Dodaj do ulubionych

klocki hamulcowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 20:37
zalozylem nowe klocki hamulcowe ferodo jakies zwykle ich skutecznosc jest dosc marna czy one sie jeszcze uloza i beda hamowac pozadnie czy juz im tak zostanie ?? slyszalem ze wiekszosc klockow sprzedawanyvh w sklepach to szmelc totalny i nie warto kupowac bo nawet na 500 km nie starcza moze ktos wie gdzie w necie kupie dobre i sprawdzone klocki hamulcowe do KLR 650 z 89
Obserwuj wątek
    • dragon600 Re: klocki hamulcowe 01.06.05, 20:51
      z tego co wiem to F"erodo jest jedną z lepszych firm. Klocki muszą się
      dopasować do tarczy. A myślisz, że warsztaty skąd biorą klocki.
    • Gość: rysiek24 Re: klocki hamulcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 21:40
      a przewod hamulcowy w stalowym oplocie duzo daje ?? obecny gumowy mam chyba z 87 roku :)
      • matej23 Re: klocki hamulcowe 01.06.05, 21:46
        Dzięki niemu jest lepsze wyczucie klamki, bo nie wpada tak mocno w kierownicę,
        Normalne przewody stają się „grubsze" i właśnie przez to jest gorsze czucie.
      • dragon600 Re: klocki hamulcowe 01.06.05, 22:23
        Pewnie, że pomaga. Rozgrzany płyn hamulcowy powoduje, że zwykły gumowy przewód
        staje się miękki i podczas hamowania się rozciąga - stalowy oplot temu
        zapobiega.
    • cien1100 Re: klocki hamulcowe 01.06.05, 21:55
      Muszą się "dotrzeć",czyli przez jakiś czas staraj się nie hamować ostro (no
      chyba,że wymaga tego sytuacja).W przeciwnym razie będą więcej piszczeć niż
      hamować.
      • Gość: xxx Re: klocki hamulcowe IP: *.gdynia.mm.pl 02.06.05, 23:27
        tez mam klr-a 650 tylko 2latka po wyjezdzie od dalera odrazu zmienilem przewody
        na stalowe i tez uzywam feroodo. zmien przewody na gudridze naprawde polecam.
        mozna je zamowic u dalera w gdyni.
        • Gość: rysiek24 Re: klocki hamulcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 05:53
          dzieki mozesz podac jakies namiary na dealera w gdyni ? ile dales za przewod ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka