Dodaj do ulubionych

Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!!!

08.02.05, 08:24
Przyszedł mi do głowy pomysł, żeby zorganizować w sezonie jakiś zlocić
motocykli XTZ. Nie musi to być osobna impreza, moży si umówić, że np wszyscy
pojedziemy na jden zlot i zrobimy sobie taki obóz, wymienimy sie uwagami ad
naszych motocykli itd. Co Wy na to???
Obserwuj wątek
    • motowicher Re: Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!! 08.02.05, 10:43
      Pomysł dobry :) Mimo,że nie jestem jeszcze właścicielem tego zacnego motocykla,
      to myslałem też o czymś podobnym :)
      Oprócz tego przydałby się jeszcze jakiś portal miłośników XTZ 750 ST :)
      • bullson Re: Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!! 08.02.05, 11:12
        z tym portalem to bardzo dobry pomysl, tylko kto sie za to wezmie-ja niestety
        nie mam takich umiejetnosci...
        • Gość: hun660 Re: Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!! IP: 212.69.75.* 08.02.05, 17:17
          A ja nie mam "750"-ki.
          • kelpi80 Re: Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!! 08.02.05, 18:44
            Czolem,
            Ja tez sie przymierzam do kupienia xtz660 tenere na nastepny sezon. Hun660-
            mozesz cos napisac o tym motocyklu? jak sie sprawuje w na codzien, spalanie,
            koszta ewentualnych napraw. Jak sie jezdzi w 2 osoby.. jak sie sprawuje na
            dalszych trasach i w ruchu ulicznym.

Potrzebuje motocykla przewaznie dla turystyki, moze na poczatek nie za dalekich
            wyjazdow, no i z mozliwoascia zjechania z utwardzonych drog. xtz660 tenere
            wydaje mi sie najlepszym wyborem, zarowno pod wzgledem nie-awaryjnosci,
            dostepnosci czesci (mam nadzieje). Poza tym rozwazalem suzuki dr rse650.

• motowicher Re: Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!! 08.02.05, 23:45
              bullson, człowiek od stronki internetowej by się znalazł, to najmniejszy
              problem :)
              Hun660, wydaje mi się,że jak Super Tenere, to i Tenerki 660 nie może zabraknąć:)
              Damy radę:)
              • bullson Re: Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!! 09.02.05, 10:16
                Wicher, jak masz takigo człowieka to skontaktuj sie z nim i napiszemy tutaj
                jego dane by kazdy kto cos ma o XTZ wysyłał do niego. On to wszystko umiesci
                ładnie w necie. Pasowałoby zrobic cos takiego jak maja XRV.
            • hun660 Re: Właściciele XTZ wpisujcie się!!! Pozdrawiam!! 09.02.05, 08:41
              Mam motocykl z 1997, wersja z dwoma reflektorami. Komplet kufrów i gmoli do
              niego. Mi pasuje bo jest wielki a ja mam 194 cm wzrostu. (u Reggie na forum
              jest mije zdjęcie na nim). żadnych problemów technicznych nie mam. W trasie
              przy 120 km/h spalanie w jedną osobę wychodzi 4/5 l.przy 90 km/h było 3,8.
              Zbiornik ma 21 l.benzyny więc 400 km walisz bez zatrzymywania. NA oponach
              bardziej kostkowych ładnie jeździ po piachu i szutrach (SuperTenere cięższa 0
              40 kg. Olej z filtrem wymieniasz co 6 tyś (zalec 20W40, ja używam 10W50 bo
              często jeźdzę po lesie a wtedy wiatrak chłodnicy idzie non stop). Regulacja
              zaworów (śrubowa) i wymiana świecy co 12 tyś. Dla mnie zaletą jest to że ma
              wszytsko po jednym więc jest prosty dla mnie w serwisowaniu. Pozdr.
            • hun660 Re: Do Kelpi80 - cd. 09.02.05, 13:34
              Sorry, musiałem szybko przerwać. Z dostępem do części żadnych problemów.
              Zresztą teraz Yamaha robi XT660 na tym silniku (różnica wtrysk i 4 zawory). W
              ruchu ulicznym idealny bo siedzisz wysoko i widzisz wszystko ponad dachami
              samochodów. Poza tym jego gabaryt budzi respekt wśród kierowców samochodów, a
              jak masz gmole to wyglądasz jakbyś jechał na dinozaurze. W trasie w dwie osoby
              wygodnie, za to dopuszczalny ciężar zbyt mały wg mnie. Stała prędkość 120 km/h
              to żaden problem, za to powyżej 5 tys obr. zaczyna telepać kierownicą
              (singiel). Dlatego rozważam zmianę zębatki tylnej na mniejszą.
              Jakbym miał porównac z DR 650SE: wygodniejsza kanapa, nowocześniejszy silnik
              chłodzony cieczą, wyższa owiewka.
              Jakby cos więcej to pisz na pocztę. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka