tadeusz_ski.51 05.11.13, 06:56 Szczególnie te, które pierwszy raz rodzą. A wyzywają, a lamentują, zarzekają się, że więcej dupy nie dadzą temu skurwysynowi, dzieciorobowi. Oczywiście po pewnym czasie zapominają i jeszcze chętniej dają. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 05.11.13, 07:01 Nie zawsze a właściwie rzadko. Raz, że lekarze niezbyt chętnie chcą robić ten zabieg a dwa, że otoczenie optuje za naturalnym rodzeniem. Jak się przyszła matka nie zgadza na cesarkę to rodzi w bólach i wrzaskach. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ale się drą! 05.11.13, 06:59 Szkoda ,ze Ty urodzić nie możesz , chciałabym to słyszeć. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 05.11.13, 07:03 I dlatego NIGDY nie chciałbym być kobietą! NIGDY powtarzam i dziękuję Bogu że jestem mężczyzną! Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ale się drą! 05.11.13, 18:38 A co Ty chodzisz na porodówkę podsłuchiwać ,że jesteś tak dobrze zorientowany? Teraz można podać znieczulenie zewnątrzoponowe i poród odbywa się bez bólu. www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/znieczulenie-zewnatrzoponowe-przy-porodzie-prawdy-i-mity_35778.html Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ale się drą! 06.11.13, 20:06 Tak! "Komunikat Ministerstwa Zdrowia „Znieczulenie porodu jest finansowane przez NFZ” W związku z publikacjami prasowymi dotyczącymi znieczulenia porodu informujemy, że znieczulenie porodu jest finansowane ze środków Narodowego Funduszu Zdrowia " Odpowiedz Link
opuncja.figowa Re: Ale się drą! 05.11.13, 19:45 Nie widzę związku pomiędzy bólem a wulgarnością i prymitywizmem. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ale się drą! 05.11.13, 20:16 Tadzio widocznie ma bliskie kontakty w patologią. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 06.11.13, 08:21 opuncja.figowa napisała: > Nie widzę związku pomiędzy bólem a wulgarnością i prymitywizmem. ------------------ A między bólem i złością? Wydaje Ci się, że jesteś tak correct, iż w złości "nie rzucasz mięsem"? Otóż powiem Ci z tajemnicy, w zgodnej opinii położników, najwięcej przeklinają właśnie te panie, którym się wydaje... Odpowiedz Link
opuncja.figowa Re: Ale się drą! 06.11.13, 19:47 Nie znasz mnie, więc to raczej Tobie sie wydaje. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 06.11.13, 20:43 No dobra, nie gniewaj się, może faktycznie mi sie wydaje, że jesteś z tych "ą - ę".? Bo ja po prostu nie lubię udawaczy, takie "sztuczne" twory, brazylijscy aktorzy. Staram się zachowywać naturalnie niezależnie od sytuacji i rozmówcy. Niektórych, pozujących na "wyższe sfery" to razi a przecież dobrze wiemy, że niedobitki tych dawnych elit przeżyły w PRL-u tylko dlatego, że się zaprzedały i donosicielami zostały (vide hr. Wojciech Dzieduszycki czy Beata Tyszkiewicz Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 07.11.13, 08:09 No tak w dodatku dobrowolnie, wstyd i hańba! No ale dlatego w PRL-u zrobiła karierę! -- Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ale się drą! 07.11.13, 06:53 Nie chcę być wulgarna jak Ty,ale przypomnieć muszę, że Twoja matka wydając Ciebie na świat tez musiała tak się drzeć.A Twoja żona?? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Ale się drą! 07.11.13, 08:20 rena-ta49 napisała: > Nie chcę być wulgarna jak Ty... ----------------------- Sorry, razi Cię? A co Cię razi Reniu? To, że przytoczyłem oryginalne wrzaski kobiet? Powinienem to wykropkować, tak? Otóż powiem Ci wprost, nie mam zamiaru! Fakt, że ludzie używają wulgaryzmów jest znany a często akceptowany (w pewnych sytuacjach), nie widzę więc powodu aby to ukrywać, aby "wygładzać" oryginalne zdania. Tych, którzy to robią w imię poprawności, uznaję za obłudników i "fałszywą elitę". Odpowiedz Link