Dodaj do ulubionych

Ale się drą!

05.11.13, 06:56
Szczególnie te, które pierwszy raz rodzą. A wyzywają, a lamentują, zarzekają się, że więcej dupy nie dadzą temu skurwysynowi, dzieciorobowi. Oczywiście po pewnym czasie zapominają i jeszcze chętniej dają.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Ale się drą! 05.11.13, 06:59
      Nic się nie drą,teraz cesarki się robi.
      • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 05.11.13, 07:01
        Nie zawsze a właściwie rzadko. Raz, że lekarze niezbyt chętnie chcą robić ten zabieg a dwa, że otoczenie optuje za naturalnym rodzeniem. Jak się przyszła matka nie zgadza na cesarkę to rodzi w bólach i wrzaskach.
    • rena-ta49 Re: Ale się drą! 05.11.13, 06:59
      Szkoda ,ze Ty urodzić nie możesz ,
      chciałabym to słyszeć.
      • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 05.11.13, 07:03
        I dlatego NIGDY nie chciałbym być kobietą! NIGDY powtarzam i dziękuję Bogu że jestem mężczyzną! big_grin
    • darima_ka Re: Ale się drą! 05.11.13, 18:38
      A co Ty chodzisz na porodówkę podsłuchiwać ,że jesteś tak dobrze zorientowany?
      Teraz można podać znieczulenie zewnątrzoponowe i poród odbywa się bez bólu.

www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/znieczulenie-zewnatrzoponowe-przy-porodzie-prawdy-i-mity_35778.html
      • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 05.11.13, 18:48
        A to jest na NFZ?
        • darima_ka Re: Ale się drą! 06.11.13, 20:06
          Tak!
          "Komunikat Ministerstwa Zdrowia
          „Znieczulenie porodu jest finansowane przez NFZ”

W związku z publikacjami prasowymi dotyczącymi znieczulenia porodu informujemy, że znieczulenie porodu jest finansowane ze środków Narodowego Funduszu Zdrowia "
    • opuncja.figowa Re: Ale się drą! 05.11.13, 19:45
      Nie widzę związku pomiędzy bólem a wulgarnością i prymitywizmem.
      sad
      • darima_ka Re: Ale się drą! 05.11.13, 20:16
        Tadzio widocznie ma bliskie kontakty w patologią.
      • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 06.11.13, 08:21
        opuncja.figowa napisała:
        > Nie widzę związku pomiędzy bólem a wulgarnością i prymitywizmem. sad
        ------------------
        A między bólem i złością? Wydaje Ci się, że jesteś tak correct, iż w złości "nie rzucasz mięsem"?
        Otóż powiem Ci z tajemnicy, w zgodnej opinii położników, najwięcej przeklinają właśnie te panie, którym się wydaje...
        • opuncja.figowa Re: Ale się drą! 06.11.13, 19:47
          Nie znasz mnie, więc to raczej Tobie sie wydaje.
          • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 06.11.13, 20:43
            No dobra, nie gniewaj się, może faktycznie mi sie wydaje, że jesteś z tych "ą - ę".?
            Bo ja po prostu nie lubię udawaczy, takie "sztuczne" twory, brazylijscy aktorzy. Staram się zachowywać naturalnie niezależnie od sytuacji i rozmówcy. Niektórych, pozujących na "wyższe sfery" to razi a przecież dobrze wiemy, że niedobitki tych dawnych elit przeżyły w PRL-u tylko dlatego, że się zaprzedały i donosicielami zostały (vide hr. Wojciech Dzieduszycki czy Beata Tyszkiewicz
            • rena-ta49 Re: Ale się drą! 07.11.13, 06:55
              O Beatka też? szok!
              • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 07.11.13, 08:09
                No tak w dodatku dobrowolnie, wstyd i hańba! No ale dlatego w PRL-u zrobiła karierę!
                --
            • opuncja.figowa Re: Ale się drą! 07.11.13, 18:30
              Nie ma sprawy... doktorze Freud smile
    • rena-ta49 Re: Ale się drą! 07.11.13, 06:53
      Nie chcę być wulgarna jak Ty,ale przypomnieć muszę, że Twoja matka wydając Ciebie na świat
      tez musiała tak się drzeć.A Twoja żona??
      • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 07.11.13, 08:01
        Tego to ja nie pamiętam, sorry
      • tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 07.11.13, 08:20
        rena-ta49 napisała:
        > Nie chcę być wulgarna jak Ty...
        -----------------------
        Sorry, razi Cię? A co Cię razi Reniu? To, że przytoczyłem oryginalne wrzaski kobiet? Powinienem to wykropkować, tak?
        Otóż powiem Ci wprost, nie mam zamiaru! Fakt, że ludzie używają wulgaryzmów jest znany a często akceptowany (w pewnych sytuacjach), nie widzę więc powodu aby to ukrywać, aby "wygładzać" oryginalne zdania. Tych, którzy to robią w imię poprawności, uznaję za obłudników i "fałszywą elitę".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka