Dodaj do ulubionych

Galeria - komentarze

• joankb Komentujemy coco - chmurkazh 19.09.08, 14:30
      • kaczencja Re: Komentujemy coco - chmurkazh 19.09.08, 16:18
        Przydałoby się zdjęcie z całkowitego profilu. Stanik wygląda na Tobie bardzo dobrze, fiszbina nie jest za wąska, na tym zdjęciu z podniesioną ręką to tak wygląda jakby nawet była trochę za szeroka. Jak ściągasz stanik to jak wygląda ślad po fiszbinie? Jest daleko za obrębem piersi? Jeśli tak, to fiszbina może być trochę za szeroka. Mam wrażenie, że ten biustonosz ma bardzo wąskie łączenie między fiszbinami - na zdjęciu nic nie wskazuje, aby Twój biust potrzebował szerszego, ale niepokoi mnie to wbijanie na mostku, o którym mówisz. Może spróbuj odgiąć trochę fiszbinę na mostku, bardzo często to pomaga. Na jednej piersi stanik odrobinkę się marszczy, ale na drugiej, szczególnie na zdjęciu nr 2 mam wrażenie, że bułkuje na krawędzi miski. Być może to tylko takie złudzenie na zdjęciu, sama już nie wiem. Założ ten stanik, idź do lustra, wyprostuj się i sprawdź, czy linia biustu jest równa i czy nie pojawia się bułka na jednej piersi.
        • mefistofelia Re: Komentujemy coco - chmurkazh 19.09.08, 16:45
          coco tak ma, ze niekiedy sprawia wrazenie, ze sie wbija, co niekoniecznie jest
          prawda :)
          wyglada na to, ze ladnie lezy. masz w nim wiecej cm w biuscie niz bez stanika
          czy mniej?
          jednak widac troche bulek i mozliwe, ze niedlugo bedziesz potrzebowac wiekszego.
          moze od razu lepiej zainwestowac w stanik, gdzie bedziesz miec troche wiecej
          luzu? na dluzej wystarczy.

co do bulek jeszcze, one niestety tak maja, ze nie od razu na dobre zadamawiaja
          sie w miseczkach dobrze dobranego stanika. dlatego jak wyskocza trzeba je
          ponownie wgarnac do miseczek. po jakims czasie przestana.
          mam jeszcze jedno pytanie- czy porzadnie wygarnelas piersi do tego stanika?
          sprobuj jeszcze raz i sprawdz czy nie robi sie za maly
      • zawsze_zielona Re: Komentujemy coco - chmurkazh 19.09.08, 17:49
        IMO miska za mala albo prawie za mala. Fiszbiny OK.
        Wieksza bedzie troche za duza na poczatku, ale powinna sie wypelnic dosc szybko.
        Jesli bolalo Cie w zebrach, to nie sciskaj sie tak mocno, pierwsza haftka
        powinna wystarczyc. Ma byc komfortowo.
        • bibea Re: Komentujemy coco - chmurkazh 19.09.08, 20:49
          podpisuję się pod zieloną. nic mądrzejszego się nie wymyśli :)
      • mazya Re: Komentujemy coco - chmurkazh 19.09.08, 19:26
        Mi się podoba jak leży. Chociaz chyba jest na styk wiec niedługo może (choć nie
        musi) bułkować.
        Zaskoczyły mnie Twoje wymiary - 67/81.. Ja mam 65/81, a Twoje piersi wyglądają
        na - bez przesady - 2.5x wieksze od moich! ;-))
      • joankb Re: Komentujemy coco - chmurkazh 19.09.08, 20:43
        Na styk. Ale nie bądźmy takie... No, dziewczyny - na której tak leżał PIERWSZY
        stanik???
        Szukaj czegoś troszkę większego, ale koniecznie o głębokiej misce, taka Ci
        pasuje. I taki krój.
        Możesz spróbować większy rozmiar Frou z MM ma nieco (relatywnie) mniejsze michy.
        Na Bravissimo jest w przecenie.
      • chmurkazh Już nic nie wiem ;) 19.09.08, 21:30
        No to teraz już zgłupiałam ;) Już byłam całkowicie zdecydowana
        sprzedać ten stanik bo wydawało mi się, że źle w nim wyglądam
        (wychodzi brak dostępu do galeri i możliwości obejrzenia staników
        na "normalnych" dziewczynach, a nie modelkach.. ale coż..), a przede
        wszystkim bo źle się w nim czułam. Po kilku godzinach wszystko mnie
        bolało, w mostku miałam dziurę i czerwone pręgi od wszystkiego
        (zaczynając od obwodu, przez fiszbiny a na ramiączkach kończąc).
        Dłużej bym w nim nie wytrzymała. Wiem już, że pewnie za bardzo
        skróciłam ramiącza, ale obwód miałam na pierwszej haftce.. a z tym
        mostkiem to na pewno musiałabym odgiąć bo nie da się wytrzymać. A wy
        mi tu mówicie, że mi pasuje krój i dobrze leży ;)

Na tych zdjeciach mam wydaje mi się wygarnięte wszystko co się
        znalazło ;)i wtedy na większej piersi (mam dużą różnicę wielkości)
        miska jest tak na styk nawet robi się mała buła, jak zauważyłyście,
        ale w drugiej jest luz :/ Nie wiem czy liczyć na migrację (choć
        bardzo bym chciała) i spróbować 60F? Tylko to już brzmi strasznie
        przy moim przyzwyczajeniu do A max B ;D
        • chmurkazh i zapomniałam o fiszbinach 19.09.08, 21:36
          Fiszbiny w tym modelu są takie dziwne. Idą dość wąsko a potem na
          końcu odginają się do tyłu, w strone pleców. Jakby szły dalej prosto
          to okalałyby ładnie całą pierś i trafiały wzorowo w środek pachy.. a
          tak psińco ;/ :)
        • zawsze_zielona Re: Już nic nie wiem ;) 19.09.08, 22:42
          Teraz pewnie bede siala herezje, ale mnie gniecie w mostek w ZBYT scislym
          staniku. Chodzi o to, ze wtedy (przynajmniej u mnie) tyl przesuwa sie w dol, co
          powoduje, ze mostek naciska na klatke piersiowa. IMO ma byc scislo, ale ma nie
          gniesc.
          • joankb Re: Już nic nie wiem ;) 20.09.08, 11:04
            "Mechanikę" tego gniecenia pokazały dziewczyny na LB. BARDZO naciągnięty obwód
            wygina fiszbiny do środka, w kierunku mostka. Ja już nie wspomnę o ich
            naciągnięciu, bo nie o to w przypadku chmurki chodzi.
            MM jest zwykle ścisła, ale beżowo różowa Coco akurat mniej, nie wiem jak jest z
            tym kolorem.
            Jeszcze jedno - to pierwszy stanik. Pamiętam, że też mi się wydawało, że jest
            okrutnie ciasny :))
    • joankb Komentarze dla ambeer 19.09.08, 14:37
      • kaczencja Re: Komentarze dla ambeer 19.09.08, 16:29
        Kolejna ofiara freyowej zmarchy, tym razem autorstwa Polyanny ;) Mam wrażenie, że nawet gdyby tej zmarchy nie było, krótki byłby czas noszenia tego stanika przez Ciebie, jeśli jest to początek Twojej przygody z właściwym rozmiarem. Tydzień, dwa i migracja wypełniłaby biustem całą wolną przestrzeń w miseczkach tego stanika. Z resztą sama mówisz, że już dostrzegasz niewielką bułkę na jednej piersi. Co do gniotących fiszbin: mnie też gniotły we Freyi fiszbiny po bokach i na mostku, u mnie był to symptom bycia panache'owcem :) Fiszbiny w Panache nie gniotą mnie w ogóle. Mierzyłaś jakieś Panache?
        Fiszbina w tej Freyi sądzę, że mogłaby być trochę szersza - tutaj proszę o opinię inne forumki, bo ja to z tymi fiszbinami trochę na bakier jestem, jeśli chodzi o stwierdzanie ich prawidłowej szerokości, znacznie łatwiej jest mi to określać po odcisku po samej fiszbinie, niż po tym, jak leży stanik.

Podsumowując: według mnie stanik jest na styk, w kierunku lekkiej maławości, wyraźnie widoczna freyowa zmarcha, lekko za wąska fiszbina (może stąd ten ucisk po bokach). We Freyi mogłabyś próbować czegoś o trochę innych szwach: np. Jeanie, Mitzy, Eva, Lola. W Panache proponowałabym albo plunge typu Lilly, albo balkonik z pionowym szwem :)
        • ambeer Re: Komentarze dla ambeer 19.09.08, 22:34
          A czy spośród Panache mogłabym wypróbować też Harmony?
          • kaczencja Re: Komentarze dla ambeer 19.09.08, 22:47
            Chyba odradzałabym Harmony. Po pierwsze dlatego, że jest uznawany za rozciągliwca. Po drugie dlatego, że ma w zasadzie taki trochę freyowy krój. Ramiączko jest umocowane do dolnej części miseczki i to może po raz kolejny spowodować u Ciebie zmarchę. Polecałabym bardziej coś o miseczce z pionowym cięciem, gdzie ramiączko jest umocowane do górnej części miski, tak jak np. tu:
            images.figleaves.com/product/220x308/r608087-p608094-front.jpg
            www.ssb2.net/users//43359/monet_bra_1158268207.jpg
            www.watermelonlingerie.co.uk/shopimages/products/normal/Panache_SS07_Lara_Bra.jpg
            Albo coś z bardziej plungeowatych fasonów, z podobnie przymocowanym ramiączkiem:
            www.oui.pl/zdjecia/Szorty_Lilly_model_4484_d.jpg
            pic.skapiec.pl/f1/235635b1.jpg
            • ambeer Re: Komentarze dla ambeer 20.09.08, 10:00
              Dzięki za sugestie :)
      • mefistofelia Re: Komentarze dla ambeer 19.09.08, 16:49
        pollyanna ma szerokie fiszbiny jak na freye.
        zeby sprawdzic czy szerokosc jest odpowiednia nalezy po zdjeciu stanika
        przyjrzec sie sladowi po fiszbinie. jesli fiszbina nie najezdza na piers i nie
        robi tez za szerokiej aureolki (czyli nie oddala sie od piersi za bardzo) to
        jest idealna.
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla ambeer 19.09.08, 17:51
        Zmarcha jaka jest, kazdy widzi;))
        Poszukaj czegos innego, Freye sobie odpusc. Ale rozmiar wyglada na dobrze dobrany.
      • ambeer Re: Komentarze dla ambeer 19.09.08, 19:24
        Kaczencjo, Pollyanna to pierwszy stanik 65E, który w ogóle WIDZIAŁAM na oczy,
        nie mówiąc o mierzeniu ;) Panache mam na oku, właśnie na jedno poluję na Allegro.
        Uczucie gniecenia przypisuję po części temu, że nie jestem przyzwyczajona do tak
        ciasnych obwodów. Z drugiej strony fiszbiny też wydawały mi się minimalnie
        przymałe, toteż tym bardziej zwrócę się w stronę panache'opodobnych.

Ogółem bardzo dziękuję za komentarze, niekompatybilność w zasadzie dostrzegłam
        sama, ale jako kompletna neofitka wolałam jednak podeprzeć się Waszymi opiniami.
        Podpisano: arcywdzięczna :)

To teraz idę nabić troszkę postów, żeby dostać się do giełdy i sprzedać to cacko ;)
    • zawsze_zielona Komentarze dla Nathalie01 n/t 24.09.08, 21:35

• fruzia01 Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 25.09.08, 10:26
        patrząc na ten stanik mam ochotę powiedzieć: "prawie jak effuniak" :)

z tymi fałdkami stanika przy chodzeniu... ja mam podobnie (też się przygarbiam),
        ale myślę że to normalne: staniki układamy na ciele stojąc prawie na baczność
        przed lustrem, a potem wiadomo: ruszamy się, machamy łapkami, materiał pracuje,
        nic dziwnego że stanik przestaje leżeć idealnie;

więc moja filozofia jest taka, że pod luźne bluzki, sweterki akceptuję
        zmarszczki, o ile ogólny kształt biustu jest ładny; pod odzienie ściskające
        wszystko musi być gładziutkie
        • polka_w_brukseli Do jakiej postawy dobierac stanik 25.09.08, 14:33
          Ja dorzuce jeszcze odpowiedz na pytanie Nathalie, a mianowicie do ktorej postawy
          dobierac stanik - wyprostowanej czy "naturalnej".

Moja opinia jest taka - dobierac do prostych plecow, chociaz nie przesadnie
          wyprostowanych z ramionami wygietymi do tylu. Prawidlowa postawa polecana przez
          lekarzy wyglada tak:

1. Prostujemy plecy, ale bez nadmiernego sciagania lopatek
          2. Opuszczamy ramiona do naturalnej pozycji

Jak juz mamy dobrany stanik, to cwiczyc postawe, az nam wejdzie w nawyk.
          Sylwetka lepiej wyglada i zdrowiej dla kregoslupa.
      • figa84 Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 26.09.08, 10:26
        Staniczek sam z siebie cudnej urody:-) Przyznać się, gdzie go
        dorwałaś! Jak możesz to dopisz go do wątku producenta - wszystko co
        o nim wiesz, możesz trochę pomierzyć. Model odczytasz z metki -
        jeśli jest czytelna.
        Co do stanika na Tobie:
        Z przodu mi się bardzo podoba, ale z boku mam mieszane odczucia.
        Fiszbina chyba za wąska i stąd to marszczenie. Niestety mam jeszcze
        małe doświadczenie. Jak ściągniesz stanik, to fiszbina jest odbita
        na ciele poza obrysem piersi? Niestety nie wiemy jaki ten model ma
        fiszbiny, więc nie wiem czy ktoś doradzi kolejne (wąsko lub szeroko
        fiszbinowe). Zmierz może te fiszbiny i spróbujemy co nieco określić.
        A co do Ciebie jedzie?
        • nathalie01 Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 26.09.08, 11:28
          to co, może zostać? :) pytam, bo dziś ostatni dzień mam dostęp do internetu
          niestety, jutro wyjeżdżam i chyba nie będę miała neta :(
          upolowalam go na allegro. Na metce nie ma żadnej nazwy, są aby cyferki...
          Szczerze mowiąc nie nosiłam go jeszcze, ale nie przypominam sobie, żebym po
          którymkolwiek staniku miała fiszbiny poodbijane na ciele ;)
          a ta fiszbina (o ile dobrze mierze) ma w dlugości 24 cm, a od jednego końca U do
          drugiego 13 cm, od jednego końca zew fiszbiny, do końca drugiej fiszbiny (też
          zewnętrznego) ok.28 cm. nie wiem czy dobrze to mierzę i czy to się przyda na coś ;)
          • figa84 Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 26.09.08, 11:39
            M&S nie oznacza nazwami tylko cyferkami. Tu masz opis co i jak:
            tiny.pl/8fvk
            Hmm... ja chyba bym celowała na Twoim miejscu w Panache i inne
            szerokofiszbinowe firmy.
            Nie masz nawet delikatnego śladu, gdzie fiszbina celuje? Jeju
            szczęściara jakaś. Ja mam odciski i to bardzo mocne naet po
            skarpetkach:-) Jak dasz radę to poczekaj jeszcze na odpowiedzi
            innych dziewczyn, bo ja jeszcze mało wiem:-/
            • nathalie01 Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 26.09.08, 11:48
              mam się dopisać do tego wątku? i co tam zamieścić? ;-)
              • figa84 Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 26.09.08, 11:58
                Opisz jak stanik wygląda. Czy wg. Ciebie dobrze się trzyma w tym
                rozmiarze. Róznie dziewczyny opisują. Wejdź i poglądaj co i jak
                piszą. Zawsze to dla nastepnych jakis punkt zaczepienia. Moim
                zdaniem to jeden z piękniejszych M&S jaki widziałam, więc warto o
                nim napomnieć:-)
          • polka_w_brukseli Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 26.09.08, 16:38
            Nathalie pewnie jeszcze nie wie co to odbite fiszbiny bo ten wyglada na pierwszy stanik, na razie nie noszony ;) A propos, moim skromnym zdaniem jesli chce sie przekonac czy stanik jest wygodny i go ubiore na godzine lub dwie, nie biegam, tylko sobie siedze spokojnie w domku to wcale to nie kwalifikuje go jako noszonego. W koncu w sklepie przymierza sie staniki i trzeba sie liczyc z tym, ze ten co kupuje moglo miec na sobie np. 20 kobiet. W takim kontekscie noszenie stanika godzine przez jedna osobe to pikus...

Co do tego stanika, uwazam ze mozna zostawic, zwlaszcza ze jest sliczny. Chyba ze masz wysokie wymagania i chcesz miec w szafie wylacznie idealne staniki. Ja bym zostawila. Figa racje ma ze fiszbiny moga byc troche waskie, mozna sprobowac je ciut rozgiac co powinno zlikwidowac marszczenie, ale uwazaj bo splyci to miske - trzeba ostroznie zeby sie nie zrobila za mala.

Co jeszcze... na oko tez mi wygladasz na typ raczej szerokofiszbinowy, ale jak wiemy na oko to chlop w szpitalu i tak dalej. Wyrokowac nie bede bo nigdy nie przymierzalam M&S i nie wiem jak wypadaja ich fiszbiny.

Czyli - zostawiamy i sie prostujemy :)
            • figa84 Re: Komentarze dla Nathalie01 n/t 26.09.08, 22:01
              Ogólnie z M&S to podobno loteria. Raz wąskofiszbinowce, raz szeroko.
              Trzeba niestety mierzyć te staniki i wpisywać do tabeli, do wątków
              producenta. Moje 2 oceniam jako szerokofiszbinowce. Dodatkowo
              problem jest brak ich nazw, a jedynie długie cyferkowo-literkowe
              oznaczenia.
              Jeśli ten stanik ma 13cm szerokości fiszbiny i wydaje się nam ciut
              za wąski to ja skłaniałabym się do szerokofiszbinowców. Niesety
              trzeba mierzyć;-/
    • zawsze_zielona Komentarze dla kamillawhite n/t 01.10.08, 19:13

• elmilinden Czy to nie błąd z tą Pollyanną? 01.10.08, 19:26
        Bo nie wiem, co komentować tak szczerze pisząc;)

Biustonosz na zdjęciu wydaje mi się niekompatybilny ze względu na fason. Takie
        wysokie balkoniki nie najlepiej wyglądają na niedużym biuście w takim kształcie.
        Lepsze są plunge, half cupy i inne wymysły, które klasycznym balkonem nie są. I
        nie wiem, czy mnie zdjęcie nie myli, ale fiszbiny chyba są trochę za wąskie...

• kamillawhite Re: Czy to nie błąd z tą Pollyanną? 01.10.08, 22:16
          Nie wiem czy nie wkradł się jakiś błąd, bo ja nie mam Pollyanny, tylko Pour Moi Destiny.

elmilinden napisała:

> Bo nie wiem, co komentować tak szczerze pisząc;)

Właśnie o to chodzi, że nie wiem co z tym stanikiem jest nie tak... Myślałam, że po prostu miski za duże (obwód zbyt ciasny - nie linczujcie mnie za ten tekst ;)) Fiszbiny wydają mi się ok, ale oczywiście mogę się mylić...

Skoro nie ten model, to St Tropez też się pewno nie sprawdzi? Mam polować na coś w stylu Freyi Arabelki, czy Rio? Bo ja już całkiem zgłupiałam z tymi wszystkimi modelami, stylami, fasonami i rozmiarami. Koń ma za mały łeb a co dopiero ja ;)
          • inkageo Pour Moi - kamillawhite 02.10.08, 09:25
            Ja mam takie same wymiary i właśnie czekam na ten stanik (Pour Moi Destiny). Mam
            już w domu wersję padded i leży dobrze, ale 65c jest na granicy zamałości (w
            każdym razie możesz spróbować). Zapomnij o Rio i Arabelli bo te modele to
            wielkomiseczkowce i są produkowane od 60dd (duuużego 60dd). Próbuj może Panache
            Flamenco 60d/60dd (to jedyny stanik w którym ja dobrze wyglądam, chociaż piękny
            nie jest, ale pod ubraniem ok). Mam jeszcze Elle Macpherson Notorious 65c i
            ładnie leży, chociaż mógłby być ciut większy, ale nie o rozmiar. Sprawdź jak
            jest z fiszbinami w tym Pour Moi, mój padded ma bardzo miękkie i podatne na
            rozszerzanie się po zapięciu na sobie stanika. Rozjeżdżają się na boki, więc je
            sobie dogięłam trochę..
            Nie polecam St Tropez (ani miękkiego, ani usztywnianego). Miękki ma baaardzo
            dziwne miseczki i baaardzo wąskie fiszbiny (z tego co pamiętam jakieś 10,5 cm),
            a usztywniany jest baaardzo wygąbkowany i ma szerokie fiszbiny.. Gdzie tu
            konsekwencja ;)
            • kamillawhite Re: Pour Moi - kamillawhite 02.10.08, 14:15
              Panache flamenco nigdzie nie potrafię znależć w moim rozmiarze, z elle
              macpherson chyba też nie jest zbyt łatwo...
              wniosek jeden odsyłam ten i szukam dalej co może być na mnie...

P.S dalsze rady mile widziane ;)
              • inkageo Re: Pour Moi - kamillawhite 02.10.08, 15:05
                Rzeczywiście trudno upolować te staniki.. Mi się jakoś udało. Łącznie
                przymierzyłam już ponad 30 modeli w rozmiarach 65c/60d/60dd i nic więcej na mnie
                nie pasuje..
                • kamillawhite Re: Pour Moi - kamillawhite 02.10.08, 15:14
                  No to mnie pocieszyłaś... Próbowałas może Panache Tango plunge, lub
                  Harmony? Właśnie nad nimi się w dalszej kolejności zastanawiam...
                  • ma_lgosia Re: Pour Moi - kamillawhite 02.10.08, 17:46
                    Może się mylę, bo mam małe doświadczenie, ale wydaje mi się, że można byłoby jeszcze zagarnąć trochę z boków do stanika. Właściwe to poradziłabym pochylić się dość mocno do przodu, zagarnąć z boków i spod pachy do stanika ile się da i stanąć prosto. Może wtedy miski bardziej by się wypełniły (przede wszystkim w dolnej części)?
                  • inkageo Re: Pour Moi - kamillawhite 02.10.08, 19:20
                    Mierzyłam tango plunge 60dd i było kiepskie, wszystkie plunge leżą na mnie źle
                    (płaskie kacze dzioby), balkonetki lepiej. Harmony nie mierzyłam. Na mnie dobrze
                    wyglądają tylko staniki z poziomym cięciem. Te którym dolna część miseczki łączy
                    się z ramiączkiem marszczą się tak jak Tobie Destiny, ale ciągle próbuję ;)
                    Wiesz nawet po pierwszym zachwycie, że wreszcie się stanik nie marszczy, czar
                    pryskał po założeniu bluzki bo okazywało się, że jestem zupełnie płaska.. Efekt
                    we Flamenco i Notorious w miarę akceptuję, ale do niektórych ubrań i jak chcę
                    dobrze wyglądać zakładam stare Intimissimi ;)
        • kamillawhite Re: Czy to nie błąd z tą Pollyanną? 01.10.08, 22:17
          Nie wiem czy nie wkradł się jakiś błąd, bo ja nie mam Pollyanny, tylko Pour Moi
          Destiny.

elmilinden napisała:

> Bo nie wiem, co komentować tak szczerze pisząc;)

Właśnie o to chodzi, że nie wiem co z tym stanikiem jest nie tak... Myślałam, że
          po prostu miski za duże (obwód zbyt ciasny - nie linczujcie mnie za ten tekst
          ;)) Fiszbiny wydają mi się ok, ale oczywiście mogę się mylić...

Skoro nie ten model, to St Tropez też się pewno nie sprawdzi? Mam polować na coś
          w stylu Freyi Arabelki, czy Rio? Bo ja już całkiem zgłupiałam z tymi wszystkimi
          modelami, stylami, fasonami i rozmiarami. Koń ma za mały łeb a co dopiero ja ;)
      • sophie999 Re: Komentarze dla kamillawhite n/t 03.10.08, 21:44
        Gdyby miał ścisły obwód i dobre fiszbiny, to może bym zostawiła, licząc na to, ze się wypełni. Ale fiszbiny trudno ocenić, bo ucięłaś tak zdjęcie, że nie widać, ile przed pachą się kończą, ja przynajmniej nie widzę. Jak go ściągasz, to masz ślady poza obrysem piersi? czy wchodzą na pierś? No i nie jestem pewna, czy fajny kształt Ci robi? Bo to 3 najważniejsze rzeczy_obwód, fiszbiny i kulkowaty kształt:)
        Harmony to był mój pierwszy stanik. 28D (68/82), i jeszcze do niedawna wydawało mi się że jest dobry. dopiero jak przymierzyłam w sklepie 28DD, zrozumiałam, że mój jest za mały. Ale ten pierwszy 28d na początku mocno się marszczył. Po ok 2 tygodniach marszczenia zniknęły:) Mi jako pierwszy stanik bardzo odpowiadał. Ale problem jest taki, że on jest generalnie rozciągliwy:/ mój biały uważam za ścisły, ale on chyba jest z ebaya, więc to mogła być stara seria. Natomiast ten 28DD, który mierzyłam w sklepie, ścisły nie był...
        Również polecam Flamenco, jesli dopadniesz. I może Pollyannę?
    • zawsze_zielona Komentarze dla a_girl n/t 01.10.08, 19:30

• elmilinden Re: Komentarze dla a_girl n/t 01.10.08, 19:33
        Moim zdaniem powinnaś przymierzyć 30E i byłby lepszy:)

Ewentualnie 30F gdyby E był zbyt mały.

Z przodu wygląda ok, ale moim zdaniem z fiszbinami i ogólnie stanikiem coś jest
        nie tak, z boku kształt piersi jest dziwny...

• zawsze_zielona Re: Komentarze dla a_girl n/t 01.10.08, 21:08
        Też mi się wydaje, że 30E leżałby lepiej. Ten stanik nie układa się tak, jak
        powinien.
        • a_girl Re: Komentarze dla a_girl n/t 01.10.08, 22:20
          Mi też się nie podobało z boku :). Wczoraj już po wysłaniu fotek jakoś tak
          wpadło mi do głowy, że może coś nie tak jest z obwodem... I rzeczywiście - bez
          trudu zapięłam się na ostatnią haftkę. Dzięki temu mogłam podciągnąć trochę
          wyżej ramiączka i wyskoczyły mi wielkie buły. Czy to może być faktycznie kwestia
          luzów obwodowych, czy jakieś herezje tu głoszę? ;) Bo wymieniłam dziś na
          Pollyannę 28FF i chyba jest w miarę ok. Lepiej wygląda pod bluzką (tzn biust
          patrzy w górę, nie w dół :) ), miseczki są wypełnione. Jedyną wadą jest masakra
          mostka końcami fiszbin :(. Jak dorwę aparat współlokatorki, to wrzucę fotki w
          tej polly :)
          • quleczka Re: Komentarze dla a_girl n/t 02.10.08, 18:55
            > Jedyną wadą jest masakra mostka końcami fiszbin :(

to czasem samo przestaje gniesc...jesli to boli to mozesz sobie wlozyc
            tymczasowo pod stanik w tym miejscu taki zwykly platek kosmetyczny do
            demakijazu...wtedy tak nie ociera skory.

a jak nie przestanie gniesc to trzeba odgiac koncowki fiszbin na mostku i tyle :)
            • figa84 Re: Komentarze dla a_girl n/t 02.10.08, 20:39
              Moim zdaniem jest ok. Zapinasz się bez problemy w tym 28?
              Przeraża mnie to zabudowanie tego stanika:-/ Fotki godne wysłania do
              producenta, bo przecież spokojnie mógłby być nieżej zabudowany.
              • a_girl Re: Komentarze dla a_girl n/t 02.10.08, 21:29
                zapnę się nawet i na drugą haftkę. ale wygodniej mi na tej najluźniejszej i tak
                noszę. zabudowany to on rzeczywiście jest, ale znad umiarkowanego dekoltu nic
                nie wystaje, więc się nie czepiam. bardziej przeszkadzają mi te ramiączka na pół
                ręki - moja babcia ma podobne :p.
                ale wszystko to blednie w obliczu niezaprzeczalnych faktów - mam pierwszy dobry
                stanik i fiszbiny na mostku mi się uspokoiły. jest pięknie ;)
                • figa84 Re: Komentarze dla a_girl n/t 03.10.08, 17:22
                  Joankob dokończył moją myśl poniżej:-)
      • 2tea Re: Komentarze dla a_girl n/t 03.10.08, 11:32
        Wygląda, że super pauje, szkoda tylko, że taka zabudowana.
        • joankb Re: Komentarze dla a_girl n/t 03.10.08, 12:11
          Baardzo namawiam na spróbowanie 30-ki, pewnie E. Sam stanik (fabrycznie) jest po
          prostu mniej pancerny, 30-ka będzie miała odpowiedniejszą dla Ciebie miskę i nie
          będzie to sięgało tak wysoko. Ja jestem baardzo ściśliwa, 60-kę dopinam bez
          problemu, pod biustem mam 70 i kupuję 30-ki, lepiej leżą. Na dodatek Pollyanna,
          zwłaszcza karmelowa należy do ciaśniejszych staników.
    • zawsze_zielona Komentarze dla margot022 n/t 02.10.08, 19:50

• m.mada Re: Komentarze dla margot022 n/t 02.10.08, 20:24
        Wiesz co oba leżą niefajnie. Ten drugi płaszczy i rozciąga biust na boki,
        wygląda też jakby miał za wąskie fiszbiny, może byś musiała spróbować C? Ten
        drugi też wygląda trochę jak za mały, albo zupełnie nie kompatybilny, ale raczej
        widzi mi się na za mały.
        • figa84 Re: Komentarze dla margot022 n/t 02.10.08, 20:33
          Mi ten biały wydaje się za nisko założony. Jeśli fiszbina po zdjęciu
          nie jest odbina poniżej piersi to jest jakiś niekompatybilny. Musisz
          to niestety sprawdzić.
          Ten drugi 70B wygląda na za mały. Nie wiem czy 70C rozwiązałoby
          sprawę, bo jest dość szeroki na mostku.
          Ja na Twoim miejscu próbowałabym nadal z Panache. Możesz też
          spróbować niektórych M&S.
          • polka_w_brukseli Brazowy bardzo za maly, Daisy mniej za maly 02.10.08, 21:15
            Probowalabym malomiskowe DD z szerokofiszbinowych.
      • megiddo0 Re: Komentarze dla margot022 n/t 02.10.08, 21:49
        moim zdaniem oba staniki sa za male i maja za waskie fiszbiny
      • 2tea Re: Komentarze dla margot022 n/t 03.10.08, 14:29
        Też mi się wydaje, że biały jest za nisko założony, a pewnie jak
        założysz wyżej to fiszbiny będą się wbijały w piersi. Poszukaj
        czegoś z szerszymi fiszbinami.
        Skoro piszesz, że w brązowym piersi Ci uciekają, to pewnie obwód
        jest za luźny i miska za mała.
      • vicky1 Re: Komentarze dla margot022 n/t 06.10.08, 18:37
        Ten brązowy spłaszcza, nie pasuje, zły obwód i generalnie nieciekawie
        Ten biały o wiele lepszy. Zmarszczka powinna się wypełnić jk będzie migracja
    • joankb Komentujemy dla dalias 07.10.08, 12:05
      • m.mada Re: Komentujemy dla dalias 07.10.08, 12:28
        On jest za mały, bardzo za mały.
        • effuniak Re: Komentujemy dla dalias 07.10.08, 12:40
          Bardzo bardzo za mały :)
          • 2tea Re: Komentujemy dla dalias 07.10.08, 12:54
            Fiszbiny nachodzą na piersi, miseczka o wiele za mała. Pollyanna
            jest raczej małomiseczkowa i mocno spłaszcza.
      • joankb Re: Komentujemy dla dalias 07.10.08, 13:05
        Pollyanna jest małomiseczkowa, ale nie o tyle...
        Nie masz jakiegoś w miarę dobrego stanika w obwodzie nawet 70? Moim zdaniem
        powinnaś się zmierzyć jeszcze raz - w czymś co jako tako biust zbiera. Masz
        wszędzie mnóstwo wiele zapasów, ale naprawdę ciężko ocenić co byłoby dobre.
        • polka_w_brukseli Zgaduj-zgadula 07.10.08, 14:27
          Co nosilas do tej pory? Ja bym radzila w sklepie stacjonarnym poprzymierzac
          staniki w obwodzie 70, cos scislego na najluzniejszej haftce powinno sie
          znalezc. Zaczelabym od 70DD, tylko porzadnie wygarniajac. I zwracaj uwage na
          fiszbiny, te sa faktycznie za waskie.
          • dalias Re: Zgaduj-zgadula 07.10.08, 15:06
            Dziekuje wam bardzo. Do tej pory nosiłam 75B i tylko push-upy.
            Czyli celować w 70..... a ja właśnie kupiłam na allegro evę 65D,
            cholera wtopiłam...... Moze ktoś jeszcze sie wypowie, bardzo by mi
            zależało teraz już nie tyle na ocenie co na poradzie jaki model
            szukać. Jeszcze raz dziękuję:)
            • joankb Re: Zgaduj-zgadula 07.10.08, 18:09
              Evę to na pewno będziesz miała do sprzedania, jest jeszcze mniejsza.
              Przejdź do sklepu, byle jakiego w sumie. Weź 70C - i jak będą to D. Miękkie! Nie
              patrz na nic tylko na wielkość miski.
              Z 65 będziesz miała przynajmniej DD, jak nie E z mniejszych miseczkowo. Ale da
              się to ocenić jak w miarę dopasujesz wielkościowo jakąś 70-kę.
      • klezmatics Re: Komentujemy dla dalias 07.10.08, 15:21
        Zdecydowanie za mała miseczka (DD? Może nawet od razu E, z wizją migracji?)
        No i celowałabym, nawet w większej miseczce, w coś bardziej szerokofiszbinowego
      • zawsze_zielona Re: Komentujemy dla dalias 07.10.08, 17:47
        Za mala miska, sprobuj 30DD. Fiszbiny sa za male, bo miska za mala.
    • dalias Re: Zgaduj-zgadula 08.10.08, 09:59
      tak, zmierzyłam sie luźno, naprawdę luźno.
    • joankb Komentarze, certain_whatsit 09.10.08, 14:16
      • zawsze_zielona Re: Komentarze, certain_whatsit 09.10.08, 19:05
        Coranto za male, ale ladny ten stanik. Moze 30E?
        Revel tez za maly, ale przepiekny. Zdaje sie, ze 30 nie robia z tego modelelu..
        Tu bylby dobry 30DD pewnie.
        Pavillon to samo co Revel. Czy on jest poluszytwniany? Chyba stad te dzioby..
        Arabelka niezla, ale masz w niej buly pod pachami. 30DD byloby jeszcze za duze,
        ale chyba zmierzasz w tym kierunku;)
        • certain_whatsit Re: Komentarze, certain_whatsit 09.10.08, 21:05
          Na razie postanowiłam go nie wymieniać, po prostu odesłałam, ale
          może kiedyś faktycznie spróbuję z innym rozmiarem. Tyle że te
          ramiączka takie długaśne... I obwód mógłby być ciaśniejszy,
          spokojnie zapinam się na ostatnią haftkę w tej trzydziestce.
          Tak, zarówno Revel jak i Pavillon są od 32. Pavillon ma u dołu
          usztywniacz, ale dość miękki - bardziej jak w Antoinette niż w
          Aragonie.
          Co do buł - tłumaczę sobie, że to mięśnie, bo pół roku wgarniania i
          nic :) Zwłaszcza, że buła jest głównie z jednej strony - może to od
          tenisa? Arabelle mam różniaste - 65D, 60DD i 60E, noszę zależnie od
          humoru. 65 spokojnie zapinam nam ostatnią haftkę, 60 zresztą też :(
          Dzięki za komentarz :)
      • pitupitu10 Re: Komentarze, certain_whatsit 09.10.08, 19:50
        Ale masz fajną tapetę. :)

ekhem.. tak... Elle wszystkie za małe, Arabella śliczna, ale chyba robi się
        leciutko za mała. Dlaczego masz bułkę podpachową tylko z jednej strony hmm?
        • plica Re: Komentarze, certain_whatsit 09.10.08, 20:30
          czemu te elle maja takie szerokie mostki :( podobaja mi sie bardzo. tutaj oczywiscie wszystkie trzy za małe.
          swietne zdjecia podbluzkowe. w sumie to jestem w stanie kupic jakis mniej ladny stanik, ktory super wyglada pod bluzka :) tutaj test zdaje tylko arabelka, jednak na Twoim miejscu nosilabym juz te wieksza.
          • certain_whatsit Re: Komentarze, certain_whatsit 09.10.08, 21:14
            No właśnie, zdjęcia podbluzkowe od razu studzą zapał. Arabelka 60E
            też się do tego zalicza - brzydkie to ale dobrze robi :)
            Dzięki za odzew:)
        • certain_whatsit Re: Komentarze, certain_whatsit 09.10.08, 21:09
          Dzięki, z Almi Decor :)

Wszystkie Elle odesłałam, rzecz jasna. I wyczekuję Effuniaków jak
          kania dżdżu. Co do tej bułki - kombinuję, że to może mięsień od
          tenisa, bo za cholerę nie chce się wgarnąć ;)
          Dziękuję pięknie za komentarz!
          • certain_whatsit to było do pitupitu :) 09.10.08, 21:16
            Wybaczcie, coś mi się chyba źle postnęło :o
      • 2tea Re: Komentarze, certain_whatsit 10.10.08, 09:47
        Jak przeglądam, co piszecie o Elle to wydaje mi się, że większość
        spłaszcza i wcale nie wypycha piersi do przodu i ich nie eksponuje,
        co potwierdza się na zdjęciach. Część dziewczyn zachwala Elle, mi
        też się strasznie podobają, np. Coranto, ale chyba nie warto ich
        kupować, bo nie robią pożądanego efektu. No może 1 czy 2 modele,
        ale reszta się nie sprawdza :(
        • certain_whatsit Re: Komentarze, certain_whatsit 10.10.08, 14:59
          Tak, one w moim odczuciu kompletnie nic nie robią, wręcz pogarszają,
          a przoduje w tym Coranto. Może gdyby miski były jeszcze większe? A i
          tak wzięłam miskę więcej niż zwykle. Tak więc w moim przypadku nie
          nie powinno być 65DD, tylko E czy nawet F. Ale to chyba jednak
          kwestia konstrukcji - moim piersiom nie odpowiada pionowy szew, wolę
          skośne, jak we Freyach.

Ale gdybym trafiła na Elle na początku mojej stanikowej kariery, na
          pewno by mi się podobały, tyle że zachodziłabym w głowę, skąd u
          innych dziewczyn te peany na temat nowego rozmiaru i kształtu piersi
          weń przyobleczonych ;)
          • 2tea Re: Komentarze, certain_whatsit 10.10.08, 19:59
            To już wiem na pewno że Coranto sobie nie kupię, a tak mi się
            podobało...
    • joankb Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 14:46

• joankb Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 14:48
        Emily przyszła bez załączników, proszę o dosłanie :))
        • polka_w_brukseli Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 15:41
          Sugeruje i wiekszy obwod, i wieksza miske, np 30F.
        • mag-ia1 Re: Komentarze dla mag-ia1 10.10.08, 09:03
          wysłałam jeszcze raz Emily, powiem szczerze,że głupieję coraz bardziej:(za
          chwilę muszę je odesłać i zrobić rezerwację, a mam taki mętlik w glowie:(

P.Monika z Brastopu napisała,że 28F i 30E mają takie same miski:), dziewczyny z
          Biuściastych napisały,że
          28F = 30DD,
          a 30E będzie miało miski większe od 28F.

Sprawdziłam w tabeli rozmiarów i potwierdza się z tym co napisały dziewczyny, no
          to jak to właściwie jest?

To moj pierwszy zakup i taki galimatias. Zamiast nowych stanikow będę musiała
          kupić okulary, bo od gapienia się w ekran i czytania o rozmiarach misek wzrok mi
          siada:(

Mam nadzieję,że zdjęcia Emily dojdą, bo leży lepiej niż Portia:)

PortiE wymieniam na Princess, ale o niej piszą,że malomiseczkowiec , więc też
          rozmiar będzie na "chybił trafił"
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 18:59
        Jesli za ciasny obwod to trzeba wziac wiekszy, czyli 65(30). IMO miska tez za
        mala. Zgadzam sie z Polka, sprobuj 30E.
        • plica Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 20:28
          wez sproboj 65e I 65f. wcale sie nie zdziwie jak to drugie bedzie dobre
          • zooba Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 21:19
            Ja mam wrażenie, że przede wszystkim jest za nisko założony, a pewnie po
            podciągnięciu okaże się za mały.
        • mag-ia1 Re: do zawsze_zielona 10.10.08, 08:55
          "Zgadzam sie z Polka, sprobuj 30E."

ale Polka napisała,żeby wziąć "30F"?
          • zawsze_zielona Re: do zawsze_zielona 10.10.08, 12:03
            Ja przeczytalam 30E, sorry. Chodzilo mi o 30E. Juz tlumacze dlaczego. 28F jest
            na 86.5 w biuscie czyli bedzie odpowiednikiem 30DD. Ty masz 88 w biusice, wiec
            30E powinno byc Ok. Jak bedzie, to sie dopiero okaze w dobrym staniku.
        • bibea Re: Komentarze dla mag-ia1 11.10.08, 11:03
          pierwsze primo: wow! na dużobiuściaste, marsz! ;)

drugie primo: masz wymiary porównywalne z moimi. bo ja mam 72/89-90. i niektóre
          30e są za małe. więc w żadnym wypadku 30e. minimum 30F!

trzecie primo: w tej portii to ci się cała pierś mieszci? bo z przodu to
          wygląda, jakby bidulka uciekała do środka w okolicy mostka...

pozdrawiam
      • pitupitu10 Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 19:46
        On jest jakoś nisko założony, ramiączka pewnie niewyregulowane.
        • magnolia_83 Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 22:21
          zgadzam się z dziewczynami - wymień na mniejszy obwód i na większą miseczkę bo
          ta niemiłosiernie wrzyna ci się w piersi..
          Wymienisz, podeślesz fotki i miejmy nadzieje że już będzie gut ;D
          • magnolia_83 Re: Komentarze dla mag-ia1 09.10.08, 22:23
            magnolia_83 napisała:

> zgadzam się z dziewczynami - wymień na mniejszy obwód i na większą miseczkę bo
            > ta niemiłosiernie wrzyna ci się w piersi..
            > Wymienisz, podeślesz fotki i miejmy nadzieje że już będzie gut ;D

Edit: z rozpędu napisałam źle! :p wymień na większa miseczkę (bo 28 to
            najmniejszy obwód) i to powinno wystarczyć
      • joankb Re: Komentarze dla mag-ia1 10.10.08, 09:40
        Emily leży bardzo dobrze. Jeśli faktycznie nie możesz nosić 28-ki to według mnie
        z miskami będzie tak: 30E będzie miało nieco mniejsze niż to 28F, ale nie o
        rozmiar; 30F będzie miało o rozmiar większe. Dla mnie Emilka czekoladowa miskowo
        była dobra zarówno 30F, jak i 28FF. Tyle, że według mnie to potworny
        rozciągliwiec był. Może w tym kolorze coś się zmieniło.
        • mag-ia1 Re: Komentarze dla mag-ia1 10.10.08, 09:46
          jak to?
          "30E będzie miało nieco mniejsze niż to 28F"

ja nie chcę mniejszych:(

jeśli dobrze kojarzę, masz wymiary podobne do moich 72/88
          • polka_w_brukseli Re: Komentarze dla mag-ia1 10.10.08, 11:05
            Ja nie rozumiem jak biust Twoich gabarytow sie miesci w 28F, czyli rozmiar ktory
            niby ja nosze, a wygladam zupelnie inaczej (skromniej). Czy mozesz potwierdzic
            ze fiszbiny znajduja sie w zalamaniu pod piersia, a nie tak jak u tej pani?
            tnij.org/bxu9 Bo jesli obwod jest bardzo ciasny to mozliwe ze nie
            podciagnelas go wystarczajaco wysoko. Mam wrazenie ze jesli stanik bedzie
            porzadnie zalozony to wyjdzie ze miski sa makabrycznie male.

Bardzo prosimy o update. Moim zdaniem 30DD byloby mega male, 30E z
            duzomiseczkowcow ok, a poza tym to 30F. Ale zdaj nam najpierw raport z
            podciagania i wygarniania.
            • mag-ia1 Re: Komentarze dla mag-ia1 10.10.08, 13:28
              staniki są założone wg mnie porządnie, fiszbiny w załamaniach, powygarniane,
              powytrząsane:)
              Może to kwesta tego,że zdjęcie robiłam sobie sama /nie miałam odwagi poprosić
              męża:)/, odległości, światła i stąd to wrażenie obfitości biustu, poza tym ja
              mam więcej niż ty w biuście, więc musi wyglądać inaczej:)

Sama oglądając swoje zdjęcia w Emily, aż się uśmiechnęłam,że taki wielki:), a w
              Porti już taki nie jest:(
              Do tego tak Emily jest cieniusieńka i kremowa, a na zdjęciu wygląda na jakąs
              grubszą, jak wywatowana:)
              • polka_w_brukseli Jak juz zamowisz jakies 30E i 30F 10.10.08, 14:33
                To koniecznie wyslij zdjecia, jestem bardzo ciekawa.
          • joankb Re: Komentarze dla mag-ia1 10.10.08, 11:29
            Mam trochę mniej pod biustem (70), nieco więcej w biuście (92). Mój najbardziej
            typowy rozmiar to 30F (duże) lub 30FF (z nieco mniejszych misek). 30-tki
            polecam, jeśli chodzi o literkę to doradzałabym zamówienie obu - i 30E i 30F,
            masz zdecydowaną tendencję do miski o rozmiar większej niż tabelkowo, pewnie
            będzie to F - dobre albo nieco tylko za duże.
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla mag-ia1 10.10.08, 12:10
        Emily lezy dobrze. Z przeliczaniem misek w gore bywa roznie. Teoretycznie
        powinno sie isc o dwie ale czasem wystarczy o jedna. Tu byc moze 30E bedzie dobre.
        Portia IMO w 30F bedzie sie marszczyc, ale 30E moze byc na styk z tendencja do
        zamalosci. Zakladajac, ze to Twoj pierwszy stanik moze lepiej zainwestowac w
        cos, co jest troche wieksze? Chyba wiec wycofuje 30E z Porti i naprawde zgadzam
        sie z Polka co do 30F:)
    • joankb Dla llkllk 10.10.08, 13:30
      • mefistofelia Re: Dla llkllk 10.10.08, 15:10
        stanik rozmiarowo dobry i ladnie sie uklada. jedyny feler to to, ze strasznie
        zabudowany. jesli ci to przeszkadza, mozliwe, ze 65tka moglaby byc odpowiednio
        scisla. wtedy z rio powinno pasowac E a z innych F.biustonosze o mniejszych
        literkach nie siegalyby ci tak wysoko.
        • zawsze_zielona Re: Dla llkllk 10.10.08, 15:19
          Lezy niezle, ale takiemu zbudowaniu mowie stanowcze NIE. Ale jesli Ci nie
          przeszkadza...
          Przymierzalas 30E/F?
          • llkllk Re: Dla llkllk 10.10.08, 18:47
            Rzeczywiście, jak go założyłam pierwsze wrażenie było takie, że jest okropnie
            wysoko zabudowany, ale w sumie nie przeszkadza mi to. Traktuję go jako stanik
            "ortopedyczny", wiem że to nie wyklucza tego żeby był bardziej hmm... sexy, ale
            jakoś w tym momencie mi na tym nie zależy. Chcę przede wszystkim przywrócić
            piersiom ładny wygląd kiedy są bez wsparcia biustonosza ;)
            To mój pierwszy wybór jeśli chodzi o Rio, nie przymierzałam go w innych
            rozmiarach. Miałam za to okazję wcześniej mieć na sobie różne 65tki, ale o niebo
            lepiej czuję się w 60stkach.

Bardzo dziękuję za opinię :)
            • joankb Re: Dla llkllk 10.10.08, 18:51
              Zima zaraz będzie... i to pierwszy stanik. Zostaw, ładnie się układa
              To zabudowanie to zaczyna strasznie przeszkadzać po jakimś czasie, jak już biust
              ładnie wygląda. No i im cieplej, tym bardziej...
              • llkllk Re: Dla llkllk 10.10.08, 18:54
                Stanik zamiast golfu czy szalika? Czemu nie... ;)
                • 100krotna Re: Dla llkllk 10.10.08, 19:34
                  Z moich obserwacji wynika, że "bułki" na plecach są raczej związane z budową
                  stanika a nie ciasnością obwodu. W ostatnio zdobytym M&S nie mam bułek na
                  plecach wcale - a jest ciaśniejsze niż freya robiąca cudne wałeczki. Swoją
                  drogą, owa freya zaczęła je robić całkiem niedawno (i nic już z tego nie
                  rozumiem. Spróbuję to niedługo zobrazować dokładnie w galerii.
        • magnolia_83 Re: Dla llkllk 10.10.08, 21:23
          zostaw go sobie bo ładnie lezy. Tak jak mówisz niech to będzie taki
          "ortopedyczny" stanik :)
          A z czasem jak juz biuścik się ułoży kupisz sobie cos zniewalającego i nie
          bedziesz się musiała martwic że za kilka tygodni twój rozmiar się zmieni i
          stanik będzie juz za mały ;)
      • pitupitu10 Re: Dla llkllk 11.10.08, 19:54
        Jak dla mnie jest na granicy zamałości. Masz bułki, ale one nie mają miejsca,
        żeby wrócić na miejsce. Sama nie wiem...
        • llkllk Re: Dla llkllk 12.10.08, 16:56
          W sumie miałam podobne wrażenie jeśli chodzi o większą pierś (prawą). Czyli
          radziłabyś wymienić na rozmiar z większa miską?
          I tak już po ptokach bo w wielkiej euforii na początku poobcinałam metki, ale
          może się jakoś sprężę i kupię jeszcze jedno...jakoś? :>
          • llkllk Re: Dla llkllk 12.10.08, 16:59
            Tfu! miałam na myśli lewą pierś :)
            • zawsze_zielona Re: Dla llkllk 12.10.08, 19:01
              IMO wieksza miska bedzie za duza. Ponos, jako stanik ortopedyczny. Za jakis czas
              dopadnie;) Cie migracja i wtedy poszukasz wiekszej miski.
              • zawsze_zielona Re: Dla llkllk 12.10.08, 19:02
                Aczkolwiek ja i tym bym Cie namawiala na ciasne 65 a nie 60. Beda lezaly lepiej
                i beda mniej zabudowane.
    • joankb Komentarze dla mmm-mm 20.10.08, 14:51

• plica Re: Komentarze dla mmm-mm 20.10.08, 20:50
        jak na moje oko fiszbina lezy calkiem w porzadku. reszta tez ogolnie do przyjecia, ale oczywiscie to nie jest ideał.
        • joankb Re: Komentarze dla mmm-mm 21.10.08, 14:03
          Leży całkiem nieźle. Co do zabudowania - to jest full-cup. I moim zdaniem jest
          to jeden z najlepszych full-cupów. Nie rozstawia, kaczych dziobów nie robi. I
          jest takim balkonikowym rodzajem full-cupa :)).
          Co do misek - możesz mieć rację. Część producentów w rozmiarze wyżej robi miski
          większe powierzchniowo, a nie głębsze. Czemu to ma służyć - trudno zgadnąć,
          zwłaszcza w naszych, małych rozmiarach.
          Porządnie głębokie miski robi moim zdaniem MM (nie wszystkie modele...),
          niektóre freyowe plunge też ujdą.
          • 2tea Re: Komentarze dla mmm-mm 21.10.08, 14:07
            Ładnie leży, szkoda jedynie, że taki zabudowany.
            • mmm-mm Dziekuje za pomoc, to moge juz zaczac nosic;) 21.10.08, 23:57
              Jeszcze sobie kupie mniej zabudowany:) Cieszy mnie ze nie musze odsylac, bo
              szczerze to sie balam ze bedzie za duzy . I tak mialam watpliwosci, poniewaz
              musialam bardzo podciagnac ramiaczka. A jakos szczegolnie wysoko osadzonego
              biustu nie mam. Za to fiszbiny naprawde niezle zmiataja do gory. Full cup zawsze
              mi sie kojarzyl z babciowymi stanikami w kolorze kremowym oraz dziobujacymi
              miseczkami. Pewnie taki z tych bardziej zabudowanych sluzylby mi za golf. Nigdy
              by mi nie przyszlo do glowy, ze bede miec stanik z mniej wycietym dekoltem niz w
              moich bluzkach, ktore i tak nie sa zbytnio wydekoltowane. W kazdym razie dzieki
              za rady, dziewczyny.
    • joankb Komentarze dla 3mkm3 23.10.08, 11:14
      • joankb Re: Komentarze dla 3mkm3 23.10.08, 16:37
        Ten stanik jest chyba zwyczajnie za duży, dociągnęłaś go ramiączkami, zrobił się
        wysoki, no i zmarszczek też nabył. Z tym, że mniejszy (65DD) może okazać się za
        mały.
        Co jeszcze przymierzałaś/nosisz? Rio jest raczej dużomiseczkowe, może z innych
        modeli 65E będzie lepsze?
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla 3mkm3 23.10.08, 18:24
        Tez mi sie wydaje, ze za duzy. Sprobuj 30DD, Rio ma wielke michy.
        • 3mkm3 Re: Komentarze dla 3mkm3 28.10.08, 00:06
          65E mam jeszcze plunge M&S, taki kremowy w różowe kwiatki, z tym że on chyba
          jest niekompatybilny albo też ma jakieś wielkie michy :/
          • 3mkm3 Re: Komentarze dla 3mkm3 28.10.08, 00:20
            Przymierzyłam tego M&S przed chwilą i w sumie już nie leży tak tragicznie.
            Prześlę fotki również w nim i może w końcu wybiorę się do Milli na jakieś
            przymiarki.
    • zawsze_zielona Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 13:29

• m.mada Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 13:33
        Za duży to on mi się wcale nie wydaje, tylko zupełnie niekompatybilny. Ja bym
        odesłała.
      • anna.michal Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 15:14
        Discover nie pasują na ciebie - za małe miski, wąskie i krótkie fiszbiny. Elle,
        wygląda trochę lepiej ale w sumie równie kiepsko.
        Do bułek jest dobry stanik, który jest ścisły i boczek pod pachą ma wysoki -
        wtedy jest szansa, że będzie trzymać buły w miskach.
        • kasia_j Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 15:31
          No dobra, skoro wszystkie trzy lepiej zwrócić to zwrócę. Jakie
          konkretnie staniki macie na myśli, bo mi się już pomysły wyczerpały,
          a w moim rozmiarze jest kiepski wybór? Freya odpada, mierzyłam
          wszystko, co możliwe w rozmiarze 28D i nic nie pasowało. Tabelkowo
          mam 28C (68/77).
          • inkageo Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 16:19
            A panache flamenco 28d? Jest trudnodostępny, ale warto spróbować!
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 15:37
        Elle:
        za nisko zalozone i przez to zle wyregulowane ramiaczka. Proponuje zalozyc
        stanik tak, by fiszbiny byly dokladnie pod biustem, wygarnac piersi spod pach do
        miseczek i dopiero potem wyregulowac ramiaczka.

Ta dwa inne sa zwyczajnie za male.
        • megiddo0 Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 17:10
          serena-mysle ze ze 2 rozmiary za mala i chyba ma za wakie
          fiszbiny,chyba zawsze bedzie robic taki dziob, poza tym na takie
          bulki pod pachami tak jak dziewczyny pisaly potrzebujesz cos z
          wyzszymi bokami,
          moze poszukaj freyi mitzy ale nie wiem czy jeszcze ja dostaniesz i
          czy fiszbiny nie beda za waskie,
          emmanuela-jest tragicznie za mala, tez ma za waskie fiszbiny, mysle
          ze po zagonieniu bul na wlasciwe miejsce i po zwiekszeniu miski o
          jakies 2 rozmiary moglaby byc dobra
          elle-najmniej za mala z tych wszystkich, aczkolwiek tez troche, nie
          wiem czy nie jest niekompatybilna

• joankb Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 18:59
        Słabo znamy DM, na razie. Ale oba są tragicznie za małe. To 30C z Elle (dwie
        miski wyżej!!, biorąc pod uwagę małomiskowośc Elle pewnie jedną czy
        półtorej)jest też nieduże :))
        Spokojnie możesz spróbować 28D z innego fasonu, albo duużo większe C.
      • milla001 Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 20:58
        Wiesz co? jakbym siebie oglądała też po karmieniu mam piersi niepełne u góry.
        Discover bardzo, bardzo małe, widać pod pachami. Spellbound niekompatybilne, ale
        ten model chyba tak miewa częściej. Z podobnym kształtem biustu pasują mi elle :
        modele coranto, casablanca i mam nadzieję niedługo effuniaki...
        • klymenystra Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 21:18
          Moim zdaniem moglabys zaryzykowac Panache, ewentualnie cos z
          neutralnofiszbinowych (M&S chocby)- na poczatek przynajmniej- cos Ci musi ten
          biust zebrac do srodka, bedziesz migrowac, ze hej :) A te trzy sztywniaki sobie
          odpusc, jestes z nimi niekopmatybilna i sa za male.
      • edytaf5 Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 21:24
        Zgadzam sie z poprzedniczkami. Te staniki sa za male. Czasami to co jest w
        tabelce nie pasuje na biust i tyle. Musisz poszukac 28d. Bulki Ci wychodza, bo
        masz za szeroki obwod. Poszukaj w opisach stanikow takich, ktore maja naprawde
        scisly obwod.
        • kasia_j Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 21:58
          Odpuszczam sobie. W połowie listopada wybieram się do Effuniak na
          wizytę:)Dzięki dziewczyny!
          • babajaga87 Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 22:40
            Popieram przedmówczynie. Oba 28C są tragicznie za małe, ten 30C jest
            o niebo lepszy, ale to jeszcze nie to. Ja bym na Twoim miejscu
            poszukała bardzo ściśliwych 30tek, a nie 28 z większą miseczką, bo
            wydaje mi się, że potrzebujesz raczej szerszej a płaskiej miseczki.
            Albo coś z szerokofiszbinowców.

A Effuniak Ci uszyje na pewno śliczny staniczek, ale może okazać się
            za mało zabudowany do zgarniania buł. Do tego zadania poszukałabym
            czegoś wyższego.
          • edytaf5 Re: Komentarze dla kasia_j n/t 24.10.08, 05:57
            Juz mialam proponowac, zebys lepiej poprosila o cos Effuniak :) Ale dokladnie
            tak jak napisala babajaga, musi to byc cos zabudowanego pod pachami :) Ja tez
            czekam na cos takiego, bo rowniez mam niewielki biuscik ;)
    • 2tea Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 14:15
      Z tych 3 to Elle chyba najlepiej leży. Spróbuj wygarnąć buły spod
      pach do środka miski, a pewnie się okaże, że miseczka się cała
      wypełniła albo i jest za mała. Staniki Discover są niekompatybilne
      i za małe.
      • kasia_j Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 14:24
        Buły podpachowe mimo upychania uciekają:( A czy jeżeli bym
        powiększyła miskę w tych Discover to były by dobre, czy odpuścić je
        sobie?
        • 2tea Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 15:21
          Skoro piszesz, że uciekają, to pewnie obwód nie jest ścisły, bo jak
          by był wystarczająco ścisły to buły wyskoczyłyby nad miseczkami (bo
          miseczki zrobiłyby się za małe). Wypróbuj coś innego, tak jak
          dziewczyny piszą - z wysokimi bokami.
        • kizombalover Re: Komentarze dla kasia_j n/t 23.10.08, 16:55
          Mam podobne problemy jak Ty z uciekającymi wałkami. Gonię je tango II balkonetką
          (ma wysokie boki) i łapię pour moi st tropez full cupem. Generalnie szukałabym
          szerokofiszbinowych. Takimi stanikami jak Discover nigdy ich nie poskromisz ;(
    • zawsze_zielona Komentarze dla necia20 n/t 26.10.08, 17:47

• kaczencja Re: Komentarze dla necia20 n/t 26.10.08, 18:34
        Po przeczytaniu Twojego posta w wątku ratunkowym można by odnieść wrażenie, że masz napraaawdę mały biust. Na zdjęciach widzę natomiast szczupłą dziewczynę + niewielki, ale proporcjonalny biust + złe staniki. Nasz gwiazdor nr 1 - czarny i całkiem ładny koronkowiec od F&F posiada dwie zasadnicze wady. Jedna to wada domniemana, nie mam pewności, czy mam rację: ten stanik wydaje mi się wykonany z jakiejś elastycznej tkaniny. Koronka łatwo poddaje się grawitacji i w efekcie stanik nie kształtuje biustu, zaś biust kształtuje stanik. Miałam raz jeden podobny model - ładne toto było, ale po założeniu bluzki wyglądałam, jak bez stanika. Druga wada tego koronkowca to jeden szew - sądzę, że dwa lepiej zbierałyby biust. Mimo to na zdjęciu rysuje się lekka dolinka, a w poście we wspomnianym wyżej wątku pisałaś zdaje się, że na dolinkę nie masz szans - jednym słowem, moja droga, takie twierdzenie to gruba przesada.

Drugi stanik to tak jak myślałam, klasyczna Freya ze skośnym szwem. Krój, którego ofiarą pada mnóstwo dziewczyn. Tutaj nie mam wątpliwości - moim zdaniem to po prostu nie jest krój dla Ciebie. Mając 78cm pod biustem możesz spokojnie iść do sklepu i poprzymierzać jakieś 70C. Twój biust ma duże szanse lepiej wyglądać - w staniku, który odpowiednio go zbierze i podtrzyma, w przeciwieństwie do rozciągliwej koronki i miseczek o jednym szwie.
        • necia20 Re: Komentarze dla necia20 n/t 27.10.08, 18:02
          No za szczupla nie jestem, 83 w talii (w brzuchu ponad 90) a w biuscie 86cm wiec biust a brzuch.. prawie go nie widac.
          Co do mierzenia w sklepach wlasnie przemierzylam tyle juz stanikow:( i mam dosc.. moze te stacjonarne sklepy sa do niczego i trzeba jednak liczyc na zagraniczne?
      • zawsze_zielona Re: Komentarze dla necia20 n/t 26.10.08, 19:51
        Po pierwsze, uwaga ogólna. Oba staniki założyłaś dość niedbale. Pamiętaj, by
        przy zakładaniu stanika pochylić się do przodu i dokładnie ułożyć piersi w
        miseczce, wygarnąć piersi do miseczek aż spod pach. Dopiero potem wyregulować
        ramiączka. Wtedy można ocenić, czy stanik dobrze leży.

Stanik z tesco jest za mały i ma za wąskie fiszbiny. I nic nie robi z piersiami.

Freya: po pierwsze zalóż ten stanik jescze raz, tak jak napisałam na początku.
        Mnie się wydaje, że ten stanik jest za mały a zmarszczki są efektem złego
        dopasowania. W szczególności widać to na zdjęciu z boku, gdzie krawędź miski
        wbija się w pierś.
        • necia20 Re: Komentarze dla necia20 n/t 27.10.08, 18:08
          Wlasnie bardzo sie staralam wszystko wygarnac, jest mozliwosc ze wiecej nie idzie juz wygarnac..?

Bardzo mi sie spodobala uwaga ze ten z tesco jest za mały ;) baaardzo miłe :D hehe fajnie brzmi =]

Wydaje ci sie ze Freya jest za mała? mi sie wlasnie zdaje ze za duza :(
          >
          > Freya: po pierwsze zalóż ten stanik jescze raz, tak jak napisałam na początku.
          Co do wbijania w piers krawedzi to zdaje sie ze pisałyscie ze fiszbina powinna byc np. w polowie pachy, czy to o to ci chodzi? Moze jakis inny model by mi pasowal, tzn inaczej lezal ta fiszbina niz freya?

• figa84 Re: Komentarze dla necia20 n/t 27.10.08, 12:40
        Moim zdaniem tak jak poprzedniczek: ten czarny tesco za mały,
        natomiast ten Frey, albo niekompatybilny, albo niedbale założony.
        Pomysł z poszukaniem w sklepach miękkiego 70C wydaje mi się
        trafiony. Ważne żebyś najpierw sprawdzała odbwód - zapinasz stanik
        pod linią biustu, możesz mieć miski na plecach i zapiąć stanik na
        przodzie. Dopiero jak będzie się dobrze trzymał to bierz się za
        miski:-)
        • anna.michal Re: Komentarze dla necia20 n/t 27.10.08, 13:26
          Tesco za mały. Freya - załóż porządnie to się zobaczy. ;) Ale chyba to ta
          upierdliwa słynna zmarszczka. Spróbuj poszukać w sklepach miękkich 70C i 70D.
          Nie jest to proste, ale możliwe - bieliźniaki, sieciówki.
        • necia20 Re: Komentarze dla necia20 n/t 27.10.08, 18:09
          Czyli chodzi ci o to by byl dosc scisły tak? czy jeszcze jakies aspekty wchodza w gre?
      • necia20 Re: Komentarze dla necia20 n/t 27.10.08, 18:14
        Aha dziewczynki moje kochane, dziekuje za porady i czekam na kolejne jakby wam cos do glowki przyszlo.

A moglybyscie mi podac nazwy konkretnych modeli ktore pasowaly by do mojego ksztłtu piersi? i czy w tych wszystkich ktore podacie to by byl ten rozmiar 70C? Mysle aby jakies ze co najlepiej by sie wydawaly odpowiednie zamowic(ale to by musialo byc najlepiej z 1 sklepu, zawsze przynjamniej za 1 przesylke zaplace;))

Bardzo prosze o przyklady:)
    • mefistofelia komentarze dla a_girl 01.11.08, 12:26
      • polka_w_brukseli Re: komentarze dla a_girl 02.11.08, 23:18
        IMO to kwestia asymetrii. Prawa piers faktycznie przymala (ale nie o rozmiar), w
        lewej odrobina luzu (a moze to wylacznei wina ulozenia reki z aparatem?). Ja bym
        zostawila.
        • a_girl Re: komentarze dla a_girl 02.11.08, 23:30
          hmmm... tak się właśnie waham... z jednej strony, nie chce mi się odsyłać (od
          trzech tygodni chodzę bez stanika :/ ). z drugiej, jestem nadal chyba w trakcie
          migracji i boję się, że za tydzień znowu trzeba się będzie bawić w sprzedaże na
          allegro i ciułanie na nowy... Na mniejszej piersi leży dobrze - może to kwestia
          trzymania aparatu, że ujawnia się luz. Nie wiem, co robić, bo podobnie miałam w
          Coco 28FF i musiałam ją wkrótce potem odsprzedać :(
          • 2tea Re: komentarze dla a_girl 03.11.08, 09:57
            Jak podejrzewasz, że szybko zrobi się za mała, to chyba nie warto
            zostawiać. Może od razu kupić ciut większy rozmiar i poczekać kilka
            dni aż się ułoży i wypełni.
    • joankb komentujemy Zetkę - kasiulkaaa9 03.11.08, 12:55

• m.mada Re: komentujemy Zetkę - kasiulkaaa9 03.11.08, 13:29
        Czy ona nie ma za wąskich fiszbin, bo z boku niby wszystko ok, ale z przodu, to
        nie wygląda dobrze.
        • magnolia_83 Re: komentujemy Zetkę - kasiulkaaa9 03.11.08, 14:16
          mi tez ten stanik jakoś nie podchodzi dziwnie leży i robi te obrzydliwe bułki
          pod pachami. Fiszbiny ma za wąskie stąd taki brzydki efekt. Ja bym go zwróciła
          • kasiulkaaa9 Re: komentujemy Zetkę - kasiulkaaa9 03.11.08, 15:18
            no wlasnie z tymi fiszbinami mam dylemat, bo tak to niby wszystko w porzadku, po
            zdjeciu slady nie wskazuja na to zeby wbijal mi sie w piers, ale z przodu
            wyglada dziwnie...
            • kasiulkaaa9 Re: komentujemy Zetkę - kasiulkaaa9 04.11.08, 20:55
              a powiedzcie mi, skoro zetka ma za krotkie fiszbiny to jaki model polecacie?
              Arabella tez bedzie nieodpowiednia?
    • mefistofelia komentujemy Kostar 035 dla Livady 04.11.08, 21:38
      • kaczencja Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 00:47
        Wow, Kostar jednak umie zrobić ładną balkonetkę, jestem pod wrażeniem. Stanik jest trochę za mały, nie za bardzo rozumiem, czemu wzięłaś 65D na 87cm w biuście - dużo bardziej odpowiednie byłoby 65E. Zakładam, że kierowałaś się różnicą między obwodem pod a w biuście. Na drugim zdjęciu widać, że pierś bułkuje - miseczki są za małe, na moje oko mniej więcej o rozmiar. Fiszbiny zaś bardzo wąskie - czy one obejmują Ci całą pierś? Po zdjęciu stanika ślad po fiszbinie odbija się za piersią, czy wchodzi na nią?
        Moim zdaniem warto byłoby wypróbować 65E, zakładając, że nie jest bardziej zabudowany i ma szerszą fiszbinę.
        • plica Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 07:16
          faktycznie ladne toto. ale za mały. bułke najlepiej widac na cieniu na scianie. poza tym - na moje oko przerazliwie waskie fiszbiny :) nawet ta druga, pionowa (o ile tak jest jakas fiszbina) nie celuje w srodek pachy :) sprobowalabym na Twoim miejscu zobaczyc rozmiar wiekszy - 65E, ciekawe jaka fiszbina bedzie wtedy. ps. czy moglabys zmierzyc rozciagliwosc tego stanika?
          • klymenystra Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 08:30
            Czy ja dobrze widze, czy Livada nie ma bulek podpachowych? :)
            A stanik za maly- przede wszystkim- ten fiszbin. Przeciez on nie ma szans
            obejmowac Ci calej piersi. I miski za male.
            Ja tez jestem ciekawa rozciagliwosci. Moze 60 mialaby lepsze fiszbiny?
          • livada Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 10:22
            Tak, po bokach jest jeszcze takie pionowe wzmocnienie.
            Stanik w stanie spoczynku ma 58-59cm, rozciąga się do 79cm mniej więcej (na wątku producenckim wpisałam chyba minimalnie mniej, teraz mocniej pociągnęłam;-)). Na mnie jest bardzo obcisły, ale moje 75 pod biustem nie daje się oszukać - to są po prostu bardzo szerokie żebra, motylki i skóra, nic szczególnie miękkiego co pozwalałoby się ścisnąć tam nie ma...
        • livada Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 10:15
          > Wow, Kostar jednak umie zrobić ładną balkonetkę, jestem pod wrażeniem. Stanik j
          > est trochę za mały, nie za bardzo rozumiem, czemu wzięłaś 65D na 87cm w biuście
          > - dużo bardziej odpowiednie byłoby 65E.

Za mały? Wierzę wam na słowo;-) Na swoje usprawiedliwienie napiszę, że to w
          ogóle mój pierwszy miękki stanik, zawsze nosiłam jakieś 75B lub 70C, lekko
          usztywniane, i chyba jestem jeszcze pod wpływem terroru niskich literek (E? Ja?
          Niemożliwe!;-)). 65E pewnie bym nawet zmierzyła, ale w sklepie było tylko C i D,
          i D wydawało się ok, więc zdumiona faktem, że w ogóle jakieś 65 znalazłam,
          kupiłam...

> zki są za małe, na moje oko mniej więcej o rozmiar. Fiszbiny zaś bardzo wąskie
          > - czy one obejmują Ci całą pierś? Po zdjęciu stanika ślad po fiszbinie odbija s
          > ię za piersią, czy wchodzi na nią?

No więc one rzeczywiście wydają się wąskie, ale ślad po fiszbinie obejmuje
          pierś, nie włazi na nią, nic się też nie wbija. Z drugiej strony mój drugi
          świeży nabytek, czyli Oriana Dalii w tym samym rozmiarze (tak, to stanik z
          golfem, ale nie w tym rzecz;-) ), ma zdecydowanie szersze fiszbiny (w środku
          wygięte tak samo, tylko podchodzą wyżej, natomiast na zewnątrz rozchodzą się
          bardziej płasko, łagodnie, wiec sięgają dalej i pod innym kątem), i może
          faktycznie leży trochę lepiej... sama już nie wiem.

Jak trochę ochłonę od tych gwałtownych zmian rozmiaru;-), spróbuję to 65E - co
          mi tam, raz kozie śmierć;-)
          • 0remedios0 Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 13:41
            Faktycznie za mały, ale w rzeczywistości wygląda nawet lepiej niż na zdjęciach
            katalogowych. Chyba przejdę się do Galerii Centrum, żeby coś zmierzyć choć z
            tabelki wynika, że nie mieszczę się w ich rozmiarówkę;)
          • lavaenn Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 14:57
            o, jednak coś ładnego z Kostara. wydaje mi się że w większym
            rozmiarze byłoby fajnie.

a mogłabyś tą Dalię też podesłać do galerii? :)
            • livada Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 15:04
              Dalię już obfotografowałam i wysłałam, pewnie za jakiś czas się pojawi:)

Co do Kostara, chyba spróbuję go zamówić w rozmiarze 65E, bo wzór mi się podoba - mam nadzieję, że rzeczywiście bedzie ok:) Jeśli tak, będę miała na zbyciu ten ze zdjęcia, założony dwa razy - może komuś będzie pasował...

Ps.Na razie z Karoline.pl dostałam taką odpowiedź dot. dostępności Kostara: "Model 035 jest w fazie produkcji, powinien być dostępny za około 10 dni."
      • zawsze_zielona Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 18:01
        Ten stanik jest za maly, powinnas sprobowac 65E. Sama nie zauwazylas zamalosci,
        bo chyba nie przylozylas sie do wygarniania, ukladania piersi w miseczkach i
        regulowania ramiaczek. Nastepnym razem zrob to dokladnie, inaczej nigdy nie
        dobierzesz sobie dobrego stanika.Fiszbiny sa BARDZO za waskie, co tez jest
        oznaka zle dobranego rozmiaru. Jesli bedziesz szukala wsrod brytjskich stanikow,
        to 30DD a mmoze nawet 32D powinny byc dobre.
        Sam stanik ladny, ale widac, ze rozciagliweic skoro z 75 pod biustem sie w nim
        zapielas. Czy fiszbiny sa bardzo elastyczne?
        • livada Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 05.11.08, 18:59
          > Ten stanik jest za maly, powinnas sprobowac 65E. Sama nie zauwazylas zamalosci,
          > bo chyba nie przylozylas sie do wygarniania, ukladania piersi w miseczkach i
          > regulowania ramiaczek.

To chyba nawet nie to, że nie wygarnęłam - wpadłam wręcz w obsesję wygarniania i wygarniam co chwilę, oczywiście jeśli jestem w domu, w towarzystwie się hamuję;-) Po prostu jeszcze zupełnie nie mam doświadczenia w ocenianiu, czy efekt po tych wszystkich zabiegach jest w porządku czy nie (mimo że niby znam zasady), a jeśli jeszcze do tego dodamy wieloletnie poczucie, że mam mikroskopijny biust, to efekt jest taki, że wszelkie wątpliwości interpretuję jak "za duży", zamiast "za mały". Podejrzewam, ze nie jest to bardzo niezwykły objaw u początkującej małobiuściastej stanikomaniaczki;-)

Ramiączka, wydłużone maksymalnie, i tak lekko wciskają mi się w ramiona, więc nie dałabym rady nosić ich krótszych:(

> Sam stanik ladny, ale widac, ze rozciagliweic skoro z 75 pod biustem sie w nim
          > zapielas. Czy fiszbiny sa bardzo elastyczne?

Nie wiem czy bardzo, nie mam porównania, ale podczas naciągania widocznie się rozciągają i wypłycają. Nie wiem, czy to właściwy efekt, czy za bardzo.
          • m.mada Re: komentujemy Kostar 035 dla Livady 06.11.08, 12:48
            Masz go chyba trochę za nisko założonego, dlatego miseczka marszczy się trochę
            na dole. Zwracam na to zawsze uwagę, bo sama do niedawna nosiłam staniki za
            nisko i nie wiedziałam, dlaczego nic na mnie nie pasuje.
    • joankb Dalia Oriana dla livady 05.11.08, 15:25

• zawsze_zielona Re: Dalia Oriana dla livady 05.11.08, 18:09
        Za duzy to on na pewno nie jest. Raczej na styk, ale lezy lepiej od Kostara.
        Myślę, że możesz go zostawić, ale pewnie za jakiś czas zrobi się za mały.
        Znów się rozczarowałam polską firmą. Jeśli Ty z 75 pod biustem zapinasz się w
        65, to ja tam nie mam czego szukać. Śmiech na sali..
        Czy nie można uszyć stanika z materiału, który nie rozciąga się tak strasznie?
        Skoro Ewa może to inni chyba też powinni.
        • livada Re: Dalia Oriana dla livady 05.11.08, 18:32
          Dochodzę do wniosku, że moje szerokie żebra, które na co dzień przeklinam, bo niefajną sylwetkę robią, mają swoje zalety - przynajmniej mam stosunkowo duży wybór firm, które robią cokolwiek z moim obwodem, nie tylko brytyjskich...

Inna sprawa, że ten model póki co ściska mnie niemiłosiernie, zwłaszcza te nieszczęsne dodatkowe pionowe wzmocnienia po bokach miażdżą żebra, a poza tym lekko gniotą mnie fiszbiny - w mostek. Uleży się?

Zostawię go, bo po przymierzeniu starych staników, które - choć 70C - wydawały mi się jeszcze ok, załamałam się - wszystkie są za luźne w obwodzie i po właściwym wygarnięciu robią bułki:( Więcej ich nie włożę, tylko nie wiem co z nimi zrobić, zwłaszcza z moją prawie nową i śliczną Passionatą:/ Kostar też za mały, tak że jedynym stanikiem, który jest w miarę ok, jest właśnie ta Dalia...
          • joankb Re: Dalia Oriana dla livady 05.11.08, 19:03
            Lepszy - i można nosić. Popieram zieloną - ja tez nie mam czego przymierzyć,
            obwody dalej niemożebnie luźne...
            Ale rzecz ciekawa - przy solidnym zaniżeniu obwodu nie daje efektu jakiegoś
            potwornego marszczenia. Inna rzecz, że to ma niebalkonikowy krój jeno
            full-cupowy. Niemniej - w porównaniu z tym jak (nie)potrafi leżeć 65D, nie jest źle.
            Uleży się, bo skoro włożyłaś jakoś 65-kę to pewnie się rozciągnie.
          • zawsze_zielona Re: Dalia Oriana dla livady 05.11.08, 20:12
            Jeśli bardzo ściska, to kup przedłużkę. Ten stanik na pewno się ułoży. Możesz
            też spróbować odgiąć trochę fiszbiny, by nie naciskały aż tak na mostek.
            • livada Re: Dalia Oriana dla livady 05.11.08, 20:52
              Zacisnęłam zęby i rozciągam na sobie, chyba się przyzwyczajam, bo jest jakby lepiej... Przynajmniej przez jakiś czas będzie się mógł rozciągać bez obawy o to, że zleci mi z pleców:]

I jeszcze pytanie - czy mam rzeczywiście w kolejnych stanikach celować w rozmiar większy? Kostar był mały, ale ten jest też 65D i leży - póki co - ok (rozmiarowo, bo nie jest to mój wymarzony kształt), a nie przypuszczam, żeby mi wiele zmigrowało (nie mam za bardzo pomysłu co by się miało przesunąć, ale jakby co - powitam to z radością;-)). 65E/30DD nie będzie na mnie za duże?
              • elayne_trakand Re: Dalia Oriana dla livady 11.11.08, 13:10
                Pewnie po kilku tygodniach noszenia tego stanika będziesz musiała sięgnąć po
                większy rozmiar, ten wygląda na taki, ktry jest idealny na teraz ale jakakolwiek
                migracja sprawi, ze bedzie za maly
                • livada Re: Dalia Oriana dla livady 11.11.08, 15:01
                  Nie zmartwiłabym się, gdyby to nastąpiło - choć na oko nie mam zbyt wielu bul i wałków, które mogłyby sie przemieścić na piersi...

Teraz, po kilku dniach noszenia w kółko (bo to jedyny w dobrym rozmiarze), stanik nie jest za mały
                  (sprawdzam sexi-buły, ale póki co sie nie robią), natomiast wydaje mi sie, ze jest nieco lepiej wypełniony, ten luz w górnej części miseczki jakby znikł (choć to nadal stanik nie do końca na moje niepełne od góry piersi)... Może to tylko autosugestia?;-)

Tak czy inaczej, zaryzykowałam i zakupiłam na allegro 3 różne staniki 65DD - oczywiście z moja fobią literkową wydaje mi sie, że będą za duże, ale może nie - spróbuję jak tylko do mnie dotrą:) Liczę na wasze pomocne galeryjne komentarze, bo na pewno wrzucę zdjęcia:)
                  • elayne_trakand Re: Dalia Oriana dla livady 15.11.08, 10:15
                    Ja mam bardzo często tak, ze po jakimś czasie noszenia, stanik i biust
                    dopasowują się do siebie
      • maith Re: Dalia Oriana dla livady 05.11.08, 20:57
        Moim zdaniem miseczka nie jest za duża, tylko nie do końca dopasowana do Twojego
        kształtu. Jak biust Ci podrośnie, to zacznie się wrzynać. Ten kształt to nie
        kacze dzioby, bez obaw, ale takie... piramidki. A nie każdy biust ma kształt
        piramidkowy.
        Co do samego modelu - nie jest źle, tylko zabudowanie zupełnie od czapy. Nic by
        się nie stało, jakby stanik był niższy i te boczne zabudowania też raczej się
        nie przydadzą...
        • livada Re: Dalia Oriana dla livady 06.11.08, 10:31

> Ten kształt to nie
          > kacze dzioby, bez obaw, ale takie... piramidki. A nie każdy biust ma kształt
          > piramidkowy.

No mój niestety ma:/ Od dołu ładnie zaokrąglony, a od góry niepełny, niestety. Krągły sam z siebie robi się tylko jak jest mi zimno;-) Czy coś takiego da się ostanikować tak, żeby robiło wrażenie tych osławionych jabłuszek?

> Co do samego modelu - nie jest źle, tylko zabudowanie zupełnie od czapy. Nic by
          > się nie stało, jakby stanik był niższy i te boczne zabudowania też raczej się
          > nie przydadzą...

No, ale za to prawdopodobnie jestem doskonale chroniona przed urazami kręgosłupa, a dodatkowo nie przewieje mnie od dekoltu - same zalety, nie ma co marudzić;-)
      • inkageo Re: Dalia Oriana dla livady 06.11.08, 10:20
        Ten stanik ma fason podobny do Panache Flamenco, więc gdyby producent zaczął
        szyć 60-tki i to od D to byłabym bardzo zadowolona :)
    • mefistofelia komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 17:16

• mefistofelia Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 17:35
        nie zalozylas go przypadkiem za nisko?
        wyglada calkiem ok. jesli ci sie nigdzie nie wbija to miska rozmiarowo jest
        spoko. czy fiszbina nachodzi na piers z boku (zobaczysz po sladach od stanika)?
        moglabys tez powiedziec jak odczuwasz obwod, albo najlepiej zmierzyc go?:)
      • anna.michal Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 17:35
        ładny jest. I ma szanse dobrze leżeć.
        Ale za nisko założony moim zdaniem. A jak z rozciągliwością?
        • llkllk Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 17:59
          Zmierzyłam co i jak, i oto wyniki:
          nierozciągnięty - 56 cm
          rozciągnięty (z trudem)- 69,5cm
          fiszbina, po prostej przez miseczkę, od jednego końca do drugiego - 14cm

z ciekawości zmierzyłam się jeszcze pod biustem i ubyło mi centymetr ;)

Przyglądam się tym zdjęciom i w sumie może faktycznie za nisko, założę jeszcze raz.
          • sea_of_tears Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 18:05
            Witam
            Nie mam dostępu do galerii, więc nie mogę zobaczyć zdjęć, ale własnie sama chcę
            kupić sobie ten model stanika. Czy możesz mi powiedzieć jaki rozmiar kupiłaś? i
            mniej więcej na jakie wymiary, czy miseczki wypadają normalnie, i jak jest z
            zabudowanie stanika, czy u góry jest bardzo zabudowany czy niej
            Z góry bardzo dziękuję
            • llkllk Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 18:27
              Kupiłam 65F, wymiary (mierzone przed chwilą :) 69/90. Stanik nie jest wysoko
              zabudowany, nie mogę Ci powiedzieć na ile miseczki są standardowe bo nie mam
              niestety porównania, może komentujące Dziewczyny będą potrafiły ocenić na ile
              miseczka jest podobna do staników w tym rozmiarze ;)
          • llkllk Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 18:17
            Ok, podciągnęłam i już nie ma tej jakby luki na dole miseczki, ale nadal się
            troszkę marszczy tam gdzie wcześniej i naprawdę uważam że fiszbina mogłaby
            sięgać ciut dalej ( a może to przyzwyczajenie do rio które celuje prosto w
            pachę, no nie wiem), mam po prostu wrażenie że milimetry dzielą fiszbinę od
            właściwej tkanki piersi.
            Nie chcę żeby to brzmiało jakbym się uparła na większą miseczkę, nie jestem
            jeszcze specjalistką w dopasowywaniu staników i proszę o uświadomienie jeśli
            wygaduje jakieś straszne herezje ;)
          • yaza0701 Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 20:41
            Moim zdaniem też lekko przymaławy, ale pięknie się prezentuje. Boże, jak ja dawno nie widziałam stanika, który nie tnie pach... Nic więcej nie odkryję, musiałabym się powtarzać.

Jej, zamówiłam wczoraj identyczny jego rozmiar, będziecie miały Panie możliwość oglądania go na biuście wyżej położonym i wąskofisbinowym, czuję, że nie wypadnie najlepiej...
      • zawsze_zielona Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 18:14
        Też mi się wydaje, że jest za mały. I jakoś dziwnie leży. Nie podoba mi się, że
        ramiączko tak odstaje. Myślę, że fiszbina powinna sięgaż zcentymetr wyżej. Ale
        nadaje całkiem ładny kształt, albo w każdym razie nie psuje ładnego kształtu;) I
        ogólnie robi dobre wrażenie, lekki stanik na niezbyt duży biust.
        Bardzo się rozciąga?
      • plica Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 18:22
        piękny model. troche zdobniczo w stylu Ewy :) stanik na moje oko maławy. fiszbinki za waskie. wez rozmiar wiekszy sprobuj.
        i komplement - dziewczyno! masz dekolt jak z fotoszopa!
        • joankb Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 18:54
          Jest przymaławy, te marszczenia to właśnie objaw małości.
          Natomiast postęp w stosunku do tych, które widziałyśmy w lecie jest naprawdę
          duży. To już słynnego talerza nie przypomina :)) Perspektywicznie - chyba jeden
          z lepszych modeli.
          Fiszbiny wyglądają na wąskie - gdzie masz ślad po zdjęciu stanika?
          Próbowałabym przymierzyć większy, jeśli to nie jest wybitny wielkomiskowiec to
          twoim rozmiarem powinno być G. Z tym, że to G może być lekko za duże, na różnicę
          całego rozmiaru to nie wygląda. I obawiam się, że zrobi się wyższy.
          Oba ramiączka tak odstają?
          • llkllk Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 19:13
            Oba ramiączka odstają, to źle? Praktycznie zawsze tak miałam ;)

Fiszbina kończy się niemal równo z piersią (ale nie za), wolałabym żeby była
            troszkę dalej, o półtora centymetra.
            • joankb Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 19:27
              Jeżeli tak masz we wszystkich to nie musi być wada konstrukcyjna. Nie powinno,
              ale widziałam jeszcze kogoś kto tak ma.
              W większym rozmiarze fiszbina powinna być szersza. Jeśli nie, to skoro w Rio sa
              ok, te są zbyt wąskie na większość z nas.
          • polka_w_brukseli Myslalam ze to Effuniak! 06.11.08, 09:27
            Ten stanik jest cudny. Miska podobnie krojona do Ewy, tylko brakuje
            zaszewki od srodka. Bardzo ladne wzornictwo.
      • maith Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 05.11.08, 20:53
        Jak na Milenę, to naprawdę nieźle. Natomiast wygląda, że fiszbiny faktycznie
        trochę za wcześnie się kończą i on sprawia wrażenie takiego trochę...
        zakrywacza. Mam wątpliwości, czy obwód jest wystarczająco ścisły, szczególnie że
        sprawia wrażenie, jakby tyłem przesuwał się w dół. Ale w ogóle sam model - śliczny.
        • madlenna19 Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 06.11.08, 09:35
          moja jeszcze nie-nawrócona siostra nosi się z zamiarem zakupu tego stanika.
          Jeszcze miesiąc temu nie chciała słyszeć o czymś miekkim (ona na oko 65DD)
          bo jakto będzie wyglądać..a dziś..zaczęła szukać!
          Po zobaczeniu na mnie "tej płaskiej w rodzinie:D" effuniaka, stanika miękkiego,
          ktory zrobił mi rowek..
          I własnie ją zainteresował ów stanik..ma szansę być dobry, jako pierwszy stanik?

Bardzo bardzo ładne wzornictwo.
          A dekoltu pozazdrościć:)
      • llkllk Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 06.11.08, 09:50
        Zrobiłam lepsze zdjęcia, bo w sumie wczorajsze były na szybko, mogę podesłać ;)
        • joankb Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 06.11.08, 09:59
          Wysyłaj :)
          • joankb Wstawione. 06.11.08, 17:45
            Przestał się marszczyć. Czy nadal masz odczucie za małej miski czy po lekki
            podciągnięciu (takie sprawia wrażenie) zrobił się lepiej dopasowany?
            • zawsze_zielona Re: Wstawione. 06.11.08, 18:33
              Teraz jest bardzo fajnie. Nie oszukujmy sie, to nie bulozerca, wiec zabudowany
              pod pacha byc nie musi. Podoba(sz) mi sie;))
      • zania_uk Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 06.11.08, 18:43
        ale fajny, tez taki chce :)

ale... jesli on sie rozciaga do 69.5 (z trudem) to jak ty sie w nim zapielas?
        • llkllk Re: komentujemy Sylvestrine dla llkllk 06.11.08, 19:02
          Sama się zdziwiłam ;) ale zaraz po zmierzeniu stanika zmierzyłam i siebie.
          Wyszło że ubyło mi centymetr pod ;) Poza tym bałam się go rozciągać z całej siły
          (chociaż i tak sporo siły musiałam włożyć w to 69,5 , może udałoby się wyłuskać
          jeszcze max 1cm) bo ciągle byłam bardziej za tym żeby go wymienić.

---

Rzeczywiście z każdym założeniem leży lepiej, już jestem w 99,9% przekonana że
          zostaje ;)
          • 2tea llkllk napisz proszę ... 07.11.08, 09:50
            llkllk czy możesz napisać, czy ten stanik dobrze trzyma piersi w
            miseczkach, bo ma bardzo niskie boczki i nie wiem czy po jakimś
            czasie piersi po prostu nie uciekają?
            • llkllk Re: llkllk napisz proszę ... 10.11.08, 22:59
              Przepraszam, że tak późno odpisuję :)

Piersi nie uciekają z miseczek, pozostają tak jak zostały ułożone, nie wiem
              tylko czy w moim przypadku nie jest to zasługa jednak nazbyt ścisłego obwodu.

Naprawdę, wymiękłam po jednym dniu, muszę się jeszcze przyzwyczaić.
              Ale kształt biustu w staniku, bez ubrania dodatkowego jak i w - bomba ;)
              • 2tea Re: llkllk napisz proszę ... 11.11.08, 10:35
                Super. Bardzo się cieszę. Dzięki za odpowiedź. Chyba też sobie
                zamówię :)
    • mefistofelia komentarze dla moonlight80 07.11.08, 11:53
      • plica Re: komentarze dla moonlight80 07.11.08, 12:12
        czailam sie na ten model na allegro, ale jakos na zdjeciach wygladal
        mi kiczowato. na Tobie wyglada oooooo wieeeeeeeeeleeeee lepiej :)
        podoba mi sie taki niziutki. szczerze mowiac nie widze, zeby ta
        fiszbina byla za szeroka, ale wazniejsze sa przeciez Twoje
        odczucia :)
        i faktycznie jakby troche splaszczal - cos podobnie do takiego
        jednego modelu pour moi.
        czy ten stanik jest mocno usztywniany? jak miseczki wypadaja w
        porownaniu do innych ? jak z obwodem? mozesz zmierzyc jak sie
        rozciąga?
        • joankb Haloooo - w galerii proszę. 07.11.08, 12:19
          Moonlight jest z nami prawie od początku, dziś poprosiła o dostęp i dostała...
          • moonlight80 Re: Haloooo - w galerii proszę. 07.11.08, 13:05
            dzięki fajnie to ujęłaś:)Napisz mi jak sie dostać do galerii bo coś nie mogę sie
            zalogować
        • moonlight80 Re: komentarze dla moonlight80 07.11.08, 13:08
          Dziękuje za miły komentarz.
          Wszystko opisałam w wątku producenta,ona ma cienką gąbeczkę,coś między
          antoinette a aragonem ale nie jest sztywniakiem bo takich nie lubię .Mi tez sie
          bardziej podoba w rzeczywistości niż na zdjęciach
          • moonlight80 Re: komentarze dla moonlight80 07.11.08, 13:12
            Apropo spłaszczania to z pour moi mierzyłam destiny też usztywniany i to była
            masakra kompletna ale tam fiszbiny miały 14,5cm po prostu kompletnie płaski
            dekold w nim miałam
    • fruuzia Re: Galeria - komentarze 14.11.08, 11:13
      Panache Harmony dla Livady
      • fruuzia Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 11:15

• fruuzia Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 11:18
      • 2tea Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 14:23
        Wg mnie fiszbiny nie wyglądają na za szerokie.
        • livada Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 14:30
          Może to wrażenie stąd, że mostek jest szerszy niż w Orianie i piersi są bardzie rozstawione na boki.

Co do fiszbinów, to po zdjęciu stanika ślad na zewnątrz nie obejmuje piersi, tylko jeszcze ze 2-3 cm skóry, zwłaszcza w górnym odcinku... Tak ma być, czy lepsze byłyby nieco węższe?

A jak rozmiar? Może być?
          • moonlight80 Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 15:34
            Apropo tego ze fiszbina nie obejmuje piersi tylko zostaje jeszcze pare cm skóry
            to raczej bym stawiała jednak na węższe fiszbiny zebyś próbowała,ale powtarzam
            ten stanik leży całkiem fajnie.Jak wygląda pod bluzką czujesz ze Cie
            spłaszcza?Bo to Ty musisz sie w nim dobrze czuć
            • livada Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 16:04
              Spłaszczona może nie, w sumie wygląda dobrze, gdyby jeszcze trochę bardziej zbierał do środka... I ładnie zaokrągla moje zdecydowanie nieokrągłe piersi:) Na razie będę go nosić, zwłaszcza że jest dobry jako stanik na co dzień - i że jest jednym z dwóch odpowiednich;-)

Z fiszbinami będę eksperymentować - wymieniam nietrafionego Kostara 040 na Arabelkę, zobaczymy czy moje piersi lubią wąskie fiszbiny:)
      • moonlight80 Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 15:29
        Bardzo ładny stanik,ta pierś na ktorej Ci sie marszczy jest mniejsza/wieksza?Bo
        moim zdaniem on jest tak na teraz a lada moment moze byc za mały,chyba ze juz
        jesteś po migracji.
        Fiszbiny moze deczko za szerokie ale bez przesady leży dobrze. Ile maja fiszbiny
        szerokości tak z ciekawości?
        • livada Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 16:00
          Fiszbiny mają mniej więcej 13,5 cm szerokości.

> Bardzo ładny stanik,ta pierś na ktorej Ci sie marszczy jest mniejsza/wieksza?

Pewnie głupio to zabrzmi, ale nie wiem. Do tej pory wydawało mi się, że mam w zasadzie równe piersi, bez stanika nie potrafię ocenić, która jest większa. Przyjrzę się dokładnie:)
          Jestem przed migracją, chociaż szczerze mówiąc wątpię, czy coś mi zmigruje - mój biust jakoś uchował się przed poważnym rozsmarowaniem...

Jedyne co mi w tym staniku przeszkadza to górna zewnętrzna część miseczki - wrzyna mi się w pachę, może nie tyle w pachę co powyżej. Jest na to jakiś sposób?
          • elayne_trakand Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 16:30
            Zwykle marszczy się trochę miseczka od strony reki która trzyma aparat ;)
            • livada Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 16:33
              Też prawda;-) Ale na mnie ta miseczka marszczy się niezależnie od aparatu, kiedy
              stoję wyprostowana i z rękami luźno wzdłuż ciała też;-)
              • magnolia_83 Re: Panache Harmony dla Livady 14.11.08, 21:41
                a mi sie podoba jak on leży na tobie, fakt może lekko spłaszcza ale i tak podoba
                mi się :)
                • livada Re: Panache Harmony dla Livady 15.11.08, 00:22
                  A dziękuję, miło mi to słyszeć:) Ja też się powoli przekonuję, gdyby jeszcze ta zewnętrzna krawędź miski - i to tylko na lewej, tej "marszczącej się" piersi - nie wbijała mi się tak w ciało...
      • zania_uk Livada: a gdzie kupilas to rozowe harmony? 15.11.08, 00:10
        j.w.
        bo ja tez bym takie chciala :)
        • livada Re: Livada: a gdzie kupilas to rozowe harmony? 15.11.08, 00:23
          Kupiłam używane na Allegro za 40 złotych, tak że niestety nie jest to dla Ciebie bardzo przydatna informacja...:(
          • zania_uk Re: Livada: a gdzie kupilas to rozowe harmony? 15.11.08, 00:49
            dzieki. bede polowac. mam majtki harmony rozowe (z kosza wyprzedazowego z
            bravissimo) ale sa takie bardziej wsciekle rozowe. w sumie juz duzo tych kolorow
            harmony bylo....
            • livada Re: Livada: a gdzie kupilas to rozowe harmony? 15.11.08, 14:55
              Ten stanik jest BARDZO wściekle różowy (może na zdjęciach tego nie widać);-) Mój TŻ nie może dojść do siebie, odkąd mnie w nim zobaczył - zwłaszcza że nie przepadam za różem, delikatnie rzecz ujmując...

Dzisiaj wyprężyłam się przed lustrem i ze zgrozą zauważyłam coś jakby sexi-bułki, więc szybko wróciłam do normalnej pozycji;-) Z jednej strony ucieszyłaby mnie migracja, z drugiej - znów zostałabym bez stanika...
    • fruuzia M&S dla Livady 14.11.08, 12:08

• moonlight80 Re: M&S dla Livady 14.11.08, 15:31
        Lepiej leży Harmony to na pewno.
        Ten m&s jakoś dziwnie jest uszyty,tak jakby rozstawiał piersi na boki i nie
        zaokrągla jakoś za dobrze ich.Moim zdaniem sprzedawaj go dalej
        • livada Re: M&S dla Livady 14.11.08, 16:09
          Według mnie on ma przede wszystkim nadmiar materiału w wierzchniej warstwie - więcej niż w spodniej, nawet jak naciągam miseczkę tak, że dolna część jest wypełniona, i miska przylega do piersi, wierzchnia warstwa siatki jest pomarszczona i pofałdowana. Na pewno nie będę go nosić, ale sprzedawać dalej też mi trochę głupio, bo to tak, jakbym sprzedawała wadliwy towar jako bez skazy. Sama już nie wiem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka