Gość: fazz IP: *.aster.pl 05.12.04, 20:19 Jak wygląda sprawa cła na motocykl japoński sprowadzany z USA ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cień1100 Re: cło na motocykl ze stanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 22:03 Ja nie wiem,ale też jestem zainteresowany,no i chciałem podnieść wątek wyżej może ktoś go szybciej zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mr.X Re: cło na motocykl ze stanów IP: *.tczew.net.pl 10.12.04, 13:05 chlopcy nie jestescie sami:D ja tez czekam az ktos odpowie. Wiec jak moj poprednik podosze temat do gory. A warto jest dobrze wykorzystac niski kurs $ :D. A mysleliscie juz nad transportem i jego kosztem?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cień1100 Re: cło na motocykl ze stanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:38 Próbowałem się o to dowiedzieć,ale informacje są z drugiej,a nawet czwartej ręki,więc nie będę wprowadzał zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Re: cło na motocykl ze stanów IP: 62.233.175.* 10.12.04, 13:40 Nie ma znaczenia skad sprowadzasz ale gdzie wprowadzasz dany towar moim skromnym zdaniem. Tak na logike tudziez chlopski rozum;-) Zatem jesli nie ma cla na sprowadzane z tzw. zachodu to i ze stanow nie powinno byc ale moge byc w bledzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: cło na motocykl ze stanów IP: *.ok.ok.cox.net 11.12.04, 01:27 Clo 10%, Vat 22%, akcyzy na motocykle nie ma, transport ok 400-500 usd + 75 usd za wsadzenie motocykla w drewniana skrzynie. Temat obecnie przerabiam bo wracam do kraju i sciagam troche sprzetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: cło na motocykl ze stanów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:21 Cło wynosi 9% ale trzeba doliczyć jeszcze 22% VAT. W Stanach jest całe mnóstwo firm spedycyjnych specjalizujących się w przesyłkach przez ocean koszt. ok. 500$. Przy rejestracji trzeba mieć papiery celne, fakture zakupu, dowód rejestracyjny- i tu pojawia sie problem gdyż USA nie wydaje dowodów rejestracyjnych przy sprzedaży za granicę zresztą nie tylko USA np. Włosi też nie. Wystarczy przekonać o tym fakcie panią w okienku i to wystarczy (powinni o tym wiedzieć). P.S. Uważajcie na Ebay.com i motocykle za 3000$ prawie nówki, nie wpłacajcie nigdzie żadnej kasy przez Western Union.OSZUŚCI SĄ WSZĘDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Glowe w wiadro z popiolem juz wsadzilem...;-))) IP: 62.233.175.* 13.12.04, 08:57 ... za bledne rozumienie i glupot wypisywanie;-) Coz... Czasami czlowiek chce dobrze a wychodzi... jak w Requiem...;-) sorawka za zamieszanie. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś