Dodaj do ulubionych

Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM

28.05.05, 21:20
Niewidziałem podobnego tematu, więc zakładam.
Mam nowy Świat i Motocykl, szybkie porównanie dodatków:
-Motocykl: praktyczny pajączek który może sie przydać każdemu motocykliście,
TO jest duuuży plus.
-Świat Motocykli: Jakiś kiczowaty film o bokserach, który ma tyle zwiąsku z
motocykla,mi co moja babcia z Grupą 3mająca Władze (nie, nie moja babcia nie
jest żoną Rywina). Od razu płyta trafiła na półke z podpisem "podkładki pod
piwo". Niewidze dla niej żadnego innego praktycznego zastosowania. To jest
duuuży minus
Ciekawe która z gazet będzie miała w tym miesiący więcej zwrotów. Panie
Dziawer niewierze że niema pan żadnej władzy (głosu) w tej całej Agorze. Może
by tak jakaś mała sygestia??

Pozdrawiam

P.S.
A w następnym SM pewnie dostaniemy "Titanic" :P
Obserwuj wątek
    • dragon600 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 28.05.05, 21:45
      To nie będzie "Titanic" tylko kolejna superprodukcja w stylu "Joł men, mada
      faka"
      • Gość: Marcin Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:52
        Nie trzeba porównywać tylko tego jednego numeru. Ogólnie Motocykl jest lepszy.
        Bardziej szczegółowe opisy, sympatyczniejsza i konkretniejsza redakcja, za 1 zł
        60 stron więcej(!), opisują motocykle różne (a nie w 90% BMW) i fajne dają
        czasami dodatki. Nie kupuję od kilku miesięcy ŚM.

POZDRAWIAM!
        Marcin
    • Gość: honda Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:54
      po tym starciu SM wyglada jak Gołota po ostatniej walce. 175 stron plus
      pajączek - do tego poziomu może być ciężko się podnieść (o ile w ogóle).
      • Gość: Jaski Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 09:18
        Już chyba wszystkim znudziły się te filmy...
        • Gość: PrzemasFZR Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.pcz.pl 29.05.05, 13:33
          a mnie sie wydaje ze to polityka wydawcy - zauwazcie ze na okladce jest
          wydrukowana czysta plyta - wlasnie po to by dac tam jakakolwiek plyte - chocby
          odcinki jakiegos poradnika kulinarnego . a pajaczek to jest fajna rzecz. kiedys
          byla kominiarka i dopoki jej nie zgubilem to mi tez wiernie sluzyla.
          jedyny minus motocykla to to ze glownymi bohaterami opisywanymi sa wegrzy :P
          ale pan imre lubi swoich :D
          pozdrawiam.
          • Gość: Marcin Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 14:55
            To, że są opisywani Węgrzy, nie jest źle. W ŚM najbardziej podobają mi się
            artykuły p.Lecha Potyńskiego. To dzięki niemu ta gazeta jako tako jeszcze
            funkcjonuje. Poza tym, to ŚM w stosunku posiada same wady (faktycznie jak
            Gołota).

POZDRAWIAM!
            Marcin
        • Gość: ------------------ Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 21:23
          dla mnie film filmowi nierowny. ja sciągam filmy z neta i to sa prawdziwe
          underground-owe filmy. czeba tylko troche poszukac. goscie tam niepokazuja twazy
          i nie pie-rdolą 3 po 3 tylko jezdzą.
    • Gość: MJ Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 16:52
      Rzeczywiście film o bokserach jest nietrafiony. Chociaż popisy streetfighterów z
      Nowego Jorku też są wszystkie takie same. Jeśli pajączek jest dobrej jakości, to
      kupię sobie w tym miesiącu "Motocykl".
      Co do "Świata Motocykli" to jest dosyć monotonne pismo, ale przynajmniej
      polskie, a "Motocykl" to w sumie "Motorrad". A najgorsze prymiwizmy to są i tak
      w "Fast Bikes".

Tak czy inaczej - każdy wie, co lubi czytać, i nic tu porównywanie gazet pewnie
      nie da.

Już było dość sugestii co do tego jak chcielibyśmy, żeby "Świat Motocykli" się
      zmienił, ale wiele tu nie mamy do gadania.
      • sfegraa Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 00:05
        Pajaczek wyglada na prawde przyzwoicie, zobaczymy jak bedzie sie spisywal.
        To fakt Swiat Motocykli traci swa wartosc i Motocykl skutecznie odbija mu
        klientow. A tak w ogole to mogliby sobie podarowac te wszystki prezenty, wazne
        zeby pismo bylo ciekawe. No i zeby bylo wiecej polskich artykulow, choc zdaje
        sobie sprawe ze nie jest lekko :P

Pozdro
    • cien1100 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 30.05.05, 19:19
      Spójrzcie na okładke nowego ŚM.Już nie ma "NUMER 1 WŚRÓD CZASOPISM
      MOTOCYKLOWYCH". Nareszcie dotarło do Nich to o czym wszyscy mówią:))
      • Gość: sly11 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 21:01
        krótko mówiąc mamy efekt polityki pisma wobec czytelników ,który reprezentował pan Dziawer już wielokrotnie, podczas polemik nad treścią pisma a właściwie jej brakiem.
        już poprzednie filmiki epatowały kiczem,ale film o pięściarzach.....czekamy z niecierpliwoścą na niewolnicę isaurę, w odcinkach rzecz jasna.
        kupuję od dwóch miesięcy tylko motocykl,i tak już zostanie.
    • andreas750 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 30.05.05, 21:32
      Zbieram ŚM od kilku lat ale w tym miesiącu gdy zobaczyłem jaką niespodzinke w
      postaci kiczowatej płyty z Banderasem zafundowała nam AGORA czara goryczy się
      przelała. Skoro panowie z AGORY stawiają na gruntowne zmiany w tym miesieczniku
      to pora... zmienić miesięcznik. Postawię na MOTOCYKL- zobaczymy, w koncu nie
      kupowałem go od kilku lat i nie wiem jak u nich z jakością.
      Fak faktem ŚM stracił kolejnego czytelnika.
      Swoją drogą pajaczek vs płyta z Antoniem... buhahahahaha, paranoja.
      Pozdro
    • jamarchew Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 12:48
      juz dawno zaprzestalem procederu nabywania droga kupna SM. chyab stalo sie to w
      2000 roku pamietam wtedy jeszcze byl joe bar, 2 strony listow od czytelnikow,
      byl pismem o motocyklach i dla motocyklistow. teraz pozostal juz tylko pismem
      dla mlodzierzy pragnacej poogladac zdjecie ladnych motocykli kolorowych, oraz
      dla grona fanek red long hajróww :) \
      a tak naprawde co mnie drazni chyba najbardziej to to ze w kazdym nr jedyna
      sluszna osoba do testowania i opisow jest wiadomo KTO. niema takiego
      autora/pismaka ktory pomimo swojego wysokich lotow kunsztu (tu akurat watpliwe)
      nieprzejadl by sie w swoich wywodach przelewanych na papier. powiedzcie ile
      razy mozna czytac podobne w tersci opisy jakze roznych sprzetow?
      pomijam juz to, ze rzeczonemu testorowi najistotniejsze jawia sie takie
      umiejetnosci motocykla jak stoopi-d i łelii ..
      takze trochu zycia i swierzego wiatru temu czasopismu jest potrzebne.
      napewno wplynie pozytywnie na wizerunek i czytalnosc, trochu cietego jezyka, a
      nie same cieple kluchy.
      kilku testerow-nowych ..

i na koniec kupuje tylko motocykl, lecz tez nie systematycznie. ten kupie na
      pewno (pajaka pozyczylem wiec mam niedostan:))

pozdr.
      imie i nazwisko autroa do wiad redakcji-moge byc tym nowym testujacym miechem :)

Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz
      • saracen1608 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 17:32
        Heh , dokładnie sie z tobą zgadzam. SM już jakis czas temu stracił,
        przynajmniej dla mnie , sporo na wartości
        • prc1 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 18:43
          W nowym SM najbardziej brakuje mi JoeBar i listów. Jeżeli chodzi o motocykle
          używane to moły by być dołączone do nich opinie użytkowników ( w końcu kto wie
          lepiej od nich samych jakie plusy i minusy posiada opisywany model).
          W Motocyklu najgorsze są przedruki, testy nie są robione pod kątem
          potencjalnego użytkownika w Polsce (tu na plus jest SM). Ale wszystkie testy
          przeprowadzane przez tą samą osobe to już drobna przesada (plus dla Motocykla).
          Dlaczego w SM niema plakatów, był okres że na plakacie były roznegliżowane
          laski a w tle jakiś motocykl (co nie było dobrym pomysłem, nie po to kupuje
          gazete motocyklową), a teraz brakuje mi plakatów (może by dać jakieś fajne
          plakaty, niekoniecznie statyczne, może jakiś dynamiczny? Ja poprosze coś z
          enduro :)).
          Ale długiego posta wywaliłem, już dłużej nikogo niepouczam, ale ŚM mógłby
          wziąść sobie niektóre rady do serca, może dzięki nim znów stanie sie "Numer 1
          wsród pism motocyklowych"

Pozdrawiam
          • prc1 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 18:48
            A przypomniało mi sie jeszcze jedno:
            jeżeli koniecznie chcecie dawać jakieś filmy do ŚM to może coś Polskiego?? 4
            czerwca jest SFF 2005 a zapisuje sie że będzie baaardzo ciekawie.

Pozdrawiam i do zobaczenia na trasie
          • malagocha79 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 19:50
            Na szczęście ja nie kupuję ŚM, tylko mój kierowca, ja jestem
            tylko "plecaczkiem" .To, że nie ma Joe Bar'a jakoś w końcu przeżyłam :((( , od
            tego zawsze zaczynałam czytac ŚM, później felieton Lecha Potyńskiego, następnie
            trasa Pana Marka i artukuły o dalekich podróżach, no i oglądanie do skutku;
            artykuły o częściach, dłubaniu, grzebaniu, wierceniu, usprawnianiu, i takie tam
            mnie nie interesują więc to zostaje dla zainteresowanego.
            Nie ma Joe i, o zgrozo, nie ma Potyńskiego, co będzie dalej, chyba zacznę
            czytać
            • malagocha79 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 19:51
              jakieś kolorowe pisemka ;)
              • malagocha79 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 31.05.05, 19:55
                Uuuuufffffff, znalazłam Potyńskiego, czuję się lepiej !!!!
    • martinsr2 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 07.06.05, 12:26
      to prawda śm schodzi na psy, kiedyś jeszcze były fajne customy albo streety a
      teraz sie robi pie..na komercja i proba wciśniecia gówna motocyklistom za
      wszelka cene. do rekakcji: poprawcie sie bo zginiecie.
      p.s. pan lech jest spoko ja tez poluje głównie na jego felietony-jeden z
      niewielu ludzi z fantazją
      • Gość: motopolice Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:43
        zaraz, zaraz. Ja kupiłem ten numer SM z filmem "15 minut" z De Niro a nie z
        bokserskim z Banderasem, na okładce napisali "DVD z kinem akcji" żeby pasowało
        do każdej szmiry i dołączają jakieś shity które im zostały z różnych gazet
        Agory. Wstyd.
    • sunshine600 Re: Czerwiec 2005 Motocykl vs. SM 09.06.05, 23:48
      Był sobie kiedyś najlepszy na rynku magazyn motoryzacjny "Motomagazyn" (w każdym
      numerze było kilka stron dla motocyklistów) wydawany przez Pruszyński & Spółke.
      Później Agora zapragnęła także wydawać coś dla zmotoryzowanych i wykupiła ową
      gazetkę. Przeprowadziła badania marketingowe i stwierdziła, że docelowa grupa
      odbiorców (w większości młodych ludzi) tej gazety jej nie odpowiada po czym
      wycofała ją z rynku. Na jej miejsce do życia powołany został magazyn "auto+"
      który według opini mojej i moich znajomych (zagorzałych samochodziarzy) jest
      najgorszym gniotem motoryzacyjnym na rynku.

Czasami żałuje, że Agora nie wycofała SM ze sprzedaży i nie wprowadziła tego co
      teraz wydaje pod innym tytułem. Brak sentymentu pozwoliłby mi zaoszczędzić kilka
      złoty.

Jeżeli mnie pamięć nie myli to w/w film z Bamberasem znajdował się jako dodatek
      w "auto+" kilka miesięcy temu.
      Pzykre.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka