Dodaj do ulubionych

A kto z Was jeździ na przednim kole :) ?

08.06.04, 12:32
Szukam ludzi którzy czują się jak ryba w wodzie ganiając na przednim kole. Ja
Trochę się bawię, ale to tylko amatorszczyzna. Jaki jest Wasz rekord jazdy na
przednim? Pavel Hanzlik podobno machnął 200 m :) Jakieś praktyczne rady,
jakie opony są najlepsze do tego typu jazdy?
Obserwuj wątek
    • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 12:38
      nie jestem pewien, ale rekord Guinesa to 124 albo 125 mertów na przednim kole
      (mam nawet gdzies filmik z bicia tego rekordu), może juz zostal pobity, nie
      wiem...
      ale do temtu - nie jeżdżę, sorry, że zabieram głos
      • lysout Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 12:46
        A długi ten film? jak nie, to podrzuć na maila lysout@o2.pl Co do tych 200 m to
        tylko ze słyszenia, ale mam też kika filmów, gdzie kolesie przejeżdżąją po
        grubo ponad 100 m (tak na oko:) a zaczynają chyba od 200 km/h :) Ale to
        profesjonaliści, co niejeden motocykl już zakatowali. A mnie na takie sporty
        niestey jeszcze nie stac. Pozdr.
      • kosa4 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 15.06.04, 11:35
        Ja chciałem tylko uprzedić że do jazdy na przednim nie nadaje się każdy moto,
        przedewszystkim powinna byc dobra opona na przodzie a sam sprzęt nie za ciężki.
        Ja na przednim robie jakieś 5m, pewnie to nie za dużo ale to nie jest moja
        specjalnośc i sprzęt też nie za odpowiedni (nowy gs 500f). A swoje pierwsze
        stopy trenowałem na zzr1100 i gorąco nie polecam tego motocykla do tego typu
        wyczynów bo jest troszeczkę za ciężki;), przy 120 opona piszczy a tył i tak nie
        chce się odrywać od ziemi;(. Pozdrawiam wszystkich startujących w gs-ach i oby
        tak dalej bo poziom robi się naprawdę wysoki i walka wyrównana :
        P.S
        reszcie maniaków jazdy na przodzie życzę równego asfaltu bez piasku;)
        • lysout Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 15.06.04, 13:28
          Co do masy, to wiem, że za cięzki nie jest za dobry, a i za długi się nie
          nadaje (jak w seksie :) Dualem razmi się udało i to w awaryjnej sytuacji, a tak
          za cholerę nie chciał. Teraz mam 20 cm krótszego i 30 kilo lżejszego
          Tandetszajsa i wychodzi super :) Ale opona jest tragiczna, więc się zastanawiam
          jaką kupić, żeby była najlepsza - może ktoś doradzi????????????????
          • kosa4 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 15.06.04, 15:45
            Pytałeś się oponkę do jazdy na przednim, najlepsza to taka co ma jak najmniej
            nacięć i jest miękka no i żeby była nowa, a jeżeli używana to żeby nie była za
            stara bo guma traci wtedy swoja przyczepnośc. Żeby nie narażać się na koszta to
            najlepiej kupić jakąś używana od zawodnika po wyścigu. Taka guma ma przeważnie
            najbardziej zużyte boki a do jazdy po zwykłej drodze jeszcze nadaje się super i
            będziesz miał pewnośc że nie ma 10 lat;).
    • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 12:55
      ale sie je*nąłem - rekord to 725 ft - podzielić na 3 i wyjdzie w metrach (mniej
      więcej - tak jak 2 palce w tyłku)
      film to około 3,4 Mega - pewnie Ci wyślę... zaraz :)
      • lysout Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 13:05
        Czyli dobrze mi się obiło o uszy:) Czekam na maila. A z jakiego regionu Polski
        jesteś motodawco? Jajo to Twój pierwszy motocykl?
        • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 13:16
          jajeczko (wołam je/ją BEJBE 8-D) to mój 3 motorek, ale 1 poważny
          Podkarpacie pozdrawia!
    • lysout Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 17:55
      Szczerze przyznam, iż czekam na wypowiedź eksperta, bo sądząc po zdjęciu, to
      conieco ma do powiedzenia :) Pozdrawiam, Lysout
      • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 18:16
        doszedł film?
        - o jakim ekspercie piszesz- bo nie łapię...?
        • 7nightflight7 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 18:31
          motodawca1 napisał:
          > - o jakim ekspercie piszesz- bo nie łapię...?

kollectorze, to jest bądź co bądź forum EKPERCKIE.
          I nie chodzi tu o tego EKSPERTA za którego najwyraźniej sam się uważasz dodając
          swoje 3 grosze do kazdego wątku nawet jak nie masz nic do powiedzenia, czyli w
          sumie z reguły...(-tak jak w tym przypadku) Choć na motocyklu jezdzisz miesiąc
          udzielasz wszem i wobec rad, tak jakbyś zjadł wszystkie rozumy:)))
          To trochę razi-najwyraźniej expert też już ma dosyć tego forum bo zniknął na
          dobre...
          • mortimor1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 18:44
            jesli moge sie wtracic.... idea forum polega na tym ze wszyscy moga sie wymieniac ze soba uwagami i informacjami... jesli komus sie cos nie podoba tez ma prawo do glosu, wiec nie wiem czemu nightflight masz z tym problem?? :-)
            niech kazdy pisze jesli ma ochote.. (jesli nie chcesz czytac kogos to nie czytaj...)
            pozdrawiam
            mortimor
          • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 20:32
            masz sporo racji - posty typu czy dlugie trasy są dla motocykla lepsze od
            krótkich przepalen, świadczą o mojej niezgłebionej wiedzy n/t mocykli, ich
            uzytkowania, a do tego dodam jeszcze wiedzę z zakresu psychoolgii,
            parapsychologii, filmoznawstwa (pamiętacie Troję?), matematyki, fizyki, i
            języków obcych...
            Kuna - przejrzałeś mnie!!
            • matej23 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 21:52
              Kollector, jak już tak dokładnie wymieniasz wszystkie dziedziny, w których
              jesteś ekspertem, to nie zapomnij proktologii :) (te palce w dupie...)
              pozdro
    • cbrxx Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 08.06.04, 21:01

*dawca1 jak byś nie pisał to było by nudno :))pisz dalej pisz..
      pzdr
      • mtcross Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 09.06.04, 03:20
        Kollector ma za po porstu za duzo wolnego czasu i sie udziela, widze ze nie
        tylko na tym forum :D. Co do "eksperta" to jego chyba juz tu nie ma. (mala
        strata...) To forum podupada tak samo jak caly SM. Pozdro
    • shetar Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 09.06.04, 05:24
      Mimo wszystkich uwag do kollectora prosiłbym by mi coś napisał o swojej
      maszynce na ten adres omiec2@wp.pl .Bardzo interesi mnie taki fukacz :) Pisz co
      wiesz: Jakie roczniki są najlepsze (wiadomo że najnowsze, ale chodzi mi o
      stosunek cena jakość), jak Twój sie przedstawia, ile spali w trasie, jak
      wygląda serwisowanie, vmax (co bądź ważne :D), No i czy idzie go postawić na
      koło (zarówno przednie jak i tylne) i przy jakich prędkościach. bede wdzieczny
      za odpowiedź :)Szerokiej drogi :)
      • lysout Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 09.06.04, 08:04
        Panowie, błagam wrócmy do tematu, to że ekspert ma nas gdzieś, to zauważyłem po
        innych forach, gdzie do 90% wątków doklejony jest komentarz eksperta, tutaj
        tego nie ma, to smutne. Co do motodawcy, to z postem o długich trasach trochę
        przypalił, ale od razu w tytule przeprosił :) A jego trzy grosze, potrafią być
        zabawne, to niech sobie pisze. To co z tym przednim
        kołem?????????????????????????????????????????????? Pozdr, Lysout
        • grubz916 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 10.06.04, 13:48
          Nie dziwie sie ze Pan Szymon tu nie zaglada. Od Listopada do marca bylo
          nonstop bezsensowe narzekanie o SM. Zeszla na psy, za duzo reklam, nadaje sie
          na wycieranie dupy, WWWAAAHHHHH!!!! O well, ale mamy Kollectora teraz(oops,
          sorry Motodawca!)
          • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 10.06.04, 14:42
            jaja sobie robisz...
            • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 10.06.04, 14:48
              wiedz że do Linden w NJ wiem jak trafić
              --
              • grubz916 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 10.06.04, 15:27
                Hej, to byl komplement!!!

PZDR - Tomek
                • grubz916 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 10.06.04, 15:28
                  Krzesow tez potrafie znalesc na mapie!! heheh
                  • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 10.06.04, 17:15
                    a ja w Linden byłem ze 2-3 razy....
                    • grubz916 O ? 10.06.04, 17:20
                      Naprawde? Masz tu rodzine? jak bys przyjezdzal kiedy to daj znac, postawie Ci
                      piwo :))

PZDR - Tomek
                      • motodawca1 }8-D 10.06.04, 17:29
                        Sure że dam - wakacje zwykłem odrabiać w NY
                        • grubz916 Re: }8-D 10.06.04, 17:42
                          Moj szwagier to z okolic Krzesow. Krystian Grum, ciekawe czy moze go znasz?
                          Latal dawno temu (najmniej 8 lat) na ZZR-1100, teraz siedzi na Brooklinie.

PZDR - Tomek
                          • motodawca1 Re: }8-D 10.06.04, 17:46
                            Jak Grum to z Lipin....
                            Nie znam go, ale znam jego siostrę Jolkę (jeśli to on)
                            No i jaki świat mały....
                            • grubz916 Re: }8-D 10.06.04, 17:52
                              Fajnie, niepamientam jego siostry imie, ale starszy brat to Artur, tez w stanach
                              • motodawca1 {8-( 10.06.04, 18:04
                                Zaraz zostaniemy zje**ni...
                                • grubz916 Re: {8-( 10.06.04, 18:06
                                  Wiem, wiem, nic na temat. Op1erdol niedaleko!!

PZDR - Tomek
                                  • motodawca1 Re: {8-( 10.06.04, 18:12
                                    nnno, znowu będę musiał zmienić nicka
                                    ;-D
                                    • lysout Re: {8-( 10.06.04, 20:15
                                      No tak panowie zjeba się wam należy jak psu zupa. Pogaduchy se robicie ale nie
                                      na temat. Jak świat jest mały motodawca, to dlaczego do cholery nie dostałem
                                      ani jednej rzeczowej odpowiedzi?????????????????? :P
                                      Pozdro, Lysout&Tandetszajs
                                      • motodawca1 Re: ɴ-) 10.06.04, 20:19
                                        No jak nie - a te na początku?
                                        - są w miarę na temat
                                        No i jeszcze ta przedostatnia jest do zaakceptowania (ta z 09.06.2004 g.:09:30)
                                        • lysout Re: & & #35 628;-) 11.06.04, 14:29
                                          Jaja sobie za mnie robisz, które są na temat? Nikt ani słowa mi nie poradził na
                                          temat jazdy na przednim heblu, a twój posta traktuje o Twoim BEJBE, a z tematem
                                          nie ma nic wspólnego ;P, szkoda, może się znajdzie jakiś kaskader, który coś mi
                                          poradzi. Czekam nadal na bratnią duszę, która coś wniesie w moję kaskaderskie
                                          zainteresowania. Pozdrawiam, Lysout&TandetSzajs 1000R ;)
                                        • lysout Re: & & #35 628;-) 11.06.04, 14:31
                                          aha, mail z bicia rekordu niedoszedł, jestem zawiedziony, spróbuj jeszcze raz,
                                          oki?
                                          lysout@o2.pl
                                          Poklep ode mnie w zbiornik Twoją BEJBE :)
                                          Nerka, lysout
                                          • motodawca1 Re: & & & #35 35 628;-) 11.06.04, 15:49
                                            a sprawdzałeś poczte na koncie gazety.pl?
                                            na to konto też wysłałem....
                                            Daj znać.
                                            • lysout Re: & & & & #35 35 35 628;-) 11.06.04, 16:16
                                              Nie mam ani tu, ani tam :( Spróbuj ponownie, z góry dzięki. Nerka
                                              • motodawca1 Re: & & & & & #35 35 35 35 628;-) 11.06.04, 17:05
                                                not o poszło...!
                                                szukałem linka do tego filmiku, ale nie moge się go doszukać...
                                                (FlashGet go zjadł...)
                                                • motodawca1 Re: & & & & & & #35 35 35 35 3 11.06.04, 17:17
                                                  jednak nie- plik jest za duży by go wyslać...
                                                  poprobuje go podzielić, ale ne wiem co z tego wyjdzie - cierpliwości!
                                                  podaję CI jego nazwę:
                                                  World Record 725 ft endo.wmv
                                                  wklej to w googlach, lub poszukaj w Kazie - może szybciej ściągniesz niz ja wyślę -
                                                  b. mi przykro, chcialem dobrze
                                                  • lysout Re: & & & & & & & #35 12.06.04, 10:27
                                                    oki, dzieki, poszukam na emulu, są większe szanse.
                                                    Chyba zakończymy ten wątek, dzieki za wszystkie dobre rady i sugestie :P Zaraz
                                                    idę do garażu i spróbuję przenieść w życie ten ogrom wiedzy, który wypłynął na
                                                    tym forum, a jak się zatrzasnę, to będzie wasza wina :)
                                                    Pozdro, Lysout&Tandetszajs
      • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 09.06.04, 09:30
        nie wiem kiedy mnie najdzie na pisanie długich maili, bo obaj wiemy, że opis
        motocykla nie może byc krotki. poszukaj w wyszukiwarce moich postów - prawie w
        każdym pisze coś o BEJBE 8-D,wpisz kollector, motodawca1 i znajdziesz sporo -
        jestem pewien. Ogólnie to jestem zadowolony, choć następny motor będzie na pewno
        szybszy, nocniejszy....
        Prędkości max. jeszcze nie złapałem choc już kilkaktornie jechałem 220,a bestia
        jeszcze się kręciła!!!! (śmiałem od ucha do ucha bo producent podaje chyba 210).
        Jak wiesz motor mam niedługo i jeszcze czuje lęk przed składaniem się w
        zakrętach (szczególnie jak poczuję że but drapie o asfalt - ale ja mam duże
        stopy i chyba stopki w GSXF - ach mogly by byc inaczej wyprofilowane).
        Spalanie mnie zaskoczyło - 5-5,5 litra na 100 to niezły wynik, jak sobie
        pofolguję to pali ok 6 l. Do tej pory najwięcej spalił mi 7,3, ale to było
        wtedy, gdy byłem w serwisie i ustawiali mi gaźniki (mechanicy odlali z baku
        trochę paliwa, silnik chodzi sporo na biegu jałowym etc.) - więc to sie nie
        liczy. Paliwo leję rózne 95 i 98 (na zmianę) (Shell, BP, Jet i inne, ale zawsze
        wybieram takie gdzie ruch jest duży). Z serwisu jestem zadowolony - SUZUKU
        Lublin, ale mam nadzieję nie odwiedzac ich zbyt często... Nie mniej jednak fajni
        fachowcy i mili ludzie (w poniedziałek pojechałem do nich bo wydawało mi sie, że
        cos mi stuka (jestem przewrażliwiony) i Pan Mariusz nie mial problemu by chwilę
        posłuchac silnika (choć miał pracy od zaje*ania).
        Na koło nie stawiam i nie postawię - serce by mi pękło (nie pytajcie dlaczego).
        Czy warto i jaki model rocznik - nie wiem... Kieruj się swoim poczuciem estetyki
        - kup to co Tobie sie podoba. Motor jest produkowany od ponad 20 lat, więc za
        dużo w nim sie nie zmienia (ale jednak).
        No i udanych zakupów i szerokiej drogi!
        • konradmiler Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 13.06.04, 22:10
          cos mi stuka (jestem przewrażliwiony)

kollector kazde zuzuki stuka!to po pierwsze a po drugie jeśli jechałeś 220 te
          pewnie w istocie jechałeś z 210 przy dobrych układach, hayabusa jedzie na
          liczniku 320 a w rzczywistości około 295!liczniki zawyżają prędkość kiedy ona
          zbliża sie do max.!

pozdro

GSX600F
          • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 13.06.04, 23:04
            o błednym podawaniu prekości przezliczniki już czytałem - ale jak widze 220 to
            ciesze sie jak z 220 i choć wiem, że to zawyżone to czuje sie jakbym mial te 220...
            • konradmiler Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 13.06.04, 23:08
              rozumiem. jaki masz przebieg na tym suzuki?czy i ile jesli tak oleju musisz
              dolewać??

gsx600f
              • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 13.06.04, 23:14
                w tej chwili to ok 10 500 km
                robiłem jej przegląd przy 9000 - chciałem być pewien na czym jeżdże po tym jak
                ją kupiłem
                do tej pory nie wzięła mi oleju, a sprawdzam jego poziom często -
                lepiej na zimne dmuchać
                innym moim wrażliwym punktem jest łańcuch - smaruję go zbyt często (tlumaczę
                sobie, że taniej wychodzi wyczyszczenie felgi niż szybka wymiana łańcucha + zębatki)
                Do tej pory nie miałem z motorem szczególnych kłopotów - leję paliwo i jeżdżę
                (ostrożnie)
    • motodawca1 Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 09.06.04, 09:14
      Znowu nie na temat, ale to u mnie normalne:
      - Za eksperta się nie uważam, zapytałem o co chodzi z tym ekspertem, bo byłem
      trochę zakręcony (zbliża mi sie egzamin i juz mio odwala)... Jakoś przywykłem,
      że o naszym ekspercie wszyscy piszą Dziawer... Myślałem, że łapanie się za
      słówka juz dawno przerobiliśmy i nie będziemy się wyglupiać - coż często się
      mylę... Szczególnie w temecie jeżdżenie nz kółku jestem zielony, gdyż mojej
      pogromczyni dużych odleglości nie zamierzam na koło stawiać (ani przód, anie
      tył), co juz wielokrotnie pisalem.
      Podobnie było/jest z wątkiem o długich trasach.
      Moim zamierzeniem nie bylo stawianie pytania o uruchaminie i zaraz gaszenie
      motocykla... Pytałem o trasy rzędu 80km (mininimum!). Mój kask nie jest
      przyciasny i wiem co się dzieje przy zapalaniu zimnego silnika...
      W tym temacie też, widze, że nie zrozumieliśmy się do końca, choś dla mnie każda
      wypowiedź jest ważna.
      Nie wiem jak Wy, ale ja wolę się zapytać gdy czegoś nie wiem,po to by uniknąć
      kosztownej wizyty u Panów mechaników, w celu wysłuchania tego co tu moge
      przeczytać oraz nabycia jakiejś nowej części...
      Nie pomyślcie, ze się obrażam, czy wogóle obruszam - do tego forum podchodze z
      olbrzymim dystansem. Do tej pory obraziłem sie raz - gdy Asiorasior wyzwał mnie
      od pedałów, ale spodziewam sie, że każdy z Was wyzwany od parów nie mialby
      dobrego samopoczucia...
      No i nauczyłem się, ze to co się dzieje na forum nie ma odzwierciedlenia w
      rzeczywistości - wszyscy motocykliści których spotkalem na swojej drodze okazali
      się b. życzliwymi osobami.
      Pozdrawiam!
    • asiorasior Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 15.06.04, 00:55
      Jeżdżę czasem na przednim kole, bo to łatwiejsze niż na tylnym. Tak jakoś samo
      ładnie wychodzi. Staram się nie przeginać z tym na mieście bo szkoda klocków
      hamulcowych. motocykla też szkodas bo raz już się wyjebałem na przednim(
      piasek.
      największa odległość jaką przejechałem na przednim to około 30metrów, ale nie
      planowałem tego tylko mocno hamowałem z około 200km/h bo jechałem zbyt szybko w
      mieście i inny uczestnik ruchu jadący samochodem niewłaściwie obliczył czas
      jakim sie zbliżę i zajechał mi drogę.
      najłatwiej jeździć na przednim z predkości około 100km/h, gdy dociśniesz mocno
      hamulec, a przed samym zatrzymaniem popuścić go trzeba.
      To wszystko co mam do powiedzenia
      • lysout Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 15.06.04, 07:39
        Dzięki asiorasior, uratowałeś tego posta jedną wypowiedzią na temat, faktycznie
        jakoś łatwiej zachować równowagę, gdy się człowiek zbliża klatą do asfaltu niż
        plecami. Choć ostatnio muszę powiedzieć, że jazda na tylnym też mi przychodzi z
        większą łatwością, niż tuż po zakupie, kiedy ledwo odrywałem koło od asfaltu.
        Teraz niestety muszę sobie odpuścić przednie koło, bo opona łysieje, a finansów
        brak. Pozdrawiam wszystkich stoppie'owców (podnosicieli dupy - brak polskiego
        słowa;) Może ogłosimy konkurs na polską nazwe stoppie???
        • uncledonken Re: A kto z Was jeździ na przednim kole :) ? 16.06.04, 00:02
          Polska nazwa na stoppie, hmm. Może stopka? :) hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka