tropem_misia1 10.06.12, 10:55 pod tytułem:marsz.... Rosjanie przejdą przez stolicę. istne larum podnoszą Mis.io wymruczał,że 12.06 ostatni kontyngent wojsk ruskich opuścił wtedy Polskę to dla nas chyba było dobrze..no nie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: no to wałkują następny temat 10.06.12, 11:17 Ja uważam ,że jeśli oni mają swoje narodowe święto , to powinni je u siebie obchodzić. Ale jeśli koniecznie chcą to uczcić u nas , to na naszych zasadach, bez prowokacji kolorem czerwonym ,który nam kojarzy się źle. Jeśli przychodzi się do kogoś w gości , to trzeba uszanować zwyczaje gospodarza , tak czy nie? www.rmf24.pl/raport-euro2012/nie-tylko-sport/news-marsz-w-kolorze-czerwonym-rosjanie-przejda-przez-warszawe,nId,611431 Jeśli będa próbować wywołać rozróbę , to w samolot i wioooo! wiadomosci.onet.pl/kraj/rasistowskie-obelgi-podczas-euro-winni-rosjanie,1,5156067,wiadomosc.html Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: u siebie 10.06.12, 11:33 już chyba nie moga się gromadzić.... gdzieś mi padło na oczy ,że Putin wymyślił duże kary finansowe za zgromadzenia boi sie o tronik czy cóś? Odpowiedz Link
king.james Re: no to wałkują następny temat 11.06.12, 12:35 U siebie? W radiu słyszałem, że nawet u siebie nie mają ochoty za bardzo świętować, więc ten przemarsz ma być tylko i wyłącznie prowokacyjną manifestacją, chcą nam "pokazać". Odpowiedz Link
lvova Re: no to wałkują następny temat 11.06.12, 16:57 Ja bym tak ich nie demonizował,,,Holendrzy tez tak robią,,,są tak pewni wyjścia z grupy,że juz mają przygotowane stosowne pisma z prośbą o pozwolenie na przemarsz,a po wyjściu z grupy grają w Polsce,,,i jak to rozwiązać,nie zezwolić Rosjanom a zezwolić Holendrom,jakoś nieładnie,,,a co w przypadku gdy Holandia zagra z Rosją,bo przecież wychodzący z tamtej grupy spotykają się z tymi z naszej,,,,,,,Dali zezwolenie i dobrze,Rosjanie obiecali zachować się grzecznie,nie prowokować,nie używać elementów komunistycznych,,,obstawić policją,a kto złamie prawo wyciągnąć,zrobić proces,ukarać i nagłośnić żeby wszyscy wiedzieli co i jak i za co. Odpowiedz Link
darima_ka Re: no to wałkują następny temat 11.06.12, 17:38 Ano zobaczymy jak to wyjdzie. Ja nie mam nic przeciwko przemarszowi, pod warunkiem że nie będzie to przemarsz polityczny. Takiej imprezy jak Euro nie powinno się z polityką mieszać! Jeśli oni maja święto narodowe , to niech je świętują we własnym gronie, a nie maszerują przez Warszawę?Co niby chcą tym pokazać? Zgadzam się ,że jeśli będą próbować rozrabiać , to wyłowić i upublicznić wizerunki i dane. Odpowiedz Link
irene.jg Re: no to wałkują następny temat 11.06.12, 19:52 Oni ponoć chcą maszerować tylko na mecz w sposób zorganizowany, jeśli będzie spokojnie to niech sobie maszerują, a przy okazji świętują. Nie boimy się ich, u nas więcej wolno, bo mamy demokrację. Myślę, że nasze służby z policją włącznie sobie spokojnie poradzą. Bardziej mnie dziennikarze niektórzy denerwują, tak jakby oczekiwali żeby coś się wydarzyło....oj, wtedy byłoby o czym mówić i pisać. Odpowiedz Link