Dodaj do ulubionych

SUZUKI GN 250

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:33
cześć , macie może jakies dane na temat tego motocykla?
Efektem moich poszukiwań w necie jest tylko krótki opis sprzęta na
www.motocykle-domeczek, jednak dotyczy on raczej gn 125 a nie 250.
Proszę podzielcie się ze mną wiedzą o tym moto, dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • Gość: MJ Re: SUZUKI GN 250 [L] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 21:07
      Dane techniczne są na stronie www.bikez.com.

Robiłem prawo jazdy na tym motocyklu (co prawda egzemplarz był zrujnowany).
      Mały, poręczny do miasta (nie miałem okazji jechać na trasie), całkiem
      przyjemnie przyspiesza. Pierwszy bieg jest taki, że musiałem go zmienić na
      dwójkę po przejechaniu pół metra, więc zawsze ruszałem z dwójki. Początkującym
      może pomóc wyświetlacz biegów. 1,2,3,4 na czerwono i 5 na pomarańczowo.
      W egzaemplarzu na którym robiłem kurs praktycznie nie dało się regulować
      lusterek. W pojeździe egzaminacyjnym było lepiej. Motorek zawsze bez problemu
      odpalał, łatwo regulowac obroty biegu jałowego (bo korzystnie umieścili
      śrubkę), dobrze że ma centralną podpórkę (oprócz bocznej).

Co więcej... widziałem czarne i bordowe.

Więcej trudno dostrzec robiąc prawo jazdy (motor którym jeździłem miał tylny
      hamulec o zerowj skuteczności, ale to raczej kwestia stanu pojazdu nauki jazdy).

Więcej powiedzą właściciele i mechanicy.

Pozdrawiam!
      • suczisuczi Re: SUZUKI GN 250 [L] 21.11.04, 01:43
        Dięki za wyczerpujące info!!!
        :)))
        Jeszcze jedno pytanko ok?
        Ile to mniej więcej pojedzie???
        Rozumiem że na kursie nie rozwijałeś zapewne max predkości;) ale może wiesz-
        czy gn poleci swobodnie te stówkę dwadzieścia, czy też to dla niej za dużo jak
        na prędkość przelotową??Stówka by mi w zasadzie starczyła, ale wiadomo jak to
        jest, czasami trzeba się mocniej odepchnąć- ten mały zapas mocy do 120 bardzo
        by się przydał. a może to leci jeszcze szybciej??? Przecież np etz250 fruwają
        po 140 a więc może...
        Proszę o odpowiedź i pozdrawiam :)))
        • Gość: MJ Re: SUZUKI GN 250 [L] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 09:47
          Zgadzam się, z Twoimi teoriami co do rezerwy prędkości.
          Wiesz, jest różnica w mocy silników tej samej pojemności cztero i dwusuwowych
          (dwusuwy są oczywiście mocniejsze 500cc potrafi przekroczyć 200KM).

Na kursie bez niczego jechałem 80km/h, więcej nie było wolno, wiadomo.
          Ale ja mam teraz najmocniejszą na świecie czterowuwową 125, ma 15KM, i bez
          niczego idzie 110km/h z pasażerem, sam jechałem 125km/h, więc jeśli GN ma
          250cc, powinno Cię zadowolić. Z tym że nawet jeśli pojedzie te 140km/h, to na
          pewno nie tak że jedziesz 100, przed Tobą [TIR], podkręczasz rollgas, sekunda,
          140 i [TIRA] nie ma...

Taie są moje przewidywania. Dużo liczb i prędkości, ale nie zastąpi to zdania
          kogoś, kto użytkował ten motocykl w "normalnych" warunkach.
          • Gość: MJ Re: SUZUKI GN 250 [L] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 10:03
            Nic nie obiecam, może to nieprawda, ale po przyspieszeniu odnosiłem wrażenie,
            że da radę pójść na koło.

I przypomniało mi się, że ona ma takie kontrolki od kierunkowskazów: dwa
            trójkąciki, pokazujące który miga, pomarańczowe, więc dobrze widoczne. Co
            prawda Kodeks Drogowy mówi, że kontrolka kierunkowskazów musi być zielona, ale
            to drobiazg, nie wiem czy policjanci to wiedzą.

I kierunkowskazy włącza się inaczej niż w większości motocykli. Przesuwasz
            przełącznik, zostaje przsunięty, jak przesuniesz na środek, zgasisz
            kierunkowskaz. "Normalnie" przesuwasz, wraca na środek, a żeby przestało migać
            trzeba go nacisnąć.

Jeszcze mi się przypomniało, że ta Suzia ma jakoś głupio klakson (często
            trąbiłem, zamiast zapalić, czy włączyć światła).

Już chyba więcej nie odpamiętam.
            Na razie, jak coś napiszesz to odpowiem.
            Dziwne, że nikt inny nie chce, bo to dość popularny motocykl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka