Dodaj do ulubionych

Hipochondryk

19.05.13, 08:50
Ogarnięty obsesją na punkcie trawiącej go choroby. Wydaje majątek na lekarzy i kuracje, godzinami rozpatruje możliwe przypadłości, wnikliwie obserwuje funkcjonowanie swojego organizmu. Jest tyleż śmieszny, co irytujący,co gorsza jest też przyczyną ogromnych kolejek
do lekarzy ?
Macie w otoczeniu z takimi ludźmi kontakt?
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Hipochondryk 19.05.13, 11:44
      Bez przesadyzmu.
      Jak niby można stwierdzić kto jest hipochondrykiem,a komu faktycznie coś dokucza?
      Z drugiej strony zauważam na forach ludzi którzy objawiają stałe zainteresowanie
      różnymi suplementami diety ,lekarstwami,ziołami,stale zażywają jakieś leki,na coś się leczą.Oo może wskazywać na hipochondrię?
      • tadeusz_ski.51 Re: Hipochondryk 19.05.13, 16:26
        Popieram Renię! To może wskazywać!
        A kolejki w przychodniach faktycznie wydłużają się przez ludzi przewrażliwionych na punkcie chorób. Owszem, znam taką osobę, której nikt nie przetłumaczy, że jest zdrowa jak koń! Ona będzie doszukiwać się byle objawu, jakiegoś strzyknięcia, ukłucia, zgagi (bo sie nażre ciasta kruchego to pewnie że będzie zgaga, ale nie, to na pewno jakaś choroba układu pokarmowego albo wątroby!)
        • tropem_misia1 Re: Hipochondryk 20.05.13, 08:22
          a miecz jest obosieczny
          widziałam i słyszałam w Gliwicach jak byłam
          facet ( istny szkielet z biała skórą)na wózku z przypiętą kroplówką pchany przez pielęgniarkę krzyczał i kur...wał:
          że chodził do lekarzy i mówiło to i tam ,że boli...a ci ,że udaje...a on teraz umiera
          tak mi to we łbie utkwiło
          straszna scena
        • rena-ta49 Re: Hipochondryk 20.05.13, 13:37
          Mam sporo znajomych ,wśród nich jedna osoba płci męskiej
          jest klasycznym przykładem hipochondryka.
          Lata do lekarza z każdą pierdołą,i za każdym razem wmawia sobie ciężką chorobę.
          Tak ,że Tadziu nie tylko kobiety bywają hipochondrykami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka