Dodaj do ulubionych

Szczucie PiS-u na SP Ziobry

11.11.13, 17:06
to woda na młyn polskiej "bandy czworga" (gdzie PO to ona - Mao tse tunga żona).
Argumentują, że SP odbiera PiS-owi elektorat, więc jest najgroźniejszym przeciwnikiem.
Testem inteligencji prezesa będą przyszłe wybory. Jeśli zawrze rozejm z Ziobrą i będzie starał się rozszerzyć elektorat lewicowy (ew. prawicowy z rejonu Gowina, Jurka), da dowód mądrości politycznej. W przeciwnym razie przewalą wybory i będzie rządzić "banda czworga"
--
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 11.11.13, 18:23
      Też uważam ,ze wszystkie partie prawicowe powinny się zjednoczyć.
      • tadeusz_ski.51 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 11.11.13, 21:11
        darima_ka napisała:
        > Też uważam ,ze wszystkie partie prawicowe powinny się zjednoczyć.
        --------------------
        A jak to sobie wyobrażasz? Że prezes zaproponuje tym wszystkim, których się pozbył, jakiś wpływ na politykę PiS-u? Wykluczone! Prezes zdolny jest do niewielkiego ustępstwa tylko wówczas gdy jest do tego zmuszony (np. gdy chce stworzyć koalicję większościową), ale w swojej partii nie toleruje nawet niewielkich odchyłek od linii, którą on sam wyznacza! Nie widzisz, że w PiS-ie zostały same lizusy i przydupasy?
        Z drugiej strony, żaden szef nie lubi gdy w jego otoczeniu jest ktoś przewyższający go w czymkolwiek, np. w inteligencji, charyzmie czy popularności.
        --
        • czarek_sz Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 11.11.13, 21:38
          Oceniając Jarka trzeba zauważyć jak postępuje Tusk. Nie ma litości w polityce. I Tadku - odszedł Ziobro Cymański i inni ? to krzyż im na drogę i spierdalać na drzewo. Rozłamowcy na szczaw. Nie mam zaufania do ludzi którzy zdradzili. Tak mam z doświadczenia.
          • tadeusz_ski.51 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 07:02
            czarek_sz napisał(a):
            > Oceniając Jarka trzeba zauważyć jak postępuje Tusk. Nie ma litości w polityce.
            > I Tadku - odszedł Ziobro Cymański i inni ? to krzyż im na drogę i spierdalać na
            > drzewo. Rozłamowcy na szczaw. Nie mam zaufania do ludzi którzy zdradzili. Tak
            > mam z doświadczenia.
            ---------------------
            Kogo zdradzili? I jak?
            Mógłbym myśleć podobnie, gdyby to dotyczyło kilku osób ale racz łaskawie zauważyć, że te, według Ciebie "zdrady" popełniło kilkadziesiąt osób! I jakich osób? Dla każdego jest oczywiste, że ci, których z PiS-u wyrzucono bądź zmuszono do odejścia, to ludzie nieszablonowi, mający odwagę mieć własne zdanie. Potrafiący wskazać błędy szefowi. Takich prezes wywalał! Bo on nie znosi samodzielnie myślących, nie cierpi obok siebie ludzi inteligentnych i mających chociażby odrobinę honoru! Przypomnij sobie upokorzenia, którymi publicznie obdarzał Ziobrę. Przypomnij sobie Dorna - mówili, że to trzeci bliźniak, stał przy prezesie w najgorszych chwilach, jak możesz tym ludziom zarzucać zdradę?! Ja Cię nie poznaję? Gdzie Twój obiektywizm i trzeźwość spojrzenia?
            Zakochałeś się w prezesie? Bo tylko człowiek zaślepiony miłością nie widzi wad obiektu swych uczuć?
            --
            • czarek_sz Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 08:52
              Zakochany Tadku to ja jestem tylko we własnej żoneczce, mimo upływu lat /w niedzielę minęło równo 40/ wciąż bardzo Ją kocham big_grin Pana Jezusa także bardzo kocham chociaż ta miłość jest zupełnie inna - jest ponad czasowa ponad wymiarowa. Wiesz o co mi biega. Co do Jarka. Nie wiem czy potrafię Ci przekazać o co mi chodzi. Nie jestem w Nim zakochany ani zauroczony nawet, staram się być realistą. Staram się wczuć w Jego rolę jaką pełni a dobrze wiesz że trzeba brać mnóstwo poprawek by ocenić Jego rolę. Zdziczenie i wściekłe ataki mediów na ego osobę ,polityków wszelkiej maści. Ja dawno bym spasował i dał sobie spokój. Skoro On tego nie robi, nie poddaje się ,znaczy że jest twardy chłop i ma misję a Jego misja leży. Zamożna i silna Polska która ma coś do powiedzenie w tej żałosnej dzisiaj skundlonej Europie. Się nagadałem.
              Ps. Żeby było jasne. Jestem idealistą i wszystko co robię staram się robić perfect. Podejrzewam że Jarosław ma podobną cechę, również dąży do ideału i to być może jest Jego garb bo generalnie Polacy to brudasy i bylejacy w działaniu, stąd ta dzika nienawiść - nienawiść brudasów do gościa lubiącego ład i porządek. To tak ogólnie. Tusk za to i Jego otoczenie to rekiny żądne kasy. Pieprzyć państwo i obywateli - kasa. TKM to credo tej mafii.
              • tadeusz_ski.51 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 10:46
                Faulowanie Rosji to zły sposób na dobrobyt Polski.
                Pod hasłem patriotyzmu dzicz się wczoraj podpisała.
                --
                • czarek_sz Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 11:00
                  Jest akcja jest reakcja. Oddanie śledztwa Rosjanom i to co później i teraz to upodlenie Polaków. Polaków nie polactwa bo ci każdą antypolską padlinę łykną i ani się zachłysną. I tak jest spoko jak na mój rozum.
                  • tadeusz_ski.51 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 16:58
                    czarek_sz napisał(a):
                    > Jest akcja jest reakcja. Oddanie śledztwa Rosjanom i to co później i teraz to u
                    > podlenie Polaków. Polaków nie polactwa bo ci każdą antypolską padlinę łykną i
                    > ani się zachłysną. I tak jest spoko jak na mój rozum.
                    ------------------------
                    Nie wiem czyja to była robota, wiem natomiast, że atak na ambasadę obcego państwa jest niedopuszczalny! Świadczy o istnieniu elementów barbarzyńskich i braku dostatecznej ochrony obcych placówek dyplomatycznych w tym państwie. To kompromitacja dla każdego państwa. W takiej sytuacji żadna placówka dyplomatyczna i żaden obcy dyplomata nie są tu bezpieczne.
                    Co byśmy powiedzieli, gdyby naszą ambasadę (np. w Brazylii) grupa tubylców chciała spalić?
                    --
                    • darima_ka Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 17:48
                      " braku dostatecznej ochrony obcych placówek dyplomatycznych w tym państwie. To kompromitacja dla każdego państwa."

Dokładnie o tym świadczy.Ktoś trasę proponował ale też ktoś trasę zatwierdzał.
                    • czarek_sz Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 18:08
                      Ruscy zabijali własnych obywateli że mieć legitymację do ataku na Czeczenię. Tuskowa mafia ma nie czerpać z ichnich wzorów ? przecież sprzedali się Putinowi już dawno. Tadku uszczypnij się smile
                      tadeusz_ski.51 napisał:

> czarek_sz napisał(a):
                      > > Jest akcja jest reakcja. Oddanie śledztwa Rosjanom i to co później i tera
                      > z to u
                      > > podlenie Polaków. Polaków nie polactwa bo ci każdą antypolską padlinę ły
                      > kną i
                      > > ani się zachłysną. I tak jest spoko jak na mój rozum.
                      > ------------------------
                      > Nie wiem czyja to była robota, wiem natomiast, że atak na ambasadę obcego państ
                      > wa jest niedopuszczalny! Świadczy o istnieniu elementów barbarzyńskich i braku
                      > dostatecznej ochrony obcych placówek dyplomatycznych w tym państwie. To komprom
                      > itacja dla każdego państwa. W takiej sytuacji żadna placówka dyplomatyczna i ża
                      > den obcy dyplomata nie są tu bezpieczne.
                      > Co byśmy powiedzieli, gdyby naszą ambasadę (np. w Brazylii) grupa tubylców chci
                      > ała spalić?
                • rena-ta49 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 13:48
                  A Ziobro w tv mówi ,ze rząd to zaplanował,ze to prowokacja.
                  Bardziej wierzę Ziobrze niż rządowym mediom takim jak TVN.
                  • rena-ta49 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 13:51
                    Swoją drogą przeniesienie przez PIS swoich uroczystości do Krakowa to było kapitalne posunięcie. Teraz już nikt nam nie wmówi ze to była robota PISu to co stało się w Warszawie.
                    • opuncja.figowa Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 14:09
                      Majstersztyk, z góry wiadomo było, że będą prowokacje. A tymczasem minister spraw wewnętrznych zamiast się cieszyć, że będzie mniej roboty, podszczypywał PiS za ucieczkę do Krakowa. To jakieś kuriozum!

nikt nam nie wmówi ze to była robota PISu to co stało się w Warszawie.
                      A jednak PDT wbrew wszelkiej logice tak wczoraj twierdził na lotnisku.
                  • opuncja.figowa Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 13:58
                    W prawicowych mediach mówią, że w miejscu największych starć były przygotowane kamery zawczasu.
                    • rena-ta49 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 14:22
                      Bym się nie zdziwiła,ludzie ze squatu relacjonują, że policja zniknęła .... A wcześniej była i patrolowała.
                      O co chodzi?
                      • czarek_sz Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 14:40
                        Dla mnie ziobryści to piąta kolumna, dla władzy myślę że zagłosowali by za koalicją z PO. Dobrze Jarek zrobił pozbywając się tego parchatego garba.
                        • tadeusz_ski.51 Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 17:20
                          czarek_sz napisał(a):
                          > Dla mnie ziobryści to piąta kolumna, dla władzy myślę że zagłosowali by za koalicją
                          > z PO. Dobrze Jarek zrobił pozbywając się tego parchatego garba.
                          ------------------------
                          Z takim stanowiskiem trudno dyskutować. Sorry, to negowanie faktów i bazowanie wyłącznie na urojeniach. Czy Ty w ogóle zdajesz sobie sprawę z tego, że to typowe oszołomstwo?
                          Przy takim szkalowaniu ludzi, których poniżano i zmuszono do odejścia z PiS-u oskarżać ich o zdradę? Znaczy według Ciebie, że 2/3 Polaków to zdrajcy i polactwo, bo nie głosują na PiS, tak? Jak w takim razie PiS chce sięgnąć po władzę skoro wszyscy, którzy nie dają się poniżać prezesowi i ośmielają się mieć własne zdanie to zdrajcy, odszczepieńcy i piąta kolumna? W jaki cudowny sposób PiS i związane z nim oszołomstwo chce to uczynić?
                          Co Ty byś zrobił na miejscu Ziobry gdyby pan prezes Cię publicznie upokorzył? Mów! Co byś zrobił! Nastawiłbyś drugą stronę twarzy na oplucie? To co wyżej powiedziałeś jest HANIEBNE! Rozumiesz? HANIEBNE! Nie macie za grosz szacunku dla ludzi! Nie uznajecie ich godności i honoru!
                          Gdyby Ziobro nie odszedł byłby takim samym dupowłazem jak ci, którzy obecnie otaczają prezesa. Człowiekiem bez honoru, wartości i zasad!
                          --
                        • darima_ka Re: Szczucie PiS-u na SP Ziobry 12.11.13, 17:45
                          A ja sądzę ,ze Ziobro nigdy by się nei zniżył do koalicji z PO.
                          Nie to nie ta klasa polityka,to SLD ,PSL są politycznymi dziwkami.
    • darima_ka Nikt nie szczuje 12.11.13, 17:58
      Każdy wyraża swoje poglądy w tej kwestii,do czego ma prawo.
      • czarek_sz Re: Nikt nie szczuje 12.11.13, 18:16
        Jeśli Ziobro chce dobrze i Jarek chce dobrze to Boże ratuj Polskę. Tak na poważnie. W ugrupowaniu musi być jeden lider któremu wszyscy są podporządkowani. Nie ma innej opcji. Ziobro z kolesiami chciał przejąć stery w PiS i spotkało Go co spotkało - wypad z partii a silny Jarek się ostał.Więc albo wszyscy są za albo wypad. I żeby nie było, uważam Zbyńka Ziobrę za super faceta i polityka. Ale jest głupi. Musi dużo się uczyć a przy Jarku miałby to jak w banku. Prawdopodobnie zastąpił by Go w nieodległym czasie. A tak kiszka.
        • tadeusz_ski.51 Re: Nikt nie szczuje 12.11.13, 21:03
          czarek_sz napisał(a):
          > Jeśli Ziobro chce dobrze i Jarek chce dobrze to Boże ratuj Polskę. Tak na poważ
          > nie. W ugrupowaniu musi być jeden lider któremu wszyscy są podporządkowani. Nie
          > ma innej opcji. Ziobro z kolesiami chciał przejąć stery w PiS i spotkało Go co
          > spotkało - wypad z partii a silny Jarek się ostał.Więc albo wszyscy są za albo
          > wypad. I żeby nie było, uważam Zbyńka Ziobrę za super faceta i polityka. Ale j
          > est głupi. Musi dużo się uczyć a przy Jarku miałby to jak w banku. Prawdopodobnie
          > zastąpił by Go w nieodległym czasie. A tak kiszka.
          ---------------------
          Dyktatura? Skąd wiesz, że Ziobro z kolesiami chciał wykolegować Jarka? Prezes powiedział? Dorn też chciał go wyhuśtać? I Marek Jurek i Kluzik-Rostowska i Paweł Poncyliusz i T. Cymański razem z J. Kurskim wsparci przez Kempę i Mularczyka? Jak również K.M. Ujazdowski, P. Zalewski, P. Kowal, E. Jakubiak i inni mniej znani. No proszę, iluż to ludzi na czyhało na stołek Jarka. Niesamowite! Czapki z głów! Pełen podziw, prezes zdołał się obronić! https://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif

Czarek, czy Ty nie widzisz, że pleciesz bzdury?
          Poza tym, rozważamy tu scenariusz powyborczy, gdy PiS nie uzyska bezwzględnej większości (niemal pewne jest, że nie uzyska) i będzie musiał szukać koalicjanta. Skoro nie Ziobro to kto? Kogo byś zaproponował do stworzenia koalicji rządowej?
          • tadeusz_ski.51 Rachunek jest prosty 12.11.13, 21:09
            Jeśli PiS będzie zwalczał Ziobrę (zamiast PO, SLD i Palikota) to po ewentualnym wygraniu wyborów zostanie mu do koalicji tylko PSL. Pytanie czy PiS + PSL wystarczy do utworzenia większości sejmowej? Jeśli nie wystarczy, to mamy ciąg dalszy rządów Tuska!
            Tego chcecie wy tam w PIS-ie? Tego?!
          • czarek_sz Re: Nikt nie szczuje 12.11.13, 21:29
            Myślę Tadku że jestem parę kroków przed Tobą. Bo ja nie oceniam tego co teraz. To co teraz prędzej czy później zdechnie. Myślę że zgodzisz się ze mną. Dalej. Od polactwa zależy co będzie dalej. Wiesz o czym mówię. Po osiemdziesiątym wciągnął mnie w opozycję pewien koleś. Najpierw dawał mi gazetki do rozprowadzania po wydziale później jeździłem na miasto po prasę i do drukarni. Byłem zecerem taką dostałem ksywkę smile tak mnie wciągnął a po roku spieprzył do Stanów. Adam miał na imię, bardzo przystojny chłopak, brunet. I zostawił mnie jak psa ale dał mi kontakty. Osiem lat stresu i męki. Na gówno to było. Po co o tym mówię ? po gówno. Dobranoc ?
            Acha. Polactwo było też w osiemdziesiątych. Wyrobnicy z podwarszawskich wiosek. Ale jedno co Im oddaje to że nie wtrącali się. Brali prasę płacili składki /niektórzy byli kapusiami/ ale generalnie nie wpierdalali się między drzwi i futrynę. Po 89 pluli na mnie jak na psa smile ale to już inna historia.
        • rena-ta49 Re: Nikt nie szczuje 13.11.13, 13:50
          Ja sądzę ,że jednak obaj chcą dobrze dla Polski,ale każdy ma inne spojrzenie.
          Kaczyński jako stary kawaler ma inne spojrzenie na wszystko ,Ziobro młody rzutki?
          Takich polityków nam potrzeba młodych ,dobrze wykształconych z zasadami.Weź Czarku
          spójrz na to wszystko z innej strony.Ja Kaczyńskiemu nie odmawiam determinacji ,ale jego czas powoli mija,czas młodym przekazać "pałeczkę" a nie uparcie trwać przy swoim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka