pitupitu10 prezent dla żony 05.12.08, 10:32 maz_magdy (przeklejone) Dziekuje za zainteresowanie moim pytaniem odnosnie odpowiedniego rozmiaru stanika dla zony. I teraz prosba dodatkowa do Ciebie. Poszperalem i mam do wyboru dwie opcje. Wybor ograniczylem szukajac polecanego przez ciebie rozmiaru 65DD lub polskie 65E. Pierwsza opcja to opcja bardziej elegancka i jest to taki staniczek: Opcja nr 1 - Kostar MOCCA www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=7527 druga opcja to opcja bardziej codzienna i wygodna, tu wybor moj padl na ten: Opcja nr 2 - Tango balconette Panache Byc moze szanowna kolezanka jest w stanie cokolwiek powiedziec na temat moich wyborow. Pomoc wybrac ktoras z opcji. Bylbym wdzieczny za wszelkie sugestie i pomoc. Pozdrawiam Grzegorz maz_magdy Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: prezent dla żony 05.12.08, 11:03 Nie ryzykowałabym z Kostarem. Polskie firmy dopiero zaczynają poszerzać rozmiarówkę (z różnym skutkiem). Na Lobby nikt jeszcze nie podzielił się opinią o tym modelu, więc kupowanie go byłoby strzałem w ciemno, nie wiadomo czy będzie ścisły, czy miseczki mają normalną wielkość,itp. Tango to dobry model, ale osobiście nie chciałabym dostać w prezencie tak "nudnego" stanika. Wiesz, podobno idealny prezent to coś, co obdarowywany chciałby mieć, ale sam sobie nigdy by nie kupił. Nawet jeśli twoja żona na co dzień preferuje takie proste staniki, to nie znaczy, że chciałaby dostać kolejny (prawie) taki sam. No ale to tylko moja opinia. Bardzo dobre opinie mają Freya Pollyanna (karmelowa to ściśliwiec, potrzebowałbyś rozmiaru 70C) i Freya Rio (dużomiseczkowiec; 65D). Prubuję znaleźć coś podobnego do tego Kostara. Może Freya Saskia? www.tinyurl.pl/?gU2N3Zba PS. Ile chcesz maksymalnie wydać? PS2. Tutaj masz spis sklepów internetowych: tnij.com/I5yc Odpowiedz Link
daisy0811 pierwszy biustonosz 65E 05.12.08, 17:24 Proszę o pomoc, kupiłam pierwszy biustonosz z Mileny-Romantica 65E, tak jak tabelka wskazała. Moje wymiary to 73/86-87. No i miski są raczej za duże, bo górna ich część trochę odstaje, a jak wyciągnę ręce do przodu to luki się robią. Obwód też nie wiem czy nie za ścisły, bo robią się jakieś wałki poniżej tegoż obwodu, ledwie się zresztą zapiełam na ostatnią haftkę. No i nie wiem czy wymienić na 65D, czy może 70B?? Poradźcie coś. Odpowiedz Link
agacia2025 nie wiem gdzie o to spytac. 08.12.08, 23:58 Mam pare pytan i nie wiem gdzie je zadac, nie sa to jakies pilne no ale chcialabym znac na nie odpowiedz a jak nie spytam to nie uzyskam jej. Od okolo pol roku jestem oswiecona i zaczelam od wymiarow 67/86 i biustonosza w rozmiarze 65DD. Kupowalam la sanza, wonderbra, jakis chyba nawet jeden M&S i mini holliday. Teraz jestem juz z nich wyrosnieta (na poczatku wogole byly za duze jak je kupowalam) bo mam 65/89 wiec potrzebuje minimum 65E lub 60FF. Ale przy okazji zima przybralam 2-3 kg, niby nieduzo ale jakis tam 1cm w obwodzie biustu pewnie przyszlo. Co mam zrobic? czy pozbywac sie stanikow 65DD i zaopatrzac sie w te wieksze, czy to jest tylko migracja i nic mi z cycek nie ucieknie jak przyjdzie wiosna i bede znowu 2kg w dol? Nie wiem czy te kilogramy rzeczywiscie sa w biuscie takze, bo sam maz stwierdzil ze powiekszyl mi sie biust, a on raczej nie zwraca uwage jak mi gdzies przybedzie lub zmiejszy sie bo dla niego i tak jestem ciagle za chuda. Nie bedzie mi generalnie przeszkadzac jak tam cycek bedzie miec 1cm luzu, byle nie wiecej. Niestety te wszystkie 65DD to mi juz niezle buly robia, a z natury zostalam obdarzona sporymi sutkami i lubie takie raczej padded lub half cupy i mi oprocz bul to i sutki wychodza, wiec teraz kategorycznie nie moge nosic tych 65dd. Jak radzicie? Nastepna sprawa jest to ze chcialabym jezeli mam zdecydowac sie na totalne odrzucenie tych 65dd zainwestowac w nowe, juz solidne biustonosze. Na razie mam zamowiony freya Tallulah 65E (kupilam wczesniej 65DD, ale jest na mnie kategorycznie za maly, o cala miseczke), Panache rosa tez juz jest w drodze w rozmiarze 65F (pani sprzedajaca przeprowadzila ze mna bardzo dlugi monolog na temat rozmiaru i uswiadomila ze ten model ma wyjatkowo male miseczki), A takze Wonderbra Ornamental Plunge 65DD (to jest gigamiseczkowiec) mam jeden wonderbra ktory jest takze gigamiseczkowcem jak na 65dd i teraz jest ma mnie super. Czy mam dobre wybory czy raczej nietrafione? Zapomnialam jeszcze dodac, ze nie wiem czy jestem dziwna czy to normalne, ale nie mam problemu z kupnem biustonoszy, jak rozmiarowo jest na mnie dobry to i reszta mi pasuje (byle nie wyciete tak ze tylko do pol piersi sa z przyczyny tych moich sutkow), nie przeszkadza mi ze splasza piersi czy cos tam, byle dawaly okragly ksztalt (nie mam kompleksow zwiazanych z wielkoscia piersi, nawet uwazam ze mniejsze wygladalyby lepiej). Jak to jest ze inne kobiety maja takie problemy a ja nie? Nastepna sprawa jest to ze bardzo chcialabym jeszcze ostanikowac sie w 3 freye ktore bardzo mi sie podobaja: Arabella, zeta, eleanor (nosze tylko czarna bielizne, ewentualnie z jakimis ozdobnikami). Nie mam duzego biustu, taki raczej przecietny, nie jest on takze ladny ksztaltem, boje sie ze bede zle wygladac w calkiem miekkich miseczkach. Czytalam takze ze te biustonosze to raczej dla tych biusciastych ktore maja jeszcze cialko na gorze piersi. Jak go nie mam, mam raczej stozkowate w dol piersi (nie obwisle, ale skierowane raczej w dol). Poza tym slyszalam ze arabella, czegolnie czarna jest gigamiseczowcem i bardzo rozciagliwa. Co mi polecicie? Sorry za wypracowanie, ale gdzies je musialam napisac. mam nadzieje ze to dobre miejsce i ze uzyskam odpowiedzi na nurtujace mnie juz od dawna pytania. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: nie wiem gdzie o to spytac. 09.12.08, 12:59 u mnie arabelka bardzo ładnie nabiustnie wygląda, a tez mam stożki :) musisz sprawdzic nabiustnie, nie ma siły: co biust, to gust :) mi np. plly w ogóle nie leży, a w rio i retro mam dzioby ;) trzeba mierzyć! Odpowiedz Link
agacia2025 Re: nie wiem gdzie o to spytac. 09.12.08, 14:31 a jaki rozmiar czarnej arabelki mi polecasz do moich wymiarow? Nie bardzo mam jak przymierzyc. A nawet jak przy zakupie przez internet nie trafie w rozmiar to sprzedam, tylko prosze o propozycje co do rozmiaru czarnej arabelki Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: nie wiem gdzie o to spytac. 09.12.08, 15:38 szczerze? pojęcia nie mam :( bo 1. ja na forum od niedawna i nie czuję się na siłach doradzać, 2. jestem nietabelkowa, więc moje rady i tak o kant potłuc :( arabelka generalnie jest rozciągliwcem więc Dziewczyny polecaja brać rozmiar mniejszą "pod" i dużomiseczkowa: ja dochodziłam metodą prób i błędów. Wpisz się może w wątku frejowym z pytaniem konkretnym o czarną arabelkę? Dziewczyny o podobnych wymiarach na pewno doradzą :) Odpowiedz Link
moonlight80 Re: nie wiem gdzie o to spytac. 10.12.08, 10:06 Ciezko Ci tak dokładnie na wszystko dać odpowiedź, ale według mnie nie ma sensu trzymać standardowych 65DD chyba zebyś schudła naprawde dużo,a takie wahania wagi kilo dwa nie powinny powodować ubytku biustu. Szczególnie ze nosząc dobre biustonosze mozesz jeszcze miec migrację.moim zdaniem z 65DD powinnaś juz sie pożegnać ostatecznie skoro są za małe, sprzedaj i kupuj następne. I tu przechodzimy do nastepnej kwestii-nie pocieszę Cie-nikt nie da Ci gwarancji ze jak zmigrowałas raz to już więcej sie to nie zdaży.Ja też tak myślałam i kupowałam zawsze dużo porządnych biustonoszy i za kazdym razem jednak z nich wyrastałam albo obwód sie rozciągał. Zdażyło sie to juz kilka razy!!! Wielu było mi naprawdę szkoda ale za to przetestowałam duuużo modeli. Ja tam sie migracją nie martwię bo chciałam miec zawsze ciut większe piersi, a zakupy tez lubię, aczkolwiek czekanie na paczki mnie męczy przyznaję i to ze nietrafione potem musze odsyłac bądź sprzedawać i tracę nieraz na tym pieniądze. W kwestii tych freyek które wymieniłaś to czarna arabelka jest wielka i rozciągliwa okropnie wiec jeśli nie chcesz od razu podszywać to bierz 60-tkę ale nie wiem jaką miskę moze F? Eleanor i Zeta są bardziej standardowe ale też dośc rozciągliwe. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: nie wiem gdzie o to spytac. 10.12.08, 13:56 dziekuje za odpowiedz, wydaje mi sie ze rozwiala ona moje watpliwosci tym bardziej ze cofnelam sie ostatnio troche pamiecia w tyl i zapomnialam ze nosilam wczesjniej jeszcze 65D, ale tak krotko ze juz zapomnialam ze wogole mialam takie 2 biustonosze, na szczescie zarazilam stanikomania moja mame ktora ma miseczke mniejszy biust a pod biustem 2cm wiecej i moja siostre ktora ma 2 miseczki mniej w biuscie i tyle samo pod biustem wiec jak cos na mnie za male to nie placze tylko jak mamie pasuje to jej daje:-) Odpowiedz Link
monalivegazeta zwężana 70 09.12.08, 13:14 Dziewczyny moje wymiary to 1 pomiar: 74/85 ( doradzono poszukiwania w rozmiarze 60D lub 70B ). Jestem z okolic Białegostoku i na poszukiwania wybrałam się właśnie tam. Znalazłam 65 tylko w 1 sklepie ;| niestety mieli tylko 2 modele i nawet 65C wydawała mi się za duża. W ogóle nie zbierała piersi z boku, niestety nie pamiętam co to za firma. Znowu czuję, że 70 są mi za luźne ( muszę co jakiś czas się poprawiać). Przymierzałam stanik z firmy Kostar- 70 i muszę przyznać, że to ścisłowiec, ( fajnie czułam go na sobie, chociaż żeby był to nie pogardziłabym 65), tylko problem w tym, że mieli tylko bardotkę, a w niej już nie będę może pisać jak układają mi się piersi.. Podsumowując: zmierzyłam się jeszcze raz- ściślej teraz i pod biustem mam 72 w biuście 74. Z uwagi na to, że nie stać mnie na kupowanie internetowe staników pow. 100 zł mam pytanie czy mogłabym kupować ścisłe, bądź też nie ścisłe, w zależności jakie będą 70 np C i sobie je zwężać? Hmm... Odpowiedz Link
monalivegazeta Re: zwężana 70 09.12.08, 13:17 Sprostowanie do powyższego postu pomiar drugi to ściśle 72/84,85 Odpowiedz Link
zooba Re: zwężana 70 09.12.08, 15:52 Myślę, że możesz spróbować dorwać 65C na giełdzie lub allegro - miski są różne i jedna 65C będzie powiewało, inne może być ok. Przy ograniczonym budżecie to najlepsze rozwiązanie. Odpowiedz Link
nathalie01 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 09.12.08, 17:26 72/85 czy freya eleanor w rozm 60DD ma szansę pasować? Ponoć rozciągliwa jest i pasuje na osoby 65D? Czy taki model jest odpowiedni dla piersi niepełnych u góry? jest to dość pilne, bo aukcja niedługo się kończy... Mam przypisany rozmiar 65D i 2 staniki w tym rozmiarze. "Figura" ciasny obwód, ale zapinam się normalnie. jednak to "coś" pomiędzy miseczkami (to jest ten mostek?:D) strasznie wbija mi się w ciało... Elle Macpherson Casablanca - bardzo ścisły, muszę nosić z przedlużką, jednak wydaje mi się, że miski ok. te dwa przykłady by zobrazować jakoś wymiary ;) Odpowiedz Link
queenofspades Polecicie wąskofiszbinowy, zabudowany pod pachą? 09.12.08, 19:33 Staniki w dobrym rozmiarze (65DD przy wymiarach 86/71) noszę od wakacji i mam pytanie związane z migracjami :). Otóż wymiary ani drgnęły a jednak czuję, że w miskach zaczyna się robić ciaśniej. Ale marzy mi się jeszcze zlikwidowanie wałeczka podpachowego i tu zaczyna się problem. Wgarniam i wgarniam, w misce się toto mieści, ale... wypada ciągle z powrotem na zewnątrz, bo staniki nie są bardzo zabudowane pod pachą. Zaznaczę, że mam Freye - Madison, Antoinette i Yasmin - i jestem raczej wąskofiszbinowa. Polecicie jakieś wąskofiszbinowe, zabudowane pod pachą modele? Wiem, że na pewno Tango II, ze zdjęć wygląda mi na to, że Harmony też, ale obawiam się, że Panache będą miały za szerokie fiszbiny. Odpowiedz Link
moonlight80 Re: Polecicie wąskofiszbinowy, zabudowany pod pac 10.12.08, 10:26 Ja polecam freye Rio i Senses do zgarniania buł podpachowych-wypróbowane osobiście. Fantasie ma tez wąskie fiszbiny i ładnie zbiera bo często jest zabudowana w wielu modelach(dlatego trzeba brać nawet miskę mniejszą niż normalnie),miałam cally-bardzo fajna tylko dość rozciągliwa. Panache odpuść sobie skoro jestes wąskofiszbinowcem. Mierzyłam harmony - śliczne ale za szerokie fiszbiny-spłaszczał, uwierał, źle sie w nim czułam Odpowiedz Link
queenofspades Re: Polecicie wąskofiszbinowy, zabudowany pod pac 10.12.08, 21:05 Z tym Panache chyba rzeczywiście masz rację. Mam w szafie plunge'a z serii Ceriso i jestem w nim płaskawa, jakby mi piersi na boki znosiło :(. Cóż, to będę teraz polować na Rio albo poszukam coś z Fantasie na Allegro. Mówisz, że w Fantasie wszystko takie dużomiseczkowe? Czytałam, że Rimini ogromne, ale czy to u nich standard? Odpowiedz Link
moonlight80 Re: Polecicie wąskofiszbinowy, zabudowany pod pac 11.12.08, 11:47 Wiesz ja miałam niby tylko cally z fantasie ale obie wersje kolorystyczne ivory i brązowa były duże. Z tego co czytałam to często dziewczyny mówią o wielu modelach ze duże michy Odpowiedz Link
acjali Macpherson Notorious 32c/30d 09.12.08, 23:33 Moje wymiary to 68/83. Który rozmiar powinnam zamówić Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Macpherson Notorious 32c/30d 10.12.08, 10:25 Ten stanik to ściśliwiec i małomiseczkowiec. Spróbuj 30DD. Odpowiedz Link
pollny_mak Podszywanie 10.12.08, 23:47 Dotarł dziś do mnie Elle Macpherson Harmonies, nauczona doświadczeniem zamówiłam 32DD (moje wymiary 73/88). W Casablance 30E ledwo się dopięłam, wiec teraz kupiłam z większym obwodem. Jednak model modelowi nie równy i okazało się, że w Harmonies dopinam się bez problemu na ostatnią haftkę, a jak dla mnie mogła by być jeszcze jedna. W związku z tym, że to mój pierwszy w miarę dobry stanik, przed nim było milion innych nieodpowiednich, to nie chciałabym się z nim rozstawać. Czy podszycie coś pomoże? Czy podszywać cały obwód czy tylko jaki(e)ś fragment(y)? Czy podszywać tylko dolną gumkę czy też górną, a może zupełnie coś innego :)? Idea podszywania nie jest mi zbyt dobrze znana, więc proszę o wszelkie uwagi. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
nieco8 Re: Podszywanie 11.12.08, 15:12 Tutaj jest wątek z LB o robótkach ręcznych forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462&a=81800674 Ja wczoraj podszyłam sobie obwód ramiączkiem od stanika (z H&M), na całej długości (ażeby mi się fiszbiny przez przypadek nie rozciągnęły, a są ciut za szerokie), po dolnej gumce, na okrętkę przy brzegu, plus przeszycie po środku mostka. Muszę niestety poprawić, bo jeszcze jest za luźno, ale lepiej. Kurczę nie umiem określić jak długa powinna być gumka:( Odpowiedz Link
m.mada Re: Podszywanie 11.12.08, 20:23 Taka gumka ramiączkowa jest bardzo fajna do podszywania, bo się rozciąga w mniejszym stopniu niż zwykła, ale nie trzeba pruć starych staników, można ją bez problemu kupić w lepiej wyposażonej pasmanterii na metry, tyle że w trzech podstawowych kolorach, za to w różnych szerokościach. Wystarczy dolną krawędź. Można po całym obwodzie, ale to trochę zwęża fiszbiny. Można od fiszbin lub fiszbin bocznych. Najlepiej sobie najpierw przyszyć tylko w kilku miejscach i sprawdzić jak Ci wygodniej, a dopiero potem przyszyć porządniej. Ja tak robiłam i wybrałam wariant od fiszbin. A jeśli chodzi o długość gumki, to wybieram tak, by po podszyciu stanik rozciągał się do 77-78 cm, a pod mam 69. Ale to też musisz sobie sama wypróbować, bo to od osobistej ściścliwości zależy. Powodzenia w robótkach ręcznych. Odpowiedz Link
pollny_mak Re: Podszywanie 11.12.08, 23:27 Dzięki za rady. Być może mnie uratowały, bo sama chciałam to podszywać czymś kompletnie nierozciągliwym ;). Jutro udam się do pasmanterii po akcesoria. Odpowiedz Link
agacia2025 odrzucamy usztywniane??? 11.12.08, 19:37 Pisze adekwatnie biustonosz niemiekkich, chociaz leciutko usztywnianych. od pol roku jestem oswiecona, na poczatku stanikowalam sie w same chociaz lekko usztywniane, teraz kiedy juz powyrastalam z nich, musze kupowac nowe. Mam juz 4 miekkie, dobrze sie w nich czuje, sa dobrze dobrane, ale jak to miekkie sa zawsze chociaz troche bardziej zabudowane niz usztywniane. Czy my malobiusciaste nie mozemy pozwolic sobie na 2-3 usztywniane w garderobie? Jezeli sa dobrze dobrane i dobrze sie w nich czujemy? Poza tym latem chcialoby sie zalozyc cos z duzym dekoltem a ja bardzo nie lubie jak gdzies koronki wystaja. Czy biustonosze usztywniane (nawet te bardzo lekko) musza koniecznie zle kszaltowac biust? Bardzo podoba mi sie jeden usztywniany biustonosz, ale jezeli on ma robic zle rzeczy dla mojego biustu to wole go oczywiscie nie kupowac: www.belle-lingerie.co.uk/465/Wonderbra/Lace-Desire-bra-in-Sapphire-(padded-plunge)-7918/ Prosze o szczera odpowiedz Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: odrzucamy usztywniane??? 11.12.08, 19:51 Nie ma nic złego ani szkodzącego w stanikach usztywnianych, pod warunkiem, że są w dobrym rozmiarze. Szkodliwe dla biustu może być chodzenie codziennie w stanikach push up na specjalne okazje, czyli takich, które w specyficzny sposób kształtują biust - zbliżają piersi do siebie i wypychają je. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: odrzucamy usztywniane??? 11.12.08, 20:20 dziekuje bardzo za odpowiedz. Pod zadnym wzgledem nie mam zamiaru nosic biustonoszy, ktore w jakikolwiek sposob sciskaja moj biust i robia nienaturalne buly. Lubia jak biust ma tyle miejsca w miseczkach ze moze sie rozgoscic. Nawet jak kupowalam push-upy to zawsze wyjmowalam wkladki, ktore mi po prostu przeszkadzaly Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: odrzucamy usztywniane??? 12.12.08, 10:31 Tu nie chodzi o robienie buł, bo dobrze dobrany push up buł nie robi. Chodzi o to, że te staniki mają ładnie wyeksponować biust do np. sukienki z dekoltem i ukłdają go w nienaturalny sposób. Na imprezę od czasu do czasu - ok, ale chodzenie w takim biustonoszu codziennie chyba nie jest dobre. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: odrzucamy usztywniane??? 12.12.08, 11:45 Hm w sumie to mam push-upy, ale one nie wypychaja biustu, uklada sie on w nich zgodnie ze wszystkimi przykazaniami lobbistek, a dekolt i tak wyglada bardzo fajnie wedlug mnie oczywiscie, a to chyba najwazniejsze jest abym ja sie dobrze z moim dekoltem czula, prawda? Odpowiedz Link
plica Re: odrzucamy usztywniane??? 12.12.08, 20:05 > Bardzo podoba mi sie jeden usztywniany biustonosz, ale jezeli on ma robic zle > rzeczy dla mojego biustu to wole go oczywiscie nie kupowac: > www.belle-lingerie.co.uk/465/Wonderbra/Lace-Desire-bra-in-Sapphire-(padded-plunge)-7918/ > Prosze o szczera odpowiedz to na zdjeciu to jakas fotoszopowa masakra. na milion % ten stanik tak nie bedzie lezal. jak bym go sobie odpuscila. Odpowiedz Link
agacia2025 Re: odrzucamy usztywniane??? 12.12.08, 23:41 tez mi sie tak wydaje, ale ogolnie kroj i kolorystyka mi sie podoba a widzialam gdzies real zdjecia i tez na nich ladnie wyglada, wiec nie przejmuje sie tym ze ta modelke przerobili Odpowiedz Link
maklella Milena Romantica 541 push-up/60 D 12.12.08, 13:06 Witam, to mój aż cały 2gi post dlatego proszę o wyrozumiałość. Moje wymiary 65/77-78, wg elektronicznego brafittera (który nomen omen przestał mi się wyświetlać) powinnam nosić 60D, wg jednej z forumek 60C lub ściśliwe 60D. Postanowiłam zakupić najpierw coś polskiego coby problemów z ewentualną reklamacją nie było. Wybrałam wyżej wymieniony 60D, przed chwilą przyszedł i mam problem: Prawą pierś mam większą i na niej stanik mi odstaje, z lewą (mniejszą) wszystko jest idealnie. Czy to znaczy, że miska jest za mała? Proszę o pomoc Odpowiedz Link
2tea Re: Milena Romantica 541 push-up/60 D 12.12.08, 14:42 Być może rzeczywiście stanik jest za mały. Może spróbuj zrobić zdjęcia i wysłać do galerii, wtedy jest najłatwiej ocenić. Odpowiedz Link
2tea Re: Milena Romantica 541 push-up/60 D 12.12.08, 14:44 Zapomniałam dodać, że może byś spróbowała poszukać czegoś miękkiego lub lekko usztywnianego zamiast push-upa. A w brytyjskich sklepach nie ma większych problemów z wymianą/ zwrotem, a jest większy wybór. Odpowiedz Link
agacia2025 gdzie jest znizka? 13.12.08, 11:51 Takie pytanie. Wjakim to sklepie kupuje sie z 10%-towa znizka po wpisania hasla "forum"? Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Dziekuje 31.12.08, 16:49 Dzieki, jak najbardziej bylo jeszcze aktualne. Odpowiedz Link
agacia2025 nie dziala:( 19.01.09, 11:12 Wpisalam "forum" w miejscu kodu rabatowego i nie dziala. Co robie zle? Odpowiedz Link
peranema Avocado - problem z rozmiarami. 15.12.08, 11:07 Dziewczyny, moje wymiary to w tym momencie 69/83. W ramach rewolucji stanikowej kupiłam sobie w Avocado 2 staniki: model Rialto 65 D i Lucy 65E... i szczerze mówiąc wcale nie jestem przekonana czy to to, o co chodzi. Po pierwsze oba staniki, szczególnie wieczorem, zaczynają mnie cisnąć czy uwierać i marzę tylko o tym, żeby je zdjąć (tak nie powinno być, prawda? : ) ) Czasem, aż wstyd się przyznać chętnie wracam do mojego starego 70 C, bo mimo tego, że leży fatalnie, to jest po prostu o niebo wygodniejszy. Druga sprawa, jeśli chodzi o samo "leżenie" stanika, to do Lucy nie mam większych zastrzeżeń. Natomiast Rialto, czyli ten z teoretycznie mniejszą miseczką odstaje mi właśnie w misce! Nie poddaje się i rozglądam się za nowymi stanikami, tylko zastanawiam się o co tak naprawdę chodzi z miseczką? Może wchodzą w grę jakieś inne czynniki konstrukcyjne o których nie mam bladego pojęcia? A może noszę w ogóle zły rozmiar (obwód 60 mierzyłam, ale miałam poczucie, że nie będę mogła w nim zrobić ani jednego wdechu...)? Z góry dziękuję za pomoc ; ) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Avocado - problem z rozmiarami. 15.12.08, 11:40 Podajesz za mało danych. Opisz dokładnie jak leżą staniki i co jest nie tak. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Avocado - problem z rozmiarami. 15.12.08, 14:15 A gdzie Cie uwieraja? Jesli w mostek lub dol fiszbin, to stawiam na za luzny obwod. Avocado, mimo wysokic cen, nie szyje stanikow z dobrych materialow i niestety mocno sie rozcigaja. Co do rozmiaru, to trudno powiedziec.. Mam 4cm wiecej w biuscie i z Avocado pasuje na mnie 65D. Moze kupilas za duze staniki? W Avocado to 60 mierzylas? Przy jakiej misce? Poszukaj brytyjskich stanikow w rozmiarze wlasnie 30(65)D. Moze Avocado po prostu Ci nie lezy? Odpowiedz Link
peranema Re: Avocado - problem z rozmiarami. 15.12.08, 19:09 Uwiera właśnie w mostek i pod piersiami. A luźny jest jakby na górze miski, między miejscem gdzie wszyte jest ramionczko a fiszbiną przy mostku. Im wyżej tym więcej miejsca. 60 mierzyłam w avocado przy misce E. Może zbyt szybko się zniechęciłam... Czyli myślicie, że rozmiar jest ok i próbować dalej? Odpowiedz Link
plica Re: Avocado - problem z rozmiarami. 16.12.08, 07:14 proponuję wysłać się do galerii. Odpowiedz Link
acjali Pierwszy stanik - tango II- za mały? 15.12.08, 11:17 Przyszedł dzis do mnie pierwszy stanik w nowym rozmiarze. Tango II Cherry. Moje wymiary to 68/83, zamówiłam 65d. Obwód super, zapinam sie na środkową haftke i mi wygodnie. Fiszbin nie czuje, czyli też raczej ok. mam za to problem z miseczkami. Po pierwsze marszcza sie w górnej części (ukośne linie od ramiączek w strone mostka). Po drugie wydaje mi sie, że robia mi coś co prawie wygląda jak kaczy dziób... Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Pierwszy stanik - tango II- za mały? 15.12.08, 11:41 Skoro rozmiar jest OK, to prawdopodobnie to po prostu brak kompatybilności (innymi słowy ten model nie jest dla ciebie). Odpowiedz Link
pana.cotta Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 15.12.08, 22:02 mam masquerade antoinette (wrzos) i aragona czerwonego w rozm 30e. czy czarna polke brac 30dd czy 30e? (czytalam w ktoryms watku, ze ma wieksze miski i nie jestem pewna) Odpowiedz Link
blackzazie Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 17.12.08, 12:30 Moje wymiary to 78/96. Kupiłam CanCan w Avocado, 70E (są dwa modele tego stanika, ja mam wersję d, nie a). Stanik pasuje, jest ścisły pod biustem, miska w miarę wypełniona. Ale po założeniu ubrania mój biust wygląda tragicznie - jest maluśki jak nigdy i spiczasty. Nie sprawdziłam tego w sklepie, buuu. Myślę, że model po prostu jest nie dla mnie. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 17.12.08, 14:16 zawsze mierzymy stanik z bluzką :) stanik saute raczej niewiele osób na nas obejrzy ;) może wyślij zdjęcia do galerii? Dziewczyny mogą pomóc :) Odpowiedz Link
annaplonka Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 17.12.08, 14:18 Mam pytanko , mój wymiar 69/79 od czego zacząć , zastanawiam sie nad polyanną 28D , mierzyłam Matilde 28d ale odstawała troche na górze - ta koronka Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 18.12.08, 11:10 Pollyana to stanik, który pasuje wielu osobom. Odpowiedz Link
ana_maria_k Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 18.12.08, 00:23 na mojw 70/91 kupiłam loving moments 65E. I tu zaczęły się schody... Bo stanik odrobinę za duży w miskach (albo niekompatybilny z moim biustem), ale za to w mostku i zaraz za piersią fiszbiny tak mi się wbijały, że miałam sine wgłebienie. Mój mężczyzna próbował je odgiąć, ale wtedy zaczęły cisnąć jeszcze bardziej. On widząc wymalowane na mej twarzy cierpienie stwierdził - wyjmujemy e fiszbiny, zrobisz sobie krzywdę.. no i po wyjeciu jest znacznie lepiej. Muszę tylko zeszyć materiał na mostku żeby nie odstawał. Myślicie że stanik bez fiszbin też dobrze utrzyma piersi? Czy może spróbować je włożyć i znowu się męczyć? Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 18.12.08, 11:08 Męczyć nie ma się sensu, tylko nie wiem po co niszczyć stanik, zamiast go komuś odsprzedać? Jeśli jesteś zadowolona z tego, jak wygląda twój biust w staniku bez fiszbin to droga wolna. Odpowiedz Link
kasiax3 63/85 Portia Curvy Kate 60f i Mileny Flamenco 60g 19.12.08, 16:00 przy portii marszczy mi sie ta koronka na górze tak wzdłuż:( przy falmenco niestety lekko jakby piersi spłaszczone po bokach a pomiędzy nimi stanik odstaje,na dole tuż przy początkach fiszbin w dekolcie, wymieniać? większe? mniejsze? doradźcie. Proszę:) Odpowiedz Link
agacia2025 Re: 63/85 Portia Curvy Kate 60f i Mileny Flamenco 05.01.09, 23:13 ja mierzylam porie kate w rozmiarze 60F przy moich wymiarach 63/88 i jest dobra i nienajgorzej lezy (odrobine na mniejszej piersi sie marszczyla), ale kupilam emily 60F, bo bardziej mi sie podobala i wogole sie nie marszczyla. Moze powinnas sprobowac 60E, bo jednak masz 3cm mniej w biuscie niz ja, czyli kwalifikujesz sie raczej do mniejszej mieseczki, a miedzy miseczkami sa 2,5cm rozmicy z tego co wiem. Nie jestem fachowcem w dobieraniu biustonoszy, ale widze ze nikt Ci nie odpisal, a ten model Kate akurat mierzylam i wiem jak lezy. Odpowiedz Link
ma_lgosia Jaki stanik pod białą bluzkę (z dekoltem)? (77/94) 19.12.08, 17:10 Szukam stanika, najlepiej w kolorze beżowym/biszkoptowym, pod białą, obcisłą, koszulową bluzkę. Dekolt w tej akurat bluzce ma kształt litery V, ale byłoby fajnie, gdyby stanik nadawał się też pod inne bluzki z trochę szerszym dekoltem. Jakie modele mogłyby być dobre (i w jakim rozmiarze)? Czytałam o: - Inferno i modelach Gossarda i wiem, że żadne z nich to dobry pomysł (rzadko kiedy dobrze leżą na małych biustach), - Polce - ale wiem, że też sporo osobom nie leży, a poza tym nie widziałam jej w jasnych kolorach, - Freya Rio (chyba o ten model chodzi do dekoltów) - ale to wąskofiszbinowce, a ja raczej należę do tych szerokofiszbinowych:/ A może jednak warto spróbować Freyę? Obecnie noszę Pour Moi? Destiny 32F (trochę za duże miski, ale w 32E mogłyby być za małe). Co do obwodu w nowym staniku skłaniałabym się do 30,ale jaki model i jaka miska? Proszę o pomoc, to dość pilna sprawa, bo potrzebuję stanika na egzamin;-) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Jaki stanik pod białą bluzkę (z dekoltem)? (7 19.12.08, 19:23 www.tinyurl.pl/?KqYMsIQO Odpowiedz Link
petite-wee Dziwne spadające ramiączka 19.12.08, 22:25 Mój problem pojawił się niedawno. Mam 2 staniki - Freyę Tię i Mitzy czerwoną, obie 60DD, obie znane ściśliwce. Mitzy mam od około maja/czerwca, i noszę ją od tego czasu co 2gi dzień, na zmianę z Tią. A Tię przedtem miałam w mniejszym rozmiarze a od września mam nowy egzemplarz, większy. I od około miesiąca dzieje się dziwna rzecz - w obu tych stanikach zapinam się na tą haftkę co zawsze i wszystko jest w porządku, ale jak tylko wyjdę z domu i przejdę kawałek, to ramiączka zaczynają mi sie zsuwać z ramion. Działo się tak codziennie, więc podciągałam ramiączka, coraz bardziej i bardziej. W końcu w Tii już osiągnęły koniec, i dopiero wtedy przestały spadać, ale czułam że są tak naciągnięte że zaraz mi strzeli wszystko w szyję...Ale jak luzowałam to spadały. Doszłam do wniosku że to może wina zbyt luźnego obwodu, więc w obu przeszłam na druga haftkę. W Mitzy nawet na razie zdaje egzamin, ale w Tii wciąż spadają, mimo wielkiego ścisku w obwodzie... Spotkałyście sie kiedyś z czymś takim? Żeby tak w obu naraz? I może niepotrzebnie przeszłam na ciaśniejszą haftkę i teraz sobie bezsensownie rozciągam obwód? Sama nie wiem... A może mam je podszyć? A w takim razie czy można podszywać już używany stanik? Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi:) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Dziwne spadające ramiączka 20.12.08, 11:54 Może ściągacz ramiączek cię uratuje: www.tinyurl.pl/?UVhXeul2 Może ramiączka się "wyślizgały" w noszeniu? Może proszek czy płyn do prania jakoś podziałał na materiał? Mi w jednym staniku ramiączka się po prostu rozciągnęły, ale skoro ty masz je bardzo naciągnięte, to chyba nie o to chodzi. IMHO nie ma sensu niepotrzebnie się ściskać, już lepiej kup ten ściągacz. Odpowiedz Link
petite-wee Re: Dziwne spadające ramiączka 20.12.08, 22:43 Dzięki:) Akurat wczoraj robiłam pranie i myślałam że to coś da ale znów się ześlizgnęły, może rzeczywiście się wyślizgały. Albo jakichś niekorzystnych dla staników balsamów używam... Odpowiedz Link
petite-wee Re: Dziwne spadające ramiączka 20.12.08, 22:45 Aha i jeszcze dodam że piorę je w rekach w zwykłym mydle, co podobnież (gdzieś na lobby sie spotkałam z takim stwierdzeniem) jest najlepszym rozwiązaniem. A ściągacz się przyda i tak do bokserek na lato :D Odpowiedz Link
the_cellist hestia strapless 20.12.08, 09:17 Dziewczyny, zgłupiałam. Poszukując stanika strapless na studniówkę, pokusiłam się o czarną hestię. Zamówiłam od forumki, przyszedł, piękny i połyskujący, ale absolutnie nie pasujący. Pomijam fakt, że schudłam ostatnio niespodziewanie, co odbiło się na moim biuście, a dokładnie jego rozmiarze, więc miski w 65F zdecydowanie za duże. Jednak gorszym problemem są fiszbiny-za szerokie! Wyłażą mi prawie na plecy, spłaszczając mnie niemiłosiernie, a przy za dużej misce ten efekt jeszcze się pogłębia. Zastanawiam się, jakby to wyglądało w mniejszej misce, bo obecnie mam dwa garnki na biuście, które nic z nim kompletnie nie robią. Lecz, jako że Panache jest szerokofiszbinowe, wątpię szczerze, czy 65E pasowałoby. Jakie polecacie straplessy z węższymi fiszbinami i ścisłym obwodem? Bo nie wiem, w którą stronę szukać... Oasis i porcelanka to też Panache, więc raczej odpadają... moje wymiary to 70/90 Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: hestia strapless 20.12.08, 12:11 Czytałaś wątek o stanikach bez ramiączek? Odpowiedz Link
the_cellist Re: hestia strapless 20.12.08, 13:10 czytałam 3 razy, i-albo nie posiadłam umiejętności czytania ze zrozumieniem-nie znalazłam tam precyzyjnych inf na temat fiszbin, a to zagadnienie chciałabym obecnie zgłębić. Jeśli się mylę, uświadom mnie, proszę, który fragment tematu o bezramiączkowcach pominęłam :) Odpowiedz Link
kasiax3 63/85 Portia Curvy Kate 60f i Mileny Flamenco 60g 22.12.08, 07:55 Witam i ponawaim pytanie: przy portii marszczy mi sie ta koronka na górze tak wzdłuż:( przy falmenco niestety lekko jakby piersi spłaszczone po bokach a pomiędzy nimi stanik odstaje,na dole tuż przy początkach fiszbin w dekolcie, wymieniać? większe? mniejsze? doradźcie. Proszę:) Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: 63/85 Portia Curvy Kate 60f i Mileny Flamenco 22.12.08, 12:14 Skoro fiszbiny odstwją, to pewnie miseczki są za małe. Najlepiej podeślij zdjęcia do galerii. Odpowiedz Link
jus2 rozmiar 75/85 27.12.08, 01:12 Hej kobietki, podczytuje was dlugooo, dzieki Wam nawrócilam się:) i kupiłam Freya Pollyanne 65D, i widać pierwsze efekty; biust powiększył się o 3 cm, mam obecnie 75/85, piersi ładnie wyglądają, są zaokrąglone, ale pod pachami mam małe bułki, i u góry miska się marszczy, jak obniżę ramiączka to jeszcze gorzej.Zapinam się jeszcze na ostatnią haftkę. Myślałam że to za duza miska i zakupiłam Fantasie 65C-ale to nie to, nawet jeszcze gorzej. Co jest nie tak? Z Pollyanny jestem zadowolona bardzo bo dobrze się ją nosi i jakimś tam efekt jest. Czytam i czytam to forum i dalej nie wiem. Poradźcie dziewczyny! Odpowiedz Link
lavaenn Re: rozmiar 75/85 27.12.08, 21:45 jeżeli biust powiększył ci się o 3 cm, to nie ma siły, żebyś nie potrzebowała większej miseczki ;) paradoksalnie marszczenie miski może być objawem tego, że jest za mała, szczególnie w połączeniu z bułkami. kup 65DD, a bułki wmasowuj :) Odpowiedz Link
jus2 Re: rozmiar 75/85 28.12.08, 14:37 moja samoocena by wzrosła jakby faktycznie 65DD byłoby teraz dobre:)) dzięki za radę Odpowiedz Link
kizombalover Re: rozmiar 75/85 28.12.08, 16:28 NIe chcę Cię martwić, ale freya może być z Tobą po prostu niekompatybilna, i nawet przy dobrym rozmiarze robić zmarszczki. Spróbuj coś z Panache, który ma szersze fiszbiny, i zmarszczek nie robi, np. wielu dziewczynom (ze mną włącznie) leży TangoII (ale balconette, nie plunge), lub balkoniki Fantasie, w rozmiarze 65D. Odpowiedz Link
jus2 Re: rozmiar 75/85 30.12.08, 17:07 Dzieki za podpowiedz, sprawdze te staniki, wydaje mi się że możesz mieć rację, zmarszczki robią się u góry jakby brakowało mi tam piersi ( a że brakuje to swoja drogą).Balkonik fantasie mierzyłam odpada, żle wyglądam, spróbuje to tango, które polecasz Odpowiedz Link
yarshiva podobny krój do panache flamenco 28.12.08, 20:45 Na dzisiejszym zlocie w Krakowie miałam okazję poprzymierzać to i owo ;) i stwierdziłam, że z Freyą się nie lubimy (choć w większości fiszbiny wydawały się być dobre), Z Panache różnie, ale (chyba) najbardziej pasował mi nabiustnie model Flamenco. Dlatego też proszę o pomoc doświadczone forumki o podpowiedź, jakie staniki mają podobny krój? :) Z góry wielkie dzięki :) Odpowiedz Link
nas-daq Fiszbiny nachodzą mi na pierś od dołu. 29.12.08, 18:38 Jestem szerokofiszbinowa, wymiary 72/85, noszę 65d/dd w zależności od miseczkowości, ale w każdym modelu fiszbiny wchodzą mi u dołu na piersi przy dłuższym chodzeniu, ciągle muszę je poprawiać. Gdy zdejmę stanik, ślady po nim mam na dolnych granicach piersi, a nie pod piersiami. Miseczki nie są za małe, mam zwykle jeszcze sporo luzu. Problem jest większy w stanikach wąskofiszbinowych, np Fantasie (Freye w ogóle są na mnie za wąskie). Zwykle noszę Panache i po zewnętrznej części fiszbina obejmuje całą pierś. Piszecie, że przy dobrze dobranym obwodzie to nie powinno sie zdarzać, ale w ciaśniejszych rozmiarach zapinam się z trudem i czuję ogromny dyskomfort. Może poluzować ramiączka? Ale i tak zbyt mocno ich nie naciągam. Mam wrażenie że to jednak dlatego że mam mały biust, chociaż wiem że to tak nie działa. Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Fiszbiny nachodzą mi na pierś od dołu. 29.12.08, 18:57 IMO to moze byc kwestia dwoch rzeczy: za luzny obwod i/lub za bardzo podciagniete ramiaczka. Jesli obwod jest dobrze dopasowany, nie ma prawa sie przesuwac w gore czy w dol. Nie, nie nie daletoge ze masz maly biust, tylko daltego, ze byc moze Twoj stanik nie jest dopasowany. Jakie masz staniki? W ktorych jest ten problem najbedziej widoczny? Odpowiedz Link
joankb Re: Fiszbiny nachodzą mi na pierś od dołu. 29.12.08, 19:34 Sprawdź o ile możesz odciągnąć obwód z tyłu/ niech ktoś to sprawdzi. Teoretycznie to masz zbyt luźny i dlatego podjeżdża. Praktycznie - bywa i odwrotnie. Zbyt ciasny obwód "szukający lepszego miejsca". Zdarzyło mi się na początku w baaardzo ciasnej Panaszowej Ophelii. Czy po zapięciu na ciaśniejszą haftkę coś się zmienia? A z przedłużką? Czy miska nie jest zbyt duża? Odpowiedz Link
nas-daq Re: Fiszbiny nachodzą mi na pierś od dołu. 29.12.08, 20:19 Lepiej jest na najciaśniejszych haftkach, szczególnie w tango, dłużej obwód pozostaje na miejscu. W ofelii zapinam sie na najluźniejszą, bo jest bardzo ścisła, na ciaśniejszych czuję wraźny dyskomfort. Z tyłu wydaje mi się że nie naciąga sie bardziej niż 5cm od pleców. Z drugiej strony obwód 60 we flamenco i tango jest za ciasny (te akurat mierzyłam). eneralnie im ciaśniej, tym dłużej na swoim miejscu, ale i tak w końcu przy ruchach fiszbiny wskakują na piersi. Nie dużo, ale jednak na piersi. Odpowiedz Link
nas-daq Re: Fiszbiny nachodzą mi na pierś od dołu. 29.12.08, 19:46 Na co dzień noszę Panache tango II balkonetkę, Panache ophelię, Panache flamenco, Fantasie smoothing, Fantasie Rimini, Freyę retro. Wszystkie z obwodem 65 i we wszystkich tych stanikach obwód muszę poprawiać, najgorzej jest z Fantasie, pomimo pięknego wyglądu piersi, i tego że po ich zdjęciu mam wyraźne ślady przez całą noc. Mam jeszcze jedną Freyę kupioną używaną, białą w kwiatki, nie znam nazwy, w rozmiarze 65E, ale był na mnie dużo za duży, musiałam zeszyć miseczkę, obwod jest ścisły i właśnie to jedyny stanik który nie podjeżdża i najbardziej lubię go nosić- głównie po domu. Odpowiedz Link
joankb Re: Fiszbiny nachodzą mi na pierś od dołu. 29.12.08, 20:03 Jeśli najgorzej jest z Fantasie - zwłaszcza z Rimini to obwód jest za luźny. Wspominam ją z przymiarek jako koszmarnie rozciągliwą. Przepnij te lepsze na ciaśniejsza haftkę. Tango też potrafi być baaardzo luźne :)) Odpowiedz Link
nas-daq Re: Fiszbiny nachodzą mi na pierś od dołu. 03.01.09, 18:04 Dopiszę sie jeszcze do tego wątku, żeby zamknąć tę kwestię. Zwęziłam swoje Fantasie i Tango i obwód ani drgnął, nie musiałam przez cały dzień poprawiać ani razu i nic nie nachodziło mi na piersi. Więc jednak to obwód był za luźny. Wszystkie staniki miałam nowe, więc nie były rozciągnięte, używane zaledwie kilka razy, ale widocznie potrzebuję większych ściśliwców. W Rimini biust pięknie się układa i żal by mi było się go pozbywać:-)Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link