17.10.15, 01:18
do olania i dobry tłuszcz do smażenia
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ekLpjXXRbkE
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Oleje 17.10.15, 07:41
      Nie używałam oleju do smażenia,nie lubię oleju.
      • wiseacres Re: Oleje 17.10.15, 11:06
        Bardzo dobrze. Jestem za a nawet przeciw. Bo Pan Zięba kategorycznie zabrania smażenia na olejach zawierających kwas erukowy powstały w wyniku przemian modyfikacji genetycznej a zaleca stosowanie Witaminy K2 MK7 produkowanej na bazie soi. Naturalnej soi już nie uświadczysz. I co Ty na to renato?
        • rena-ta49 Re: Oleje 17.10.15, 18:00
          wiseacres napisał(a):

> Bardzo dobrze. Jestem za a nawet przeciw. Bo Pan Zięba kategorycznie zabrania
          > smażenia na olejach zawierających kwas erukowy powstały w wyniku przemian modyf
          > ikacji genetycznej a zaleca stosowanie Witaminy K2 MK7 produkowanej na bazie so
          > i. Naturalnej soi już nie uświadczysz. I co Ty na to renato?

Ja odżywiam się bardzo niezdrowo,smażę prawie wszystko na smalcu,lub na maśle.
          Cos kiedyś spróbowałam sojowego,ale nie stałam się smakoszem tego.
          • al.1 Prośba 17.10.15, 19:23
            Ja tu odkrylem w skladnikach chleba olej rzepakowy, co mnie zdżaźniło.
            Sprawdzcie - prosze - czy do chleba krajowego tez jest dodawany olej rzepakowy.
            Sprawdzenie jest mozliwe, jezeli chleb, który kupujecie jest opakowany w folie lub papier, na którym powinny byc uwidocznione skladniki surowcowe.

--
            www.youtube.com/watch?v=EpYDGSdCTlY
            • wiseacres Re: Prośba 17.10.15, 21:45
              Jak smażysz na smalcu albo oleju np z ryżu bez GMO , to będziesz żyła do udanej śmierci.
            • wiseacres Re: Prośba 17.10.15, 21:47
              Ja się nie spotkałem z takim chlebem?
    • al.1 Olej palmowy 06.05.16, 16:04
      Miejsce margoski zaczyna sobie zdbywac coraz powszechniej stosowany olej palmowy. Niestety jest on rafinowany I przez to szkodliwy. Kupilem sobie kiedys nierafinowany - jest pomaranczowy I ma marchewkowy posmak.

"Ten olej kupujcie tylko i wyłącznie nierafinowany. W przeciwnym razie jest on bardzo szkodliwy, wręcz kancerogenny, może wywoływać bezpłodność, ataki serca lub impotencję, nie wspomnę już o tym, że dzieci nie powinny go w ogóle dotykać. A przy okazji – skoro już o nim wspomniałam – zwróćcie uwagę na produkty przetworzone, które kupujecie, w większości z nich zawarty jest właśnie olej palmowy, no i oczywiście jest to olej rafinowany."

Ze strony
      szlachetnezdrowienet.pl/smazenie-na-olejach-roslinnych-czyli-wielka-katastrofa-zdrowotna
      • rena-ta49 Re: Olej kokosowy 06.05.16, 16:31
        tego oleju w swojej kuchni używam:
        www.dziennikzachodni.pl/artykul/3788543,olej-kokosowy-100-bio-extra-virgin-tloczony-na-zimno-gdzie-kupic-wlasciwosci-opinie,id,t.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka