tropem_misia1 06.08.14, 05:21 artykuł ......od wielu dni co jakiś czas o tym piszą....nie wiem na ile jest to poważne.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 Re: Czytam kolejny 06.08.14, 07:21 Obecne zagrożenie wydaje się bardziej prawdopodobne niż to, które się spełniło. W PRL-u niewielu Polaków miało szansą wyjechać poza "demoludów" i równie mało obcokrajowców do nas przyjeżdżało a jednak epidemia wybuchła. Odpowiedz Link
rudka-a Re: Czytam kolejny 06.08.14, 11:14 Dzisiaj turystyka kwitnie na całego...przywleczenie tego dziadostwa wydaje się, jak najbardziej realne... Odpowiedz Link
zak-1 Re: Czytam kolejny 06.08.14, 16:37 I jak tu ludziom pomagać , skoro oni sami tego nie chcą ? zostanę posądzony o rasizm, ale najlepiej byłby cale te kraje izolować . Sama wtedy wygaśnie..., naturalnie .... tak jak to ongiś bywało . Odpowiedz Link
darima_ka Re: Czytam kolejny 06.08.14, 17:43 Będą odbywa się "szczyty" ,będą dyskutować ,a wyjdzie z tego to samo co w sprawie Ukrainy. "Mądre głowy" lubią się spotykać ,debatować ,ale z tych debat nic nie wynika? Odpowiedz Link
skuter46 Re: Czytam kolejny 06.08.14, 17:53 Już jest ogromne zagrożenie. Ogniska epidemii otwarte są na cały świat. Leku nie ma. Miejsc śmiertelnej choroby nie odizolowano od świata, chorzy kontaktują się z zdrowymi . Aby patrzeć jak liczba zgonów będzie się potęgować i przenosić na wszystkie kontyngenty. Ta bezczynność i lekceważenie epidemii jest zastraszające. Odpowiedz Link
darima_ka Re: Czytam kolejny 06.08.14, 17:38 rudka-a napisała: > Dzisiaj turystyka kwitnie na całego...przywleczenie tego dziadostwa wydaje się, > jak najbardziej realne... Dokładnie,to tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: z TV 07.08.14, 15:17 do Hiszpanii przetransportowano księdza zarażonego wirusem.... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a w Rumunii 11.08.14, 05:12 Tekst linkaDo szpitala w Ploeszti na południu Rumunii zgłosił się w niedzielę rano 51-letni mężczyzna, który wrócił z Nigerii 25 lipca Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 06:40 Nie wiem ile w tym prawdy , ale Wrocław powinien chyba bardziej się sprężyć...choćby było ziarenko... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 06:52 Nie powinno się organizować w te miejsca żadnych wyjazdów. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 07:46 Teraz .... "Boże pomóż nam" ? . Jakim prawem różne organizacje katolickie , misje, zakonnice i księża jeżdżą sobie do miejsc zagrożonych epidemiami, bez zgody polskich służb sanitarnych !!!!! Kto teraz poniesie koszty walki z ebolą w Polsce ???!!! "Boję się trochę malarii, która tam jest" - pisała przed wyjazdem na misję do Afryki uczennica salezjańskiego liceum. Kłopot w tym, że "tam", czyli w Liberii, dokąd trafiła na początku lipca, szalała nie malaria, a śmiertelny wirus ebola. Młodzi wrocławianie wrócili do kraju 3 sierpnia. Dwa dni później obóz, gdzie przebywali, zamknięto w związku z epidemią eboli. Jeden z uczestników zamieścił wówczas na Facebooku rozpaczliwy wpis "Boże pomóż nam". tiny.pl/qsnpl - link do artykułu. Odpowiedz Link
rudka-a Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 10:53 Pod artykułem jest komentarz o pomocy, ale w ..Polsce. I to własnie przyszło mi na myśl po przeczytaniu art... wystarczy sie rozejrzeć i nie potrzeba daleko wyjeżdżać... ludzie starsi, schorowani, dzeci niepełnesprawne..lub wyprowadzić psaki na spacer...schroniska pełne. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 11:18 Natura ma większy rozum niż cała ludzkość i to licząc wszystkie pokolenia. Jest nas zbyt dużo na ziemi i jak nie wojny to epidemie uregulują tę sprawę - sprawę przeludnienia. Bo przeludnienie to rozwarstwienie czyli bieda, głód a więc choroby i epidemie nie do opanowania. Trzeba się z tym pogodzić albo jak powiedział kolega - uszczelnienie granic co uważam za niemożliwe do zrealizowania. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 13:13 Tak Rudko. Masz jak najbardziej rację. W Polsce jest ogromny obszar biedy i wielkie zapotrzebowanie ludzi samotnych, chorych, biednych na pomoc ze strony społeczeństwa. Czy nie jest obowiązkiem wszystkich Polaków by zająć się opieką nad tymi ludźmi ? Czy nie ma wielkiego pola orki w Polsce do"ewangelizacji", do nawracania niewiernych, pozyskiwania młodego pokolenia, dyscyplinowania i nauczania katolików ? Niech tam. Narażę się dalej niektórym lemingom. Q Afryce prowadzona jest duża ewangelizacja Afrykanów. Ewangelizację prowadzą zakonnicy, zakonnice, księża, wolontariusze, organizacje kościelne. Udział Polaków w tym dziele jest duży. A więc duży jest jednocześnie udział finansowy naszego państwa. Każdy taki wyjazd polskiej młodzieży do zajęcia się tamtejszymi biednymi dziećmi , uatrakcyjnia/rozszerza/uzupełnia cały proces wprowadzania/umacniania się wiary chrześcijańskiej w Afryce. Z drugiej strony naraża życie i zdrowie naszej młodzieży ze strony różnych masowych chorób. Ponadto młodzież wprowadzana jest do niebezpiecznej walki z wyznawcami religii Arabów, którzy tam wcześniej wprowadzali np. islam i podejmują dlatego walkę z wchodzącą tam nową religią. Czy Polacy znowu mają walczyć o religię "naszą i waszą" w Afryce ? Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 13:36 Każdy niech mówi za siebie. Kilka miesięcy temu w kościele do którego chodzimy przyjechał misjonarz. Czarny. Po wstępnej celebrze Proboszcz zapowiedział Go i powiedział że człowiek jest nietuzinkowy i byśmy nie dziwili się Jego zachowaniu bo może nas zaszokować. I tak było. Wziął mikrofon i zaczął krzyczeć coś o makumbie - nie po Polsku. Po chwili - a kuku ja umieć po waszemu tylko żarty sobie robię. Tak to zrobił tak sympatycznie że lody zostały przełamane. Tak pięknie opowiadał /że między innymi Jego kolegę pożarł lew gdy szedł na misję do sąsiedniej wioski bo tam dżungla/ że nie daliśmy Mu przerwać i tak pięknie opowiadał przeplatając swoje przeżycia z Afryki cytatami z Ewangelii. Jak się okazało gość znał kilkanaście języków którymi na prośbę kogokolwiek zabawiał nas wszystkich. I to jest wiara Skuter. Mi nie potrzeba dowodów jak Tomaszowi Apostołowi ale gdy zobaczę i usłyszę kogoś takiego jak ów Misjonarz to jestem za a nawet więcej Ps. Nie jestem nawiedzony ani ciemnogród itd. i mam swoje zdanie także na temat wiary. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 14:20 Uważasz Prymasa Tysiąclecia Stefana Wyszyńskiego /bierzmował mnie na Wolskiej/ JP2 czy śp księdza Jerzego Popiełuszkę za lemingów ? Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:27 No co ty? Oni nie myśleli jednostronnie, nie pisali bezmyślnie. Potrafili wstrzelić się w oczekiwania wiernych, zyskać powszechne ich zrozumienie i poparcie . Nie ograniczali się do konserwatywnych zasad wiary , wyszli do ludzi i starali się ich reprezentować jako pasterze dusz. Działali w obszarze praw i wolności obywateli. Mieli też wielokierunkowe i realne spojrzenie na sprawy społeczne i państwowe , w każdym razie nie było spojrzenie lemingów. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:36 Znaczy że ja nie leming bo dla mnie przekaz Tych ludzi jest ponad czasowy i wciąż i zawsze obowiązujący. Dziękuję Ci Skuter skuter46 napisał: > No co ty? Oni nie myśleli jednostronnie, nie pisali bezmyślnie. Potrafili w > strzelić się w oczekiwania wiernych, zyskać powszechne ich zrozumienie > i poparcie . Nie ograniczali się do konserwatywnych zasad wiary , wyszli > do ludzi i starali się ich reprezentować jako pasterze dusz. Działali > w obszarze praw i wolności obywateli. Mieli też wielokierunkowe i realne spojrz > enie na sprawy społeczne i państwowe , w każdym razie nie było spojrzenie lemin > gów. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:45 Tu tak. Z tym, że innym razem (ja czy ty) możesz/mogę zaprezentować się na forum , jak leming.. A to wtedy kiedy bezrozumnie i uporem maniaka prezentujemy jednostronnie ,nieprawdziwe poglądy. Dlatego tylko, że tak uważa nasz (jakiś) idol, "autorytet", jakieś stronnicze medium. Dałeś pojęcie leminga, teraz uważaj/jmy abyś/my na forum nie zasłuzyli na stały przydomek leminga. Odpowiedz Link
m.maska Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:22 To jest nieodpowiedzialny wysylac niedoswiadczona mlodziez w takie miejsca. Przeciez oni po powrocie powinni byli byc poddani kwarantannie. W ogole cala akcja nieodpowiedzialna. Odpowiedz Link
m.maska Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:25 Te rozne krucjaty w sredniowieczu(dzisiaj nazywa sie to ewangelizacja) sprowadzaly do Europy kazdorazowo jakas zaraze, a to byla to dzuma, a to cholera czy czarna ospa. Innej mozliwosci w tamtych czasach nie bylo, bo ludzie nie podrozowali. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:37 I o to mnie Masko chodzi. Dla chrześcijan nie powinna być wzorcem krucjata religijnych Arabów, prowadzona przy pomocy rakiet i koktajli Mołotowa. Mam na myśli walkę z ludźmi innych wyznań i tworzenie państw wyznaniowych. Nierozważne jest (wg mnie) prowadzenie ewangelizacji na obszarach Afryki i wywoływanie tym wojen religijnych, na obszarach zajętych przez zbrojnych i wojowniczych muzułmanów, islamistów. Niepotrzebnie giną tysiące chrześcijan. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:44 A co powiesz o krucjacie Muzułmanów zasiedlających Europę Zach a w swoich krajach mordujących Chrześcijan na potęgę ? bo dobrze gadać i pouczać ale poczuć nóż islamisty na gardle to inaczej byś śpiewał niż tutaj. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 15:49 Powiem jeszcze tak. Uważam że Chrystus przegrał swoją walkę ze złem ale ja zawsze będę po Jego stronie bo gość krzewił i głosił dobro. Zabili Go źli ludzie czemu nie mógł się przestawić bo zawiódł Go ten w którego wierzył i któremu ufał - stąd ostatnie słowa Jezusa - Boże mój Boże czemuś mnie opuścił. Tadek sprzecza się że takie słowa nie padły ale one padły i wciąż są przytaczane. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:05 Do dyskusji o lemingach nie mieszaj Boga. Twój światopogląd jest poza tą dyskusją. Pisząc o lemingach, nazywając ludzi lemingami (wg mnie) obracamy się tylko w obszarze polskiej polityki. Dlatego mówimy np. o lemingach z PO i o patriotach z PiS. . ha ha ha. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:23 W wyznawcach PiS też są lemingi myślisz że tego nie dostrzegam ? jak myślisz czy dziewięć lat opozycji nie nauczyło mnie niczego ? nie jestem bezkrytyczny wobec żadnej partii politycznej a Polska jest dla mnie najważniejsza. Tak w skrócie bo jak dłużej to będzie patos itd a po co mi to i na co skuter46 napisał: > Do dyskusji o lemingach nie mieszaj Boga. Twój światopogląd jest poza tą dyskus > ją. > Pisząc o lemingach, nazywając ludzi lemingami (wg mnie) obracamy się > tylko w obszarze polskiej polityki. Dlatego mówimy np. o lemingach z PO i > o patriotach z PiS. . ha ha ha. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:37 Wreszcie dogadaliśmy się. Trzymam Cię za słowo : ..."nie jestem bezkrytyczny wobec żadnej partii politycznej a Polska jest dla mnie najważniejsza...." A już myślałem, że złapię Cię na "lemingowaniu" na forum. No, po tym oświadczeniu..... to chyba - nie. PS. Po piwku nie warto "lemingować", lepiej brzmią gadki o ... "Maryni". Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:47 Po gorzale /i to dobrej gorzale/ też się działało Skuter myślisz że Powstańcy Warszawscy to abstynenci byli ? piło się i robiło się co należy bo nie wiem czy wiesz ale patriotyzm czy po pijaku czy po trzeźwemu to zawsze się ma. Nie wiedziałeś o tym ? skuter46 napisał: > Wreszcie dogadaliśmy się. Trzymam Cię za słowo : > > ..."nie jestem bezkrytyczny wobec żadnej partii politycznej a Polska jest dl > a mnie najważniejsza...." > > A już myślałem, że złapię Cię na "lemingowaniu" na forum. No, po tym oświadczen > iu..... to chyba - nie. > PS. Po piwku nie warto "lemingować", lepiej brzmią gadki o ... "Maryni". Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 17:08 Coś tu - do tematu - za bardzo włączasz Powstańców Warszawskich. Patriotyzmu po wódce się nie pozbędziesz ale głupot możesz napisać dużo. Dla przykładu tylko - możesz np. zapomnieć o tym, że poza PiS-em, PO, ..... są inne partie i o ich poglądach nie można zapominać, ich poglądy (jeśli nie są zgodne z naszymi) można zwalczać ale nie obelgami , tylko argumentami. . Można - po wódce - łatwo zapomnieć o szanowaniu poglądów innych forumowiczów. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 17:18 Ja nie postrzegam partii Skuter. Generalnie postrzegam społeczeństwo dopiero później partie polityczne. W sumie PO postrzegam jako antypolską formację a PiS jawi mi się nie jako cud miód ultra maryna która zbawi Polskę ale jako mniejsze zło niż PO. Poza tym nie mogę oceniać czegoś co ma nastąpić /jakie będą rządy PiS jeśli wygra wybory/a Ty już wyrokujesz. Powoli Skuter powoli. Oceniajmy po wynikach i po efektach a nie wróżmy z fusów. skuter46 napisał: > Coś tu - do tematu - za bardzo włączasz Powstańców Warszawskich. Patriotyzmu po > wódce się nie pozbędziesz ale głupot możesz napisać dużo. > Dla przykładu tylko - możesz np. zapomnieć o tym, że poza PiS-em, PO, ..... są > inne partie i o ich poglądach nie można zapominać, ich poglądy (jeśli nie są zg > odne z naszymi) można zwalczać ale nie obelgami , tylko argumentami. . Można - > po wódce - łatwo zapomnieć o szanowaniu poglądów innych forumowiczów. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 17:56 Piszesz : Ty już wyrokujesz. Powoli Skuter powoli. Oceniajmy po wynikach i po efektach a nie wróżmy z fusów. Gdzie wyrokuję ? Co najwyżej prognozuję. Mogę chyba ? Opisywanie świata mnie nie bawi. Mało mi czasu zostało a prawie cale życie zawodowe zajmowałem się strategiami/planowaniem regionalnym/inwestycjami .... stąd te ciągoty do politycznych prognoz. Zostałem sprowokowany a więc (na przekór) prognozuję już dziś. Wyniki wyborów parlamentarnych w 2015 roku będą prawdopodobnie następujące: PiS - 38 %, PO - 28 %, KNP - 10 %, `, SLD - 8 %, PSL - 7 %, TR - ok. 5 %, PR - 4 %. A więc będą utworzone dwa bloki : PiS + KNP (48 %) i zlepek pozostałych : PO+ SLD +PSL + TR (48 %). Prezydent wybierze koalicję drugą. Odpowiedz Link
m.maska Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 18:06 skuter46 napisał: > Piszesz : > Ty już wyrokujesz. Powoli Skuter powoli. Oceniajmy po wynikach i po efektach > a nie wróżmy z fusów. > > Gdzie wyrokuję ? Co najwyżej prognozuję. Mogę chyba ? > Opisywanie świata mnie nie bawi. Mało mi czasu zostało a prawie cale życie zawo > dowe zajmowałem się strategiami/planowaniem regionalnym/inwestycjami .... stąd > te ciągoty do politycznych prognoz. > Zostałem sprowokowany a więc (na przekór) prognozuję już dziś. > Wyniki wyborów parlamentarnych w 2015 roku będą prawdopodobnie następujące: > PiS - 38 %, PO - 28 %, KNP - 10 %, `, SLD - 8 %, PSL - 7 %, TR - ok. 5 %, PR > - 4 %. > A więc będą utworzone dwa bloki : PiS + KNP (48 %) i zlepek pozostałych : > PO+ SLD +PSL + TR (48 %). Prezydent wybierze koalicję drugą. Wybrac to sobie bedzie mogl... i co z tego? rzad, ktory nie ma wiekszosci niczego nie przeprowadzi, bo w Polsce do rzadu pchaja sie ludzie, ktorym zwisa dobro spoleczenstwa czy kraju i tak beda blokowac skutecznie wszelkie inicjatywy przez kolejne cztery lata. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 18:15 Powiedział że nie wyrokuje a już napisał jaka będzie koalicja brawo Skuter za przewidywalność Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 18:25 Wyrok - jest do wykonania. Nie mam siły sprawczej. Prognoza (przewidywanie) - zabawa dla politykierów a za takiego się uważam. Odpowiedz Link
darima_ka Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 19:08 Oczywiście ,jeśli się nie wygrywa zdecydowaną większością, a trzeba tworzyć koalicje ,to jest to o kant dopy roztrzaść. Teraz maamy koalicje P_PSL ,a ci ostatni każdemu za stołki dopy dają. Odpowiedz Link
darima_ka Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 19:06 skuter46 napisał: > Piszesz : > Ty już wyrokujesz. Powoli Skuter powoli. Oceniajmy po wynikach i po efektach > a nie wróżmy z fusów. > > Gdzie wyrokuję ? Co najwyżej prognozuję. Mogę chyba ? > Opisywanie świata mnie nie bawi. Mało mi czasu zostało a prawie cale życie zawo > dowe zajmowałem się strategiami/planowaniem regionalnym/inwestycjami .... stąd > te ciągoty do politycznych prognoz. > Zostałem sprowokowany a więc (na przekór) prognozuję już dziś. > Wyniki wyborów parlamentarnych w 2015 roku będą prawdopodobnie następujące: > PiS - 38 %, PO - 28 %, KNP - 10 %, `, SLD - 8 %, PSL - 7 %, TR - ok. 5 %, PR > - 4 %. > A więc będą utworzone dwa bloki : PiS + KNP (48 %) i zlepek pozostałych : > PO+ SLD +PSL + TR (48 %). Prezydent wybierze koalicję drugą. Ten post warto zachować na po wyborach. Zobaczymy czy prognozy były trafne.. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:00 Wystarczy więc problem ekspansji Muzułmanów i obrony Chrześcijan przed ich atakiem. Łatwiej wykazać im zbrodnie, łatwiej bronić się przed nimi ..... mamy teraz przykład w Iraku (mam na myśli akcję Obamy). Nie widzę natomiast (na dziś) potrzeby krwawej konfrontacji Chrześcijan z Muzułmanami w Afryce . Nie widzę potrzeby kurczowego trzymania się Chrześcijan (w małych grupach religijnych) na obszarach dominacji Muzułmaństwa. Jest też ostatni moment aby skorygować politykę migracyjną w Europie Europa nie powinna przestać sprowadzać do siebie różnych ekstremalnych Arabów, Chińczyków, .... bo doprowadzi to (za 10-20 lat) do powstania państw wyznaniowych w miejsce np. Francji, Holandii,... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:07 Nie zauważasz problemu - Europa Zachodnia pod pozorem świeckości zwalcza Chrześcijaństwo na czym zyskują Muzułmanie bo tylko coś pod ich adresem to wrzask i głowy lecą - dosłownie lecą. Jestem za tym że jakby co to w obronie Chrześcijaństwa atomówki użyć. Nie ma zmiłuj dla nietolerancji i barbarzyństwa. A jak Muzułmanie traktują kobiety to wiesz chociaż ? Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:31 No właśnie. A więc (wg ciebie) powinniśmy odrzucić wszelkie zasady wiary Chrześcijan i wezwania Biblii a przejąć w walce z Muzułmanami/talibami ich prawo szarijatu ? I nie ważne, że jest ono odwróceniem prawa Chrześcijan. Bo przecież "kary cielesne szariatu budzą ogromne emocje w zachodnim świecie. W Nigerii w ciągu ostatnich kilku lat pojawiło się szereg nagłośnionych przez media spraw kobiet oskarżonych o seks pozamałżeński. Zostały one skazane na ukamienowanie. Inną tradycyjną karą, która budzi sprzeciw ruchów praw człowieka, jest obcinanie rąk. Szariat skazuje na nią za kradzież. Amputacja rąk jest orzekana w Arabii Saudyjskiej, gdzie dzięki wysokiemu poziomowi życia złodziej ma potem zapewnioną darmową opiekę medyczną. Najbardziej drastycznym przykładem interpretacji szariatu był reżim talibów w Afganistanie, który został obalony w wyniku interwencji wojsk USA. Talibowie zakazywali sportu oraz muzyki i telewizji. Afgańskim kobietom zabroniono pracować poza domem oraz odmówiono prawa do udzielania pomocy medycznej przez mężczyzn pozostałych w zawodzie lekarza." Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 18:18 A kto uzbroił i szkolił talibów? Czy Amerykanie nie wiedzieli jaki to odłam religii muzułmańskiej? Durnie! Uznali Sowietów za "większe zło" i wspierali najbardziej skrajnych fanatyków! ZSRR i tak musiał upaść. Gospodarka centralnie sterowana to ślepa uliczka. Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 18:31 Teraz z tymi fanatykami religijnymi, ambitnymi wiernymi islamu, walczącymi o tworzenie państw religijnych, zdeterminowanymi wojownikami .... świat będzie miał ogromne problemy. Siła ich jest ogromna bo stoi za nimi kapitał nafciarzy arabskich i solidarność międzynarodowa (islamistów). Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 18:43 Dlatego trzeba dziękować GW i TVN że zwalcza Chrześcijanizm tak jak Tusk zwalcza demokrację w Polsce. Widziałbym jak np Lisa czy Michnika Muzułmanie prowadzą na pieniek i robią co robią. Zresztą myślę że tacy jak oni zaparli by się wiary tak jak Judasz zaparł się Jezusa. skuter46 napisał: > Teraz z tymi fanatykami religijnymi, ambitnymi wiernymi islamu, walczącymi o tw > orzenie państw religijnych, zdeterminowanymi wojownikami .... świat będzie miał > ogromne problemy. Siła ich jest ogromna bo stoi za nimi kapitał nafciarzy arab > skich i solidarność > międzynarodowa (islamistów). Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 14.08.14, 19:29 Odwracasz kota ogonem. Przecież jest temat - walka dwóch głównych religii. I co do tego ma GW,TVN czy Tusk ? Za co chcesz im dziękować ? Pisz jaśniej. Trudno sobie wyobrazić Polaka który (bez względu na światopogląd) popierał by Muzułmanów, islamistów, terrorystów arabskich, .... Odpowiedz Link
czarek_sz Re: "Boże pomóż nam" 14.08.14, 19:49 Jeśli nie rozumiesz o czym napisałem to Twój problem Skuter bo nie mój. Nie pierwszy raz prostego przekazu nie łapiesz. Uważasz że GW czy TVN to czyje niby interesy reprezentuje ? skuter46 napisał: > Odwracasz kota ogonem. Przecież jest temat - walka dwóch głównych religii. > I co do tego ma GW,TVN czy Tusk ? Za co chcesz im dziękować ? Pisz jaśniej > . Trudno sobie wyobrazić Polaka który (bez względu na światopogląd) popierał by > Muzułmanów, islamistów, terrorystów arabskich, .... Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 15.08.14, 05:15 Poszedłeś po bandzie. Dowiaduję się dosłownie, że GW czy TVN reprezentuje czyjeś interesy : islamistów , Muzułmanów.... nie Polaków. Domyślam się też, że chodzi Ci o interesy Żydów. Nie wstydź się tego napisać. Czy to jest poważne ? I tak kończysz temat wątku o epidemii eboli. ? Odpowiedz Link
skuter46 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 16:57 Moje poglądy są odmienne od Twoich. Piszesz czcionką pogrubioną, odpowiadam - kursywą. Nie zauważasz problemu - Europa Zachodnia pod pozorem świeckości zwalcza Chrześcijaństwo - (1) Na Zachodzie Europy demokratyczne konstytucje, rządy i nowe tradycje lepiej trafiają w potrzeby społeczeństw. (2) Kościoły , głównie kościół katolicki, są konserwatywne, nie starają się dostosowywać do zmian społecznych. Chrześcijaństwo musi nauczyć się funkcjonować w państwie świeckim ..."na czym zyskują Muzułmanie bo tylko coś pod ich adresem to wrzask i głowy lecą - dosłownie lecą...." Póki co to tak nie ma. Ale za kilka lat, jak Muzułmanie w Europie się rozmnożą to może tak być. Czas najwyższy by państwa Europy Zachodniej (przy pomocy prawa) w zarodku likwidowały rozwój muzułmaństwa w Europie. Jestem za tym że jakby co to w obronie Chrześcijaństwa atomówki użyć. Nie ma zmiłuj dla nietolerancji i barbarzyństwa. A jak Muzułmanie traktują kobiety to wiesz chociaż ? No i tu idziesz za szybko i za daleko, chcesz zastosować metodę brutalna i niebezpieczną. Żadne tam wojny, bo wojna między Świata Zachodu ze światem Arabskim była by ostatnią wojną światową. Osobiście podoba mi się prowadzona teraz wojskowa obrona "niby Chrześcijan" w Iraku przez USA. Odpowiedz Link
darima_ka Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 17:19 m.maska napisała: > To jest nieodpowiedzialny wysylac niedoswiadczona mlodziez w takie miejsca. Prz > eciez oni po powrocie powinni byli byc poddani kwarantannie. W ogole cala akcja > nieodpowiedzialna. Dokładnie! Nikt do tej pory nie zarządził kwarantanny,nikt ich nie przebadał? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: "Boże pomóż nam" 13.08.14, 18:23 Gdy ich wysyłano o eboli nic nie wiedziano. Czy ktoś odmówiłby uczestnictwa w tak egzotycznym kraju? Odpowiedz Link
admarela Re: Czytam kolejny 16.08.14, 00:29 Od czasu "Wiernego ogrodnika" dwa razy zastanawiam się w aptece przed kupnem aspiryny. I również przy dobrze sprzedającym się temacie eboli sprzeczne uczucia mną miotają. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Czytam kolejny 18.08.14, 13:56 admarela napisała: > Od czasu "Wiernego ogrodnika" dwa razy zastanawiam się w aptece przed kupnem as > piryny. I również przy dobrze sprzedającym się temacie eboli sprzeczne uczuc > ia mną miotają. A kto to ten Wierny ogrodnik"? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Czytam kolejny 18.08.14, 19:04 Mam książkę o tym tytule.Dostałam. Coś o szpiegach.Nie czytałam. Może kiedyś.... Odpowiedz Link
admarela Re: Czytam kolejny 13.10.14, 08:19 Film z Ralphem Fiennes'em walczącym samotnie ze złem, czyli koncernem farmakologicznym. Piękny film, w jakim sensie melodramat. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: zwiali ze szpitala 18.08.14, 07:16 Bunt pacjentów w centrum leczenia eboli Odpowiedz Link
darima_ka Re: zwiali ze szpitala 18.08.14, 20:05 To bardzo groźne,ci ludzie mogą pozarażać dziesiątki/setki ludzi. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Oj paniusiu Tropciu 18.08.14, 19:30 Wy nic tylko czytacie kolejne. Zamiast czytać takie bałamuctwa, lepiej byście zrobili, gdybyście się bardziej do pracy przyłożyli. Skąd u Was tyle czasu? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Aha, ostrzegam Darimę 18.08.14, 19:33 niech nie próbuje mojego powyższego posta wycinać! Tam nie ma NIC o Skuterze! A tak na marginesie dyskretnie zapytam, czy Ty i Skuter jesteście rodziną? Bo widzę pewne podobieństwa charakteru, hmmmm... Odpowiedz Link
darima_ka Ty mi grozisz? 18.08.14, 20:08 Twoje ostrzeżenia mnie ani ziębią ,ani parzą. Ja też Cie ostrzegam,że masz nagrabione solidnie. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Ostrzegam i uprzedzam! Żeby nie było... 18.08.14, 21:10 I nie jestem rolnik, więc nie mam co grabić ani nagrabiać i w ogóle.... Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ostrzegam i uprzedzam! Żeby nie było... 19.08.14, 17:10 Ja też ostrzegam i uprzedzam,żebyś miał się na baczności. Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: Oj paniusiu Tropciu 18.08.14, 19:35 Ja wiem ,że Wy Tadeuszu potraficie nieustająco. ale ja ...ja w przerwie czytam................ Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Oj paniusiu Tropciu 18.08.14, 21:14 ... trzeba zadzwonić do szefa, żeby Wam paniusiu skrócił te przerwy. Podsunę mu pomysł na gimnastykę, będzie lepiej dla Waszego zdrowia Odpowiedz Link
darima_ka Re: Oj paniusiu Tropciu 19.08.14, 17:08 tadeusz_ski.51 napisał: > ... trzeba zadzwonić do szefa, żeby Wam paniusiu skrócił te przerwy. Podsunę mu > pomysł na gimnastykę, będzie lepiej dla Waszego zdrowia Musisz się liczyć z tym,że Tropcia się zrewanżuje, jak ciebie szef przegoni to będzie dopiero zabawa Odpowiedz Link