Dodaj do ulubionych

Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda,

16.10.15, 17:17
to Wojewódzki jest większa menda niż sobie można wyobrazić.
"Ktoś do mnie zadzwonił przedstawiając się, że jest z kancelarii. I dowiedziałem się, że Kancelaria Prezydenta jest zainteresowana opinią środowiska artystycznego na temat wcześniejszego wieku emerytalnego – tzn. powrotu do tego wieku, który proponuje Andrzej Duda. Tego dotyczyła rozmowa."
wpolityce.pl/polityka/268669-tylko-u-nas-zelnik-demaskuje-obrzydliwa-manipulacje-jakuba-wojewodzkiego-to-metody-jak-z-prlu-zobacz-o-czym-naprawde-rozmawiano-z-aktorem?strona=2
Czy powinien udać się do prokuratury i żądać całego nagrania?,Ja bym tak zrobiła.
Obserwuj wątek
    • m.maska Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 17:24
      Rzygac sie chce na to, kim sa ci ktorzy zyja na koszt spoleczenstwa i robia takie rzeczy... ja bym tego nie porownywala nawet z PRL-em, wtedy jednak do czegos podobnego sie nie posuwano.
      • czarek_sz Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 17:25
        Rav dał się wkręcić GWnianym jak niemowlę smile
        • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 18:01
          No bo pomyślcie,jeśli to nagranie byłoby oryginalne to puszczo by to następnego,albo jeszcze tego samego dnia.Dlaczego opublikowano po 7 tygodniach,bo trzeba było odpowiednio zmontować?
          • czarek_sz Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 18:06
            Pytanie czy jest podstawa prawna by za to co zrobił pozwać resortowego gnoja o wysokie odszkodowanie. Ale dopiero po opcji zerowej w esbeckim wymiarze tzw sprawiedliwości.
            • rena-ta49 Być wiarygodnym jak Wojewódzki! 16.10.15, 18:13
              www.pudelek.pl/artykul/71954/andrzejewicz_odpowiada_wojewodzkiemu_to_manipulacja_padla_propozycja_15_tysiecy/
              tu zrobił to samo co z Zelnikiem.
              • rena-ta49 Re: Być wiarygodnym jak Wojewódzki! 16.10.15, 18:59
                "Pytania, które słychać na nagraniu , powstały już po rozmowie ze mną. Ubecka prowokacja!!!"
                twitter.com/jerzyzelnik/status/655058807962341376?lang=pl
            • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 18:15
              czarek_sz napisał:

> Pytanie czy jest podstawa prawna by za to co zrobił pozwać resortowego gnoja o
              > wysokie odszkodowanie. Ale dopiero po opcji zerowej w esbeckim wymiarze tzw spr
              > awiedliwości.

Dobry adwokat na pewno znajdzie art. na tego gnoja.
              • czarek_sz Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 20:22
                Resortowa Holland też odpłynęła :
                wpolityce.pl/polityka/268696-obrzydliwa-manipulacja-zamienia-sie-w-hejt-holland-pan-zelnik-godzi-sie-byc-konfidentem-wobec-swoich-kolegow
                Co za odrażająca i wredna osoba. I wcale nie mówię o wyglądzie.
      • wiseacres Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 22:10
        Kapuś Zielnik dostanie stanowicho. Hahaha
        • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 07:48
          wiseacres napisał(a):

> Kapuś Zielnik dostanie stanowicho. Hahaha

Taaa, Wojewódzki to jedna z największych mend,sprawa nadaje się do KRRiTV co najmniej.
        • m.maska Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 10:43
          wiseacres napisał(a):

> Kapuś Zielnik dostanie stanowicho. Hahaha
          >

Kapuś Zielnik... tak tak... Kapuś Zielnik zadzwonil do gnojka Wojewodzkiego, bo to taki jego kumpel jest, ktory wkladal polska flage w g... i tak Wojewodzki traktuje tez swoich fanow - pewnie sie do nich zaliczasz, skoro jest dla Ciebie miarodajny....
    • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 16.10.15, 21:06
      https://pbs.twimg.com/media/CRdaDj-UsAAe95g.jpg
      twitter.com/makowski_m/status/655091289629851649?lang=pl
      Komentarz z ktorym się zgadzam:
      "Było o Macierewiczu, było o pasożytach, a teraz przez kilka dni będą trąbić o Zelniku... Czyli same tematy zastępcze..."
      twitter.com/dangapWF/status/655092305888714752?lang=pl
      • al-szamanka Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 09:14
        Ja także mając do wyboru Zelnika i Wojewodzkiego wierzę temu pierwszemu... bo przecież to nie pierwsza brudna afera, którą produkuje esbecki trefniś Wojewódzki.
        • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 09:48
          al-szamanka napisała:

> Ja także mając do wyboru Zelnika i Wojewodzkiego wierzę temu pierwszemu... bo p
          > rzecież to nie pierwsza brudna afera, którą produkuje esbecki trefniś Wojewódzk
          > i.

Dokładnie!Przecież w TVN same kanalie skupia.
          • al-szamanka Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 09:57
            rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
            >
            > > Ja także mając do wyboru Zelnika i Wojewodzkiego wierzę temu pierwszemu..
            > . bo p
            > > rzecież to nie pierwsza brudna afera, którą produkuje esbecki trefniś Woj
            > ewódzk
            > > i.
            >
            > Dokładnie!Przecież w TVN same kanalie skupia.
            >
            >
            No niestety. Ilekroć jestem w Polsce, a przypadkowo mignie mi jego twarz w telewizji, to natychmiast odwracam głowę, po prostu nie mogę na niego patrzeć. Jego poczucie humoru kojarzy mi się z dawno przeterminowaną kiszoną kapustą.
            • wiseacres Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 10:40

Bo ty prawdopodobnie w ogóle nie masz humoru od urodzenia. Znasz dowcipy typu wyszli z knajpy jeden poszedł w lewo a drugi był w trampkach?
              al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
              >
              > > al-szamanka napisała:
              > >
              > > > Ja także mając do wyboru Zelnika i Wojewodzkiego wierzę temu pierws
              > zemu..
              > > . bo p
              > > > rzecież to nie pierwsza brudna afera, którą produkuje esbecki trefn
              > iś Woj
              > > ewódzk
              > > > i.
              > >
              > > Dokładnie!Przecież w TVN same kanalie skupia.
              > >
              > >
              > No niestety. Ilekroć jestem w Polsce, a przypadkowo mignie mi jego twarz w tele
              > wizji, to natychmiast odwracam głowę, po prostu nie mogę na niego patrzeć. Jego
              > poczucie humoru kojarzy mi się z dawno przeterminowaną kiszoną kapustą.
              >
              • m.maska Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 10:56
                wiseacres napisał(a):

>
                > [i]
                > Bo ty prawdopodobnie w ogóle nie masz humoru od urodzenia. Znasz dowcipy typu w
                > yszli z knajpy jeden poszedł w lewo a drugi był w trampkach?

Biedaku.... tutaj w tv, w EUROPIE, nikt nie odwazylby sie lekcewazyc widza, bo skonczylaby sie jego kariera zanim sie rozpoczela... i nikt szanujacy sie nie poszedlby gadac z "takim czyms"... Ty po prostu nie masz pojecia o czym piszesz.
                Polska jest krajem postkolonialnym w ktorym pomioty sb-eckie porobily kariery.
                Oczywiscie, ze wiele wolno i tutaj - ale nie wszystko wypada i te granice ludzie od pewnego poziomu kultury po prostu znaja, gawiedz, ktorej odpowiada Owsiak czy Wojewodzki pozostanie gawiedzia... ale kazda warstwa spoleczna musi byc "zaspokojona" - im wieksze jest zapotrzebowanie na takich Wojewodzkich tym gorzej swiadczy to o poziomie widzow... po raz kolejny w ciagu stu lat, inteligencja wycofala sie na emigracje wewnetrzna i pozostawila pole holocie.
                • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 11:04
                  Prawdziwą inteligencję wymordowano w Katyniu,
                  to co pozostało,to w większości ich służba,potomkowie chłopów
                  pańszczyźnianych.Do klasy inteligenckiej dorwali się dzięki PZPR,SB.
                  Tej hołocie nie miał kto przekazać dobrych wzorców zachowania.
                  • wiseacres Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 12:21
                    rena-ta49 napisała:

> Prawdziwą inteligencję wymordowano w Katyniu,
                    > to co pozostało,to w większości ich służba,potomkowie chłopów
                    > pańszczyźnianych.Do klasy inteligenckiej dorwali się dzięki PZPR,SB.
                    > Tej hołocie nie miał kto przekazać dobrych wzorców zachowania.
                    >
                    Eee, hrabiów tam też sporo było bezpośrednio i jako agenci!
                    • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 13:00
                      wiseacres napisał(a):

> rena-ta49 napisała:
                      >
                      > > Prawdziwą inteligencję wymordowano w Katyniu,
                      > > to co pozostało,to w większości ich służba,potomkowie chłopów
                      > > pańszczyźnianych.Do klasy inteligenckiej dorwali się dzięki PZPR,SB.
                      > > Tej hołocie nie miał kto przekazać dobrych wzorców zachowania.
                      > >
                      > Eee, hrabiów tam też sporo było bezpośrednio i jako agenci!
                      >
                      Zapewne , klasycznym przykładem Dzieduszycki,który u schyłku życia sam się przyznał.
                      Natomiast większość się nie świniła.
                  • m.maska Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 13:00
                    rena-ta49 napisała:

> Prawdziwą inteligencję wymordowano w Katyniu,
                    > to co pozostało,to w większości ich służba,potomkowie chłopów
                    > pańszczyźnianych.Do klasy inteligenckiej dorwali się dzięki PZPR,SB.
                    > Tej hołocie nie miał kto przekazać dobrych wzorców zachowania.
                    >
                    Nie ma wiekszego chama, jak pojdzie z chlopa na pana.
                • wiseacres Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 12:19
                  Dowcip polega na tym, że Wojewódzki chodzi w trampkach. Pewno znowu nie zrozumiałaś. Za granicą byłaś , pewno swojego miasta czy tam wioski a nawet jak i kraju , to co z tego wynika. Zawsze kurzy móżdżek pozostaje. Nie mówię akurat o Twoim móżdżku. Bo tak ogólnie jesteś rozgarniętą kwoką.

m.maska napisała:

> wiseacres napisał(a):
                  >
                  > >
                  > > [i]
                  > > Bo ty prawdopodobnie w ogóle nie masz humoru od urodzenia. Znasz dowcipy
                  > typu w
                  > > yszli z knajpy jeden poszedł w lewo a drugi był w trampkach?
                  >
                  > Biedaku.... tutaj w tv, w EUROPIE, nikt nie odwazylby sie lekcewazyc widza, bo
                  > skonczylaby sie jego kariera zanim sie rozpoczela... i nikt szanujacy sie nie p
                  > oszedlby gadac z "takim czyms"... Ty po prostu nie masz pojecia o czym piszesz.
                  > Polska jest krajem postkolonialnym w ktorym pomioty sb-eckie porobily kariery.
                  > Oczywiscie, ze wiele wolno i tutaj - ale nie wszystko wypada i te granice ludzi
                  > e od pewnego poziomu kultury po prostu znaja, gawiedz, ktorej odpowiada Owsiak
                  > czy Wojewodzki pozostanie gawiedzia... ale kazda warstwa spoleczna musi byc "z
                  > aspokojona" - im wieksze jest zapotrzebowanie na takich Wojewodzkich tym gorzej
                  > swiadczy to o poziomie widzow... po raz kolejny w ciagu stu lat, inteligencja
                  > wycofala sie na emigracje wewnetrzna i pozostawila pole holocie.
                  • m.maska Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 12:40
                    wiseacres napisał(a):

> Dowcip polega na tym, że Wojewódzki chodzi w trampkach. Pewno znowu nie zroz
                    > umiałaś. Za granicą byłaś , pewno swojego miasta czy tam wioski a nawet jak i k
                    > raju , to co z tego wynika. Zawsze kurzy móżdżek pozostaje. Nie mówię akurat
                    > o Twoim móżdżku. Bo tak ogólnie jesteś rozgarniętą kwoką.

>

Ogolnie biorac to ja od 34 lat jestem za granica i z przerazeniem ogladam to co dzieje sie w Polsce... pod wieloma wzgledami Polska cofnela siie mentalnie, zamiast przyblizyc sie do Europy. Potiomkinowskie wioski, dotykowe karty, telefony komorkowe i te wszystkie gadzety tutaj nikt nie podnieca sie kolorowymi paciorkami. A moderator w tv nie ma szans zrobic kariery jesli nie potrafi sie zachowac.
                    Juz przed laty wstrzasalo mna kiedy ogladalam jak Urbanski prowadzil "Milionerow" i do kazdego zwracal sie per TY... czlowiek, ktory moglby byc jego dziadkiem, kobieta, ktora moglaby byc jego babka a on do nich "za pan brat swinia z pastuchem" a Urbanski to byly dla Wojewodzkiego nieosiagalne szczyty kultury.
                    Najgorsze jest w tym wszystkim to, ze wsrod Polakow bardzo czesto zauwaza sie brak poczucia odpowiedzialnosci za wlasne czyny i slowa i poczucie bezkarnosci... tak daleko Polakom do Europy.
                    • m.maska Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 16:09
                      m.maska napisała:

> . tak daleko Polakom do Europy.
                      >

Nie WSZYSTKIM, czesc wycofala sie na emigracje wewnetrzna o czym pisalam wyzej a czesc, jak np. Sienkiewicz stara sie dorownac do nizin, bo inaczej pozostaje bez szans... dochodzi do tego, ze ludzie kulturalni zaczynaja sie calkowicie wycofywac i kryc po katach... a na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac - zachowania Komorowskiego podczas roznych miedzynarodowych wizyt wzbudzaly u swiadomej jego brakow czesci spoleczenstwa, oburzenie i wstyd a u tych, ktorzy nie wiedza lepiej, podziw nawet... szczegolnie godne podziwu bylo np. TO:

• al-szamanka Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 18:25
                wiseacres napisał(a):

>
                > [i]
                > Bo ty prawdopodobnie w ogóle nie masz humoru od urodzenia. Znasz dowcipy typu w
                > yszli z knajpy jeden poszedł w lewo a drugi był w trampkach?

Nie znasz mnie dobry człowieku i twierdzisz, że nie mam humoru od urodzenia.
                Śmieszne.
                • rena-ta49 W tym nagraniu niczego nie dogrywano,ale cięto 17.10.15, 21:17
                  Uważają ci którzy się na nagraniach znają.Czy będzie proces?
                  https://pbs.twimg.com/media/CRikLRyXIAAnBes.jpg
                  twitter.com/depeshe48/status/655435711097651200
                  J.Poniedziałek na pewno nie jest fanem Zelnika:
                  www.se.pl/rozrywka/gwiazdy/jacek-poniedzialek-zaliczylem-numerek-z-ksiedzem_157420.html
                  • rena-ta49 Re: W tym nagraniu niczego nie dogrywano,ale cięt 17.10.15, 21:54
                    "W radiach, którymi kierowałem tego typu "żarty" czyli robienie idiotów z Bogu ducha winnych ludzi bez ich wiedzy i zgody było zabronione."
                    twitter.com/PawelSito/status/655468988395339776
                    I komentarz którym się zgadzam:
                    "Dlatego teraz Pan żadnym nie kieruje. Teraz liczy się chłam, masówa, prymitywizm - większa słuchalność. Smutne."
                    twitter.com/MarcinBozydar/status/655470211215269889
      • wiseacres Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 10:36
        rena-ta49 napisała:

> https://pbs.twimg.com/media/CRdaDj-UsAAe95g.jpg
        > twitter.com/makowski_m/status/655091289629851649?lang=pl
        > Komentarz z ktorym się zgadzam:
        > "Było o Macierewiczu, było o pasożytach, a teraz przez kilka dni będą trąbić o
        > Zelniku... Czyli same tematy zastępcze..."
        > twitter.com/dangapWF/status/655092305888714752?lang=pl

Menda ,mendę zawsze będzie bronić. Jak ma 70 lat , to nie znaczy , że zdurniał w ostatnim czasie. Zelnik ma to w genach. Typowy komuch.
        • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 11:14
          W genach ma?
          Prowadziłeś jako SB-ek jego teczkę ,czy może masz z innego źródła jakieś dowody
          na niego,możesz dać linka?
          Bo wiesz ,z Wiki nawet nie wynika ,że był kiedykolwiek partii. Ty jako oficer prowadzący możesz wiedzieć coś więcej od nas.
          • wiseacres Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 12:26
            Odpowiem Ci tak. A co byś Ty zrobiła jakby Ci ktoś zadał na jego miejscu takie pytania przez telefon ? Przecież widać z daleka ,że taka ciota aż się pali do donoszenia i upadlania innych ludzi o innych poglądach jak on. Napisz co byś odpowiedziała zamiast mi ubliżać ?

rena-ta49 napisała:

> W genach ma?
            > Prowadziłeś jako SB-ek jego teczkę ,czy może masz z innego źródła jakieś dowody
            >
            > na niego,możesz dać linka?
            > Bo wiesz ,z Wiki nawet nie wynika ,że był kiedykolwiek partii. Ty jako oficer p
            > rowadzący możesz wiedzieć coś więcej od nas.
            • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 12:54
              Ani ty,ani ja nie wiemy w jakim kontekście padały te pytania i co zostało dograne przez 7 tygodni
              od owego nagrania.
              Wiedząc do czego zdolny jest Wojewódzki wierzę ,że to zmontowano,
              raz już ukarano radio w którym ten osobnik się produkuje.Niebywały cham z niego.
              www.polskatimes.pl/artykul/3545927,kara-dla-radia-eska-rock-za-zarty-duetu-wojewodzkifigurski-o-ukrainkach-prawomocna,id,t.html?cookie=1
            • rena-ta49 Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 12:56
              Jeśli twierdzisz ,ze "ma to w genach" to mam prawo dopytywać o jego przeszłość i mogę domniemywać ,ze coś wiesz o jego rodzinie,wiec się tym podziel z nami.
              • czarek_sz Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 13:53
                Nie za dużo wymagasz od leminga ?
                • wiseacres Re: Jeśli to co mówi Zelnik jest prawda, 17.10.15, 15:18
                  Wolę być lemingiem, niż mieć delirium tremens. Buhaha
    • rena-ta49 Niczego innego się nie spodziewałam, 17.10.15, 15:54
      a Wy?:
      "W Internecie pojawiła się informacja że ojcem Kuby ..był komunista i prokurator PRL w jednym – Bogusław Wojewódzki.

W dokumentach dotyczących Solidarności, a konkretnie tzw. "prowokacji bydgoskiej" z 19 marca 1981 r. Bogusław Wojewódzki pełnił wtedy rolę prokuratora i zajmował się tą sprawą z ramienia Prokuratory Generalnej PRL.
      Tzw. prowokacja bydgoska to pobicie działaczy NSZZ Solidarność podczas sesji Wojewódzkiej Rady Narodowej, które miało miejsce 19 marca 1981 roku w Bydgoszczy. Było to jedno z najbardziej dramatycznych wydarzeń, jakie miały miejsce w okresie między sierpniem 1980 a wprowadzeniem stanu wojennego w grudniu 1981 r. Do zdarzenia doszło podczas sesji Wojewódzkiej Rady Narodowej w Bydgoszczy, w której brał udział wicepremier Stanisław Mach, a jako zaproszeni goście przybyli przedstawiciele bydgoskiej Solidarności z szefem regionu Janem Rulewskim na czele. Uczestników zaatakowały bojówki SB i MO, sprawa nie została do dziś wyjaśniona a sprawcy nie zostali ukarani. Winę za to ponosi m.in. prokurator Wojewódzki który ochraniał w ten sposób przestępców komunistycznych.

Pozycja Bogusława Wojewódzkiego w PRL jako wysokiego dygnitarza komunistycznego bez wątpienia miała wpływ na szybką karierę jego syna ...Kuby w mediach PRL."
      yelita.pl/artykuly/art/wojewodzki
      • m.maska Re: Niczego innego się nie spodziewałam, 17.10.15, 15:58
        Jednym slowem "dobre" korzenie ma... odpowiednie. uncertain
        • m.maska Re: Niczego innego się nie spodziewałam, 17.10.15, 16:00
          Ja po prostu nie trawie zadnych dziennikarzy, moderatorow, prowadzacych, ktorzy bez zenady prezentuja jak gleboko w d.... maja widzow i tylko bardzo sie dziwie, ze niektorzy szanujacy sie ludzie przyjmuja zaproszenia od takiej szmaty. To, ze wyladowal tam Komorowski to mnie nie dziwi - bo to podobny sort jest.
          • czarek_sz Re: Niczego innego się nie spodziewałam, 17.10.15, 22:25
            wiseacres !!! Ty tak od urodzenia masz ? pierdolca do kwadratu ? smile człowieku lecz się na nogi bo na głowę za późno.
            • wiseacres Re: Niczego innego się nie spodziewałam, 18.10.15, 12:03
              Jednak miałem rację:
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,114927,19039684,zelnik-zarzuca-rock-radio-manipulacje-stacja-publikuje-nagranie.html
              • czarek_sz Re: Niczego innego się nie spodziewałam, 18.10.15, 12:48
                Wiarygodność GW = zero.
                • wiseacres Re: Niczego innego się nie spodziewałam, 18.10.15, 12:52
                  Sam jesteś GW.
                  • rena-ta49 Przeprosić Zelnika- w gownoprawdzie też normalni 18.10.15, 18:11
                    dziennikarze pracują!
                    "Jestem zażenowany wygłupami niektórych osób z własnego środowiska. Trzeba upaść na głowę, żeby puścić w radiu nagranie z Jerzym Zelnikiem i na serio twierdzić, że aktor zdradził kolegów. Te śmichy-chichy, ta radość, że oto ujawniliśmy pisowską mentalność, wywołuje mój odruch wymiotny."

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75968,19041688,przeprosic-zelnika.html#ixzz3ow7thx7R
                    • m.maska Re: Przeprosić Zelnika- w gownoprawdzie też norma 18.10.15, 18:19
                      Kiedys zmuszano ludzi do podpisywania lojalek... dzisiaj tacy pseudodziennikarze zrobia wszystko, nie dal lojalki ale dla kasy, dla pseudokariery.
                      Odruch wymiotny - to jest wlasnie to.
                      • rena-ta49 Re: Przeprosić Zelnika- w gownoprawdzie też norma 18.10.15, 18:35
                        Satysfakcja z tego, że się wykorzystało kogoś takiego jak Zelnik jest zadowoleniem żula, który okrada grającego na ulicy niewidomego.
                        • m.maska Re: Przeprosić Zelnika- w gownoprawdzie też norma 18.10.15, 18:59
                          No ale czego oczekujesz po szmacie? pomijajac fakt, ze podszyl sie pod Kancelarie Prezydenta - nie wiem czy to nie podlega sciganiu...
                          • rena-ta49 Re: Przeprosić Zelnika- w gownoprawdzie też norma 18.10.15, 19:08
                            Zelnik powinien wytoczyć proces ,za Wojewódzkiego już płacono kary,
                            chyba TVN placił ,wiec i radio zapłaci ,a wtedy go wywalą.
                            • rena-ta49 Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika” 18.10.15, 19:22
                              Okazuje się więc, że Mikołaj Lizut nie tylko w sposób wątpliwy zastrzega się, że nie nastąpiła manipulacja, ale również nie wie, czym jest surówka. Jest bowiem niemożliwe, aby wypowiedzi, które znalazły się w audycji, nie było w surówce.

W swoim fejsbukowym wpisie Mikołaj Lizut, redaktor naczelny Rock Radio, zamieścił dwa istotne dla sprawy stwierdzenia, w których znacząco mija się z prawdą:
                              Nie wiemy, jak Lizut definiuje słowo „zmanipulowane”. Ale nagranie rozmowy z Jerzym Zelnikiem wyemitowane dnia 22 września 2015 roku w Rock Radio podczas audycji „Książę i Żebrak” (link do audycji) znacząco różni się się od rzekomej „surówki”, którą można obecnie odsłuchać na stronach Rock Radio (link do rzekomej „surówki”wink. Ktoś mógłby może powiedzieć, że po prostu rozmowę w audycji skrócono, dostosowano do potrzeb słuchacza itp. Nic z tych rzeczy. Problem w tym, że pierwsza rozmowa z Zelnikiem wyemitowana podczas audycji dnia 22 września zawiera wypowiedzi Zelnika i jego rozmówców, które nie znajdują się w rzekomaj „surówce”. Poza tym, charakter tych dwóch rozmów jest zupełnie inny, a mimo to niektóre wypowiedzi Jerzego Zelnika są identyczne w jednej i drugiej wersji! Okazuje się więc, że Mikołaj Lizut nie tylko w sposób wątpliwy zastrzega się, że nie nastąpiła manipulacja, ale również nie wie, czym jest surówka. Jest bowiem niemożliwe, aby wypowiedzi, które znalazły się w audycji nie było w surówce. Bo surówka to właśnie materiał nagrany na żywo, bez żadnej edycji. Materiał pierwotny. To w wersji wyedytowanej może nie być czegoś, co znajduje się w surówce. Nigdy na odwrót.
                              Aby jednak czytelnik mógł wyrobić sobie własną opinię prezentujemy transkrypt pierwszej rozmowy z Zelnikiem. W kolumnie lewej — tej która została wyemitowana podczas audycji dnia 22 września, zaś w kolumnie prawej — tej z rzekomej „surówki”. Na zielono zaznaczyliśmy te wypowiedzi Jerzego Zelnika, które były takie same w materiale audio z audycji z 22 września i rzekomej „surówki”. Praktycznie cała reszta jest inna i w zasadzie żadne pozostałe zdania z audycji z 22 września (oprócz pierwszego zdania prowadzących) nie znajdują się w surówce!
                              komentarz24.pl/lizut-miesza-w-sprawie-tasm-zelnika/
                              • wiseacres Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 18.10.15, 19:27
                                A kto go zapraszał dziada banego do polityki.Niech sie zajmuje aktorstwem. A jak nie to do domu starości aktora. Jak chciał w gównach mieszać , to musiał wiedzieć ,że będzie śmierdział i się ubrudzi.
                                • al-szamanka Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 18.10.15, 19:38
                                  wiseacres napisał(a):

> A kto go zapraszał dziada banego do polityki.Niech sie zajmuje aktorstwem. A ja
                                  > k nie to do domu starości aktora. Jak chciał w gównach mieszać , to musiał wied
                                  > zieć ,że będzie śmierdział i się ubrudzi.
                                  >

A od kiedy Zelnik jest w polityce i jaką pełni funkcję?P
                                  • wiseacres Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 18.10.15, 20:29

To ja też mam pytanie, dlaczego ni poszli z tym np do Grabowskiego?

al-szamanka napisała:

> wiseacres napisał(a):
                                    >
                                    > > A kto go zapraszał dziada banego do polityki.Niech sie zajmuje aktorstwem
                                    > . A ja
                                    > > k nie to do domu starości aktora. Jak chciał w gównach mieszać , to musia
                                    > ł wied
                                    > > zieć ,że będzie śmierdział i się ubrudzi.
                                    > >
                                    >
                                    > A od kiedy Zelnik jest w polityce i jaką pełni funkcję?P
                                    • rena-ta49 Dziennikarz RMF-u: 18.10.15, 20:45
                                      "Wszyscy już odsłuchali rozmowę z Jerzym Zelnikiem? Ciekawe kiedy "redaktorzy" przeproszą ? Ale czy to wystarczy. Dobrze ze są inne radia"
                                      twitter.com/MarekBalawajder/status/655814806977552384
                                      • rena-ta49 Re: Dziennikarz RMF-u: 18.10.15, 20:46
                                        rena-ta49 napisała:

> "Wszyscy już odsłuchali rozmowę z Jerzym Zelnikiem? Ciekawe kiedy "redaktorzy"
                                        > przeproszą ? Ale czy to wystarczy. Dobrze ze są inne radia"
                                        > twitter.com/MarekBalawajder/status/655814806977552384

Zwróćcie uwagę na "redaktorzy" w cudzysłowiusmile
                                        Bo to zwykłe buce ,nie żadni redaktorzy!
                                • m.maska Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 18.10.15, 19:38
                                  Podszywanie sie pod Kancelarie Prezydenta jest karalne... czy moze o tym nie wiesz? przywlaszczanie sobie cudzych danych osobowych jest takze karalne - prowokacje na poziomie PO i podpalenia budki pod rosyjska ambasada - wiesz co? obrzydzenie bierze na te sb-eckie metody.
                                  • m.maska Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 18.10.15, 19:39
                                    Goebbels by sie ucieszyl, ze ma takich godnych nastepcow.
                                • rena-ta49 Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 18.10.15, 20:57
                                  wiseacres napisał(a):

> A kto go zapraszał dziada banego do polityki.Niech sie zajmuje aktorstwem. A ja
                                  > k nie to do domu starości aktora. Jak chciał w gównach mieszać , to musiał wied
                                  > zieć ,że będzie śmierdział i się ubrudzi.

Ludzie kulturalni-uczciwi, kiedy ktoś do nich dzwoni w swojej naiwności
                                  nie podejrzewają niczego podłego,bo sami tego nie robią.
                                  Jeśli się przyjrzeć tabelkom ,to widać jak manipulowano
                                  jego wypowiedziami.
                                  Ciekawe czym to się dla tych pseudodziennikarzy skończy,
                                  bo zrobił się dym.Są ludzie którzy znają się na technice montażu,
                                  i obnażyli tę prowokację.
                                  • rena-ta49 Dziennikarze do Lizuta 19.10.15, 06:58
                                    https://pbs.twimg.com/media/CRoPiP0WcAADiQ6.png
                                    • rena-ta49 Lizut z Michnikiem i wszystko jasne! 19.10.15, 07:00
                                      https://pbs.twimg.com/media/CRoSQiRWUAAzwzx.png
                                  • m.maska Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 11:08
                                    rena-ta49 napisała:

> Ludzie kulturalni-uczciwi, kiedy ktoś do nich dzwoni w swojej naiwności
                                    > nie podejrzewają niczego podłego,bo sami tego nie robią.
                                    > Jeśli się przyjrzeć tabelkom ,to widać jak manipulowano
                                    > jego wypowiedziami.
                                    > Ciekawe czym to się dla tych pseudodziennikarzy skończy,
                                    > bo zrobił się dym.Są ludzie którzy znają się na technice montażu,
                                    > i obnażyli tę prowokację.
                                    >
                                    >
                                    >

Czym sie skonczy? zapewne zlozeniem na policji zawiadomieniu o popelnieniu przestepstwa - nawet jesli Zelnik sam tego nie zrobi, nie musi - moze to zrobic kazdy, kto uzyskal wiedze na ten temat, niekoniecznie poszkodowany.
                              • rena-ta49 Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 18.10.15, 19:38
                                To nie tylko manipulacja. To był montaż. Zelnik mówił prawdę o dograniu innych pytań
                                • m.maska Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 11:03
                                  To nie tylko montaz ale podszywanie sie pod Kancelarie Prezydenta w elu? uzyskania korzysci - bo taki montaz wlasnie mial byc korzyscia dla Wojewodzkiego czy Lizuta... czy to nie powinno byc karalne?
                                  • czarek_sz Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 11:37
                                    Jeśli nie ma paragrafu to nie. Inna sprawa że gdy dziennikarz podszył się pod pracownika KPRM i zadzwonił do sędziego Milewskiego to był ścigany za złamanie prawa.
                                    • rena-ta49 Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 13:36
                                      czarek_sz napisał:

> Jeśli nie ma paragrafu to nie. Inna sprawa że gdy dziennikarz podszył się pod p
                                      > racownika KPRM i zadzwonił do sędziego Milewskiego to był ścigany za złamanie p
                                      > rawa.

No bo to dotyczyło sędziego ,a to są święte krowy,
                                      a tu mamy do czynienia tylko z aktorem.
                                      • rena-ta49 Mam nadzieję na ostracyzm zawodowy 19.10.15, 13:39
                                        Większość dziennikarzy odcina się od tej podłej ustawki.
                                        "Niesamowite jest to porozumienie ponad podziałami ws. krytyki Rock Radia za nagranie Zelnika. Jest symptomem czegoś dobrego w mediach."
                                        twitter.com/moojcik/status/656058846557941760
                                        • rena-ta49 Re: Mam nadzieję na ostracyzm zawodowy 19.10.15, 13:40
                                          https://pbs.twimg.com/media/CRrHy9_WEAAlNzs.jpg
                                          • rena-ta49 Re: Mam nadzieję na ostracyzm zawodowy 19.10.15, 13:44
                                            Nawet ASZdziennik przeprasza Zelnika i usuwa wszystkie komunikaty o "aferze"
                                            https://pbs.twimg.com/media/CRrJ-y1WUAEd83u.jpg
                                            • rena-ta49 "Wszyscy jesteśmy Zelnikami" 19.10.15, 13:46
                                              www.krytykapolityczna.pl/felietony/20151019/wszyscy-jestesmy-zelnikami
                                              twitter.com/JanSpiewak/status/656058027401977857
                                  • rena-ta49 Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 13:35
                                    Mam nadzieję ,że znajdzie się dobry prawnik ,który pomoże Zelnikowi,
                                    już trwają rozmowy n/t na Twitterze.
                                    • m.maska Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 13:51
                                      Doskonale rozumiem Zelnika, ze nie chce sie babrac w g... ma swoje lata i chce miec spokoj - ale w tym wypadku ktos zupelnie obcy moze zlozyc zawiadomienie o popelnieniu przestepstwa - to nie musi byc on sam.
                                      • m.maska Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 13:55
                                        To jak "pocalunek smierci"... przed druga tura wyborow Lis z Karolakiem dali taki Komorwskiemu... widac Wojewodzki z Lizutem tez chcieli sie zasluzyc.
                                      • rena-ta49 Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 13:59
                                        Najpierw rada etyki mediów. później myślę, że z "urzędu" stowarzyszenie dziennikarzy polskich.
                                        "Szkoda, że Zelnik nie ma sił i ochoty na sądy. Nawet przeciętny prawnik by posłał niektórych z torbami. A tak, przylgnie syf na lata"
                                        Tu rozmowa jest ciekawa:
                                        twitter.com/wybranowski/status/656056446199734272
                                        U nas bardzo durne prawo.
                                        • czarek_sz Re: Lizut miesza w sprawie „taśm Zelnika 19.10.15, 16:27
                                          Lizut to kawał drania. Długo pisał dla GWna aż w końcu jako sprawdzonego i wiernego funkcjonariusza sitwy wysłano go na inny odcinek. Do walki z 'bandami' smile
                                          • rena-ta49 Wielu przeprasza,a prawdziwi szmaciarze milczą! 19.10.15, 17:14
                                            https://pbs.twimg.com/media/CRrAmfvWEAAyCHe.png
                                            • czarek_sz Re: Wielu przeprasza,a prawdziwi szmaciarze milcz 19.10.15, 17:30
                                              Skoro tacy ludzie dają się zmanipulować to co powiedzieć o lemingach u których iloraz inteligencji oscyluje w granicach zera ?
                                              • rena-ta49 Re: Wielu przeprasza,a prawdziwi szmaciarze milcz 19.10.15, 18:21
                                                "Jest również oczywiste, że ani sam „Wyjebucki” (aha, bym zapomniał – to od „wycia” i „buca” oczywiście, gdyby ktoś miał problemy z rozpoznaniem tego hejterskiego żartu) – numeru tego nie wymyślił, ani nie wykonał go bez polecenia wspomnianego Koła. To już nie jest historia w stylu żartów z gwałcenia kobiet z Ukrainy czy z ciemnego koloru skóry, gdy „Wyjebuckiego” po prostu poniosło jego niezmierzone (jak i cała reszta parametrów) poczucie humoru. To nie jest akcja z bieganiem po studiu w samych stringach i świeceniem przed panami na widowni gołym tyłkiem, ani wsadzanie polskiej flagi w imitację kupy.

W przypadku numeru z Zelnikiem wielki showman emeryt nie pozwoliłby sobie na to, na co pozwolili sobie przed wyborami prezydenckimi Lis z Karolakiem, czyli inwencję tfu-rczą. Dziś każdy głupi wie, że PO niedzielne wybory przegra i to z kretesem, bo społecznego gniewu na zaplątanych w liczne afery jej aparatczyków nie jest w stanie powstrzymać Ewa Kopacz, choćby do telewizji śniadaniowej przyszła z tysiącem wnuczków albo dwoma tysiącami imigrantów."
                                                wpolityce.pl/media/268895-w-srodowisku-aktorskim-rzeczywiscie-sa-czarne-listy-ale-to-raczej-dzielo-opani-czy-stuhra-nie-zelnika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka