Dodaj do ulubionych

America Chopper

04.03.05, 12:33
Ktoś widział ten program na discovery? Firma Orange County Choppers się
nazywa. Program troche jak reality show, ale naprawde dużo patentów na
przróbki można tam podłapać. Ciekawe tylko kiedy u nas takie maszynki będą
jezdzić.
Obserwuj wątek
    • szymon.dziawer Re: America Chopper 04.03.05, 13:46
      > Ciekawe tylko kiedy u nas takie maszynki będą
      > jezdzić.

Już jeżdżą.
      Popatrz np. tu:
      www.frm.com.pl/
      Pozdrawiam
      Szymon
      • renata0 Re: America Chopper 04.03.05, 20:48
        zgadza sie
        w naszym kraju jest wielu kolesi którzy własnymi sposobami robią takie przeróbki
        że ............. o jesssuuuu
        pozdrawiam
        • kojotkurier Re: America Chopper 04.03.05, 21:35
          to sie zgadza ja tez mialem okazje zobaczyc taka robote naszych ziomkow i to
          sie w glowie nie miesci co polacy potrafia wykombinowac naprzyklad kto wie po
          co kupuja felgi skrecane alu 17 cali??? ja wiem a no wlasnie nie zawsze
          kupuja ale po co ??? pozdrawiam kojot
          • cien1100 Re: America Chopper 04.03.05, 22:42
            A o tym co powiecie?
            aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=44014370
    • niki4 Re: America Chopper 05.03.05, 15:16
      szkoda tylko że teraz powtórki lecą..

www.orangecountychoppers.com/
      • kojotkurier Re: America Chopper 05.03.05, 16:08
        cieniu ladne cacko ale musze zauwazyc ze amerykanie maja troche inne spozjzenie
        na motocykle typu choper a bynajmiej w programie na dyscovery oni preferyja
        bardziej smukle sylwetki i dlugie widelce zawieszenia przedniego ale taka maja
        widocznie mode mi osobiscie widza sie bardziej zwarte sylwetki takie wlasnie
        jak pokazales w swoim poscie pozdrawiam kojot
        • harley4 Re: America Chopper 05.03.05, 19:02
          Podstawowa roznica w stylu wynika z faktu, ze chopper w USA (a wiec w ojczyznie
          chopperow) to stosunkowo waski styl. Styl charakteryzujacy sie przedewszystkim
          "wyciagnietym" przednim widelcem. Amerykanskie Choppery to styl "szybkosci i
          dynamiki". Prawdziwy Chopper NIGDY ALE TO NIGDY nie bazuje na innych motocyklach
          niz Amerykanskie
          Polskie chopery to wszystko inne niz "street bike".
          • kojotkurier Re: America Chopper 05.03.05, 19:21
            zgadzam sie z toba tak jest oni tam poprostu obcinali wszystko co zbedne na
            poczatku a w pozniejszy czasach zaczeto dobiero modyfikowac blotniki zbiorniki
            ramy kierownice .ale z tego wyszedl gatunek motocykli typu choper i nawet w
            stanach buduje sie chopery na bazie innej jak motocykle amerykanskie czyz
            nie? pozdrawiam kojot
            • harley4 Re: America Chopper 06.03.05, 03:12
              "nawet w stanach buduje sie chopery na bazie innej jak motocykle amerykanskie czyz
              nie? pozdrawiam kojot"

Co znaczy buduje sie?
              Jezeli mowimy o zawodowych builderach to NIE.
              Jezeli mowimy o domowej robocie to OCZYWISCIE.
              Z tym jednak ze "custom bikes" (to oficjalna nazwa motocykli budowanych na
              zamowienie od zera lub mocno modyfikowanych) bazujacych na innych niz
              Amerykanskie wzbudzaja raczej, .....no powiedzmy, ironiczny usmiech.
              Swidczy to o wlscicielu : chcialby miec ale go nie stac, wiec ma "el cheapo"
              Juz lepiej miec orginalnego Japonca niz "custom Jap"
              Pod tym wzgledem Amerykanie sa konserwatywni.
              Pozdrowienia
              • kojotkurier Re: America Chopper 06.03.05, 09:28
                no pewnie masz racje ty mieszkasz w stanach jak dobrze pamietam ? to i tym
                samym orietujesz sie w tych sprawach lepiej . tu w polszy przebudowuje sie
                co sie da bylem swiadkiem jak moj byly przyjaciel kupil wild stara i po
                jakims czasie to jest 2-3 misiacach kiedy juz kupil i obwiesil go wszelkimi
                akcesoriami i gadzetami ,stwierdzil ze mu sie nie podoba i rozebral go do cna
                i wywiozl do przerobienia wild star otrzymal wszystko nowe pozostal tylko
                silnik przednia zawiecha i to nie do konca zbudowali mu chlopaki cos ala
                drag pozniej mial maly wypadek zreszta razem bylismy na tej przejazdzce i
                ponownie trafil do przerobki zmiana czesciowa armatury i zbiornika
                paliwa i powiem ci ze gdyby nie japonski rodowod silnika.........
                tylko po co rozpie..c nowiutki motocykl??? rownie dobrze mogl
                kupic silnik no i jak juz szedl tak po bandzie to mogl byc to chodzby
                evolution juz bez robienia z niego 100konnej jednostki bo ponoc takie
                przeroby sinikow hd to kosztowne operacje a zreszta co ja tam wiem
                pozdrawiam kojot
    • Gość: zenek Re: America Chopper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 20:22
      takie moto chyba bardziej sluzy na pokaz niz do jazdy :)
      • kojotkurier Re: America Chopper 05.03.05, 20:34
        dlaczzego tak myslisz ? to kwestia gustu niektorzy lubia taka pozycje jezdy
        podobaja im sie takie sylwetki motocykli.nie ma wtym nic dziwnego ale
        napotkalem juz w necie sprzety na ktorych pojechac jest nie mozliwe ale to
        odrebna kwestia bo to moze takie studyjne wydumki byly pozdrawiam kojot
      • niki4 Re: America Chopper 06.03.05, 10:57
        Gość portalu: zenek napisał(a):

> takie moto chyba bardziej sluzy na pokaz niz do jazdy :)

Ale przecież one nie mają kierunkowskazów, lusterek itp.
        Nie wiem może w ameryce tak można...
        • renata0 Re: America Chopper 06.03.05, 22:23
          zgadza sie

polecam
          www.westcoastchoppers-wcc.prv.pl

• sly69 Re: America Chopper 07.03.05, 09:38
      Lubię te klimaty.
      W USA kupno H-D to nie jest wydatek wielkości kupna małego mieszkania - jak u
      nas, no i wilekośc rynku - większy niż Europa.
      Łatwiej funkcjonować firmom takim jak OCC na takim rynku. A fakt, robią to z
      jajem.
      • malpa69 Re: America Chopper 07.03.05, 20:31
        Dzieki wszystkim za linki :-))
        Niewiedzialem ze w polsce takie cacka tez robia.
        Z tego co slyszalem maja puszczac nowa serie teraz na discovery wiec warto ogladac.
        Pozdrawiam wszystkich.
    • jozio_25 Re: America Chopper 08.03.05, 09:07
      Ej naprawdę zajebisty programik. Te chopery to niezłe cacka. I formuła programu
      świetna. Ostatnio jak nie molem obejrzeć w piątek, to specjalnie czekałem w
      sobotę, heh :)
      • malpa69 Re: America Chopper 08.03.05, 20:14
        Hehe. Znam ten ból. Ostatnio też nie mogłem obejrzeć w piątek. No ale są ejszcze
        soboty :-)
        Nie wiem czy słyszeliście, ale podobno ma wyjść na dniach nowa seria :-)))
        • jozio_25 Re: America Chopper 10.03.05, 18:06
          Jak nowa seria - to może już jutro, ja na pewno siadam i oglądam. Nie ma jak
          fotelik, piwko i discovery.
          • niki4 Re: America Chopper 10.03.05, 18:07
            Raczej nie, jutro chyba Commanche cz.2
            Pozdrawiam
            • malpa69 Re: America Chopper 11.03.05, 20:57
              A dzis o 23 na discovery nastepny odcinek American chopper.
              Zapraszam i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka