Gość: lolo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:44 Czy ktoś może wie jak wypełnić ten cholerny druk PCC1. Chodzi o moto sprowadzane z francji na osobę fizyczną Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: igi Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:01 pamietaj ze masz 14 dni kalendarzowych a nie roboczych ja niestety zapłaciłem karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: wypełnianie PCC1 IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.06.05, 07:49 wydaje mi sie ze pcc1 wypeniasz tylko jak sprzedajesz moto komus. moze sie myle. Odpowiedz Link Zgłoś
dragon600 Re: wypełnianie PCC1 06.06.05, 08:06 PCC1 przedstawia w Urzędzie Skarbowym kupujący, ale muszą tam być oczywiście dane i podpis sprzedającego. Ale to chyba dotyczy kupna motocykla zarejestrowanego w Polsce, nie wiem czy ma zastosowanie przy kupnie moto z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:21 był kiedyś link na www.trader.pl...,sam ściągałem opis jsk wypełnić pcc-1,chyba też stamtąd ściągałęm umowy kupna-sprzedaży pozdr Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:28 p.s....cytuję"jeśli do zapłaty podatku zobowiązuje się nabywca,to on wpisuje swoje dane w części B, SPRZEDAJĄCY wpisuje swoje dane w części C w części F podajemy wartość pojazdu i obliczamy kwotę podatku(podatek od rzeczy ruchomych wynosi 2%) dane pojazdu wpisujemy w części D(przedmiot opodatkowania-marka,rok prod,itd" PCC- dotyczy chyba tylko kupna-sprzedaży w kraju pozdr Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:34 sory to jeszcze ja..oczywiście musisz mieć wszystkie dane sprzedającego: jego NIP (poz.nr2 na samej górze druku PCC_1,jego pesel,imiona rodziców-poz.23- 25 druku,data i jego podpis-poz.97-100 druku) pozde Krzysztof,sam to przerabiam bo zamierzam kupić moto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lexwon Re: wypełnianie PCC1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 16:17 PCC1 dotyczy podatku od czynności cywilno prawnych, a jak zrozumiałem to sprowadziłeś moto z francji, więc podatek ten ciebie nie dotyczy. Raczej w US będziesz musiał wypełnic deklarację VAT coś tam, o zwolnienie z VATu. Wszystkiego dowiesz sie w swoim US. Odpowiedz Link Zgłoś