Dodaj do ulubionych

Yamaha MT-01

17.12.04, 18:08
Jak dla mnie "bomba"!! Wygląd zabija - mam nadzieję że osiągi też!! Czekam na
test w Ś.M.!!
Obserwuj wątek
    • wojtekk1000 Re: Yamaha MT-01 18.12.04, 16:57
      No więc długo czekać nie musiałem - Ś.M. kupiłem, przeczytałem test - wrażenie
      naprawdę pozytywne!!
      • bigadam Re: Yamaha MT-01 18.12.04, 18:03
        www.mt-01.com/YamahaPhase2/GetPage_en.act?pageName=Home_Welcome
        To cacko jest zajebiste :)
        zalogowalem sie nawet na tej stronce zeby sciagnac wszystkie dzwieki
    • matej23 Re: Yamaha MT-01 18.12.04, 20:33
      Kozacki sprzęt...
    • Gość: cień1100 Re: Yamaha MT-01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:19
      Jeśli nie chopper to MT-01:)
      • pete1000s Re: Yamaha MT-01 19.12.04, 00:21
        Witam! Widziles KTM Duke 990, to jest maszyna. Ogladnolem filmik z nowym Dukiem
        i jestem pod wrazeniem mimo ze jesze nie jezdzilem.
        • Gość: vrod2003 Re: Yamaha MT-01 IP: *.centertel.pl 20.12.04, 14:55
          Jak dla mnie to MT-01 jest bardzo kontrowersyjna, bo niby ładny motocykl, w
          miarę szybki (choć przy takiej masie - 250 + paliwo i tylko 90KM trudno
          uwierzyć, że jest w stanie pojechać szybciej niż 200 km/h - może jakieś
          przekłamanie mocy albo prędkości???). No, ale dlaczego ma łańcuch a nie kardana
          albo pasek zębaty?? Przy takiej pojemności i design łańcuch, to naprawdę
          profanacja.
          I to za cenę R1 albo dwóch FZ6?? I bak tylko 15 l przy spalaniu 9/100??
          Reasumując - ładny motocykl, który nie ma nic wspólnego z kultowym v-maxem, a
          przy tym w cenie nie do przyjęcia.
          • Gość: miłośnik różowych Re: Yamaha MT-01 IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 25.12.04, 22:44
            jeśli się nie mylę to V-max miał też bak o poj 15l ale spalał coś koło 7/100
            w tym KODO jest lepsze bo 9

a gdyby tak
            silnik 1600, V-4 i np. 220KM

i

jest V-max II

• Gość: kozii Re: Yamaha MT-01 IP: 217.153.198.* 11.01.05, 17:47
              v-max spalal 7 litrow tylko wtedy gdy stal na parkingu, nie ma mozliwosci zejsc
              ponizej 8 litrow , no chyba ze jestes emerytem i delektujesz sie gdy dres
              siedzi ci na ogonie jakims plastikiem, bo spod swiatel to niewielu moze cos
              poradzic tej pszczolce. a moze tak powinni zrezygnowac z silnikow typu v ! co?
              popomykaj troch jakas v-ka to zajazysz o co w tym wszystkim biega .
              pozdrowionka. kozii
          • Gość: kozii Re: Yamaha MT-01 IP: 217.153.198.* 11.01.05, 17:39
            Jesli ktos nie jezdzil na vmax-ie to niechaj sie nie wychyla z komentarzem, v-
            max jest wsciekly a z tego co widze to mt tez da nam niezle popalic! 15 litrow
            to malo? ja ci gwarantuje ze za pierwszym podejsiem i tak tego bys nie
            przepalil, powod? twoje rece tego nie wytrzymaja, powaznie. Mam cich nadzieje
            ze kiedys bedzie nam dane sie spotkac na tych ,bebnach, i razem na zywca
            wymienimy sie wrazeniami. pozdrawiam
    • Gość: Pchela Re: Yamaha MT-01 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:43
      zaprasam na Htttp://www.moto-bike.prv.pl
      informacje o MT-01 pod adresem
      aqqry.aq.funpic.org/mt-01.php
    • Gość: Mac Yamaha MT-01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 20:50
      Ha, nie wsiadł bym na to za żadną kase , rama stanowi tylko dodatek do silnika.
      • Gość: kozii Re: Yamaha MT-01 IP: 217.153.198.* 11.01.05, 17:52
        no i o to w tym wszystkim chodzi. abys czul co ci pod siedzeniem chodzi!
        zapewniam cie ze gdy bedzie ci dane zasiasc na tym sprzecie to napewno dlugo
        bys z niego nie zszedl! choc znam ludzi ktorzy szybciutko wystraszyli sie v-max-
        a. pozdro-kozii
        • Gość: edwin Re: Yamaha MT-01 IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 11.01.05, 21:53
          jak dla mnei moto bomba...:D tylko nie wiem czy bym sobie takiego kupił jakbym nawet miał na to kasę ale przejachać się takim szatanem eheheh
          no i lubie motocykle w których rama jest dodatkiem do silnika i silnik właśnie jest główna ozdobą motcykla:DDD

pozdrawiam
          edwin
    • Gość: RobertK Re: Yamaha MT-01 IP: 212.191.172.* 20.01.05, 18:25
      Mialem okazję jeździć tym motocyklem - odlot! Polecam!
    • Gość: titine Re: Yamaha MT-01 IP: 5.5R4D* / *.unicc.org 28.04.05, 10:05
      MT-01 nie jest nastepca v-Max'a. Ma 2 cylindry, nie 4, nie jest wsciekly, nie
      jest szybki, bo nie oto chodzi... chociaz przyspieszenia diabelskie. Brakuje
      naprawde kardana. Ale krotka jazda poulicach Genewy byla prawdziwa
      przyjemnoscia. Rama znakomita! Cena nie. Zostane przy mojej malej BMW 650F.
      Scisk.
      • bigmaciek Re: Yamaha MT-01 28.04.05, 10:42
        Gość portalu: titine napisał(a):

> MT-01 nie jest nastepca v-Max'a. Ma 2 cylindry, nie 4, nie jest wsciekly, nie
        > jest szybki, bo nie oto chodzi... chociaz przyspieszenia diabelskie. Brakuje
        > naprawde kardana. Ale krotka jazda poulicach Genewy byla prawdziwa
        > przyjemnoscia. Rama znakomita! Cena nie. Zostane przy mojej malej BMW 650F.

Miałem okazję pojeździć w ostatnią sobotę. Sprzęt naprawdę bomba ale....
        -brakuje kardana,
        -bak zdecydownaie za mały. przy dynamicznej jeździe spalanie dochodzi do prawie
        9l a to oznacza zasięg ok. 180km,
        -nie podobaja mi się w takiej maszynie wydechy niemalże pod siedzeniem. To
        kwestia gustu ale taka agresywna konstrukcja raczej powinna mieć bardziej
        widoczny układ wydechowy.
        Maszyna dla amatora z kasą, który lubi wypady w promieniu do 100 km od domu.

Ja z kolei pozostanę przy swoim BT1100 Bulldog.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka