amelia_s 29.05.07, 22:39 Zuzia ma 2 latka i ostatnio przez te upały na jej pleckach i brzuszku pojawiły sie potówki. Czym mogę je smarować, żeby znikły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eska19 Re: Co na potówki? 30.05.07, 12:09 niczymy ich nie powinno sie smarowac bo sie roznosza. Najlepiej przemywac albo kapac w roztworze nadmanganianianu potasu. Odpowiedz Link Zgłoś
laura_anna Re: Co na potówki? 30.05.07, 12:17 A ja polecam kąpiel w krochmalu. Każdemu z mojej trójcy znikały i znikają jak ręką odjął Odpowiedz Link Zgłoś
janka39 Re: Co na potówki? 01.06.07, 22:09 tez kąpię w krochmalu a ktos podpowie ile tego nadmanganianu wrzuca sie do malej wanienki? Odpowiedz Link Zgłoś
olkusz2 Re: Co na potówki? 06.06.07, 19:50 polecam make ziemniaczana posypywac na miejsca z potowkami dziala w 100% sama stosuje u 2-latka Odpowiedz Link Zgłoś
eska19 Re: Co na potówki? 08.06.07, 09:05 ja rozpuszczam w goracje wodzie 1 pastylke w sloiczku i potem dolewam do dowy w wanience ale nie calosc, tak pewnie z polowe tego sloiczka z roztworem. Ale niektorzy mowia ze bladorozowy kolor, a nam na Szkole Rodzenia mowili ze kolor czerwonego wina ma byc, czyli ciemne raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna_x Re: Co na potówki? 27.06.07, 16:24 Moja córka ma potówki na brodzie, wiec z krochmalem to trudno będzie. Macie jakieś inne doświadczenia jak się ich pozbyć z buzi? Można przemywać nadmanganianem? Odpowiedz Link Zgłoś
hexe28 Re: Co na potówki? 22.08.07, 21:16 Ja codziennie kąpię małą w nadmanganianie potasu i póki co ich nie ma. Jeśli chcesz przemywać buzię dziecka to niech jego kolor będzie jasno różowy inaczej może mieć kolorek na brodzie. Odpowiedz Link Zgłoś