cacodemon 13.07.04, 19:16 MOge okazyjnie kupić sportowy tłumik do gsx-r 750 firmy Devil. O Akrapovicu słyszałem, ixil, micron, yoshimura, ale o devilu nie. Czy to jakieś kiepskie tłumiki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
speed72 Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 13.07.04, 20:25 Mialem w swojej R1 carbonowy race'owy slip -on Devil'a. Latwy montaz, wszystko pasuje, obawialem sie ze bede budzil okolice bo jak wiadomo race tlumnik troche glosniej chodzi i wewnatrz nie ma nic zadnych przegrod wyciszajacych, mimo tego jest dosyc cichy a wszystko to za sprawa carbonu ktory absorbuje dzwiek, najlepszy efekt wizualno- sluchowy nastepowal kiedy zamykalo sie obroty np. przy hamowaniu, wystrzaly i ogien ale bez przesady wszystko w dobrym tonie. Nogi pasazerka tez nie oparzy o tlumnik jesli jest z carbonu, nawet po calym dniu jazdy mozna go smialo dotknac cala dlonia. Jedyna wada to ze przy glebie raczej juz carbonu nie wyprostujemy czy wyklepiemy.Mysle ze jest to dobry produkt za dobra kase. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk1000 Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 13.07.04, 22:48 jak najbardziej OK - kuzyn ma taki w swojej R6 - dzwiek na maxa "basowy"!! ZXR 750 (high speed) Wrocław!! Odpowiedz Link Zgłoś
bigadam Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 14.07.04, 10:02 "Basowy" odgłos z rzędowej czwórki ????? hehe chyba wam słoń na ucho nadepnął.. i to tak konkretnie :) Basowy pomruk wydaje twin np V2. Rzedowe czworki chociazby mialy tłumiki z diamentu to by basowego odgłosu nie wydawały :)) chociaz to kwestia gustu.... VTR1000F Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekk1000 Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 14.07.04, 12:56 no wiadomo ze nie byl to bas taki jak w V2 - ale dawal rade! nie porownuje sie dzwieku V2 z R4 i ja tego nie robilem - tak samo nie porownuje sie osiagow V2 i R4 (kazdy wie ze V2 ma basowy dzwiek ale zarowno kazdy wie ze w stosunku do R4 tej samej klasy pojemnosciowej zostaje z tylu) - cos kosztem czegos!! Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine600 Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 14.07.04, 13:43 a gdyby tak postawic obok siebie: singla, R2, R3, R4, V2, V4 i B2 to jak beda mialy sie do siebie w kwesti mocy, momentu obr. i brzmienia? PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
akira77 Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 14.07.04, 14:46 Do tej całej menażerii dorzuciłbym jeszcze B(H?)6 - np. Goldas i Walkiria... Swoją drogą post n/t momentu z poszczególnego typu silnika już kiedyś był... pozdrawiam, Michał "Get your motor runnin' Head out on the highway...", ______________________________________ Suzuki GS 500E - Wrocław - dzisiaj Honda VFR V-TEC - gdzieś - kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
sunshine600 Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 14.07.04, 15:40 oczywiscie H. No to jeszcze zostanie V5 i silnik wankla. Swoja droga to chyba ktos kiedys stosowal silniki z wirujacym tłokiem do motocykli wyscigowych. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
bigadam Re: tłumiki DEVIL - dobre ? 14.07.04, 16:23 co do R3 - odgłos tego silnika (np Triumph) przypomina mi odgłos Syrenki. :) najpiękniejszy jest odgłos Harleya. Ładniejszy niż innych choperów, wiem że coś tam jest poprzestawiane na wale korbowym i wibracje są większe, ale za to ten odgłos....... bajka....... VTR1000F Odpowiedz Link Zgłoś