Dodaj do ulubionych

FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini

IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.12, 11:52
Witam wszystkich zakreconych :)
Tak jak w temacie - potrzebuję rzetelnych popini na temat Yamahy FZ1 od 2006r . Najlepiej oczywiście od obecnych lub byłych posiadaczy takiego sprzętu . Wszelkie opinie i testy z mediów nie do końca sa miarodajne bo np redakcja Wiadomości Motocyklowych ( numer 17 z 2007 r. ) bardzo skrytykowała silnik a konkretnie bardzo słaby dół i wręcz katastroficznie działający wtrysk paliwa . Pochwaliła za to bardzo sztywność ramy i bardzo dobra jakość zawieszenia i przedniego i tylnego . A jak to wg Was wyglada z tym silnikiem ? czy naprawdę taka kupa ?
---
Pozdrawiam
Jacek929
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini IP: *.wroclaw.mm.pl 27.10.12, 10:49
      Miałem takiego przez chwilę w użytku (2006) - reakcja na gaz na dole faktycznie wydawała się jakby "otępiała" (w r1 jest o niebo lepiej), podobne wrażenie miałem też w małej fz6 (2006) - ale nie do stopnia, który miałby dyskfalifikować fz1. Ogólnie motocykl uważam za udany i fajny do codziennej jazdy. Raczej polecam niż zniechęcam!
      • Gość: Jacek929 Re: FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.12, 21:45
        Póki co nie czuję się zniechęcony :) Kryteria w porównaniach z innymi motocyklami czasami powalaja na kolana bo np jakie znaczenie ma predkośc maksymalna ? a przyznawane są za to punkty . Poza tym opinie samych uzytkowników sa czasami tak skrajne, że właściwie nie wiadomo czym sie kierować przy wyborze . Oczy zaakceptowały, suche dane do przyjęcia więc pozostaje zaprzyjaźnić się z FZ1N bo decyzja zakupu podjęta .
        ---
        Pozdrawiam
        Jacek929
        • Gość: onkel pyjter Re: FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.12, 15:22
          A powiedz proszę z czego się przesiadasz na FZ1?
    • Gość: Jacek929 Re: FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini IP: *.devs.futuro.pl 30.10.12, 09:19
      Przez ostatni sezon była to Kawa zx-9r z 2001 roku , rok wczesniej Fazer 1000 z 200 roku z którego byłem zadowolony ale brakowało mi w nim sportowej pozycji wiec przesiadałem sie na zx-9 która pozycje za sterami miała odpowiednia ale pozostałe rzeczy już nie koniecznie . Czemu zatem z powrotem wracam do nakeda i nie sportowej pozycji ? hmm......... duzo by pisac :) A tak krótko to jestem nie zdecydowany i właściwie co sezon próbuje czegoś innego czego przykładem niech bedzie wyliczanka z ostanich 10-ciu lat : Suzuki VX800, Honda VFR 750, Suzuki DR 800 BIG, Kawasaki Vulcan 750, Suzuki Bandit 1200N , Kawasaki ZRX1100 ( 2 razy ) Honda VTR 1000 , Honda CBR929 , Yamaha Fazer 1000 i ZX-9R .
      ---
      Pozdrawiam
      Jacek929
      • Gość: onkel pyjter Re: FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini IP: *.238.77.87.ip.abpl.pl 31.10.12, 15:57
        Wow, spory przekrój :-) Niestety nie pomogę Ci w Twojej kwestii ale też chętnie poczytam opinie forumowiczów.
    • Gość: Raa Re: FZ1 - potrzebuję rzetelnych opini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 13:27
      Tu masz opinie użytkowników - fz1 opinie
      Od siebie dodam, że motocykl naprawde fajny. Problemy ze wtryskiem? Nie ma czegoś takiego, przynajmniej ja nie zauważyłem. Czy dół jest słaby? Owszem, nie wyrywa nadgarstków przy niskich obrotach, ale elastyczność na wyższych biegach i tak jest o niebo lepsza od wszystkich 600tek i 750tek - po prostu ten motocykl lubi obroty i trzeba się do tego przyzwyczaić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka