rena-ta49 31.01.16, 07:12 Ktoś oglądał na kanale "Historia" dokument "Towarzysz Generał"? Świetny dokument,kto przegapił,powtórka dziś o 12,15 na TVP "Historia" polecam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena-ta49 Re: Z cyklu :Historia 31.01.16, 08:03 Dlaczego film o Jaruzelu można było w publicznej TV wyemitować dopiero teraz? Odpowiedz Link
rena-ta49 Za emisję tego materiału zwolniono A.Gargas 31.01.16, 09:54 Gdzie była wtedy ta banda KOD-owa , która dziś mówi o demokracji? polska.newsweek.pl/sprawa-gargas--ludzie-mediow-pisza-do-kochanowskiego,54132,1,1.html Nie wiedziałam ,że juz w 2010 wyemitowano ten film i od tej pory stał się "półkowinikiem" taka to była demokracja IIIRP!! Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Za emisję tego materiału zwolniono A.Gargas 31.01.16, 11:19 Historia kołem się toczy. Dziś tam jutro tam dziś tak jutro siak. Miałem szesnaście lat byłem lekkoduchem w dupie wszystko miałem winka papieroski dziewczyny ksiuty itd i tak szło. Dziś mam swoje lata wiele życiowych doświadczeń wiele ran niezagojonych które nigdy się nie zagoją ale jedno POLSKA. To mój ukochany umiłowany kraj za który nie tylko kroplę ale całą krew oddam gdy będzie trza. Udanej niedzieli Reni i reszcie ferajny z BG. O Darimie /Bardzo sympatycznej Dorotce/ nie zapominam. Soczysty Buziak Dorotce Odpowiedz Link
m.maska Re: Za emisję tego materiału zwolniono A.Gargas 31.01.16, 15:03 rena-ta49 napisała: > Gdzie była wtedy ta banda KOD-owa , > która dziś mówi o demokracji? > polska.newsweek.pl/sprawa-gargas--ludzie-mediow-pisza-do-kochanowskiego,54132,1,1.html > Nie wiedziałam ,że juz w 2010 wyemitowano ten film i od tej pory stał się "półk > owinikiem" > taka to była demokracja IIIRP!! Tu nie chodzi o demokracje... ale podobno teraz media beda zniewolone, bo wtedy byly "wolne"... i dlatego, ze byly wolne, to takich filmow nie pokazywano. A w przyszlym tygodniu zaczna emitowac serie o Pro Civili. Odpowiedz Link
rena-ta49 Zapowiada się HIT 01.02.16, 16:25 TVP Historia 6 luty 2016 /sobota/ Raport WSI cz. 1 i 2 Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Za emisję tego materiału zwolniono A.Gargas 01.02.16, 16:34 Tak,media były wolne od prezydenta i premier,za to w studiu widzieliśmy "ekspertów" typu Dukaczewski, albo Petru. Odpowiedz Link
m.maska Re: Z cyklu :Historia 31.01.16, 15:01 rena-ta49 napisała: > Ktoś oglądał na kanale "Historia" dokument "Towarzysz Generał"? > Świetny dokument,kto przegapił,powtórka dziś o 12,15 na TVP "Historia" > polecam. Moja mama ogladala, stwierdzila, ze film pokazuje w calosci to o czym wlasciwie wszyscy wiedzieli, rewelacji nie bylo - wyjatkowa szuja - chociaz niektorzy zapewne do szis po nim placza. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: Z cyklu :Historia 31.01.16, 15:52 A ja swego czasu tej szui rękę podałem. On się na tym dowartościował ja do dziś nie mogę tego sobie darować. Jedno co mogę. Nigdy się nie sqrwiłem jako człowiek a temu na pogrzebie grali ruskie przeboje Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Z cyklu :Historia 01.02.16, 16:27 Też obejrzałam,że był aż takim karierowiczem i taką szują , tego sie nie spodziewałam Odpowiedz Link
rena-ta49 Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 05.02.16, 18:33 Koniecznie trzeba obejrzeć Odpowiedz Link
m.maska Re: Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 05.02.16, 19:13 rena-ta49 napisała: > Koniecznie trzeba obejrzeć To ja poprosze o skrot... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 05.02.16, 19:30 m.maska napisała: > rena-ta49 napisała: > > > Koniecznie trzeba obejrzeć > > To ja poprosze o skrot... Miejmy nadzieję ,ze TVP wrzuci to też na youtu.ba Postaram się zrelacjonować na żywo Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 07.02.16, 08:16 Obejrzałam ten dokument,ale niczego co było wiadomo o WSI do tej pory sie nie dowiedziałam. To,ze oficerowie tej służby byli kompletnie zdegenerowani ,że na masową skalę miało miejsce wyłudzanie podatku VATna słupy,że wyłudzano ogromne kredyty z banków,to że ta służba zamiast zbierać info z zagranicy skupiła się na zbieraniu haków wewnątrz kraju,to było wiadomo. W sumie program krótki zbyt dużo komentarzy dziennikarzy śledczych. Odpowiedz Link
m.maska Re: Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 07.02.16, 11:40 No dobrze, ale skoro wiedza kto wyludzal, to wezma w koncu kogos za d....? czy to tylko takie snucie tez? Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 07.02.16, 21:01 Wiele spraw pewnie się przedawniło,PO jest to na rękę? Kuźmiuk o tym : "Kuźmiuk stwierdza, że na początku lat 90. Pro Civili wspólnie z Centrum Usługowo-Produkcyjnym Wojskowej Akademii Technicznej przeprowadziła liczne transakcje gospodarcze, często jedynie na papierze. Jako przykład, europoseł przytacza opisany w sobotnim filmie zakup nieistniejącego systemu do zabezpieczania dokumentów o nazwie AXIS, co pozwoliło na wyłudzenie podatku VAT na kwotę 11 mln zł. Komorowski, Onyszkiewicz, Dobrzański Kuźmik pisze również o tzw. factoringu, czyli mechanizmie polegającym na "zakładaniu licznych spółek na podstawione osoby (teraz nazywane słupami), które zaciągały kredyty (w tym przypadku tylko i wyłącznie w IV Oddziale PKO BP w Warszawie) gwarantowane przez inne fikcyjne spółki i korporacje". "W ten sposób wyprowadzono z PKO BP około 100 mln zł" ? podkreśla, zaznaczając, że przytoczone przez niego dane pochodzą z raportu z likwidacji WSI. "Cała ta przestępcza działalność fundacji Pro Civili w powiązaniu z CUP WAT odbywała się w latach, kiedy szefami resortu obrony byli Stanisław Dobrzański, Janusz Onyszkiewicz i Bronisław Komorowski" ? przekonuje europoseł PiS. Kuźmiuk wyraża także nadzieję, że wyjaśnieniem tych nieprawidłowości zajmą się dziennikarze śledczy." telewizjarepublika.pl/europosel-pis-sposoby-wyludzania-podatku-vat-opracowali-ludzie-z-wsi,29261.html Odpowiedz Link
m.maska Re: Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 07.02.16, 21:07 No prosze, ale Komorowskiemu jeszcze bylo malo - to opedzlowal palac prezydencki... nie ma sie co dziwic, rodzina duza, trzeba zabezpieczyc do siodmego pokolenia do przodu... Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Raport WSI w sobotę w TVP HISTORIA! 17.02.16, 18:07 m.maska napisała: > No prosze, ale Komorowskiemu jeszcze bylo malo - to opedzlowal palac prezydenck > i... nie ma sie co dziwic, rodzina duza, trzeba zabezpieczyc do siodmego pokole > nia do przodu... > To właśnie ylity IIIRP! Odpowiedz Link
rena-ta49 "TW Bolek" jutro o godz. 21:00 w TVP Historia! 18.02.16, 15:19 Chyba obejrzę jednak jutro Odpowiedz Link
rena-ta49 Półkowniki IIIRP każdą sobotę i niedzielę 17.02.16, 18:09 Wprawdzie dziś nie sobota, ale o godz. 21:50 zapraszamy na "półkownika" - film o Lechu Wałęsie! twitter.com/TVPHistoria/status/699994534860742656?lang=pl Odpowiedz Link
m.maska Re: Półkowniki IIIRP każdą sobotę i niedzielę 17.02.16, 20:25 Chyba wczoraj bylo cos na TV Historia o Michniku... mama mi mowila. Odpowiedz Link