Dodaj do ulubionych

Koszulki do kompletu/bustiery

23.08.08, 16:04
Nie trafiłam na taki wątek ani nie znalazłam,jeśli istnieje,proszę o
skierowanie mnie tam.Jako straszny zmarźluch,zaczęłam już myśleć o
chłodniejszych porach roku.Do tej pory nie nosiłam praktycznie w zimie
staników,tylko bieliźniane koszulki,koniecznie włożone w spodnie,inaczej jest
mi zimno.
Mam też jeden tzw. bustier firmy T.,oczywiście 75B,ale bardzo ścisły i nie
spłaszczający.
Czy macie lub chociaż znacie jakieś fajne koszuki,nie gryzące się ze
stanikami,nie koniecznie firmowe?
Może by je zebrać w jednym miejscu wpisując w temacie model?
Obserwuj wątek
    • malagracja Ja tez sie szykuje do zimy :) 23.08.08, 18:30
      Na razie szukam gorsetow, ale nie wiem jak one sie sprawdza pod buzkami,
      sweterkami...
      A takowa koszulke tez sobie z checia kupie :-)
      A jeszcze chetniej bym kupila body ze stanikiem :)
      • mmm-mm Dlugie bawelniane koszulki bokserki:) 24.08.08, 03:48
        Ze swojej strony moge polecic bawelniane, kolorowe koszulki bokserki i
        bawelniane koszulki na cienkich ramiaczkach, ktore maja nieraz delikatne
        zdobienia przy dekolcie. Sa dlugie, trwale i naprawde w bardzo wielu rozmiarach.
        Tylko nie wiem czy w Polsce tez jest tego pelno:/ Ja tez jestem zmarzluchem.
        Nienawidze miec odkrytych plecow w zimie nawet w budynku brrr i chlodnegou
        wiatru wdzierajacrgo sie pod sweter. Dla mnie stringi w zimie to czysty
        masochizm. Udalo mi sie nawet kupic spodnie nie biodrowki(siegaja mi 2cm ponizej
        pepka, z tylu sa chyba troche nizsze)pierwszy raz od pieciu lat!
        • blizniaki14 Re: Dlugie bawelniane koszulki bokserki:) 24.08.08, 08:34
          ja też noszę długie bawełniane koszulki po prostu, choć na mnie znaleźć długą
          koszulkę to cud (ze względu na wzrost). nie cierpię gołych pleców zimą, marznę
          okropnie, nie cierpię gdy wiatr wieje mi po nerach brrrrrr
          stringi noszę, w pupę mi jakoś nie zimno, ja po prostu nie lubię nosić zwykłych
          majtek, bo mi się nigdy w sposób właściwy na pupie nie trzymają ;-) hihi
          a na mrozy dodatkowo obowiązkowo długa kurtka lub płaszcz,żadne kuse kurteczki ;-)
          • malagracja Re: Dlugie bawelniane koszulki bokserki:) 24.08.08, 13:30
            Z jednej strony jest cieplo, ale mi sie nie podoba jak przez cienki sweterek
            widac i stanik i dodatkowo jeszcze odbija sie kontur koszulki :-)
            A co do pupy, to na zime wlasnie kupilam sobie kilka par wycietych bokserek
            calych z koronki ;) Fajna odmiana, bo ok 12roku zycia tylko stringi hihi ;)
            • blizniaki14 Re: Dlugie bawelniane koszulki bokserki:) 24.08.08, 13:54
              ja najczęściej noszę takie sweterki,że nic się nie odznacza ;-) poza tym od 3
              lat tylko z dziećmi na spacer zimą chodziłam,pod kurtką nic nie widać :-) to
              duży plsu
              teraz dopiero do pracy więc trzeba się będzie inaczej ubrać ;-)
              • malagracja Re: Dlugie bawelniane koszulki bokserki:) 24.08.08, 13:58
                Wiesz, ja chodze do szkoły - a w niej goraco jak nic. To swetrzyska grubasne
                odpadaja - a te sweterki, ktore sa wmiare ok w pasie to sa cieniutkie, dzieki
                czemu na piersiach sie rozciagaja. Cos kosztem czegos.
                • blizniaki14 Re: Dlugie bawelniane koszulki bokserki:) 24.08.08, 14:08
                  No tak, ja już jestem ponad 3 lata po studiach.I te 3 lata siedziałam z dziećmi
                  w domku.
                  Nawet nie pamiętam co wtedy nosiłam ;) ale chyba jakoś na cebulkę się ubierałam :-)
        • evolet stringi zimą 24.08.08, 14:08
          mój tata zawsze mówi: zimno dziś, włóż dwie pary stringów:D
          • blizniaki14 hehehe dobre :) a najlepiej jedną parę tył do 24.08.08, 14:12
            przodu ;-)
    • mmm-mm Mozecie sie smiac:) 25.08.08, 03:22
      Gdybym chodzila w stringach zima to bym miala dwa czerwone i lodowate placki
      zamiast tylka, takie same jakie robia mi sie na udach. W kazdej szkole do jakiej
      chodze nie jest wiele ogrzewane i otwarte okno (bo zepsute) w czasie mrozu tez
      nie jest rzadkoscia. A ile razy dziewczyna stojaca przede mna, na ktora akurat
      niestety spojrzalam, szybkim ruchem grzebala w spodniach, ciagnela za pasek
      znajdujacy sie wiecie gdzie, poprawiala go ukazujac pol tylka, po czym tymi
      samymi palcami poprawiala makijaz, jadla kanapke lub podawala reke komus:/ Mam
      uraz do stringow, niech sie komus innemu wrzynaja, ja bym je zaraz sciagnela i
      wyrzucila jeszcze w domu:)
      • malagracja Plusy stringow? 25.08.08, 15:02
        Doskonale rozumiem Twoj wstret do stringow, to co napisalas ykym..jeszcze
        bardziej mnie przekonalo do moich koronkowych bokserek.

Ale plusem stringow (tych NIE wrzynajacych sie i tych NIE wystajacych)
        przynajmniej u mnie jest ksztalt pupy - wszystkie figi mnie splaszczaja na pupie :)
        • evolet Re: Plusy stringow? 26.08.08, 13:23
          dokładnie:) na mnie zwykłe figi robią buły:D zawsze mi się wrzyna ta część
          "nogawkowa" i mam czteropoślad [analogicznie do czteropiersi:D], a jak większy
          rozmiar, to wszędzie za luźne [czy powinnam zacząć lobbować u producentów?
          i tak najbardziej lubię półbokserki, ale pod dopasowane ciuchy stringi jednak.

malagracja napisała:
          > Ale plusem stringow (tych NIE wrzynajacych sie i tych NIE wystajacych)
          > przynajmniej u mnie jest ksztalt pupy - wszystkie figi mnie splaszczaja na pupi
          > e :)
    • nieco8 Freya Madison Camisole black 25.08.08, 11:44
      Zauważyłam na brastopie
      www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=940&Product=Freya_Madison_Camisole_Black
      Tylko czy w niej będzie dużo cieplej?
    • leela7 Bustier Panache 26.08.08, 12:46
      a ktos mial moze taki bustier?
      www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=976&source=webgains&siteid=20369
      na watku producenckim nie znalazlam zadnego info,a sie zastanawiam czy warto
      kupowac ...
      • po.rzeczka Re: Bustier Panache 26.08.08, 13:41
        To taki gorsecik bardziej,szkoda,ze króciutki.
        Koszulka nie musi być gruba,w końcu w kilku cienkich warstwach jest cieplej.I
        musi zasłaniać nerki.Ja niestety cały rok głównie na dworze pracuję.
        Panache robią takie zwykłe tylko do spania,z tego,co zauważyłam.
        A w ogóle zauważyłam w Bravissimo fajne nowe dzienne bluzeczki,takie nie
        bieliżniane.
    • joankb Re: Koszulki do kompletu/bustiery 26.08.08, 13:37
      Jako tragiczny zmarzluch (a pracuję często w terenie) kupiłam w zeszłym roku
      body - jedno z krótszym, jedno z dłuższym rękawem. Robi takie Gatta. Pod to
      normalny stanik i jest ok.
      • nieco8 Re: Koszulki do kompletu/bustiery 26.08.08, 16:01
        Odnośnie body, to przypomniało mi się, ze moja siostra przywiozła sobie w
        zeszłym roku świetne z Bułgarii - tam były niezwykle popularne. Po kilku
        miesiącach pobytu w tym kraju odkryła, dlaczego body święcą tam triumfy -
        Bułgarki są bardzo owłosione!, w okolicach krzyża też :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka