Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

biustonosz na lato

02.07.12, 11:34
    Z wiekiem coraz trudniej sobie z tym problemem poradzić. Odpada chodzenie bez, a uwielbiam bluzki i sukienki na ramiączkach. Nienawidzę wystających ramiączek stanika, nawet w idealnie dobranym kolorze, silikonowe to ohyda. Biustonosze bez ramiączek się zsuwają, silikonowe nakładki nie zdają egzaminu - mam spory biust, szczególnie gdy się spocę, spadają, poza tym nie podtrzymują zawartości. Macie jakieś własne patenty, może konkretne modele?
    Obserwuj wątek
      • zawrotglowy Re: biustonosz na lato 02.07.12, 13:00
        Dobrze dobrany strapless nie powinien się osuwać, np taki
        www.ewa-michalak.pl/product-pol-91-Strapless-Toffi.html
        Innych opcji nie ma.
      • ptysiowa_7 Re: biustonosz na lato 02.07.12, 13:03
        Biustonosze bez ramiączek zsuwają się, gdy są w złym rozmiarze. Jesteś pewna, że nosisz dobrze dobrany rozmiar? Sprawdź to tutaj forum.gazeta.pl/forum/f,32203,Lobby_Biusciastych_.html
        Ja osobiście polecam straplessa Freya Deco, ale jak mam raczej mały biust - 60E.
      • duchess85 Re: biustonosz na lato 02.07.12, 13:43
        Mam znakomicie dobrany biustonosz bez ramiączek Marks & Spencer (miękki, nieusztywniany, tylko z fiszbiną). Ma dwa paski silikonu od spodu, trzyma rewelacyjnie, testowałam go na tańcach, w upale i w pracy ;-) Teraz widziałam, są w M&S w dwupaku czarny i cielisty za bodajże 119 zł. Polecam.
      • lonely.stoner Re: biustonosz na lato 02.07.12, 15:53
        ja mam z La Senza - teraz robia wreszcie ciasne obwody + normalne miseczki, kupilam 70 DD - z jakiejs serii Perfectly Me- ma silikonowy pasek u dolu, odpinane ramiczka i jest mocno scisliwy (moj normalny rozmiar to np. z Panache 65E - ten z La Senza zapinam na najluzniejszy zacisk a i tak czuje mocny ucisk :) no i nic nie spada ani sie nie zsuwa.
        • annjen Re: biustonosz na lato 02.07.12, 16:12
          jutro idę na poszukiwania:)
          • ptysiowa_7 Re: biustonosz na lato 02.07.12, 17:19
            Tylko że w Polsce go nie kupisz - brytyjska La Senza a polska to dwie różne firmy z różnym asortymentem. U nas takich rozmiarów nie uświadczysz.
            • lonely.stoner Re: biustonosz na lato 02.07.12, 20:06
              ptysiowa_7 napisała:

> Tylko że w Polsce go nie kupisz - brytyjska La Senza a polska to dwie różne fir
              > my z różnym asortymentem. U nas takich rozmiarów nie uświadczysz.

Ja kupilam moj w polskiej La Senza - w centrum handlowym w dosc malym miescie, wiec pewnie w wiekszych jest jeszcze lepszy wybor :)
      • ofelia1982 Re: biustonosz na lato 02.07.12, 18:27
        Dobry strapless się nie zsuwa! Ja mam Panache i nie ma mowy.
        • black_magic_women Re: biustonosz na lato 02.07.12, 21:48
          Ok,dobrze dobrany nie zsuwa się.Ale czy podnosi cokolwiek,czy daje tylko efekt"zakrycia"piersi?Piszę to ja 60F
          • lonely.stoner Re: biustonosz na lato 02.07.12, 22:20
            black_magic_women napisała:

> Ok,dobrze dobrany nie zsuwa się.Ale czy podnosi cokolwiek,czy daje tylko efekt"
            > zakrycia"piersi?Piszę to ja 60F

Zalezy co masz na mysli- zalezy sporo od piersi, na pewno trzyma w ryzach :) i po prostu czujesz sie komfortowo bo nic nie sie nie trzesie i skacze na boki (co np. mnie boli podczas gwaltowniejszego marszu). A poza tym najlepiej samemu isc i przymierzyc, ja mam zadbany biust, nie obwisly, i wyglada na taki 'uniesiony' i okragly, ale jesli ktos ma naprawde obwisle piersi i chce uzyskac efekt plunge to nie wiem czy sie da bez ramiaczek??
          • nessie-jp Re: biustonosz na lato 02.07.12, 22:23

> Ok,dobrze dobrany nie zsuwa się.Ale czy podnosi cokolwiek,czy daje tylko efekt"
            > zakrycia"piersi?Piszę to ja 60F

Wybierz usztywniany, nie puszap, tylko zwyczajne usztywniane miski. Wtedy biust trzyma się nie tylko na obwodzie, ale na całej misce :)
            • black_magic_women Re: biustonosz na lato 03.07.12, 20:50
              Dziewczyny-wyciągnęłam moją zapomnianą"porcelanke"www.lingerienewark.co.uk/wp-content/uploads/2011/09/Panache_Porcelain_3370.jpg i zobaczymy jak się spisze na randce.Fakt,żę sukienka na ramiączkach wygląda dużo lepiej niż z jakimkolwiek "normalnym"stanikiem.A o biust dam obsesyjnie(poza tym,że niestety ma wahania wagi) tyle,że jest on raczej z tych niskoosadzonych
              • black_magic_women Re: biustonosz na lato 03.07.12, 20:53

>.A o biust dam obsesyjnie(poza tym,że niestety ma wahania wagi)
                niezamierzenie wyszło dwuznacznie,ale to prawda i ja się waham w kg i biust czasem bliżej 60f,czasem 65ff:(
              • opuncja.figowa Re: biustonosz na lato 04.07.12, 11:38
                Co znaczy dbam o biust? Nie od matki natury to zależy?
                • lonely.stoner Re: biustonosz na lato 04.07.12, 12:39
                  opuncja.figowa napisała:

> Co znaczy dbam o biust? Nie od matki natury to zależy?

zla pielegnacja, nieodpowiedni biustonosz - moga zniwelowac efekty nawet najpiekniejszego cycka danego przez matke nature. Temat walkowany milion razy- na froum biusciastych na przyklad. W dbanu o biust wazne jest zeby nosic odpowiednio dobrany biustonosz, cwiczyc, nawilzac, masowac... poza tym posiadaczki wiekszych biustow wiedza jak wazne jest zeby nie dopuscic do opadniecia cyckow, zrobienia sobie zwisajacych nalesnikow czy przez noszenie niewlasciwego rozmiaru (a to dotyczy kazdego biustu) w ogole zdeformowanie.
                • black_magic_women Re: biustonosz na lato 04.07.12, 14:00
                  opuncja.figowa napisała:

> Co znaczy dbam o biust? Nie od matki natury to zależy?

Dary Matki Natury też można zniszczyć.

Dbam tzn-nosze dobrze dopasowane staniki,
                  -mam też stanik do spania(jak powiedzial jakiś chirurg plast."Gdyby wszystkie kobiety spały w stanikach,to miałbym o wiele mniej klientek"
                  -smaruje biust specjalnym balsamem(różowy eveline)
                  -unikam gorących kąpieli i opalania biustu
                  -nie śpię na brzuchu itd

• anew3 Re: biustonosz na lato 04.07.12, 11:00
        Skoro masz spory biust jak sama piszesz to myślę, że nie masz innego wyjścia, zrezygnuj z topów na ramiączkach, załóż coś lekkiego ale bardziej zabudowanego i pod to normalny stanik. Wczoraj widziałam coś takiego: dziewczyna w eleganckiej sukience na ramiączkach ale z pod tego wychodził stanik, nie muszę mówić jak to wyglądało. Ewentualnie, poszukaj topu z wszytym stanikiem. Swoją drogą nie mogę zrozumieć dlaczego niektóre kobiety uważają , że widoczny stanik jest OK ale bluzka na ramiączkach z dobrze zabudowanym przodem, pzrez który NIE widać biustu nie jest OK. Temat na czasie. Wasze opinie?
        • black_magic_women Nie jest żle! 04.07.12, 14:05
          Tak jak pisałam,wczoraj po kilku latach odświeżyłam swojego bezramiączkowca i powiem wam,że nie było źle.Nic nie spadło,a ja czułam się komfortowo.Tylko biust się nieco spłaszczył,ale to drobiazg;)
        • nessie-jp Re: biustonosz na lato 04.07.12, 15:54
          anew3 napisała:

> Skoro masz spory biust jak sama piszesz

Ale ona nie pisze, że ma spory biust. Przeciwnie, ma idealnie średni, taki akurat. Ani duży, ani mały.

Zresztą ja mam większy (75F) i bez problemu noszę bezramiączkowce.
          • kasiarec Re: biustonosz na lato 04.07.12, 16:42
            Przecież autorka w pierwszym poście napisała wyraźnie, że ma spory biust, chyba że ona i Black Magic Woman to ta sama osoba, bo już się w tym nie mogę połapać a na to wygląda.:)) Nie ma co dywagować, 65 f dla kogoś w rozmiarze 34 to dużo , dla kogoś w rozmiarze to 40 średnio, a dla kogoś w większym i o bardzo szerokich biodrach to średnio lub mało, lepiej poszukać dobrego sklepu i pani która doradzi.
            • nessie-jp Re: biustonosz na lato 04.07.12, 17:24
              65F to jest normalny biust.
              • kasiarec Re: biustonosz na lato 04.07.12, 18:26
                Czegoś nie rozumiesz, albo udajesz, że nie rozumiesz. Normalny, oczywiście, być może takich staników sprzedaje się najwięcej,, ale szczupła wiotka i wąskobiodra kobieta będzie z takim biustem wyglądała inaczej niż ta przy kości, bez talii i z bardzo szerokimi biodrami. Ludzie mają różną budowę, a ich części składowe nie żyją w oderwaniu od siebie, istnieje jeszcze coś takiego jak proporcje. Nie wszystko da się uśrednić i uznać za normę.
            • black_magic_women Re: biustonosz na lato 04.07.12, 20:24
              kasiarec napisała:

> Przecież autorka w pierwszym poście napisała wyraźnie, że ma spory biust, chyb
              > a że ona i Black Magic Woman to ta sama osoba, bo już się w tym nie mogę połapa
              > ć a na to wygląda.:))

ojejej po tylu latach na FM i miałabym podszywać się pod kogoś innego?Ja to ja-nie jestem założycielką wątku,tylko zwykłą interlokutorką;)
              • kasiarec Re: biustonosz na lato 04.07.12, 21:31

>
                > ojejej po tylu latach na FM i miałabym podszywać się pod kogoś innego?Ja to ja-
                > nie jestem założycielką wątku,tylko zwykłą interlokutorką;)

Okej, w żadnym razie nie twierdziłam, że się pod kogoś podszywasz;), nie znam tego forum i nicków za bardzo, ale nie było jasności w tym wątku, w drzewku, kto pisze i na czyj temat, zapewne uwaga o "normalnym", "idealnie średnim" biuście tyczyła się Twojego rozmiaru 60f czy 65ff, tylko wtedy nie kumam czemu niby 75 f jest to stanik na większy biust od wymienionego, większy to ma co najwyżej obwód, na tęższą osobę.:)
                • black_magic_women Re: biustonosz na lato 04.07.12, 23:17
                  kasiarec napisała:
                  zapewne uwaga o "normalnym", "idealnie średnim" biuście
                  > tyczyła się Twojego rozmiaru 60f czy 65ff, tylko wtedy nie kumam czemu niby 7
                  > 5 f jest to stanik na większy biust od wymienionego, większy to ma co najwyżej
                  > obwód, na tęższą osobę.:)

wiesz,ja też nie do końca rozumiem te określenia 65 F,czy G "nieduży-średni biust";)Wiem,że są biusty większe od mojego,ale jako dosyć szczupła, a co najważniejsze -bez brzucha -osoba zwracam na siebie uwagę właśnie owym biustem.Na grubszej osobie może by się tak nie rzucał w oczy.
                  • kasiarec Re: biustonosz na lato 05.07.12, 08:52

>
                    > wiesz,ja też nie do końca rozumiem te określenia 65 F,czy G "nieduży-średni bi
                    > ust";)Wiem,że są biusty większe od mojego,ale jako dosyć szczupła, a co najważn
                    > iejsze -bez brzucha -osoba zwracam na siebie uwagę właśnie owym biustem.Na grub
                    > szej osobie może by się tak nie rzucał w oczy.

Właśnie, jesteś szczupła, z płaskim brzuchem i masz takie proporcje, a nie inne.:) Jak czytam takie opinie to nie dość, że ich nie rozumiem, to uważam, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, tylko po co go narzucać innym. To, że w czyimś otoczeniu dominują osoby w rozmiarze około 40 albo większym, z fałdą brzuszną i takim rozmiarem biustu, który przy szerszych biodrach i dosyć tęgich udach wydaje się średni albo mały , nie oznacza, że każdy ma tak samo i wygląda podobnie. Dobrze by było o tym pamiętać, zamiast przykładać do wszystkiego swoją, jedynie słuszną we własnym mniemaniu, miarę.
                    • lady-z-gaga Re: biustonosz na lato 05.07.12, 11:16
                      A ja jestem szczupła, mam płaski brzuch i powiadam Ci, że 65F to zdecydowanie mały biust. Mówię oczywiście o usztywnianych, bo z miękkimi to juz inna bajka.
                      Wielkość mniej więcej jak u tej pani:
                      body.sklep.pl/data/gfx/pictures/medium/0/5/450_1.jpg
                      Zapewniam, że pod bluzką taki stanik ( i jego zawartośc) wygląda bardzo niepozornie :)
                      • lady-z-gaga nie zwróciłam uwagi 05.07.12, 11:24
                        na Twoją wczesniejszą wypowiedź
                        uwaga o "normalnym", "idealnie średnim" biuście tyczyła się Twojego rozmiaru 60f czy 65ff, tylko wtedy nie kumam czemu niby 75 f jest to stanik na większy biust od wymienionego, większy to ma co najwyżej obwód, na tęższą osobę.:)
                        I wszystko jasne, Ty po prostu nie masz pojęcia o rozmarówce.
                        Idź do pierwszego z brzegu sklepu, weź dwa staniki do ręki np 70D i 75D, przekonasz się, czy rzeczywiście róznią się tylko obwodem:)
                      • kasiarec Re: biustonosz na lato 05.07.12, 12:30
                        lady-z-gaga napisała:

> A ja jestem szczupła, mam płaski brzuch i powiadam Ci, że 65F to zdecydowanie m
                        > ały biust. Mówię oczywiście o usztywnianych, bo z miękkimi to juz inna bajka.
                        > Wielkość mniej więcej jak u tej pani:
                        > body.sklep.pl/data/gfx/pictures/medium/0/5/450_1.jpg
                        > Zapewniam, że pod bluzką taki stanik ( i jego zawartośc) wygląda bardzo niepozo
                        > rnie :)

Ja nie wiem co to dla Ciebie znaczy "szczupła" bo zauważyłam, że dla wielu osób to pojęcie bardzo względne i płynne, ile ważysz, ile masz wzrostu, jaki masz kształt biustu, czy jędrny i zadbany czy obwisły i plackowaty, czy masz mocny kościec i szeroką klatkę piersiową, czy jesteś umięśniona.

Wybacz, ale moim zdaniem 60 f czy 65 ff to nie jest "zdecydowanie mały" rozmiar dla rzeczywiście drobnej, szczupłej kobiety, jeśli tak ktoś uważa, a NAPRAWDĘ jest drobny, szczupły i filigranowy, ma płaski brzuch, wąską talię i biodra np do 90 cm, a nie tylko o sobie pisze na forum "jestem szczupła" (co może znaczyć dla niektórych zarówno rozmiar 40 i 110cm w biodrach przy wzroście 182 cm, jak i rozmiar 32 i 80cm w biodrach przy wzroście 160 cm - i wszystko to racja) , to ma problemy z postrzeganiem samej siebie, ewentualnie ma bardzo zaniedbany, w złym stanie biust, albo jest bardzo dojrzałą kobietą i to już się odbija na ciele. Sorry, nie miej mi za złe, ale tak sądzę. Możesz mieć oczywiście inne zdanie.:)

Nie muszę znać się na wszystkich rozmiarach, ważne, że o siebie dbam dobrze i nie mam powodów do narzekania.:) Dlatego właśnie napisałam, żeby autorka pierwszego postu poszła do dobrego sklepu i poprosiła o poradę, fora nigdy nie będą w tej kwestii miarodajne, choćby dlatego że ludzie mają własne wyobrażenie na swój temat i trudno jest komuś doradzić kiedy tak naprawdę nie wiadomo jak on wygląda i jaką ma budowę.
                        • nessie-jp Re: biustonosz na lato 05.07.12, 18:02
                          > Wybacz, ale moim zdaniem 60 f czy 65 ff to nie jest "zdecydowanie mały" rozmi
                          > ar dla rzeczywiście drobnej, szczupłej kobiety, jeśli tak ktoś uważa, a NAPRAWD
                          > Ę jest drobny, szczupły i filigranowy, ma płaski brzuch, wąską talię i biodra n
                          > p do 90 cm,

Dziewczyno, weź no się trochę ogarnij, bo ty naprawdę nie masz pojęcia, o czym piszesz.

Jeśli dla ciebie osoba szczupła i filigranowa ma 90 w biodrach, to przecież przy 65F będzie miała w biuście 87 cm
                          • kasiarec Re: biustonosz na lato 05.07.12, 19:05

Ale o czym Ty w ogóle piszesz? Jakie "podszywanie się pod bycie szczupłym", nic takiego nie napisałam???;))) Jakaś przewrażliwiona na tym punkcie jesteś i to mocno, ciekawe dlaczego.:) Powtórzę jeszcze raz, łopatologicznie, że ludzie mają rozmaite proporcje, są różni, wzrost mają różny itd itp. Tak jak napisałam u drobnej osoby taki biust będzie wydawał się spory u mniej drobnej, tęższej, z większymi biodramizwał jak zwał będzie wydawał się automatycznie mniejszy. Tak po prostu jest i tego nie zmienisz.

Rozumiem, że jesteś z tych osób, które zawsze muszą pokazać, że mają rację i dać innym odczuć swoją wyższość, ale wystarczyło napisać, że źle się podczepiłaś się pod drzewko i że chodziło Ci tylko o to, że stanik bez ramiączek bez trudu utrzyma taki biust bo nie jest on zbyt ciężki i byłoby po sprawie, temat byłby zamknięty, wątpliwości wyjaśnione, a Ty brniesz.

Ani nie uważam, że osoby w rozmiarze 40 są grube, taka jest większość kobiet w Polsce, niejednokrotnie to na tym forum pisałam, ale też nie uważam, że 60 FF to, jak stwierdziła kolejna forumka, "zdecydowanie mało" dla szczupłej i drobnej osoby (choćby takiej, o przywołanych przez Ciebie wymiarach), szukasz dziury w całym.

• black_magic_women Re: biustonosz na lato 05.07.12, 11:19
                      kasiarec napisała:

>. To, że w
                      > czyimś otoczeniu dominują osoby w rozmiarze około 40 albo większym, z fałdą
                      > brzuszną

Z tym nie mogę się zgodzić.Ani z 40,która nie jest wg mnie wyznacznikiem"grubości",ani z tą fałdą brzuszną,bo czasem 40 ma płaski brzuch,a 36 ma "bebeszek";)
                  • nessie-jp Re: biustonosz na lato 05.07.12, 18:04
                    > wiesz,ja też nie do końca rozumiem te określenia 65 F,czy G "nieduży-średni bi
                    > ust";)

Bo niepotrzebnie to zostało wyrwane z kontekstu. Chodziło mi po prostu o to, że to nie jest rozmiar biustu, który by źle się zachowywał czy źle wyglądał w bezramiączkowcu.
                    • lonely.stoner Re: biustonosz na lato 06.07.12, 11:48
                      no dobra, to ja sie wypowiem- ogolnie uwazana jestem za kobiete ktora ma duzy biust. I mezczyzni i kobiety czesto zwracaja na to u mnie uwage- w sposob mily i nie mily. Nawet mnie podjerzewano o implanty hahaha :D
                      Ja uwazam ze moj rozmiar jest normalny - rozmiar nosze jak pisalam wczesniej 70DD albo 65E- wiec na pewno mniejszy niz ten 65FF o ktorym sie toczy debata. Ale przy mojej figurze to naprawde wyglada na spory biust- chociaz tak na zdorwy rozum to jest po prostu normalny, ladny okragly cyc jaki powinna miec piekna kobieta. To chyba wlasnie zalezy od poroporcji sylwetki, tak w skrocie- mam 160 cm, waze 47kg - wiec naprawde jestem filigranowa, w biodrach mam ok. 88cm. No i ten moj rozmiar 70DD czy 65E to naprawde wydaje sie duzy.
      • jagoda_pl Re: biustonosz na lato 04.07.12, 19:09
        Primo - dopasowany obwód.
        Secundo - silikonowe paski wszyste od środka.
        • anew3 Re: biustonosz na lato 05.07.12, 11:22
          O ile dobrze zrozumiałam autorkę: ma spory biust, bez stanika nie da rady a te wszystkie bez ramiączek nie zdają egzaminu, może najlepsze wyjście to po prostu normalny stanik i bluzka/ sukienka na trochę grubszych ramiączkach, chyba chodzi prze wszystkim o wygodę w upalny dzień?
      • jolunia01 Re: biustonosz na lato 06.07.12, 10:03
        O ile te ramiączka od sukienek czy bluzek nie są cienkim sznureczkiem, tylko mają chociaż pół centymetra więcej niż ramiączko biustonosza to poleca prosty zabieg - pod ramiączko sukienki podszyć pętelkę (materiałową, może być cienka wstążeczka) z zatrzaską (albo dwie takie pętelki) i po prostu wpinać ramiączka biustonosza w te pętelki.
        • black_magic_women Re: biustonosz na lato 06.07.12, 11:21
          jolunia01 napisała:

> O ile te ramiączka od sukienek czy bluzek nie są cienkim sznureczkiem, tylko ma
          > ją chociaż pół centymetra więcej niż ramiączko biustonosza to poleca prosty zab
          > ieg - pod ramiączko sukienki podszyć pętelkę (materiałową, może być cienka wstą
          > żeczka) z zatrzaską (albo dwie takie pętelki) i po prostu wpinać ramiączka bius
          > tonosza w te pętelki.

Pomysł dobry o ile ramiączka się pokrywają.Z tego co widzę na ulicy to nie tylko mój problem,żę sukinki maja najróżniejszy (w stosunku do biustonosza)rozstaw ramiączek.Czasem pokrywaja się np z przodu,a rozchodza z tyłu,czasem można cos przeszyć,czasem nie:(
      • bianka_marta Re: biustonosz na lato 06.07.12, 10:36
        Ja też miałam kiedyś problemy z doborem biustonosza do mojej miseczki H, aż kiedyś na jakimś forum trafiłam na opinie o kris line i teraz tylko tam kupuję staniczki przez Internet :) Oni na stronie mają nawet informacje jak się mierzyć, żeby dobrać odpowiedni rozmiar. Ja jestem zadowolona, więc polecam dla kobiet które mają czym oddychać ;)
      • interactivvist Re: biustonosz na lato 06.07.12, 11:11
        ten z meskich dloni jest najlepszy na lato
        • black_magic_women Re: biustonosz na lato 06.07.12, 11:22
          interactivvist napisał(a):

> ten z meskich dloni jest najlepszy na lato

za bardzo się poci;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka