18.11.15, 15:02
W zwiazku ze Swietem Niepodleglosci: Redaktor Kim z „Newsweeka” wyznanie: „Wyszłam dziś na ulicę i jak zauważyłam tylu młodych ludzi z polskimi flagami, to zrobiło mi się smutno”

Tylko smutno? powinna sie rozplakac... co za czasy, mlodzi ludzi z polskimi flagami...
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Newsweek 18.11.15, 15:12
      I jeszcze mieli na transparentach takie faszystowskie hasła:

"Polska dla Polaków,Polacy dla Polski"
      to ją bardzo bulwersowałosmilesmile
      • m.maska Re: Newsweek 18.11.15, 15:16
        A redaktorowi Miecugowowi za „źle mi się kojarzą okrzyki Bóg, Honor, Ojczyzna”?

a najgorszy w tym wszystkim to zapewne HONOR... red.Miecugow zapewne niemal dostal ataku serca, cos podobnego, jak oni smieli... HONOR
        • m.maska Re: Newsweek 18.11.15, 15:17
          ma racje, to oburzajace... a do tego OJCZYZNA... i BOG...
          • m.maska Re: Newsweek 18.11.15, 15:18
            moze wolalby zeby krzyczeli Allahu Akbar
            • rena-ta49 Re: Newsweek 18.11.15, 15:29
              m.maska napisała:

> moze wolalby zeby krzyczeli Allahu Akbar

Tak,to nas mogło czekać, gdyby dalej rządziło PO do spóły z ZSL-em!
        • rena-ta49 Re: Newsweek 18.11.15, 15:34
          m.maska napisała:

> A redaktorowi Miecugowowi za „źle mi się kojarzą okrzyki Bóg, Honor, O
          > jczyzna
          ”?
          >
          > a najgorszy w tym wszystkim to zapewne HONOR... red.Miecugow zapewne niemal dos
          > tal ataku serca, cos podobnego, jak oni smieli... HONOR

Morozowski ,Miecugow ,przecież to resortowe dzieci:
          "ojciec Mieczysław Morozowski wcześniej nazywał się Jodek Mordka. Był działaczem młodzieżówki
          Komunistycznej Partii Polski, w czasie wojny był w ZSRR, potem trafił do Ministerstwa Bezpieczeństwa Publicznego."
          niezalezna.pl/45097-stalinowski-zyciorys-w-dokumentach-ipn-podwojne-zycie-brunona-miecugowa
          Czego po sprzedawczykach się spodziewać
          • czarek_sz Re: Newsweek 18.11.15, 16:10
            Mordka. Mordo ty moja. Sami swoi.
            • rena-ta49 Re: Newsweek 18.11.15, 16:45
              czarek_sz napisał:

> Mordka. Mordo ty moja. Sami swoi.

Byłoby śmiesznie ,gdyby nie było smutno,
              że jeszcze tylu ich zostało.
    • m.maska Re: Newsweek 18.11.15, 18:25
      m.maska napisała:

> W zwiazku ze Swietem Niepodleglosci: Redaktor Kim z „Newsweeka” wy
      > znanie: „Wyszłam dziś na ulicę i jak zauważyłam tylu młodych ludzi z pols
      > kimi flagami, to zrobiło mi się smutno”
      >
      > Tylko smutno? powinna sie rozplakac... co za czasy, mlodzi ludzi z polskimi fla
      > gami...

Swoja droga interesujacym byloby sie dowiedziec jakich flag oczekiwala ta pani podczas Swieta Niepodleglosci w Polsce? no jakich?
      • czarek_sz Re: Newsweek 18.11.15, 19:29
        Czerwonych z sierpem i młotem i okrzykami - niech żyje niech żyje tow Putin smile
        • m.maska Re: Newsweek 18.11.15, 19:41
          Nieeee raczej mysle, ze powinni byli wg tej pani niesc flagi unijne i krzyczec "niech zyje Tisk, niech zyje Merkel"... wtedy byloby tej pani nie smutno tylko wesolo...
          • rena-ta49 Re: Newsweek 18.11.15, 20:21
            m.maska napisała:

> Nieeee raczej mysle, ze powinni byli wg tej pani niesc flagi unijne i krzyczec
            > "niech zyje Tisk, niech zyje Merkel"... wtedy byloby tej pani nie smutno tylko
            > wesolo...

Dokładnie!Tej pani bardzo nie pasuje propaństwowość
      • rena-ta49 Re: Newsweek 18.11.15, 20:18
        No jakich,przecież jesteśmy światłymi europejczykami, to flagi Unii smilesmile
        Niektórych dziennikarzyków bardzo boli ,że flaga polska teraz jest na pierwszym miejscu:
        https://pbs.twimg.com/media/CUGzbCJWEAEyCOb.jpg
        "Mam wrażenie, że jakoś tak poznikały flagi unijne z rożnych prezydencko-rządowych sal "
        twitter.com/KonradPiasecki/status/667011497793556480

i odpowiedź:
        "te z Palacu Prezydenta stoja w szatni a te z kancelari Premiera zniknely wraz z zegarem smile"
        hahaha.. dobre te obrazkismile

twitter.com/Manix2014/status/667014023389577216
        • m.maska Re: Newsweek 18.11.15, 21:46
          A ja mysle, ze te z Palacu Prezydenckiego zwinal Komorowski wink
    • rena-ta49 Ta okropna niepodległość 18.11.15, 21:32
      "Okazało się w tym roku, że jest coś gorszego od Święta Niepodległości z zamieszkami, bijatykami i zniszczeniami – Święto Niepodległości bez zamieszek, bijatyk i zniszczeń. Mam na myśli oczywiście punkt widzenia tzw. elit opiniotwórczych.
      Obchodami 11 listopada podzielono się, tradycyjnie już, bardzo zgodnie: narodowcy zorganizowali je w Warszawie, PiS w Krakowie, prezydent w Białej Podlaskiej, a służby i prowokatorzy – we Wrocławiu. (...)

Z astanawiam się, komu przyznać prywatną nagrodę za najgłupszy świąteczny komentarz. Redaktor Kim z „Newsweeka” za wyznanie: „Wyszłam dziś na ulicę i jak zauważyłam tylu młodych ludzi z polskimi flagami, to zrobiło mi się smutno”? Czy redaktorowi Miecugowowi za „źle mi się kojarzą okrzyki Bóg, Honor, Ojczyzna”?
      www.uziemkiewicza.pl/20151118216/publikacje/216-ta-okropna-niepodleg%C5%82o%C5%9B%C4%87
      • czarek_sz Re: Ta okropna niepodległość 18.11.15, 21:42
        A na mnie wielkie wrażenie zrobiły flagi biało czerwone za Panią Premier Beatą Szydło. Tylko biało czerwone. Nasze - moje. Nie jestem faszystą smile
        • al-szamanka Re: Ta okropna niepodległość 18.11.15, 22:00
          czarek_sz napisał:

> A na mnie wielkie wrażenie zrobiły flagi biało czerwone za Panią Premier Beatą
          > Szydło
          . Tylko biało czerwone. Nasze - moje. Nie jestem faszystą smile

Na mnie też... aż rzewnie na sercu się zrobiło
          • czarek_sz Re: Ta okropna niepodległość 18.11.15, 22:09
            Z tego co widzę jest wielki głód Polski wśród rodaków. Po ośmiu latach prania mózgów dotarło do wielu głów że na Matkę nie można się gniewać że Matki nie można opluwać. GWniane starały się o to bardzo ale przerżnęły z kretesem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka