Gość: motocyklista IP: *.opusnet.pl / *.opusnet.pl 07.01.05, 10:42 co tu opowiadac!jezdzic trzeba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Franek Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 16:13 Pozdrówka dla szanownego seniora motocyklisty i oby Ci nigdy na benzynę nie brakło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 23:32 Pan marek powinien opisywac swoje podroze w jakich pedalskich czasopismach dla księży(bo tylko od kościoła do koscioła).Od wielu lat pierwsza rzeczą której nie czytałem to były te nawiedzone duchem trasy pana marka -głupi stary leszcz-pan marek Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: Podróże pana Marka 09.03.05, 23:52 nie moge ci nie przyznac racji prawnik ,przeczytalem kilkanascie tych nuuudnych jak flaki w oleju relacji z wypraw pana marka ale to jest tylko strata czasu ale nie zabraniam czytac innym wkoncu sa i tacy co ogladaja telenowele kojot Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: Podróże pana Marka 10.03.05, 08:00 a ja tam to czytałem...:D i nie powiem że było to nudne jak flaki z olejem niektóre fragmenty nawet mi sie podobały....telenowel nie oglądam:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edwin Re: Podróże pana Marka IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 08:01 to jeszcze raz ja...:D ja tez nie lubię czytać o kościołach wiolę świeckie wyprawy i o takich czytam...czytałem bo śm dawno już nie kupowałem... pozdrawiam edwin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bioly Re: Podróże pana Marka IP: 195.205.97.* 11.03.05, 12:54 Witaj prawniku niewiem czemu nazywasz pana MARKA HARASIMIUKA "blupim starym leszczem"ale wiem jedno ze nawet gdybys zyl 1000 lat nie przejedziesz motocyklem tylu kilometrów co on (jesli wogóle jezdzisz......??)i nie zobatrzysz tylu wspanialych miejsc które on widzial i zapewne bedzie widział Bo nie kazdy uwaza jazde motocyklem za dobry sposób na podrywanie mlodych dziwek na wiejskim festynie czy na dyskotece w remizie !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary leszcz Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 14:17 Od kiedy to prawnicy chodzą w dresach? Miłego jeżdżenia wokół smietnika na osiedlu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Podróże pana Marka IP: *.ct.gemini.ntplx.com 29.04.05, 02:55 Glupi? Lepiej, kto jest glupi? Jak mlodym jestes prawniku to mozesz np. jezdzic zamiast "od kosciulka do kosciulka" , od hotelu do hotel. No i jak spedzasz wieczur w takim hotelu? Nie ma z kim pogadac, czegokolwiek sie dowiedziec o lokalnej historii itd. Moze z nudow szukasz "dziewczynki" do towazystwa w kazdym napodkanym zajezdzie? Mozesz wzias z soba przyjaculke. Ale ona nic nie wie o zwiedzanej okolicy i szalenie szybko sie meczy, czyli "breczy" i psuje cala zabawe zwiedzania i jazdy motocyklem. A z ksiedzami mozna rozmawiac. Trzeba sie troche przygotowac z ksiazek o generalnej historii regionu, tak dala zaczecia rozmowy. Mozna sie wypytac duzo, pozartowac itd. Nie mozna przeklinac i pare innch rzeczy. Ale to juz kazdy wie. Ciekawych podrozy Panie Marku Zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidorek1 Re: Podróże pana Marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 08:30 No i przeczytałem wypowiedź "prawnika", i kopara mi opadła. Biedny senior dostał takiego kopa, że mu pewnie gó.. uszami wyszło. Otóż wiedz drogi prawniku, że nie wszyscy preferują jadę na kole po osiedlowych uliczkach, czy zajebkę tanm winem na zlotach. Są tacy którzy jak już gdzieś jadą, to chcieliby coś zobaczyć. Szukają więc po przewodnikach, i zwiedzają zamki, muzea, zabytki przyrody, pałace, parki, zabytkowe cmentarze i zabytki architektury sakralnej czyli kościoły, cerkwie, klasztory. Przecież w tych felietonach jest mowa nie tylko o koścołach. Fakt, że może niektóre z nich są trochę przynudnawe, ale sa naprawdę ciekawe. Jeśli facet gdzieś był, i chce się tym podzielić, to czemu od razu nazywać go "głupim starym leszczem". W końcu nikt nie każe Ci czytać tych artykułow, a tym bardziej tam jechać. Ty też kiedyś będziesz stary, i być maże zacznie Cię męczyć zlotowy gwar. Może wtedy zaczniesz szukać czegoś spokojniejszego, a czymś takim jest turystyka motocyklowa. No bo czyż spicie w ciszy i spokoju, kufelka dobrego zimnego piwa, pod parasolem na jakimś zabytkowym rynku nie jest miłe? Zwłaszcza po kilkuset kilometrach w siodle, w upalny dzień. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
motowicher Re: Podróże pana Marka 10.03.05, 10:58 A ja dosyć często kopiowałem trasy pana Marka. Często jak nie mieliśmy konkretnego pomysłu z przyjaciółmi, gdzie jechać lub nie jechać w to samo miejsce, to często korzystaliśmy z tych tras. Trzeba też wziąć pod uwagę, że autor zazwyczaj proponuje niezbyt długie i nie pochłąniające wiele czasu trasy, jednocześnie minimalizując koszty eskapady. W tym roku mam zamiar pokręcić się dwa lub trzy dni po jurze krakowsko- częstochowskiej. Mimo, że byłem tam już kilka razy, a właściwie jestem w tych rejonach co tydzień, to jest tam kilka obiektów które nieświadomie pominąłem :) Oczywiscie bedę korzystał z pomysłu pana Marka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Div Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 16:30 Prawnik jak zwykle musisz komuś dopiec! Nie podzielam twego zdania bo widocznie nie dorosłeś do pewnych rzeczy i niemasz szacunku do ludzi, żaden z ciebie motocyklista skoro tak się odnosisz do innych. Przez takich ludzi zloty schodzą na psy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 22:23 sorry panienki ;)). pan Marek olałby mój komentarz,ale wy wielcy motocyklisci jednego zlotu rocznie ......... musicie bronic ....... .ale to miło,że doceniacie wielki motocyklizm pana Marka.ja tez doceniam .mam tylko gdzieś tą wielką świątobliwośc w turystycznych wyprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidorek1 Re: Podróże pana Marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 13:35 Miałem coś pikantnego odpisać ale chyba nie ma przed kim się tłumaczyć, bo gość i tak nie zrozumie. Zgadzam się z Div-em. Właśnie przez takich ludzi upadają zloty. Pewnie dlatego wolę turystykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaski Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 15:59 Niektóre podróże pana Marka są naprawde ciekawe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 21:57 taaaaa,tka ciekawe jak podróze białego papy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALI Re: Podróże pana Marka IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.03.05, 10:25 Coś jak wszystkie dzienniki ostatnio: w dniu dzisiejszym bialy ojciec poruszyl prawą ręką w prawo i w lewo........dość tego klerykalizmu w życiu codziennym ,jeśli ktoś chce może do kościola iść nawet na tydzień modlów( jego prywatna sprawa) ale wszyscy nie musza tą sprawą na kazdym kroku żyć ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REK Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 12:09 kolego jeśli nie chcesz oglądać Ojca Świętego przelącz kanal jeśli denerwuje cię widok kościola tonie patrz na kościól jeśli czytanie ,,Podróże pana Marka''nie leży w twojm temacie to nie czytaj to wolny kraj masz prawo wyboru PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavek Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 14:15 Bo Jan Paweł II i Wałąsa to dobra narodowe, takie jak Wawel lub Muzeum Narodowe. Można ich nie lubić, ale szanować trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Podróże pana Marka IP: *.ct.gemini.ntplx.com 29.04.05, 03:09 "dosc tego kelrykalizmu". Co ty piszesz. Nie pomyslales, ze religijni ludzie maja prawo do wolnosci(wyraznia swoich opini) jak ty, nie rligijny. Twoj brak rligijnosci rowniesz moze denerwowac. Nie wiedziales? Nie powiedzieli tobie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Div Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:33 Witam! Ja stanowczo też wole turystyke bo dość naoglądałem się chamstwa wśród tych psudo motocyklistów(cwaniaki z kasą). Poprostu cenie sobie kulture ale o to coraz gorzej. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Div Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:29 No ja za świętobliwością nie jestem, chodzi mi o zloty. Ato że gość taki święty to jego sprawa ale uważam że nie należy docinać i ładować gościowi z grubej rury a znam takich co faktycznie nie zasługują na miano motocyklisty Każdy robi to co lubi. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
janczar0 Re: Podróże pana Marka 14.03.05, 12:39 A dla mnie Pan Marek jest godnym wzorem motocyklisty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bullson Re: Podróże pana Marka 14.03.05, 13:26 Kiedys opisy trasa pana Marka wydawaly mi sie ciekawsze. Mam szacunek do tego pana-jest juz niemlody i chce mu sie jezdzic i pisac. POza tym ma ogromna wiedze jesli chodzi o historie. Jednak wolalbym czytac opisy tras czytelnikow- za kazdym razem kogos innego a nie tylko niesmiertelny pan Marek. POza tym gdyby ktos dalby mi motocykl do jezdzenia i sponsorowal wyprawy-moglbym jezdzic i opisywac traski na okraglo... Odpowiedz Link Zgłoś
donlesio Re: Podróże pana Marka 14.03.05, 13:59 >POza tym > gdyby ktos dalby mi motocykl do jezdzenia i sponsorowal wyprawy-moglbym jezdzic Zgadzam sie z tym. >POza tym ma ogromna > wiedze jesli chodzi o historie. Mam brzydkie podejrzenie, że to z przewodników ściąga. Bo jedź w Polskę, zobacz 1, 2 zabytki i co o tym napiszesz?? A czasu, by przepisać tablicę informacyjną nie ma; jak zaczynały się opisy, to aparaty cyfrowe były b. drogie. >Kiedys opisy trasa pana Marka wydawaly mi sie ciekawsze. Myślę, że są takie same, tylko stały się nużące. Jakby jedno i to samo, tylko inne miejscowości. >Jednak wolalbym czytac opisy tras czytelnikow- > za kazdym razem kogos innego a nie tylko niesmiertelny pan Marek. Ja też z powyższych względów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REK Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 13:31 Oczywiście ,zgadzam się z tymi którzy myślą podobnie Odpowiedz Link Zgłoś
ntv650v Re: Podróże pana Marka 14.03.05, 14:41 Miałem napisać coś o trasach pana marka, ale po co??? Panowie wszystko wierdzą !!!!!! Szkoda tylko, że "teoretycznie". Pozdrawiam. ps. Pojechać na wycieczkę to każdy potrafi, ale sensownie o niej napisać ? Proponuję spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAXX Re: Podróże pana Marka IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.03.05, 18:50 A wszystko to, bo PAN Marek ( przy calym szacunku dla niego ) się wypisal.......i to jest fakt...... Odpowiedz Link Zgłoś
lapantv Re: Podróże pana Marka 14.03.05, 20:55 Ja darze Pana Marka wielkim szacunkiem. Nie raz jego opisy byly mi pomocne przy planowaniu trasy, a i zdarzylo sie dostac nocleg na plebanii powolujac na Niego. Mialem tez okazje przejechac sie z P.Markiem (przy okazji mini zlotu-okolice Dukli). Napisze tylko, ze razno pomykal(mimo,ze Enfieldem),a na zlocie byl dusza towarzystwa. A co do Jego opisow to mysle, ze biorac pod uwage jego wyksztalcenie/zainteresowanie (historia)i ponad dwudziestoletni staz w zwidzaniu Polski z motocyklowego siodelka wcale sie dziwie,ze opisuje teraz w wiekszosci tylko koscioly i domy podcieniowe bo...naprawde wiele juz widzial i tylko to mu pozostalo. A my zawsze mozemy korzystac z jego wczesniejszych opisow. No i czasami mozna znalezc dach nad glowa gdy sie czlek powola na Pana arka. Takie jest moje zdanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:22 cytat jeden z wielu: Jednak wolalbym czytac opisy tras czytelnikow- za kazdym razem kogos innego a nie tylko niesmiertelny pan Marek. POza tym gdyby ktos dalby mi motocykl do jezdzenia i sponsorowal wyprawy-moglbym jezdzic i opisywac traski na okraglo... wielka racja,skrzywiony historyk nie może zrozumiec napalonych scigantów ;). A faktycznie ,kazdy z nas za pieniądze sponsora może robić wszystko (no prawie ;) ),a na pewno pierdzielis o zabytkach i temu podobnych nudziarstwach . pzro bez zabytkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Div Re: Podróże pana Marka IP: *.aquanet.pl / 194.24.238.* 14.03.05, 23:45 Tylko żeby pierdzielić o tych zabytkach to trzeba mieć troche wiedzy na takie tematy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:49 ależ oczywiscie;).doceniam wiedzę historyków.Chwala im za to.Ale mnie ta wiedza nie jest do niczego potrzebna .Szczycę sie tym ,że nie znam historii(zadnej),a więc tym bardziej historii polski- i żyje mi się z tym doskonale :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Div Re: Podróże pana Marka IP: *.aquanet.pl / 194.24.238.* 15.03.05, 00:02 Ja też się nie znam na histori, ale mam szacunek do tego gościa. Jest naprawde w pożadku człowiekiem! Jak pisałem wcześniej każdy robi to co lubi. Dobrze że wiosna już zagląda, może powstaną lepsze klimaty na tym forum! Bo wrogości to tu opór. Zycze wszystkim udanego sezonu Odpowiedz Link Zgłoś
lapantv Re: Podróże pana Marka 15.03.05, 00:44 "Szczycę sie tym ,że nie znam historii(zadnej),a więc tym bardziej historii polski- i żyje mi się z tym doskonale :)" Nic mi do tego,ale do prawdy nie masz sie czym chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siurniety Re: Podróże pana Marka IP: *.aster.pl 15.03.05, 01:29 ty prawnik to że nie znasz historii Polski to raczej nie jest wielki powód do dumy to po pierwsze a po drugie przyznaj się po prostu że zdecydowanie wolisz synagogi od kościołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 01:34 co z ciebie za prawnik-bez historii????!!!:)))))))))))))))))to jeden z najważniejszych przedmiotów na prawie!!!!!!!leszcz z ciebie:)))))))))))))) hahahhahahahahahahahhaahhahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhahaaaaaaahahahahahahhahahahhah ahahahahahahahaaahhahaahhaahahahahahahahahhaahahahahahhaahahahahahahahahahahahah ahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahahhahahahahh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidorek1 Re: Podróże pana Marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:51 Wybacz stary, ale ręce opadają. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:31 mam nadzieję ,że nie do nocnika ;)) a propos historii polski:jest taka ......owa ,ze olać !. A ta dzisiejsz współczesna :rydzyki,p[apa,wałesy,tuski i millery to dopiero kiła ;) zapomniec zapomnieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bioly Re: Podróże pana Marka IP: 195.205.97.* 16.03.05, 12:11 witaj fidodku1 :)wiesz ostatnio stwiedzilem ze tym kretynem prawnikiem,dziadkiem,czy pampersem to sie nie ma co sie przejmowac bo to debil który pól dnia spedza na wymyslaniu swych kretynskich przemówien a drugie pól na czytanie odpowiedzi na nie a to ze huja ma pojecie na kazdy temat to juz inna sprawa!! POZDRAWIAM ps. wiosna idzie!!!!!!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwansky> Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 15:23 Przykra sprawa- dzieciak nie skończył podstawówki, a podpisuje się prawnik. Dobry jesteś pajacyku! I dotego ten tekst że Histori to ja nieznam bo jest...Wstydz się bambusie. A co do p. Marka to jak karte motorowerową zrobisz to będziesz się wypowiadał. I nie podpisuj się więcej per prawnik bo naprawde wstyd mi że skończyłem prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bioly Re: Podróże pana Marka IP: 195.205.97.* 16.03.05, 15:29 Dobre ale mu dojebales!!!!!POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:03 Autor: Gość: Iwansky> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 16.03.2005 15:23 .......naprawde wstyd mi że skończyłem prawo. =============== wspólczuje ,ale ni tobie tylko sobie i współobywatelom tego kraju.Przez takich gow..ch prawnikow jak ty ,slowo prawo straciło jakiekolwiek znaczenie ,palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwansky Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 22:52 OSTRO ZAGRAŁEŚ!!! Liczyłeś że pośle ci jakąś wiązankę? Wtedy byś się wykazał. Wiesz? ktoś kiedyś powiedział mi żebym nigdy nie walczył z chamem, bo najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. NIE DAJE CI SATYSFAKCJI. A z tonu twoich wypowiedzi wynika że oprócz braku kultury osobistej masz jakieś problemy ze sobą. BASTA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidorek1 Re: Podróże pana Marka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 07:23 Problemem porwnika jest to, że miał brata bliźniaka, którego w wieku niemowlęcym zeżarł kot. Prawinkiem się brzydził i go zostawił, na nasze nieszczęście. Teraz chłopak musi odreagować. Prawnik!, konwersacja z tobą (konwersacja-tzn rozmowa) uwłacza godności motocyklistów którzy w przeciwieństwie do Ciebie, coś sobą prezentują. Pamowie olejmy tłuka, traktujmy go jak powietrze, szkoda nerwów. Gość jest nienaprawialny. Trzeba go zabić i zrobić od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bioly Re: Podróże pana Marka IP: 195.205.97.* 17.03.05, 07:57 TAK BYLO TAK BYLO!!!!!!!!!!!!:):):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwansky Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 11:19 Panowie wszystko prawda. Jedno jest pewne! W DOMU TO GO NIKT NIE KOCHAŁ! Pozdrawiam was chłopaki(prawnika pozdrowie jak już zrobi tą karte motorowerową) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Podróże pana Marka IP: *.przywidz.sdi.tpnet.pl 18.03.05, 10:38 Słyszałem nawet, że w domu wieszali mu (prawnikowi) pęta kiełbasy na szyi, żeby chociaż pies się z nim pobawił ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Podróże pana Marka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 19:02 odpowiedx zbiorcza na ostatnie kilkla wpisow: jakoś cieniutko pierdzicie koledzy. btw jak czytam wiekszosc wypowiedzi na wiele tematów ,to wyglada na to ze opinie wydaja doswiadczeni motocyklisci: a tu co? -motorower w planach -nsr w planach jakis junak w planach itd wiecej pokory palanty jak nie to dowiecie sie na drodze ,co znaczy to slowo !! hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Podróże pana Marka IP: 195.205.97.* 18.03.05, 19:37 ku.. co za debil z ciebie prawniku to wedlug ciebie 15 latek kupi litrowy motocykl i on odrazu ma doswiadczenie????????????? co za kretyn !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś