Dodaj do ulubionych

Sowiecka zbrodnia przeciwko ludzkosci

24.10.08, 07:47
"Holodomor" czyli wyglodzenie 4 mln ludzi na Ukrainie w latach 1932-1933
zostalo uznane przez parlament europejski za zbrodnie przeciwko ludzkosci:

tinyurl.com/6chdhc
Wybor chwili potwierdza, ze Europa powoli ale skutecznie odslania prawdziwa
twarz imperializmu ze wschodu.

PF
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Sowiecka zbrodnia przeciwko ludzkosci 24.10.08, 07:50
      Kiedy wojna? Słowa w czyny zamienić.
      • polski_francuz Re: Sowiecka zbrodnia przeciwko ludzkosci 24.10.08, 07:53
        Wojna byla w Gruzji. Ta wojna "zbudzila" Europe.

PF
        • eva15 Gruzińskie zbrodnie przeciw ludzkości 24.10.08, 08:24

Jakoś tak już jest, że i za wywoływanie dawnych "holodomorów" oraz
          obecnych wojen odpowiedzialni są Gruzini.
          • polski_francuz Szok! 24.10.08, 11:25
            To byl ranek jak rzadko: 80 wpisow na 2 godziny - podejrzewam blisko rekordu. I
            do tego, Ewa na nogach juz od 8H24.

Zaczynam powoli wierzyc, ze na tym swiecie wszystko jest mozliwe:)

Merytorycznie juz sie nie smiem wlaczac bo trudno cos nowego dodac.

Pozdro dla szanownych dyskutantek i dyskutantow

PF
            • wojciech.2345 Re: Szok! 24.10.08, 11:35
              Zrezygnowałem z pójścia na grzyby.

Należy mi się wirtualne piwo.
              • polski_francuz Re: Szok! 24.10.08, 14:43
                Masz u mnie Leffe, jak w banku:)

PF
                • eva15 Re: Szok! 24.10.08, 15:54
                  polski_francuz napisał:

> Masz u mnie Leffe, jak w banku:)

Jak w banku to brzmi dzisiaj złowieszczo i zaufania nie budzi...
                  • polski_francuz Re: Szok! 24.10.08, 22:00
                    Bogactwo jezyka nie nadaza za rozwojem sytuacji...

PF
                    • eva15 Re: Szok! 24.10.08, 23:58
                      Ono nie nadąża, ale p_f mógłby......
                      • polski_francuz Re: Szok! 25.10.08, 00:00
                        No ide spac i popatrze sie o ktorej godzinie tu zawitasz...:)

PF
                        • eva15 Re: Szok! 25.10.08, 00:18
                          Widzę, że próbujesz mnie motywować i manipulować...
                • wojciech.2345 bonus mi się należy 24.10.08, 15:57
                  Nie dość, że nie poszedłem na grzyby, to zrobiła się piękna pogoda.

Poniosłem podwójną stratę.
                  • polski_francuz Re: bonus mi się należy 24.10.08, 22:02
                    Co jest Wojciechu, w piatek rano na grzyby? Juz sie w Polsce w piatek nie
                    pracuje? To ja ten glupi emigrant!

PF
                    • wojciech.2345 Re: bonus mi się należy 24.10.08, 22:06
                      polski_francuz napisał:
                      > Co jest Wojciechu, w piatek rano na grzyby? Juz sie w Polsce w
                      piatek nie
                      > pracuje? To ja ten glupi emigrant!
                      ========================================================
                      Cierp ciało jak żeś chciało.

Taki jest los profa w Żabciolandii.
            • eva15 Re: Szok! 24.10.08, 12:14
              Widzisz, jak ja się włączę, to natychmiast się robi ruch w
              interesie - wpisy gonią wpisy. Prawie zawsze tak jest. powoli
              uwierzę, że jestem mistrzem prowokacji.

Czasem piszę rano, ale rzadko, bo się na ogół spieszę, niemniej po
              8. jestem już z reguły na nogach.
              • eva15 Re: Szok! 24.10.08, 12:23

Natomiast ja przeżywam szok, jak piszesz już po 7 rano, zwłaszcza w
                weekendy!
              • polski_francuz Re: Szok! 24.10.08, 14:44
                "powoli uwierzę, że jestem mistrzem prowokacji."

Przez grzecznosc, nie przecze:)

PF
                • eva15 Re: Szok! 24.10.08, 15:56
                  polski_francuz napisał:

> "powoli uwierzę, że jestem mistrzem prowokacji."
                  >
                  > Przez grzecznosc, nie przecze:)

Przez grzeczność wobec faktów, oczywiście...
      • wojciech.2345 Re: Sowiecka zbrodnia przeciwko ludzkosci 24.10.08, 08:07
        felusiak1 napisał:
        > Kiedy wojna? Słowa w czyny zamienić.
        ===================================================
        Starzejesz się. Szukasz dodatkowych podniet?
    • eva15 Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:21
      Twoja obsesja przeciw "imperializmowi ze wschodu" nie uwzględnia, że
      za "holodomor", który dotyczył WSZYSTKICH chłopów tak Ukraińców jak
      i Rosjan odpowiedzialny był wujek Stalin z Gruzji.
      • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:31
        A to ciekawe spostrzeżenie. Czy chcesz powiedzieć, że Stalin władał Republiką
        Gruzji?
        • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:35

A ty chcesz powiedzieć, że z faktu, iż władał ZSRR wynika, że
          przestał być Gruzinem? Wierzysz najwyraźniej w komunistyczną
          ideologię o stworzeniu nowego radzieckiego człowieka. Jeśli tak, to
          ja z wiarą nie wojuję i nie śmiem jej podważać.
          • wojciech.2345 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:45
            eva15 napisała:
            > A ty chcesz powiedzieć, że z faktu, iż władał ZSRR wynika, że
            > przestał być Gruzinem?
            ====================================
            Pompuj dalej. Dorzucę Ci drew do "ognia".
            Stalin miał prawie skończone seminarium duchowne.

Był teologiem.
            • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:46
              wojciech.2345 napisał:

> Pompuj dalej. Dorzucę Ci drew do "ognia".
              > Stalin miał prawie skończone seminarium duchowne.
              > Był teologiem.

Może był, ale tylko pod warunkiem, że ty mu wydałeś dyplom.
              • wojciech.2345 kiepska riposta /bt 24.10.08, 08:59
                • eva15 bo i teolog kiepski 24.10.08, 09:03

fałszywy z twojego nadania
                  • wojciech.2345 sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:08
                    Wbrew legendzie, stworzonej później przez oficjalną propagandę,
                    Stalin nie został usunięty z Seminarium Duchownego za marksistowskie
                    poglądy czy też nie zdany egzamin. Szkołę ukończył z bardzo dobrymi
                    wynikami. Zachowały się po dziś dzień jego wszystkie seminaryjne
                    świadectwa. Uczył się bardzo dobrze (niektórzy wskazują na jego
                    niezwykłą pamięć).
                    pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Stalin
                    • eva15 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:15
                      Polska WIKI nie takie cuda potrafi wypisywać, inne WIKI już tego nie
                      potwierdzają:

1899 wurde er aus dem Priesterseminar ausgeschlossen, weil er
                      aufgrund dieser politischen Tätigkeiten bei mehreren wichtigen
                      Prüfungen gefehlt hatte. Statt Priester wurde Stalin
                      Berufsrevolutionär.

de.wikipedia.org/wiki/Josef_Stalin

Podobnie jest z poważnymi biografiami Stalina- twierdzą, że z
                      seminarium go usunięto.
                      • wojciech.2345 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:21
                        No i widzisz jakie to proste? Zaprzeczyć.

Został mały problem. Dokumenty seminaryjne.
                        • eva15 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:24
                          wojciech.2345 napisał:

> No i widzisz jakie to proste? Zaprzeczyć.
                          > Został mały problem. Dokumenty seminaryjne.

Rozumiem, że ty je widziałeś, natomiast nie udostępniono ich
                          niemieckiej WiKi i biografom Stalina. Stąd te różnice zdań.
                          • wojciech.2345 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:32
                            Wątpię by wikipedii był błąd, gdyż jest tam napisane, że stan wiedzy
                            o Stalinie uległ zmianie.

Widzisz to?
                            • eva15 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:36

Nikomu nieznany dotąd dyplom ukończenia seminarium nagle się
                              odnalazł? I tylko polska WiKi o tym wie?
                              • wojciech.2345 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:46
                                eva15 napisała:
                                > Nikomu nieznany dotąd dyplom ukończenia seminarium nagle się
                                > odnalazł? I tylko polska WiKi o tym wie?
                                ====================================================
                                Co jakiś czas hasła encyklopedyczne pisane są od zera. Zobaczymy w
                                nowych encyklopediach.
                                • wojciech.2345 angielska wikipedia 24.10.08, 09:58
                                  Shortly before the final exams, the Seminary abruptly raised school
                                  fees. Unable to pay, Stalin quit the seminary in 1899 and missed his
                                  exams, for which he was officially expelled.
                                  en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Stalin
                                  Piszą, że brakło mu pieniędzy na czesne by zdać ostanie egzaminy.
                      • walter62 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:29
                        eva15 napisała:
                        > Podobnie jest z poważnymi biografiami Stalina- twierdzą, że z
                        > seminarium go usunięto.
                        Przy tym usunięto nie za głoszenie nowej wiary tylko za dość prozaiczne
                        przestępstwo - pewną kradzież. No chyba, że to uznać
                        za propagowanie marksizmu.
                        Seminarium było "nie dla tubylców", co zrodziło uzasadnione
                        przypuszczenia odnośnie prawdziwego tatusia tego przyszłego
                        "Ojca narodów". Tak więc można J.S. w pewnym sensie uznać za
                        naszego (po ojcu) rodaka.
                        • wojciech.2345 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 09:33
                          No nie przerażaj mnie bo skończymy dochodzenie na cyklistach.
                          • walter62 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 10:32
                            Nie sądziłem, że należysz do strachliwych. Co ciebie tak przeraziło?
                            Że J.S. był w młodości drobnym kryminalistą, czy to, że do tej pory trwają spory
                            odnośnie ojcostwa?
                            • wojciech.2345 Re: sprostowanie - Stalin był teologiem 24.10.08, 11:27
                              walter62 napisał:
                              > Co ciebie tak przeraziło?
                              ==========================================
                              To je pikne, jak próbujecie odsuwać odpowiedzialność Rosjan za zło,
                              które uczynili innym.

Kiepski bilet na wejście w 21 wiek.
                              • walter62 Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 14:32
                                wojciech.2345 napisał:
                                > To je pikne, jak próbujecie odsuwać odpowiedzialność Rosjan za zło,
                                > które uczynili innym.
                                Rozumiem, że tylko twoim przerażeniem można wyjaśnić twoją faktyczną bądź
                                pozorowaną nieświadomość w zakresie zbrodni bolszewizmu.
                                Byli kaci - różnych narodowości i były ofiary - również różnych narodowości.
                                Teraz jest bardzo modne uproszczenie: kaci - jeden naród
                                (tu są różne warianty w zależności od fobii) i są ofiary (tu także
                                różne warianty w zależności od fobii).
                                Natomiast ci, których bliskich w tym czasie rozwalano (a akurat
                                do takich się zaliczam) doskonale wiedzą, że ich krewnych rozwalali
                                bolszewicy, którzy polewali z góry swoją narodowość - wtedy był u nich modny
                                "internacjonalizm". Dlatego mam w głębokim poważaniu
                                różne historyczne nowotwory, ich debilnych autorów i kompletnie
                                skretyniałych odbiorców tej nowej "prawdy objawionej".
                                Jak byś pokopał w tym temacie głębiej - np. skład etniczny jednostek
                                NKWD, aparatu partyjnego średniego i wyższego, a także ich ofiar,
                                to byś się nie tylko zdziwił ale faktycznie przeraził.
                                Tak przy okazji, o Parwizie coś słyszałeś?
                                Pozdrawiam
                                • wojciech.2345 Re: Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 15:44
                                  walter62 napisał:
                                  > Byli kaci - różnych narodowości i były ofiary - również różnych
                                  narodowości.
                                  > Teraz jest bardzo modne uproszczenie: kaci - jeden naród
                                  > (tu są różne warianty w zależności od fobii) i są ofiary (tu także
                                  > różne warianty w zależności od fobii).
                                  =====================================================
                                  Widzę, że targujesz się o metodologię. Zdroworozsądkowe kategorie
                                  nazywasz "modnym uproszczeniem" i dolewasz sosu "fobie".

Nie muszę uznać tej egzotycznej, jak się okazuje, Twojej siatki
                                  pojęć. Jak nie patrzeć rosyjskość była trzonem w tej morderczej
                                  ekstazie.
                                  • walter62 Re: Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 16:06
                                    wojciech.2345 napisał:
                                    > Nie muszę uznać tej egzotycznej, jak się okazuje, Twojej siatki
                                    > pojęć. Jak nie patrzeć rosyjskość była trzonem w tej morderczej
                                    > ekstazie.
                                    Nie musisz i wcale od ciebie takiego zachowania nie oczekuję.
                                    Bowiem te wydarzenia ewidentnie nie dotyczyły twojej rodziny, która gdzieś cicho
                                    przycupnęła i udało się jej bez strat przeżyć, a może nawet w tym okresie coś
                                    zyskując. Teraz się gardłujesz, nadrabiając rodzinne zaległości lub starając się
                                    zmazać jakieś haniebne piętno
                                    przeszłości. Przy tym posługując się obecnie modnymi frazesami.
                                    Tak się jakoś dziwnie składa, że obecnie największymi rusofobami
                                    są osoby które do niedawna z takim samym zapałem głosiły idee
                                    bolszewii i dla tych idei gotowe były pójść na każdą niegodziwość.
                                    No cóż, zachowanie wypełni zrozumiałe. Czy od takich osób można czegoś wymagać?
                                    • wojciech.2345 Re: Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 16:15
                                      Psychologizujesz. Domysły, domysły, ... . Takie intelektualne
                                      szachmaty.

I tak w nie ze mną nie wygrasz.
                                      • walter62 Re: Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 16:20
                                        Czyli jednak eksternem nadrabiasz rodzinne zaległości - szmat czasu do
                                        nadrobienia. Zero doświadczenia życiowego, wszystko trzeba ściągać z wiki.
                                        Powodzenia w tej gierce arcymistrzu. Ja w to nie gram.
                                        • wojciech.2345 Re: Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 16:27
                                          Mówisz z wiki? A Ty coś umiesz? Zobacz posty powyżej. Nie
                                          zaakceptowałem Twojej metodologii. Co się wtedy robi? To jest
                                          abecadło.

Umiesz sobie poradzić?
                                • habeas_corpus Re: Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 16:07
                                  > Byli kaci różnych narodowości i były ofiary różnych narodowości

Jak się to weźmie do kupy z tym co pisze eva, to wyjdzie, że rozkazy wydawał
                                  Gruzin, strażnikami byli Białorusini, a rozstrzeliwali Łotysze.

Jedyną stroną absolutnie niewinną i niezaangażowaną był Związek Socjalistycznych
                                  Republik Radzieckich.
                                  • wojciech.2345 Re: Bardzo przestraszony wojciech.2345 24.10.08, 16:22
                                    To chyba siedzi głębiej. Nie mam motywacji by przeczytać
                                    jeszcze raz Dostojewskiego, ale zwróć uwagę, że tam nie masz
                                    pozytywnej postaci polskiej. Facet niby pisał o tym co uniwersalne,
                                    a tu masz taką małostkowość.

O Puszkinie już nie wspominam.
                                • eva15 Rewolucja, międzynarodówka NKWD a polska głupota 25.10.08, 00:16
                                  walter62 napisał:
                                  > Natomiast ci, których bliskich w tym czasie rozwalano (a akurat
                                  > do takich się zaliczam) doskonale wiedzą, że ich krewnych
                                  >rozwalali bolszewicy, którzy polewali z góry swoją narodowość -
                                  >wtedy był u nich modny "internacjonalizm"(...).
                                  > Jak byś pokopał w tym temacie głębiej - np. skład etniczny
                                  >jednostek NKWD, aparatu partyjnego średniego i wyższego, a także
                                  >ich ofiar, to byś się nie tylko zdziwił ale faktycznie przeraził.

Ano, jak mówią Pepiki... Podaję rzetelną pracę naukową wykonaną na
                                  niemieckim uniwersytecie przez Ukraińca - raczej nie do podważenia i
                                  faktycznie ciut przerażającą. Aż żal, że nie ma tego po polsku,
                                  szczególnie ciekawa jest tabela nr. 3 zrozumiała chyba nawet dla
                                  nieznających niemieckiego...

www1.ku-eichstaett.de/ZIMOS/forum/docs/petrow.htm#fn0

> Tak przy okazji, o Parwizie coś słyszałeś?

Tja, on zapewne wie tyle, że rewolucję wywołał i wykonał Lenin od
                                  tak z nikąd, z nudów chyba. Taki miał kaprys i nikt mu nie pomagał.

• jk2007 do evy i waltera - o Stalinie 24.10.08, 16:51
                          www.duel.ru/publish/pohlebkin/pohleb.html
          • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:48
            Ja wiem, że ciężko myślisz, ale spróbuj się skupić.

Z faktu, że Stalin władał ZSRR wynika, że działał na rzecz i w imieniu państwa
            radzieckiego, a nie Gruzji. To nie jest kwestia wiary, tylko kwestia prawa.
            Jego narodowość nie miała nic do rzeczy.

Dwight D. Eisenhower był narodowości niemieckiej. Czy to ma oznaczać, że jego
            decyzje jako prezydenta USA były decyzjami niemieckimi?
            • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:50

A to Niemcy wchodziły w skład USA, bystrzaku?
              • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:54
                eva15 napisała:

>
                > A to Niemcy wchodziły w skład USA, bystrzaku?

Rozumiem. Czyli decyzje Eisenhowera nie były decyzjami amerykańskimi tylko
                teksańskimi. Bo tam się urodził, a Teksas wchodzi w skład USA.

• eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:55

To istnieje już narodowość teksańska?
                  • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:58
                    Acha, czyli jednak prawne kwestie stają się ważne gdy są wygodne?
                    • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 09:04
                      A co ma do tegto prawo? Teraz to się już zupełnie pogubiłeś i
                      dyskusja robi się bezsensowna.
                      • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 09:33
                        eva15 napisała:

> A co ma do tegto prawo?

Nawet jeśli tego nie wiesz to sprawy narodowości i obywatelstwa są regulowane
                        przez prawo.

> Teraz to się już zupełnie pogubiłeś i
                        > dyskusja robi się bezsensowna.

A to była dyskusja? To już nie prowokacyjne ironizowanie?
                        • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 09:44

I jedno i drugie. Och jej, wszystko trzeba wyjaśniać.
      • wojciech.2345 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:35
        eva15 napisała:
        > ... odpowiedzialny był wujek Stalin z Gruzji.
        =====================================================
        Aluzju paniał. Gruzja wymordowała Ukraińców.
        • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:38

Jaki rozum, takie wnioski.
          • wojciech.2345 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:41
            eva15 napisała:
            > Jaki rozum, takie wnioski.
            =======================================================
            Ty wdepnęłaś w ten tok myślenia.

Nie ja.
            • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:47

Nie, to twoje światłe wnioski. Nie przypisuj mi swoich osiągnięć.
              • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:51
                eva15 napisała:

>
                > Nie, to twoje światłe wnioski. Nie przypisuj mi swoich osiągnięć.

Eva, nikt nie chce odbierać ci zasług!

Przecież to ty dałaś tytuł postu: "Gruzińskie zbrodnie przeciw ludzkości".

Widzę, że oprócz ociężałości dochodzi jeszcze skleroza...
                • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:53

Jeśli w tytule nie dostrzegasz prowokacyjnej ironii jako odpowiedzi
                  na tytuł p_f, to nic na to nie mogę.
                  • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 08:56
                    eva15 napisała:

>
                    > Jeśli w tytule nie dostrzegasz prowokacyjnej ironii jako odpowiedzi
                    > na tytuł p_f, to nic na to nie mogę.

Nie nie wiem. Ty nie dostrzegłaś takiej samej ironii w odpowiedzi wojciecha...

Lista twoich dolegliwości drastycznie się wydłuża.
                    • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 09:02
                      habeas_corpus napisał:

> Nie nie wiem. Ty nie dostrzegłaś takiej samej ironii w odpowiedzi
                      >wojciecha...

A ty wiesz, co wojciech miał na myśli i mówisz za niego

> Lista twoich dolegliwości drastycznie się wydłuża.

Kolejny adolescent lubiący się bawić w doktora?
                      • habeas_corpus Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 09:28
                        eva15 napisała:

> Kolejny adolescent lubiący się bawić w doktora?

Z tobą? Nie bądź zarozumiała.
                        • eva15 Re: Ty masz antyrosyjską obsesję 24.10.08, 09:38
                          habeas_corpus napisał:

No to przeczytaj swój poprzedni post. Jak tu nie być zarozumiałą?

• wojciech.2345 Re: Sowiecka zbrodnia przeciwko ludzkosci 24.10.08, 08:27
      Ostatnie wydarzenia w Gruzji i furia z jaką Rosja zaatakował
      propagandowo Estonię kilkanaście miesięcy temu pokazuje intencje
      Rosji. Kreml łyknął troszkę pieniędzy i dostał małpiego rozumu.

Teraz dożynają Czeczenów, a co będzie dalej?
      • darekvtb Re: Sowiecka zbrodnia przeciwko ludzkosci 24.10.08, 08:33
        Czeczeni czuja sie swietnie.
        Maja jeden z najwyzszych przyrostow naturalnych wsrod narodow Rosji.
        Wybudowali sobie najwiekszy meczet w europie.
        Zapraszam do Czeczni, sami sie upewnicie :-)
        • wojciech.2345 Re: Sowiecka zbrodnia przeciwko ludzkosci 24.10.08, 08:38
          Czeczenii to naród wojowników, tak jak Kozacy czy Afgańczycy.
          Czeczen jak się rodzi to w ręku trzyma pistolet.

Tam wojna będzie zawsze.
      • eva15 Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 08:38
        wojciech.2345 napisał:
        > Teraz dożynają Czeczenów, a co będzie dalej?

Pytasz chyba retorycznie. Później zjedzą ciebie. To oczywiste.
        • wojciech.2345 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 08:40
          eva15 napisała:
          > Pytasz chyba retorycznie. Później zjedzą ciebie. To oczywiste.
          ===============================================
          Jak przyjdą do Niemiec, to kobiety będą traktować jak zwykle - po
          dżentelmeńsku.
          • eva15 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 08:49
            Zapewniam cię, że pełno ich tutaj i jakoś nie trzeba się bać i
            uciekać. Więcej w wiązieniach za przestępstwa siedzi w Niemczech
            Polaków iniż Rosjan.
            • wojciech.2345 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 09:02
              Tia, tylko widzisz był w Niemczech kłopot po wojnie.

Niemki nie chciały rodzić zezowatych dzieci.
              • eva15 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 09:05

60 lat temu to nawet furmanki jeździły w Niemczech po drodze. I
                jakie z tego na dzić wnioski?
                • eva15 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 09:05
                  na dziś
                • wojciech.2345 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 09:24
                  Nie zrozumiałaś. Żołnierze rosyjscy wchodzili do miast i wiosek
                  niemieckich i gwałcili wszystkie kobiety. No bo żołnierz ma prawo do
                  rozrywki. Niemki nie chciały wychowywać dzieci o azjatyckich rysach.
                  • eva15 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 09:42
                    Ależ, to ty zupełnie niezrozumiałeś. Ja zapytałam, jakie z tego
                    wnioski na dziś, że 60 lat temu coś było, np. furmanki jeździły po
                    ulicach. Albo, że dzikusy z Gruzji, Turkmeni, Tatarzy i inni Azjaci
                    w mudurach ZSRR gwałcili Niemki?
                    Czy Niemki mają dziś siedzieć dalej ukryte w piwnicach? Co chcesz
                    przez to na dziś powiedzieć?
                    Ja powtarzam, dziś więcej jest w Niemczech Polaków w więzieniach za
                    przestępstwa niż Rosjan. A ty na to, 60 lat temu to było panie
                    dzieju, że ho, ho.
                    • wojciech.2345 Re: Ruskie już szykują kotły do gotowania mądrych 24.10.08, 09:48
                      Z uporem maniaczki udajesz, że nie rozumiesz.
                  • borrka Efcia jeszcze w jednym mija sie z prawda. 24.10.08, 09:48
                    Srodowisko kryminalne Niemiec jest ZDOMINOWANE przez tzw. Wolgadojczow, czytaj Rosjan, ktorzy wydali pare dolcow na lewe papiery.
                    Kiedys elementem huliganskim byli Turcy, a Poakom zdarzalo sie jezdzic na "jume".

Dzis te zaszczytna funkcje przejely mlodziezowe gangi rosyjskie i "dojrzala" bratwa rodem z Kazachstanu.

Niemcy na ogol nie sa w stanie odroznic jezykow slowianskich, ale zlodzieje rosyjscy na wszelki wypadek, dla zmylenia, ucza sie przed skokiem paru slow po polsku.
                    Patrioci tacy.

Miasta niemieckie wieczorem, to orgia rosyjskich wrzaskow.
                    • eva15 Lobotomciu, ty wiesz lepiej, jak jest w Niemczech 24.10.08, 10:05
                      Masz rację, skąd ja to mogę wiedzieć, jak tu jest. Dobrze, że mamy
                      ciebie, krynico mądrości.

> Niemcy na ogol nie sa w stanie odroznic jezykow slowianskich, ale
                      >zlodzieje rosyjscy na wszelki wypadek, dla zmylenia, ucza sie przed
                      >skokiem paru slow po polsku. Patrioci tacy.

No, Niemcy tacy są tępi, że nawet w sądach (wyobraź sobie, że bez
                      sądu nie wsadzają) biorą na rozprawę polskich tłumaczy, buha, ha. I
                      widząc, jak tłumacz nie kuma, co gada oskarżony utwierdzają się w
                      przekonaniu, że chodzi o Polaków. Bo Polak z Polakiem NIGDY się nie
                      dogada. Buha, ha.
    • borrka Kopniak w slabizne Matuszki R. 24.10.08, 09:07
      I to wielki.

Propaganda wielkoruska zawsze bazowala na tezie o "trojjednosci" Slowian Wschodnich, Moskali, Ukraincow, Bialorusinow.

Nagle OFICJALNIE okazuje sie, iz najwiekszymi oprawcami Narodu Ukrainskiego byli Wielkorusi.
      Dopisywanie do tego Stalina niczego nie zmienia.
      Stalin, przypadkowo Gruzin, realizowal cele wielkoruskiego imperializmu, tak, jak je uwczesnie rozumiano.
      Taki "Stalin" mogl byc w zasadzie dowolnego pochodzenia - w koncu Ukraincow pacyfikowala niezwykle skutecznie Niemka ze Szczecina, zwana wsrod Rosjan WIELKA.

Stalin dobrze rozumial, ze sklonny do anarchicznej nieco wolnosci Narod nie da sie latwo ustroic w bolszewickie homonto.
      Postanowil oslabic wole oporu Ukraincoow niszczac ich biologicznie.
      Nie wszystkich, bo czerwony chan rabow potrzebowal, ale ot tak ... 15% calej populacji.
      Na poczatek.
      A ze przy okazji zaglodzono nieokreslona ilosc etnicznych Rosjan. dla bolszewikow nie mialo zadnego znaczenia.
      • eva15 Oły, sokoły nadlatują, pora opuszczać 24.10.08, 09:09

• walter62 Witaj Eva15 24.10.08, 09:20
          Podrzutek na poczcie - o pewnej wczorajszej wizycie.
          Pozdr.
          • eva15 Re: Witaj Eva15 24.10.08, 09:24

serdeczne spasibo, idę czytać.
          • eva15 Witaj Walterze62 24.10.08, 09:43

prezeczytałam, ciekawe, a jeszcze ciekawsze, czy Rosjanom uda się to
            wykorzystać dla celów Nord Stream. Zobaczymy wkrótce.
            • walter62 Re: Witaj Walterze62 24.10.08, 10:05
              To, że nic na temat tej wizyty nie podano dla tubylców - nawet w
              wydruku agencyjnym(!!!) - o czymś świadczy. Nie podano również informacji o
              wczorajszej decyzji Sejmu, bezpośrednio związanej z tą wizytą.
              Tak więc za kilka miesięcy będą kolejne niespodzianki i niepohamowane
              oburzenie tego forum - przyjemnie obserwować irytację niedoinformowanych debili.
              Pozdr.
              • eva15 Re: Witaj Walterze62 24.10.08, 10:13
                walter62 napisał:

> Nie podano również informacji o wczorajszej decyzji Sejmu,
                >bezpośrednio związanej z tą wizytą.

Co masz na myśli?
                • walter62 Re: Witaj Walterze62 24.10.08, 10:28
                  Przyjęto dość dziwną ustawę - praktycznie w ciągu jednego dnia załatwiono
                  wszystko, co zwykle trwa kilka miesięcy. Co najbardziej zdumiewające wszyscy
                  głosowali "za" i nie było tego sejmowego "cyrku"
                  - schetynizmu i gosiewszczyzny. Przeczytano tekst - autor pokrótce
                  zreferował i wszyscy łapki do góry. Od czasów komuniackich nie było takiej
                  "dyscypliny" w organie ustawodawczym. To, że tek się sprawy załatwia utwierdza
                  mnie w przekonaniu, że te wszystkie "podziały"
                  posiadają wyłącznie teatralno-fasadowy charakter - tam gdzie jest
                  zagrożony ich interes działają szybko i skutecznie.
                  Co konkretnie uchwalono - napiszę w poczcie. Była to najważniejsza ustawa
                  gospodarcza w tym roku. Rzecz jasna - brak jakichkolwiek w tej sprawie
                  oficjalnych informacji.
                  Pozdr.
                  • eva15 Re: Witaj Walterze62 24.10.08, 10:32

z góry spasibo
                    • walter62 Re: Witaj Eva15 24.10.08, 11:19
                      Wysłałem.
                      Przyznasz, że sytuacja zabawna. Decydują się losy rozwoju gospodarczego Kraju w
                      najbliższych latach. I całkowita cisza. Nikt na tym forum jeszcze nie pyszczy,
                      podniecają się całkowitą wirtualją olewając to, co dotyczy ich bezpośrednio (i
                      boleśnie). Jak to "eksploduje" będą jęki, pomstowanie i obelgi pod adresem ....
                      no właśnie ciekawe pod czyim adresem?

• borrka PS. 24.10.08, 09:14
        Faktycznie, swiadczy to rosnacym zrozumieniu zbrodniczego charakteru rosyjskich tworow panstwowych, niezaleznie od ich masci.
        To wielki sukces Ukraincow, od dziesiatek lat walczacych o uznanie Holodomoru za ludobojstwo.

Nie ominie nas zapewne porcja poszczekiwania z Kremla i okolic, mimo, iz wydaje sie, ze maja wieksze klopoty, niz historia.
        • wojciech.2345 Re: PS. 24.10.08, 09:42
          borrka napisał:
          > To wielki sukces Ukraincow, od dziesiatek lat walczacych o uznanie
          Holodomoru za ludobojstwo.
          ==============================================
          Wiesz co, aż przykro czytać to co napisałeś. Nie było Ciebie wczoraj
          na forum. Zobacz to:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=86328056&a=86330186
          Wg Kyle my mamy zaburzone "proporcje" w widzeniu zła.
        • walter62 Borrka pleciesz bzdury 24.10.08, 10:00
          borrka napisał:
          > Faktycznie, świadczy to rosnącym zrozumieniu zbrodniczego charakteru >
          rosyjskich tworów państwowych, niezależnie od ich maści.

ZSRR uznajesz za "rosyjski twór państwowy" - czyżby Krwawy Felek
          był wg. ciebie "Rosjaninem"? Również na tej samej zasadzie bandy ukraińskich
          gołodrańców, które pacyfikowały powstanie Kazachów też wg. ciebie byli
          "Rosjanami"? Mordowali Kazachów za to, że oni powstali przeciw sovietom w
          czasach Wielkiego Głodu. Kazachowie zbrojnie powstali, a Ukraińcy siedzieli
          cicho i wyłącznie najmowali się do pacyfikacyjnych oddziałów, mordujących i
          grabiących ludzi
          w czasie Wielkiego Głodu.
          Może też wyjaśnisz te cuda ze statystykami. Do niedawna oficjalna
          propaganda Ukrainy podawała inne cyfry. Czyżby zmarli Ukraińcy żyli
          aktywnym życiem pozagrobowym, że statystyki tak skoczyły?

> To wielki sukces Ukraińców, od dziesiątek lat wałczących o uznanie Holodomoru
          za ludobójstwo.
          Niestety to tylko wielkie świadectwo cynizmu "Europejczyków". Ukraiński
          wniosek w tej sprawie leżał nie rozpatrzony ponad rok.
          W tej chwili sobie o nim przypomniano. Dlaczego teraz? Bo na początku tygodnia
          wam otwarcie powiedziano, że po tych cyrkach co ostatnio wyprawialiście, o
          wstąpieniu do NATO i UE możecie na wiele lat
          zapomnieć. Ta uchwała to tani cukierek na osłodę - wy jeszcze kilka
          lat będziecie się podniecali, a "Europejczycy" będą szczęśliwi, że
          się was tanim kosztem spuścili po brzytwie. Czy Ty poważnie uważasz to za sukces
          Ukrainy? O tym sukcesie jutro nikt nie będzie wspominał , a Ukraina bez pomocy
          Europejczyków szybko zamieni się w bantustan.

• eva15 Borrka plecie bzdury - taka jego uroda 24.10.08, 10:11
            Przede wzsystkim to kłamstwo, co on pisze. EU nie uznała głodomoru
            za ludobójstwo lecz za zbrodnię przeciw ludzkości - to ogromna
            różnica prawna. Poza tym podkreśliła, że była to zbrodnia przeciw
            chłopom w TYM ukraińskim.

"Zeszłoroczna deklaracja głosiła, że doprowadzenie do głodu przez
            stalinowski reżim było "jedną z najbardziej okrutnych zbrodni
            popełnionych w XX wieku w Europie i powinno być uznane przez
            społeczność międzynarodową za ludobójstwo i tak nazwane".
            Ostatecznie deklaracja zyskała poparcie mniej niż połowy z 785
            eurodeputowanych (139 podpisów) i nie stała się oficjalnym
            stanowiskiem PE".

www.rp.pl/artykul/13,208665_Debata__o_Wielkim_Glodzie_na_Ukrainie.html

Borrka to propagandowy krętacz, warto zawsze sprawdzić, jaka jest
            prawda, bo od nie go się jej nie dowiesz.
          • wojciech.2345 Re: Borrka pleciesz bzdury 24.10.08, 10:13
            walter62 napisał:
            > wniosek w tej sprawie leżał nie rozpatrzony ponad rok.
            > W tej chwili sobie o nim przypomniano. Dlaczego teraz?
            ===========================================================
            UE naprawiła błąd, ustawiła stosunki z Rosją na niższym poziomie i
            traci złudzenia co do współpracy z Kremlem.

Mam nadzieję, że sprawy przyjęcia Ukrainy do UE zostaną RADYKALNIE
            przyspieszone.
            • eva15 Re: Borrka pleciesz bzdury 24.10.08, 10:17

nadzieję to ty możesz mieć. Czyją matką ona jest - wiadomo.
              • wojciech.2345 Re: Borrka pleciesz bzdury 24.10.08, 10:20
                eva15 napisała:
                > nadzieję to ty możesz mieć. Czyją matką ona jest - wiadomo.
                =======================================
                Brakuje Ci argumentów. Nie masz dzisiaj wsparcia.

Poczekaj jak wschód wytrzeźwieje.
                • eva15 Ukraina do EU nie wejdzie 24.10.08, 10:29
                  po co mam się powtarzać? Już kilkakroć pisałam, czemu Ukraina na
                  pewno nie będzie przyjęta do EU. I tak np. pisałam w sierpniu:

Ukraina i Gruzja do EU nie wejdą. Nie leży to w interesie większości
                  państw utrzymujących Unię (z wyjątkiem GB). Główny płatnik - Niemcy
                  nie są dziś skłonne do płacenia via EU subwencji kolejnemu krajowi w
                  zamian za wejście na jego rynki. Niemcy, Francja i kilku innych
                  chętnie też widzą Ukrainę jako kraj niezrzeszony w EU, z tanią siłą
                  roboczą i brakiem unijnych standardów socjalnych - po co przenosić
                  produkcję do Chin, skoro można sobie zrobić przy poklasku
                  Juszczenki "Chiny" pod bokiem?

Niemcy(i Francja)nie są również skłonne do oddania kolejnej części
                  władzy w rozrastającej się Unii, bo jeszcze bardziej byliby
                  zredukowani do zakrzykiwanej dojnej krowy. Dokładnie tak to widzą,
                  choć oczywiście w twarz polskim partnerom nie powiedzą.

Berlin wyciągnął lekcję z polskich nauk i jest to lekcja dla Ukrainy
                  i Gruzji gorzka - koniec z mnożeniem w EU państw blokujących wszelką
                  współpracę E.Zachodniej z Rosją oraz niszczących normalne z nią
                  stosunki. Koniec z kolejnym finansowaniem wrogich sobie koncepcji.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=83084238&a=83084238
                  • eva15 Re: Ukraina do EU nie wejdzie 24.10.08, 10:35

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=82446051&a=82465230
            • walter62 wojciech.2345 24.10.08, 10:47
              wojciech.2345 napisał:
              > Mam nadzieję, że sprawy przyjęcia Ukrainy do UE zostaną RADYKALNIE
              > przyspieszone.
              Orbitujesz w Kosmosie, więc żywisz się wyłącznie nadziejami.
              Z ekspertyz wynika, że by przyjąć Ukrainę do UE (tj. na etapie przedakcesyjnym)
              trzeba uprzednio na podstawową infrastrukturę wyłożyć na początek ca. 60 - 80
              mld. USD
              Innymi słowy ktoś za poprawę twojego samopoczucia powinien zapłacić. Wiadomo, że
              nie Polska. A tu mamy pewien kryzysik, którego z kosmicznej orbity nie widać i
              nikt nie jest skłonny teraz sponsorować
              Ukrainę.
              W dodatku "Europejczycy" byli w szoku gdy się dowiedzieli, że w tej biednej jak
              mysz kościelna Ukrainie można bezkarnie podperdxielić 2 mld. USD państwowej kasy
              i nic. Trzeźwo pomyśl: kto będzie sobie brał na szyję państewko, w którym można
              wywalać takie kryminalne szopki?
              I właśnie to ukraińskim przywódcom na początku tego tygodnia powiedziano -
              jeżeli chcą okradać własny naród niech to robią ale poza strukturami
              europejskimi. Takie rzeczy masowo robi się w Afryce ale nie w Europie. A na
              osłodę dali malutki cukierek, który tak uradował borrkę.
              • wojciech.2345 Re: wojciech.2345 24.10.08, 11:15
                Przykra sprawa, ale kryzys gruziński zaczął działać jako katalizator
                w relacjach Ukraina - UE. Kijów powinien teraz energiczniej naciskać
                na Brukselę. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy i to chyba szybko.

Jestem dobrej myśli.
                • walter62 Re: wojciech.2345 24.10.08, 11:27
                  wojciech.2345 napisał:
                  > Kijów powinien teraz energiczniej naciskać
                  > na Brukselę. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy i to chyba szybko.

Biedne dziecię. Ty chyba nie pojmujesz lub nie widzisz co się
                  dzieje. Był tylko co szczyt, sprawę już przesądzono i ich już
                  o decyzji poinformowano. Może to do ciebie dojedzie za kilka
                  tygodni.
                  • wojciech.2345 Re: wojciech.2345 24.10.08, 11:33
                    Nie słyszałem by sprawa była zamknięta. Do mnie docierają zgoła inne
                    sygnały.

Sygnały na tak.
                    • walter62 Re: wojciech.2345 24.10.08, 11:44
                      wojciech.2345 napisał:

> Nie słyszałem by sprawa była zamknięta. Do mnie docierają zgoła inne
                      > sygnały.
                      > Sygnały na tak.
                      Sygnały w Kosmosie? Może nawiązałeś bezpośredni kontakt z Marsjanami,
                      UFO-ludkami i zielonymi ludkami?
                      Może sprecyzujesz swoje odczucia - może się uda dopomóc.
                      • wojciech.2345 Re: wojciech.2345 24.10.08, 12:06
                        Na mnie to nie działa.

Jam dinozaur na forum.
          • borrka Rosja rzadzili ludzie rozni. 24.10.08, 10:27
            Romanowowie, poczawszy od Katarzyny II, byli etnicznymi Niemcami.
            Czy uznasz pokonanie Napoleona za sukces niemiecki ?
            To dotyczy nie tylko Rosji.
            Stefan Batory, ktory tak skutecznie loil moskalskie tylki, byl Wegrem.
            Czy znaczy to, ze Wegry walczyly z Moskwa o pierszenstwo na Wschodzie ?

Narodowosc przywodcow nie ma znaczenia - wazny jest cel.
            A tym dla Stalina bylo imperium, kontynuacja carskiej Rosji pod innymi haslami.

NATO i akces Ukrainy sa przedmiotem politycznej walki.
            Dzis Rosja jest tak slaba, jak w 1998 roku.
            Okazalo sie, ze krol jest nagi.
            Brak kasy, wiecznie zamkniete gieldy, dekapitalizacja najwiekszych firm.
            Kreml nie powstrzyma dazen Narodu Ukrainskiego, jakie by one nie byly.
            • eva15 Ukraina sama się głodem zamorzy 24.10.08, 10:32
              borrka napisał:
              > Kreml nie powstrzyma dazen Narodu Ukrainskiego, jakie by one nie
              >byly.

A są najwyraźniej do samozagłady
            • walter62 Re: Rosja rzadzili ludzie rozni. 24.10.08, 11:12
              borrka napisał:
              > Kreml nie powstrzyma dążeń Narodu Ukraińskiego, jakie by one nie były.
              Borrka, życzę Narodowi Ukraińskiemu jak najlepiej. Gdy ostatnio
              nasi forumowi "patrioci" z nożyczkami przymierzali się do mapy Ukrainy i coś
              chcieli dla Polski wykroić, nie wzbudził u mnie ten pomysł entuzjazmu, czemu
              dałem wyraz i (za ciebie - bo siedziałeś bardzo cicho) oberwałem od rodzimych
              "patriotów". Twoje zachowanie w tej sprawie, przyznam się, bardzo mnie
              zaskoczyło i dało wiele do myślenia.
              Tak więc jeżeli macie jakieś "dążenia" to je realizujcie, ale
              nie ośmieszajcie się. Bo te ostatnie ukraińskie popisy przestają
              być zabawne.
              • wojciech.2345 Re: Rosja rzadzili ludzie rozni. 24.10.08, 11:17
                Nikt nie myśli o nożyczkach i mapie Ukrainy poza ewentualnie Rosją.

Kompinujesz jak koń pod górę i to widać.
                • walter62 wojciech .2345 - Widac masz sklerozę 24.10.08, 11:23
                  wojciech.2345 napisał:

> Nikt nie myśli o nożyczkach i mapie Ukrainy poza ewentualnie Rosją.

Poszperaj sobie w postach z przed dwóch tygodni. Ależ ilu było tu amatorów na
                  zachodnie tereny Ukrainy. Co ciebie dopadło: skleroza
                  czy nagły przypływ wstydu?
                  • wojciech.2345 Re: wojciech .2345 - Widac masz sklerozę 24.10.08, 11:31
                    Fantazjujesz. By jakieś państwo weszło do UE musi mieć swoje zatargi
                    z innymi państwami za sobą. Rozumiesz? Gdyby Polska miała jakieś
                    anse terytorialne do innego kraju nie weszłaby do UE.

Kompinuj dalej.
                    • walter62 Re: wojciech .2345 - coś się Tobie pozajączkowało 24.10.08, 11:41
                      wojciech.2345 napisał:

> Fantazjujesz. By jakieś państwo weszło do UE musi mieć swoje zatargi
                      > z innymi państwami za sobą.

Coś się Tobie nieźle pozajączkowało. Zagadnienie uregulowanych kwestii
                      granicznych (i wewnątrz etnicznych) jest istotne przy wchodzeniu do NATO, a nie
                      do UE. Najwidoczniej nie odróżniasz
                      NATO od UE.
                      • wojciech.2345 Re: wojciech .2345 - coś się Tobie pozajączkował 24.10.08, 12:09
                        Jeszcze raz. Państwo o nieustabilizowanej sytuacji wewnętrznej i
                        zewnętrznej nie może wejść do UE. Jak to formalnie wygląda nie wiem.
                        Ale tego dowiedziałem się od dzieci z piaskownicy.

Takie to mądre są teraz te szkraby.
                        • walter62 Re: wojciech .2345 - coś się Tobie pozajączkował 24.10.08, 12:26
                          wojciech.2345 napisał:
                          > Ale tego dowiedziałem się od dzieci z piaskownic

Dzieci w piaskownicy również bawią się konturowymi mapkami i nożyczkami. Ta
                          zabawa przeniosła się na to forum przekształcając
                          forum w wielką piaskownicę. Zabawa w piaskownicy to niestety nie tylko
                          przypadłość tutejszych forumiarzy - to niestety dotyczy znacznie większego grona
                          speców od "politykowania".
                          Pozdrawiam
                          • wojciech.2345 Re: wojciech .2345 - coś się Tobie pozajączkował 24.10.08, 12:40
                            Przykro mi, ale nowego wyznaczania granic nie będzie.
                            Chcesz fantazjować na ten temat, to fantazjuj.

No chyba, że Moskale spróbują coś komuś ukraść.
                    • walter62 Wojciech .2345 - Widac masz sklerozę P.S. 24.10.08, 11:50
                      Poczytaj sobie posty z przed dwóch tygodni, dotyczące sytuacji na Ukrainie.
                      Jakie genialne recepty na rozwiązanie ukraińskiego kryzysu
                      przychodziły do głowy forumowym specom. Może również swoje posty tam odnajdziesz?
                      Nic w sumie strasznego - w Brukseli nie posiłkują sie przy rozstrzyganiu spraw
                      tymi bzdurnymi postami.
                      Jeszcze raz: co się Tobie przytrafiło - sklerotyczne olśnienie, czy
                      przypływ zwykłego wstydu?
                      • wojciech.2345 Re: Wojciech .2345 - Widac masz sklerozę P.S. 24.10.08, 12:12
                        Nie będę tego czytał. Jak czegoś nie będę wiedział to zapytam
                        Borrkę.
                        • walter62 Re: Wojciech .2345 - Widac masz sklerozę P.S. 24.10.08, 12:21
                          wojciech.2345 napisał:

> Nie będę tego czytał.
                          Czyli odczuwasz wstyd, do którego nie chcesz się po prostu przyznać.
                          Napisało się na tym forum kilka bzdur. Po kilku dniach już się o nich
                          zapomina - jakie to proste. I wymyśla się kolejne równie bzdetne bzdury.
                          Pozdrawiam
                          • wojciech.2345 Re: Wojciech .2345 - Widac masz sklerozę P.S. 24.10.08, 13:28
                            walter62 napisał:
                            > Czyli odczuwasz wstyd, do którego nie chcesz się po prostu
                            przyznać.
                            =========================================
                            Higiena intelektualna.
                            =========================================
                            > Napisało się na tym forum kilka bzdur. Po kilku dniach już się o
                            nich zapomina - jakie to proste.
                            ========================================
                            Wskaż mi jakąś bzdurę w moich postach.
                            Przyznaję rację adwersarzowi natychmiast.

PS. Widzę, że jak napiszesz, że 2 + 2 = 4, to trzeba brać kalkulator
                            i sprawdzać to przynajmniej dwukrotnie.
                            • walter62 Re: Wojciech .2345 - Widac masz sklerozę P.S. 24.10.08, 14:04
                              wojciech.2345 napisał:
                              > PS. Widzę, że jak napiszesz, że 2 + 2 = 4, to trzeba brać kalkulator
                              > i sprawdzać to przynajmniej dwukrotnie.
                              Jak masz problemy z liczeniem to mogę sprezentować liczydełko.
                              Sam pociągnąłeś temat na bok - przeczytaj mój post i swoją odpowiedź, tak więc
                              nie miej do mnie żalu, że przez ciebie poruszony wątek rozwinąłem.
                              Pozdrawiam
              • eva15 Borcia Ukrainiec ale nie do końca? 24.10.08, 12:22

walter62 napisał:

>Twoje zachowanie w tej sprawie, przyznam się, bardzo mnie
                > zaskoczyło i dało wiele do myślenia.

Może borcia to taki nie do końca całkiem Ukrainiec. Może on taki
                troszkę farbowany?
                Spasibo za linka, przeczytam.
                • walter62 Re: Borcia Ukrainiec ale nie do końca? 24.10.08, 12:33
                  eva15 napisała:
                  > Może borrcia to taki nie do końca całkiem Ukrainiec. Może on taki
                  > troszkę farbowany?
                  Dlatego z takim uporem chcę się od niego dowiedzieć ile hrywiem
                  rzucił do kapelusza, by ulżyć swoim rodakom. Gość milczy więc:
                  - albo to nie są jego rodacy,
                  - albo nie do końca pojmuje co to jest "hrywna".
                  Czyli, jakby nie patrzyć to borrka z Ukrainą ma niewiele wspólnego.
                  Ale chodzi bez spodni - i w tym cały problem (biedna Małgorzata - taki widok, to
                  nawet gorzej niż u Bułhakowa).
                  Pozdrawiam
                  • eva15 Re: Borcia Ukrainiec ale nie do końca? 24.10.08, 13:08

Małgorzata pewnie krzyczy. "Tomasz, ach Tomasz, ach powiedz skąd ty
                    to masz"

Posta przeczytałam, przepis rzeczywiście zadziwiający. Ciekawe czemu
                    to ma służyć, bo na pewno nie wzmocnieniu złotówki...
                    • walter62 Re: Borcia Ukrainiec ale nie do końca? 24.10.08, 13:52
                      eva15 napisała:
                      > przepis rzeczywiście zadziwiający. Ciekawe czemu
                      > to ma służyć, bo na pewno nie wzmocnieniu złotówki...
                      Właściwie jest kilka pytań pozostających bez odpowiedzi:
                      1. Zdumiewająca, jak na nasze warunki, szybkość załatwienia sprawy
                      i spolegliwość osób znanych z ciągłych awantur w mniej istotnych kwestiach.
                      2. Całkowita cisza. W mediach o tym absolutnie nic się nie informuje, a przecież
                      ma to zasadnicze dla gospodarki znaczenie.
                      3. Kto ten genialny pomysł objawił - podpowiadam, ta sama osoba co figuruje w
                      treści przesłanego artykułu (szef tej delegacji).
                      4. Czemu, a raczej komu ma to służyć - bezpośrednio wynika z pkt 3.
                      Trzeba znać jego osobiste aktywa (sporeeee - jedne z większych) by ten mechanizm
                      zrozumieć i osoby które są w jego cieniu. Chyba tam doszło do poważnej roszady i
                      pojawiły się nowe (stare) twarze. Możesz również zrobić pierwszą przymiarkę do
                      Pałacu - chyba się pojawił nowy gracz. W sumie pozostało dwa lata jak nie w
                      przestrzeni politycznej to w finansowej zawsze coś ukręci, a i ci co z tego
                      skorzystają będą pamiętali z czyjego to podania.
                      5. wzmocnienie złotówki ??? To jakiś polityczny altruizm.
                      Reasumując będą kręcić niezłe lody. Przy tym bez szumu, zgiełku i
                      namolnych dziennikarzy. Tak się tworzy środkowoeuropejski kapitalizm. Trzeba
                      przyznać moment na tą sztuczkę wybrano świetnie.
                      Pozdr.
    • grzegorzlubomirski PE wedle prawa Ukrainy popelnil przestepstwo 24.10.08, 14:44
      gdyz "zanizyl" ilosc ofiar podawanych przez nacjonalistycznych
      Ukraincow, ktorzy bajduza nawet o 15 mln.
      Co wiecej nalezy umiescic ten glod w perespektywie lat 30 czy 40. W
      tamtym czasie kleski glodu dotknely nie tylko Ukraine ale inne kraje
      na skale duzo wieksza i tak w latach 1942-43 w Bangldeszu pod
      okupacja brytyjska umarlo z glodu 3 mln ludzi, rok pozniej w Indiach
      ponad 1 mln ludzi. W Afryce pod okupajca Anglii, Francji, i Belgii z
      glod oraz przez wojny i represje w latach 30, 40 i 50 zginelo ponad
      17 mln ludzi.
      W calej Azji walka z kolonializmem pochlonela dziesiatki milionow
      ludzi w skutek bezposrednich dzialan wojennych, glodu, represji,
      chorob. Wszystko to dzialo sie jeszcze w latach 60 20 wieku.

Nota bene w Rosji carskiej z glodu rok rocznie umieralo ponad 100
      tys ludzi.
      • facettt Piszesz oczywistosci 24.10.08, 14:53
        Polska graniczy z Rosja, a nie z Indiami i Polakow raczej malo
        interesuja zbrodnie brytyjskie w Indiach i gdzie indziej -
        natomiast bardziej zbrodnie naszych sasiadow - w tym Rosjan.
        • eva15 Aaa, a Polska to oczywiście cała EU 24.10.08, 15:02

i jej granice są granicami EU.
          • facettt to forum polskie 24.10.08, 15:17
            I piszemy tu o tym, co mysla Polacy. A jesli obchodzi Cie, co mysla
            inni w Unii, to jest tu gdzies obok forum UE.
            • eva15 Re: to forum polskie 24.10.08, 15:24
              Ale to wątek o przyjęciu przez UNIE a nie tylko Poslkę rezolucji
              odnośnie wielkiego głodu.
              • 1234-5aa Re: to forum polskie 24.10.08, 16:39
                Sprawa jest oczywista. Ukraina powinna teraz wystąpić do Rosji o odszkodowanie,
                ponieważ dawne ZSRR to taka imperialna Rosja. Odszkodowanie powinno być
                wypłacane na tej samej zasadzie co odszkodowania płacone przez Niemcy za
                zbrodnie hitlerowskie. Podobnie inne narody(Polacy, Litwini, łotysze,
                Estończycy) w końcu zapewne wystąpią również o wypłatę należnych odszkodowań za
                dokonane na nich mordy w czasie i po II wojnie światowej przez ZSRR(czytaj Rosję).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka