Gość: A1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:31 mam takie pytanko : czy jak zdam prawko A1 w wieku 17 lat to czy po ukończeniu 18 przechodzi ono na A czy muszę zdawac od nowa ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macieksobol Re: niecierpliwy 26.04.05, 22:34 Z tego co ja wiem to trzeba od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: niecierpliwy 26.04.05, 22:41 Trzeba od nowa, ale tylko egzamin praktyczny na jakiejś 250. Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszm88 Re: niecierpliwy 27.04.05, 09:13 matej23 napisał: > Trzeba od nowa, ale tylko egzamin praktyczny na jakiejś 250. Ja też mam A1, ale z tego co mi wiadomo to trzeba robić wszystko od nowa. Czyli nie tylko egzamin praktyczny, ale również kursy, badania lekarskie, egzamin teoretyczny i pratkyczny. Nie rozumiem jaki jest tego sens, ale wiem jedno... patrzą tylko, żeby wydoić od nas kasę... Pozdrawiam! mateuszm Odpowiedz Link Zgłoś
matej23 Re: niecierpliwy 27.04.05, 10:33 W takim razie uporządkujmy. Sam przez to przechodziłem, więc powinno się zgadzać z rzeczywistością. Kurs owszem jest, ale nie 20 godzin jazdy, tylko 10. Z teorią jak jest, to dokładnie nie wiem, bo robiłem razem z B, więc tak, czy tak miałem. Ale chyba jest potrzebna, ale też w mniejszej liczbie godzin (chyba 20 zamiast 30 godzin). Badania oczywiście też. EGZAMINU TEORETYCZNEGO NIE MA. Tego jestem pewien. Praktyczny taki, jak każdy. Tak było jeszcze w listopadzie zeszłego roku. Raczej nic się od tamtego czasu nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Re: niecierpliwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 11:44 chyba jednak poczekam i zrobie od razu A i B. W październiku mogę już zaczynac więc chyba warto poczekac tnx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: niecierpliwy IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 27.04.05, 11:43 Niestety zdaje się pełny egzamin, tzn. teoria i praktyka, trzeba miec zaswiadczenie o ukończeniu kursu, nie ma specjalnych kursów dla tych co mają A1, czyli pełny wymiar godzin zarówno teorii jak i praktyki, badania lekarskie itd. Podsumowując, zasada jest taka sama jeśli masz np. kategorię B i chcesz miec A, robisz po prostu wszystko od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: niecierpliwy IP: 5.6.* / *.heidelberg.com 27.04.05, 11:48 Jeszcze jedno: jeszcze do 2003 roku rzeczywiście był specjalny kurs dla posiadających np. kategorię B, tzn mniej teorii. Od zeszłego roku wszystko zostało wyrównane, jeśli chcesz sobie do prawa jazdy dorobić nową kategorię, to musisz zrobić od początku to wszystko, co się robi aby zdać egzamin. Odpowiedz Link Zgłoś