Jezeli nie warto polemizowac - to po co zabierasz glos??? p.s. Z wypowiedzia, o ktorej piszesz mozna sie zgadzac, lub nie. Natomiast nie dostrzegam wcale, ze ta wypowiedz jest "brutalna". Czy mozesz dokladniej wyjasnic co jest dla ciebie tak "brutalne"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: ale głupot... IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 17:09 Gość portalu: Bangbang napisał(a): > Gość portalu: lange napisał(a): > > > Gość portalu: ateista napisał(a): > > > > > > Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma > > > > Ojciec Święty. > > > Tak, szczegolnie ze nie dostrzega problemu celibatu, aborcji > > > itp. Molestwanie seksualne w wykonaniu ksieży dopiero teraz > > > zauwazył... kiedy juz dłuzej sie nie dało tego ukrywac, bo > > > swieccy dziennikarze byli tak "niewierni", ze nie bali sie > > ognia > > > piekielnego i zaczeli o tym pisac i mowic w TV. A sprawa > była > > > znana i nawet wyszło rozporządzenie Watykanu, zeby wszelkie > > > takie przypadki tuszowac:-) > > > > > > W czym ta mądrosc zatem? Ze papież potepia wojny? Ja tez.. > Ze > > > mowi "kochaj blizniego"? Ja tez...:-) "Nie zyj tylko dla > > kasy". > > > Zgadzam sie... Ale to wie kazdy w miare rozgarniety czlowiek. > > > > > > > A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. > > > :-) Jak sie nawroce to na wiare w Boga, a nie w najlepiej > > > zorganizowaną mafię swiata, czyli kosciół katolicki. > > > > > > > Tylko Jezus jest Panem! > > > > > > Tak? Kurde... a ja wciaz myslałem, ze to Legia "PANY". > > > Ciekawe, co na to Allah i inni jego koledzy po fachu. > > > > > > :-) > > > > > > Fajnie slepo wierzyc, nie? > > > > > > ateista > > > > > > ps. co napisal "levy", ze go skasowano? > > > > > > > Racje mial Pasteur gdy pisal: "malo wiedzy oddala od Boga, > duzo > > wiedzy zbliza do Niego". Twoje trywializowanie jest tak > > prymitywne i brutalne, ze nawet nie warto polemizowac. > =============================================================== > Jezeli nie warto polemizowac - to po co zabierasz glos??? > > p.s. Z wypowiedzia, o ktorej piszesz mozna sie zgadzac, lub > nie. Natomiast nie dostrzegam wcale, ze ta wypowiedz > jest "brutalna". Czy mozesz dokladniej wyjasnic > co jest dla ciebie tak "brutalne"??? po pierwsze, zabieram glos na tej samej zasadzie jak 99% tych co sie tu produkuja: pod wplywem emocjonalnych impulsow. n=Na jednych papiez dziala jak plachta na byka, na mnie - no wlasnie, tu dochodzimy do brutalnosci: w mniej wiecej takich znaczeniu jak w wyrazeniu "brutanie szczery". Motywacja emocjonalna - rozumiem, ale trzeba trzymac jakich poziom merytoryczny i uczciwosc intelektualna. "Papez jest przeciw wojnie, ja tez". Ty naprawde uwazasz ze to zdanie ma jakokolwiek wartosc merytoryczna i jest intelektualnie uczciwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: ale głupot... IP: *.boleslawiecka.k.pl / 62.233.154.* 25.09.03, 01:23 a co? sadzisz może, ze wprost pałam żadzą zabijania? Ze marzę o wojnie? O tym, by zginął w niej mój brat, by zgwałcili i zamordowali mi kobietę? Gosciu... Puknij sie w ten durny łeb! Papież nie powiedział ani jednego slowa, ktore wniosłoby cos nowego w tzw. nurt ogólnoswiatowego humianitaryzmu. nic... Jest gdzies zadyma.. no to ubolewa nad ofiarami itp. Upadły wieże WTC to wysyła do "dablju" Krzaka wyrazy wspolczucia... i co? sołtys Pierdowic Górnych moze dokładnie to samo zrobić.. bo ma dostep do internetu -------------------------- wielka to była ale Matka Teresa z Kalkuty i tyle ta kobieta zrobiła cos wspaniałego i pieknego tak samo jak Jurek Owsiak (oczywiscie w innej skali) w Polsce facet zrobił wiecej niz cały bogaty do bolu kosciól katolicki.. chylę też czoła przez Panem Markiem Kotańskim Ci ludzie cos zrobili... nie mieli nawet grama tej kasy jaką watykan dysponuje... a jednak :-) :-) i to jest parodia.. ludziska chyba mają jakis dar.. bo w zwyklych i całkiem naturalnych słowach i gestach papieża widza jakies nadprzyrodzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino JUrek Owsik oszust! IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:15 J. Owsik zrobil bardzo wiele dla ludzi szczegolnie dla swej ukochanej coreczki...kupil jej dom w NY...warty kilkaset tysiecy dolcow najmniej:) Gratuluje doboru autorytetow moralnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.09.03, 16:59 Gość portalu: lange napisał(a): > Gość portalu: ateista napisał(a): > > > > Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma > > > Ojciec Święty. > > Tak, szczegolnie ze nie dostrzega problemu celibatu, aborcji > > itp. Molestwanie seksualne w wykonaniu ksieży dopiero teraz > > zauwazył... kiedy juz dłuzej sie nie dało tego ukrywac, bo > > swieccy dziennikarze byli tak "niewierni", ze nie bali sie > ognia > > piekielnego i zaczeli o tym pisac i mowic w TV. A sprawa była > > znana i nawet wyszło rozporządzenie Watykanu, zeby wszelkie > > takie przypadki tuszowac:-) > > > > W czym ta mądrosc zatem? Ze papież potepia wojny? Ja tez.. Ze > > mowi "kochaj blizniego"? Ja tez...:-) "Nie zyj tylko dla > kasy". > > Zgadzam sie... Ale to wie kazdy w miare rozgarniety czlowiek. > > > > > A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. > > :-) Jak sie nawroce to na wiare w Boga, a nie w najlepiej > > zorganizowaną mafię swiata, czyli kosciół katolicki. > > > > > Tylko Jezus jest Panem! > > > > Tak? Kurde... a ja wciaz myslałem, ze to Legia "PANY". > > Ciekawe, co na to Allah i inni jego koledzy po fachu. > > > > :-) > > > > Fajnie slepo wierzyc, nie? > > > > ateista > > > > ps. co napisal "levy", ze go skasowano? > > > > Racje mial Pasteur gdy pisal: "malo wiedzy oddala od Boga, duzo > wiedzy zbliza do Niego". Twoje trywializowanie jest tak > prymitywne i brutalne, ze nawet nie warto polemizowac. Pasteurowi zabralo to wiele lat. Ile lat zabierze tobie zanim zrozumiesz, ze kK z Bogiem nie ma dokladnie nic wspolnego? Wiecznosc...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 18:59 dzieki...oni nie czaja ze jesli bog istnieje.. to sie wstydzie.. bo to co w tzw. jego imieniu wyprawiaja.. i wyprawiali jego tzw. sludzy.. to przeicez najwiekszy obciach w historii swiata wierzacym barankom bozym przypomne: niemcy, ktorzy gazowali Zydów mieli "got mitt uns na klamrach od pasow" wiecie o tym matołki? ateista ja nie czepiam sie boga.. nawet jesli go nie ma czepiam sie was bezmozgie istoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:08 racja...mieli na klamrach got mit uns...tyle ze ideologia niewiele miala z religia wspolnego...nazywalo sie to narodowy SOCJALIZM... a chyba kazdy zdaje sobie sprawe ze socjalizm to pochodna komunizmu...czyli ATEIZM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: ale głupoty wypisujesz IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 18:56 gdzie napisalem nieprawde?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: armagedon:* 24.09.03, 15:12 Gość portalu: Junior napisał(a): > Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma > Ojciec Święty. > A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. > Tylko Jezus jest Panem! ALELUJA!!!!!!!! BRACIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: 205.200.189.* 24.09.03, 16:42 Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.net.autocom.pl 25.09.03, 00:00 Gość portalu: Junior napisał(a): > Życzę wszystkim wypowiadającym się takiej mądrości jaka ma > Ojciec Święty. > A zagorzałym przeciwnikom Kościoła życze nawrócenia się. > Tylko Jezus jest Panem! Piszesz, czytasz, obsługujesz komputer - nie jesteś więc tępym burakiem. Dlaczego więc szpecisz swą wypowiedź głupstwami o przeciwnikach kościoła. Przy dyskusji o chorobie papieża nie ma mowy o kościele. A na Placu Czerwonym nie rozdawali tylko kradli i nie samochopdy tylko rowery. Miej choć odrobinę litości dla tego wspaniałego człowieka bo księży nie stać na ludzki gest dobroci dla głowy kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:25 czy dla ciebie kazdy czlowiek ktory obsluguje komputer nie jest tepy? Ja mam zupelnie inne zdanie...duza wiekszosc internautow to tepe buractwo. Zadna filozofia odpalic windowsa i explorera i wejsc na jakakolwiek strone...to prostsze niz konstrukcja cepa...moj 85 letni wujek niezle sobie radzi z komputerem...robi transakcje na gieldzie wlasnie poprzez komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygmunt Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.home.cgocable.net 28.09.03, 06:07 jezus zmarl ponad 2000 lat temu,a reszta to leggendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazeta Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.ziel.gazeta.pl 24.09.03, 12:46 Niech katolicy zastanawiają sie, czy Papież powinien abdykować - nic mi do tego, ale podziwiam starego, cierpiącego człowieka za codzienną odwagę i przełamywanie własnych słabości, za to, ze codziennie pokazuje własnym przykładem, jak bardzo warto żyć nawet, gdy się jest starym i chorym. I jak bardzo ważny dla innych może być stary człowiek. Im mniej medialny robi się Papież, tym bardziej go podziwiam i szanuję. Pewnie nie chciałby żyć 100 lat, nie wiem, czy mogę mu tyle życzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roo TY,'NIEMIEC',IDZ NA TO MIEJSCE, GDZIE STANIE TO IP: *.50.194.203.acc02-dryb-mel.comindico.com.au 24.09.03, 14:23 CENTRUM WYPEDZANIA DUSZY DIABELSKIEJ i pomodl sie za niewinna duszyczke s.p. Adolfa Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: armagedon:* 24.09.03, 15:11 Gość portalu: gryffin napisał(a): > w spokoju.Niech Dziwisz odpuści temu biednemu, niepełnosprawnemu > fizycznie człowiekowi, i tak nie zostanie papieżem. Katolicy > gdzie Wasze miłosierdzie wobec bliżniego swego.Kościół katolicki > potrzebuje nowego otwartego na reformy przywódcy. Inaczej > podzieli los innych kościołów.W Berlinie już trwa wyprzedaż,a to > bardzo blisko do żądnej zachodu Polski. mama pytanie czlowieku jakie cie reformy interesuja???? zeby pedały mogły uzyskac Sakramet Małżenstwa a moze zeby kasciuł zgodził sie na aborcje i eutanazje tak ? żeby był nowoczesny i szedł z duchem czasu żeby popierał seks z wieloma partnerami zeby zakceptował klonowanie antykoncepcje i wiele innychy bzdur ktore ludzie wymyślaja zeby uzanał ze pornografia jest porzyteczna czy właśnie o takie wam reformy nowoczesne chodzi tak wam papież Jan Paweł II przeszkadza bo sie na takie żeczy nie zgadza bo jest Prawdziwie wierzącym człowiekiem i ma siłe bo Nasz Pan Jezus Chrystus GO Wspiera to wam przeszkadza to przeszkadza szatanowi ktory zatruwa ludzkie umysły ale nie wygra bo jest skazany na poraszke przez CHRYSTUSA KRÓLA !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:02 Gość portalu: gryffin napisał(a): > w spokoju.Niech Dziwisz odpuści temu biednemu, niepełnosprawnemu > fizycznie człowiekowi, i tak nie zostanie papieżem. Katolicy > gdzie Wasze miłosierdzie wobec bliżniego swego.Kościół katolicki > potrzebuje nowego otwartego na reformy przywódcy. Inaczej > podzieli los innych kościołów.W Berlinie już trwa wyprzedaż,a to > bardzo blisko do żądnej zachodu Polski. mozna sie domyslac o jakiej "otwartosci" i "reformach" myslisz: "ja jestem OK, ty jestes OK, wszyscy jesesmy OK". Jezus nie mowil o masach zbierajacych sie w jego imie ale o 2-3. Kosciol nie musi byc masowy jesli masom nie odpowiada. Zreszta i tak wiadomo, ze z tych 90 paru procent co sie podaja za katolikow w Polsce, to tak naprawde moze 15% stara sie praktykowac chrzescijanstwo w zyciu. Jezus mowil otwarcie ze jego nauka jest trudna i nie do przyjecia dla wielu, nie nalegaj wiec zeby kosciol rozwadnial i ulatwial, zeby tylko schlebiac masom. Minie taki kosciol by nie interesowal. I nie interesuja mnie opinie takich jak ty, nazywajacych takich jak ja zacofanymi klerykalami, czarnym betonem czy czym tam jeszcze chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awx Re: Nie wtracaj sie do innej religii capie IP: 162.108.22.* 24.09.03, 16:07 Gość portalu: gryffin napisał(a): > w spokoju.Niech Dziwisz odpuści temu biednemu, niepełnosprawnemu > fizycznie człowiekowi, i tak nie zostanie papieżem. Katolicy > gdzie Wasze miłosierdzie wobec bliżniego swego.Kościół katolicki > potrzebuje nowego otwartego na reformy przywódcy. Inaczej > podzieli los innych kościołów.W Berlinie już trwa wyprzedaż,a to > bardzo blisko do żądnej zachodu Polski. Bezczelny glupi capie. Swoje uwagi przeslij do swojego naczelnego, a od naszej religi sie odpie.... Gadzinowka Wyborcza jest schronieniem dla wszelkich dewiantow, a to jest tylko probka ich umiejetnosci wtracania sie w nieswoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Nie wtracaj sie do innej religii capie IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:13 Gość portalu: Awx napisał(a): > Gość portalu: gryffin napisał(a): > > > w spokoju.Niech Dziwisz odpuści temu biednemu, niepełnosprawnemu > > fizycznie człowiekowi, i tak nie zostanie papieżem. Katolicy > > gdzie Wasze miłosierdzie wobec bliżniego swego.Kościół katolicki > > potrzebuje nowego otwartego na reformy przywódcy. Inaczej > > podzieli los innych kościołów.W Berlinie już trwa wyprzedaż,a to > > bardzo blisko do żądnej zachodu Polski. > > Bezczelny glupi capie. Swoje uwagi przeslij do swojego naczelnego, a od naszej > religi sie odpie.... > Gadzinowka Wyborcza jest schronieniem dla wszelkich dewiantow, a to jest tylko > probka ich umiejetnosci wtracania sie w nieswoje > sprawy. intencje dobre, ale dlaczego znizasz sie do takiego samego poziomu, jak ci co produkuja te wszystkie jadowite wypowiedzi? my chrzescijanie powinnismy zachowywac sie z godnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Nie wtracaj sie do innej religii capie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 19:05 Chrzescijanie z godnoscia?! Hmmm... Ciekawe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 20:49 o czym ty mowisz? Protestanci zreformowali sie kilka wiekow temu i jakie sa tego efekty?..kazdy chyba widzi. ROznorakie partie lewackie sa niereformowalne a jakos nikt nie nawoluje do zreformowania ich...niech kazdy zajmie sie swoim podworkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr punk Re: Papież powinien abdykować, i niech żyje 100 l IP: *.telkornet / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 22:42 Czy nie sądzisz, że przez swe cierpienie "papież" zbliża się do całej filozofii Chrystusa?? I jak sądzę, właśnie dlatego, że te kościoły na zachodzie pustoszeją. By dać świadectwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Czy Jan Paweł II nie ma prawa chorować? IP: *.dtvk.tpnet.pl 24.09.03, 10:33 Mam wrażenie, że otoczenie Papieża nie udziela rzetelnych informacji na temat jego zdrowia. Oczywiście należy się _człowiekowi_ prywatność w tej sferze, ale bez przesady. Po co takie kluczenie za każdym razem, że "to nic poważnego" (np. "katar", z powodu którego ląduje w szpitalu)? To przypomina czasy minione (mam nadzieje), kiedy to Breżniew, czy jakiś inny przywódca, musiał być oficjalnie zdrowy do ostatnich swoich chwil. Czy Jan Paweł II nie ma prawa chorować? Bardzo źle także odbieram zaproszenia do kolejnych zagranicznych wizyt. Sumienia trzeba nie mieć, żeby ciągać tak staruszka: do Francji, Portugalii, Hiszpanii, Polski (o ile dobrze pamiętam, te państwa zapraszały). Chciałbym wierzyć, że to tylko z rozpędu, z powodu złożoności organizacyjnej takiej wizyty. Pozdrawiam. Xe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Brezniew tez byl zdrowy IP: 62.190.198.* 24.09.03, 11:10 Dopiero po fakcie okazalo sie, ze to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Pan Papież już nawet na audiencje nie wstanie?? IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 12:45 to już nawet nie jest śmieszne, to jest żałosne. Może go będą po świecoie w złotym łózku obwozić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johan Re: Pan Papież już nawet na audiencje nie wstanie IP: *.gdansk.wbc / 10.196.1.* 24.09.03, 14:18 Czlowieku, jak nie masz szacunku dla takiego autorytetu jak Papiez Jan Pawel II- Wielkiego Czlowieka i Wielkiego Polaka, to lepiej sie nie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Pan Papież już nawet na audiencje nie wstanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 19:14 Papiez autorytetem? Dla kogo? Dla rzymskich katolikow z pewnoscia. Dla wiernych innych kosciolow chrzescijanskiej zapewne nie. Dla wyznawcow innych religii napewno nie. No i w ten sposob liczebnosc porazonych autorytetem Papieza zmalala z 6 mld osob (jak sadzi wiekszosc rzemskich katolikow) do niecalego 1 miliarda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Pan Papież już nawet na audiencje nie wstanie IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 14:23 Wlasnie, dali by mu juz swiety spokoj, bo wydaje mi sie ze on ma juz dosc ale cala ta zgraja ktora na jego autorytecie zbijaja kase (ksieza w polsce np.) nie pozawala mu skonczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pan Papież już nawet na audiencje nie wstanie IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:12 chocby nawet to co?..jest demokracja wolno mu! Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Polskie lekarstwo 24.09.03, 13:12 Wedlug starych polskich recept ludowych na klopoty zoladkowe najlepsza jest zoladkowka,siostry zakonne powinny pare butelek tego zrobic i trzymac na wypadek jak sie na je za duzo bigosu.Zielone niedojrzale orzechy wloskie zalewa sie spiritusem i trzyma sie to w chlodnym ciemnym miejscu i niech ten aromat z orzechow przesiaknie spirytus i potem pije sie to po bigosie- recepta kurpiowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Zdrowie Papieża IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 13:31 Ludzie, niektóre komentarze to porażka dla rozumu, pewnie to Ci, których Bóg ukarał i rozumu poskapił (za jakieś przeinienia zapewne). Komentarze niektórych sa po prostu prostackie i jako takie nie powinny byc komentowane, to tyle. Papież niestety nie może abdykować, teoretycznie i owczem, prawo na to pozwala, ale Kościół boi sie ewentualnej schizmy, ma do tego prawo. Choroba Papieża to jego Krzyż, jaki dźwiga przes swe ostatnie lata, załuguje to na podiw. Dlaczego ? Ano dlaktego, że w polskiej kulturze chory to już tylko do łóżka i czekać na śmierć. A JP II zamiast czekania na koniec wybrał aktyne życie, co z tego, że naznaczone cierpieniem choroby, ale aktywne, on wciąż funkcjonuje, pracuje, jest wsród ludzi. I tak powinno być. Sam, patrzac na Papieża, zdecydowałem, że będę robił tak samo, należy walczyć, trwać, nie poddawać się chorobie, trzeba funkcjonować do końca dając z siebie innym. I to jest najlepsza lekcja jaką JP II mógł nam dać. Osobiście modlę się o szybką, bezbolesną śmierć, która przyjdzie niespodzianie,jak "złodziej w nocy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Zdrowie Papieża IP: 62.190.198.* 24.09.03, 13:42 Papiez moze abdykowac - co ma do tego schizma? Predzej czy pozniej umrze i beda musieli znalezc sobie nowego. Ale on nie chce. I ma do tego prawo. Rzecz w tym, ze watykanska propaganda zaprzecza temu, co wszyscy widza. Wbrew temu, co ludowi podaje sie do wierzenia, ten starszy czlowiek jest ciezko chory i bardzo cierpi. Moim zdaniem okrutne jest to, ze narazaja go na te wszystkie niewygody zwiazane z podrozowaniem, choc odtatnio ogloszono, ze wiecej podrozy zagranicznych nie bedzie. Pewnie tak dla niego lepiej - moze ktos tam wezmie i jego dobro pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty po śmierci Pana Papieża dopiero się zacznie!!!! IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 14:56 wyobrażacie sobie Polskę, roczna żałoba narodowa, pomniki klecone już nie setkami a tysiącami, co druga szkoła i co czwarta ulica imienia JP2. Brrrr... Może niech już sobie wegetuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu [...] IP: *.rasserver.net 24.09.03, 15:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) tolerancja po chrzescijansku IP: *.vogel.pl 24.09.03, 15:50 kazdy kto nie wierzy.. i nie uwaza papieza za boga lub niemal boga.. jest czerwoną swinią super fajny kraj... tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: tolerancja po chrzescijansku IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:08 Gość portalu: :-) napisał(a): > kazdy kto nie wierzy.. i nie uwaza papieza za boga lub niemal > boga.. jest czerwoną swinią > > super > > fajny kraj... tak trzymac jak na razie, to jad, obelgi i zwyczajne chamstwo najnizszego rzedu pochodzi od tych, ktorzy wykorzystuja te lamy, aby na najmniejsza wzmianke o papiezu czy kosciele w ogole, reaguja w ten sposob. popatrz na te wszystkie usuniete wypowiedzi; mozna sie domyslac ich tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: tolerancja po chrzescijansku IP: *.vogel.pl 24.09.03, 16:13 fakt.. idioci są po obu stronach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: tolerancja po chrzescijansku IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 16:34 ja nie rzucam obelg tylko pisze prawdę, że papiez jest ciężko chory i powinien ustąpić, bo casły watykański obwoźny cyrk sado- maso to powolne zabójstwo tatki. Wyśmiewam też niektórych debili budujących mu 145786 pomnik, 33 kopiec i nazywających im.JP2 po 60 ulic w każdym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: tolerancja po chrzescijansku IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:19 "obwozny cyrk sado maso" brzmi to niemalze jak naglowek z pierwszej strony "NIE". Widze frakcja ukrainska bardzo aktywna dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Frakcja ukraińska to Twój umiłowany... IP: *.net.autocom.pl 25.09.03, 00:34 Gość portalu: ficino napisał(a): > "obwozny cyrk sado maso" brzmi to niemalze jak naglowek z pierwszej > strony "NIE". Widze frakcja ukrainska bardzo aktywna dzisiaj. ...i ulubiony temat. Wielkim sentymentem darzysz ich. Ciągle wracasz do tamtych, rodzinnych stron dziadków. A Urban częściej używa qrwy niż sado maso bo ,,NIE" to konkretny tygodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Frakcja ukraińska to Twój umiłowany... IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:27 sama przyznalas mi racje:) P.S. Nowy Swiety i ty macie takie samo IP hmmmm...jezyk i poglady tez podobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p... Re: po śmierci Pana Papieża dopiero się zacznie!! IP: *.utc.com 24.09.03, 15:38 ..i co z tego? Tego i tak bedzie za malo w podziece..Wiec sie nie martw synu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: po śmierci Pana Papieża dopiero się zacznie!! IP: armagedon:* 24.09.03, 15:41 Gość portalu: nowy święty napisał(a): > wyobrażacie sobie Polskę, roczna żałoba narodowa, pomniki > klecone już nie setkami a tysiącami, co druga szkoła i co > czwarta ulica imienia JP2. Brrrr... Może niech już sobie > wegetuje... głupi jestes ale to zrozumiale ty bys wolal by co druga ulica byla stalina, lenina a moze milera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BangBang Re: po śmierci Pana Papieża... IP: 129.81.192.* 24.09.03, 16:33 Gość portalu: m napisał(a): > Gość portalu: nowy święty napisał(a): > > > wyobrażacie sobie Polskę, roczna żałoba narodowa, pomniki > > klecone już nie setkami a tysiącami, co druga szkoła i co > > czwarta ulica imienia JP2. Brrrr... Może niech już sobie > > wegetuje... > > > głupi jestes ale to zrozumiale ty bys wolal by co druga ulica > byla stalina, lenina a moze milera =============================================================== Panie & Panowie... A jak to wyglada we Wloszech? Ile mamy tam pomnikow, szkol "imienia", nazw ulic, itd... Przecie oni mieli swoich papiezy cale tuziny, a moze i kopy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: po śmierci Pana Papieża... IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 16:36 dokładnie!!!! a w naszym świętojebliowym kraju każde miasteczko i wiocha są już zaśmiecone pomnikami, tablicami ku czci JP2 . Jak kiedyś ku czci Lenina, Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: po śmierci Pana Papieża... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:21 w przeciwienstwie do Stalina i Lenina Papiez nie jest barbarzynca! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: po śmierci Pana Papieża dopiero się zacznie!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:18 nic sie nie zacznie...wiekszosc kardynalow zostala wybrana przez Jana Pawla II...i to oni beda mieli wplyw na wybor nastepnego papieza...zadbal on o to zeby wybrani kardynalowie mieli podobne poglady do jego wlasnych:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Do nowego świętego....... IP: *.kra.cdp.pl / 192.168.10.* 24.09.03, 21:29 Że też matka ziemia nosi na sobie takie bydło, jak ty nedzna kreaturo, przez przypadek zaledwie wyglądająca jak człowiek. Ja osobiście nie jestem praktykującym katolikiem, ale temu człowiekowi, i tego zapawne nawet nie wiesz, bo jesteś za tępy, zawdzięczasz, że żyjesz w wolnym kraju, który zmierza do Europy. Szkoda tylko, że po drodzę musiamy zabrac i ciebie. Zasługujesz na Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: Do nowego świętego....... IP: *.net.autocom.pl 25.09.03, 00:26 wypierdalaj nędzna gnido rydzykowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Do nowego świętego....... IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:27 damie nie wypada urzywac takie jezyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr czy to naprawde najwazniejsza wiadomosc na swiecie? IP: *.we.client2.attbi.com 24.09.03, 16:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty nie tylko na świecie, ale we WSZECHŚWIECIE!!!!! IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 16:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Juz czas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.09.03, 16:36 Nieuchronnie zbliza sie czas zaplacic za to, ze bylo sie bogiem na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: Juz czas IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:39 Gość portalu: pak napisał(a): > Nieuchronnie zbliza sie czas zaplacic za to, ze bylo sie bogiem > na ziemi. jakie demony cie gnebia, biedaku? sugerowalbym wizyte u psychiatry, no ale jeszcze zaden psychiczny nie uwierzyl ze cos z nim jest nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Re: Juz czas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.09.03, 16:56 Gość portalu: lange napisał(a): > Gość portalu: pak napisał(a): > > > Nieuchronnie zbliza sie czas zaplacic za to, ze bylo sie > bogiem > > na ziemi. > jakie demony cie gnebia, biedaku? sugerowalbym wizyte u > psychiatry, no ale jeszcze zaden psychiczny nie uwierzyl ze cos > z nim jest nie tak. Z ktorej piaskownicy piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafią na złom IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 16:38 pomyślcie sobie fanatycy Białego Pana (waszego Złotego Cielca) że może za 20-30 lat jego pomniki będą masowo przetapiane na złom, tak jak to się stało z pomnikami komunistycznych dygnitarzy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:44 Gość portalu: nowy święty napisał(a): > pomyślcie sobie fanatycy Białego Pana (waszego Złotego Cielca) > że może za 20-30 lat jego pomniki będą masowo przetapiane na > złom, tak jak to się stało z pomnikami komunistycznych > dygnitarzy!! jesli tak bedzie to co? NB: 8 lat mieszkam poza krajem, 3 lata temu odwiedzilem, ale nie widzialem zadnego pomnika. Pewnie gdzies jakies sa, ale tacy jak ty podniecaja sie nimi bardziej niz ci co je stawiali. Ciebie tez ksiadz jakis molestowal? Bo jesli tak to rozumiem, ze podchodzisz do tego tak emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 16:48 Ciebie tez ksiadz jakis molestowal? Bo > jesli tak to rozumiem, ze podchodzisz do tego tak emocjonalnie. głodnemu chleb na myśli?? możesz sobie do Petza prezyjechadź on cie za darmo wyrucha. Ale może siedz juz lepiej w tej Australii, własnych oszołomów mamy aż nadto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 16:55 Gość portalu: nowy święty napisał(a): > Ciebie tez ksiadz jakis molestowal? Bo > > jesli tak to rozumiem, ze podchodzisz do tego tak emocjonalnie. > > głodnemu chleb na myśli?? możesz sobie do Petza prezyjechadź on > cie za darmo wyrucha. Ale może siedz juz lepiej w tej Australii, > własnych oszołomów mamy aż nadto oj, oj, oj, znowu piana na ustach, mam szczescie, ze to Internet, a nie okragly stol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:00 > oj, oj, oj, znowu piana na ustach, mam szczescie, ze to > Internet, a nie okragly stol. no masz szcęście, ale nie martw się lekarz ci pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 17:11 Gość portalu: nowy święty napisał(a): > > oj, oj, oj, znowu piana na ustach, mam szczescie, ze to > > Internet, a nie okragly stol. > no masz szcęście, ale nie martw się lekarz ci pomoże eeeh, nudzisz, ide spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: 195.205.45.* 24.09.03, 16:56 No rzeczywiscie, na pewno wszystkie pomniki zostana wkrotce usuniete, bo przeciez Jan Pawel II stoi na czele organizacji mafijnej, ktora nie tylko kreci mafijnie swiatem, ale rowniez wraz z Zydami porywa dzieci w celach kulinarnych, a wraz z masonami sypia nago na sztabach zlota... Ludzie, a nie przyjdzie wam do glowy, ze jezeli jest pare pomnikow i ulic Jana Pawla II (ja nawiasem mowiac wiem tylko o jednej takiej ulicy, no ale przeciez naleze do tzw. 'ciemnogrodu'), to dlatego, ze Polacy maja, mieli i prawdopodobnie beda mieli tylko jednego papieza w historii ? I to w dodatku papieza, ktory, czy to sie komus podoba, czy nie, walnie przyczynil sie do odzyskania przez Polske wolnosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy swięty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:03 parę pomników!!!!! pare tysięcy napisz to będzie prawda. W świętojebliwym Krakowie w centrum to jest w każdym miejscu związanym z JP2 tablica lub pomnik typu: tu pracował, tu się modlił, to zrobił kupkę... itp. A do tego dojdzie jeszcze kopiec!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: 195.205.45.* 24.09.03, 17:13 Dobra, pare tysiecy pomnikow... I co z tego, tak strasznie Ci to przeszkadza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:16 wyobraż sobie że tak. W takim biednym kraju każdy spiżowy papcio to kiklaset głodnych dzieci więcej a świątynia (nie)opatrzności bożej to kilkaset tysięcy głodujących uczniów, albo kilka tysięcy nie wykonanych operacji w szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 17:21 Gość portalu: nowy święty napisał(a): > wyobraż sobie że tak. W takim biednym kraju każdy spiżowy papcio > to kiklaset głodnych dzieci więcej a świątynia (nie) opatrzności > bożej to kilkaset tysięcy głodujących uczniów, albo kilka > tysięcy nie wykonanych operacji w szpitalach. jak z ciebie taka "Matka Teresa" to papez by cie lubil, a ty go tak nie lubisz, ladnie to tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:26 ani go lubie ani nie lubie, jast mi też obojętne ile "pozostanie na stanowisku" ani kto będzie jego nastepcą. Wku**ia mnie tylko jego bałwochwalczy i kosztowny kult w naszym śiętojebliwym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: 195.205.45.* 24.09.03, 17:29 Ok. Rozumiem. Ale w takim razie wkurza Cie ten nasz 'swietojebliwy' (ale fajne powiedzenie) kraj, a nie Jan Pawel II, tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:33 no dobra, bardziej wkurzają mnie radiomaryjne dewoty, ale dlaczego papież się od tego kultu nie odetnie, jakby go to raziło to przecież zaapelowałby do wiernych żeby pieniądze zamiast na pomniki przeznaczyli dla potrzebujących. Aha i czy nazywanie JP2 Ojcem świętym nie jest bluźnierstwem? Dla mnie Ojcem świętym jest tylko Bóg a nie Wojtyła czy pan Glemp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:28 a co daje Miller i jego partia?...smrod, brod i ubostwo ! Jest demokracja kazdy daje na to na co chce dawac..tobie nic do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:27 i tak kasy nic na to nie dajesz to co cie to obchodzi?...czy nie lepiej byloby pojechac na swoja Ukraine?...nie musialbys ogladac tych "swietojebliwych" pomnikow...zawsze przytulniej przy swojakach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: 195.205.45.* 24.09.03, 17:23 Jasne... a skad wiesz kto wylozyl kase na 'spizowego papcia' ? Zawsze mozna powiedziec, ze kasa, ktora poszla na cel X (zupelnie niewazne na jaki), mogla pojsc na biedne i chore dzieci... I wszystkim ma sie wtedy zrobic tak jakos glupio i wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:28 przyznasz że najmniej nasze biedne miasta potrzebują kolejnych pomników i tablic ku pamięci. Tym bardziej że może za 20-30 lat przyjdzie je demontować. A co np. z ateistami czy prawosławnymi których widok gigantycznych rozmiarów szefa jednego z wyznan po prostu upokarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: 195.205.45.* 24.09.03, 17:32 A skad wiesz, ze ich to upokarza ? Ja jak jestem gdzies za granica i widze pomnik jakiegos religijnego przywodcy, to mnie to nie upokarza... moze dla kogos zrobil cos dobrego, i wystawili mu za to pomnik... dlaczego kogos mialoby to upokarzac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:34 ok niech będzie KILKA skromnych pomników a nie tysiące gigantycznych!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:33 Polacy sa wdzieczni Polakowi za to co dla nich zrobil!...proste? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Szacunek do czlowieka wyplywa z dzialan tegoz IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 21:36 I dziwi mnie ta cala dyskusja. Ciekawie rozbudowana zreszta bo bywam czasem w Polsce i nie zauwazylam dotad tak silnego rozdzwieku w tych pogladach?! A co do reszty - witam hrabio.. Jak studia prawnicze? Najserdeczniejsze pozdrowienia z Magdeburgii... Jak zwykle troskliwy o dzieci, no, no.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Szacunek do czlowieka wyplywa z dzialan tegoz IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:24 a witam...przygotowuje sie do mych studiow pelna para..przestalem nawet odwiedzac forum wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:32 w koncu wyszlo szydlo z worka! Zawsze prawoslawni najwiecej do powiedzenia maja komu POlacy maja stawiac pomniki...jakos na Bialorusi czy tez Ukrainie Polacy nie maja nic przeciwko pomnikow stawianym "swietojebliwemu" Sawie, Leninowi czy tez stalinowi ...ich kraj ich problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 17:23 Gość portalu: nowy święty napisał(a): > wyobraż sobie że tak. W takim biednym kraju każdy spiżowy papcio > to kiklaset głodnych dzieci więcej a świątynia (nie) opatrzności > bożej to kilkaset tysięcy głodujących uczniów, albo kilka > tysięcy nie wykonanych operacji w szpitalach. na wypadek gdybys nie uchwycil sarkazmu pop. wypowiedzi: jakos nie chce mi sie wierzyc, ze te glodujace dzieci i szpitale nie daja ci spac po nocach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:25 pogonic komuchow pozabierac folwarki to i dzieci bedzie czym wykarmic..darmozjady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:24 podobnie jest w Toruniu z Kopernikiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: pomniki JP2 spotka los pomników Lenina, trafi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 19:23 Ironia zgrabna lecz z tym " ...walnie przyczynil sie..." to nieco przesadziles. Zgodne z prawda historyczna byloby stwierdzenie: "Byl jednym z tych ktorzy przyczynili sie w sposob znaczacy....". Zachowujac proporcje mozna by - stosujac Twoja retoryke - powiedziec, ze: "Walesa obalil komunizm przeskakujac plot". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli przyszła kryska na matyka IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 16:51 skoro ostatniego dyktatora w Europie nie można usunąć w demokratyczny sposób to może i lepiej żeby on rzeczywiście niedługo umarł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: przyszła kryska na matyka IP: 195.205.45.* 24.09.03, 17:00 W sposob demokratyczny, to ty mozesz sobie po prostu olac tego 'ostatniego dyktatora' i jego 'dyktature', nikt Cie nie zmusza do niczego... kapujesz roznice, Einsteinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lange Re: przyszła kryska na matyka IP: *.internode.on.net.au 24.09.03, 17:30 Gość portalu: czarli napisał(a): > skoro ostatniego dyktatora w Europie nie można usunąć w > demokratyczny sposób to może i lepiej żeby on rzeczywiście > niedługo umarł ten czlowiek wypowiada sie jakby decyzja nalezala do niego. Glupka z siebie robisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eminem Re: przyszła kryska na matyka IP: *.telkornet / *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.03, 22:52 Treść jest nieprawdziwa a tytuł bez sensu. No ale nie każdy musi z sensem się wypowiadać. PAMIĘTAJ JEDNO. RÓWNIEŻ DZIĘKI TEMU GOŚCIOWI MOŻESZ DZIŚ SWOBODNIE SIĘ W NECIE WYPOWIADAĆ. MOŻESZ TEGO NIE ROZUMIEĆ=POCZYTAJ CHISTORIĘ NAJNOWSZĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty do fanów JP2 IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:30 czym różni się bałwochwalczy kult Białego Pana od kultu Złotego Cielca czy klutu jednostki typu Stalin czy Kim ir sen?? Jest powioedzine : "nie będziesz miał bogów cudzych przede mną" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: do fanów JP2 IP: 195.205.45.* 24.09.03, 17:35 Niczym sie nie rozni, pod warunkiem, ze rzeczywiscie jest balwochwalczy... Ci, co jakiegokolwiek czlowieka czcza do przesady, popelniaja blad, bo to tylko czlowiek, niewazne jak dobry, madry i swiety... Natomiast ja nie dostrzegam az takiej przesady w PL, przynajmniej nie masowo, chociaz oczywiscie przegiecia w kazda strone sie zdarzaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: do fanów JP2 IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 17:37 > Ci, co jakiegokolwiek czlowieka czcza do przesady, popelniaja blad, bo to tylko > czlowiek, niewazne jak dobry, madry i swiety... > Natomiast ja nie dostrzegam az takiej przesady w PL, właśnie dla mnie jest to bałwochwalstwo i sekciarstwo. A ja w polskim kościele katolickim widzę aż za wiele takiej przesady. Dlatego choć wierze w Boga to nie mój kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do fanów JP2 IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:38 to jakiego wyznania jestes?...przyznaj sie...nie wstydz sie...w Polsce katolickiej innowiercow sie nie przesladuje jak to staraja sie robic innowiercy z Katolikami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: do fanów JP2 IP: *.net.autocom.pl 25.09.03, 00:21 wyznanie: absolutnie niepraktykujący katolik wierzący w Boga lecz mający głeboko w dupie całą hierarhię Kościoła Kat. i uważający ją za instytucję służącą do robienia kasy i pogardzający polskim KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do fanów JP2 IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:29 bardziej przypominasz mi wojujacego ateiste spod sztandaru "NIE" Jurka Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: do fanów JP2 IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 19:11 zgadzam sie z Tobą:-) choc jak rozumiem Ty w boga wierzysz:-) brawo! na wioskach to sie u nas modla nie do Maryi czy Jezusa tylko do papieza:-) takie mam "swiatły" naród heh pozdr ludzie rozsądni trzymajcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: do fanów JP2 IP: *.net.autocom.pl 24.09.03, 19:24 właśnie ci bałwochwalcy to po prostu papo-sekciarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: do fanów JP2 IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 19:27 kurde, a balem sie juz, ze sam tu jestem ufff dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do fanów JP2 IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:44 Ukrainiec-Ukraincowi zawsze pomocna reke wyciagnie:) Blizsza cialu koszula:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Pohamuj Ficino!!!! IP: *.net.autocom.pl 25.09.03, 01:09 Już wiemy, że kochasz Ukrainę. Nikt z nas nie ma Ci tego za złe. Panuj więc nad odpowiedziami lub idź spać. Chyba nie jesteś zazdrosny o nasze poglądy. Polska to wspaniała rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Pohamuj Ficino!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:32 co do waszych pogladow to za kazdym razem trafiam w sedno:) Moglabys uzywac jednego nicka bo nie wiem czy rozmawiam z Alicja czy z Nowym Swietym...czyzby brat zerwal sie z przedszkola i dorwal sie do twojego komputera Alicjo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do fanów JP2 IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:43 nic dziwnego ze tak piszesz...wraz z repatriantami ze wschodu zalapalo sie troche elementu ukrainskiego co dla zasady maci w glowach uczciwym Polakom:) Co was tak potomkowie UPOwcow boli??...nie mozecie zapomniec panskiego kija? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy święty Re: do fanów JP2 IP: *.net.autocom.pl 25.09.03, 00:22 głupiś troszkę, może być na IP spojrzał skąd pisze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do fanów JP2 IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:32 z Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do fanów JP2 IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:35 Ojciec Swiety jest naszym autorytetem a nie Bogiem...widzisz roznice prawoslawny bracie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka O prawoslawiu.. IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 21:38 Do tegoz grona. Byloby milo aby nie mieszano do tego prawoslawia jako takiego.. Czesc mojej rodziny i przyjaciol (bynajmniej nie z Ukrainy jest prawoslawna - choc nie ortodoksyjnie i b. szanuje katolikow. Bylabym wdzieczna naprawde, gdyby tego nie mieszano... Z gory dziekuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: O prawoslawiu.. IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:51 a ja bym prosil zeby prawoslawni z Wroclawia nie wypowiadali sie obelzywie na temat Papieza Polaka i Kosciola katolickiego...niech zajma sie swoim podworkiem:)..Jak widzisz prawoslawni sami sie mieszaja:) Widze ze bola cie tylko negatywne opinie i "image" prawoslawnych a co z Katolikami i Polakami czy musza byc opluwani przez prawoslawnych?...moze bys tak znalazla chwile czasu na potepienie ich zachowania...jesli chodzi o mnie to mysle ze twoje milczenie jest zgoda na to zeby dalej tak "szczekali". Z gory dziekuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Moje milczenie IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 21:54 Swiadczy o tym, ze doprawdy nie wierze w istnienie ludzi, ktorzy potepiaja cos o czym nawet nie maja do konca pojecia. Albo inaczej- wydaje mi sie, ze moga istniec , ale niekoniecznie musze z nimi dyskutowac. Doprawdy nie wiem dlaczego inni nie moga zrozumiec, ze ktos moze byc pracoholikiem, moze robic cos dla pasji niezaleznie od stanu zdrowia, moze cos robic z poswieceniem? Jak KOGOKOLWIEK moze to draznic wylaczajac wszystko inne? To nie zgoda - zreszta dobrze o tym wiesz Ficino... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Moje milczenie IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:06 Coz...dziwnym trafem najbardziej zajadli w swojej krytyce KK sa wlasnie przybysze z Ukrainy i kolejne ekscesy tej grupy etnicznej utrwalaja we mnie przekonanie ze jest to element szkodliwy w polskim spoleczenstwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista do mnie pijesz? IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 21:56 jestem ateistą a nie prawosławnym nie kłocmy sie o religie, bo to nigdzie nie prowadzi.. pax Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do mnie pijesz? IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:58 ja sie z toba nie kloce...wskazuje skad przyjechales i dlaczego mowisz to co mowisz:)..tak zostales wychowany przez dziadka/ojca politruka?...ciebie tez zmuszali w domu zebys mowil po ukrainsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: do mnie pijesz? IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:08 > ja sie z toba nie kloce...wskazuje skad przyjechales i dlaczego mowisz to co mowisz:)..tak zostales wychowany przez dziadka/ojca politruka?...ciebie tez > zmuszali w domu zebys mowil po ukrainsku? a skad ty kurwa mac baranie wiesz , skad przyjechalem? jak smiesz wytykac mi wychowanie i sugerowac jakies wuchowanie a'la politruk? durniu.. ja mam za soba wiele lat wiary.. bylem ministrantem i naprawde kiedys wierzylem. zmienilo sie to.. ale ja mialem odwage myslec i odwazylem sie rodzinie sprzeciwic... wszyscy u mnie sa katolikami, mam w rodzinie 2 ksiezy i jedna zakonnice.. a ty co? taki odwazny jestes? skoncz obrazac Ukraincow, bo ci sie do dupy w koncu dobiorą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: do mnie pijesz? IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:13 ty chcesz mi sie frajerze do dupy dobrac? nie rozsmieszaj mnie buraku!...takie bajki o ministarntach i zakonnicach w rodzinie to mozesz chachlom ukrainskim na podworku wciskac a nie mnie. Skad ja wiem skad przyjechala twoja rodzinka?...ma sie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista ficino.. o czym ty bredzisz? IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 21:53 Anka ja nie mam nic przeciw nikomu.. Live and let die.. to moja zasada.. niestety niektorzy uwazają, ze musze umrzec katolikiem NIE ZAMIERZAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ficino.. o czym ty bredzisz? IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:56 umrzesz jako Ukrainiec...takie twoje korzenie:)..wcale sie temu nie dziwie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka A co ma do tego osoba Papieza? IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 21:56 Jaki to ma zwiazek? I KTO tak uwaza? Ja prawde mowiac w swoim zyciu nie zauwazylam dotad takich katolikow. Ale moze obracam sie w specyficznych kregach - tego nie wiem....A moze Pan trafil w specyficzne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: O prawoslawiu.. IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 21:55 ....ANka ty to masz szczescie...zobacz jak my katolicy musimy walczyc...ale to jest przepowiedziane...ja mysle ...,ze ficino nic zlego ...w stosunku do ...UKRAINY...jako takiej...nie mial nic zlego do powiedzenia...w stosunku czlowiek do czlowieka ...a historia do historii...b. szanuje rowniez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Ja nie mam nic wspolnego z Ukraina IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 22:01 Ani jej w zaden sposob nie bronie Mee?. Ja tylko chcialam powiedziec, ze dziwie sie jak wiele tu osob o zgola dziwnych pogladach. Ja nie wiem, czy wogole (gdyby takie istnialy) nalezaloby o nie walczyc? Jezeli kogos razi starszy czlowiek, ktory wciaz do czegos dazy to co mozna z kims takim zrobic? NIc - mozna mu tylko wspolczuc.. Ja chcialabym w tym wieku np nie siedziec leniwie przed telewizorem i jeczec nad swoim zyciem i kregoslupem.. np... I chocby dlatego podziwiam.. Pomijajac wszystko inne...- to tak w odniesieniu do ateistow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Ja nie mam nic wspolnego z Ukraina IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 22:04 ...wiec proponuje wolnosc...rowne prawo..rowne podatki..pzd...mee... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Daj spokoj.... IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 22:09 To stara piosneczka.. Dobrze wiesz, ze w nia nie gram koziolku. Nawet zoladki sa nierowne.. Moj jest malutki a mimo to glodny.. Wiec zaraz zmykam... Juz mowilam to ponizej pewnej godnosci - i to chyba rozumiesz.. Nie chce sie klocic z kims kogo zdania nie zmienie bo do pewnej oceny faktow nie dorosl... Ale Was zostawie na placu boju - skoro to boj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Daj spokoj.... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 22:15 ...widze ...,ze dyskusja polega na prostym stwierdzeniu...sluchaj ciebie nie przekonam...a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Mnie nie musisz.. IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 22:22 Ja jakos trwam w swoich zasadach. Przekonuje sie dosc czesto jak widze wartosci (ale nie szybko)... Obrazajacych jest wielu i dziwie sie, ze maja takie problemy. Zwykle wynika to z jakichs przyczyn osobistych. Czy wlasnych szczegolnych doswiadczen.. Ja b. szanuje Papieza i o tym pisalam nie raz. Nie musze sie chyba powtarzac. Szanuje tez jego wybory i decyzje choc nie zawsze totalnie ze wszystkim musze sie zgadzac.. Ale to kwestia sumienia i wyborow kazdego z nas. To wszystko.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Mnie nie musisz..co za pewnosc... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 22:38 ...ty mi tu 'walisz'..o wyborze chleba na sniadanie lub conflex-u.....to by sie zgadzalo...,ze kazdego ranka mamy chcice inne...ale...co to ma wspolnego z tym..,ze ja juz udowadnialam...lub udowodnie...a gdzie prawda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Ja nie mam nic wspolnego z Ukraina IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:08 czy wiesz dlaczego komunizm odniosl takie sukcesy na swiecie?..dzieki czemu setki milionow ludzi zostalo zakatowanych a drugie tyle zniewolonych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Bo byli naiwni... IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 22:12 Ale nie byc naiwnym niekoniecznie oznacza byc walczacym i tepiacym.. NO przynajmniej ja tak mysle.. Bo walczyc mozna z kims rownym a nie szpada i technika z kims walczacym pazurami i maczuga.. Ktos to juz kiedys zauwazyl.. Glowa przydaje sie zawsze.. NO to pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Bo byli naiwni... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:17 nie dlatego ze byli naiwni...nic z tych rzeczy...tak naprawde komunistow byla garstka..zwycierzyli poniewaz wystarczylo ze dobrzy ludzie nic nie robili...dlatego tez nie zgodze sie z twoja opinia ze nie wypada rozmawiac z takimi ludzmi...mylisz sie...jesli im sie nie przeciwstawisz to dalej beda szerzyc swoja nienawisc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka ficino - w Bastylii? w Rosji? IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 22:23 Chyba, ze mowisz o ideologii. Ja raczej o rewolucji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ficino - w Bastylii? w Rosji? IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:25 mowie wlasnie o rewolucji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ficino - w Bastylii? w Rosji? IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:26 mowie wlasnie o rewolucji:)...w Rosji przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Musze leciec. Ale to nie byla garstka IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 22:30 tylko prawo tlumu.. A tlum nie kieruje sie rozsadkiem jak wiesz tylko prawem moutonsow.... I gilotyna tez moze byla latwa w obsludze (bo nie trzeba bylo osilkow). NO to zycze udanych studiow.. I naprawde zmykam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Musze leciec. Ale to nie byla garstka IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:32 trzeba tylko ten tlum umiejetnie zmanipulowac zeby nie poszedl na manowce:) pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: O prawoslawiu.. IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:02 kurde.. zacznij pisac po polsku lub moze po angielsku. Ale pisz do licha jakos składnie.. Bo szarpiesz sie okrutnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: O prawoslawiu.. IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:10 ty zacznij pisac w swoim ojczystym ukrainskim to przynajmniej bedziemy wiedzieli z kim rozmawiamy:) Jestem Polakiem i Katolikiem? A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: O prawoslawiu.. IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:15 jestem Polakiem i niewierzącym:-) i skoncz z tym czepianiem sie Ukrainy, bo obrażasz Ukraińców... a na to sobie ze strony idiotów nie zasłużył ten naród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: O prawoslawiu.. IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:18 a ty skoncz z tym czepianiem sie papieza bo obrazasz Polakow. Panimal ukrainiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: O prawoslawiu.. IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:50 kurde ja sie papieza nie czepialem ani jednym zdaniem czy ty koles czytac umiesz????? hehehe i tyle pisania na darmo.. kolejny niereformowalny uch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: O prawoslawiu.. IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:55 ateista napisal: gowno im zawdzieczam gowno!!! zastanów sie, wierzący w kler głupcze! mowiles ze firma dziala nie w Boleslawcu a we Wroclawiu prawda?...Nowy swiety ma tez ten adres:)..poczytaj swoje wypowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: O prawoslawiu.. IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 23:04 chodzi ci o cos? napisz po polsku, co masz na mysli, bo na razie trudno zrozumiec co twoj przenikliwy umysl tu usilował wyrazic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: O prawoslawiu.. IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 23:09 nowy swiety i ateista to to samo;) dalej nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 18:31 ...kultura osobista wymaga pewnego wysilku intelekualnego...ale oczywiscie lepiej byc 'wolnym' w glupocie i nieswiadomosci...bo to nie wymaga jakiego -kolwiek wysilku...glupota i ignoracja jedank ma to do siebie ...,ze przed sama soba pragnie udowodnic swa madrosc....niestety madrosci wam nie dano...madrosci ...,ktora to madrosc przychodzi z gory...jedyne co wam dano...to wolnosc plugawego jezyka i miraz ..."wolnosci"...bo ta 'wolnosc" nic nie kosztuje...a jezeli nic nie kosztuje...to ta wasza "wolnosc"..jest jak banka mydlana...nektaru ...,ktorego wy nie spijacie...bo jestescie do tego za bardzo uposledzeni... nektar za to spijaja ci...,ktorzy ta "wolnosc" wam wmowili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 19:03 o czym ty czleku pieprzysz? kazdy czlowiek na tej planecie ma wolnosc sumienia.. ja moge nie wierzyc.. i mam prawo nie akceptowac wladzy Watykanu tak samo wolno mi nie wierzyc w Jahwe.. czy w Allaha.. Wolno MI! KURWA WOLNO! Wiec przestan patrzec na swiat z twojej "edynie" slusznej strony nie kazdy jest katolikiem.. nikt na szczescie nie musi nim byc.. i nikt nie musi uwazac papieza za kogos wiecej niz schorowanego czlowieka otoczonego bandą żądnych wladzy klechów.. nikt .. to wolny swiat matole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 19:13 ...jedynie sluszna strona ...twego myslenia...to, to ..,ze zaprzeczaz madrosci...bo moj text wcale ...ale to wcale nie byl w obronoe ojca swietego (ojciec swiety sie sam obroni)...co znaczy twoj swiatopaglad ...twe sumienie...z sumieniem to tak jak z przypalonym schabowym...sa dobre schabowe ...i przypalone schabowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 19:22 a po polsku umiesz to napisac???? sprobuj... moze sie uda.. jak duch swiety cie wesprze..:-) bo ty sam chyba rady nie dasz.. ale do rzeczy... ja papieza nie zamierzalem bronic.. najwyrazniej nie zrozumiales:-) nie ma sie co dziwic.. najwspanialsza (i oczywiscie jedynie sluszna, bo jakżeby inaczej) religia swiata, to religia ludzi bardzo duzo "myslacych" pozdr :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 19:27 ....czekalem na taki..."atak"...ale jak na drugie pokolenie tu w usa...to raczej mnie nie obrazisz...bo ty ani po polsku...ani w duch w tobie swiety...jakis odmieniec nie polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 19:37 > ....czekalem na taki..."atak"...ale jak na drugie pokolenie tu w usa...to raczej mnie nie obrazisz...bo ty ani po polsku...ani w duch w tobie swiety...jakis odmieniec nie polski... A mieszkaj sobie czlowieku i 10 pokolen i na Kamczatce. W USA bylem pare razy i wielu "mądrych" tam spotkalem. Tak sie składa, ze sekt to akurat tam najwiecej działa. A debile przpisują im milony dolarów. :-) Prosze jeszcze raz ostatni... napisz po polsku.. po angielsku tez moze byc, o co ci nieszczesniku chodzi... bo za cholere nie rozumiem tego bełkotu pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: proxy / 10.96.52.* 24.09.03, 19:50 > > A mieszkaj sobie czlowieku i 10 pokolen i na Kamczatce. W USA > bylem pare razy i wielu "mądrych" tam spotkalem. Tak sie składa, > ze sekt to akurat tam najwiecej działa. A debile przpisują im > milony dolarów. :-) > Panie ateisto, kwestii "czy jest Bog (albo, jak pan pisze: 'bog'), czy Go nie ma", na tym forum z vicarym nie rozstrzygniecie. Ale interesuje mnie taka sprawa: gdzie w USA znalazl pan debili ktorzy maja miliony dolarow? Bo ja mieszkam w USA juz od paru lat (przedtem w Kanadzie), mam niezla robote, za debila sie nie uwazam, ale milionow dolarow nie mam. Moze jest jakis sekret, ktory przysparza debilom miliony? Prosze, niech mi pan go zdradzi. A moze bycie debilem (albo nizej) jest warunkiem koniecznym do posiadania milionow - w takim razie stracilbym wszelka nadzieje, ze kiedykolwiek bede bogaty. pozdrowka PS. Nie jestem ateista - raczej czyms posrednim miedzy wierzacym a agnostykiem, ale szanuje cudze poglady. Jesli moglbym o cos prosic - to zeby pan sie troszke staral mimo wszystko nie za bardzo obrazac uczuc religijnych ludzi wierzacych - dla nich tez musi byc miejsce na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 20:37 nie mialem na mysli ani Ciebie ani nikogo konkretnego, osobiscie na szczescie znam tylko kilku religijnych oszołomów... fakt przepisywania calych majątków kosciołowi jest stary jak swiat... niby czemu w 15 lub 16 wieku celibat wprowadzono? Jezus o tym nic nie mowil, ale chlopcy "swiętojebliwi" wystraszyli sie odpływania majątku poprzez mozliwosc dziedziczenia przez dzieci, ktore niekoniecznie chcialyby pozostac slugami bozymi.. no i wprowadzono celibat:-) Umiejetnosc robienia kasy natiomiast ma sie nijak do inteligencji ogolnej. Zwykle wystarcza spryt, cwaniactwo i bezczelnosc. Swiat pełen jest wrecz biednych geniuszy i bogatych do bólu kretynów:-) nie wiesz o tym? ? mieszkasz w USA i o tym nie wiesz? I na koniec... w zyciu nie zamierzalem orazic nikogo wierzacego. Mam prawo nie wierzyc i kazdy ma prawo wierzyc. Ale nikt nie ma prawa mnie potepiac z powodu mojej niewiary. I tu jest sedno sprawy. Mój brak wiary jest tak samo wazny jak czyjas wiara. Nie czuje sie ani troche gorzy czy glupszy.. a to wlasnie niektore buraki bez rozumu chcą mi tu udowadniac. Tym samym potwierdzaja tezę, ze wsrod wierzacych rozumni to jednak mniejszosc... a szkoda... naprawde szkoda ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary... Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 19:50 ..to beginning stages of a education sets...the fundation for each new lewel of success....the level of success achive is determined by your application of good education...a mieszkaj sobie czlowieku w tej zapyzialej dzielnicy..tylko mi nie mow ...,ze ja nie moge mieszkac w zapyzialej dzielnicy..bo cholera... za nic nie rozumie twego belkotu..,ktory tu probujesz wprowadzic ...wielce oswiecony ...zmanipulowany prze "malych...poczules sie 'wielki'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 20:40 bełkot? ja i bełkot?? daj komus te twoje brednie do poczytania.. i niechaj ta osoba to wreszcie na cos zrozumialego przetłumaczy... chocby na esperanto.. zapłace za tłumaczenie, no coczywiscie tego jezyka nie znam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 20:44 ...nie znasz mego prostego jezyka...a co dopiero jezyk ojca swietego...znasz...a czy ty wogole znasz jakies 'jezyki'...a pozatym z zregoly jezyki tlumaczy sie na koszt nieuka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 20:54 1. to nie twoj jezyk czlowieczku tylko angielski, bo ty polakiem jestes a w USA jedynie mieszkasz 2. znam angielski i rozumiem co napisales.. jedyny bol w tym, ze glupoty nie stają sie mądrosciami dziejowymi tylko dlatego, ze ktos je wypisuje po angielsku. W koncu "dablju" Krzak bredzi wspaniale po angielsku tak, ze tłumacze nie umieja tego na inne jezyki przekladac:-), prawda? 3. kojarze tez po niemiecku (nieco) i po rosyjsku (calkiem calkiem)... a jednak twojej wersji polskiego za cholere nie rozumiem:-) proponuje zatem zakonczenie tego sporu... nie odpowiem na zaden twoj list zegnam i zycze jednego.. oby siwadomosc, ze straszne pierdoły tu popychałes nie dotarła do ciebie.. to bedzie dosc smutny dzien.. a tego nie zycze nikomu.. bez wzgledu na zawartosc "rozumku":-) pozdrawiam i do spotkania w piekle lub niebie.. a na pewno w glebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 21:04 ....nie musisz mi udawdnic swych racji...,ze tyle jezykow znasz...szczegolnie rosyjski ,to cieszy...jedyne co jest budujace w tobie... w tej dyskusji...i co rozni czlowieka od swiata natury...znaczy sie zaczoles myslec... to mnie cieszy...reszta to tylko pyl marny ...tak jak w grobie...ale to tylko czesc czlowieka...jak raczyles zauwazyc...pzd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:30 gdzies sie angielskiego nauczyl z wiesniakami przy szlifowaniu krysztalow?...elementarny niemiecki ze szkoly no i oczywiscie CALKIEM CALKIEM rosyjski...no to jestesmy w domu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:43 obrazasz mnie choc mnie nie znasz.. niezły dobór argumentów... zapewne całekiem zgodny z naukami twojego "pana" Jezus by sie zdziwił mocno widząc was tzw. wierzących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:47 skad wiesz ze cie nie znam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:28 z czego to zaplacisz z kasy co zarobiles na wakacjach w fabryce krysztalow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pak Mialo by po polsku albo angielsku IP: *.fe.internet.bosch.de / *.fe.bosch.de 25.09.03, 09:35 Cos przeoczylem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: CO WOLNO WOJEWODZIE.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:04 dla sprostowania kosciol katolicki niem jest sekta po drugie mysle ze naprawde powinienes zajac sie swoim ukrainskim podworkiem bo poki co to te polskie chachly ze wschodu co poprzyjezdzaly wraz z repatriantami utrwalaja mnie tylko w przeswiadczeniu ze to wlasnie wy jestescie odmiencami i staracie sie narzucic wiekszosci Polakow swoj swiatopoglad:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino DO ATEISTY IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 21:55 PRZEDSIEBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWO- USLUGOWE "KORBANK" street: UL. ANDERSA 5 city: 59-860 GRYFOW SL. location: PL Sadzac po adresie mysle zes kolejny Ukrainiec co sie z lancucha zerwal i szczeka?...czy duzo was do Polski przyjechalo wraz z normalnymi repatriantami Polakami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista nie do konca to prawda IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:00 no i coż z tego ze znalazłes w internecie troche danych? firma tak naprawde jest z Wroclawia.. i nie przyjechałem ze Lwowa.. czy Kijowa. I nie jestem prawosławny. Gdybym był, nie mialoby to znaczenia.. przynajmniej dla mnie. Jestem - wbrew mej woli katolikiem, nikt mnie nie pytał przed chrztem - ale nie mam nic przeciw innym religiom. A tobie najwyrazniej prawosławni jakos dziwnie przeszkadzają. hmmm ciekawe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: nie do konca to prawda IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:38 hmmmmm....a tobie jakims dziwnym trafem przeszkadza papiez Polak-Katolik. Ja ci powiem kim ty jestes: 1. pochodzenie ukrainskie...dziadek zalapal sie jako politruk wraz z Polakami na repatriacje. 2. katolik jestes?...moze greko-katolik. Mnie prawoslawni nie przeszkadzaja dopoki zajmuja sie swoimi sprawami i tobie tez radzilbym to samo...zawsze firma moze zbanktutowac i co bedziesz robil? Na wakacje bedzie sie chcialo przyjechac do Ameryki zarobic dularow ale nic z tego namierze cie jak sie nazywasz...nazwe firmy mam i skad nadajesz nie bedzie to takie trudne i dam cynk do immigration ze pracowales w Stanach na czarno...wiec o wjezdzie tutaj mozesz sobie tylko pomazyc. Zycze sukcesow w zyciu zawodowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: DO ATEISTY IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 22:00 ....to by sie zgadzalo...bo wiekszosc obywateli polskich... i polakow korzysta z internetu w biorach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANka Przepraszam, ze sie wtrace... IP: *.ifn-magdeburg.de 24.09.03, 22:04 Ale w domu czasem mniej bezpiecznie.. NIe kazdy chce miec konia trojanskiego na swoim kompie domowym - nieprawdaz? Moze wiec lepiej z biura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Przepraszam, ze sie wtrace... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 22:09 ...no...,wiec teraz to mnie zaskoczylas dziewczyno ...kompletnie...z tym koniem trojanskim...ale zapewne masz racje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Przepraszam, ze sie wtrace... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:40 moze lepiej miec zainstalowanego antywirusa i firewall? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: DO ATEISTY IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:04 a ja w domku mam siec.. i to stałe łącze.. dasz wiarę? :-) jaki ten swiat dziwny, nie? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Do Ficino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 22:35 Ficino, czys ty czasem z lekka nie oszalal? Nie poznaje cie. Holota, plebs, prac tluszcze batogami, ja szlachcic (to z innego watku), morderczy Ukraincy itd.itd. Oczekujesz szacunku jednoczesnie otwarcie gardzac?Miast argumentow wyzwiska? Miarkuj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Do Ficino IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:41 draznie sie tylko z kolesiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Do Ficino IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:46 nie wywyzszaj sie bucu.. nie masz do tego zadnego prawa.. zadnego!!! zadnego.... a jesli twoj znajomy ma racje i masz jakies psudo- szlacheckie pochodzenie nic to dla mnie nie znaczy:-) jestes takim samym kolesiem jak kazdy brednie sa bredniami, bez wzledu na to, kto jest ich autorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Do Ficino IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:50 Nie wydaje mnie sie ze krowy razem paslim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Do Ficino IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:46 Jesli chodzi o kolege ateiste to nie powinien sie tu juz pokazac ze swoimi argumentami:) Chyba trzeba bedzie zmienic taktyke jesli chodzi o zmiane tematu ;) co do miarkowania to obiecuje poprawe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Do Ficino IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 22:48 obal choc jeden z moich agrumentów ale obal rozsadkiem lub nauką a nie wiarą.. wiara to nie dowód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino moge olac twoj argument... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:56 co tu jest do obalania?...obalic to mozez sobie wino w parku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: moge olac twoj argument... IP: *.boleslawiecka.k.pl 24.09.03, 23:02 > co tu jest do obalania?...obalic to mozez sobie wino w parku! tak to jest argument... no i załamałem sie.... przenikliwosc twych wywodów wprost mnie poraziła.. :) hehe... lubie sie spierac z ludzikami, wymieniac poglady... ale jest jeden problem: druga strona musi miec cos w rodzaju mozgu jakos przestaję wierzyc, ze ty cos takiego masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: moge olac twoj argument... IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 23:10 to ateisci sa wierzacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino nowa prawda ateisty!..ATEISCI WEDLUG NIEGO SA IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 23:12 wierzacy!? poraziles mnie czlowieku...po raz kolejny wlasna glupota:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: nowa prawda ateisty!..ATEISCI WEDLUG NIEGO SA IP: *.boleslawiecka.k.pl / 62.233.154.* 25.09.03, 01:03 a skad wniosek, ze cos takiego zasugerowałem? ile ty kolego lat masz? 15? 16? czepiles sie slowa uzytego w innym kontekscie... moze wiesz, co to kontekst.. ateista ps. jesli tacy ludzikowie jak ficino i vicary stają w obronie "jedynie slusznej i najwspanialszej religii na swiecie" to marnie z tą religią. zle widze przyszlosc..:-) brak mózgu potrzeby jest, gdy trza na tace klasc... gdzie indziej wypada miec jednak nieco oleju we łbie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: nowa prawda ateisty!..ATEISCI WEDLUG NIEGO SA IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:47 coz wiara uzyta w jakimkolwiek kontekscie dyskwalifikuje cie jako ateiste... a czy ty wiesz co to wiara lub wierzyc?...zreszta mowiles zes wierzacy to chyba wiesz. Nie przejmuj sie o nasza religie i nasza przyszlosc...zyje mi sie calkiem niezle...nie narzekam...jesli nie chcesz to nie musisz klasc na tace...prawo wyboru...jesli sugerujesz ze kladzenie na tace wiaze sie z brakiem mozgu to gdzie tu sens gdzie tu logika?...czy staniesz sie przez to biedny?..rozwin bardziej swoja mysl bo cie nie kumam. A co to wogole znaczy ta "trza"?...jakas bakteria? Chyba chodzilo ci o to ze nawet takie istoty jak bakterie nie maja mozgu a jednak maja najwieksza szanse przezyc najgorsze kataklizmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: Do Ficino IP: *.ny5030.east.verizon.net 24.09.03, 22:57 widze ze znudzilo ci sie byc nowym swietym?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Papiez odwolal audiencje. Co w tym ekscytujacego ? IP: 131.137.84.* 24.09.03, 20:06 Papiez zle sie poczul - audiencje odwolano. Czy w tym cos dziwnego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: WLASNIE.... NIC DZIWNEGO IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 20:53 ...tylko skad sie tyle hien przyplatalo...ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarli jeb... sku.....a IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 21:18 ten cały hitlero-Watykan to powinno NATO zbombardować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: czarli...CZYLI KOKA KOLA...TLUMACZENIE NA JEZY IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 21:43 ...ten caly-Wtykan to powinno zbombardowac NATO..pominolen ze dwa slowa w cytacie...tu diagnoza jest stosunkowo prosta...czarli lubi wybaczac...ale ma swych zatwardzialych wrogow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: jeb... sku.....a IP: 195.205.45.* 25.09.03, 12:19 Zaraz po tym, jak Tobie Nato zrobi doglebna lewatywe... Czlowieku, pomysl troche sam od czasu do czasu, zamiast powtarzac to, co gdzies wyczytales... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor Czego wy od niego chcecie ? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 22:18 Ludzieee !! Ja rozumiem ze ten polski kult Papieza moze byc nieznosny (a dla samego Papieza jest pewnie wrecz obrzydliwy), ale co wy tak psy wieszacie na tym biednym, ledwo zipiacym, stojacym noga nad grobem i NAPRAWDE SWIETYM (wcale nie w znaczeniu religijnym) czlowieku ? Coz on takiego zrobil wam czy komukolwiek innemu ? Moze nerwi to, ze walczy o pokoj ? Albo o pojednanie miedzy religiami ? Albo o prawa czlowieka ? W sumie to rzeczywiscie powinno sie go zastrzelic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: Czego ja chce od ciebie.. IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 22:29 ...inkwizytor...jezeli pracujesz...podejdz do swego bossa...i walnij mu takie komplementy j/w...nastepnego dnia bedziesz bez pracy...ten text ..,ktory tu walnoles...to po polsku sie nazywa ..polska koltuneria... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary OWCA POTRZEBUJE PRZEWODNIKA... IP: *.proxy.aol.com 24.09.03, 23:09 ...ja nie wiem jak ...bardziej prostego jezyka trzeba tu uzywac...zeby zrozumiec prosta prawde ...,ze slepiec potrzebuje...mimo wszystko...przewodnika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: OWCA POTRZEBUJE PRZEWODNIKA... IP: *.boleslawiecka.k.pl / 62.233.154.* 25.09.03, 00:58 ja sie nie czuje owieczką, ktorą trza prowadzic.. jesli ty tak masz, to gratuluje zdolnosci do samodzielnego myslenia:-) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: OWCA POTRZEBUJE PRZEWODNIKA... IP: *.proxy.aol.com 25.09.03, 02:13 ...he,he...pomyslala owca ...,ktora wlasnie tak mysli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: OWCA POTRZEBUJE PRZEWODNIKA... IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:48 predzej podejrzewalbym cie o to ze jestes baranem niz owca:) znowu ta "trza"...mozesz mi powiedziec co to takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary ficino...jestes tu.... IP: *.proxy.aol.com 25.09.03, 00:22 ...wiec ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vicary Re: ficino...jestes tu.... IP: *.proxy.aol.com 25.09.03, 00:30 ...chcem ci podac moj # faksu...a to swiadczy o tym ...,ze chcem nawiazac kontakt...bo mam jedno pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: ficino...jestes tu.... IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 03:49 wlasnie wrocilem...jakby co to nawijaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino P.S. IP: *.ny5030.east.verizon.net 25.09.03, 04:49 jesli mieszkasz w NYC lub poblizu to zapraszam na super impreze w Cavo w ten piatek...bedzie pare niezlych panienek...potem idziemy do kumpla na impreze pozegnalna...wyjezdza do Hiszpanii...tylko alkohol musisz przyniesc ze soba:) Odpowiedz Link Zgłoś