czarek_sz 12.11.14, 17:39 Wie ktoś kto śpiewał i kiedy to śpiewał ? Wawa rządzi dzisiaj Zakazane Piosenki - Deszcz Jesienny Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darima_ka Re: Na jedenastego 12.11.14, 17:47 Kapela z Chmielnej,widzisz jaka jestem mundra Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na jedenastego 12.11.14, 17:56 Dokładnie śpiewali pod chałupą na Woli a Mamusia zawijała miedziaki w papierki i rzucaac dzieciaki rzucać gdy pograli szli na Opolak na malucha za ciężko zarobiony grosz Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na jedenastego 12.11.14, 17:49 Ta pieśń to jest taka pieśń że nie da się jej skalać. Dobrze kumam ? moja służba wojskowa dwuletnie to zero w porównaniu z tymi gośćmi o których piosenka. Szkoda że wtedy sie nie urodziłem, bym kosił szkopów z mauzera jak kapuchę na polu Odpowiedz Link
darima_ka Re: Na jedenastego 12.11.14, 17:54 Ciesz się ,że nie przeżyłeś wojny! Wzruszająca pieśń. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Na jedenastego 12.11.14, 17:58 Rodzina przeżyła i spoor padło po drodze. Dużo by pisać. Ojca wzięli spod Wojciecha z Bratem i cudem że przeżyli bo większość to rozwałka pod płotem. Odpowiedz Link