Dodaj do ulubionych

problem z pralka (Whirlpool)

03.06.12, 15:04
Poczytałam jak walczyć z brzydkim zapachem w pralce - przeczyściłam filtr i właśnie "się pierze/gotuje" z octem, zobaczymy.
Mam natomiast problem z szufladka na proszek - nie wiem jak ją wyjąć, żeby dokładnie umyć. Wprawdzie nie używam proszku, tylko płyny do prania - bezpośrednio do bębna, ale do szufladki aplikuję płyn do płukania. Kiedyś zauważyłam, że ta przegródka na płyn jest jakby przytkana i wtedy próbowałam wyjąć szufladkę, żeby ją porządnie umyć, ale mi się nie udało, więc wyczyściłam tylko o tyle, o ile było to możliwe przy wysuniętej szufladce, ale to nie jest zbyt dokładne czyszczenie. Wiem, jestem pewna, że musi być możliwość wyjęcia tej szufladki i zapewne jest to dziecinnie proste...o ile się wie JAK. W instrukcji nic nie mogę na ten temat znaleźć...Może ktoś przerabiał już ten temat i mógłby mi pomóc?....
To jest pralka ładowana z przodu, Whirlpool 6th sense
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: problem z pralka (Whirlpool) 05.06.12, 21:43
      Powinien być w środku taki plastikowy pasek, który należy przycisnąć i wtedy można szufladkę wyjąć. Jest on tak mniej więcej na środku. Po prostu wysuwasz maksymalnie jak się da szufladkę i przyciskasz ten plastik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka