Dodaj do ulubionych

Problem Virago 750

17.05.05, 09:15
Witam
Moja Virago 750 po odpaleniu pracoje na jedenym cylindrze strzela w wydech po
jakims czasie i przegazowaniu zaczyna zaskakiwac drugi cylinder, wymienilem
swiece problem sie powtarza. Drugi problem to przygasajacy reflektor przy
wlaczeniu swiatla stop i zmniejszenie obrotow silnika. Jakie moga byc tego
przyczyny, prosze o rade.

Z gory dzieki
Marek
Obserwuj wątek
    • dragon600 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:19
      Bardzo prawdopodobne, że to wina akumulatora (rozładowany lub ma już swoje
      lata); warto również przemierzyć napięcia z prądnucy/alternatora, sprawdzić
      regulator napięcia.
      • mateusz1003 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:21
        dragon600 napisał:

> Bardzo prawdopodobne, że to wina akumulatora (rozładowany lub ma już swoje
        > lata); warto również przemierzyć napięcia z prądnucy/alternatora, sprawdzić
        > regulator napięcia.
        Dzieki powiedz jakie powinny tam byc napiecia i czy mierzyc je na klemach
        akumulatora czy w innym miejscu
        • dragon600 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:25
          Napięcie powinno się mierzyć na klemach (oczywiście przy pracującym silniku),
          powninno być większe niż 12V ale nie więcej niż 14/15V. Warto również dać sam
          akumulator do jakiegoś elektryka żeby go przemierzył - czy nie ma jakichś
          wewnętrznych zwarć, itp.
          • mateusz1003 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:30
            Czyli przyczyna tych dwuch problemow moze byc elektryka motocykla

Dzieki za pomoc
            Marek
            • dragon600 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:33
              100 % pewnosci nie ma nigdy, jeśli chodzi o pierwszy to stawiam na akumulator,
              w przypadku drugiego sprawdziłbym najpierw czy na kablach od "stopu" nie robi
              się jakieś zwarcie, a potem pod lupę wziąłbym regulator napięcia. Ale mogę się
              oczywiście mylić
            • dragon600 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:35
              Aha jeśli chodzi pierwszy to sprawdź również przewód zapłonowy i fajkę, mogę
              mieć przebicie i wtedy do świecy nie dochodzi wystarczajaca wartość prądu
              • mateusz1003 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:39
                moj nr gg to 7610392

Mozesz sie odezwac
                • dragon600 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:44
                  W tej chwili jestem w pracy, a tutaj niestety nie mam gg i nie będę miał
                  (zabezpieczenia systemu cholera) :(, ale wieczorem ok 20.00 mogę się odezwać.
                  Moge Ci tylko powiedzieć, że sam miałem problem w mojej XJ - nie palił jeden
                  cylinder - miałem spieprzony cały długi weekend - już myślałem ze to cewka
                  zapłonowa (nowa 500zł), ale wymieniłem fajkę (14zł) i problem zniknął,
                  dodatkowo sam przerabiam teraz temat zużytego akumulatora, niestety sprawa musi
                  poczekać do końca miesiąca, do wypłaty.
                  • mateusz1003 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 09:46
                    Miales podobne objawy
                  • dragon600 Re: Problem Virago 750 17.05.05, 11:56
                    Dość podobne, przy słabym akumulatorze nie wszystkie cylindry chciały od razu
                    palić, raz to nawet na 4 załapał 1 i też strzeleło z gaźnika
    • dymsha Re: Problem Virago 750 19.05.05, 09:50
      Mam taki sam motocykl z 95r. USA i miałem podobny problem po zimie. Daj
      motocykl do regulacji gaźników i luzów zaworowych. U mnie pomogło idealnie!
      Druga sprawa to instalacja elektryczna. Jakby był zły akumulator to przy
      odpalaniu zacząłby nie łapać rozrusznik (przerabiałem to). Sądzę, że ten drugi
      problem to instalacja! Pozdrawiam i życzę wreszcie ciepła!
    • Gość: komix Re: Problem Virago 750 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 14:51
      skoro nie pali na jeden cylinder a pali na drugi to wez i przepnij kable
      zasilajace cewke zaplonowa i oczywiscie wtedy przeloz fajnki na cylindrach
      wowczas zobaczysz czy zapali i czy drugi bedzie pracowal ok. Jezeli bedzie bez
      zmian to trzeba poszukac innej przyczyny np. gaznik (poziom paliwa, sklad
      mieszanki czy synhro) popatrz rowniez na zawory. Co do drugiego problemu to
      stawiam na jakies zwarcie w instalacji elektrycznej albo na slaba mase.
      Powodzenia
      ps mialem taka virowke ale wszystko bylo ok, w innych motocyklach jakie
      przewalilem byly roooozne problemy ale wszystko udalo mi sie samemu naprawiac
      • dymsha Re: Problem Virago 750 27.05.05, 08:33
        I co? Udało się uruchomić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka