Dodaj do ulubionych

wypełnianie PCC1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:44
Czy ktoś może wie jak wypełnić ten cholerny druk PCC1.
Chodzi o moto sprowadzane z francji na osobę fizyczną
Obserwuj wątek
    • Gość: igi Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:01
      pamietaj ze masz 14 dni kalendarzowych a nie roboczych ja niestety zapłaciłem
      karę.
      • Gość: slawek Re: wypełnianie PCC1 IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.06.05, 07:49
        wydaje mi sie ze pcc1 wypeniasz tylko jak sprzedajesz moto komus. moze sie myle.
        • dragon600 Re: wypełnianie PCC1 06.06.05, 08:06
          PCC1 przedstawia w Urzędzie Skarbowym kupujący, ale muszą tam być oczywiście
          dane i podpis sprzedającego. Ale to chyba dotyczy kupna motocykla
          zarejestrowanego w Polsce, nie wiem czy ma zastosowanie przy kupnie moto z
          zagranicy.
    • Gość: Krzysztof Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:21
      był kiedyś link na www.trader.pl...,sam ściągałem opis jsk wypełnić pcc-1,chyba
      też stamtąd ściągałęm umowy kupna-sprzedaży pozdr Krzysztof
      • Gość: Krzysztof Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:28
        p.s....cytuję"jeśli do zapłaty podatku zobowiązuje się nabywca,to on wpisuje
        swoje dane w części B,
        SPRZEDAJĄCY wpisuje swoje dane w części C
        w części F podajemy wartość pojazdu i obliczamy kwotę podatku(podatek od rzeczy
        ruchomych wynosi 2%)
        dane pojazdu wpisujemy w części D(przedmiot opodatkowania-marka,rok prod,itd"
        PCC- dotyczy chyba tylko kupna-sprzedaży w kraju pozdr Krzysztof
        • Gość: Krzysztof Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:34
          sory to jeszcze ja..oczywiście musisz mieć wszystkie dane sprzedającego:
          jego NIP (poz.nr2 na samej górze druku PCC_1,jego pesel,imiona rodziców-poz.23-
          25 druku,data i jego podpis-poz.97-100 druku) pozde Krzysztof,sam to przerabiam
          bo zamierzam kupić moto
    • Gość: lexwon Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:17
      PCC1 dotyczy podatku od czynności cywilno prawnych, a jak zrozumiałem to
      sprowadziłeś moto z francji, więc podatek ten ciebie nie dotyczy. Raczej w US
      będziesz musiał wypełnic deklarację VAT coś tam, o zwolnienie z VATu.
      Wszystkiego dowiesz sie w swoim US.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka