Dodaj do ulubionych

Yamaha FZ6 S2

IP: *.hitech-net.pl 28.12.09, 09:51
Siemka, planuje na wiosnę zrobic prawko na motocykl i kupic Yamahe FZ6 S2. Bardzo mi się podoba ten motocykl, uważam że jest przepiękny ale czy jest to dobra maszyna dla osoby która wcześniej nie miała do czynienia z motocyklem??? Prosze o pomoc w tej sprawie. Jak wy sądzicie??? Z góry dziękuje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Adaś. Re: Yamaha FZ6 S2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 10:57
      Howk, Czemu nie, 98KM nie powinno Cie wystraszyć bo elastyczność silnika jest w
      miarę spokojna. Nie jest to taka strzała, że Cię zdmuchnie, aczkolwiek musisz
      pamiętać, że nie warto na początku kręcić powyżej 9k obrotów ;).
    • Gość: Kronelius Re: Yamaha FZ6 S2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.09, 14:43
      Jesli masz pieniadze na naprawe ew. gleb parkingowych (klejenie plastykow,
      wymiana kierunkow etc. ) to kupuj.

Ten motocykl nie jest raczej dla poczatkujacych.
      Rzeczywiscie do ok. 9 tys. obr./min. jest spokojny, ale powyzej moze Cie
      zaskoczyc z racji, zes poczatkujacy.

Szczerze radzilbym Ci kupic cos mniejszego, tanszego w naprawie i pouczyc sie
      sztuki przetrwania na drogach, a pozniej dopiero zmienic na Fazerke.
    • Gość: voice Re: Yamaha FZ6 S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 20:26
      Mam fz6 s2 a jest to mój 5-ty motocykl po róznych słabszych na których
      przejeździłem łącznie jakieś 100tys km... świadomie przebyłem taką drogę do
      stukonnego sprzęta ponieważ zdawałem sobie sprawę ile trzeba umiec by pewnie i
      bezpiecznie operowac tą sporą mocą.

Są też tacy którzy po egzaminie wsiadają wprost na supersporta.

Tak więc są co najmniej 2 szkoły ale zycie masz tylko jedno a zdrowie to
      bezcenny skarb. Osobiście zdecydowanie doradzam na początek coś o mniejszej
      mocy. pozdrówki
    • Gość: ciacho fz6 Re: Yamaha FZ6 S2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.13, 16:55
      mam s1 i jeżeli nie będziesz wkręcał go powyżej 8000 obr to dasz rade go opanować. gdy trochę sie z nim oswoisz możesz stopniowo wkręcać go wyżej. fz6 ma wysoko położony środek ciężkości co sprawia że jest mniej stabilny jednak za razem zapewnia mu to wspaniałą zwrotność szczegulnie w ruchu miejskim gdzie jest w swoim żywiole. poza tym silnik i skrzynia (które pochodzą z r6) są nie do zarżnięcia i wytrzymają nawet tzw. niedoświadczone traktowanie. jeśli nie czujesz sie na siłach to mogę polecic ci jako pierwszy sprzęt suzuki bandit 600 lub nowszy 650. jest słaprzy i cięższy od fz6 i łatwiejszy do opanowania na początek. a przedewszystkim s2 zaczynają się od 2007r i nie są zbyt tanie a bandita nadającego się na nauke kupisz za polowe ceny fz. wiem że pokusa na wypasiony motor jest duża ale sam sie zastanów bo jeśli fz ma być twoim pierwszym sprzętem to masz jak w banku że na którymś zakręcie ci sie położy a wtedy im drozszy sprzęt tym bardziej boli. powodzenia i kieruj się rozsądkiem a nie emocjami... szerokości
      • Gość: JK Re: Yamaha FZ6 S2 IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.13, 22:00
        Ciacho, Ty zerknij najpierw na datę postu kolesia a dopiero potem mu doradzaj. Typ pewnie kupił Fazera i sprzedał a teraz może już doradzać innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka