Dodaj do ulubionych

Fazer a Diversion

IP: *.ncl.ac.uk / *.ncl.ac.uk 11.05.05, 21:44
Czy moglby mnie ktos oswiecic, jaka jest z grubsza roznica miedzy tymi
motocyklami? W podobnych rocznikach cena jest zblicona (no, moze FZS Fazer
jest nieco drozszy, ale nie jakos wybitnie). Z wygladu powiedzialbym, ze XJ
Diversion to bardziej turystyk a FZS bardziej motocykl sportowo-turystyczny.
Ale jak to wyglada w praktyce? Dla uscislenia tematu pytam o wersje 600cc.
Obserwuj wątek
    • Gość: wojtekk1000 Re: Fazer a Diversion IP: *.wroclaw.mm.pl 11.05.05, 21:53
      Dzieli je przepaść!! Nie wachaj się - kup FAZERA!!
      • dragon600 Re: Fazer a Diversion 12.05.05, 06:28
        zgadza się
        • pirus55 Re: Fazer a Diversion 12.05.05, 08:30
          tak jest, dzieli je przepaść.
          Przede wszystkim przepasć mocy i w sumie jakby nie patrzeć przepaść całej
          reszty.

MariuszW
          cbr600f4i
          3miasto
          • Gość: Ario Re: Fazer a Diversion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:09
            Wypowiem się bo miałem Diversiona i mam teraz Fazera. Jeżeli różnica w cenie nie
            jest dla Ciebie problemem to dla mnie sprawa prosta, bierz Fazera. Jak zrobisz
            inaczej to dwóch miesiącach będziesz żałował.
            Fazer jest poda każdym względem lepszy, lepszy sportowo, lepszy turystycznie, od
            której strony nie spojrzysz to oba moto dzieli przepaść. Jazda we dwoje jest tak
            samo (jeżeli nie bardziej) wygodna na FZS co XJ.
            Osiągi...
            V max XJ, to w moim przypadku ciut ponad 170 z wielkim bólem
            FZS 220 km/h,
            przyspieszenia duuużo lepsze, hamulce też bez porównania bo mają rodowód Rki

Jeżeli masz jakieś konkretne pytania co do któregoś moto to pisz...
            • Gość: electro Re: Fazer a Diversion IP: *.ncl.ac.uk / *.ncl.ac.uk 12.05.05, 12:06
              Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Nowego motocykla bede szukal dopiero po
              wakacjach, bo po trech miesiacach niewolniczej pracy na wygnaniu:) zapowiada sie
              spory zastrzyk gotowki. A i ceny poza sezonem beda pewnie bardziej ludzkie. Czy
              Fazer mial silnik od R6 od poczatku produkcji? Dla mnie niestety cenowo
              odpowiednie beda tylko sprzety z pierwszych lat. Ale faktycznie - dzisiaj
              ogladalem taki motocykl '2002 w komisie - piekny sprzet, piekny.
              • Gość: electro Re: Fazer a Diversion IP: *.ncl.ac.uk / *.ncl.ac.uk 12.05.05, 12:09
                Acha, jeszcze jedno - czy myslicie, ze poza sezonem znajde FZS w dobrym stanie
                za 12-13tys PLN? Bo taka kwota bede sysponowal. Znajde tez jeszcze z tysiac na
                regulacje i przeglad po kupnie, ale wiecej - raczej nie.
                • Gość: Ario Re: Fazer a Diversion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:15
                  Fazer ma zmodyfikowany silnik ThunderCata, 95 KM @ 11500 rpm.

W tym przedziale cenowym możesz polować na rocznik 1998. Ja na zakończenie
                  sezonu będę wystawiał swojego na sprzedaż. Odezwij się wtedy i pogadamy.

ario24@o2.pl

Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka