Dodaj do ulubionych

WĄTEK RATUNKOWY - 2

• mmm-mm elle macpherson notorious 29.12.08, 19:57
      Moje wymiary: 60/81. Ktory wziac 30DD czy 30E? Zazwyczaj nosze 28E i nie chce
      zeby stanik mial miseczki zbyt duze=zabudowane i odstajace u gory. Czytalam
      wszystkie opinie na temat tego stanika i jedne dziewczyny pisza ze jest
      malomiskowy, drugie ze normalnomiskowy, a jeszcze inne ze duzomiskowy. To jak to
      w koncu jest?
      • zawsze_zielona Re: elle macpherson notorious 30.12.08, 12:23
        Ja mialam 30E przy 68/87. Byl jednak na mnie troche za ciasny. Mysle, ze 30DD
        powinno Ci wystarczyc. Jak nie 30D...
        • acjali Re: elle macpherson notorious 30.12.08, 13:02
          Mam 69/82-83 i na razie wystarcza mi 30D - nie marszczy sie i nie odstaje.
          Ogólnie jestem z niego zadowolona
    • wiedzma_29 Rozstępy? Odgnioty? Coś mi się robi - ratunku! 30.12.08, 12:25
      Jakieś 2 miesiące temu "przesiadłam się" z puszapów 75a na miękkie 65D. Jestem
      pełna entuzjazmu, masuję, wygarniam, migracja jest, kształłt lepszy jest o
      wiele, ale jest też "ale"...
      Te dotychczasowe puszapy najwyraźniej nosiłam za wysoko - pierś dołem uciekała,
      przez co dół piersi się jakiś taki nieforemny "przygnieciony" przez te lata
      zrobił. Teraz, chcąc to naprawić, zakładając stanik, wygarniam ciałko nie tylko
      z boków, ale i z dołu, z żeber, fiszbiny leżą niżej niż dotychczas, no i
      wszystko fajnie, bo ciałko się przemieszcza (1,5 cm w obwodzie mniej, a nie
      chudnę, wręcz przeciwnie - świąteczne obżarstwo na maxa uskuteczniam), ale w
      miejscu gdzie teraz ta fiszbina leży coś dziwnego mi się zrobiło. Najpierw
      myślałam, że tak mi się odgniata fiszbina, w końcu ciasny obwód itd, ale
      ostatnio pochodziłam 3 dni bez stanika, dużo kremowałam, nawilżałam szczególnie
      to miejsce i to nie znika...wygląda to jak świeże rozstępy niestety, takie
      czerwone kreseczki, jakby głębokie zmarszczki... :(
      Może ja za mocno to ciałko wyciągam? Przekopałam forum, ale nie znalazłam
      podobnego problemu nigdzie, więc proszę o help ;)
      • kataloglmb Re: Rozstępy? Odgnioty? Coś mi się robi - ratunk 30.12.08, 14:58
        Możesz zrobić zdjęcie?
        • wiedzma_29 Re: Rozstępy? Odgnioty? Coś mi się robi - ratunk 30.12.08, 15:07
          > Możesz zrobić zdjęcie?

Spróbuję, ale nie mam jeszcze dostępu do galerii, więc nie wiem, gdzie je wysłać...
          Moje wymiary to 73/85 - 86
        • wiedzma_29 Re: Rozstępy? Odgnioty? Coś mi się robi - ratunk 30.12.08, 15:09
          > Możesz zrobić zdjęcie?

Spróbuję, ale nie mam jeszcze dostępu do galerii, więc nie wiem, gdzie mogłabym
          je wysłać...
          Moje wymiary to 73/85-86
          • pitupitu10 Re: Rozstępy? Odgnioty? Coś mi się robi - ratunk 30.12.08, 17:19
            Dostępu nie musisz mieć, skomentujemy tu na forum.

Spróbuj rozmiaru 65DD. Dla mnie to brzmi trochę jak siniaki / krwiaki. Za mała
            miseczka powoduje, że stanik jest za ciasny na ciebie. To moja teoria. Czy kiedy
            ubierasz miseczki, to czujesz różnicę w porównaniu z samym obwodem?
      • kataloglmb Re: Rozstępy? Odgnioty? Coś mi się robi - ratunk 30.12.08, 14:58
        A jakie masz wymiary?
    • antidottum Buly... 30.12.08, 15:19
      Witajcie! Nosze staniki w dobrym rozmiarze, z lekkim luzem w miskach
      (65dd przy wym. 68/83-84). Staram sie buly wygarniac regularnie, ale
      zauwazyam, ze po kilku ruchach uciekaja... Reasumujac, mimo moich
      staran, nie siedza w miseczce:( Czy jest szansa, ze mimo to wroca na
      swoje miejsce? Co robic?!
      • moonlight80 ZAMYKAMY WĄTEK 30.12.08, 16:43
        Proszę wpisywać sie do nowego wątku numer 3
      • ma_lgosia Re: Buly... 30.12.08, 19:34
        W moim przypadku na "uciekające" buły pomagają ściślejsze obwody, tzn. szybciej uciekały mi w stanikach, w których obwód był luźniejszy (co nie oznacza, że za luźny, bo nie podjeżdżał, ale też buł na długo nie utrzymywał).
        Myślę, że duże znaczenie mogą tu też mieć odpowiednio szerokie fiszbiny i wysoko zabudowany stanik - jeśli chodzi o buły podpachowe.

Poza tym to też chyba trzeba czasu i cierpliwości w wygarnianiu buł ;-)
        Na początku też miałam dość jak po kilku ruchach wychodziły mi ze stanika, ale z czasem co raz rzadziej musiałam je zagarniać do stanika, aż w końcu wyrosłam ze stanika i potrzebowałam większego rozmiaru.
    • nikopolis1 jaki wybrać rozmiar Gypsy in Me 31.12.08, 11:21
      pisałam w wątku producenckim, ale nikt nie odpowiada, więc przeklejam pytanie:
      to małomiseczkowiec? mam be a sweetie 30dd i jest już za mały (jestem w ciąży),
      teraz zastanawiam się nad Gypsy in me i nie wiem, czy kupić 30e czy
      30f,doradźcie proszę.
      • nikopolis1 Re: jaki wybrać rozmiar Gypsy in Me 31.12.08, 11:48
        przekleiłam do ratunkowego 3, sorki za zaśmiecanie:)
    • faithless_black_pearl Re: WĄTEK RATUNKOWY - 2 04.01.09, 02:07
      witam, chcialam prosic o pomoc Wroclawianki. wiem,ze moze to nie do konca
      wlasciwe miejsce,ale nie ma czegos takiego jak lobby chudziastych;-) a
      przypuszczam,ze skoro jestescie małobiusiaste to tez jestescie szczuple. Ja taka
      wlasnie jestem i nie mogę nigdzie we wroclawiu dorwac sukienki dobrej na mnie..A
      zaraz studniowka ;)

stąd moja prosba-jesli któraś z Was moglaby mi polecic jakiś sklep z sukienkami
      na szczuple osoby bylabym wdzięczna:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka