Dodaj do ulubionych

Yamaha GTS 1000 - zakup

31.07.04, 13:57
Planuję zakup GTS'a.W związku z tym apeluje do motocyklistów którzy byli w
posiadaniu, są w posiadaniu lub mieli kontakt z ta maszyną, o wszelkie
informacje na temat awaryjności, eksploatacji , wrażeń czysto subiektywnych
dotycząceych tego motocykla
Za wszelkie info z góry wielkie dzięki !
Obserwuj wątek
    • asiorasior Re: Yamaha GTS 1000 - zakup 31.07.04, 14:22
      To najpiekniejszy motocykl jaki widzialem.Nie liczac zuzlowych.
      • dj_tosia Re: Yamaha GTS 1000 - zakup 31.07.04, 16:46
        Tak,jest piękny i do tego wspaniale się na nim pomyka.Mój mąż miał takowy.Ja
        też na nim sama sporo km zrobiłam.Wrażenia nieopisane.I ten "jednoręki bandyta"
        z przodu...miodzio...
        Jak tylko moje kochanie wróci z garażu,gdzie obecnie przesiaduje,to poproszę go
        o jakieś rady dla Ciebie.Warto go kupić,gdyby nie nasza sytuacja fin. na pewno
        nie sprzedalibyśmy go jeszcze długo.
        Napisz z jakiego roku ta GTS-a.
        • Gość: gtser Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.04, 17:01
          Ja planuje ,zakup - kieruję się stanem ogólnym , roczanik mniej istotny.
          Proszę o informację, wrażenia z jazdy i użytkowania Gts'y.
        • Gość: gtser Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.04, 17:03
          Gtser to moje zmienione logo z artur8....sorki .

Pozdrooooooooooooofka.
    • Gość: Lysout Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 19:43
      A ja osobiście odradzam - walory wizualne są bez dwóch zdań, ale na tym się
      kończy jego zajebistość. Silnik taki jak w Thunderace (wrarrr), ale te
      dodatkowe 80 kg wszystko psuje. Jednostronny wahacz, oki, ale za tym idzie
      tylko jedna tarcza hamulcowa - co z tego, ze zacisk jest ogromniasty? jak i tak
      ten motocykl spowalnia, a nie hamuje.
      Promień skrętu jak w MIGu 21, drogi z poboczem niewystarcza. Moja Honda Dual
      miała wielki promień skrętu, ciężko się było przyzwyczaić, ale jak przejechałem
      się GTSem, to ucałowąłem Duala, że "on taki poręczny i zgrabny"
      Kolejny mamnkament, to dostępność części zamiannych - wiadomo, że do motocykla
      bardzo popularnego części jest od pyty, a do rzadko spotykanych nie ma za wiele
      i naprawde się namęczysz, żeby na motobazarze kupić jakikolwiek klamot do GTSa.
      Mam Thunderace, to wiem :) Lampy szukam od roku i co? nikt nie ma.
      Reasumująć GTS jest fajny i ładny, ale nie w Polsce, tylko np. w niemczech, czy
      stanach na autostradzie, gdzie się nie hamuje, nie przyspiesza i nie skręca :)
      U nas nie zda egzaminu. Pojeździsz trochę i sprzedasz, bo w korku będziesz stał
      z innymi autami, a i przyspieszenia Cię niezachwycą.
      Pozdrawiam i daję pod rozwagę, lysout
      • Gość: gtser Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.04, 10:22
        Wielkie dzięki za sugestie.Rzeczywiście "wyglad" Gts'a, mimo prawie 12 lat
        istnienia na rynku, powala..........

Pozdroooooooooofka.
      • Gość: dj_tosia Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 00:15
        Po pierwsze mogę opisać motocykl tylko ten,który mieliśmy.Ani mój mąż nie
        mieliśmy problemów z hamowaniem,nawet podczas bardzo ostrego,awaryjnego
        hamowania.Może w motocyklu,którym jeździłeś trzeba było po prostu zmienić
        klocki?
        Nie należy też oczekiwać,że motocyklem turystycznym o wadze 300kg zawrócisz w
        miejscu jak crossem.Nikt się nie spodziewa tego po Goldasie,czy Europie,prawda?
        Nie ma natomiast żadnych problemów w normalnym skręcaniu,nawet przy wolnej
        jeździe.Ja ważę 55kg i nie miałam "walenia się" motocykla.
        GTS-a to motocykl turystyczno-sportowy i w takiej funkcji sprawdza się
        znakomicie.Osobiście uważam,że taki np.Dual jest nieporównywalnie mniej
        wygodny,choć ładny.Chodzi mi o pozycję kierowcy i komfort na trasach.Chyba nie
        można ich porównywać.
        Jeżeli chodzi o części to zdobycie ich nie jest tak łatwe jak do CBR-y,które
        można kupić w "każdym kiosku".Ale my przez 3 lata nie mieliśmy żadnych awarii,a
        z części kupiliśmy tylko klocki.Części obsługowe można kupić bez żadnego
        problemu.A jezli chodzi o inne to da się też załatwić.U nas w mieście jeździ
        kilka GTS i inni nie mają kłopotów.
        Zależy co kto lubi.To motocykl nieczęsto spotykany i oryginalny.Na pewno wart
        zainteresowania.

Myślę,że Lysout jesteś uprzedzony,lub wsiadłeś na jakiegoś szrota.Nasza GTSa
        świetnie przyspieszała(mój mąż ścigał się nią na lotnisku i nie ustępował
        rasowym pługom,odstawiały go dopiero po dłuższym czasie),super hamowała a o
        staniu w korkach nic nie wiem,mieściliśmy się nawet z kuframi.

• Gość: Lysout Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 09:34
          To była moja subiektywna opinia, po przejażdżce GTSem, a wcześniej wieloma
          innymi motocyklami. A chyba o to chodziło autorowi wątku :)
        • Gość: gtser Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 18.08.04, 15:06
          Przyznam ,że rozwiało to moje wątpliwości........
          Prosiłbym jeszcze o info , na co zwracać uwagę podczas zakupu gts-a.Jaki
          rocznik najlepiej zakupić ? Słyszałem ze są problemy z ABS'em (Jak się on
          spisuje w rzeczywistości podczas użytkowania ?)
          I jeszcze jedno, nie ma w naszym kraju żadnego klubu, choćby nieoficjalnego
          zrzeszającego użytkowników Gts-a ?
          Ja przyznam szczerze szukałem wszędzie w necie , ale nic nie znalazłem ?!

Za wszelkie informacje od wszystkich userów WIELKIE DZIĘKI !
          • Gość: tosia Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 18:06
            Przy zakupie GTS zwróć uwagę na to,czy nie ma wycieku z przedniego
            amortyzatora,to b.ważne,bo potem możesz popłynąć.
            ABSa nie mieliśmy,ma nasz kolega,ale nie ma z nim żadnych problemów.Osobiście
            trudno mi coś o tym powiedzieć.
            Rocznik?Produkowali chyba do 99,chyba im młodszy tym lepszy (my mieliśmy z 98).
            O klubie nie słyszałam,widziałam na necie,że jest takowy w Stanach.Można z ich
            strony zamówić fajne gadżety,ale adresu nie pomnę.
            Pzdr i szerokiej drogi!
      • Gość: Jacek Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.ryki.sdi.tpnet.pl 21.09.04, 14:58
        Mam pytanko bo widze ze jestes obeznany na motorkach.Nie znasz moze stron lub
        ludzi ktorzy mieliby czesci do takiej Yamahy?Konkretnie chodzi mi o lewe
        lusterko i lewy kierunkowskaz!Z gory dzieki za odpowiedz.Moj adres:
        kosjacek@poczta.onet.pl
    • Gość: KAMIL Re: Yamaha GTS 1000 - zakup IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.14, 18:43
      Moją yamahą jeżdżę już drugi sezon i wychwalam ją pod niebiosy. Duży, piękny, szybki, wygodny, idealny na dwie osoby. Podróż z pełnymi kuframi i pasażerem nie sprawia żadnych kłopotów w prowadzeniu. Pięknie składa się w zakrętach , a powrót do pionu i odkręcenie manetki niosą ze sobą niesamowite doznania. Piąty bieg, 80 km/h i po odkręceniu zaraz robi się 120 km/h. No chyba że ktoś chce szybciej to na czwóreczkę a nawet trójeczkę i OGIEŃ PIEKIELNY!!!!! ABS jest dużą zaletą nie ma kłopotu z hamowaniem tylnym kołem, nie zablokuje się, naprawdę pomocne w lekkich łukach. Ogólnie hamowanie na bardzo dobrym poziomie nie ma tak dużego nurkowania jak w klasycznych motocyklach. Piasek, kamyczki, czy śliska nawierzchnia nie stanowią już takiego zagrożenia. Wciskamy oba hamulce do oporu i nie mamy gleby :) tylko solidne hamowanie. Wszędzie budzi ogromne zainteresowanie. Wszyscy prawdziwi pasjonaci motocykli koniecznie chcą pooglądać itp. Nie jednokrotnie na trasie zatrzymywałem się na prośbę napotkanych motocyklistów. Temat rzeka a i znajomości nowe się tworzą. Mam przebieg 91000 km i rośnie, a silniczek chodzi beż zarzutu. Pisać wiele bym mógł.... po prostu CUDOWNE MOTO!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka