marii51 19.12.08, 10:51 www.traugutt.net/lo/temperament/kwestionariusz.php Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tadeusz_ski.51 A nie mówiłem?! 19.12.08, 11:46 ... może i nie? Towarzyski sangwinik - 12 Energiczny choleryk - 15 Perfekcyjny melancholik - 6 Spokojny flegmatyk - 7 ------- Kurde, dominuje choleryk, ale sangwinik też sporo. Oba typy reprezentują silny typ osobowości i są ekstrawertykami. Odpowiedz Link
darima_ka Perfekcyjny malancholik 19.12.08, 17:08 Oto najbardziej pasujące do Ciebie typy osobowości: Perfekcyjny melancholik - Perfekcyjny melancholik to myśliciel, idealista i pesymista. Nastawiony na zadania i analizowanie. Przejawia zdolności artystyczne, jest wyczulony na piękno, muzykalny. Cechuje go duża wrażliwość na potrzeby innych, skłonność do poświęcania się, sumienność. Ostrożnie dobiera przyjaciół, ale jest wobec nich wierny i ofiarny. Raczej woli pozostawać w cieniu, będzie więc unikał publicznych wystąpień i zwracania na siebie uwagi. Jeśli jest obdarzony inteligencją to potrafi łatwo rozwiązywać problemy, znajdować twórcze rozwiązania i tego będzie oczekiwał od swojej pracy. Lubi wykresy, schematy, wykazy i liczby. Z łatwością podporządkowuje się regulaminom, dużą wagę przywiązuje do szczegółów, jest wytrwały i dokładny, uporządkowany zorganizowany, zawsze musi dokończyć to co zaczaj. Powinien pracować w środowisku nie wymagającym zmiennych form aktywności, szybkich działań, powinna to być praca nie wymagająca częstych kontaktów z ludźmi, publicznych wystąpień, zwracania na siebie uwagi. Przykładowe zawody: ekonomista, księgowy, notariusz, konserwator zabytków, bibliotekarz, archeolog, meteorolog, farmaceuta. Zawody niewskazane: aktor, akwizytor, manager, handlowiec, prawnik, makler giełdowy, sekretarka. Zobacz profile osobowości Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Perfekcyjny malancholik 19.12.08, 18:43 A test wypełniłaś? W zasadzie nie istnieją typy jednorodne, najczęściej jest coś z każdego, chodzi o to, który dominuje. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Ahaaaa, wypełniłaś??? 19.12.08, 19:04 darima_ka napisała: > wypełniłam ------ To dobrze, nawet bardzo dobrze, ale się nie pochwaliłaś! Jakie tam wyszły Ci cyferki przy poszczególnych typach? Odpowiedz Link
darima_ka Re: Ahaaaa, wypełniłaś??? 19.12.08, 19:07 Zadne cyferki mi tam nie wychodziły??????, czy ja tego nie skończyłam? hahaha Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Hahaha, pewnie tak? 19.12.08, 19:09 darima_ka napisała: > Zadne cyferki mi tam nie wychodziły??????, > czy ja tego nie skończyłam? hahaha -------- Zobacz, że tu napisałem forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50394&w=88758131&a=88760574 Odpowiedz Link
darima_ka Re: Hahaha, pewnie tak? 19.12.08, 19:12 A ja drugi raz to zrobiłam teraz i żadne cyfry mi nie pokazują się ??? Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: Hahaha, pewnie tak? 19.12.08, 19:17 Trzeba wypełnić wszystkie wiersze i kliknąć "Sprawdź wynik!" Odpowiedz Link
darima_ka Re: Hahaha, pewnie tak? 19.12.08, 19:20 No dokładnie tak zrobiłam , ale żadne cyferki się nie pojawiają jest tylko charakterystyka ;P Odpowiedz Link
darima_ka Re: Perfekcyjny malancholik-słabości :D 19.12.08, 19:20 Słabości Perfekcyjny melancholik łatwo wpada w depresję - czasami trudno odróżnić, kiedy jest szczęśliwy, a kiedy smutny. W miarę upływu lat coraz częściej narzeka, życie traktuje ze śmiertelną powagą. Wszystko odbiera zbyt personalnie i często sam naraża się na przykrości. Podczas udziału w rozmaitych imprezach zniechęca ludzi swoimi negatywnymi reakcjami. Lubi cierpieć, wszędzie węszy krytykę, której nikt nigdy nie wyraził. Ma niskie wyobrażenie o sobie - poprzez swe wrodzone skłonności poddaje surowemu osądowi przede wszystkim siebie. Wszystko odkłada na później. Bardzo dużo czasu spędza na planowaniu. Ma nierealne oczekiwania w stosunku do innych. Ponieważ lubi doprowadzać wszystko do perfekcji, przenosi tą cechę na innych. To człowiek nieufny i przewrażliwiony. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Ineczka, a weź 25.12.08, 21:09 i wypełnij ten kwestionariusz co Marii daje w pierwszym poście? Odpowiedz Link
marii51 Re: Alez dales mi zajecie 26.12.08, 11:46 zrobilam od nowiutka------- i mam tak Kwestionariusz temperamentu wg Florence Littauer Oto wyniki, jakie uzyskałeś/aś w każdej z czterech grup: Towarzyski sangwinik Energiczny choleryk Perfekcyjny melancholik Spokojny flegmatyk 25 3 6 6 Oto najbardziej pasujące do Ciebie typy osobowości: Towarzyski sangwinik - Towarzyski sangwinik to optymista. Potrafi przyciągać do siebie ludzi, jest emocjonalny i wylewny, entuzjastyczny i spontaniczny, ma duże poczucie humoru. Gadatliwy, ciekawy, jest dobrym narratorem i urodzonym aktorem. Żyje raczej dniem dzisiejszym niż tym co było lub będzie. Jest duszą towarzystwa i tak gdzie przebywa wnosi radość. Nie chowa urazy, lubi komplementy, szybko przeprasza. W pracy ochotnik, inicjuje nowe formy aktywności, jest twórczy, tryska energią i entuzjazmem. Potrafi sprawiać bardzo dobre wrażenie, posiada umiejętności pobudzania innych do współpracy. Powinien pracować w środowisku wymagającym zmiennych form aktywności, pozbawionym konieczności wykonywania zadań rutynowych. Dobrze będzie czuł się w pracy wymagającej inicjatywy, twórczego rozwiązywania wielu problemów, wymagającej szybkiego podejmowania decyzji. Powinna to być praca zapewniająca szerokie kontakty z ludźmi. Jest prawdopodobne, że towarzyski sangwinik nie będzie zadowolony z pracy wymagającej posługiwania się liczbami, wykresami, wymagającej dokładności, staranności i skrupulatności. Przykładowe zawody: instruktor kulturalno oświatowy, pilot wycieczek turystycznych, akwizytor, handlowiec, organizator przedsięwzięć reklamowych, stewardessa, aktor estradowy, śpiewak itd. Zawody niewskazane: księgowy, ekonomista, laborant chemiczny, dyrektor przedsiębiorstwa, prawnik itp. Zobacz profile osobowości Odpowiedz Link
marii51 Re: a co mi tam.... jeszcze powinnam poszukac ... 26.12.08, 12:01 hmmmmm odwrotnosci... hmmmmm -a nie pamietam jak się szuka-nie chce mi sie szperac na 50l to my- poprostu nie mam chęci---- było się zmyło ..a co było a nie jest----- Odpowiedz Link
inka-1 Tak wyszlo???? 26.12.08, 13:16 Oto najbardziej pasujące do Ciebie typy osobowości: Towarzyski sangwinik - Towarzyski sangwinik to optymista. Potrafi przyciągać do siebie ludzi, jest emocjonalny i wylewny, entuzjastyczny i spontaniczny, ma duże poczucie humoru. Gadatliwy, ciekawy, jest dobrym narratorem i urodzonym aktorem. Żyje raczej dniem dzisiejszym niż tym co było lub będzie. Jest duszą towarzystwa i tak gdzie przebywa wnosi radość. Nie chowa urazy, lubi komplementy, szybko przeprasza. W pracy ochotnik, inicjuje nowe formy aktywności, jest twórczy, tryska energią i entuzjazmem. Potrafi sprawiać bardzo dobre wrażenie, posiada umiejętności pobudzania innych do współpracy. Powinien pracować w środowisku wymagającym zmiennych form aktywności, pozbawionym konieczności wykonywania zadań rutynowych. Dobrze będzie czuł się w pracy wymagającej inicjatywy, twórczego rozwiązywania wielu problemów, wymagającej szybkiego podejmowania decyzji. Powinna to być praca zapewniająca szerokie kontakty z ludźmi. Jest prawdopodobne, że towarzyski sangwinik nie będzie zadowolony z pracy wymagającej posługiwania się liczbami, wykresami, wymagającej dokładności, staranności i skrupulatności. Przykładowe zawody: instruktor kulturalno oświatowy, pilot wycieczek turystycznych, akwizytor, handlowiec, organizator przedsięwzięć reklamowych, stewardessa, aktor estradowy, śpiewak itd. Zawody niewskazane: księgowy, ekonomista, laborant chemiczny, dyrektor przedsiębiorstwa, prawnik itp. Perfekcyjny melancholik - Perfekcyjny melancholik to myśliciel, idealista i pesymista. Nastawiony na zadania i analizowanie. Przejawia zdolności artystyczne, jest wyczulony na piękno, muzykalny. Cechuje go duża wrażliwość na potrzeby innych, skłonność do poświęcania się, sumienność. Ostrożnie dobiera przyjaciół, ale jest wobec nich wierny i ofiarny. Raczej woli pozostawać w cieniu, będzie więc unikał publicznych wystąpień i zwracania na siebie uwagi. Jeśli jest obdarzony inteligencją to potrafi łatwo rozwiązywać problemy, znajdować twórcze rozwiązania i tego będzie oczekiwał od swojej pracy. Lubi wykresy, schematy, wykazy i liczby. Z łatwością podporządkowuje się regulaminom, dużą wagę przywiązuje do szczegółów, jest wytrwały i dokładny, uporządkowany zorganizowany, zawsze musi dokończyć to co zaczaj. Powinien pracować w środowisku nie wymagającym zmiennych form aktywności, szybkich działań, powinna to być praca nie wymagająca częstych kontaktów z ludźmi, publicznych wystąpień, zwracania na siebie uwagi. Przykładowe zawody: ekonomista, księgowy, notariusz, konserwator zabytków, bibliotekarz, archeolog, meteorolog, farmaceuta. Zawody niewskazane: aktor, akwizytor, manager, handlowiec, prawnik, makler giełdowy, sekretarka. Odpowiedz Link
inka-1 Albo tak...w tabeli.. 26.12.08, 13:18 Towarzyski sangwinik Energiczny choleryk Perfekcyjny melancholik Spokojny flegmatyk 15 2 12 11 Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No tak! I wszystko jasne! 27.12.08, 09:03 Przeciwieństwa, to: sangwinik – melancholik... Kiedy w jednej osobie zderzą się przeciwieństwa temperamentalne, prowadzi to do powstania konfliktów wewnętrznych i związanych z nimi problemów emocjonalnych. Człowiek taki ma dwie twarze... Te przeciwstawne postawy przejawiają się także w przeciwstawnych emocjonalnych skłonnościach i dochodzą do głosu np. w konflikcie wewnętrznym „pracować, czy nie pracować?”... Tak, czy owak, osoby niezintegrowane temperamentalnie postrzegane są jako zafałszowane, nieczytelne.... ----------- Oj Ineczko, Ineczko... Odpowiedz Link