Dodaj do ulubionych

Styczeń 24

01.01.24, 08:42
Pożegnaliśmy stary rok i przywitaliśmy hucznie Nowy Rok 24.
Obserwuj wątek
    • rena-ta49 Re: Styczeń 24 01.01.24, 09:01
      rena-ta49 napisała:

> Pożegnaliśmy stary rok i przywitaliśmy hucznie Nowy Rok 24.
    • rena-ta49 02 Styczeń 24 02.01.24, 12:23
      Na razie styczeń zimą nie straszy. Temp. dodatnie

• al-szamanka Re: 02 Styczeń 24 02.01.24, 20:52
        Ja sie tym ciesze. Sniegu nie znosze. Jutro 10°C ma byc, ptaszeta swiergola jak nakrecone.
        • al-szamanka Re: 02 Styczeń 24 03.01.24, 08:38
          No i jest te 10° od samego rana, ale mokro i padajaco.
          A ja za chwile do pracy na caly dzien.
          • rena-ta49 Re: 02 Styczeń 24 03.01.24, 11:01
            al-szamanka napisała:

> No i jest te 10° od samego rana, ale mokro i padajaco.
            > A ja za chwile do pracy na caly dzien.
            >
            u mnie też 8 st i deszczowo.
            Spokojnej pracy.
            • al-szamanka Re: 02 Styczeń 24 03.01.24, 13:25
              rena-ta49 napisała:

> al-szamanka napisała:
              >
              > > No i jest te 10° od samego rana, ale mokro i padajaco.
              > > A ja za chwile do pracy na caly dzien.
              > >
              > u mnie też 8 st i deszczowo.
              > Spokojnej pracy.

To juz piaty dzien pracny z kolei, a jeszcze dwa przede mna. Czesto tak mam, ale tym razem czas mi sie ciagnie, bo swiatecznego chaosu bylo po prostu zbyt duzo.
              • rena-ta49 Re: 04 Styczeń 24 04.01.24, 06:29
                Deszczu mam już serdecznie dość .Północ z mrozem ,a południe Polski deszczowe.
              • rena-ta49 Re: 02 Styczeń 24 04.01.24, 06:32
                al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                >
                > > al-szamanka napisała:
                > >
                > > > No i jest te 10° od samego rana, ale mokro i padajaco.
                > > > A ja za chwile do pracy na caly dzien.
                > > >
                > > u mnie też 8 st i deszczowo.
                > > Spokojnej pracy.
                >
                > To juz piaty dzien pracny z kolei, a jeszcze dwa przede mna. Czesto tak mam, al
                > e tym razem czas mi sie ciagnie, bo swiatecznego chaosu bylo po prostu zbyt duz
                > o.
                >
                >

Zyczę dobrego odpoczynku,po tylu dniach intensywnwj pracy.
              • rena-ta49 Re: 02 Styczeń 24 04.01.24, 06:32
                al-szamanka napisała:

> rena-ta49 napisała:
                >
                > > al-szamanka napisała:
                > >
                > > > No i jest te 10° od samego rana, ale mokro i padajaco.
                > > > A ja za chwile do pracy na caly dzien.
                > > >
                > > u mnie też 8 st i deszczowo.
                > > Spokojnej pracy.
                >
                > To juz piaty dzien pracny z kolei, a jeszcze dwa przede mna. Czesto tak mam, al
                > e tym razem czas mi sie ciagnie, bo swiatecznego chaosu bylo po prostu zbyt duz
                > o.
                >
                >

Zyczę dobrego odpoczynku,po tylu dniach intensywnwj pracy.
                • rena-ta49 05 Styczeń-24 05.01.24, 19:22
                  Synoptycy zapowiadają ,że po ulewnych deszczach idą silne dwucyfrowe mrozy.
                  Tragedia dla rolników, którym zalało pola ,a teraz mróz dokończy "dzieła"
                  • rena-ta49 Re: 06 Styczeń-24 06.01.24, 06:53
                    Przeżywamy dziś uroczystość Objawienia Pańskiego, nazywaną także świętem Trzech Króli .
                    https://pbs.twimg.com/media/GChlbPxWsAAG_oq?format=jpg&name=small
                    • rena-ta49 Re: 07 Styczeń-24 07.01.24, 07:44
                      Zima nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa, teraz -5 st.
                      Prognozy przewidują w kolejnych dniach jeszcze większy mróz.
                      • rena-ta49 Re: 08 Styczeń-24 08.01.24, 16:03
                        Tydzień zaczął się mrozami, a to nie jednodniowy "wybryk zimy"
                        Teraz -9 st ,a w nocy może być -17st.

• rena-ta49 Re: 09 Styczeń-24 09.01.24, 07:32
                          Siarczysty mróz trzyma, teraz -17,5st.
                          Jest nadzieja ,że dzień będzie mroźny, ale słoneczny
                          • rena-ta49 10 Styczeń-24 10.01.24, 06:41
                            Mróz trzyma ,teraz -20 st. W ciągu dnia temp się podnosi i mamy słońce.
                            • rena-ta49 Re: 11 Styczeń-24 11.01.24, 07:07
                              Mróz odpuszcza ?Dziś mróz mniejszy niż wczoraj ,bo tylko -10 st.
                              • rena-ta49 Re: 12 Styczeń-24 12.01.24, 07:17
                                Weekend będzie cieplejszy ,ale z opadami śniegu.

• rena-ta49 Re: 13 Styczeń-24 13.01.24, 12:46
                                  Ja już nie chcę zimysad
                                  • rena-ta49 Re: 14 Styczeń-24 14.01.24, 07:16
                                    Znów z nieba leci biały puch ,przy temp.-2 st.
                                    • rena-ta49 Re: 15 Styczeń-24 15.01.24, 17:25
                                      Przy 0 st opady mokrego sniegu i wiatr.
                                      Nieprzyjemna pogoda.
                                      • rena-ta49 Re: 17 Styczeń-24 17.01.24, 06:51
                                        Znów mróz dwucyfrowy,to jest to ocieplenie klimatu. -10 st.
                                        • rena-ta49 Re: 18 Styczeń-24 18.01.24, 07:35
                                          Huśtawka pogodowa ,wczoraj -10st ,dziś + 4 st.

• rena-ta49 Re: 19 Styczeń-24 19.01.24, 15:04
                                            Mamy klasyczne ociplenie klimatusmilesmile

• rena-ta49 Re: 20 Styczeń-24 20.01.24, 10:44
                                              Dziś bliżej do wiosny niż wczorajsmile
                                              Mam już dosyć tego ocieplenia klimatu.
                                              • rena-ta49 Re: 21 Styczeń-24 Dzień Babci 21.01.24, 07:49
                                                Świętujemy z ukochanymi wnukami.
                                                • al-szamanka Re: 21 Styczeń-24 Dzień Babci 21.01.24, 09:01
                                                  rena-ta49 napisała:

> Świętujemy z ukochanymi wnukami.

Jako babcia masz o jedno swieto wiecej niz niebabcie. Dobrego swietowania kwiatserce
                                              • al-szamanka Re: 20 Styczeń-24 21.01.24, 09:00
                                                rena-ta49 napisała:

> Dziś bliżej do wiosny niż wczorajsmile
                                                > Mam już dosyć tego ocieplenia klimatu.

Ja tez. Szczegolnie podczas wczorajszego marszu sie wkurzalam, bo wial taki lodowaty wiatr, ze twarz mi prawie zamarzla.
                                                • al-szamanka Re: 20 Styczeń-24 23.01.24, 08:36
                                                  A teraz dla odmiany cieplej. Od razu przyjemniej, bo i ptaszeta sie rozcwierkaly smile
                                                  • rena-ta49 Re: 23 Styczeń-24 23.01.24, 14:05
                                                    W nocy temp. minusowe,w ciągu dnia na plusie, wiec możesz sobie wyobrazić jaka slizgawka rano.
                                                    Wczoraj byłam na uroczystościach związanych z Dniem Babci i Dziadka ,buty ,które założyłam założyłam na to wyjście groziły połamaniemsmile
                                                  • rena-ta49 Re: 24 Styczeń-24 24.01.24, 16:37
                                                    Dzisiaj na chodnikach ,na których zalegał śnieg był prawdziwy armagedon.

• rena-ta49 Re: 25 Styczeń-24 25.01.24, 08:16
                                                    Wiatr, deszcz, paskudna pogoda.
                                                    Mam nadzieję, że deszcz spłukał już resztki śniegu.
                                                  • rena-ta49 Re: 26 Styczeń-24 26.01.24, 08:21
                                                    Trochę spokoju w pogodzie, wiatr ustał, deszcz nie pada. Za oknem 1 st, czyli przedwiośnie?
                                                  • al-szamanka Re: 26 Styczeń-24 26.01.24, 20:01
                                                    rena-ta49 napisała:

> Trochę spokoju w pogodzie, wiatr ustał, deszcz nie pada. Za oknem 1 st, czyli p
                                                    > rzedwiośnie?

Ponoc ma byc tak przez nastepne 2 tygodnie. Chcialam juz dzisiaj sprawdzic czy niedzwiedzi czosnek juz wychodzi, ale wczoraj zlikwidowano mi moj wolny dzien, gdyz pare osob w firmie zachorowalo....no i nie mam kiedy.
                                                  • rena-ta49 Re: 27 Styczeń-24 27.01.24, 09:16
                                                    Wrócił porywisty wiatr i chociaż teraz nie pada, to zapowiadane są na popołudnie opady sniegu z deszczem.

• rena-ta49 Re: 28 Styczeń-24 28.01.24, 16:37
                                                    Leniwa niedziela
                                                  • al-szamanka Re: 28 Styczeń-24 31.01.24, 08:04
                                                    Tez bym chciala poleniuchowac, ale czarne chmury w pracy nie pozwalaja. Moze nastapi cud, tym bardziej ze w sobote ma byc bardzo slonecznie, a dluzsze dotlenianie przydaloby mi sie bardzo.
                                                  • rena-ta49 Re: 28 Styczeń-24 31.01.24, 13:58
                                                    al-szamanka napisała:

> Tez bym chciala poleniuchowac, ale czarne chmury w pracy nie pozwalaja. Moze na
                                                    > stapi cud, tym bardziej ze w sobote ma byc bardzo slonecznie, a dluzsze dotleni
                                                    > anie przydaloby mi sie bardzo.
                                                    >

Jak mnie bierze lenistwo,to na bank mnie położy do łóżka.Tak też się stało,wirus grypy mnie rozłożył.
                                                    Pierwszy raz mi pchali patyki do nosa,masakra sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka